💠جامعه اخلاقی در گرو مسئولیت اخلاقی
✍️ ابراهیم شریفی، عضو تحریریه مدادالفضلاء
✅ اخلاق را می توان مهم ترین اصل در زندگی اجتماعی دانست؛ چه در اجتماعات کوچک مثل خانواده و چه در محیط جامعه به معنای کل کشور و حتی در نگاهی گسترده تر یعنی جامعه جهانی.
🌀 غالب اندیشمندان, اخلاق را چارچوب مشخصی برای نظم به زندگی بشر می دانند که انسان را به سمت سعادت هدایت می کند.
💢اخلاق مداری اصل اساسی است که از مهم ترین زیرمجموعه آن می توان به مهرورزی, خوش خلقی، خوشرویی، قضاوت عادلانه، ترک مجادله و کینه ورزی، حسد و... اشاره کرد که اگر چنین شد, سلامت اجتماعی تأمین می شود.
⭕️ یکی از مسائل مهم و مورد ابتلای جامعه امروز بشری مسئله بی اخلاقیها است که در ارائه راهکار برای رفع این بی اخلاقیها دیدگاه های مختلفی وجود دارد؛ برخی دنبال وضع قوانین سخت هستند تا غرب منظم در ظاهر, شکلی دوباره گیرد و برخی به دنبال ایجاد سیستم و بروکراسی هستند که هر کسی در چنین سیستم وارد شد خروجیاش مطلوب باشد که عملا جز در فضای ربات ها قابل تصور است نه در فضای انسانی ولی راهکار اساسی نه انحصاری به نظرم ترویج اخلاق است حال به هر نحوی که ممکن باشد که ترویج فضلیت ها باید آن را رقم بزند.
👌اخلاق ابزاری انسان ساز است که آدمی را از دیگر موجودات متمایز می سازد و با رشد و تعالی فضایل اخلاقی، نور ایمان را به قلب وی میتاباند. جایگاه و اهمیت اخلاق در زندگی اجتماعی تا بدان جاست که حتی عمل کردن به قوانین و مقررات اجتماعی نیز بدون پشتوانه اخلاق ممکن نیست و اخلاق ضامن اجرای قوانین است.
#اخلاق
#اخلاق_اجتماعی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
⁉️ انقلابیگری به مثابه یک طبقه!
✍️ محمدامین رضایی، عضو تحریریه مدادالفضلاء
امروز ضدانقلابیترین اقدام تولید و تقویت " انقلابی گری به مثابه یک طبقه" است و " خلق دوگانه ها " یکی از مصدایق بارز تقویت این ایده خطرناک به حساب می آید. امر اجتماعی در ایران امروز به حدی ضعیف شده که حوادث بسیار کوچک پایه های جامعه را سرعت می لرزاند! حاج قاسم در یک افق بلند به خوبی این مهم را فهم کرده، لذا به صراحت در مقابل دوگانه سازها ایستاد و از "وحدت اجتماعی" سخن گفت. وقتی انقلابی گری در سطحی ترین لایه فهم شود چنین کنش هایی خلق میشود. اقداماتی که بزرگرترین ضربه ها را به پیکره ایران و انقلاب وارد می کند.
#حجاب
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
#میلاد_مبارک
🌱آیت الله صافی گلپایگانی شرح حدیث کتابی درباره عرضه دین #عبدالعظیم_حسنی (ع) را نوشته و بیان کرده اند که عرضه دین بر ائمه معصوم (ع) سابقه داشته است و روایاتی داریم در کتب شیخ طوسی و شیخ صدوق و رجال کشّی که از محدثان و همراهان ائمه معصوم که دین خود را بر امام عرضه کرده اند، نام می برند.
🌱همچنین، در کافی داریم که شیعیان علم خود را به محضر #امام_باقر(ع) عرضه می کردند.
🌱#عبدالعظیم_حسنی (ع)باورهای خود را به محضر امام معصوم (ع) عرضه می کند، در کتابی با نام «مسند حضرت #عبدالعظیم_حسنی (ع)» نوشته عزیزالله عطاردی 118 حدیث از سوی سیدالکریم بیان شده و مهمترین آن همین عرضه دین به محضر #امام_هادی (ع) است که در حدیث 83 این کتاب بیان می شود.
