در نمایشگاه استانی کتاب ارومیه:
کتابهای انتشارات پژوهشکده تاریخ معاصر به نمایش درمیآید
http://yon.ir/TWCAV
@iichs_ir
پژوهشکده تاریخ معاصر
در نمایشگاه استانی کتاب ارومیه: کتابهای انتشارات پژوهشکده تاریخ معاصر به نمایش درمیآید http://yon.
❇️ در نمایشگاه استانی کتاب ارومیه:
کتابهای انتشارات پژوهشکده تاریخ معاصر به نمایش درمیآید
به گزارش روابط عمومی پژوهشکده تاریخ معاصر، شانزدهمین نمایشگاه کتاب استان آذربایجان غربی با حضور 264 ناشر از سراسر کشور در 3 سالن مجزا ، در 216 غرفه و ارائه 65 هزار و 983 عنوان کتاب برگزار میشود.
در این نمایشگاه، 142 عنوان کتاب از انتشارات پژوهشکده تاریخ معاصر در معرض دید اهالی فرهنگ و علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی قرار خواهد گرفت. از جمله این کتابها میتوان به کتابهای «آخرین شاه، آخرین دربار» (ده سال پایانی رژیم پهلوی به روایت اسداللهخان علم)، «تاریخ تحولات سیاسی ایران: بررسی مولفههای دین، حاکمیت، مدنیت و تکوین دولت-ملت در گستره هویت»، «بررسی کتب درسی جمهوری آذربایجان»، «بحران آذربایجان ( سالهای 1324-1325 ش) خاطرات مرحوم آیتالله میرزا عبدالله مجتهدی» و... اشاره کرد.
گفتنی است مبلغ 450 میلیون تومان یارانه بن خرید کتاب با تخفیف 20 درصد برای این نمایشگاه در نظر گرفته شده و از طریق بانک عامل مستقر در نمایشگاه در اختیار بازدیدکنندگان قرار میگیرد.
شانزدهمین نمایشگاه کتاب آذربایجان غربی 20 تا 25 شهریور 1397 از ساعت 9 تا 12 و 16 تا 20 در محل دائمی نمایشگاههای ارومیه واقع در پارک جنگلی ارومیه در بام شهر، میزبان علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.
شماره تماس: 5-33374064-044
http://yon.ir/TWCAV
@iichs_ir
✳️ از تقدیم لایحه ای برای 6 ماه حکومت نظامی در تهران و 11 شهر تا تصمیم شاه برای ایجاد یک کشور درجه یک ، یک سال پیش از سقوط!
#تقویم_تاریخ
22 شهریور
❇️ سال 1333
فرماندار نظامي رسماً اعلام نمود که با کشف دفترچههاي رمز و اسناد فراواني در مراکز مختلف اسامي افسران #حزب_توده بدست آمده و افسران مزبور در تهران و شهرستانها بازداشت شدهاند. دادستان ارتش ضمن مصاحبهاي اعلام داشت مبناء پيدايش و تشکيلات سازمان نظامي از سال 1324 بوده است.
❇️سال 1334
بامداد امروز حاج مهديقلي هدايت (مخبرالسلطنه) نخستوزير دوره #رضاشاه که قبلاً در غالب کابينههاي #مشروطيت عضويت داشت در سن 95 سالگي در تهران درگذشت.
❇️ سال 1335
جواد امامي (ظهيرالاسلام) سناتور انتصابي که متهم به غصب اراضي دولتي است از نمايندگي مجلس سنا استعفا داد تا دست وزير دادگستري براي تعقيب او آزاد باشد.
وزير دادگستري اعلام کرد کليه ليسانسيههاي حقوق و معقول و منقول وزارتخانهها ميتوانند به دادگستري منتقل شوند اين عده دوران کارآموزي نخواهند داشت و سوابق آنها در رتبههاي قضايي در نظر گرفته خواهد شد و حداکثر رتبهاي که به آنها داده ميشود رتبه شش قضائي خواهد بود.
❇️سال 1344
اميرعباس #هويدا در رأس هيئتي به پاکستان رفت.
