پژوهشکده تاریخ معاصر
✳️ به مناسبت اعلان جنگ #ایران_و_آلمان افسوس #رضاشاه برای منهدم نکردن پل ورسک #مقاله #چکیده ❇️
#در_آینه_تاریخ ؛ #رضاشاه در حال بررسی نقشه پلی است که روزی از منهدم نکردن آن تاسف خورد
شماره آرشیو: 131538-275م
http://yon.ir/wkW6f
@iichs_ir
✳️ از تقاضای مصرانه ایران از آمریکا تا ناامیدی آمریکا از دولت امینی ؛ شیشه عمر دولت در دستان شاه!
#روزشمار
21 شهریور 1340
❇️ تقاضای مصرانه ایران از آمریکا!
«خواندنی ها» به نقل از «ملیون» نوشت: ملاقات این هفته سفیرکبیر آمریکا با نخست وزیر، که یک ساعت و نیم به طول انجامید، در محافل سیاسی تهران با اهمیت فوق العاده ای تلقی شده و گفته می شود که مذاکراتی در تعقیب مطالعات تالبوت، معاون وزارت خارجه آمریکا در تهران، صورت گرفته است. سفیرکبیر آمریکا روز جمعه گذشته نیز در منزل نخست وزیر با وی ملاقات و مذاکره کرد.
در محافل سیاسی پایتخت گفته می شود که دولت ایران مصرا تقاضا دارد میزان کمک های اقتصادی آمریکا به ایران افزایش یابد، ولی دولت آمریکا به صورت غیرمستقیم اعلام کرده تا پایان سال 1961 که سه ماه دیگر از آن باقی مانده، نمی تواند کمک قابل توجهی به ایران نماید.
❇️ایران ولخرجی نکند نیازی به کمک های خارجی ندارد
«خواندنی ها» به نقل از «بامشاد» نوشت: موسیو تالبوت، که اخیرا از تهران به واشنگتن مراجعت کرده است، گزارش جامع و مشروحی در زمینه وضع اقتصادی و سیاسی ایران تسلیم مقامات دولت آمریکا نموده است.
گفته می شود تالبوت در گزارش خود خاطرنشان نموده که اگر درآمد ایران منظما و بدون هیچ گونه افراط و تفریطی صرف برنامه های عمرانی و اقتصادی ایران گردد، ایران مطلقا احتیاجی به کمک های خارجی ندارد و می تواند بنحو شایسته ای بوضع مالی و اقتصادی خود سر و صورت بدهد.
«مرد مبارز» هم نوشته است: اکنون که تلاش دولت برای گرفتن وام از آمریکا ظاهرا به نتیجه نرسیده گفته می شود که یکی از دلایل مسافرت انتظام، مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران، به لندن مذاکره با مقامات انگلیسی و بعضی از نمایندگان کنسرسیوم است تا آن ها را راضی کند که سطح استخراج را بالا ببرند و ضمنا از محل عایدات آینده، وام نسبتا طولانی با شرایط سهل بدهند و از محل عایدات سالانه نفت بتدریج وام مذکور واریز شود.
❇️ سفارت آمریکا از امینی ناامید شده است/ شیشه عمر نخست وزیر در دستان شاه!
«اکونومیست» لندن در شماره محرمانه 828 مورخه اوت در گزارشی نوشت: ناراحتی های سیاسی، عدم ثبات وضع اقتصادی و نفوذ آمریکایی ها مانع شد ژنرال بختیار بر سر کار آید و امینی زمامدار شد.
«اکونومیست» ضمن بیان عوامل مخالف امینی مالکین، تجار و محافظه کاران را در ردیف مخالفین وی قلمداد کرده و نوشته است: «مالکین بزرگ و تجاری که منافعشان بخطر افتاده است به سایر مخالفین امینی ملحق شده اند».
نشریه محرمانه «اکونومیست» که تنها برای تعداد معدودی از مشترکین خاص مجله به کشورهای جهان ارسال می شود و غیر از خود مجله است که در دسترس همگان قرار دارد، در این تحلیل همچنین آورده است: «با وجود آن که شاه امینی را انتخاب کرده، اما او از حمایت شاه برخوردار نیست».
