1349. تبعیدگاه بافت، در حال اجرای عقد ازدواج فرزندش مهدی طالقانی
http://yon.ir/96nVp
@iichs_ir
پس از آزادی از زندان به اتفاق همسر و فرزندانش مهدی، مجتبی و وحیده طالقانی
http://yon.ir/96nVp
@iichs_ir
1351. مسافرت به اردبیل به اتفاق احمد صادق
http://yon.ir/96nVp
@iichs_ir
✳️ از مذاکره شاه و کارتر پس از جنایت بزرگ تا رسیدگی به حساب گذشته افراد توسط نخست وزیر جدید!
#تقویم_تاریخ
19 شهریور
❇️سال 1336
#شهناز_پهلوي با #اردشير_زاهدي ازدواج کرد.
❇️سال 1337
دکتر فتحالله جلالي وزير کشور از کابينه خارج شد.
سرلشکر نادر #باتمانقليچ به سمت وزير کشور تعيين گرديد.
❇️ سال 1339
بعلت کاهش بهاي نفت، کشورهاي نفتخيز خاورميانه اجتماعي در بغداد تشکيل دادند.
❇️سال 1346
کار مجلس مؤسسان سوم پايان يافت به هر يک از نمايندگان اين مجلس يک سکه دو و نيم پهلوي داده شد و به بعضي از نمايندگان که از شهرستانها به تهران آمده و در ميهمانخانهها سکونت کرده بودند سه هزار تومان دادند.
محاکمه #احمد_نفیسی شهردار پيشين تهران پس ازسه سال و نيم بلاتکليفي آغاز شد.
خريد گوشت از بلغارستان طي قراردادي به امضاء رسيد و شهرداري تهران پنج سلاخ به بلغار فرستاد تا گوسفندان را ذبح شرعي نمايند.
❇️سال 1348
#اسرائيل در بزرگترين حمله هوائي، زميني و دريائي به مصر قسمتي از تأسيسات موشکي و صنعتي مصر را در کانال سوئز منهدم کرد و 150 سرباز مصري را کشت.
#جلال_آل_احمد نويسنده معروف در اثر سکته قلبي درگذشت.
❇️سال 1349
باند جاعلان اسکناسهاي 500 توماني به دام افتادند.
❇️سال 1353
حميد رهنما وزير سابق اطلاعات به سمت سفير در يونسکو تعيين شد.
❇️سال 1354
احمد ضرابيان مسئول توزيع سيمان در اصفهان به جرم اخلال در توزيع و تخلف از نرخ رسمي به دو سال زندان محکوم شد.
❇️سال 1357
مشمولان 3 تا 8 دوره از خدمت نظام وظيفه معاف شدند.
کارگران و کارکنان پالايشگاه نفت تهران اعتصاب کردند.
دولت شريف امامي پس از چند جلسه مذاکرات مختلف سرانجام در مجلس شوراي ملي رأي اعتماد گرفت. 176 نفر موافق، 35 نفر مخالف و 7 نفر ممتنع شدند. هنگامي که رأيگيري آغاز شد پزشکپور فرياد کشيد به دولتي که دستش به خون آلوده است رأي ندهيد.
#شریف_امامی در دفاع از برنامه دولت افزود: من شريف امامي بيست روز پيش نيستم نه به خودم و نه به فرزندانم و نه به دوستانم فکر نميکنم و به حسابهاي گذشته اشخاص دقيقاً رسيدگي خواهد شد.
#شاه_و_کارتر با يکديگر مذاکره تلفني کردند. اين مذاکره قريب نيم ساعت به طول انجاميد.
فرمانداري نظامي تهران دو ساعت به وقت قبلي افزود و رفت و آمد از ساعت 10 تا 6 صبح شد.
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ از رد ادعای #شوروی درباره تقسیم افغانستان بین ایران و پاکستان تا طرد افراد ناصالح از دانشگاه!
#روزشمار
19 شهریور 1340
❇️ رد ادعای #شوروی درباره تقسیم افغانستان بین ایران و پاکستان!
خبرگزاری آلمان نیز گزارش داد « محافل رسمی در تهران دعاوی شوروی را مبنی بر این که سازمان دفاعی پیمان مرکزی سنتو در نظر دارد افغانستان را بین ایران و پاکستان تقسیم کند مسخره و بی اساس خواندند».
مقامات مذکور گفتند این اتهامات که در روزنامه ایزوستیا ارگان دولت شوروی به چاپ رسیده همانقدر بی اساس است که اتهامات قبلی مسکو درباره تهیه نقشه بمباران اتمی شوروی و ایجاد منطقه مرگ در حوزه کشورهای سنتو و افغانستان ، محافل سیاسی مخصوص به موقعی که شوروی ها برای حملات اخیر خود انتخاب کرده اند یعنی دو روز پس از قطع روابط سیاسی پاکستان و افغانستان اهمیت خاصی قائلند. به نظر می رسد که دولت شوروی آشکارا سعی دارد که ناراحتی افغانستان از پاکستان را متوجه ایران کند و به این ترتیب در روابط حسنه ای که اکنون بین کابل – تهران وجود دارد اخلال نماید.
سردار محمد داوودخان نخست وزیر افغانستان سر راه بازگشت خود از کنفرانس بی طرف ها در تهران توقف کرد و مدتی با نخست وزیر ایران علی امینی مذاکره نمود.
قطع روابط سیاسی پاکستان و افغانستان فقط دلائل محلی داشته و نظر محافل دیپلماتیک شوروی از اختلاف مذکور به عنوان فرصتی برای دامن زدن و توسعه اختلافات محلی تلقی کرده و مسئله را چنین عنوان کرده اند که پاکستان و ایران می خواهند افغانستان را تقسیم کنند.
❇️ افراد ناصالح از دانشگاه باید طرد شوند
مهندس مرتضی امیرارجمند سرپرست محصلین ایرانی مقیم آمریکا گفت : برای حفظ احترام دانشجو افراد ناصالح باید طرد شوند ، باید با کسانی که در لباس دانشجو نام مملکت را خراب می کنند شدیدا مبارزه کرد.
دانشجویان ایرانی مقیم آمریکا را باید به طور کلی به دو دسته تقسیم کرد ، اول دانشجویانی که برای تکمیل تحصیلات عالیه خود با نقشه و برنامه دقیق و مطالعه شده به آمریکا می آیند ما از این قبیل دانشجویان در آمریکا زیاد داریم که خوشبختانه در بزرگترین دانشگاه های این مملکت مشغول تحصیل هستند و اما دسته دوم کسانی هستند که فقط روی چشم همچشمی با دوستان و اقوام اقدام به مسافرت به آمریکا و تحصیل در این کشور می کنند، برای این عده در آن جا مشکلاتی هست و در شرایط ناراحت و سختی زندگی می کنند.
اغلب شاگردانی که بدون مطالعه به آمریکا فرستاده می شوند به مشکلاتی بر می خورند که مایه ناراحتی خود و اولیای آن ها و سرپرستی ها می باشد.
اینک در حدود 4800 دانشجو در اداره سرپرستی پرونده تحصیلی دارند اما دانشجویانی هم در آمریکا هستند که متاسفانه به اداره سرپرستی تماسی ندارند و با بستگان خود به آمریکا آمده اند. تعداد این عده در حدود 500 الی 600 نفر است.
تصمیم دولت درباره لغو گذرنامه های تحصیلی محصلین که وضع درسی آن ها رضایتبخش نیست صحیح است و باید به نحو فوق العاده شدیدی انجام شود و استدلال هم در این خصوص فقط احترام دانشجو است. کسانی که در لباس دانشجویی در ممالک خارج سعی دارند نام مملکت را خراب کنند باید دولت با آن ها با نهایت شدت مبارزه کند. این عده که تعداد آن ها فوق العاده کم است و از ده پانزده نفر تجاوز نمی کند و حقیقتا باعث آبروریزی مملکت هستند گذرنامه شان را لغو کند.