🔗 انجمن تاریخ جامعه الزهرا
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
💠 عبدالعظیم؛ شایسته تعظیم
✍️ مجتبی میرزایی، عضو تحریریه مدادالفضلاء
🔷مرحوم آیت الله بهجت در مورد زیارت امام زادگان می فرمودند:
زیارت هر کدام از امامزادگان همچون ویتامینی برای انسان مفید هست و شاگردان و ارادتمندان به خاندان نبوّت را تشویق به زیارت امامزادگان می کرد.
شیخ عبّاس قمی دلایلی بر واجب التعظیمی حضرت عبدالعظیم حسنی بیان کرده است که شما عزیزان را به مطالعه آن دعوت می کنم.
🔶نَسَب شریفش
با چهار واسطه، نَسَب ایشان به امام حسن مجتبي(عليه السّلام) منتهي مي گردد:
عبد العظيم بن عبد الله بن عليّ بن الحسن بن زيد بن الحسن بن علي بن ابي طالب.
🔶پناهگاه مردم
قبر شريفش در منطقه ري معلوم و مشهور، و مأوي و پناهگاه عموم مردم است، و بلندي مقام و جلالت شأن آن حضرت، روشن تر از آفتاب است.
🔶بزرگ راوی و صحابی ائمه
از بزرگان راويان و اعاظم علما و زاهدان و عابدان و صاحب تقوا و پرهيز و از اصحاب حضرت جواد، و حضرت هادي(ع) است، و به خدمت ايشان، نهايت توسّل و انقطاع را داشته است، و از آن بزرگواران، احاديث بسيار روايت كرده است. صاحب كتاب خُطَب اميرالمؤمنين و كتاب يوم و ليله است.
🔶تصدیق شده از ناحیه امام هادی(ع)
او دين خود را بر امام زمانش حضرت هادي(ع) عرضه كرد و حضرت او راتصديق كرد و فرمود:
يَا أَبَااَلْقَاسِمِ هَذَا وَ اللَّهِ دِينُ اللَّهِ الَّذِياِرْتَضَاهُ لِعِبَادِهِ فَاثْبُتْ عَلَيْهِ ثَبَّتَكَاللَّهُ بِالْقَوْلِ الثَّابِتِ فِي الدُّنْيَا وَاﻵْخِرَةِ.
🔶نقل کرامت او در خواب اهل ری
داستانی را دالّ بر کرامت ایشان نقل کرده اند:
حضرت عبدالعظيم از سلطان زمان خودترسيد، و گريخت، و به عنوان آنكه قاصد و پيك است، در شهرها گردش مي كرد تا به ري آمد، و مخفي شد، و بنا بر روايت نجاشي در سردابي در خانه يكي از شيعيان، در سكّه الموالي پنهان گشت، و در آنجا عبادت خدا مي كرد و روزها را روزه مي داشت و شبها به نماز مي ايستاد، و پنهان از ديد مردم بيرون مي آمد، و قبري را كه دربرابر قبر او به فاصله يك راهرو است زيارت مي كرد، و مي گفت: اين قبر مردي از فرزندان موسي بن جعفر(عليهما السّلام) است، و پيوسته در آنجا بود و يكي دو نفر ازشيعه، از احوال او با خبر مي شدند، تا آنكه بيشتر مردم ري او را شناختند، پس شخصي ازشيعيان، حضرت رسالت پناه را در خواب ديد، كه فرمود: مردي از فرزندان مرا، از سكّه الموالي برخواهند داشت، و كناردرخت سيب، در باغ عبدالجبّار بن عبد الوّهاب، دفن خواهند كرد، و اشاره فرمود به همان مكاني كه در آنجا دفن شد، بيننده خواب نزد صاحب باغ رفت، تا آن درخت و جايش را از صاحب باغ بخرد، مالك باغ به او گفت: اين درخت و جايش را، براي چه مي خري؟ خريدار خوابش را تعريف كرد، صاحب باغ گفت: من نيز چنين خوابي ديده ام، و جاي اين درخت را با تمام باغ وقف بر آن سيّد، وساير شيعيان كرده ام، كه اموات خود را در آنجا دفن كنند.