در گزارش اکونومیست بر نکات زیر نیز تاکید شده است:
✅ ارتش ایران بود که موفق شد جلوی تظاهرات سی ام تیر را بگیرد نه امینی.
✅ توقیف ژنرال ها از طرف امینی اثر بد گذاشته و گفته اند قصد داشته که نفوذ و قدرت ارتش را زایل سازد.
✅ارتش نسبت به شاه وفادار و پشتیبان وی است.
✅عقب نشینی امینی برای جلب رضایت مخالفین خود بقرار زیر بوده است: انحلال جبهه ملی، اعاده سانسور مطبوعات، صرف نظر کردن از محاکمه چند نفر از ژنرال ها و امنای حکومت از جمله اقبال که اجازه دادند از ایران خارج شود و ضمنا آزادی آزموده و علائمی در دست است که سایر ژنرال ها را هم آزاد می کند؛ اصلاحات ارضی را هم به صورت غیر موثری درآورده است.
✅ هر چند که جبهه ملی ساکت شده ولی طبقات دیگری فریاد برآورده اند از آن جمله آیتالله بهبهانی و سیدمحمدصادق طباطبایی که به شاه عرضحال داده اند، ولی بعید به نظر می رسد که به این زودی ها انتخابات صورت گیرد و امینی گفته است استقرار دمکراسی کامل در ایران موکول به بهبود وضع اقتصادی کشور است و این امر هم صبر بسیار لازم دارد.
✅شاه نسبت به سرنوشت امینی تصمیم خواهد گرفت و شیشه عمر امینی به دست شاه است.
✅ عواملی که به نفع ادامه حکومت امینی بود بنحو قابل ملاحظه ای کاسته شده است، در حالی که مامورین سفارت آمریکا از رفرم های امینی مایوس گردیده اند، ولی هنوز او را آخرین شانس می دانند و انتظار دارند که لااقل قسمتی از برنامه خود را انجام دهد.
http://yon.ir/yTwT1
@iichs_ir
✳️ وضع خطرناک اقتصادی مملکت
#نکته_ها_و_اشاره_ها
سهشنبه 14 فوریه 1978 [25 بهمن 1356]
در میهمانی ناهار نماینده شرکت نفت در لندن، با «دکتر فلاح» (یکی از مقامات عالیرتبه شرکت نفت) به صحبت نشستم و از او شنیدم که: «چنانچه میزان تولید نفت و مخارج کشور در سطح فعلی ثابت بماند، وضع اقتصاد مملکت بعد از 5 سال به صورت خطرناکی در خواهد آمد». دکتر فلاح همچنین معتقد بود که: «سرمایهگذاریهای ایران در خارج از کشور به اندازه کافی نبوده، و هنوز به مرحله سودآوری نرسیده است. چنانکه سرمایهگذاریهای داخلی نیز به همین وضعیت مبتلاست. به طور مثال: پیکان هرگز به نظر نمیرسد که بتواند با اتومبیلهای ژاپنی رقابت کند و نیز صنایع پتروشیمی ما توان رقابت با کمپانی آیسیآی را داشته باشد...».
به نظر دکتر فلاح: «تنها امیدی که برای رهایی از خطر وجود دارد، جز کاستن از هزینهها نیست». و میگفت که: نظرات خود را در این باب نوشته و از طریق هوشنگ انصاری برای شاه فرستاده است.1
1. #پرویز_راجی ، #خدمتگزار_تخت_طاووس ، ترجمه: ح.ا.مهران، انتشارات اطلاعات، چاپ اول: 1364، ص151.
http://yon.ir/xqNtx
@iichs_ir
از راست، دکتر رضا فلاح و دو تن دیگر از مدیران و مقامات ارشد شرکت ملی نفت ایران در یکی از روزهای سلام
شماره آرشیو: 3209-11ع
http://yon.ir/xqNtx
@iichs_ir
#در_آینه_تاریخ ؛ محمدرضا پهلوی به اتفاق چند تن از افسران ارشد به هنگام بازدید از سلاحها و تجهیزات نظامی
شماره آرشیو: 7851-4ع
http://yon.ir/eBWXy
@iichs_ir
❇️ #موسی_حقانی در سلسله نشستهای سوژهیابی مستند بررسی خواهد کرد:
نقش روشنفکران در نهضت #مشروطه و پس از آن
http://yon.ir/PPt8r
@iichs_ir
پژوهشکده تاریخ معاصر
❇️ #موسی_حقانی در سلسله نشستهای سوژهیابی مستند بررسی خواهد کرد: نقش روشنفکران در نهضت #مشروطه و پس
❇️ #موسی_حقانی در سلسله نشستهای سوژهیابی مستند بررسی خواهد کرد:
نقش روشنفکران در نهضت #مشروطه و پس از آن
موسی فقیه حقانی در سلسله نشستهای سوژهیابی مستند حوزه هنری از نقش روشنفکران در نهضت مشروطه و پس از آن سخن خواهد گفت.
