🔻سایه به سایهی ما
چقدر این جملات در باب مرگ تأملبرانگیزند:
وَ بَادِرُوا الْمَوْتَ الَّذِي إِنْ هَرَبْتُمْ مِنْهُ أَدْرَكَكُمْ وَ إِنْ أَقَمْتُمْ أَخَذَكُمْ وَ إِنْ نَسِيتُمُوهُ ذَكَرَكُمْ
و بر مرگ پيشى گيريد كه اگر بگريزيد شما را دريابد و اگر بايستيد شما را مىگيرد و اگر فراموشش كنيد شما را ياد میآورد.
گاهی به آدمهایی که یک سنی از آنها گذشته است اصطلاحا میگویند که پایشان لب گور است؛ اما این تعبیر حضرت علی علیهالسلام آدم را به این نتیجه میرساند که:
مرگ سایهبهسایهی ما میآید،
که آدمیزاد از همان لحظهی تولد، پایش لب گور است.
✍️ روز نوشت یک طلبه
#مرگ_آگاهی
#مرگ_اندیشی
#نهج_البلاغه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 چرا اصلاحطلبان نیازمند رحم اجارهای شدند؟
ابراهیم اصغرزاده، اصلاحطلب نامدار، در اسفندماه سال ۹۲، دولت روحانی را «رحم اجارهای» برای پرورش یک نطفه نامید. (روزنامهی کیهان، دوشنبه ۲۴ اسفند ۱۳۹۴، شمارهی ۲۱۳۰۴). پرسشهای گوناگونی در اینجا طرحشدنی است؟ یکی اینکه اولاً رحم اجارهای چیست؟ ثانیاً چه زمانی نیاز به رحم اجارهای پیدا میشود؟ متخصصان در این زمینه چنین پاسخ دادهاند.
رحم اجارهای (surrogacy) چیست؟
یکی از انواع روشهای کمک باروری است و زنی که به عنوان حامل محسوب میشود، نه ماه دوران بارداری را سپری خواهد نمود و این در حالی است که جنین درون رحم، ژنتیک پدر و مادر اصلی خود را دارد. برای بارداری با کمک رحم اجارهای ابتدا تخمک و اسپرم از زوجین گرفته میشود و با کمک یکی از روشهای کمک باروری مانند ای وی اف، جنین تشکیل میشود؛ بنابراین جنین تشکیلیافته دارای ژنتیک «مشابه با پدر و مادر ژنتیکی» خود میباشد. سپس در صورتی که جنین رشد کافی در محیط آزمایشگاه را داشته باشد، در رحم فرد دیگری قرار میگیرد.
👈 خواندن بیشتر 👉
✍️ جیم جواتی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🍎 سیب بهشتی
به درخواست مدرسه قرار شد در جمع دانش آموزان مدرسه و در ایام شهادت حضرت زهرا(س) راجع به شخصیت ایشان صحبت کنم. چند روزی به تأمل و جستجو پیرامون موضوع صحبت گذشت، تا اینکه نکته ای زیبا مرا جذب کرد و به نظرم مناسب آمد.
روایتی چشمم را گرفت که حضرت زهرا (س) را به تفاحه الفردوس (سیب بهشتی) تشبیه کرده بود.
موضوع خوبی برای من بود که نمیخواستم مستقیم راجع به حضرت زهرا(س) برای بچه های دبستان حرف بزنم و دنبال تمثیل مناسبی بودم.
سیب قرمزی را آماده کردم و روز مراسم با خود به مدرسه بردم.
از ویژگیهای سیب و ارتباطش با حضرت گفتم؛
سیب، بیماری را از بدن دفع می کند، ارتباط با حضرت زهرا هم انسانها را از گناهان و آسیب های روحی دور میکند.
از خود بچهها کمک گرفتم و ویژگی های متعددی را باهم شمردیم.
روضه من هم، فقط نشان دادن خراش های روی سیب بود...
دو سه روز بعد، چند نفر از بچهها به من گفتند ما در کلاس هم این بحث را ادامه دادیم و راجع به شباهتهای سیب و حضرت زهرا(س) به همراه معلم مان گفتوگو کردیم.
من به آن گرهی که در ارتباط و ذهنیت بچهها دنبالش بودم، اکنون رسیده بودم.
