💠 اینفوگرافی #در_حرکتیم...
🔅 خبرهای خوب سال 1401 در حوزههای اقتصادی، سیاسی، صنعتی و فرهنگی...
@taalighat
🤝 ما به همراهی شما مباهات و افتخار می کنیم
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔺کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته
⚖️ زمینه سازی برپایی عدالت و احقاق حقوق عامه با حکمرانی مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
╭@hokmrani_masoulaneh
╰─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔰معرفی مجموعه حکمرانی فرهنگی
📌نظام هشتگ های کانال
🗂معرفی سایر زیرمجموعه ها و میزها
🆔@cultural_governance
(جهت استحضار و مطالعه پژوهشهای انجام شده در مجموعه حکمرانی فرهنگی)
🤝 ما به همراهی شما مباهات و افتخار می کنیم
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔺کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته
⚖️ زمینه سازی برپایی عدالت و احقاق حقوق عامه با حکمرانی مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
╭@hokmrani_masoulaneh
╰─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
📈 کاهش قدرت خرید کارگران در سال آینده 😔
❌ طبق مصوبه شورای عالی کار، در سال 1402 دستمزد کارگران حداکثر به میزان 27% افزایش می یابد.
این در حالی است که تورم میانگین در سال 1401 حدود 49% می باشد. این تورم برای دهک اول درآمدی (فقیرترین قشر جامعه) تقریبا پنج در صد بالاتر و حدود 55% می باشد.
♨️ بنابراین در سال 1402:
▫️ میزان افزایش قیمتها برای این قشر دو برابر میزان افزایش حقوق آنها خواهد بود.
▫️ قدرت خرید این قشر نسبت به امسال 20% کاهش پیدا می کند.
📛 چند نکته درباره این خبر:
🔺 افزایش این میزان حقوق، تنها جبران نیمی از تورم را می کند. (تورم = دزدی پنهانی از اقشار ضعیف به سود دلالان و سوداگران)
🔺 این اتفاقات، برای دولت و مجلس انقلابی افتخاری ندارد که وزیر محترم با آب و تاب خبر آنرا اعلام کند.
🔺 انقلاب اسلامی، آرمانهای بلند احقاق حقوق عامه، برپایی عدالت و توجه به مستضعفین را سرلوحه خویش قرار داد. سوال اینجاست چرا مجلس و دولت انقلابی، همچنان در تغییر شرایط به نفع عامه مردم ناکارآمدی دارد و نمی تواند جلوی تورم و فشار به مردم را بگیرد؟ چرا سوداگران و دلالان در بازار به یکه تازی می پردازند و با ایجاد امواج افزایش قیمت به سودهای بادآورده می رسند و دولت حریف آنها نمی شود؟
❓ ریشه اصلی این مشکل کجاست؟
🗓 برای تحقق آرمانهای انقلاب اسلامی از جمله عدالت، باید مدلهای فعالیت بر پایه این آرمانها در عرصه های مختلف ارائه شود؛ زیرا مدلهای غربی موجود از اساس، دنبال تحقق این آرمانها نیستند. تدوین این مدلها بر عهده نهاد علم (دانشگاهها، حوزه های علمیه، پژوهشگاهها و …) می باشد؛ اما متاسفانه ریل گذاری صحیحی برای فعالیتهای نظام مند نهاد علم در این زمینه وجود ندارد. بنابراین باید گفت مدلهای عالمانه، جامع، همه جانبه، یکپارچه و آینده پژوهانه ای وجود ندارد که مجلس و دولت انقلابی بر طبق آن عمل نمایند.
👈 برای تحقق آرمانها و حل ریشه ای مشکلات، نیاز به دو تحول عمده در کشور داریم:
✅ تحول در فعالیتهای نهاد علم در راستای تمدن سازی و پاسخگویی به نیازهای جامعه
✅ تحول در حکمرانی و تحقق حکمرانی مسوولانه
بدون اینها، مدیریت در کشور سامان نخواهد گرفت و با کمال تاسف مشکلات و بحرانها یکی پس از دیگری رخ خواهد نمایاند.
#حکمرانی #اقتصاد #نهاد_علم
🤝 ما به همراهی شما مباهات و افتخار می کنیم
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔺کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته
⚖️ زمینه سازی برپایی عدالت و احقاق حقوق عامه با حکمرانی مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
╭@hokmrani_masoulaneh
╰─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
دلنوشته یکی از معلمین گرامی
🔹 بنده مفتخرم که عمریست معلمم. امروز که پس از یازده سال در انتظار پرداخت وجوه مضحکه ای به نام رتبه بندی بودیم؛ با کمال تعجب دیدیم پرداخت که نشد هیچ، کسوراتش هم کم شد.