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تاریخ معاصر، سلسله نشستهای سوژهیابی مستند با موضوع «بررسی نقش روشنفکران در نهضت مشروطه و پس از آن» در حوزه هنری برگزار خواهد شد.
در این نشستها، دکتر موسی فقیه حقانی، رئیس پژوهشکده تاریخ معاصر، درباره دوران قاجار و شخصیتهای موثر در مشروطه و پس از آن سخنرانی خواهد کرد.
سلسله نشستهای «بررسی نقش روشنفکران در نهضت مشروطه و پس از آن»، که پرترهنگاری شخصیتهای روشنفکر در این برهه زمانی یکی از محورهای آن خواهد بود، به مدت 8 جلسه، دوشنبه هر هفته ساعت 15 در سالن سلمان هراتی حوزه هنری برگزار خواهد شد.
گفتنی است در پایان این فصل از نشستهای سوژهیابی مستند به شرکتکنندگان گواهی پایان دوره تعلق خواهد گرفت.
نخستین جلسه از این نشست دوشنبه ۲۶ شهریور 1397 برگزار خواهد شد.
تمامی علاقهمندان میتوانند برای شرکت در این نشستها، در زمان یادشده به حوزه هنری واقع در تهران، خیابان حافظ، خیابان سمیه، مراجعه کنند.
http://yon.ir/PPt8r
@iichs_ir
در نمایشگاه استانی کتاب ارومیه:
کتابهای انتشارات پژوهشکده تاریخ معاصر به نمایش درمیآید
http://yon.ir/TWCAV
@iichs_ir
پژوهشکده تاریخ معاصر
در نمایشگاه استانی کتاب ارومیه: کتابهای انتشارات پژوهشکده تاریخ معاصر به نمایش درمیآید http://yon.
❇️ در نمایشگاه استانی کتاب ارومیه:
کتابهای انتشارات پژوهشکده تاریخ معاصر به نمایش درمیآید
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تاریخ معاصر، شانزدهمین نمایشگاه کتاب استان آذربایجان غربی با حضور 264 ناشر از سراسر کشور در 3 سالن مجزا ، در 216 غرفه و ارائه 65 هزار و 983 عنوان کتاب برگزار میشود.
در این نمایشگاه، 142 عنوان کتاب از انتشارات پژوهشکده تاریخ معاصر در معرض دید اهالی فرهنگ و علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی قرار خواهد گرفت. از جمله این کتابها میتوان به کتابهای «آخرین شاه، آخرین دربار» (ده سال پایانی رژیم پهلوی به روایت اسداللهخان علم)، «تاریخ تحولات سیاسی ایران: بررسی مولفههای دین، حاکمیت، مدنیت و تکوین دولت-ملت در گستره هویت»، «بررسی کتب درسی جمهوری آذربایجان»، «بحران آذربایجان ( سالهای 1324-1325 ش) خاطرات مرحوم آیتالله میرزا عبدالله مجتهدی» و... اشاره کرد.
گفتنی است مبلغ 450 میلیون تومان یارانه بن خرید کتاب با تخفیف 20 درصد برای این نمایشگاه در نظر گرفته شده و از طریق بانک عامل مستقر در نمایشگاه در اختیار بازدیدکنندگان قرار میگیرد.
شانزدهمین نمایشگاه کتاب آذربایجان غربی 20 تا 25 شهریور 1397 از ساعت 9 تا 12 و 16 تا 20 در محل دائمی نمایشگاههای ارومیه واقع در پارک جنگلی ارومیه در بام شهر، میزبان علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.