✍️ علی فاطمیپور
#تربیت_دینی
#حضرت_زهرا_س
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🙏 مدیون اشتیاق نوقلمها
#پیام_مدیر
فرهنگ خواندن و نوشتن هنگامی به رشد و شکوفایی میرسد که صبوری کنیم؛ اینجا آثار نخبگان نویسنده و نوقلمها در کنار قرار میگیرند، تا راه فرهنگ خواندن و نوشتن بازتر شود، تا حوصله کنیم و فرزندان آینده نویسندگی تربیت شوند.
🔖 در این باره بیشتر با شما خواهم گفت؛ درباره این که نویسندههای حرفهای هم مدیون مشتاقان نوشتن هستند، حتی تازه به میدان آمدهها هستند که بازار کتابخوانی و نویسندگی را داغ میکنند... ما مدیون اشتیاق فرزندان نویسندگی هستیم.
#صبور_باشیم
#نویسندگان_حوزوی
https://eitaa.com/joinchat/3834314754C58903f67c6
🔻شاید اولی به دومی گفته باشد...
📕 کتاب #کشتی_پهلو_گرفته را بخوانیم / بخش پایانی
✍️ استاد سیدمهدی شجاعی
مسجد انباشته از سنگ یا آدم؟ پس چرا آتش نگرفت؟ پس چرا نسوخت؟ پس چرا آب نشد آن رودی که پیامبر جاری کرده بود از مردم چه زود برکه شد، چه زود تعفن پذیرفت که زود گندید!
ما زنان نه رو سپید که موسپید شدیم در مقابل آن همه مردان نامرد.
یک مرد نبود در میان آن همه جمعیت که برخیزد و بگوید که فاطمه تو راست میگویی؟
یک شمشیر نبود در میان آن همه نیام خالی که حق را از باطل جدا کند.
فقط شاید دومی به اولی گفته باشد: خدا بکشد او را، چه خوب سخن میراند.
#شهادت_حضرت_زهرا
#فاطمیه #حضرت_فاطمه
#کانون_فرهنگی_یاس_نبی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#یادآوری
💠 ارسال اثر به جشنواره ادبی رسانهای حضرت ابوطالب علیهالسلام
👈 پوستر فراخوان
👈 جزییات ارسال آثار
📌 این جشنواره با همکاری گروه نویسندگان حوزوی در حال برگزاری است.
📌علاقهمندان تا سیام بهمن فرصت دارند آثار خود را به نشانی @rahil1357 ارسال کنند.
#نویسندگان_حوزوی
https://eitaa.com/joinchat/3834314754C58903f67c6
🔰 برج سربلند
📘جلد دوم کتاب "از زبان مشاور" منتشر شد
✍️ به قلم علیاکبر مظاهری
دو سال پیش، کتاب "از زبان مشاور" را به ناشر سپردیم، که به لطف خداوند، در جامهای فاخر و در ۴۰۰ صفحه منتشر شد. بدون فاصله، به نوشتن کتاب بعدی پرداختم. نمیتوانم ننویسم. نویسنده، آن نیست که میتواند بنویسد، نویسنده، آن است که نمیتواند ننویسد. مطالب کتاب جدید، به همان سبک کتاب پیشین است؛ مطالبی خانوادگی، تربیتی، اخلاقی، مهارتی؛ برای همه ارکان خانواده: پدر، مادر (زن و شوهر)، فرزند، پدربزرگ، مادربزرگ.
مطالب این کتاب، بهاندازه کتاب پیشین است؛ حدود ۴۰۰ صفحه. داریم آن را سامان نهایی میدهیم. به امید خدا.
👈 خواندن بیشتر 👉
#مشاوره
#کتابخوانی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
♦️استایلبازی جامعهی ما
از روزهای زندگی در تهران، همین پیامکهای گاه به گاهی دوستان مانده است و جاهایی مثل فروشگاهی که خرید میکردم. امروز برایم پیامکی آمد که به شدت تحت تأثیر قرارم داد: «زمستان امسال استایلت چی کم دارد؟»
به فکر فرو رفتم. استایل من برای زمستان چی کم دارد؟ وقتی عدهی نه چندان کمی میشناسم که گاز کشی در خانه هایشان ندارند یا خود گاز را.
استایل من؟ و بعد تازه حواسم جمع شد که سبک زندگیها، چقدر فرق میکند؟ و چه کسانی تلاش کردهاند و چقدر موفق بودهاند در تغییر استایل و سبک زندگیمان.