🔶علم و دانش او
در وصف دانش عبد العظيم راوی گوید:
در شهر سُرَّ من رأي بر حضرت امام عليّ النقي(ع) وارد شدم، پس پاره اي از مسائل حلال و حرام خود را، از آن حضرت پرسيدم. سؤالاتم را پاسخ دادند، زماني كه براي بيرون آمدن از سرّمن راي، با آن حضرت وداع كردم به من فرمودند: اي حمّاد هرگاه چيزي از امور دينت بر تو مشكل شد، در ناحيه خود، يعني در شهر ري، از عبد العظيم بن عبد الله حسني بپرس، و سلام مرا به او برسان.
🔶سفارش به زیارت ایشان
احاديث بسياري در فضيلت زيارت حضرت عبد العظيم روايت شده، از جمله آمده است:
هركه قبر اورا زيارت كند، بهشت بر او واجب مي شود.
و در روايتی دیگر آمده كه:
مردي از اهل ري، خدمت حضرت امام علي النقي(عليه السّلام) رفت، حضرت پرسيد كجا بودي؟ عرض كرد به زيارت امام حسين (عليه السّلام)رفته بودم، فرمود: اگر قبر عبدالعظيم را كه نزد شماست، زيارت مي كردي، هرآينه مانندكسي بودي كه امام حسين (عليهالسّلام) را زيارت كرده باشد.
خدمت امام زمان(عج) و تمامی شیعیان جهان این شب عزیز را تبریک عرض کرده و آرزوی سلامت و عافیت کرده و امیدوارم خداوند همه ما را در طریق بندگی و شناخت و معرفت نسبت به اولیاء الله موفق بدارد و از راه دور خدمت ایشان سلام عرض می کنم.
#عبدالعظیم_حسنی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔥فرافکنی مقصران آبانماه
✍️مجتبی عباسی، عضو تحریریه مدادالفضلاء
🔸در پي انتشار تصويري موهن در نشريه کليد، هيات نظارت بر مطبوعات با اجماع آرا به لغو امتياز اين نشريه، رای مثبت داد.
🔸فرافکنی و فرار به جلو بانیان وضع موجود و هواداران دولت سابق در آبان ماه پرحادثه با نماد «کلیدِ» روحانی و مقصر جلوه دادن نظام اسلامی و رهبری معظم انقلاب با شبیهسازی تصویر، تکرار دوباره تاریخ و دقیقا مشابه سیاستهای معاویه برای بدنام کردن نام امیرالمؤمنین و حکومت علوی(ع) است.
🔸بانیان و مقصران نفوذی مسلک وضعیت اقتصادی کشور و نماد ناکارآمدی و پررویی نجومی در طول تاریخ انقلاب اسلامی که طی سالهای گذشته بر صدر تا ذیل پستهای مدیریتی دولتهای تدبیر و امید، تکیه زدند و اکنون مدتی است دو مرتبه کلید به دست گرفته و زبان باز کردهاند و با نشان دادن آدرس غلط به مردم و با هدف فرار از پاسخگویی، علیه نظام اسلامی و رهبر معظم انقلاب به عنوان بزرگترین سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی سیاهنمایی میکنند.
🔸تشکیلات نفوذی وابسته به سفارتهای بیگانه که در تکمیل پازل رسانههای معاند، توپخانه رسانهای خود را علیه منافع ملی و جامعه اسلامی تنظیم کرده و سالهاست پول بیتالمال را صرف اغراض سیاسی دشمنان و مطامع دنیوی خویش میکنند.
🔸تحرکاتی که مصداق بارز خیانت در نظام اسلامی محسوب شده و مصرف بیتالمال در غیرمحل آن و حتی در تقابل با منافع ملت است، رسانهنماهایی که با ابزار مختلف سعی میکنند جاده صاف کن مستکبران و عامل آنها در داخل کشور باشند و ایمان و امید مردم کشورمان به ارزشهای دینی و انقلابی را خدشهدار کنند.