شماره تماس: 5-33374064-044
http://yon.ir/TWCAV
@iichs_ir
✳️ از تقدیم لایحه ای برای 6 ماه حکومت نظامی در تهران و 11 شهر تا تصمیم شاه برای ایجاد یک کشور درجه یک ، یک سال پیش از سقوط!
#تقویم_تاریخ
22 شهریور
❇️ سال 1333
فرماندار نظامي رسماً اعلام نمود که با کشف دفترچههاي رمز و اسناد فراواني در مراکز مختلف اسامي افسران #حزب_توده بدست آمده و افسران مزبور در تهران و شهرستانها بازداشت شدهاند. دادستان ارتش ضمن مصاحبهاي اعلام داشت مبناء پيدايش و تشکيلات سازمان نظامي از سال 1324 بوده است.
❇️سال 1334
بامداد امروز حاج مهديقلي هدايت (مخبرالسلطنه) نخستوزير دوره #رضاشاه که قبلاً در غالب کابينههاي #مشروطيت عضويت داشت در سن 95 سالگي در تهران درگذشت.
❇️ سال 1335
جواد امامي (ظهيرالاسلام) سناتور انتصابي که متهم به غصب اراضي دولتي است از نمايندگي مجلس سنا استعفا داد تا دست وزير دادگستري براي تعقيب او آزاد باشد.
وزير دادگستري اعلام کرد کليه ليسانسيههاي حقوق و معقول و منقول وزارتخانهها ميتوانند به دادگستري منتقل شوند اين عده دوران کارآموزي نخواهند داشت و سوابق آنها در رتبههاي قضايي در نظر گرفته خواهد شد و حداکثر رتبهاي که به آنها داده ميشود رتبه شش قضائي خواهد بود.
❇️سال 1344
اميرعباس #هويدا در رأس هيئتي به پاکستان رفت.
وزارت دارائي دکتر علي اميني را با 35 سال سابقه خدمت بازنشسته کرد. موسي خطاطان وزير سابق گمرکات هم بازنشسته اجباري شد.
❇️سال 1345
کشور روماني اعتبار فني ايران را به دو ميليون ريال افزايش داد.
❇️سال 1348
يک انبار بزرگ کالا در ميدان شوش آتش گرفت و خسارات سنگيني وارد کرد.
❇️سال 1349
حاکم فجيره وارد تهران شد و با مقامات ايران وارد مذاکره گرديد.
❇️سال 1350
#هويدا نخستوزير در کادر وزيران تغييراتي داد و وزراي جديد را به اين شرح معرفي کرد: دکتر منوچهر کلالي وزير مشاور، عباسعلي خلعتبري وزير امور خارجه، حميد رهنما وزير اطلاعات، صادق احمدي وزير دادگستري، دکتر محمد سام وزير کشور، دکتر ايرج وحيدي وزير آب و برق، منصور روحاني وزير کشاورزي و سرپرست منابع طبيعي، دکتر وليان وزير تعاون و امور روستاها و سرپرست توليدات کشاورزي. با اين تغييرات، اردشير زاهدي، منوچهر پرتو، حسن زاهدي، مهندس گلسرخي و سپهبد صنيعي از کابينه خارج شدند.
❇️سال 1352
سيل در صومعهسرا و طوالش خسارات زيادي به بار آورد.
يک آتشسوزي بزرگ در تبريز 200 ميليون ريال خسارت بجاي گذاشت.
❇️سال 1354
بزرگترين نمايشگاه بينالمللي بازرگاني تهران افتتاح شد.
سپهبد فضائل تدين قائم مقام فرماندهي نيروي هوائي با ارتقاء به درجه ارتشبدي فرمانده نيروي هوائي شد.
❇️سال 1356
عدهاي ناشناس در جنوب فرانسه اتومبيل اشرف پهلوي و همراهان او را به گلوله بستند. در اين تيراندازي فروغ خواجهنوري نديمه اشرف در دم جان سپرد و يکي ديگر از همراهان زخمي شد مطبوعات جهان پيرامون اين تيراندازي به بحث پرداخته انگيزه آنرا سياسي دانستند.
امير طاهري سردبير روزنامه کيهان به مناسبت 25 شهريور سالروز سلطنت محمدرضا، مصاحبهاي با شاه انجام داد. شاه در اين مصاحبه چنين گفت:
ــ من اهل مبارزه هستم و خسته نميشوم.