دغدغهها و سبک زندگی ما را چه کسانی میسازند؟
چقدر عدهای از ما غرق شدهایم در دنیای پر زرق و برق، که غصهی نیم بوت یا بوت و ستش با رنگ پالتو و سایر استایلمان، را میخوریم...
در حالیکه همین امروز زنی که حتی درخانه حمام نداشت، آسم داشت، و حتی فرزندانش به حکم این مدارس مجازی، از تحصیل به خاطر نداشتن گوشی، محروم بودند، به خانه آمده بود و من روسیاه از کمکی که نمیتوانستم بکنم...
در روایت آمده، آن کسی که از تو کمکی میخواهد پیک خداست برای تو، و ما چقدر گاهی محتاج میشویم به این پیکهای الهی که هم نعمتهایمان را یادمان بیاورند، هم یادمان بیاید سرمان در خودمان نباشد، کمی سرمان را بالا بگیریم.
✍️ باران نجاتی
#سبک_زندگی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📚معرفی کتاب
🔹️کتابهای زیادی درباره مدیریت و رهبری نوشته شده است. یکی از آنها کتاب «اصول موفقیت و رهبری برای دنیای مدرن (سان تزو و ماکیاولی)» است. این کتاب بر مبنای دو کتاب «هنر رزم» و «شهریار» اثر سان تزو و نیکولو ماکیاولی به رشته تحریر در آمده است. نویسنده کتاب آقای مایکل اسلوان تلاش کرده است به راهکارهایی برای رهبری در دنیای مدرن اشاره نماید. هدف کتاب این است که اصول موفقیت در زندگی مدرن بر مبنای اندیشههای این دو متفکر را تشریح کند.
ناشر در توضیح این اثر نوشته است: سان تزو از شما میخواهد تهور، نظم و ترتیب و فروتنی را در پیش بگیرید در حالیکه ماکیاولی از تمایل به درهمشکستن دشمنان و اخذ تصمیمات غیراخلاقی برای رسیدن به موفقیت سخن میگوید. در این کتاب سان تزو از جنگ و ماکیاولی از ساماندهی امور نوشتهاند، ولی هر دو متفقالقول میگویند چگونه میتوان رهبری پیشرو بود.
به عقیده این دو اندیشمند در دنیای مدرن، ما در کارزار جنگی نیستیم، ولی در زندگی روزانه خود میبینیم که با زندگی کشمکشهای بسیاری داریم: نبرد برای کامیابی. با توجه به آثار سانتزو و ماکیاولی، نه تنها یاد خواهید گرفت چگونه در زندگی خود موفق باشید، بلکه خواهید آموخت چگونه از مکر، استراتژی و خرد بهره ببرید و بهترینها را برای دستیابی به یک زندگی ایمن در اختیار بگیرید.
👈 خواندن بیشتر 👉
✍ محمدصدرا مازنی
#کتابخوانی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔻حاج آقا میشه اینقدر حرف نزنید؟!
حجت الاسلام کرمی:
🔹چند روز پیش ازچابهار عازم تهران بودم. به دلیل طولانی بودن پرواز، دقایقی را ازصندلی بلندشدم که در راهرو قدم بزنم که یکمرتبه خانمی پا به سن گذاشته صدازد: حاج آقا شما تلویزیون برنامه دارید؟
من که منتظر بودم نقدی یا نکته ای داشته باشند گفتم: بله بعضی وقتها.
از قضا پدر و برخی از دوستان هم همراهم بودند.بالحنی بسیار طلبکارانه وخیلی رسا برای جلب توجه اطرافیان به من فرمودند که :حاج آقامیشه اینقدر حرف نزنید؟! مردم خسته شده اند از حرفهای بیعمل شماها.
با تعجب تمام سکوت کردم و فقط یک کلمه گفتم: چشم حاج خانم حتما. .....
هنگام پیاده شدن از هواپیما جوانی جلوآمد و او هم با صدای بلند بنده راخطاب کرد: حاج آقا قراراین بود؟ انقلاب برای این بود؟! سلامش کردم و گفتم عزیزم مگه چی شده که اینقدر عصبانی هستید؟
🔹با اشاره، بنز تشریفات فرودگاه و دوسه تامحافظ را نشان داد که برای استقبال ازآقای الویری عضو شورای شهر تهران آمده بودند. من هم جاخوردم و خودم رو به ایشان رسوندم. ...حالا نوبت من بود... باصدای رسا فریاد زدم آقای الویری شما مگه چه کارهاید که باید اين همه تشریفات داشته باشید؟ چرا کاری میکنید که مردم به انقلاب بدبین بشوند و....