🔸از اینرو خواهشمندیم دولت آقای رئیسی، تذکر رهبر معظم انقلاب در سالها قبل مبنی بر تلاش دشمن برای نفوذ در ارکان نظام را جدی بگیرند و با توجه به هجمهها و سیاهنماییهای اخیر رسانههای هماهنگ در داخل و خارج علیه منافع ملی، اقدامات لازم جهت صیانت از حقوق ملت در فضای مجازی و حقیقی را اتخاذ کنند.
#سیاست
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌 شمشیر دو سر تیغ
✍️ محمدجواد محمودی
#شَک، تا وقتی رُشدت میدهد،
که در تو، #حرکت ایجاد کند برای جستجوی حقیقت!!!
اما اگر حرکت نبود،
میشود خوره.
فکرت را میجود؛
#اعتقادت را میجود؛
و در نهایت؛
روحت را #تُهی میکند.
از #تردید، نباید #غافل شد!
«کفر #متحرک، به اسلام میرسد؛
ولی اسلام راکد، «پدر بزرگ کفر» است.
سلمانها در حالی که کافر بودند،
حرکتشان آنها را به رسول (ص) منتهی کرد
و زبیرها در حالی که با #رسول (ص) بودند، رُکودشان آنها را به #کفر پیوند زد.»
استاد #علی_صفائی
«فَاسْأَلُوا أَهْلَ #الذِّكْرِ إِنْ كُنْتُمْ لَا تَعْلَمُونَ»
سوره مبارکه #نحل، آیه 43
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔆 درسهایی از ماجرای سرقت نفت ایران در دریای عمان
✍️ رسول رضایی
◻️ تقابل و تنش میان ایران و آمریکا، امری ذاتی و هویتی است، نه ناشی از برخی سوءتفاهمات سطحی و بچهگانه؛ بنابراین تلاش جریان غربگرا برای اتخاذ سیاست ذلیلانه "تنشزدایی، دیپلماسی التماسی، عقب نشینی از حقوق هستهای" و ... نه تنها هیچ آوردهای برای کشورمان در بر نخواهد داشت، بلکه موجب معطلی هشت ساله اقتصاد برای انجام توافقات نافرجام و بیحاصل و بلکه مضر برجامی خواهد گشت.
دعوای ایران و امریکا بر سر چند بشکه نفت، چند کیلو اورانیوم غنیشده و بُرد موشکها نیست. اینها تنها نوک کوه یخ و نمودهای رویین چالشی عمیقتر هستند که در مرکز این تقابل وجود دارد.
◻️ اقتدار و صلابت نظامی امروز کشور شاهدی است بر اینکه میتوان آن را به سایر عرصهها و میادین از جمله عرصه اقتصادی تسری داد؛ به شرط آنکه به جوانان مومن انقلابی اعتماد کردهو به جای نگاه به کدخدا، نگاه به خدا و ظرفیتهای دستنخورده داخلی داشته باشیم.
🔗 متن کامل در خبرگزاری حوزه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 جهان یک دلاری
✍️ مجتبی میرزایی
بیشتر مردم جهان با روزی کمتر از یک دلار در حال گذران زندگی خود هستند.
آخرین پژوهش جامعه بین الملل نسبت به وضعیت معیشتی مردم جهان، نشان دهنده وضعیت نامطلوب و فراگیری است که در شبانه روز با یک دلار و یا کمتر از آن در حال گذران عمر هستند. در واقع در شرایط گرانی های امروز، یعنی هیچ.
اندک سیاست مدارانی هم، با ادّعای کم شدن نا برابری ها در دولت ها و سیاست هایشان، بدنبال جذب رأی مردم و احزاب بوده و از این مهمّ غفلت دارند که علّت کم شدن نابرابری ها و نزدیک شدن دهک های اقتصادی به هم، ناشی از ثروتمند شدن فقرا نیست؛ بلکه ثروتمندان به فقرا نزدیک شده اند و جمعیّت فقرا افزایش پیدا کرده است.