ــ هدف من يک ايران درجه يک است و اگر کسي يک ايران درجه 3 يا 4 بخواهد من زير بار نميروم.
ــ براي تروريستها دستورات تازهاي رسيده است.
ــ از آنهائي که ادعا ميکنند فقط آزادي ميخواهند بايد پرسيد کدام آزادي را ميخواهيد؟
ــ منتظر محاکماتي هستيم که بايد صورت بگيرد.
ــ ارتش هر جا لازم باشد در رفع تنگناها و کمبودها شرکت خواهد کرد.
ــ کسي نبايد از راه رسيدن به مقام بالا ثروتاندوزي کند.
ــ در ايران هنوز 100 تا 120 تروريست باقي ماندهاند.
❇️سال 1357
#شریف_امامی لايحه ايجاد حکومت نظامي در تهران و 11 شهر ديگر را براي مدت شش ماه به مجلس داد.
دولت اعلام کرد به دنبال ترميم حقوق کارمندان و کارکنان دولتي مستمريهاي کارگران و کارمندان بخش خصوصي افزايش خواهد يافت.
منوچهر آزمون وزير مشاور در امور اجرائي گفت دولت از همه طرف با فساد مبارزه ميکند.
در پاريس ايرانيان چپگرا تظاهرات کردند.
وزارت امور اقتصادي و دارئي اعتبار کامل ترفيعات کارمندان را تأمين کرد.
iichs.ir
@iichs_ir
✳️وضعیت آزادی در زمان #شاه
#نکته_ها_و_اشاره_ها
سهشنبه 2 اوت 1977 [11 مرداد 1356] تهران
... در طبقه پایین ساختمان نخستوزیری از « #محمد_صفا» دوست و همکار سابقم دیدار کردم، که ضمن صحبتهایش میگفت: «... سابق بر این، هر بار که ما دهانمان را باز میکردیم تا درباره نیاز جامعه برای دستیابی به بعضی حقوق دموکراتیک حرف بزنیم، بلافاصله متهم به داشتن افکار سوسیالیستی میشدیم، و ناچار ساکت میماندیم.
چهارشنبه 3 اوت 1977 [12 مرداد 1356] تهران
... [ #هویدا] میگفت: « #شاهنشاه در اینکه آزادی مختصری به مردم داده شود واقعاً صداقت دارد، ولی ما باید همواره به این نکته توجه داشته باشیم که در این مملکت هیچگاه ضابطه و رویهای وجود نداشته که بتوان بر اساس آن حرکتهای ناشی از اعطای آزادی را تحت کنترل در آورد و یا عواقب آنرا قابل تحمل کرد...».
هویدا سپس به عکسی از شاه و فرح که روی دیوار قرار داشت اشاره کرد و گفت: «خودسریهای اعضای خانواده سلطنتی یکی از مشکلات جدی ماست، که دخالتهای والاحضرت اشرف در امور مختلف نیز همواره به آن دامن زده است».1
موقعی که راجع به علت عدم انتشار گزارش صلیب سرخ راجع به زندانهای کشور از هویدا سؤال کردم، جواب داد: «این گزارش به هیچوجه قابل انتشار نیست چون سبب میشود که سابقهای در این مورد بوجود بیاید». و بعد از آنکه گفتم: «ولی مردم این استدلال را به سختی میپذیرند و بیشتر مایل به اطلاع از مفاد گزارش هستند»، هویدا پاسخ داد: «گرچه اینگونه افراد چندان هم حسن نیت ندارند ولی باید بدانند که عنقریب شاهنشاه در روز 28 مرداد و 4 آبان عدهای حدود 1000 نفر زندانی سیاسی را آزاد خواهد کرد. که البته به اعتقاد من، شاهنشاه با این کار دست به ریسک خطرناکی هم خواهد زد...».2
1. #پرویز_راجی ، #خدمتگزار_تخت_طاووس، ترجمه: ح.ا.مهران، انتشارات اطلاعات، چاپ اول: 1364، صص84ـ85.
2. همان، ص86.
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ از دستگیری و زندانی شدن دو تن از وزيران سابق به جرم سوء استفاده و اتلاف بيتالمال تا فرا خوانده شدن نیروهای ایرانی از عمان!