منتظر بودم جوابی به اعتراض من بدن که یک مرتبه دیدم همون خانمی که در هواپیما به من معترض بود که چرا اینقدر حرف می زنید؟ پشت سر جناب الویری ظاهر شد و خیلی شیک و بااستقبال محافظین، صندلی عقب بنز تشریفات نشست. ... مونده بودم چی بگم؟! کاش مادر شهیدی به من اعتراض کرده بود ویا کسی که طلبی از مملکت و نظام داشت... اما اين طایفه که تا تونستند خوردند و هميشه هم طلبکاربودند.
✍سعید کرمی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔷رادیولوژی روزمرگی
🔸 روزها و شبها میآیند و میروند بی آنکه انسان بیاندیشد، امروز با فردایش چه تفاوتهایی داشته است. نهایت آرزوها در لحظات تحویل سال نو و عید نوروز خلاصه میشود که چند دعایی بر زبان جاری سازد به امید یک تحول هر چند کوچک در سال و آن را تغییر سال می نامد.
🔸برای رهایی از بند زندان روزمرگی چه کارهایی باید انجام داد؛
1-برنامه داشتن
افرادی لنگر توقف را بر زندگی می اندازند که یا برنامه مدون ندارند یا یکنواختی را خوش تر می انگارند. رفتن به سمت برنامه سالانه، ماهانه و هفتگی برای هر فرد در هر سن و شرایطی نوعی خنثیسازی مینهای انفجاری روزمرگی است.
2-مطالعه
سخن گفتن در عصر فضای مجازی از مطالعه کتاب بسان جابجایی کوه است. اما اگر بر بالای کوه بایستید و نظاره گر شهر باشید هیچ لذتی را برابر با آن نمی دانید. کتاب و مطالعه با شیوههای نوین موشکی یا هستهای یا رادیولوژی آن می تواند مغز را از فرسودگی روزمرگی نجات ببخشد و این مسیر را لذت آور همراه با ویتامین برای رشد انسان به همراه داشته باشد.
3-قرآن خواندن
برای شست و شوی روزمرگی رفتن پای چشمه زلال قرآن و تن افکار را به آب زلال معرفت قرآن زدن، آفت و مریضی روزمرگی را از انسان می کاهد و نور بر قلوب می تاباند. خلاقیت و تولید در اثر تابندگی نور خورشید یقین و ایمان است که در پرتو قرآن مهیا میشود.
4-خاطره نویسی
هر روز باید قلم را به دست گرفت و روز را با نوشتن آن به پایان برد، بنویسید هر آنچه در یک روز انجام داده اید، صبحانه، غذا، تفریح، بعد خواهید دید که چه اندازه فرصتها را از دست دادهاید. این روش کمک می کند تا شما از باتلاق روز مرگی نجات یابید.
✍سیدجواد محمدزاده
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🙏 در ستایش یک عالم تربیتی
📚 در نگاه هر اندیشمندی، تربیت بر محورهایی استوار است. به گونهای که میتوان اندیشه او را با چند کلمه یا جمله تعریف کرد و برای اهل فن توضیح داد.
اندیشه تربیتی آیتالله ابراهیم امینی (ره) به دنبال تأمین سعادت دنیوی و اخروی متربی است. سعادت دنیوی در تأمین نیازهای مادی و جسمانی، و تأمین نیازهای اخروی نیز با دور شدن از اخلاقیات ناپسند و گرفتار نشدن به آسیبهای اجتماعی به دست میآید.
🍃 به نظر میآید تأمین لوازم هر حرکت و مقدمات رشد را نمیتوان جزئی از مسیر دانست. بهتر است سعادت را در آخرت ببینیم و به دنیا، تنها نگاه وسیله و ابزار رسیدن داشته باشیم.
سعادت آخرت نیز، تنها با جلوگیری از مفاسد اجتماعی و آراسته شدن به فضائل اخلاقی به دست نمیآید؛ بلکه قله بالاتری برای انسان ترسیم شده است. بالاتر از خوب بودن و دور ماندن از مفاسد، رسیدن به مقام عبودیت است. هر چه در مسیر رسیدن به این مقام باشد، مقدمه است و تنها ابزاری برای آن قله در نظر گرفته میشود.
✍🏻 علی فاطمیپور
#مشاهیر
#تربیت_دینی
#آیت_الله_امینی_ره
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN