داستان « هوشنگ مرادی کرمانی» در مکتبخانه طنز
◽️به همت #دفتر_طنز حوزه هنری یکصدو هفدهمین مکتبخانه طنز برگزار میشود.
◽️ رضا ساکی در این کارگاه، شگردها و تکنیکهای #طنزنویسی را آموزش میدهد.
◽️در این جلسه قرار است داستان« کار و بار عروسکها» اثر هوشنگ مرادی کرمانی خوانش و تحلیل شود.
📌 ورود برای عموم علاقهمندان آزاد است.
🗓️چهارشنبه ۱۷ مرداد
⏰ساعت ۱۶ تا ۱۸
🏢 حوزههنری، طبقه دوم، ضلع شرقی اتاق۳
🆔 @hozehonari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«پرواز مسکو» نقد میشود
🔸 باشگاه ادبی بانوی فرهنگ با همکاری #مرکز_آموزش_حوزه_هنری محفل نقد کتاب «پرواز مسکو» به قلم خانم زکیه عباسی را برگزار میکند.
📖داستان این کتاب که از انتشارات #سوره_مهر است؛ از جایی آغاز میشود که پدر و دختری از روسیه در حرم مطهر امام رضا (ع) برای مسلمان شدن، شهادتین میخوانند اما در این بین دختر روس (ساشا) متوجه میشود پدرش جاسوس انگلیس است و برای پیشبرد اهداف آنها در ایران به مسلمان شدن تن داده است. همین اتفاق باعث میشود ساشا برای برگشت به مسیحیت به دنبال تحقیق و مقایسه میان مسیحیت و اسلام برود و نهایتا یکی از شاهدان عینی واقعه گوهرشاد میشود...
◽️منتقد: فاطمه نفری
◽️مجری: سارا عرفانی
🗓چهارشنبه ۱۷ مرداد
⏰ ساعت: ۱۸ تا ۲۰
🏢 حوزه هنری، سرای چمران، کلاس شماره ۲
🆔 @hozehonari_ir
تشریح «نسبت شعر با موسیقی و سرود» از زبان شعرا
🔷 هفتمین اردوی ادبی تماشا ، به همت #دفتر_آفرینشهای_ادبی حوزه هنری برگزار شد. در این نشست میلاد عرفان پور ، مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنر و محمدمهدی سیار شاعر به تدریس کارگاهی با موضوع «نسبت شعر با موسیقی و سرود» پرداختند.
🔷 محمدمهدی سیار در این نشست، اهمیت یافتن دوباره سرود در دهه هشتاد را یادآور شد و اضافه کرد: برخلاف دهه شصت که بزرگانی امثال حمید سبزواری و راغب سرود میگفتند، از اواسط دهه هفتاد به بعد سرود خاموش شد و اغلب شعرا رفتند سراغ نوحهسرایی. درجه اهمیت سرود در آن زمان به قدری بالا بود که ما مرکز موسیقی نداشتیم. مرکز سرود و آواهای انقلابی وزارت ارشاد بود که بعدها به #مرکز_موسیقی تغییر نام یافت.
🔷 میلاد عرفان پور نیز، از لزوم تمایز بین ترانه و شعر گفت و در تعریف ترانه افزود: در گذشته به قالب گوشواره و دوبیتی ترانه میگفتند. زیرا دوبیتی یکی از موسیقاییترین و روانترین قالب است برای آواز خواندن. در روستاها، در ایلات و میان مردم و کوچه و بازار اگر مردم بخواهند شعری را زمزمه کنند، دوبیتی روانترین قالب است.
🔷 در بخش دیگر این برنامه، محمدرضا وحیدزاده پژوهشگر هنر به همراه هادی مقدم دوست کارگردان فیلم عطرآلود، با نقد و بررسی این فیلم کارگاه دوم را برگزار کردند.
📌مشروح این گزارش را در این لینک بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
احیای مجدد «ادبیات پایداری» در دانشگاه سوره
🔹مصاحبه و گزینش علمی دانشجویان رشته «#ادبیات_پایداری» دانشگاه سوره با هدف اعتلابخشی به این گرایش برگزار شد.
🔹دکتر محمدرضا سنگری رئیس اندیشکده ادبیات پایداری درباره گزینش علمی دانشجویان «ادبیات پایداری» دانشگاه سوره گفت: با تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه دانشگاه سوره به #حوزه_هنری برگردد و برنامهریزی علمی و اجرایی آن را حوزه هنری برعهده گیرد، حجتالاسلام محمد قمی رئیس سازمان تبلیغات اسلامی و محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری درخواست همکاری با دانشگاه سوره را مطرح کردند. بر همین اساس هم اندیشکده ادبیات پایداری شروع به شناسایی افراد علاقهمند به «ادبیات پایداری» کرد تا این گرایش که پیش از این در دانشگاه سوره تعطیل شده بود، مجددا فعال شود.