وزارت دارائي دکتر علي اميني را با 35 سال سابقه خدمت بازنشسته کرد. موسي خطاطان وزير سابق گمرکات هم بازنشسته اجباري شد.
❇️سال 1345
کشور روماني اعتبار فني ايران را به دو ميليون ريال افزايش داد.
❇️سال 1348
يک انبار بزرگ کالا در ميدان شوش آتش گرفت و خسارات سنگيني وارد کرد.
❇️سال 1349
حاکم فجيره وارد تهران شد و با مقامات ايران وارد مذاکره گرديد.
❇️سال 1350
#هويدا نخستوزير در کادر وزيران تغييراتي داد و وزراي جديد را به اين شرح معرفي کرد: دکتر منوچهر کلالي وزير مشاور، عباسعلي خلعتبري وزير امور خارجه، حميد رهنما وزير اطلاعات، صادق احمدي وزير دادگستري، دکتر محمد سام وزير کشور، دکتر ايرج وحيدي وزير آب و برق، منصور روحاني وزير کشاورزي و سرپرست منابع طبيعي، دکتر وليان وزير تعاون و امور روستاها و سرپرست توليدات کشاورزي. با اين تغييرات، اردشير زاهدي، منوچهر پرتو، حسن زاهدي، مهندس گلسرخي و سپهبد صنيعي از کابينه خارج شدند.
❇️سال 1352
سيل در صومعهسرا و طوالش خسارات زيادي به بار آورد.
يک آتشسوزي بزرگ در تبريز 200 ميليون ريال خسارت بجاي گذاشت.
❇️سال 1354
بزرگترين نمايشگاه بينالمللي بازرگاني تهران افتتاح شد.
سپهبد فضائل تدين قائم مقام فرماندهي نيروي هوائي با ارتقاء به درجه ارتشبدي فرمانده نيروي هوائي شد.
❇️سال 1356
عدهاي ناشناس در جنوب فرانسه اتومبيل اشرف پهلوي و همراهان او را به گلوله بستند. در اين تيراندازي فروغ خواجهنوري نديمه اشرف در دم جان سپرد و يکي ديگر از همراهان زخمي شد مطبوعات جهان پيرامون اين تيراندازي به بحث پرداخته انگيزه آنرا سياسي دانستند.
امير طاهري سردبير روزنامه کيهان به مناسبت 25 شهريور سالروز سلطنت محمدرضا، مصاحبهاي با شاه انجام داد. شاه در اين مصاحبه چنين گفت:
ــ من اهل مبارزه هستم و خسته نميشوم.
ــ هدف من يک ايران درجه يک است و اگر کسي يک ايران درجه 3 يا 4 بخواهد من زير بار نميروم.
ــ براي تروريستها دستورات تازهاي رسيده است.
ــ از آنهائي که ادعا ميکنند فقط آزادي ميخواهند بايد پرسيد کدام آزادي را ميخواهيد؟
ــ منتظر محاکماتي هستيم که بايد صورت بگيرد.
ــ ارتش هر جا لازم باشد در رفع تنگناها و کمبودها شرکت خواهد کرد.
ــ کسي نبايد از راه رسيدن به مقام بالا ثروتاندوزي کند.
ــ در ايران هنوز 100 تا 120 تروريست باقي ماندهاند.
❇️سال 1357
#شریف_امامی لايحه ايجاد حکومت نظامي در تهران و 11 شهر ديگر را براي مدت شش ماه به مجلس داد.
دولت اعلام کرد به دنبال ترميم حقوق کارمندان و کارکنان دولتي مستمريهاي کارگران و کارمندان بخش خصوصي افزايش خواهد يافت.
منوچهر آزمون وزير مشاور در امور اجرائي گفت دولت از همه طرف با فساد مبارزه ميکند.
در پاريس ايرانيان چپگرا تظاهرات کردند.