وی درباره دانشجویی به نام قطب زاده نیز گفت : اطلاع دارم هیچ اقدامی برای مراجعت آقایان فاطمی و قطب زاده از طرف سرپرستی انجام نشده است، چون آقای قطب زاده طبق مدارک موجود در سرپرستی وضع تحصیلی خوبی ندارد و به جای تحصیل و پرداختن به امور تحصیل برخلاف مصالح مملکتی تبلیغاتی در خارج می کند. بنا به دستور آقای سفیر کبیر و قوانین اداره اعزام دانشجو از تمدید گذرنامه تحصیلی او خودداری شد.
http://yon.ir/9Wshm
@iichs_ir
#بریده_جرائد ، #اطلاعات ، 19 شهریور : از بهانه جدید برای برخورد با دانشجویان تا عصبانیت آمریکا از بی طرف ها!
http://yon.ir/9Wshm
@iichs_ir
✳️ جمعه سیاه تهران چه تعداد شهید داشت ؛ #بنی_صدر و #بختیار جواب می دهند!
#تقویم_تاریخ
20 شهریور
❇️ سال 1333
فرماندار نظامي تهران در تعقيب اعلاميه قبلي خود کشف توطئه مهمي را در سازمانهاي انتظامي کشور از طرف عوامل حزب منحله توده اعلام داشت و خاطر نشان نمود که عدهاي از افسران عضو سازمان نظامي مزبور دستگير شدهاند. دادستان و بازپرسان ارتش بطور محرمانه مشغول تحقيقات هستند.
❇️ سال 1334
وزير پست و تلگراف يکصد و هشتاد هزار شماره تلفن از آلمان غربي خريداري کرد.
يک کمپاني ايتاليائي چهارصد هزار تن نفت از ايران خريداري کرد.
❇️سال 1339
به دنبال تصويب لايحه اخذ جرائم رانندگي بوسيله افسران، از امروز به مرحله اجرا گذارده شد. جرائم از حيث مبلغ، پنجاه، يکصد و دويست ريالي ميباشد.
❇️سال 1340
جلسه هيئت امناي #دانشگاه_پهلوی تشکيل شد و موجوديت خود را اعلام نمود.
❇️سال 1346
کنگره پزشکي رامسر آغاز به کار کرد.
❇️سال 1347
دکتر منوچهر آزمون معاون وزارت اطلاعات شد.
❇️سال 1348
کنگره #حزب_ایران_نوین در يک نشست سه ساعته دکتر منوچهر کلالي را به سمت دبير کل حزب ايران نوين انتخاب کرد. در همين کنگره رياست دفتر سياسي حزب و رياست هيئت اجرائي بعهده اميرعباس هويدا قرار گرفت. با اين تصميم قسمت اعظم اختيارات از دبير کل سلب گرديد.
❇️سال 1351
کارخانه ماشينسازي تبريز شروع به کار کرد.
❇️سال 1353
هيلا سلاسي امپراطور کهنسال اتيوپي از امپراطوري خلع گرديد.
❇️سال 1357
#رضا_قطبی رئيس سازمان صدا و سيماي ايران جبراً از سمت خود کنارهگيري کرد. به دنبال کنار رفتن قطبي، #محمود_جعفریان معاون سياسي راديو و تلويزيون نيز استعفا داد. موقتاً دکتر محمدرضا عاملي تهراني وزير اطلاعات سرپرست شد و سيروس هدايت را به قائم مقامي خود برگزيد.
طبق ماده پنج حکومت نظامي دکتر شجاع شيخالاسلامزاده وزير سابق بهداري و بهزيستي و دو تن از معاونين او بازداشت شدند. غير از سه نفر نامبرده عدهاي از بلند پايگان بخش دولتي و خصوصي نيز توقيف گرديدند از جمله ميتوان رئيس اتاق اصناف را نام برد.
جمع کثيري از مقامات بلندپايه رژيم ممنوعالخروج اعلام شدند. پرونده قريب 600نفر از مقامات سابق تحويل دادسراي ديوان کيفر و دادسراي تهران شد.
پنجاهمين سال تأسيس بانک ملي ايران با شرکت 120 نفر از رؤساي بانکهاي مهم جهان جشن گرفته شد.
در قم به علت نقض قانون حکومت نظامي مردم را به رگبار گلوله بستند.