یعنی بابت مبلغ پرداخت نکرده، بازنشستگی و مالیات کم کردند.
🔸 امروز ظهر بابت یکماه کار برای من ۷،۹۰۰ واریز شده.
۲۴ سال سابقه، فوق لیسانس.
❓ چطور با این مبلغ عید را طی کنم؟
چطور به همکارام توصیه به انقلابی بودن کنم؟
با چه آبرویی پیش خانواده روم؟
چطور تا آخر این ماه زنده بمانم اصلا.
این مبلغ که نصفش می شود اقساط وام و قبوض آب و برق و گاز و تلفن!
👈 تازه خدا را شکر، صاحب خانه ام. آن بنده خدایی که علاوه بر این بدهی ها، مکلف به پرداخت اجاره خانه هم هست؛ چه بخورد؟
🌙 عید نوروز برایتان اهمیت نداشت، ای کاش حرمت ماه مبارک رمضان را نگه می داشتید.
❄️ فقط می توانم بگویم که آقای رئیسی عزیز!
آبروی ما را پیش همکاران بردی!
آن از معرفی ... و ... در ابتدای دولتت! این هم از مسوولینی که رتبه بندی را نابود کردند و حق ۹۰ در صد رو پایمال. حالا هم دم سال تحویل، حقوق نصفه می دهند دست معلم.
🍂 آقای رئیسی!
...
نابودمان کردی.
اکنون دیگر حتی اگه دو برابر هم پرداخت کنی فایده ندارد. چون که تحت فشار افکار عمومی مجبور شدی.
کار باید کامل، تمیز، یکباره و یکپارچه باشد.
🤝 ما به همراهی شما مباهات و افتخار می کنیم
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔺کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته
⚖️ زمینه سازی برپایی عدالت و احقاق حقوق عامه با حکمرانی مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
╭@hokmrani_masoulaneh
╰─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🖇 مهار تورم، رشد تولید و مسئله مسکن
راهکار عرضه گسترده زمین به مردم
🌆 در شرایطی که سال جدید سال «مهار تورم و رشد تولید» نامگذاری شده است بایستی به نقش اساسی مسکن در تحقق این شعار توجه ویژه شود زیرا هم اکنون مسکن بیشترین سهم در تورم کشور را دارد به نحوی که در برخی مناطق شهری، سهم مسکن از سبد هزینههای خانوار حتی تا ۷۰ درصد را شامل میشود. تولید مسکن از معدود راهکارهایی است که میتواند علاوه بر افزایش تولید و به تبعش رشد اقتصادی، همزمان زمینه کاهش تورم را نیز فراهم کند البته به یک شرط مهم که آن هم عرضه گسترده زمین است تا بتوان علاوه بر رساندن سهم هزینه زمین به عدد صفر، زمینه مردمی سازی را نیز میسر نمود. هم اکنون در کلانشهرها بیش از ۵۰ درصد از هزینه تولید مسکن مربوط به هزینه زمین است که عرضه گسترده زمین به مردم، علاوه بر حذف این هزینه کلان، چند فایده مهم دارد:
▫️ اولا: در صورت عدم عرضه گسترده زمین، تولید مسکن نمیتواند منتج به کاهش تورم شود زیرا طبق پژوهشهای معتبر، روشهای قبلی یعنی بارگذاریهای مازاد و اعطای تراکم مازاد ساختمانی در داخل شهرهای بزرگ و کلانشهرها برای مسکن سازی، با توجه به ارزش افزودهای که به دنبال دارد، زمینهساز تورم زمین و افزایش بیشتر قیمتها میشود. به این معنا که برخلاف تصور اولیه، افزایش عرضه مسکن در دهههای گذشته در محدوده پایتخت و سایر کلانشهرها، نه تنها به کنترل قیمت مسکن کمک نکرده است بلکه تاثیر معکوس بر قیمت مسکن داشته است (هم در پایتخت و هم به تبعش در سایر شهرهای کشور) و به افزایش قیمت مسکن و افزایش نرخ تورم دامن زده است. جالب آنکه طبق آمار موجود، طی دهههای اخیر بیشترین افزایش تورم مسکن در مناطقی از کلانشهرها اتفاق افتاده است که بیشترین تراکم فروشی و عرضه مسکن در همانها اتفاق افتاده است و این یعنی لزوم تجدید نظر در روشهای اشتباه قبلی.