🔸 وی ادامه داد: مصاحبه با دانشجویان برای اعتلابخشی به گرایش «ادبیات پایداری» دانشگاه سوره است. ما برای تامین نیازهای علمی ۷ شاخه مهارتی تحت عنوان ادبیات مستند، فیلمنامهنویسی و نمایشنامهنویسی، دوره سخنوری و روایتگری، دوره روش تحقیق اعم مقالهنویسی و پایاننامهنویسی، کارگاه نقد داستان و شعر و دوره آموزش و نگارش و ویرایش را تعریف کردیم که برای تولید متن و تامین استاد برای آن برنامهریزی خواهیم کرد.
🔸براساس سخنان دکتر سنگری، ۲۱ دانشجوی رشته «ادبیات پایداری» از مهرماه امسال وارد دانشگاه سوره خواهند شد و در قالب دو کلاس مجزا، تحصیل خود را آغاز خواهند کرد. همچنین قرار است نتیجه گزینش و مصاحبه تا هفته آینده به دانشگاه سوره شود.
مشروح این گفت وگو را در این لینک بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید | یا هنیه
🔸 هنرنمایی تازهی گروه سرود #زهرائیون استان #خوزستان را میشنوید؛ سرودی به نام «یا هنیه» که به یاد شهید #اسماعیل_هنیه و در طلب انتقام خون این شهید مظلوم آفریده شده.
🔹 این اثر به سفارش بینالملل #حوزه_هنری تهیه شده است.
🆔 @hozehonari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شنیدم از لب باد صبا حسین حسین
نوای ما، دم ما، شور ما، حسین حسین
همه اهالی یک ملت اند سینه زنان
سرود ملی اهل عزا حسین حسین
#محمود_حبیبی_کسبی
▫️نام اثر: السلام علیک یا اباعبدالله
▫️خوشنویس: استاد عین الدین صادق زاده
▫️سال: ۱۳۹۱
▫️ابعاد: ۲۴×۱۸
▫️تکنیک: مرکب روی کاغذ
🆔 @hozehonari_ir
🗓 برنامههای #آخر_هفته_حوزه_هنری
🔹چهارشنبه تا جمعه ۱۷ تا ۱۹ مرداد ۱۴۰۳
🆔 @hozehonari_ir
چاپ چهار دفتر شعر در سورهمهر
📖 «آغاز بینامی»، «روزی که نمیدانم»، «تداعی» و «ایستاده باید مرد» در انتشارات #سوره_مهر به چاپ رسید.
▫️«آغاز بینامی» اثری از احمد شیروانی است. این کتاب اولین مجموعه غزل شیروانی است که شامل غزلهای عاشقانه گهگاه آمیخته با فلسفه است.
◽️«روزی که نمیدانم» دومین دفتر شعر به قلم راضیه مظفری است. مجموعه اشعار این کتاب حاصل هفت سال زیست شاعرانه مظفری است که در قالب غزل، مثنوی، نیمایی، دوبیتی و رباعی سروده شده است.
◽️«تداعی» سروده زینب احمدی است که با غزلهای عاشقانه و تعدادی غزل #آیینی شکل گرفته است.
◽️«ایستاده باید مرد» گزیدهای از اشعار عاشورایی محمدعلی مجاهدی (پروانه) پدر شعر آیینی کشور است. «ایستاده باید مرد» شامل غزل، مثنوی و رباعیهای عاشورایی است که در مدح و مرثیه امام حسین (ع) و یارانش سروده شده است. اشعار کتاب زبان حال شخصیتهای کربلا، فضاهای تأثیرانگیز و پراحساس عاشورا را در برمیگیرد.
🆔 @hozehonari_ir
«مرگ بر مدرسه» در دوشنبهها به وقت کتاب
◽️رفته بودم دنبال بچههایم که دیدم روی دیوار مدرسه با خطوط کمرنگی که نشان از استرس داشت نوشته بود «مرگ بر مدرسه» ؛ #کبری_التج نویسنده رمان نوجوان «مرگ بر مدرسه» در نشست «دوشنبهها به وقت کتاب» که میزبانی آن را حمید بابایی نویسنده و منتقد ادبی برعهده داشت، از ایده شکلگیری این کتاب گفت.