#شاپور_بختیار از سران #جبهه_ملی و رهبر حزب ايران تعداد کشته شدگان رويدادهاي چند روز اخير ايران را بالغ بر 2450 نفر عنوان کرد. وي اظهار داشت هرگونه آشتي و نزديکي با دولت کنوني غير ممکن است.
فرمانداري نظامي اعلام کرد که آقاي شيخ يحيي نصيري معروف به علامه نوري به اتهام قيام عليه دولت و تحريک مردم به آتش زدن بانکها، مؤسسههاي عمومي، فروشگاهها و سينماها و ساير اماکن دستگير و بازداشت شد.
ابوالحسن #بنی_صدر در پاريس اعلام کرد جمعه سياه تهران سه هزار نفر کشته داشت.
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ رئیس دولت : پا روی پوست خربزه انتخابات تقلبی نمی گذارم!
#روزشمار
20 شهریور 1340
❇️ پا روی پوست خربزه انتخابات تقلبی نمی گذارم!
#علی_امینی نخست وزیر در یک گفت و گوی مطبوعاتی با طرح موضوع انتخابات مدتی راجع به انتخابات های گذشته و تقلباتی که در کار انتخابات می شد صحبت کرد و در این خصوص متذکر شد « ما می خواهیم آئین نامه انتخابات را اصلاح کنیم ، این کار در صلاحیت وزارت کشور است زیرا این آئین نامه را خود وزارت کشور در گذشته تنظیم کرده است و به این ترتیب در طی سال های گذشته برای جلوگیری نسبی از تقلب در انتخابات هر وقت می خواستند می توانستند این آئین نامه را اصلاح کنند اما نکردند».
ما اینک نظرمان این است که با اصلاح این آئین نامه حتی الامکان راه #تقلب را ببندیم. من آدمی نیستم که پوست خربزه یک #انتخابات تقلبی و مفتضح را زیرپایم بگذارند. من انتخاباتی انجام خواهم داد که حتی المقدور از آلودگی های گذشته دور باشد، آن هایی که خیال می کنند ممکن است انتخابات به نحو گذشته انجام شود اشتباه می کنند و این حماقت است که انسان با چشم باز توی چاه بیفتد. اگر انتخابات به نحو سالمی انجام نشود من که به صندلی صدارت نچسبیده ام، کنار می روم.
امینی درباره روابط با #شوروی نیز گفت : ما همه سعی و کوشش خود را برای بهبود روابطمان با شوروی می کنیم اما متاسفانه نتیجه ای نمی بخشد.
از نخست وزیر پرسیده شد « آیا اعتباری برای ساختمان های نیمه تمام مجلس اختصاص داده خواهد شد » گفت : خیر! یعنی ما پولی نداریم که به این کار اختصاص دهیم.
❇️ در برابر تهدیدات شوروی مقاومت می کنیم!
علی امینی همچنین در گفت و گوی دیگری در باره تهدیدات شوروی با قیافه جدی گفت : نه آقا! تهدیدی در کار نبود ولی اگر آن ها تهدید کنند ما هم مقاومت خواهیم کرد. تا وقتی آن ها به مقدسات ملی ما توهین کنند امیدی به بهبود روابط وجود ندارد ، ولی ما همان طور که اساس سیاست ما است می خواهیم با کلیه کشورها روابط دوستانه صمیمانه داشته باشیم.
❇️ شایعه استعفای دولت را دزدها و طرفدارانشان می سازند
وی در باره شایعه استعفای دولت نیز گفت : وقتی دولتی دارد یک کار جدی می کند این شایعات رواج پیدا می کند و قسمت اعظم آن را همین دزدها و طرفداران آن ها که می بینند واقعا دارد یک کار جدی می شود، منتشر می کنند، این یک سیستم خیلی عادی است که بعضی ها دور هم می نشینند و تازگی هم رسم شده هر کس در خانه اش را باز می گذارد و حرف هایی می زند.
خوب آقا در این مملکت اگر بخواهند یک کار اساسی بکنند همین لوطی بازی ها را در می آورند. این اشخاص خودشان را بالاتر و برتر از همه می دانند و گاهی دور هم می نشینند و به عقل خودشان اوضاع دنیا را تجزیه و تحلیل می کنند. آخر اینکه کار نشد.