وزارت امور اقتصادي و دارئي اعتبار کامل ترفيعات کارمندان را تأمين کرد.
iichs.ir
@iichs_ir
✳️وضعیت آزادی در زمان #شاه
#نکته_ها_و_اشاره_ها
سهشنبه 2 اوت 1977 [11 مرداد 1356] تهران
... در طبقه پایین ساختمان نخستوزیری از « #محمد_صفا» دوست و همکار سابقم دیدار کردم، که ضمن صحبتهایش میگفت: «... سابق بر این، هر بار که ما دهانمان را باز میکردیم تا درباره نیاز جامعه برای دستیابی به بعضی حقوق دموکراتیک حرف بزنیم، بلافاصله متهم به داشتن افکار سوسیالیستی میشدیم، و ناچار ساکت میماندیم.
چهارشنبه 3 اوت 1977 [12 مرداد 1356] تهران
... [ #هویدا] میگفت: « #شاهنشاه در اینکه آزادی مختصری به مردم داده شود واقعاً صداقت دارد، ولی ما باید همواره به این نکته توجه داشته باشیم که در این مملکت هیچگاه ضابطه و رویهای وجود نداشته که بتوان بر اساس آن حرکتهای ناشی از اعطای آزادی را تحت کنترل در آورد و یا عواقب آنرا قابل تحمل کرد...».
هویدا سپس به عکسی از شاه و فرح که روی دیوار قرار داشت اشاره کرد و گفت: «خودسریهای اعضای خانواده سلطنتی یکی از مشکلات جدی ماست، که دخالتهای والاحضرت اشرف در امور مختلف نیز همواره به آن دامن زده است».1
موقعی که راجع به علت عدم انتشار گزارش صلیب سرخ راجع به زندانهای کشور از هویدا سؤال کردم، جواب داد: «این گزارش به هیچوجه قابل انتشار نیست چون سبب میشود که سابقهای در این مورد بوجود بیاید». و بعد از آنکه گفتم: «ولی مردم این استدلال را به سختی میپذیرند و بیشتر مایل به اطلاع از مفاد گزارش هستند»، هویدا پاسخ داد: «گرچه اینگونه افراد چندان هم حسن نیت ندارند ولی باید بدانند که عنقریب شاهنشاه در روز 28 مرداد و 4 آبان عدهای حدود 1000 نفر زندانی سیاسی را آزاد خواهد کرد. که البته به اعتقاد من، شاهنشاه با این کار دست به ریسک خطرناکی هم خواهد زد...».2
1. #پرویز_راجی ، #خدمتگزار_تخت_طاووس، ترجمه: ح.ا.مهران، انتشارات اطلاعات، چاپ اول: 1364، صص84ـ85.
2. همان، ص86.
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ از دستگیری و زندانی شدن دو تن از وزيران سابق به جرم سوء استفاده و اتلاف بيتالمال تا فرا خوانده شدن نیروهای ایرانی از عمان!
#تقویم_تاریخ
#23_شهریور
✅ سال 1339
کنفرانس کشورهاي نفتخيز خاورميانه در بغداد به مذاکرات خود خاتمه داد. به موجب تصميم اين کنفرانس سازماني به نام سازمان کشورهاي صادر کننده نفت با نام اختصاري (اوپک) تشکيل گرديد، تا در سياست نفتي کشورهاي عضو اين سازمان هماهنگي ايجاد نمايد و از نوسانات قيمت خريد جلوگيري کند.
پگوف سفيرکبير اتحاد جماهير شوروي که از سه ماه قبل در مسکو به سر ميبرد به تهران بازگشت.
✅ سال 1343
هايلاسلاسي امپراتور اتيوپي وارد تهران شد.
✅ سال 1344
يک هيئت نفتي از آرژانتين وارد تهران گرديد.
✅ سال 1345
بين ايران و نپال روابط سياسي برقرار گرديد.
✅ سال 1346
عده زيادي از مأمورين اصلاحات ارضي برکنار و تحت تعقيب قرار گرفتند.
دکتر جواد صدر وزير دادگستري سازمان جديد دادگستري را پياده کرد.
شرکت معاملات خارجي به دولت بلژيک 25 تن ترياک فروخت.
✅ سال 1348
دامنه حريق انبار بزرگ کالا در ميدان شوش انبار بنگاه عدل مقدم را با خاک يکسان کرد و کليه کالاهاي شصت تاجر از بين رفت.
