🔰مسابقه سراسری تسنیم معرفت
📔آشنایی با معارف قرآن کریم در قالب ده سوال تستی
🎁با جوایز ارزنده روزانه و قرعه کشی نهایی(کمک هزینه سفر به کربلا)
👈 نام نویسی و شرکت در مسابقه از طریق لینک
http://test.h-bidari.ir/
#ماه_رمضان
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
🔶 موفقیت ماهواره نور را به یاد بسپاریم
✍ محمدجواد حسنی
هر كس نيّتش خوب باشد، توفيق یاریاش خواهد کرد. روشن است که نیت، تنها علت تامه برای موفقیت نیست اما موفقیت در یک برنامه و فعالیت میتواند حاصل نیت خالص مجریان آن باشد.
یکی از مؤلفههای قدرت در نظامهای مختلف دنیا، روزآمدی علمی و قرار داشتن در مرز دانشهای مختلف است. به لطف خداوند و با تکیه بر استعدادهای فراوان موجود در کشور و اعتقاد توأم با تلاش مدیران نظام اسلامی در چند دهه پس از انقلاب اسلامی، پویایی و افتخارات فراوانی در عرصههای گوناگون علمی حاصل شده است.
با همه این پیشرفتها، در سالههای اخیر شاهد کُندی سرعت رشد علمی کشور و حتی عقبگرد در این عرصه بودیم. زمانی که خود را در آستانه نزدیک شدن به رتبههای تک رقمی دنیا میدیدیم، تغییر در نظام سیاسی کشور، سبب شد تا رتبه علمی ایران با چند پله سقوط مواجه شود.
متن کامل: https://rasanews.ir/002j9C
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
#شرح_اسم ، عنوان سومین کتابی است که در #دوران_کرونایی خوانده شد.
این کتاب ۷۵۷ صفحه ای زندگی نامه #آیت_الله_سید_علی_حسینی_خامنه_ای را روایت می کند.
امتیاز برجسته اش،قلم شیوا و شعف انگیز نویسنده است و ترسیم دقیق و تجسم زا از تلخ و شیرین های زندگی مرد همدم با زندان و تبعید.
سنگینی وزن کتاب البته قدری لذت مطالعه را می کاهد اما آموختن کُنش سیاسی و اجتماعی باعث می شود تا این کتاب را در برابر دیدگانتان قرار بدهید و از خواندنش لذت ببرید.
برخی ابهامات و تناقض ها نیز در برخی روایت های نویسنده به ذهن می رسد که بازنگری این کتاب را تاحدودی ضروری جلوه می دهد.
پی نوشت:
پیش از این کتاب های تنها٣۰ ماه دیگر و تحلیلی بر مبانی و مؤلفه های #اسلام_رحمانی را به اتمام رسانده بودم و اکنون مطالعه #طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن را آغازیده ام. اگر قصد خواندن طرح کلی را دارید پیشنهاد می کنم شرح اسم را به عنوان پیش نیاز مطالعه کنید.
@MHSemati
#کتابخوانی
#پویش_همراهی_فرهنگی
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
🔰 خدای علوم
✍مجید پاکنیت
🔺 متن بالا را میتوان اینطور نوشت:
✍️ در حال حاضر بیشتر از ۷ میلیارد و ۷۶۸ میلیون نفری که در ۱۹۵ کشور زندگی میکنن، منتظرن تا علم واکسن کرونا رو کشف کنه و کمکشون کنه؛ اما تا به حال از هیچکدوم از علوم کمکی نیومده! به همین خاطر بیشتر آدما مجبور شدن خودشونو تو خونهها حبس کنن! پیرمرداشونو رها کنن و جووناشونو زنده نگه دارن! و بعضیاشون اسلحه خریدن که وقتی علم کمکی نکرد، همدیگه رو بدرن! کدخداشون ماسکاشونو میدزده و نوچههاش دزدی دریایی میکنن!
