هدایت شده از اندیشکده فقه حکومتی
🌸ایدهآلهای رهبری1️⃣:
🔹شایستگی "شهید مطهری" برای "ریاست جمهوری"
🌷🌷امام خامنهای":
♦️اولین چیزی که خب طبعاً از مرحوم مطهری رحمتاللهعلیه به ذهن میآید ابعاد فرهنگی شخصیت ایشان است.
♦️خب اگر ایشان میبودند یک کلید گنجینههای فرهنگ اسلامی بودند، میتوانستند سیاستگذار و خط بده و مسؤول یک بخشهای عظیمی از فرهنگ اسلامی این جامعه باشند و اینها؛ لکن من اتفاقاً روی این مسأله فکر کردم همیشه، با خودم فکر میکردم که اگر آقای مطهری بود امروز برای کجا خوب بود.
♦️به نظرم رسیده بود که 🎄اگر ایشان بودند یک رئیس جمهور خوب و مناسب برای این اجتماع بود.🎄 حقیقت هم همین است که انقلابی که مثل انقلاب ما با ابعاد فکری و فرهنگی عمیق و قوی و با یک پیام معنوی و با یک رسالت فلسفی دارد میآید و اخلاقی توی جوامع و خودش را ظاهر میکند در رأس این نظام یک شخصیتی مثل آقای مطهری لازم است.
♦️البته در رأس که میگوئیم یعنی در محدودهی کار دولتی و الّا در رأس که خب طبعاً امام هست که همیشه رهبر انقلاب یک شخصیت معنوی هست دیگر، به طور طبیعی قانون اینجور است، و خداوند انشاءالله وجود مبارک و شریف امام عزیزمان را - که در همهی این بخشهایی که گفتیم ایشان فوقالمقوله و سرچشمه و مثال عالی هستند - حفظ کند برای این انقلاب و برای اسلام و قرآن ایشان را خداوند محفوظ بدارد انشاءالله.
♦️♦️بههرحال مرحوم شهید مطهری اگر امروز میبودند من فکر میکنم مناسبترین جا برای ایشان 🎄ریاست جمهوری🎄 بود که با آن ابعاد عظیم شخصیت، یک حکیم، یک فیلسوف، یک فقیه، میشد رئیس جمهور یک نظام و این خیلی برای این نظام ارزش داشت، و ما میتوانستیم به وجود او در دنیا افتخار کنیم. واقعاً میتوانست یک نمودار خوبی برای این نظام باشد این بزرگوار اگر زنده میبود.
🌐 گفتگو پیرامون شهید مطهری: 10/2/1363ش
@andishkade_f_h
🌷🇮🇷 اندیشکده فقه حکومتی 🇮🇷 🌷
هدایت شده از اندیشکده فقه حکومتی
🌸ایدهآلهای رهبری2️⃣:
🔹 "شهید مطهری"؛ خنثی کنندهی "تلاشهای لیبرالهای میانهحال" و مورد "اطمینان امام"
🌷🌷امام خامنهای":
♦️ایشان یک شخصیت سیاسی بود در این برههی از زمان و فعالیت سیاسی میکرد، فکر میکرد. از جملهی خصوصیاتی که من از ایشان فراموش نمیکنم صلابت و قاطعیت ایشان هست در مقابل حرکت موذیانهای که از طرف لیبرالهای میانه حال در همان روزهای پیروزی انقلاب انجام میگرفت برای خنثی کردن صُوْرَت اسلامی انقلاب.
♦️یک بینش سیاسی عمیقی ایشان داشت. یعنی عمق طبیعی و فکری آقای مطهری در میدان سیاست هم آشکار میشد. و ایشان به همین دلائل هم شاید بود، یا یکی از دلائلش حداقل این بود،
♦️همین عمق و امانت ایشان و اینها بود که امام به ایشان به نظرم بیش از همه اطمینان میکردند، در معرفی افراد، در شناسائیها، و شاید یک تعدادی از شخصیتها و اشخاصی که در شورای انقلابی یا بعضی از مسؤولیتهای دیگر گماشته شدند و امام اینها را گماشتند با معرفی آقای مطهری و اطمینانی بود که امام به آقای مطهری داشتند؛ و به حق بود انصافاً،
♦️یعنی به نظرم میرسد همانطور که ایشان شاگرد خوبی برای امام بودند و قدر امام را واقعاً ایشان میدانست و امام را میشناخت،
♦️امام هم این شاگرد خوب و ممتاز خودش را واقعاً میشناخت. امام ایشان را از همهی ما بهتر و بیشتر میشناخت و بیشتر از همهی ما قدر ایشان را میدانست.