🔷چند پیشنهاد به جامعه جهانی برای برون رفت از این بحران ها:
🔶۱. تغییر نظام فکری
تا فکر بشر، غیر توحیدی باشد، وضعیّت روز به روز از این بدتر هم خواهد شد و اغنیاء غنی تر و فقراء فقیرتر خواهند شد.
تا وقتی دنیاخواهی، شکم پرستی، شهوت رانی، تلاش برای رسیدن به خواسته های شیطانی، در رأس نهادهای فکری و سیاستی بود، مردم هم بر طبق همان منش و روش زیست خواهند کرد.
از همینرو محبّت به هم نوع، دستگیری از ضعفا، کمک به محرومان و مشارکت اجتماعی در بحران ها یا کم رنگ و محو شده است و یا با رنگ و بوی سیاسی و تبلیغی آغشته شده و به تعبیر ما با نیّت ریا صورت گرفته است.
🔶۲. تغییر نظام بانکی
وقتی نظام بانکی بر دایره متموّل تر شدن ثروتمندان بچرخد، تمام برنامه ها و طرح های اقتصادی و وام ها به نفع ثروتمندان بسته خواهد شد و ملاحظه ای نسبت به وضع بحرانی فقرا نبوده و اهمّیّتی به این مطلب نخواهند داد.
نظام بانکداری که بُنَکدارها، تُجّار و مافیاهای پشت پرده را هر روز قوی تر از دیروز خواهد کرد.
🔶۳. تغییر سبک زندگی
خداوند که خالق جهان مادّه هست، اگر نیازی را در طبیعت ایجاد کرده، راه و منبع تأمین آن نیاز را به اندازه کافی و ای چه بسا به وفور در اختیار خَلق قرار داده است و این سبک زندگی ناسالم و غیر خدایی بشر است که او را حریص و طَمّاع و شکم پرست و شهوت ران کرده است و آنی که قدرتش برسد سهم دیگران را می رباید و آنکه ضعیف است از ضعیف تر می دزدد.
جهان امروز همچون درخت کهنه ای که اندوخته ای هزار ساله از رهگذران و تبر داران و روزی خوران از او، با خود به همراه داشتخ و شاهد اندیشه نابخردانه اندکی نو اندیشِ مُتّکی به عقل و تجربه محض بوده است و سؤالش این است که شما که با من و ساکنینم بنا گذاشته بودید بر اساس تجربه برخورد کنید پس چرا از شکست های پی در پی و گاهاً مفتضحانه خود تجربه کسب نمی کنید و چرا اندکی نمی اندیشید و به سایر توصیه ها گوش فرا نمی دهید و رویه خویش را تغییر نمی دهید؟
این سه توصیه برخی از شاه کلیدهای اساسی برون رفت برای جامعه جهانی است که منطبق بر اندیشه تمام صاحبان عقل است.
بیاندیشیم.
جهان پیر در حال پوست اندازی و زایمانی سخت است.
به کمک تمامی ساکنینش محتاج است.
ابزار کمک، تنها درست اندیشیدن و بر طبق آن عمل کردن است.
#جامعه_شناسی
#جهان_شناسی
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌 ایلان ماسک و آینده فرهنگ
✍️ محمد صدرا مازنی
ایلان ماسک ادعا میکند پروژهای را در دست بررسی دارد که در صورت موفقیت نیازی به یادگیری زبان یا مترجم و مانند آن برای فهم زبانهای غیر مادری نیست!
به گفته او با ادامه توسعه تراشه مغزی نورالینک تا ۱٠ سال دیگر یادگیری زبان منسوخ میشود.
این یعنی اتفاقاتی بزرگ در راه آینده! یعنی احتمالا ورشکست شدن بازارهای ترجمه، مترجمان آثار مکتوب، مترجمان مجالس، لیدرهای تورهای گردشگری، یعنی به جهانی شدن نزدیکتر شدن! اگر این پرژه موفق شود_که میشود_، تفاوت فرهنگی و زبان و بوم با تهدید جدی مواجه خواهند شد، فرهنگها واسطهها را حذف میکنند و این نه به معنی حفظ فرهنگها بلکه بهمنزلۀ ادغام فرهنگها است. چالش جدید خطر التقاط فرهنگی است. بازار علم مطمئنتر ، فهم متن نیز برای اندیشمندان سادهتر و صرفهجویی در حوزه نشر و مانند آن بیشتر خواهد شد. نخبگانی که اصالت فرهنگی خویش را حفظ میکنند سادهتر میتوانند بهفهم و تحلیل و تفسیر و ارزیابی دیدگاهها و نظریههای رقیب بپردازند، اما مسئلههایشان بیشتر و دشوارتر میشود. چرا که عامۀ مردم از نخبگان پیروی نمیکنند، نخبگان و صاحبنظران برای آنها ناآشنایند! و این عجیب نیست. اینک نیز جوانان ما سلبریتیها و شاخهای فضای مجازی را بهتر از بزرگان علم و ادب میشناسند، آنزمان شرایط بدترخواهد شد. بجای مطالعۀ کتاب با ابزارهای نوین فناوری مأنوسند. فرصتی برای خواندن کتاب ندارند، حتی احساس نیاز به خواندنش نمیکنند. همه چیز با یک جستجوی ساده فراهم است و همه آنچیزهایی که فراهم است در بازارهای روزانه و شبانهای یافت میشود که کالایش را دانشمند و نخبۀ بومی که برخاسته از فرهنگ و جغرافیای فرهنگی کشورمان باشد، فراهم نکرده است. این چالش که فرهنگهای اصیل و خردهفرهنگها تبدیل به یک یا چندابرفرهنگ شوند تهدیدی جدی است.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔴 بحران رعایت حریم در کادر درمان
✍️ بابک شکورزاده
♦️در این ماههای اخیر که بحث واکسن کرونا داغ است و رسانه پر از تصاویر و فیلمهای واکسن زدن است نکتهای که برای دغدغه مندان احکام شرعی خودش را نشان میدهد، بی توجهی به رعایت حریم محرم و نامحرم است. بارها در رسانه دیدهایم که زنان به مردان واکسن میزنند و عملا توجهی به این مسئله نمی شود که این کار در شرایط عادی شرعا اشکال دارد. این کار حداقل به دو دلیل اشکال دارد؛ یکی اینکه مشاهده بازوی مرد نامحرم برای زن جایز نیست و دیگری لمس بازوی مرد توسط زن.
♦️اصولا یکی از مسایلی که درعالم پزشکی مغفول مانده و توجهی به آن نمیشود موضوع تفکیک جنسیتی در امور درمانی است .
♦️حقیقتا جای تأسف دارد که با وجود کثرت پرسنل مرد و زن، به خصوص بانوان، چرا مدیریت صحیحی صورت نمیگیرد تا کادر درمانی زن برای مراجعین زن و کادر درمانی مرد برای مراجعین مرد امور درمانی را انجام دهند.
♦️بارها مشاهده میشود که مثلا مردی در بیمارستان بستری است و پرستار زن کارهای مربوط به او را انجام میدهد. از آن بدتر جایی است که پرستار مرد امور مربوط به بیمار زن را انجام میدهد. با توجه به این که بانوان تقریبا تمام شغلها را تصاحب کردهاند و شاید شاغلین زن از مرد هم بیشتر باشد این دیگر جای توجیه ندارد که چرا باید پرستار مرد به بیمار زن رسیدگی کند!
همین اخیرا هم شاهد بودیم که در خبرگزاری فارس نسبت با سونوگرافی بانوان توسط آقایان کمپین اعتراضی برپا شد. داستان واکسن و سونوگرافی نمونهای از این بیتوجهیهاست و به قول معروف "مشت نمونه خرواراست."