▫️ ثانیا: در صورت عرضه گسترده زمین، امکان مردمی سازی و مشارکت مردمی در تولید مسکن میسر میشود. این نوع مردمی سازی میتواند منتج به مهار نقدینگی و جمع آوری بخش قابل توجهی از نقدینگی جامعه برای ساخت مسکن توسط خود مردم شود که قاعدتا تاثیر به سزایی در کاهش نرخ تورم خواهد شد. اما روشهای فعلی و عرضه قطره چکانی زمین سبب شده است تولید مسکن غالبا با الگوی توسعه عمودی و انبوه سازی میسر باشد و بدیهی است که این مسیر علاوه بر تعارض با سبک زندگی اسلامی ایرانی، در تعارض با مردمی سازی نیز میباشد؛ لیکن اگر زمین به صورت گسترده عرضه شود تا امکان ساخت مسکن ویلایی برای مردم میسر شود، خود مردم وارد عرصه ساخت خواهند شد و در چنین صورتی علاوه بر اثر مثبت در کنترل تورم، هم حس تعلق بیشتری به مسکنهای جدید الاحداث ایجاد خواهد شد (زیرا محور کار خود مردم خواهند بود) و هم شاهد تطبیق بیشتر الگوی ساخت با سبک زندگی اسلامی ایرانی خواهیم بود؛ در چنین صورتی مسکن صرفا کالایی اقتصادی نخواهد بود بلکه به دلیل ارزش افزودهای که در زمینه افزایش حس تعلق و تقویت سبک زندگی اسلامی ایجاد میکند، به پدیدهای فرهنگی ارتقاء مییابد.
▫️ ثالثا: در صورت عدم عرضه گسترده زمین توسط دولت، عمودیسازیها و انبوه سازیهای قبلی تداوم خواهد یافت که این روش تاثیر قابل توجهی بر افت تولید مسکن دارد زیرا در این روش، لازمه تولید مسکن در بلوکهای چند خانواری و پرجمعیت، مشارکت همه آنها در تامین مالی پروژه و پرداخت اقساط است و عدم پرداخت اقساط توسط برخی از آنها میتواند منتج به توقف پروژه و تاخیر در تکمیل پروژه شود (شبیه به اتفاقی که در برخی پروژههای مسکن مهر شاهد بودیم و برخی بلوکها بعد از سالها هنوز تکمیل نشدهاند)؛ لذا این روش میتواند منتج به کاهش تولید شود که در تعارض با شعار امسال است. عنایت بفرمایید که اینجا فقط بحث خود مسکن نیست زیرا دهها رسته شغلی مختلف، وابسته به رونق تولید مسکن هستند و لذا افت تولید مسکن، بر کاهش تولید در همه این مشاغل تاثیرگذار است.
🔹 یادداشت را با بخشی از سخنرانی نوروزی امسال رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر رضوی به پایان میبرم که چنین فرمودند: "بزرگترین نقطه ضعف کشور، اقتصاد آن است و بزرگترین مشکل اقتصادی، تصدیگری افراطی دولت است. دولت تصدیگری و دخالت را باید کم کند و نظارت را باید زیاد کند؛ ... من به تمام علاقهمندان به سرنوشت کشور توصیه میکنم برای ورود مردم به عرصه اقتصاد چارهاندیشی کنند، هر جا مردم وارد صحنه شدند ما پیروز شدیم. باید نقشه ورود مردم در حوزه اقتصادی را به آنها نشان داد". با توجه به این فرمایش ایشان جا دارد مدیران مربوطه بیاندیشند که نسبت عمودی سازیها و انبوه سازیها با مردمی سازی چیست؟ و آیا تداوم سیاستهای اشتباه قبلی در عرصه مسکن و شهرسازی میتواند سبب تحقق شعار امسال مبنی بر مهار تورم و رشد تولید شود؟
@baladetayyeb
#اقتصاد #مسکن
@hokmrani_masoulaneh
♦️راه حل بنیادین در مساله کار و کارگری
☑️ آمار دقیقی از تعداد کارگران رسمی نیست حدود ۱۵ میلیون نفر برآورد میشوند. اگر اقل اعضای خانواده را ۳ نفر بگیریم حدود۴۵ میلیون( بیش از ۲/۳ خانواده ایرانی ها) از این طریق نان میخورند و مصوبه شورای عالی کار بر زندگی شان تاثیر مستقیم دارد! البته ما چیزی به عنوان کارگران غیر رسمی هم داریم که قانون کار و بیمه و...شامل حالشان نمیشود و به مراتب وضعیت شان بدتر است. در بعضی گزارش ها آمارشان بین ۳.۵ تا ۷.۵ میلیون اعلام شده است!