👈 از بین 50 خدایی که ازش کمک میخوان کمکی نیومده و نخواهد اومد، چون اونا خدا نیستن؛ یا دستسازن یا تثلیثی یا موهوم! و خیلی آدما نمیدونن که این عالم، عالم اسباب و مسبباته، باید با توکل به من (اللّه) تلاش بیشتری بکنن (*1) و این منم که تعیین میکنم کدومشون بعد از خواب شبانه چشم باز کنه، پلک بزنه، سر از بالش برداره، بره توی آزمایشگاه و واکسن بسازه! (*2)
📌 البته باز هم وقتی «الله» توان کشف واکسن رو به دکترها بده و موانع علمی رو از سر راهشون برداره، بیشترشون میگن «علم چقدر پیشرفت کرده!»، از دکترها تشکر میکنن! و میگن «ما کرونا را شکست دادیم!».
*1. لَيْسَ لِلْإِنْسانِ إِلاَّ ما سَعى؛ براى انسان بهرهاى جز سعى و كوشش او نيست (سورۀ نجم، آیۀ 39).
*2. كُلاًّ نُمِدُّ هؤُلاءِ وَ هَؤُلاءِ مِنْ عَطاءِ رَبِّكَ وَ ما كانَ عَطاءُ رَبِّكَ مَحْظُوراً؛ و ما به هر يك از آخرتطلبان و دنياپرستان از بخشايش پروردگارت که هرگز ممنوع نگشته كمک مىرسانيم (إسراء، 20).
@majid_pakniyat
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
4_5886702821805392053.mp3
13.69M
🔴 عظمت ام المومنین حضرت #خدیجه_کبری سلام الله علیها
🔸عالم ربانی حجت الاسلام و المسلمین استاد حاج شیخ #بندانی_نیشابوری
👂حتما گوش کنید. نفی شایعاتی درباره سن حضرت خدیجه
🕋 @sebghatallaah
#ماه_رمضان
#howzavian
زنده باد مادران و همسران!
✍علی بهاری
افزون بر عدم امکان جمع مادری و مدیری، نفقهای که در اسلام برای زن در نظر گرفته شده پشتوانهای برای اعمال مدیریت شوهر است. به بیان دیگر اسلام با موظف کردن مرد به سرپا نگه داشتن ستون اقتصاد خانه و تامین مالی همسر خود، زمینه را برای ولایت و سرپرستی او فراهم کرده است. گویا در یک قرارداد نانوشته مرد زندگی زن را تامین میکند و زن نیز تحت ولایت شوهر باقی میماند. اما اشتغال بانوان به خصوص در مشاغلی که درآمد فراوانی به همراه دارد (مانند مناصب مدیریتی و سازمانی) باعث استقلال مالی زن میشود و او را از نفقه همسرش بینیاز میکند. همین موضوع میتواند آسیبها و مشکلات فراوان بعدی را به همراه داشته باشد. در این زمینه کافی است به پروندههای فراوان طلاق که در دادگاههای خانواده تلنبار شده است نگاهی گذرا بیندازید.
ادامه یادداشت: http://fekrat.net/?p=895
#نویسندگان_حوزوی
#howzavian
🔶 مناجات با پروردگار در دعای ابوحمزه
✍ محمد جواد حسنی
در میانه مسیر گفتگو با خدا به گزارههایی میرسیم که دستهای بسته و پر از نداشتهها را به محضر حضرت دوست نشان میدهیم تا از قعرزمین نداری، بتوانیم با او مناجات کنیم.
جدل مفهومی آشنا در دانش منطق است که به معنای تمسّک و بهره بردن از مقبولات طرف مقابل، برای اثبات ادعا و رسیدن به هدف است. کاربرد اصلی جدل، بیشتر در فضای غلبه و محکوم کردن طرف مقابل معنا پیدا میکند.
با این وجود در برخی از متون دعایی مأثور عباراتی جدلگونه به چشم میخورد. روشن است که هدف معصوم از کاربست جدل در نیایش با پروردگار، با موارد پیشگفته متفاوت است. یکی از معتبرترین متون دعایی شیعه که توسط امام سجاد علیهالسلام املا شده و جناب ابوحمزه ثمالی آن را مکتوب کرده، دعای سحر است که به دعای ابوحمزه مشهور شده است...