🌐 گفتگو پیرامون شهید مطهری: 10/2/1363ش
@andishkade_f_h
🌷🇮🇷 اندیشکده فقه حکومتی 🇮🇷 🌷
هدایت شده از اندیشکده فقه حکومتی
🌸ایدهآلهای رهبری3️⃣:
🔹 "شهید رجائی"؛ سرمشق امام خامنهای
🌷🌷امام خامنهای":
♦️رجائی یک خصوصیّت ممتازی داشت که این برای خود من همیشه بهعنوان یک سرمشق بوده -ادّعا نمیکنم که این سرمشق، چیزی است که من دائماً به آن عمل کردهام، امّا ادّعا میکنم که این سرمشق، چیزی است که من دائماً خواستهام به آن عمل کنم- در یک سخنرانی، خیلی صریح و روشن گفت که من طرفدار حزبالله هستم.
♦️آن روز اصطلاح «حزبالله» مثل امروز نبود؛ امروز همه افتخار میکنند حزباللهیاند، [امّا] آن روز آن کسانی که هنوز کاملاً از صحنهی ادارهی فکر و سیاست این مملکت کنار نرفته بودند، حزبالله را یک فحش میدانستند و یک بدگویی تلقّی میکردند.
🌐 سخنرانى در مراسم بزرگداشت شهیدان رجائى و باهنر: 1362/6/8ش
@andishkade_f_h
🌷🇮🇷 اندیشکده فقه حکومتی 🇮🇷 🌷
هدایت شده از اندیشکده فقه حکومتی
🌸ایدهآلهای رهبری4️⃣:
♻️مرز "حزباللهی" و "غیر حزباللهی":
🌷🌷امام خامنهای":
🔹حزباللهی یعنی آن آدمی که در خدمت اهداف خدایی و انقلاب اسلامی، بیمحابا حرکت میکند و چیزی که از آن ملاحظه کند، یا ندارد، یا موجب ملاحظهاش نمیشود؛ این حزباللهی است.
🔹اگر جنگ است، میشتابد به جنگ؛ اگر صدقات است برای ادارهی حکومت اسلامی و جمهوری اسلامی و پشت جبهه، هرچه دارد میریزد در طَبَق اخلاص؛ اگر راهپیمایی زیر آفتاب گرم یا در زمستان سرد است، اوّل صبح میآید بیرون و تا آخر هست؛ اگر پاسخ گفتن به ندای مسئولان کشور و همواره تکرار کردنِ شعارهایی است که رهبر بزرگ انقلاب به این مردم داده، او جزو یکی از بهترینها است و جزو کسانی است این شعارها را تکرار میکنند.
🔹واقعاً به معنای واقعی کلمه جزو امّت بزرگِ پشت سر امام است. این معنای حزباللهی است.
♦️[البتّه] عدّهای هم هستند که اینها حرفی هم ندارند که برای اسلام و انقلاب، یکوقت یک کاری هم بکنند، امّا برایشان در درجهی اوّل، مسائل شخصی خودشان است یا چهره شدنشان؛ اینها حزباللهی نیستند.
♦️اینها کسانیاند که اگر انسان بخواهد طرفدار حزبالله باشد، به اینها در موارد زیادی بر خواهد خورد؛ یک جا به مالشان، یک جا به حیثیّتشان، یک جا به مکانت اجتماعیشان. شهید رجائی صریح گفت من طرفدار حزبالله هستم.
🌐 سخنرانى در مراسم بزرگداشت شهیدان رجائى و باهنر: 1362/6/8ش
@andishkade_f_h
🌷🇮🇷 اندیشکده فقه حکومتی 🇮🇷 🌷
هدایت شده از اندیشکده فقه حکومتی
🌸ایدهآلهای رهبری5️⃣:
♻️الگوی رجائی:انتخاب مردم به جای خواص:
🌷🌷امام خامنهای":
🔹شهید رجائی صریح گفت من طرفدار حزبالله هستم.
🔹بنده همان وقتیکه این حرف را از رجائی شنیدم -که در تلویزیون و رادیو داشت سخنرانی میکرد و من هم داشتم میشنفتم- با خودم گفتم که این مرد، عقل و دین را با هم آمیخت؛ چون یقین است که در یک جامعهای که سالیان درازی با حکومت تبعیض زندگی کرده، در آنِ واحد، دل همهی مردم را نمیشود بهدست آورد؛ باید انتخاب کرد، و رجائی انتخاب کرد؛
🔹همان چیزی که در آن فرمان معروف امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) به مالک اشتر بود که به عامّهی مردم و به تودههای مردم رو بیاور و آنها را بطلب، آنها هستند که دلشان با خدا آشناتر و مأنوستر است، بیشتر در خدمت اهداف خداییاند، دنبال خواصّ مردم و گروهها و قشرهای ویژه نرو.
🔹 🔹عامّهی مردم هرجا هستند، آنجا اهداف الهی قابل پیاده شدن و تأمین شدن است و رهبران اسلامی این را همیشه به ما توصیه کردهاند.
🌐 سخنرانى در مراسم بزرگداشت شهیدان رجائى و باهنر: 1362/6/8ش
@andishkade_f_h
🌷🇮🇷 اندیشکده فقه حکومتی 🇮🇷 🌷
هدایت شده از اندیشکده فقه حکومتی
♻️وظیفهی حاکم: هدایت توحیدی جامعه🌸
🌸کارکرد سورههای مکی
🌷🌷امام خامنهای:
🔹سورههای مکی که در مکه نازل شدند رسالتشان به طور عمده عبارت از این [است] که بینش و تفکر محدود انسان مشرک و کافر را تبدیل کنند به یک بینش وسیع، به یک آگاهی عظیم و همهجانبه از انسان و جهان.
🔹انسان مشرک که در محیط جاهلی رشد کرده و تربیت شده، وقتی به خودش نگاه میکند، خودش را بسیار حقیر میبیند؛ زیرا سر تا پا عجز است، سر تا پا احتیاج است. وقتی به حول و حوش خود، به قدرتها، به عظمتهای خیالی، به اجسام بزرگ نگاه میکند، آنها را در مقایسهی با خود دارای عظمت میبیند، لذاست که در مقابل آنها به خضوع و خشوع میافتد. ...
🔹در محیط توحیدی اینجور نیست. بینش انسان در محیط معرفت خدا و آن جایی که خدا شناخته شده است و قدرت خدا دانسته شده است، یکجور دیگر است. آنجا هم انسان به خودش که مراجعه میکند، احساس ضعف میکند. حقیقت هم همین است. ...
🔹لکن در محیط توحیدی بعد از آنی که انسان در خود این ضعف را مشاهده کرد، در مقابل این ضعف، عظمتهای پنداری و پوشالی را دیگر مورد اعتنا قرار نمیدهد. ...
🔹پس سورههای مکّی این نقش را داشت که آدمها را از آن محدودیت خارج میکرد، انسانها را از آن حقارت نجات میداد، به یک عظمت میرساند. بندگان کفر و شرک و خدایان پوشالی و پنداری را به بندگان خدا تبدیل میکرد. خود این مظهر عظمت است.
🌐 تفسیر سوره ملک (آیات ۱ و ۲): 1363/8/18
@andishkade_f_h
🌷🇮🇷 اندیشکده فقه حکومتی 🇮🇷 🌷
هدایت شده از خبرگزاری فارس
آیتالله اراکی:
🔹لاریجانی سخن خود در ابتدای مذاکرات هستهای را فراموش کرد.
🔹خطرناکترین چیزی که میتواند یک نظام را نابود کند، حالتی است که نخبگانش برای دستیابی به قدرت، حاضر باشند منافع ملّی را زیر پا لِه کنند.
🔹آنچه دولت را سرِ پا نگه داشته، طرفدارانش نیستند بلکه خویشتنداری نیروهای انقلاب است.
🔹تدیّن «ظریف» از جنس تدیّن «بازرگان» است.
🔹یک راه این است که اصلاً انتخابات را ملغی کنیم؛ بگوییم مردم نقشی نداشته باشند و همه، از طریق رهبری تعیین شوند. اگر چنین میشد، قطعاً خطاها کمتر میشد و انسجام مدیریتی بالا میرفت، منتها نقش مردم کم میشد.
🔹اینکه مردم نقش داشته باشند، مهم است و این یک قانون و قاعده مهمی است که در مدیریت اسلامی وجود دارد.
🔸مشروح را در لینک زیر بخوانید:
👉 fna.ir/da6q9x
@Farsna
هدایت شده از شارح (شبکه اجتماعی حوزه انقلابی)
🔵عملکرد «شورای عالی حوزه علمیه» را در راستای بهبود وضعیت آموزشی،تبلیغی و معیشتی حوزه علمیه چطور ارزیابی می کنید؟
نظر خود را در نظر سنجی ما در آدرس زیر اعلام نمائید.👇👇
yon.ir/wgnxI
🔴 اگرچه این نظر سنجی چندان علمی و جامع نیست ولی ای کاش خود حوزه اقدام به نظر خواهی از طلاب مینمود.
هدایت شده از گام دوم انقلاب
📛 وقاحت #اصلاحات_چی_های_گشاده_فکر و توهین به امام جمعه تهران
⁉️ آنتیتز انقلاب! در قم چه خبر است؟! (557)
"همدلی" در صفحه نخست خود تصویری از آیت الله احمد خاتمی، امام جمعه موقت تهران با چشم های بسته منتشر و در کنار آن نوشت: کسی که چشمش معطوف به قدرت است، نمیبیند.
این روزنامه همچنین در مطلبی توهین آمیز درباره ائمه جمعه نوشت: جای تاسف دارد وقتی میبینیم غالب امامان جمعه آن استقلال لازم را ندارند و به همین دلیل نمیتوانند خودشان بیندیشند و آزادانه سخن بگویند و باطبع از مطرح کردن مشکلات مردم غافل میشوند.
#نفوذی_اصلاحات_چی_های
📝 وحدت و مسئلهای بهنام «دفتر آیتالله وحید»
(خاطرهی یک مبلغ از ماه مبارک رمضان امسال)
💠 روز اول پرسیدم، گفتند اینجا دو تا مسجد شیعه داره. هر موقع در مورد روحانی اعزامی مسجد دوم سؤال میپرسیدم، قدری سرد و بیتفاوت و فقط با یک جمله از کنار مسئله رد میشدند: «روحانیهای اون مسجد از دفتر آقای وحید میان»
💠 این اتفاق چندبار تکرار شد. این شکل نام بردن از یک مرجع تقلید بزرگ، آن هم از مردمی که برای روحانیت احترام ویژهای قائل هستند، حسابی توجه من رو جلب کرده بود. تا اینکه یک بار سفره دلشون باز شد. از روحانیونی میگفتند که قبلا علناً و در بلندگوی مسجد لعن خلفا میکردند. از اختلافاتی که ایجاد شده بود؛ از اینکه استانداری فارس تا مدتی اجازه فعالیت به دفتر آیتالله وحید رو نمیداده و اینکه دفتر ایشان قدری تغییر رویه داده و دوباره اجازه فعالیت گرفتند. اما هنوز بعض اصحاب مسجد با الفاظی مثل "افراطی" در موردشون صحبت میکردند. (این مقدمه رو به ذهن بسپارید!)
💠 دیروز تشییع جنازه پدر خانوم یکی از سادات شیعه شهر بود. میت از برادران اهلسنت بود. در این تشییع جنازه شرکت کردم. بعد از اقامه نماز در مسجد، راهی قبرستان اهلسنت شدیم. احترام اهلسنت، خصوصا شیوخشان، بیش از حد انتظارم بود.
💠 یکی از طلبههای علوم دینی اهلسنت که بعدا گفتند طلبه موفقی هم هست، کنارم ایستاد. سر بحث رو باز کردم: چه کتابایی میخونید؟ چند سال میخونید؟ مذهب عربستانیها چیه؟ وهابیها چند درصدِ عربستان رو تشکیل میدن؟ ابن تیمیه تفکراتش چطوریه؟ مولوی عبدالحمید چطور؟
💠 بنده خدا سؤال پیچ شده بود! اصل حرفش این بود که اگه بشینیم با هم حرف بزنیم، خیلی از سوءتفاهمها بینمون برطرف میشه. میگفت سنیهای ایران افراطی نیستند حتی اگه مکه درس خونده باشند. میگفت طلبههای اهلسنت ایران روحیه معتدل اخوانی و مصری دارند، نه وهابی و عربستانی. طلبهای معتدل و طرفدار مسئله وحدت بود. خیلی خیلی هم به حقیر به عنوان طلبه شیعه احترام گذاشت.
💠 چند ساعت بعدش، بعد از اقامه نماز جماعت مغرب و عشا، به دعوت روحانی اعزامی از دفتر آیتالله وحید، برای صرف افطاری به مسجد اونها رفتیم. بهشدت اصرار داشتند که باید بعد افطار بیست دقیقه بمونید، مسئله خیلی مهمی هست باید بگم. گفتم خونه فلانی دعوتم! بچههام اونجان، باید برم! گفت شماره صاحبخونه رو بده تا زنگ بزنم اجازتون رو بگیرم! به هر سختی بود، با اکراه و رودربایستی نگهمون داشتند.
💠 شروع کرد به اینکه ابن ملجم همون بیست و سوم به درک واصل شد ولی مثل امشبی (شب ۲۷ ام) از قدیم رسم بوده که به مناسبتش جشن میگیرن. (همون موقع بغل دستیم یواش گفت: ما بار اوله شنیدیم!) بعدش هم از روایات سنی و شیعه اثبات کرد که پیامبر ‹ص› فرمودند شقیترین امت من قاتل علی ‹ع› است. و ثابت کرد که ابن ملجم ولد حیض و فرزند زن بدکارهای بوده.
💠 میگفت که چند سالی است که وهابیت شروع کردند این روز رو عزاداری میکنند و برای ابن ملجم مراسم ختم میگیرند! و امسال هم در همینجا این اتفاق افتاده است. با لحنی تند و حماسی میگفت چنین کسانی ناصبی هستند، دشمن امیرالمؤمنین ‹ع› و حرامزاده هستند و خون ما هم برای ریختن در راه امیرالمؤمنین ‹ع› است. این آخرین باری است که صبر میکنیم. از نیروهای امنیتی میخوایم که باهاشون برخورد جدی کند!
💠 بعد از این جلسه از رفقا پرسیدم که اینچنین جلسهای وجود داره؟! گفتند ده شب آخر که نماز قیام دارند (شبزندهداری به نماز) شب ۲۷ هم که شب قدرشونه، تا سحر میشینن و سحری میخورند. ما تا حالا چنین چیزی نه دیدیم و نه شنیدیم. ظاهراً میگفتند منبع خبر، یکی از افراد مسجدشون بوده که مشهور به سادگی است.
💠 به هر حال فرداش در شهر پیچید که حاج آقا ناسزا گفته. و متأسفانه مسئله باعث ناراحتی و اختلاف شد، در حدی که بخشداری احضارشون کرده بود!
✅ خلاصه دیروز ما بودیم و دو شیخ متفاوت؛ یکی سنی و دیگری شیعه. یکی در کوس وحدت و دوستی میدمید و در مذهب مقابل بود و دیگری منتظر بهانه برای ایجاد اختلاف و در مذهب خودمان!
❓حال باید دید با این دفاتری که در تمام مناطق مشترک شیعه و سنی وجود دارند، مسئله وحدت به چه سرانجامی خواهد رسید؟!
(البته ناگفته نماند که چنین مناطقی خیلی نیازمند به مبلغ شیعه هستند و اصل کار آیتاللهالعظمی وحید خراسانی رو میپسندم اما امان از کجسلیقگیهای افراد!)
✍ محمد رضایی
🌐 eitaa.com/kashkooletalabeh/10
🆔 دانشپژوهان: دین و فرهنگ👇
T.me/dph110
Eitaa.com/dph110
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سخنان بسیار مهم دکتر قالیباف رو با دقت گوش کنید و در صورت توانایی اقدام انقلابی خودتان را عملی کنید
در پخش این کلیپ آتش به اختیار عمل کن.
یاعلی
👇👇👇👇
پ ن : حوزه انقلابی :
دوستان نظرتون درباره قالیباف و تحلیلتون از برنامه ها و سخنانش چیه؟
@howzehenghelabi
بانوی آمربه معروف گیلانی: با زبان لین خواستم تا پوشش خود را رعایت کنند
🔹بار اول که از خیابان رد شدم، آن افراد را دیدم، در حال برگشتن هنجار شکنی آنها تشدید شده بود؛ نتوانستم مقاومت کنم و چیزی نگویم با خود گفتم: خدایا برای رضای تو و شادی دل حضرت زهرا (س) من تذکر را میدهم و با زبان لین خواستم تا پوشش خود را رعایت کنند اما...
🔸مشروح را اینجا (http://fna.ir/da8ngy) بخوانید.
@Farsna
هدایت شده از پیرو
🔘 جایگاه مبهم حوزه در ساختار نظام اسلامی
🔹 هر روزه در گوشه و کنار نقدهایی بر متد آموزشی، ساختار و عملکرد سران حوزههای علمیه دیده می شود که به جز عدهای بسیار اندک که اساسا با اسلام و روحانیت مشکل دارند الحمدالله غالبا بیانگر دغدغهها و نشان از پویایی نسل جدید حوزویان دارد.
🔸 اما به نظر حقیر هنوز جهت و عمق نقدها آنگونه که باید نیست و تضارب آراء منتقدین و مدافعین در فضای "خانه از پای بست ویران است / خواجه در بند نقش ایوان است" صورت می پذیرد.
♦️ تا زمانی که تکلیف مؤثرین در وضعیت فعلی حوزه علمیه اعم از بیوت مراجع معظم، جامعه محترم مدرسین و سایر مجموعههای حوزوی جایگاهشان به لحاظ ساختاری (برنامه ریزی، تصمیم سازی، تصمیم گیری، مدیریت و اجرا و نظارت و ارزیابی) با جایگاه ولایت فقیه و جانماییشان در ساختار نظام اسلامی و ارتباطشان با سایر قوا و نهادهای حاکمیتی تعریف و مشخص نشود مشکلات نه تنها کم نخواهد شد بلکه روز به روز افزایش پیدا خواهد کرد.
♦️ همانگونه که در قانون اساسی جایگاه ولایت فقیه، خبرگان رهبری، شورای نگهبان، قوای سهگانه و نیروهای مسلح و غیره و غیره همگی تعریف و حدود و ثغورشان در وظایف و اختیارات مشخص شده است باید برای حوزه علمیه و مؤثرین در آن نیز فکری کرد تا هر از گاهی و به هر بهانهای سکولارهای لیبرال مسلک بر طبل جدایی نهاد دین از سیاست نکوبند و معرکههای منورالفکری عوام فریبانه نگیرند.
♦️ اساسا بهترین اقدام جهت خشکاندن آبشخورهای سکولاریزم، تنیده شدن ساختار حوزه علمیه و مؤثرین در آن در کالبد نظام اسلامی است و بس... ناگفته نماند منظور از نظام اسلامی قوه مجریه یعنی دولت نیست، چرا که ما هنوز با دولت اسلامی فاصله داشته و به عبارتی خودِ ساختار و بدنه دولت نیز نیاز به انقلاب و هضم در کالبد نظام اسلامی دارد.
👤#حسین_کاوه✍️
🌐 @Peirovir
هدایت شده از پیرو
♦️ پاسخ به یک #شبهه / اجمالی بر #بودجه حوزههای علمیه /۱۲ بهمن ۱۳۹۷
🌐 http://www.borhan.ir/3005 لینک مطلب در اندیشکده برهان
🔹 بودجههای پیشنهادی مربوط به #حوزههای_علمیه در سالهای اخیر مورد مناقشهی برخی جریانات خاص قرار گرفته است. در این میان برخی که روند سکولاریزه شدن دولت را در قالب مسئولیت نداشتن او در امور دینی و فرهنگی دنبال میکنند، معتقدند میزان بودجهی دریافتی حوزههای علمیه بسیار زیاد است و اساساً نباید چنین هزینهای برای چنین مراکزی صورت بگیرد.
در پاسخ، ذکر چند نکته ضروری است:
۱️⃣ #حوزه_علمیه همانند #دانشگاه یک مرکز علمی محسوب میشود و بالاتر از آن، خاستگاه #انقلاب_اسلامی و تداوم ایدهی #جمهوری_اسلامی است. این مرکز علمی در واقع #مزیت_نسبی ایران نسبت به سایر مراکز علمی کشورهای دیگر است.
۲️⃣ حوزهی علمیه یک مرکز اختصاصی برای طبقهای خاص از جامعه نیست و برای آحاد مردم امکان ورود در آن فراهم است.
۳️⃣ کل بودجهی پیشنهادی #مرکز_خدمات_حوزههای_علمیه در سال ۹۸ با بیش از ۲۶۰ هزار طلبه و کارمند در سراسر کشور، رقمی معادل ۶۹۶ میلیارد تومان و کمی بیشتر از #بودجه_دانشگاه_تهران با حدود ۶۰۳ میلیارد تومان است. علاوه بر اینکه این مبلغ صرف بیمهی طلابِ غیرشاغل شده و در امور دیگر هزینه نمیشود. بنابراین به سادگی میتوان پیشبینی کرد که بخش قابل توجهی از این مبلغ، مجدداً به حساب دولت (بیمههای دولتی) بازمیگردد.
۴️⃣ بودجهی #شورای_عالی_حوزه_علمیه (برادران و خواهران کل کشور) با ۲۶۰ هزار طلبه، رقمی در حدود ۵۶۳ میلیارد تومان است که کمتر از بودجهی ۷۷۵ میلیاردی دو دانشگاه شهید بهشتی و فردوسی مشهد با جمع حدوداً ۴۰ هزار دانشجو است.
۵️⃣ در این خصوص معاون حوزههای علمیه کشور معتقد است: «گاهی ۵۰ % بودجهی مصوب حوزه علمیه، تخصیص داده میشود. در دولت طاغوت بسیاری از موقوفات حوزوی به زور تملک شده است؛ اگر عایدات حوزه از موقوفات خودش به شکل کامل تأمین شود، هیچ نیازی به بودجه حمایتی هم ندارد؛ برای کل حوزههای علمیه سراسر کشور اگر نصف بودجه یک دانشگاه مثل دانشگاه تهران ارائه شود، حاضر به گرفتن هیچ کمکی نیستیم.»[۱]
۶️⃣ گزارش #مرکز_پژوهشهای_مجلس نشان میدهد حوزههای علمیه تنها ۱.۳ درصد از اعتبارات #آموزش_عالی را در کشور دریافت میکنند و ۹۸.۷ درصد دیگر متعلق به مراکز دانشگاهی است.[۲]
📚 مراجع:
۱. https://www.asriran.com/fa/news/581609
۲. http://rc.majlis.ir/fa/report/download/1103577
👤مرتضی خانجانی✍️
🌐 @Peirovir
هدایت شده از پیرو
🚨 سوال: آخوند حکومتی بودن خوب است یا بد؟
🔘 جواب: بستگی به حاکم و حکومتش دارد ! ! ! !
🔹 اگر حکومت حکومت طاغوت بود آخوند حکومتی بودن ننگ است ننگ . . .
🔸 اما اگر حکومت حکومت اسلامی و نائب امام زمان بود افتخار است افتخار
منظور از حکومت دولت نیست بلکه کلیت نظام اسلامی است نه جزء خاصی
👌 فهمیدن این برای عدهای خیلی سخت است.
🌐 @Peirovir
🔹پیام شهر قم
" شهر اهل بيت علیهم السلام، مرکز انقلاب و علم و اجتهاد "
در خروجی استان قم در عوارضی آزاد راه قم_تهران
🔹مسئولان با دقت تبلیغات را رصد نمایند، آیا شأن قم، صدور چنین پیامی هست?!!
@howzehenghelabi
هدایت شده از اندیشه مقاومت
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ما به سمت یک جامعه زاغه نشين مي رويم
👤سید مجید حسینی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران
🔹هر روز كه يک مال (مجتمع تجاری بزرگ) ساخته مي شود، يك برج مجلل مسكونی سربه فلک مي كشد، و بانک به يک سرمايه دار رانتی وام ميدهد؛ ما به جامعه زاغه نشينی نزديكتر می شويم.
🔹زاغه نشين فقط اين حلبي آباد نشين های امت آباد و جوكی محله ها نيستند؛ زاغه نشين هر جوانيست كه مي ترسد فردا با افزايش قيمت مسكن، ديگر نمي تواند همين آشيانه را هم حفظ كند، و خودش، بايد خودش را به حاشيه شهر، به زاغه ای دورتر تبعيد كند!
🔹روزانه بيش از چهار ميليون از اين جوانان زاغه نشين، صبح جهت بيگاري ارزان وارد تهران می شوند، و شب به پناهگاه بيرون شهر خود بر می گردند.
🔹فقر و زاغه نشينی در تهران، بمبئی و لاگوس نتيجه يک سياست واحد است، و فقرا تهرانی، كراچی و گوانگجويی، همه در يك كشتی سياست سرمايه محور زندگی مي كنند، و اتفاقا اهالی زعفرانيه، بورلی هيلز و ويلا هاي سن موريتس سوييس هم در يك كشورند با مرزهای مختلف.
🔹ما با سياست های توسعه، بخشی از زاغه نشينی جهانی هستيم، با بيست ميليون مردم زاغه نشين..
@feghvaenghelab
🔴چرا به "چادر" ارز دولتی اختصاص داده نمیشود؟
🔰از عجایب یک کشور #اسلامی این است که به کالاهایی مثل غذای #سگ و #گربه و مربا و موز و #موبایل و ... #ارز دولتی تعلق میگیرد ولی به کالاهای فرهنگی مثل #چادر نه! قیمت چادر مشکی به دلیل عدم تخصیص ارز دولتی به طرز وحشتناکی بالا رفته است، به طوریکه خانم های چادری برای خرید یک قواره چادر معمولی سال گذشته ۱۰۰ هزار تومان و امسال تقریبا ۵۰۰ هزارتومان باید بپردازند.
🔰سوال: آیا پدری که ماهانه کمتر از دومیلیون تومان حقوق می گیرد می تواند از پس هزینه چادر همسر و دخترش بربیاد؟ آیا افرادی که به دلیل هزینه بالا ؛ چادرشان را زمین میگذارند فردا حتی اگر به آن ها چادر مجانی بدهیم به راحتی می پذیرند؟
آیا دولت نمی تواند تنها بخشی از همان ارزی که به سایر محصولات پرداخت میکند را برای چادر اختصاص دهد؛ تا هرسال از تعداد خانمهای #محجبه ای که توان خرید چادر ندارند کم نشود؟
آیا رواست که بعد از چهل سال همچنان پارچه مرغوب چادری از کشورهایی چون #ژاپن و #کره جنوبی وارد شود و ما نتوانیم با حمایت از صنعت #نساجی به تولید موثر در این حوزه دست یابیم؟
امروز به لطف دولت تدبیر و امید دیگر نیاز نیست میلیون ها دلار خرج شود تا امثال #مسیح_علینژاد بی حجابی را ترویج کنند همین که بسیاری از #خانم ها دیگر توان خرید چادر ندارند یعنی #دولت بسیار موفق تر از دشمن عملکرده است. #محمد_عبدالهی
#روحانی #خیانت #اصلاحات
پیج اینستاگرام: @abdollahy_moh
صفحه توئیتر: https://twitter.com/abdollahy_moh
هدایت شده از شارح (شبکه اجتماعی حوزه انقلابی)
🔵عملکرد «شورای عالی حوزه علمیه» را در راستای بهبود وضعیت آموزشی،تبلیغی و معیشتی حوزه علمیه چطور ارزیابی می کنید؟
نظر خود را در نظر سنجی در آدرس زیر اعلام نمائید.👇👇
yon.ir/wgnxI
🔴 اگرچه این نظر سنجی چندان علمی و جامع نیست ولی ای کاش خود حوزه اقدام به نظر خواهی از طلاب مینمود.
ابزار #منافق چیست؟
بشر وقتی در جامعهای قرار گرفت و دید اگر بخواهد بر خلاف اصولی که مردم جامعه به آن اعتقاد دارند، تظاهر کند، جامعه او را درهم میکوبد، فوراً تظاهر میکند؛
به همان لباس درمیآید ولی جامعه باید خودش آگاه باشد و گول تظاهر و فریب را نخورد.
باز اینجاست که ما میبینیم پیغمبر اکرم از آن طرف راجع به خطر نفاق شدیداً اظهار نگرانی میکند، از طرف دیگر راجع به اینکه امتش جاهل باشند و تجزیه و تحلیل نداشته باشند و در مسائل غور نکنند اظهار نگرانی میکند.
خیلی عجیب است! پیغمبر از دو چیز اظهار نگرانی کرده است:
۱_از نفاق و منافق؛
۲_ از توده امت که #جاهل و نادان باشند.
در آنجا فرمود: "إنی لا أخاف علی امتی مؤمنا و لا مشرکا" تا آنجا که فرمود: "و لکنی أخاف علیکم کل منافق الجنان عالم اللسان". در اینجا میفرماید: "إنی لا أخاف علی امتی فقر و لکن أخاف علیهم سوء التدبیر" من از فقر و نداشتن ثروت بر امتم بیمناک نیستم؛ یعنی کمی ثروت، امت من را از پا درنمیآورد. آن چیزی که من از آن نگران هستم « #فقر_معنوی و فکری و #فقر_اندیشه » است.
#نفاق #منافق #جهل #جاهل #روحانی
#جهل_مردم
کانالِ ☫( دیدهبان°مِدیا )☫
🆔 @dideban_media
🔸 اهدای قرآن عصر سلجوقی، بازآفرینی شده در آستان قدس رضوی توسط حجتالاسلام شیخ احمد مروی، تولیت آستان قدس رضوی به حسن روحانی، رییسجمهور
🆔 @YjcNewsChannel
روحانی چه استحقاقی برای دریافت این هدیه ی
نفیس دارد ؟!!
آقای مروی توضیح بدهید
@howzehenghelabi
یک جفت نعلین ساده برای تسخیر #قلبهای_جهانیان کافیست...
#اللهم_احفظ_قائدنا_سیدنا_الامام_خامنه_ای😍
#فرمانده_کل_قوا
#ساده_زیستی
@howzehenghelabi