☑️ بر اساس روایات و فتوای فقها حقوق مبتنی بر اجاره نفس مکروه و مذموم است! (۱) در حقیقت عموم مردم حتی کارمندان دولت که حقوقشان ذیل عقد اجاره است شامل این حکم فقهی میشوند چون همگی اجیر به حساب می آیند حالا کارفرما خصوصی است یا دولتی! روایات ارزش کارگر هم در مورد کارگری که مولد است گفته شده نه اجیرشدن (۲)در فقه ما عقود مختلفی داریم مثل مزارعه، مضاربه، مساقات و...که جز عقود کارگر-مالکی به حساب می آید و مانع اجیرشدگی محض میشود(۳). امروز عموم این عقود تعطیل و باب اجاره احیا و توسعه پیدا کرده است. در یک نگاه کلان این یک وضعیت ناعادلانه است و چنانچه آن حکم فقهی کراهت اجاره را در سطح سیاست گذاری در نظر بگیریم طبیعتا خروجی جامعه اسلامی نباید جامعه ای بشود که عموم مردم آن اجیر( کارگر-کارمندو..) باشند!
☑️ هرساله اسفندماه حداقل حقوق کارگران در شورای عالی کار تصویب میشود. غفلت جریان انقلابی، قدرت رسانه ای سرمایه داران، نبود تشکل های قوی کارگری که صدای کارگران باشند، حمایت دولت از کارفرما و...همه موجب افزایش حداقلی حقوق کارگران میشود. کاهش ارش پول و تورم هم در طول سال به گونه ای دیگر این حداقل را بی ارزش میکند و در نهایت هر روز زندگی کارگران سخت تر و دسترسی آنها به اولیات زندگی مثل مسکن و... مشکل تر میشود.
☑️ برای تحقق عدالت نسبی راه حل کوتاه مدت افزایش حقوق کارگران به اندازه تورم است اما راه حل بنیادین حذف تدریجی نظام کارگر-کارفرما است که امروز حاکم است و ۲۰۰ هزار کارفرما بر ۱۵ میلیون کارگر سلطه دارند! این نظام باید با نظام کارگر-مالکی تغییر پیدا کند و این مساله با این کارها رقم میخورد
1️⃣ توسعه اقتصاد تعاونی چنانکه شهید بهشتی تاکید داشت(۴).مدل تعاونی در اصل ۴۴قانون اساسی ما آمده یک نوع اقتصاد کارگر-مالکی و عدالت محور است.[ توسعه تعاونی مانع توسعه افزایش کارگر و کارفرما و استثمار کارگر میشود. بنا بر قانون پنجم توسعه باید ۲۵٪ اقتصاد ایران تا سال ۹۳تعاونی میشد که هنوز انجام نشده است!]
2️⃣اجراسازی احکام فقه در زمینه احیای زمین و اصالت کار و...چنانکه که بسیاری از فقها من جمله شهیدصدر تاکید داشتند(۵)
3️⃣احیا عقود مختلف اقتصادی مثل مضاربه و... با فرهنگ سازی در جامعه
4️⃣ و ...
🔻خلاصه آنکه در مقام مطالبه گری و سیاست گذاری در لایه اول باید تلاش کرد با افزایش حقوق و مزایا حداقل حقوق کارگران تامین شود اما در لایه دوم تلاش جدی باید این باشد که در جامعه اسلامی تاجایی که امکان دارد( هرچند بخاطر اختلاف استعداها و... صفر نمیشود) مردم به جای کارگری، خودشان به مولد بودن و مالک شدن برسند. تجربه تعاونی موندراگون اسپانیا در این مورد خواندنی است.
۱: کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، ج 5، ص 90، «بَابُ کَرَاهِیَةِ إِجَارَةِ الرَّجُلِ نَفْسَه
۲: علامه جوادی؛ درس تفسیر، سوره نحل،بهار۱۳۸۶
۳:اللمعه الدمشقیه، شهید اول
۴: شهید بهشتی، سخنرانی درباره تعاونی ها
۵: شهیدصدر، بارقه ها، نظریه توزیع منابع طبیعی در اسلام
خلاصه نطریه شهیدصدر
✍️ محمدامین رضایی
با اندکی تصرف
@m_amin_rezai
#اقتصاد
🤝 ما به همراهی شما مباهات و افتخار می کنیم
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔺کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته
⚖️ زمینه سازی برپایی عدالت و احقاق حقوق عامه با حکمرانی مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
╭@hokmrani_masoulaneh
╰─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
♨️ طرح نمادین برای شعار سال ۱۴۰۲
⚙️ «سال مهار تورم، رشدتولید»
#اقتصاد
🤝 ما به همراهی شما مباهات و افتخار می کنیم
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔺کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته
⚖️ زمینه سازی برپایی عدالت و احقاق حقوق عامه با حکمرانی مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
╭@hokmrani_masoulaneh
╰─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🇮🇷 تفاوت جمهوری اسلامی ایران و جمهوری اسلامی موریتانی از زبان گروگان آمریکایی در جریان تسخیر لانه جاسوسی در تهران و سفیر اسبق آمریکا در موریتانی:
🔰 رهبر جمهوری اسلامی ایران سید علی است و رهبر این یکی معاویه
☀️ شمس جمال خورشید درخشان ماه مبارک رمضان، مولا امیرالمؤمنین و طلب مدد از وجود نازنینش برای حضور شایسته در این میهمانی الهی، بر محمد و آل محمد صلوات
@rajaaei_ir
#حکمرانی
🤝 ما به همراهی شما مباهات و افتخار می کنیم
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔺کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته
⚖️ زمینه سازی برپایی عدالت و احقاق حقوق عامه با حکمرانی مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
╭@hokmrani_masoulaneh
╰─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
⭕️ باج به اقلیت هنجار شکن
🔹 تعداد زنانی که در چندماه اخیر "کشف حجاب" کرده اند "حداکثر" ۴ تا ۵ درصد از جمعیت کشور را تشکیل می دهند.
🔹 اما این که چگونه این اقلیت قانون شکن با جسارت و گستاخی توانسته اند شهوت و میل خود را بر منافع اکثریت مطلق جامعه ترجیح داده و قانون و مجریان آن را به گوشه رینگ برده و تسلیم کنند، نکته ای است که تلخی آن کمتر از زشتی آزاد شدن بی حجابی نیست!
🔹 ترس حاکمیت ج.ا ( روسای سه قوه ، اکثریت مجلس ، رسانه ملی ، حوزه های علمیه ، سپاه و ....) از این عده قلیل قانون شکن، علت اصلی گستاخی و باج گیری زنان بی حجاب و باج دهی حاکمیت به آنهاست !
🔹 در چند سال اخیر براندازان و نفوذیهای داخلی با پشتوانه دولتها ، سرویسهای جاسوسی و رسانه های بیگانه، "بی حجابی " را به عنوان مطالبه جدی اکثریت زنان ایرانی جلوه داده و طی چند مرحله عملیات روانی ، "الزام به رعایت حجاب" در ج.ا را به چالش کشیدند ( انبوه تبلیغات منفی درباره "گشت ارشاد"ی که عملا وجود خارجی نداشت و سالها به صورت نمادین و بسیار محدود فعالیت می کرد) و پس از آشوبهای اخیر ، حاکمیت را به این باور غلط رساندند که اصرار بر رعایت حجاب در جامعه، موجب ادامه آشوبها خواهد شد و برای جلوگیری از تداوم اغتشاشات باید در برابر موج کشف حجاب سکوت کرد! ( در این نتیجه گیری منفعلانه، نقش برخی مشاوران و اطرافیان سران سه قوه را نباید نادیده گرفت ! مشاورانی ترسو، بی سواد و بی اعتنا به اسلام و انقلاب که اعتقادی به اهداف انقلاب و جمهوری اسلامی و آرمانهای امام نداشته و ندارند و سالهاست با جلب اعتماد برخی مسئولان ارشد، آنها را به اتخاذ تصمیماتی مغایر با امنیت و منافع جامعه واداشته اند)
▪️ در نتیجه این روند، حاکمیت جمهوری اسلامی، باج دادن به اقلیت بی حجاب را ادامه داده و عملا منافع و امنیت کشور را قربانی هوسهای شهوانی این عده اندک نموده است!