◽️التج نقش تجربه #مادرانگی خود و نیز همراهی فرزندانش از مسیر ایده تا شکلگیری کتاب را در نگارش این اثر پررنگ دانسته و افزود: همیشه میدیدم که فرزندانم و دوستانشان چقدر دوست دارند زودتر از مدرسه فرار کنند. برایم سوال شده بود چرا. من از دوران مدرسه خودم راضی بودم، ولی این نسل علاقهای به حضور در مدرسه ندارند. در این رمان سعی کردم با بچههای مدرسه همراه شوم و داستانهایشان را روایت کنم
◽️حمید بابایی خاطر نشان کرد: من به عنوان معلمی که بیش از ده سال است در مدارس تدریس می کنم، انتخاب عنوان این کتاب را به خوبی میفهمم. زیر یک درصد روزها بچهها با عشق و علاقه سر کلاس میآیند.
◽️بابایی در ادامه گفت: در رمان نوجوان مهمترین رکن، خوشخوان بودن آن است و این کتاب هم به نحو احسن این ویژگی را داراست. نکته مهم در کارهای ادبی این است که بدانیم باید اثری بنویسیم که از خواندن آن لذت ببرند.
📌مشروح کامل گزارش را اینجا بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
نقش هنرهای تجسمی، نقش تمدنی، زیربنایی و آیندهساز است
🔹رئیس حوزه هنری انقلاب اسلامی در اختتامیه نشست مسئولان تجسمی مراکز استانهای #حوزه_هنری انقلاب اسلامی گفت: هنر انقلاب به برکت مجاهدت بزرگان و نفس قدسی امام (ره) و حمایتهایی که جمهوری اسلامی فراهم کرده به سختی توانسته برای خود یک زبان پیدا کند و نزدیک به افق یک مکتب هنری شود و تنها کسانی که میتواند آن را بسط معنایی و هنری دهد و بروز جدید به آن دهد، نسل امروز هنر انقلاب است.
🔹 محمدمهدی دادمان افزود: نقش هنر تجسمی، نقش تمدنی، زیربنایی و آیندهساز است که منشا بسیاری از کارهای هنری قرار میگیرد. اما نمیتوانیم هرکاری انجام دهیم یا در هر جهتی قرار بگیریم و آن را هنر انقلاب بدانیم؛ بلکه باید واجد معنای هنر انقلاب باشیم و در جهت آن هنر کار کنیم.
📌مشروح این گزارش را در پایگاه خبری حوزه هنری بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قال الحكيم : بهيئة الإنسان
ذلب لجوج عاش في الكتمان
🎥 ببینید| قطعه موسیقی «نقاب» باصدای حسام آرین با زیرنویس عربی
🔸این قطعه برای اولین بار در #سوگواره «مهمان عزیز ایران» به یاد شهید #اسماعیل_هنیه اجرا شد.
🆔 @hozehonari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ببینید| تیزر رسمی «در آغوش درخت»
🔸تیزر رسمی فیلم #سینمایی «در آغوش درخت» به نویسندگی و کارگردانی بابک خواجه پاشا ، همزمان با آغاز اکران در سینماهای سراسر کشور رونمایی شد.
🔸این فیلم که محصول #سازمان_سینمایی_سوره و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان است، در چهل و یکمین #جشنواره_فیلم_فجر با نامزدی در ۷ بخش و دریافت سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه، فیلم محبوب منتقدان و اهالی رسانه نام گرفته بود.
🆔 @hozehonari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اگر خنجر ببارد دوست دارم
اگر زخمی بکارد دوست دارم
مرا شمشیرها در بربگیرید
اگر او دوست دارد، دوست دارم
#علی_داودی
▫️نام اثر: مرا شمشیرها در بر بگیرید
▫️خوشنویس: صداقت جباری
▫️سال: ۱۳۸۱
▫️ابعاد: ۶۶.۵×۴۶ سانتیمتر
▫️تکنیک: مرکب روی کاغذ
🆔 @hozehonari_ir
نمایشگاهی که در آن همه چیز درجه یک است
🔷 عینالدین صادقزاده (هنرمند خوشنویس) در حاشیه بازدید از سومین مجلس «#روضه_بهشت» گفت:
من سالها از نمایشگاههای متعدد و بسیار زیادی دیدن کردهام و این اولین نمایشگاهی است که در آن همه چیز درجه یک است از چیدمان گرفته تا فضاسازی، نور، بک گراند کارها، فضای ایجاد شده و تابلوها و قابها همه عالی هستند.