ساختمان لوله گاز سراسري پايان يافت.
شاه در يک مصاحبه اعلام کرد: ايران از ادعاي خود نسبت به بحرين صرفنظر نميکند!
✅ سال 1350
منوچهر آزمون به معاونت نخستوزير و رئيس سازمان اوقاف منصوب شد.
حسن زاهدي وزير سابق کشور بجاي باقر پيرنيا به استانداري خراسان و نيابت توليت آستان قدس رضوي منصوب شد.
✅ سال 1354
شاه در مصاحبه با حسنين هيکل روزنامهنگار معروف مصري گفت: ما بزودي نيروهاي خودمان را از عمان فرا ميخوانيم، مطبوعات اسرائيل بيش از همه به ما حمله ميکنند.
✅ سال 1356
در تهران اعلام شد رقم صادرات نفت ايران به بيش از 5 ميليون و 200 هزار بشکه در روز رسيد.
پنجمين جلسه عمومي کميسيون شاهنشاهي با حضور جمشيد آموزگار نخستوزير، چند تن از وزيران، رئيس دفتر مخصوص شاه، دکتر باهري دبيرکل حزب رستاخيز، ارتشبد فردوست رئيس بازرسي و دفتر ويژه نظامي و گروهي از مسئولان مملکتي تشکيل شد و مسائل مختلف مورد بحث و تعاطي افکار فرا گرفت و نتيجه حاصله اين بود که بعضي از طرحها بدون هيچ دليل موّجه بسيار گرانتر از برآوردهاي نهائي و با چند سال تأخير اجرا شده است.
نماز عيد فطر در زمين قيطريه به امامت حاج سيد ابوالفضل موسوي زنجاني با شکوه و جلال خاصي برگزار شد.
شاه در دانشکده پدافند ملي اظهار کرد: هرچه هست و نيست بايد بيپرده به اطلاع مردم برسد.
✅ سال 1357
شب هفت شهداي 17 شهريور با شرکت دهها هزار نفر در گورستان بهشتزهرا با سخنرانيهاي متعدد و تند وحمله حاد و شديد به شاه برگزار شد. شعار خميني رهبر ماست در فضاي بهشتزهرا طنينانداز گرديد.وزير دادگستري گفت: دومين عامل فاجعه آبادان دستگير شد.
طبق ماده پنج حکومت نظامي دو تن از وزيران سابق به جرم سوء استفاده و اتلاف بيتالمال دستگير و زنداني شدند که عبارتند از منصور روحاني وزير سابق آب و برق و کشاورزي و فريدون مهدوي وزير پيشين بازرگاني و مشاور.
در تبريز بين مردم و مأمورين حکومت نظامي برخورد خونين پيش آمد.
iichs.ir
@iichs_ir
✳️ امینی: هر دستگاهی که دولت ساخته در آن سوء استفاده شده است
#روزشمار
#23_شهریور_1340
#علی_امینی صبح امروز از تعمیرگاه شماره 5 شرکت واحد واقع در نارمک بازدید کرد.
در این مراسم نخست وزیر طی سخنانی گفت: در شرکت واحد سوء استفاده هایی شده و شرکت زیر بار قرض فراوانی رفته است که باید کاملا صرفه جویی شود.
باید در مقابل تحریکات داخلی و خارجی وحدت پیدا کنیم. در خارج ما را تهدید می کنند، اما می دانم که این تهدیدها موثر نخواهد بود برای این که ایرانی مومن است، وطن پرست می باشد، در مقابل این گونه پیش آمدها تمام افراد ملت ایران اغراض شخصی را کنار گذاشته با یک وحدت کامل ایستادگی می کنند و نسبت به سمبل مملکت که شخص اعلیحضرت هستند وفادارند!
ما با نهایت حسن نیت سعی کرده ایم روابط خود را با دولت ها درست کنیم. مردم ایران در مقام دفاع از کشور خود از هیچ چیز مضایقه نمی کنند.