متن کامل👇👇
https://rasanews.ir/002jPx
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 جاده انحرافی است
◾️ نگرشی بر حرکت خزنده #جریان_نفوذ در بدنه حوزه علمیه قم تا حوزه علمیه مشهد
◾️ آیا مسیر حرکت چالشی برای از بین بردن اساتید انقلابی در حوزه علمیه قم شروع شده است؟
📌 @ponezs
✴️ خوب نیست آدم تنها باشد
✍ نیما ارزانی
«خوب نیست که آدم تنها باشد پس برایش معاونی موافق بسازم.» این کلام خداوند نشان از آن دارد که پروردگارعالم از ابتدای خلقت انسان به امر ازدواج و تنها نماندن افراد و یا شاید بهتر باشد بگوئیم به تشکیل خانواده به عنوان جامعه ای کوچک، توجهی ویژه داشته است. عقل سالم هم می گوید وقتی برای خداوند تا این حد تنها نبودن بشر مهم است، پس چارچوب هایی هم برای آن باید تعریف نماید. بنابراین تنها راه حل این مساله را میتوان ازدواج دانست و اشاره شده به انتخاب زن صالح، نیکو و با ایمان را از ویژگیهای لازم برای زنان و مهربانی و اخلاق خوب را از صفات مردان برای این امرمهم و الهی میتوان برشمرد.
ولی آیا خداوند، تنها امرازدواج را مد نظرداشته است؟ خیر بلکه پروردگار عالم در انجیل فرموده است :«مقصود خداوند برای افراد ازدواج کرده این بود که با تولید نسل، فرزندان زیاد شوند.» یقینا یکی ازاهداف زندگی مشترک، عمل تولید نسل است که برای خداوند با اهمیت است. در کنار این امربه خوبی درک میکنیم که همانگونه که ازدواج و فرزندآوری برای خداوند با ارزش است، همسرداری و تربیت فرزند هم می تواند نزد خداوند با اهمیت باشد، بنابراین شاهد هستیم که یکی از مبانی اخلاقی مهم دین اسلام، نیکو همسر داری است تا جایی که از مهرو محبت و احترام به عنوان بهترین کلیدهای همسرداری یاد شده است به همین دلیل خداوند در قرآن در سوره نسا می فرمایند: “با همسران خود با نیکی و مهربانی معاشرت کنید. این توصیه ی پروردگار، در زندگی پیامبر اسلام (ص) به روشنی جاری است تا جایی که ایشان می فرمایند: «بهترین زنان شما زنانی هستند که دارای عشق و محبت باشند.» از این رو میتوان نتیجه گرفت که مهر و محبت عناصر اصلی زندگی زناشویی در کنار ایمان به خداوند یکتا می باشند. بیخود نیست که پیامبر اکرم (ص) در جایی دیگر فرمودند: «هرچه ایمان بنده زیاد شود محبت او به زن نیز زیاد می شود.»
در این جا لازم به ذکر است که ادیان الهی همگی نگاهی ویژه به موضوع تشکیل خانواده و همسرداری دارند و آیین همسرداری در تمامی ادیان الهی یک رابطه دو سویه است. آنجایی که خداوند در رساله افسیسیان می فرمایند: «زنان، شوهران خود را اطاعت کنید چنانکه خداوند را؛ و شوهران، زنان خود را محبت کنید.» همانند این سخن را خداوند عالم به پیامبر اسلام نیز فرموده اند: «زمانی که مرد و زن به یکدیگر نگاه محبت آمیز داشته باشند خداوند بزرگ به آن دو، با رحمت و لطفش می نگرد.» پس مهر و محبت در اسلام ارزش بالایی دارد و رضایت طرفین در گرو رضایت خداونداست؛ ازاین رو وقتی نگاه می کنیم به سخنان وشیوه ی زندگی پیامبران در می یابیم که آنها همسرداری را یک رابطه دو طرفه میدانند و وظایفی همچون کسب درآمد، مدیریت خانواده، تأمین رفاه و آسایش زندگی را از وظایف مرد و حسن خلق، احترام به شوهر وتربیت فرزندان را مختص زنان و قدرشناسی، احترام متقابل و درک زندگی مشترک را جزء وظایف زن و مرد می دانند. نکته ی جالب اینجاست که وقتی به نهی از مفاهیمی همچون طلاق، چند همسری و سقط جنین در کتب مقدس نگاه می کنیم، به این نکته پی میبریم که تمامی این مسایل نشان از حفظ کرامت زن و جایگاه والای خانواده در ادیان دارد که خود این امر، در تعالیم پیامبران برای حفظ انسانیت و ابراز مهر و محبت نسبت به همسر بیشتر خود را نشان می دهد. برای درک بهتر آیین همسرداری می توان به سراغ آیه ۱۹ سوره نسا رفت و به زیبایی دریافت که خداوند چه زیبا روش همسرداری را بیان کرده است. هرچند در تمامی ادیان الهی ازدواج صرفا یک امر طبیعی ساده نبوده بلکه همه آن را یک دستور الهی و یک اقدام کاملا مقدس قلمداد میکنند ونه یک داد و ستد، اما هستند امروزه افرادی که کماکان در جهل خود فرو رفته و به جای حفظ کرامت و ارزش انسانی چوب حراج به عقل خود می زنند و به ازدواج به عنوان یک داد وستد مینگرند.