اصلا آقایان « مجلس » می خواهند چه کنند؟ همین مجالسی که آقایان در گوشه و کنار شهر تشکیل داده اند ببرند در یک جا متمرکز کنند، بعضی ها از ترس این که ضمن محاکمات دادگستری پایشان بمیان بیاید از حالا شایعات استعفای دولت را می سازند. بنده خدمت اعلیحضرت عرض کردم که مملکت را همین شایعه سازی و مخالفت های بیجهت و خصوصی بعضی از رجال به خطر می اندازد و الا از طرف مردم که هیچ گونه خطری متوجه مملکت نیست.
بعضی ها که داعیه نخست وزیری دارند در پست های کوچکتر نشان دادند که چند مرده حلاج هستند.
http://yon.ir/vrhgj
@iichs_ir
#بریده_جرائد ، #اطلاعات ، 20 شهریور 1340 : شایعه استعفای دولت را چه کسانی منتشر می کنند؟! / تدارک نظامی در اروپا شروع شد
yon.ir/vrhgj
@iichs_ir
✳️ به مناسبت اعلان جنگ #ایران_و_آلمان
افسوس #رضاشاه برای منهدم نکردن پل ورسک
#مقاله
#چکیده
❇️ آلمانها در طول ساختن راهآهن ایران نقش پررنگی ایفا کردند که به همین دلیل نام یکی از محلههای نزدیک آن به نازیآباد شهرت یافت. البته این مسیر ریلی در نهایت منافع متفقین را در جنگ تامین کرد. رضاشاه هم پس از آنکه توسط دول پیروز در جنگ تبعید شد از تخریب نکردن راه آهن اظهار تأسف کرد. ملکه مادر در خاطراتش مینویسد: «یادم هست که رضا دو سه روز بعد از اشغال ایران به من گفت: تاجی جان ما اشتباه بزرگی کردیم که پل ورسک را منهدم نساختیم، ما باید از همان اواسط مرداد ماه که زمزمه حمله به ایران را شنیده بودم، اقدام به نابود کردن راهآهن میکردیم. رضا تا پایان عمر همیشه غبطه میخورد که چرا پل ورسک را، خراب نکرده و راه متفقین را نبسته است.»
❇️ به تعبیری چشم امید رضاشاه به آلمانیها در جنگ دوخته شده بود که در نهایت به نتیجهای منجر نشد. به عقیده برخی حتی رضاشاه به دنبال این بود تا با پیروزی آلمان در جنگ بتواند متصرفاتی را که ایران در دوره فتحعلی شاه در نواحی قفقاز از دست داده بود دوباره پس بگیرد.
❇️برآوردن خواسته های متفقین امر دشواری بود چرا که سفیر آلمان در تهران مدام به قطع روابط با ایران در صورت اخراج اتباع آلمانی از این کشور تهدید میکرد و چنین اقدامی را موضعی خصمانه علیه آلمان تلقی میکرد. علی منصور نخست وزیر وقت، که نتوانسته بود متفقین را در کوتاه آمدن از مواضع خود، متقاعد سازد در 28 مرداد در ملاقاتی که با اتل، سفیر آلمان داشت نگرانی عمیق خود را از خطری که از جانب شوروی و انگلیس کشور را تهدید میکرد ابراز داشت. اتل، نخست وزیر ایران را به پیروزی نهایی و قریب الوقوع آلمان بر شوروی اطمینان داد و خاطر نشان کرد که پایداری و سرسختی دولت ایران در آینده آن کشور نقش تعیین کنندهای خواهد داشت. وی پیشنهاد کرد که تعدادی از کارمندان و تکنیسینهایی که بیکار شدهاند از ایران اخراج شوند تا بیاساس بودن نگرانی شوروی و انگلیس را اثبات کند. اما همه مساعی ایران برای اجتناب از درگیری مستقیم در جنگ بینتیجه ماند و ایران به اشغال نیروهای متفقین درآمد.
متن کامل این مقاله را در لینک زیر بخوانید ؛
http://yon.ir/wkW6f
@iichs_ir