شان ملت ما این است که زنده بودن خود را اثبات کند. همسایه های اطراف ما با تمام تبلیغات هنوز وضع خوبی ندارند؛ ما باید شکرگزار باشیم که مشکلاتمام دارد از بین می رود.
آن ها که ثروت شرکت واحد را از بین برده اند به اشد مجازات تنبیه خواهند شد.
نخست وزیر همچنین در بازدید از شرکت تعاونی مصرف ارتش نیز طی سخنانی گفت: هر دستگاهی که دولت ساخته در آن سواستفاده شده است.
http://yon.ir/5KePi
@iichs_ir
✳️ مردم ایران هیچ گاه سازمان برنامه را یک سازمان ملی ندانسته اند/ سازمان برنامه سد راه تمرکز فکری و تمرکز نقشه اقتصادی کشور شده است!
#روزشمار
#23_شهریور_1341
✅ مردم ایران هیچ گاه سازمان برنامه را یک سازمان ملی ندانسته اند
«دکتر امیرحسین کوشیار» در « #تهران_مصور » نوشته است : در کشور ما دستگاه های مختلف و مستقلی دست به کار اقدامات اقتصادی هستند و بدون پایبندی به یک هدف مشترک اقتصادی در جهت عکس یکدیگر پیش رفته و بعضی از آنها دولتی در دولت تشکیل داده اند.
اگر با ذکر این گونه موارد همیشه در درجه اول اذهان متوجه سازمان برنامه می گردد ، بدین دلیل است که مردم کشور ما هیچ گاه این سازمان را یک سازمان ملی ندانسته و ترس و رعب اکثر روسای دولت در برابر این قدرت به تشدید بدبینی مردم کمک نموده است .
✅ سازمان برنامه سد راه تمرکز فکری و تمرکز نقشه اقتصادی کشور شده است
در هرصورت سازمان برنامه بدون دردست داشتن نقشه متناسب با وضع اجتماعی و اقتصادی کشور مستقل و مستقیم و بدون احساس مسئولیت نسبت به اثرات کار خود اقداماتی نموده بدین وسیله سد راه تمرکز فکری و تمرکز نقشه اقتصادی کشور گشته و با پرداخت حقوق و مزایای غیر متناسب موجب تشدید شکاف طبقاتی موجود گردیده است .
برای حل عاقلانه این گونه مسائل و اداره اقتصادی کشور دولت حاضر ناچار است تا کلیه اقدامات اقتصادی کشور را در دستگاهی صالح و نوین متمرکز ساخته و مانند کلیه کشورهای راقیه در داخل کابینه یک کابینه اقتصادی متشکل از وزرایی که کار آنان مربوط به اقتصاد کشور است به وجود آورد و این کابینه اقتصادی تحت ریاست وزیر اقتصاد وقت به حل و فصل امور اقتصادی کشور پرداخته و تمرکز فکری مطلوب را ایجاد نماید. و نیز باید متخصصین و کارشناسان اقتصادی در داخل دفتری که وزارت اقتصاد دیر یا زود ناچار به گشایش آن است با تدوین برنامه های اقتصادی و اساسنامه جهت تمرکزمالى و تمرکز هدف هسته و مغز متفکر اقتصادی کشور را تشکیل دهند .