♦️متأسفانه مطلبی به غلط سالهاست که در بین عموم جا افتاده که دکتر محرم است؛ در حالی که این تصور، اشتباه است. در جایی که مثلاً خانمی بیمار میشود و برای معاینه و درمان مستلزم نگاه و لمسی است که برای نامحرم جایز نیست، اگر دکتر زن حاذقی باشد، خانم بیمار نباید به دکتر مرد مراجعه کند. بله اگر زمانی پزشکِ زنِ حاذق نباشد یا اینکه شرایط اضطراری است که تعلل کردن خطر جدی برای بیمار دارد، قضیه فرق میکند و طبابت پزشک مرد اشکالی ندارد؛ حتی اگر منجر به لمس و نگاه به عورت باشد نیز در این صورت اشکالی ندارد که در اینجا بحث اضطرار است و داستانش متفاوت است و اصلا به معنای محرم بودن دکتر نیست. برعکسش هم صادق است. این نکته مهمی است که مغفول واقع شده است.
♦️حالا موضوع واکسن هم از مسائلی است که معمولا بحث اضطرار در کار نیست که واکسیناتور زن بخواهد به مرد واکسن تزریق کند. امیدواریم که وزارت بهداشت یک تدبیر اساسی برای این مسئله بیندیشد و بالاخره ضوابط شرعی را در امور درمانی از جمه بحث واکسن رعایت نماید و گوش شنوایی در این زمینه پیدا شود.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
📌حسّ خود کنفوسیوس بینی!
✍️ محمد عبدالله زاده
بهیمن فضای مجازی، فضایی باز شده است که برخی به سرعت برق و باد اندیشمند و صاحبنظر شوند! با تکرار چند واژۀ سیاسی یا فرهنگی در تحلیل و اظهار نظر هماوردی برای خودشان نشناسند و با خواندن یکی دو تا کتاب طب سنتی و اسلامی برای بیماریهای مختلف راهنمایی کنند و حتی در صورت لزوم نسخه بپیچند.
این افراد همه فن حریف یکی دو تا کتاب زرد هم در روانشناسی تهیه کرده و در این حیطه نیز صاحبنظر میشوند!
کمی هم در مورد فرهنگ مقداری واژه قرقره میکنند و خود را تحلیلگر فرهنگی نامند!
و به یمن این موارد خود را دانا و عالم به خیر صلاح دیگران پندارند!
این افراد آنچنان با اطمینان در کرسی پند و اندرز مینشینند و با کلماتی همچون «یادتان باشد»، «این نکته را هرگز فراموش نکنید»، «این نکته از مو باریکتر است»، «حتما تاکنون نشنیدهاید»، بحث را شروع میکنند که در وهلۀ اول فکر میکنی در مقابل سقراط و کنفسیوس نشستهای! ولی همین که متن را میخوانی درمییابی علیآباد شهری نیست! و حتی با الفبای اصول علمی آشنا نیستند!( کُنفُوسیوس مشهورترین فیلسوف، نظریهپرداز سیاسی و معلم چینی است که در چین باستان زندگی میکرد.)
پ.ن: جنابمان نشسته بر سجاده عبودیت اندر سواحل ماسایا، نیکاراگوئه
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN
🔹 نیم دانگ پیونگ یانگ؛ نیم واحد درس
✍️ مجتبی عادلپور
🔹رضا امیر خانی نویسندۀ خوشقلم و پرآوازۀ کشور کتابی دارد به نام «نیم دانگ پیونگ یانگ». نویسنده در این کتاب که سفرنامۀ او به کرۀ شمالی است اطلاعات جالبی را دربارۀ این کشور بیان میکند. مثلا این که شبهای کرۀ شمالی تاریک است و در خیابانهای پیونگ یانگ چراغهای کمی دیده میشود. او شبی وارد زیرگذر یک خیابان چهل متری میشود که فقط چهار لامپ کم نور در آن روشن است به گونهای که آن طرف زیرگذر دیده نمیشود. در زیرگذر افرادی را میبیند که زیر آن چراغها نشستهاند. از دیدن آن آدمها تعجب میکند. معتاد هستند؟ بیکاره؟ یا خیابانخواب؟ نزدیک میشود، دانشآموزانی را مییابد که دسته دسته زیر لامپها نشستهاند و کتابهای درسی مطالعه میکنند!
🔹کرۀ شمالی به شدت تحریم است و از همین رو مسئولان آن تلاش میکنند با مدیریت مصرف انرژی هزینهها را تا حد امکان کاهش دهند و در نتیجه کشور را سرپا نگه دارند. به نقل امیرخانی در پیونگ یانگ اتومبیل شخصی خیلی کم دیده میشود و هر چه هست اتوبوسهای شهری است و خودروهای اداری. در عوض بیش از حد تصور دوچرخه و رکابزن وجود دارد.