در نهایت می توان گفت که همسرداری نیکو، یک امر مقدس در فرایند ازدواج است و ازدواج پایانی برای شهوت رانی انسانها و راهی در جهت منظم شدن ریتم زندگی آنهاست و حس خوبی که از استحکام این پیوند آسمانی با انتخاب همسری به تعبیر قرآن هم شان فرد حاصل می شود نتیجه همان روح الهی است که در این کار مقدس جاری می شود. در پایان به جهت تاکید بر اهمیت این مطلب که شاید خیلی ها ازدواج و همسرداری را فقط یک امر مادی و غریزی بدانند با این جمله از کتاب مقدس مطلب را تمام می کنیم که خداوند عالم می فرمایند: «پیوند زن و مرد نقشه و اراده خداوند است، پیوندی را که خدا بین آنها ایجاد می کند هیچ کس حق ندارد به هم بزند.»منبع: شفقنا
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
وبینار چهارشنبه، 17 اردیبهشت: معیارهای تطبیق نشانه های ظهور، دکتر آیتی
برای ورود به وبینار، به آدرس
www.iiccfp.com
مراجعه کنید و بعد از ورود به قسمت «نشست های علمی روزهای الهیاتی ماه مبارک رمضان»، قسمت «جهت ورود به اتاق جلسه کلیک کنید» را مشاهده کنید.
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
📒 کتاب «اسلام و محیط زیست» حضرت آیت الله جوادی آملی، از سوی انتشارات بین المللی فانوس دریایی به زبان اسپانیایی ترجمه و در سایت آمازون منتشر شد.
🔸این کتاب به زودی در #کلمبیا منتشر می شود.
#نشر_بین_الملل
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian
🔸برادرِ پیامبر؛ ابوتراب
✍ مجتبی عادلپور
🔹هر کدام از روزهای تاریخ، در دل خود وقایع شنیدنی نهفته دارد. روی برخی از این وقایع غبار گذشت زمان نشسته است و برخی نیز همچنان زنده اند. دوازدهم رمضان سال اول هجرت شاهد یکی از این رویدادها بوده است. پیامبر(ص) بعد از این که به مدینه هجرت کرد در این روز بین مهاجران و انصار برادری ایجاد کرد.
🔹در پی این واقعه مسلمانان دو به دو با تناسبی که با یکدیگر داشتند باهم برادر شدند. بر اساس این عقد هر مسلمان حقی به گردن برادر خود دارد؛ به این که به دیدار او برود، او را دعا کند و در آخرت شفیع او باشد. ابوبکر با عمر، طلحه با زبیر، عثمان با عبدالرحمن، مقداد با عمار و بقیه به همین منوان دست در دست هم قرار دادند. در انتهای این مراسم پیامبر(ص) امیرالمومنین(ع) را که هم شأنی برای او وجود نداشت، برادر خود خواند و این چنین بود که مدال افتخار دیگری به مدال های زرین حضرت اضافه شد.
🔹البته این پایان ماجرا نبود و پیامبر (ص) بارها و بارها و در مکان ها و زمان های مختلف علی(ع) را برادر خود خطاب می کرد:«انت اخی فی الدنیا و الاخره؛تو در دنیا و آخرت برادر منی».
اخ الرسول، امام الهدی، امیر کلام
ابوتراب ، ابوالمومنین ، ابوالایتام
کدام نام تو را میتوان ندیده گرفت؟!
تورا چگونه بخوانیم؟ با کدامین نام؟!
#نویسندگان_حوزوی
@howzavian