http://yon.ir/5KePi
@iichs_ir
پژوهشکده تاریخ معاصر
✳️ خاطرات #آیت_الله_سیدجلال_الدین_طاهری_اصفهانی از فاجعه 17 شهریور 1357
«جمعه سیاه» همراه #طالقانی در بهداری زندان
در سال 1357، پس از اقامه نماز جمعه در مسجد مصلای اصفهان ــ که با انبوه مردم اصفهان برگزار گردید ــ خطبههای نماز جمعه آن روز را به تشکیل حکومت اسلامی اختصاص دادم و در آن خطبه رژیم شاهنشاهی را غیرقانونی و متجاوز به حقوق مردم و اسلام معرفی کردم و مردم را به استقامت دعوت نمودم. در شام جمعه همان روز ــ که احتمالا 8 مرداد 1357 بود ــ تا ساعت 2:30 بعد از نیمهشب با دوستان جلسهای درباره مسائل گوناگون انقلاب داشتیم. در آن جلسه تصمیم گرفته شد که با چهارده دستگاه اتوبوس به دیدار مردم خمین برویم و مبلغ 350 هزار تومان هم آماده کردم که تقدیم حضرت آیتالله پسندیده (برادر حضرت امام خمینی) جهت پرداخت شهریه طلاب قم نمایم، که خوشبختانه پولها را زیر حصیری که روی آن میخوابیدم، گذاردم و خوابیدم. چون تابستان و هوا گرم بود، در ایوان منزل واقع در خیابان حسینآباد به استراحت پرداختم. نمیدانم یک ساعت خوابیدم یا خیر که صدای مهیبی مرا از خواب بیدار کرد و فریاد میزد: طاهری بلندشو! از خواب پریدم و به اطراف خود نگاه کردم. متوجه شدم عدهای مسلح بالای سر من ایستادهاند و یکی از آنها فریاد میزند: طاهری برخیز! گفتم: برخیزم برای چه؟ و از ایستادن خودداری نمودم. یک نفر از آنها دستور داد ببریدش و بقیه دست و پایم را گرفتند و من را با پای برهنه و با همان لباس زیرین، از منزل خارج و بیرون منزل، به داخل ماشین پرتاب کردند. درب منزل متوجه شدم عده زیادی مسلح منزل را محاصره کردهاند. پس از روشن شدن خودرو، یکی از همسایهها متوجه شد و با صدای بلند گفت: مردم طاهری را بردند... که ناگهان صدای شلیک گلوله به گوشم رسید و من را بهسرعت از حسینآباد خارج کردند. در داخل خودرو، دستهای مرا از عقب بستند، پاهایم را هم بستند، چشمبندی هم به چشمم زدند که فشار عجیبی بر حدقه چشمم وارد میکرد! هر چه میپرسیدم: میخواهید با من چکار کنید؟ جواب آنها توهین بود. تصور من این بود که بنا دارند مرا به نقطهای ببرند و اعدام کنند! مدتی پس از حرکت به طرفی که نمیدانستم کجاست، ایستادند. من گفتم: اجازه بدهید دو رکعت نماز بخوانم و بعدا اعدامم کنید! هیچ جوابی ندادند. پس از چند لحظه گفتوگو بین خودشان، که من متوجه نگردیدم، مرا داخل ماشین دیگری بردند و چشمهایم را ــ که بهشدت درد میکرد ــ باز کردند، ولی دست و پاهایم همچنان بسته بود. متوجه شدم که صبح شده. از آنها خواستم که اجازه دهند نماز صبح را بخوانم. پاهایم را باز کردند و من را آوردند بیرون و با دست بسته تیمم کردم و در داخل ماشین نماز صبح را خواندم. افرادی که در ماشین بودند به من گفتند: میدانی کجا میروی؟ گفتم: نه؛ گفتند: دهها بار در این راه رفتوآمد داشتهای! گفتم: چون عینک ندارم، نمیتوانم درست تشخیص دهم، گفتند: بهسوی تهران میرویم. مرا بردند در کمیته تهران، پس از مدتها ایستادن، مرا به سلول انفرادی منتقل کردند و روزها مرتبا از من بازجویی میکردند. ظاهرا هفده روز در آن سلول بودم. پس از هفده روز، مریض شدم و مرا به بیمارستان منتقل کردند. هشت نفر در بیمارستان از من مراقبت میکردند. پس از چند روزی احساس کردند بهبودی نسبی حاصل شده است؛ لذا مرا به زندان قصر بردند و در بند سارقان و قاتلان قرار دادند. عدهای از جوانان انقلابی و مبارز هم بین آنها بودند. چه بگویم، که در آن هشت روز چه بر من گذشت! مسجدی در آن زندان بود، میرفتم آنجا نماز میخواندم. عدهای مرا شناختند و در خواست کردند نماز جماعت اقامه کنم. نماز جماعت با استقبال خوبی مواجه شد، به گونهای که سالن نمازخانه پر میشد. یک روز که رفتم برای اقامه نماز، مشاهده کردم درب مسجد بسته است. پس از این حادثه رفتم نزد سرگردی که مسئول بند بود و سوال کردم: چرا درب مسجد را بستهاید؟ جواب داد: مسجد احتیاج به تعمیر دارد! به او گفتم: مگر من آدمکش یا دزد هستم که مرا در این بند نگهداری میکنید؟ گفت: پس کجا میخواهی باشی؟ گفتم: در بین سیاسیونی که در زندان هستند. پس از گذشت یک روز، مرا به بهداری زندان قصر بردند، در اتاقی که حضرت آیتالله طالقانی(ره) بستری بودند و مرا نزد ایشان بستری نمودند. در روز 17 شهریور که در این مکان زندانی بودیم، صدای شلیک گلوله لحظهای قطع نمیشد. من و مرحوم آیتالله طالقانی بسیار نگران شدیم و از ماجرا هیچ اطلاعی نداشتیم. حضرت آیتالله طالقانی گریه میکرد و اظهار داشت: طاهری ببین چگونه افراد بیگناه را به گلوله بستهاند. تا بعدازظهر تیراندازی ادامه داشت و ما نگران. روز بعد که بستگان مرحوم آیتالله طالقانی به دیدن ایشان آمدند، ماجرا را تعریف کردند و گفتند: زمین را با شهید فرش کردهاند...
ادامه در پست بعد ...
https://eitaa.com/iichs_ir/3097
✳️ خاطرات #آیت_الله_سیدجلال_الدین_طاهری_اصفهانی از فاجعه 17 شهریور 1357
«جمعه سیاه» همراه #طالقانی در بهداری زندان
از پست قبل بخوانید ...
https://eitaa.com/iichs_ir/3098
و بهطور مشروح اتفاقات روز گذشته را تعریف نمودند که الان حضور ذهن ندارم که برای شما بیان کنم. بههرحال در اواخر دیماه با فشار مردم انقلابی از زندان آزاد شدم و مورد استقبال بینظیر مردم خوب و متدین و مبارز اصفهان قرار گرفتم که جا دارد در اینجا از آنان که به خاطر خدا و پیروزی انقلاب در آن روز زحمات زیادی را متحمل گردیدند، تشکر نمایم که هر کس از خلق خدا تشکر کرد از خدا تشکر نموده است. خلاصه این چند جمله را هم به اصرار شما عرض نمودم که مایل بودید از منِ طلبه هم سخنی داشته باشید.
اما محض یادآوری به جوانان عزیز توصیه میکنم: از جوانی خود کمال استفاده را ببرید. خدای ناکرده جوانی خود را بیهوده هدر ندهید. کسب علم و دانش را برای رسیدن به مدرک نخواهید. هدف از کسب علم و دانش، خدمت به خلق خدا و آبادانی کشور باشد. تداوم این انقلاب ــ که برای به ثمر رساندن آن هزینههای سنگینی پرداخت شده است ــ بهدست شما جوانان شرافتمند است. با درک صحیح از مسائل روز و تلاش در یافتن حقیقت میتوانید انقلاب را به سر منزل مقصود برسانید که از امام صادق(ع) روایت گردیده: آن کس که به زمانش آگاه باشد، امور مشتبه به او هجوم نمیآورد. بدانید همه ما در محضر خدا هستیم. از یاد خدا غافل نشوید که بهیاد خدا بودن به انسان آرامش میدهد. هر عمل نیک و بد ما در نزد خداوند تبارک و تعالی محفوظ است. در امور به خدا توکل کنید و فقط از او یاری بخواهید. هر وقت مشکلات بر شما هجوم میآورد، به قرآن کریم توسل جویید و زیاد قرآن بخوانید و در آیات تتبع کنید. از تدلیس کردن یعنی فریب دادن، در لباس صلاح فساد کردن، در جبه عبادت شرک ورزیدن و عبادت را جهت ارائه به خلق انجام دادن، ظاهر را آراستن و باطن را تباه کردن جداً بپرهیزید. از دعای خیر خود این پیر دعاگوی ملت را فراموش نفرمایید.
http://yon.ir/FjHNy
@iichs_ir