🔹این عضو انجمن خوشنویسان ایران ادامه داد: بگذاریم تا کسانی که متخصص هنری هستند و تعلقات مذهبی هم دارند مثل هنرمندان #حوزه_هنری وارد شوند تا کار شکیل مذهبی دیده شود و حس واقعی مذهب را در جامعه تسری دهد و نه شکل پلشتی که ما میبینیم.
🔹وی درباره آثار قدیمی این نمایشگاه بیان کرد: در «روضه بهشت» اثر میرعماد را به تماشا ایستادم که بسیار کار خوب و بینظیری است. به نظرم در گالری عالی حوزه هنری کارهای مختصر و شاخص به نمایش گذاشته شده است.
📌مشروح این گفت وگو را اینجا بخوانید.
🆔 @hozehonari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
این خشک لب فتاده دور از لب فرات
کز خون او زمین شده جیحون حسین تست
این قالب طپان که چنین مانده بر زمین
شاه شهید ناشده مدفون حسین تست
#محتشم_کاشانی
▫️نام اثر: شاه شهید ناشده مدفون
▫️خوشنویس: استاد عباسقلی قاجار قوانلو
▫️سال: ۱۳۱۹
▫️ابعاد: ۵۰×۱۶.۵سانتیمتر
▫️تکنیک: مرکب روی کاغذ
🆔 @hozehonari_ir
به بهانه سالگرد شهادت سرلشگر خلبان حسین لشکری
◽️حسین مثل یک کودک درباره هر چه میدید سؤال میکرد و من مدام میبایست توضیح میدادم. بعضی کارهایش اذیتم میکرد وقتی میوه ها را پوست میکندم اعتراض میکرد چرا اسراف میکنی؟توضیح میدادم حسین جان، معده من ناراحته؛ نمیتونم میوه رو با پوست بخورم این توصیه دکترمه. هر روز که میوه میخوردم باید همین توضیح را میدادم. بالاخره خسته شدم و دور از چشم او میوه میخوردم. پوست میوههایی را که دور میریختم جمع میکرد و میگذاشت توی یخچال. میگفت شماها نمیدونید اینها چقدر با ارزشه؛ من خودم میخورم. میگفتم حسین جان این همه میوه هست؛ تازه ش رو بخور چرا پوست میوه بخوری؟! از بس در اسارت آنها را در مضیقه گذاشته بودند هر کار من به نظرش اسراف میآمد. خیلی طول کشید تا از سرش انداختم که به جای پوست میوهها خود میوه را بخورد و اجازه بدهد پوست میوهها را دور بریزم. همیشه ته بشقابش را نان میکشید فکر میکردم هنوز گرسنه است میخواستم برایش غذا بریزم میگفت کاملاً سیرشده است.
📖 بریدهای از کتاب روزهای بیآینه اثر #گلستان_جعفریان، خاطرات منیژه لشکری همسر سرلشکر خلبان شهید آزاده #حسین_لشکری.
◽️ این کتاب به روایت ناگفتههایی از جنگ تحمیلی و شرایط روحی و جسمی آزادگان بعد از بازگشت به وطن پرداختهاست. چیزهایی که کمتر گفته شده و کمتر شنیدهایم.
🆔 @hozehonari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
بمناسبت سالگرد شهادت خلبان #حسین_لشکری
🎥ببینید| تیزر فرهنگی #اسیری_که_هرگز_آزاد_نشد
🔹نویسنده و کارگردان: سامان غنائمی
🔸تهیهکننده: محمد گودرزی
🔹محصول باشگاه فیلم سوره
🆔 @hozehonari_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
عشق سوزان است بسم الله الرحمن الرحیم
هرکه خواهان است بسم الله الرحمن الرحیم
سورۀ والیل من برخیز و والفجری بخوان
دل شبستان است بسم الله الرحمن الرحیم
#مهدی_جهاندار
▫️نام اثر: توسل به سیدالشهدا
▫️خوشنویس: استاد وصال کوچکشیرازی
▫️سال: ۱۲۳۵
▫️ابعاد: ۲۴.۵×۳۵.۵سانتیمتر
▫️تکنیک: مرکب روی کاغذ
🆔 @hozehonari_ir
🗓 برنامههای #امروز_حوزه_هنری
🔸 شنبه بیستم مرداد ۱۴۰۳
🆔 @hozehonari_ir
بازار تماشا در تماشاخانه ماه
🔹 به همت #دفتر_طنز حوزه هنری شانزدهمین کارگاه آموزشی بازار تماشا برای علاقهمندان به نمایشنامهنویسی کمدی، کارگردانی کمدی، بازیگری کمدی....برگزار میشود.
⏰ شنبه ۲۰ مرداد ساعت ۱۸:۳۰
🏢 حوزه هنری، #تماشاخانه_ماه
📌 ورود برای عموم آزاد و رایگان است!
🆔 @hozehonari_ir
جایزه جشنواره کتاب کودک و نوجوان به «ماجراهای دخترانه»
🔸 در نخستین جشنواره ملی و بینالمللی کتاب کودک و نوجوان ، در بخش داستان کوتاه مجموعه ماجراهای دخترانه نوشته #کلر_ژوبرت از انتشارات #مهرک به عنوان اثر شایسته تقدیر معرفی شد.
🔸 مجموعه ماجراهای دخترانه در چهار جلد مجزا با عناوین «گربه نقاشی من و سه ماجرای دیگر»، «بستنی دوم و سه ماجرای دیگر»، «هدیه خدا و سه ماجرای دیگر» و «بیاجازه و سه ماجرای دیگر» بهطور ویژه به قصههایی درباره دختران میپردازد.
🆔 @hozehonari_ir
«رونمایی علمدار پارا چنار»
🔹رونمایی کتاب علمدار پارا چنار و بزرگداشت شهید سید عارف حسین حسینی با حضور محمدجواد مهدی زاده (نویسنده کتاب) و بشیر بیآزار و حریر عادلی (کارشناس) برگزار میشود.
🔹این کتاب به «قلم محمدجواد مهدی زاده» به شرح روایت زندگی شهید بزرگ شبه قاره، سید عارف حسین حسینی، روحانی پاکستانی و شاگرد #امام_خمینی(ره) از زمان تحصیل او در نجف اشرف تا شهادت و بخشی از اتفاقات پس از شهادت او تا شکلگیری و حماسه آفرینی لشکر #زینبیون میپردازد.
🗓️یکشنبه ۲۱ مرداد
⏰ساعت ١٦ تا ۱۸
🏢 تماشاخانه مهر
🆔 @hozehonari_ir
🔹به خونخواهی صدها شهید و مجروح جنایت خونین رژیم کودک کش در بمباران مدرسه تابعین #غزه به هنگام نماز صبح
نماز صبح شد، طلوع کرد اذان
به صف شدند باز، هزار ارغوان
به صف شدند باز، فرشتگان عرش
ز هر طرف رسید هزار کاروان
کمان کشیدهاند چقدر حرمله
کمین گرفتهاند... آهای... کودکان!
به زیر بال آه، پناه میبرید
که نیست مادری در انتظارتان
گرسنگی بس است، شما و جوی شیر
بس است تشنگی، بهشت، نوش جان!
به روزنامهها رقم زنید خون
خطابهای کنید که پاشود جهان:
کجاست التیام؟ کجاست انتقام؟
به این سگان هار، که میدهد امان؟!
بدا به غفلتِ مدافعان ترس
خوشا به غیرتِ مجاهدانمان
به لحظهای درنگ، تقاص میدهیم
نگاه کن ببین! نشان به این نشان!
ملافهای بکش بر این همه شهید
که تکه تکه اند... آهای آسمان!
#میلاد_عرفانپور
🆔 @hozehonari_ir
اجرای نمایش زنده و عروسکی «اولین بازی» در تماشاخانه مهر
🎭نمایش زنده و عروسکی «#اولین_بازی» به کارگردانی میثم یوسفی از ۱۶ تا ۳۰ مرداد در تماشاخانه مهر حوزه هنری روی صحنه رفتهاست.
◽️در خلاصه این نمایش آمده است: گروه تعزیهخوان به خاطر نیامدن یکی از بازیگران اصلی نمیتوانند #تعزیه «دو طفلان مسلم» را در خانه رضا، نوجوان قصه اجرا کنند. به همین دلیل وسایل تعزیه را نزد رضا و مادرش به امانت میگذارند تا بازیگر اصلی را پیدا کنند. رضا در خلوت و تنهایی خود کلاه خود را بر سر میگذارد، شمشیر و سپر را در دست میگیرد و به تقلید از تعزیهخوانان بازی میکند. ناگهان اشیا و وسایل تعزیه جان میگیرند و وقایع روز عاشورا را از نگاه و زبان خودشان برای رضا روایت میکنند.
🔸تهیه بلیت در تیوال
🆔 @hozehonari_ir