▪️ادامه این روند جاهلانه و مقدم داشتن هوس معدود زنان بی حجاب بر حرمت احکام الهی و قربانی کردن قانون ، سلامت روحی و روانی جامعه و نهاد خانواده در پای عده ای "لاابالی بی حیا" موجب خالی شدن جمهوری اسلامی از محتوای دینی و تبدیل آن به نظامی " سکولار" خواهد شد ! چرا که همین اقلیت به پیشرویهای خود ادامه خواهند داد و در آینده ای نزدیک مجوز تاسیس استخر و پلاژهای مختلط ، مشروب فروشی ، کاباره و کازینو را هم از مسئولان نظام خواهند گرفت و البته که مسئولان محترم هم با همان استدلالی که در برابر گسترش بی حجابی سکوت کردند، مجوزهای فوق را صادر خواهند کرد!
❇️ فراموش نکنیم به تعبیر صریح حضرت امام ، فلسفه تشکیل حکومت اسلامی، اقامه احکام شریعت است!
@pas_kouchehaie_enghelab
(با اندکی تصرف)
#حکمرانی #فرهنگ #حجاب
🤝 ما به همراهی شما مباهات و افتخار می کنیم
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔺کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته
⚖️ زمینه سازی برپایی عدالت و احقاق حقوق عامه با حکمرانی مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
╭@hokmrani_masoulaneh
╰─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔸نرمى در عين صلابت و قاطعیت در اجرای عدالت
گاهی کارگزاران حاکمیت و نظام حکمرانی در شرح وظایف خویش دچار تردید می گردند و نسبت به مواردی که در اجرای عدالت باید قاطع باشند و یا در عین صلابت باید ملایم و نرم خو باشند دچار مشکل می گردند.
✅ پیامبر اکرم (ص) در مسائل فردى و شخصى و آنچه مربوط به شخص ایشان بود نرم و ملايم و با گذشت بود.
گذشت هاى بزرگ و تاريخى پیامبر يكى از علل پيشرفت اسلام بود.
❌ امّا در مسائل اصولى و عمومى، آنجا كه حريم قانون بود؛ سختى و صلابت نشان می داد و ديگر جاى گذشت نمى دانست.
✳️ پس از فتح مكّه و پيروزى بر قريش، تمام بديهايى كه قريش در طول بيست سال نسبت به شخص ایشان مرتكب شده بود ناديده گرفت و همه را يكجا بخشيد. توبه قاتل عموى محبوبش حمزه را پذيرفت.
⛔️ امّا در همان فتح مكّه، زنى از بنى مخزوم مرتكب سرقت شده بود و جرمش محرز گرديد. خاندان آن زن كه از اشراف قريش بودند و اجراى حدّ سرقت را توهينى به خود تلقّى مى كردند سخت به تكاپو افتادند كه رسول خدا از اجراى حد صرف نظر كند. بعضى از محترمين صحابه را به شفاعت برانگيختند ...
ولى رنگ رسول خدا از خشم برافروخته شد و گفت: چه جاى شفاعت است؟! مگر قانون خدا را مى توان به خاطر افراد تعطيل كرد؟
🔻هنگام عصر آن روز در ميان جمع سخنرانى كرد و گفت:
«اقوام و ملل پيشين از آن جهت سقوط كردند و منقرض شدند كه در اجراى قانون خدا تبعيض مى كردند
هرگاه يكى از اقويا و زبردستان مرتكب جرم می شد معاف مى شد
و اگر ضعيف و زيردستى مرتكب مى شد مجازات مى گشت
سوگند به خدايى كه جانم در دست اوست
در اجراى «عدل» درباره هيچ كس سستى نمى كنم
هر چند از نزديكترين خويشاوندان خودم باشد»
برای اشنایی بیشتر مراجعه کنید به مجموعه آثار استاد شهيد مطهرى (وحى و نبوت)، ج2، ص: 257-256
✍️ محمد جواد حیدری
#حکمرانی
🤝 ما به همراهی شما مباهات و افتخار می کنیم
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔺کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته
⚖️ زمینه سازی برپایی عدالت و احقاق حقوق عامه با حکمرانی مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
╭@hokmrani_masoulaneh
╰─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
چند نمونه از فاجعه اسراف و تبذیر در کشور
🔹 طبق آمارها 10 درصد ضایعات مواد غذایی مربوط به برنج است. همان برنجی که برای هر کیلو از آن تا زمان برداشت، حدود هزار و 700 لیتر آب مصرف میشود. با این همه دیسهای نیمه برنج گاهی به راحتی در سطلهای زباله خالی میشوند. کافی است هر بار که به رستوران میروید به ته مانده بشقابها نگاهی بیندازید🤔
🔹 سالی 35 میلیون تن دور ریز غذا در ایران است.🤔🤔 این رقم معادل غذای 15 میلیون نفر است.