#تقویم_تاریخ
#23_شهریور
✅ سال 1339
کنفرانس کشورهاي نفتخيز خاورميانه در بغداد به مذاکرات خود خاتمه داد. به موجب تصميم اين کنفرانس سازماني به نام سازمان کشورهاي صادر کننده نفت با نام اختصاري (اوپک) تشکيل گرديد، تا در سياست نفتي کشورهاي عضو اين سازمان هماهنگي ايجاد نمايد و از نوسانات قيمت خريد جلوگيري کند.
پگوف سفيرکبير اتحاد جماهير شوروي که از سه ماه قبل در مسکو به سر ميبرد به تهران بازگشت.
✅ سال 1343
هايلاسلاسي امپراتور اتيوپي وارد تهران شد.
✅ سال 1344
يک هيئت نفتي از آرژانتين وارد تهران گرديد.
✅ سال 1345
بين ايران و نپال روابط سياسي برقرار گرديد.
✅ سال 1346
عده زيادي از مأمورين اصلاحات ارضي برکنار و تحت تعقيب قرار گرفتند.
دکتر جواد صدر وزير دادگستري سازمان جديد دادگستري را پياده کرد.
شرکت معاملات خارجي به دولت بلژيک 25 تن ترياک فروخت.
✅ سال 1348
دامنه حريق انبار بزرگ کالا در ميدان شوش انبار بنگاه عدل مقدم را با خاک يکسان کرد و کليه کالاهاي شصت تاجر از بين رفت.
ساختمان لوله گاز سراسري پايان يافت.
شاه در يک مصاحبه اعلام کرد: ايران از ادعاي خود نسبت به بحرين صرفنظر نميکند!
✅ سال 1350
منوچهر آزمون به معاونت نخستوزير و رئيس سازمان اوقاف منصوب شد.
حسن زاهدي وزير سابق کشور بجاي باقر پيرنيا به استانداري خراسان و نيابت توليت آستان قدس رضوي منصوب شد.
✅ سال 1354
شاه در مصاحبه با حسنين هيکل روزنامهنگار معروف مصري گفت: ما بزودي نيروهاي خودمان را از عمان فرا ميخوانيم، مطبوعات اسرائيل بيش از همه به ما حمله ميکنند.
✅ سال 1356
در تهران اعلام شد رقم صادرات نفت ايران به بيش از 5 ميليون و 200 هزار بشکه در روز رسيد.
پنجمين جلسه عمومي کميسيون شاهنشاهي با حضور جمشيد آموزگار نخستوزير، چند تن از وزيران، رئيس دفتر مخصوص شاه، دکتر باهري دبيرکل حزب رستاخيز، ارتشبد فردوست رئيس بازرسي و دفتر ويژه نظامي و گروهي از مسئولان مملکتي تشکيل شد و مسائل مختلف مورد بحث و تعاطي افکار فرا گرفت و نتيجه حاصله اين بود که بعضي از طرحها بدون هيچ دليل موّجه بسيار گرانتر از برآوردهاي نهائي و با چند سال تأخير اجرا شده است.
نماز عيد فطر در زمين قيطريه به امامت حاج سيد ابوالفضل موسوي زنجاني با شکوه و جلال خاصي برگزار شد.
شاه در دانشکده پدافند ملي اظهار کرد: هرچه هست و نيست بايد بيپرده به اطلاع مردم برسد.
✅ سال 1357
شب هفت شهداي 17 شهريور با شرکت دهها هزار نفر در گورستان بهشتزهرا با سخنرانيهاي متعدد و تند وحمله حاد و شديد به شاه برگزار شد. شعار خميني رهبر ماست در فضاي بهشتزهرا طنينانداز گرديد.وزير دادگستري گفت: دومين عامل فاجعه آبادان دستگير شد.
طبق ماده پنج حکومت نظامي دو تن از وزيران سابق به جرم سوء استفاده و اتلاف بيتالمال دستگير و زنداني شدند که عبارتند از منصور روحاني وزير سابق آب و برق و کشاورزي و فريدون مهدوي وزير پيشين بازرگاني و مشاور.
در تبريز بين مردم و مأمورين حکومت نظامي برخورد خونين پيش آمد.
iichs.ir
@iichs_ir