🔹حالا از کرۀ شمالی به ایران برمیگردیم. چه میبینیم؟ سرمایههای ملی که در حال سوختن هستند! هفته گذشته برای شرکت در یک کلاس به دانشگاهی رفتم. چون فصل سرما رسیده بود سیستم گرمایشی را روشن کرده بودند، اما از قضا آن روز هوا گرم بود. استاد وارد کلاس شد و به خاطر گرمای کلاس، در را باز گذاشت. در ادامه، هوای کلاس چنان آزار دهنده شد که دانشپژوهان مجبور شدند پنجرهها را باز کنند. به استاد که هیات علمی دانشگاه بود گفتم: امکانش هست سیستم گرمایشی را خاموش کنیم؟ استاد گفت: سیستم گرمایشی دانشگاه سراسری است؛ یا باید همه اتاقها روشن باشد و یا همه خاموش! به سقف نگاه کردم و گفتم: به نظر میرسد کنترلی باشند؟ استاد که دل پری از این سیستم گرمایش و سرمایشی دانشگاه داشت گفت: این سیستمها را با این که با هزینه گزاف از آلمان خریدهاند، متاسفانه کنترل ندارند! تازه اگر خراب شوند کسی نمیتواند آنها را تعمیر کند. استاد ادامه داد: تابستان هم همین آش است و همین کاسه. گاهی چنان سرد میشود که مجبور میشویم در اتاق محلکار به خودمان پتو بپیچیم و یا پنجرهها را باز کنیم! چون سرما و گرمای هر اتاقی را جدا گانه نمیتوان تنظیم کرد.
🔹این یک نمونه است و قطعا نمونههای بیشماری برای آن میتوان یافت. دردمندانه باید اذعان کرد که کشور ما در مصرف انرژی مانند فرد تصادف کردهای است که هر جای آن دست میگذاریم جراحت دارد. اثبات یک مدعا نیاز به دلیل دارد؛ اما این امر چنان بدیهی است که بیان آمار چیزی به روشنی آن اضافه نمیکند. دیدن هزاران چراغ روشن در مکانهای عمومی اعم از خیابانها، کوچهها، بوستانها بدون دلیل و توجیه علمی، لولههای شکستۀ آب، آبیاری فلهای چمنها و سرازیر شدن آب به خیابان، خرابی شیرهای آب و ... به امر عادی تبدیل شده است. به این لیست اضافه کنید خودروهای بیکیفیتی که مثل غول سیری ناپذیر روزانه صد میلیون لیتر را سر میکشند و دود تولید میکنند.
🔹مصارف خانگی نیز وضعیت بهتری ندارند. البته چون نمود بیرونی ندارند کمتر به چشم میآیند و کمتر از کمتر دربارۀ آنها نوشته و چارهاندیشی میشود. اینکه در فضای مجازی میبینیم پول برق یک نفر میلیونها تومان است از نوع همین زخمهایی است که گاهی رو باز میکنند. با این اوصاف دو راه پیش روی قرار دارد: نخست آنکه از سویی اسبها را زین کرد و سه شیفت برای کسب درآمدهای ملی تاخت و از سویی دیگر بیمهابا انژری مصرف کرد. راه دوم نیز این است که برای مدیریت سرمایههایی که در حال سوختن هستند آستین بالا زد. راه اول شاید در کوتاه مدت جواب دهد؛ اما اگر ادامه یابد این اسب بالاخره روزی از نفس خواهد افتاد. چرا که سرمایهها نامحدود است و در نهایت زمانی ته میکشند. با وجود این راهی جز راه دوم باقی نمیماند. راهی که طی آن اولا ضروری است و ثانیا راحتتر به دست میآید. حال سوال پیش میآید از کجا باید شروع کرد؟ کوتاه: هر کس از خودش و هر جایی که هست.
#نویسندگان_حوزوی
@HOWZAVIAN