🔹 30 درصد از غذاي مردم ايران اضافه است. 🤔🤔شايد به نظر چيزي نيايد اما نبايد آنرا به همين سادگيها نگاه كرد؛ نان و برنج اضافه بر سفره ايرانيها خودش عامل مهم ابتلا به ليستي از بيماريهاست؛ از ديابت گرفته تا كوتاهي قد 🤔🤔
🔹 براساس گزارش سازمان جهانی خواربار و کشاورزی، ایرانیها به اندازه ١٠ کشور اروپایی موادغذایی دور میریزند.🤔🤔 ضایعات موادغذایی در ایران معادل ٣٥میلیون تن است این درحالی است که در اتحادیه اروپا با ٢٧ کشور عضو، ٩٠میلیون تن موادغذایی راهی زبالهها میشود
🔹 کارشناسان اقتصادی معتقدند اگر تنها ۱۰ درصد صرفهجویی در برق مصرفی خانوارها داشته باشیم میتوانیم از محل صرفهجوییها شش نیروگاه ۸۰۰ مگاواتی در سال راهاندازی کنیم
👈 به سادگی از کنار این آمارها نگذریم؛ نیازهای بسیاری از مردم می تواند از این طریق برطرف گردد اما با اسراف و تبذیر و بی مسوولیتی به هدر می رود. قرآن کریم می فرماید «به درستی که تبذیر کنندگان، برادران شیطانند».
#اسراف
🤝 ما به همراهی شما مباهات و افتخار می کنیم
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔺کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته
⚖️ زمینه سازی برپایی عدالت و احقاق حقوق عامه با حکمرانی مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
╭@hokmrani_masoulaneh
╰─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔴 رهبر انقلاب: دشمن به دنبال آن است حکومتی در ایران باشد تا با تطمیع و تهدید بتواند خواست خود را به آن تحمیل کند و کشور را غارت نماید
در اینجا صرفا به بیان دو نمونه از نحوه مواجه غرب با نتایج برخواسته از دموکراسی (بدون توجه به اعتقادات آنها که مورد قبول ما باشد یا نه) می پردازیم:
🔹 در سال ۱۳۷۰/ ۱۹۹۲ در الجزایر جبهه ای اسلامی به رهبری دو نفر به نامهای علی بلحاج و عباس مدنی در انتخابات شهرداریها پیروز شد. از آنجا که غربیها با روی کار آمدن یک حزب اسلامی در الجزایر مخالف بودند؛ به دولت الجزایر فشار آوردند تا انتخابات دور دوم لغو و حزب نجات اسلامی منحل شود آنها نهایتا ارتش را متقاعد به کودتا کردند. آنها پس از کودتا جبهه نجات را منحل، علی بلحاج و مدنی را به حبس محکوم کردند و تا کوره ده ها به دنبال آنها افتادند تا آنها را دستگیر کنند و یا به قتل برسانند.
🔹 در اتریش نیز شبیه همین واقعه اتفاق افتاد. در سال ۲۰۰۰ حزب آزادی به رهبری فردی به نام «هایدر» اکثریت را به دست آورد و به دولت اتریش راه یافت. اتحادیه اروپا و آمریکا اتریش را تحریم کردند و گفتند این فرد نباید سر کار باشد. نهایتا هایدر مجبور به استعفا شد و چندی بعد در یک سانحه رانندگی کشته شد.
این است چهره واقعی غرب مدعی حمایت از دموکراسی که غربزدگان در برابر آن خود را به تجاهل می زنند.
✍️ احمد جهان بزرگی
#حکمرانی
🤝 ما به همراهی شما مباهات و افتخار می کنیم
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔺کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته
⚖️ زمینه سازی برپایی عدالت و احقاق حقوق عامه با حکمرانی مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
╭@hokmrani_masoulaneh
╰─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔸 شرح صدر و شیوه مواجهه با مخالفان فکری و فرهنگی راز پیش قدم شدن در تمدن جهان
برخی فکر می کنند که با مخالفان فرهنگی و فکری هم می توانند از موضع قدرت و سیاست بگیر و ببند مقابله کنند در حالی که شیوه مواجهه با مخالفان محبت و احترام و منطق است. با این شیوه فرهنگی امام صادق علیه السلام معاندان مکتب تشیع را به مخالف و مخالف را به موافق و موافق را به محب و حامی فداکار تبدیل می نمود.
🔻مفضّل بن عمر يكى از اصحاب امام صادق عليه السلام است.
رفت در مسجد مدينه نماز بخواند. خلوت بود.
خودش مى گويد:
«بعد از نماز، من درباره پيغمبر و عظمت او فكر مى كردم.»
🔻در همان حال ابن ابى العوجاء- كه يكى از زنادقه -کافر و ماتریالیست - بود
يعنى اصلا خدا را قبول نداشت، آمد كنارى نشست به طورى كه فاصله زيادى با مفضّل نداشت.
بعد يكى از همفكرانش هم آمد كنار او نشست.
شروع كردند با همديگر صحبت كردن.
🔻در بين صحبتها يكدفعه ابن ابى العوجاء گفت:
من هرچه درباره عظمت اين آدم - پیامبر ص - كه در اينجا مدفون شده فكر مى كنم، متحيرم.
ببين چه كرده است!
چگونه به گردن مردم افسار زده است!
در پنج وقت صداى شهادت به پيامبرى او بلند است.
شروع كرد به كفر گفتن راجع به خدا، پيغمبر، قيامت و ...
🔻مفضّل آتش گرفت، نتوانست طاقت بياورد.
آمد نزد او و با عصبانيت گفت:
اى دشمن خدا! در مسجد پيغمبر خدا چنين سخنانى مى گويى؟!
🔻 او پرسيد:
تو كيستى و از كدام نحله -مذهب - از نحله هاى - مذاهب - مسلمين هستى؟
از اصحاب كلامى؟
از فلان فرقه هستى؟
🔻بعد گفت:
اگر از اصحاب جعفر بن محمد هستى،
ما همين حرفها و بالاتر از اينها را در حضور خودش مى گوييم،
با كمال مهربانى همه حرفهاى ما را گوش مى كند
به طورى كه ما گاهى پيش خودمان خيال مى كنيم كه تسليم حرف ما شد و بزودی او هم حرف ما را قبول مى كند.
بعد با يك سعه صدرى شروع مى كند به جواب دادن
تمام حرفهاى ما را جواب مى دهد.
يك ذره از اين عصبانيت هايى را كه جنابعالى داريد او ندارد،
ابدا عصبانى نمى شود.
🔹مفضّل برمى خيزد مى رود خدمت امام صادق عليه السلام و مى گويد:
يا ابنَ رسول اللَّه! من يك چنين گرفتارى پيدا كردم.
🔸حضرت تبسّم مى كند و مى فرمايد:
ناراحت نباش،
اگر دلت مى خواهد فردا صبح بيا من يك سلسله درس توحيدى به تو مى گويم كه بعد از اين اگر با اين طبقه مواجه شدى بدانى چه جواب بدهى.
كتاب توحيد مفضّل كه امروز در دست است مولود اين جريان است.
اينگونه بوده كه اسلام توانسته باقى بماند.
🔻اگر روش امام صادق غير از اين بود امروز اثرى از اسلام نبود.
سیستم حکمرانی ما هم با اتخاذ این شیوه مواجهه با مخالفان فکری و سیاسی می تواند به راهبرد تحول و توسعه و پیشرفت دست یابد و پیش قدم در تمدن جهان باشد
▪️برای اشنایی بیشتر رجوع کنید به مجموعه آثار استادشهيد مطهرى (پیرامون انقلاب اسلامی ایران )، ج24، ص: 398- 396؛ ص 130-129، با تلخیص و ویرایش جزئی
✍️ محمد جواد حیدری
@MohammadJavadHeidari
#حکمرانی
🤝 ما به همراهی شما مباهات و افتخار می کنیم
─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─
🔺کلکم راع و کلکم مسوول عن رعیته
⚖️ زمینه سازی برپایی عدالت و احقاق حقوق عامه با حکمرانی مسوولانه
🇮🇷 کانال حکمرانی مسوولانه
╭@hokmrani_masoulaneh
╰─┅─•🍃🌸🍃🍃🌸🍃•─┅─