🖼 #عکس_نوشت | عرفان بعد باطنی اسلام
◼️ از آنجا که عرفان عمیقترین لایه اسلام است، هر دو مکتب شیعه و سنی در تاریخ واجد عرفان و سنت عرفانی هستند؛ اما وجود عنصر امامت و فروع آن در اعتقاد شیعی، بعد عرفانی تشیع را غنیتر و آن را از دیگر گرایشهای عرفانی در جهان اسلام متمایز میکند. در این نگاه، چون امام همانند پیامبر(ص) دارای مرجعیت علمی و معنوی و اجتماعی است، روح عرفانی در همه ابعاد دین و ارکان جامعه دینی تحت حاکمیت امام، حضور و ظهور مییابد و هندسه و ساختمان حیات ایمانی، صبغه عرفانی و معنوی پیدا میکند.
◼️ در این وضعیت، زمینهای برای بروز ناسازگاری بین شریعت و عرفان یا سیاست و عرفان پدید نخواهد آمد. لازمه وحدت مرجعیتهای سهگانه و سازگاری شریعت، سیاست و عرفان، حضور عرفان در همه ابعاد زندگی و آمیختگی همه ابعاد حیات با روح عرفانی و معنوی است.
✍️ حجتالاسلام والمسلمین #محمد_عابدی، عضو هیات علمی گروه قرآنپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔖 برگرفته از مقاله "شاکله عرفان شیعی" شماره 89 و 90 فصلنامه انتقادی - نظری در حوزه علوم انسانی «کتاب نقد»
#برشی_از_مقاله
📌 جهت دانلود کامل مقاله به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/22102
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | دلالت استنباط علل شرایع بر عرضیبودن دین
◽️ سروش استنباط علل شرایع را نیز دلیل بر عرضیبودن احکام فقهی میداند، درحالی که از نظر ما، چنین امری صحیح نیست، زیرا انسان هیچگاه با عقل بد نمیتواند علت تامه احکام و شرایع را درک کند؛ البته انسان میتواند پارهای از حکمتها را دریابد، اما علت تامه کشف نمیشود.
◽️ نکته چشمگیر این است که سروش احکام شرعی فراوانی را که پیشرفتهای علوم جدید مؤید آنهاست، نادیده گرفته و فقط بر روی تعارضهایی دست گذاشته است که میان عرف و احکامی فقهی وجود دارد و چنین ادعا کرده است که حکمت جعل این احکام با نیاز امروز سازگار نیست. پرسشی که پیش میآید این است که چرا سروش تأییدات علوم تجربی جدید در مورد بسیاری از احکام را نادیده میگیرد، اما تعارض عرفی نسبت به اندکی از احکام را به چشم مخاطبانش فرو میکند؟
📖 برگرفته از کتاب فراتر از امر بشری، نوشته #عبدالحسین_خسروپناه، استاد گروه فلسفه پژوهشکده حکمت و دینپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/19068
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | فقدان رفتار اخلاقی
🔹 رعایت نکردن دستورهای مهم اخلاقی قرآن، مانند دعوت به حکمت، اندرزهای نیکو، مناظره به نیکی، عدمتعدی به مخالفان، شکیبایی، رفتار برای خدا باشد، اندوهگیننبودن، موضعگیری صحیح، پیشهکردن تقوا، نیکوکاری و... میتواند قدرت جاذبه اسلام را در ایجاد همبستگی و ثبات کاهش دهد.
🔹 متأسفانه در جمهوری اسلامی ایران، در سالهای اخیر به اهمیت رفتارهای اخلاقی کمتر بها داده میشود و خطر بیثباتی و بیاخلاقی در جامعه را دوچندان میکند؛ ازاینرو در قرآن آمده است، انسانها در پذیرش حق با یکدیگر متفاوتند و هر کسی با شیوهای که مطابق با استعداد و ظرفیت او است، هدایت میشود. این موضوع که در جدل با مخالفان در پایان سوره نحل آمده است، در نحوه تعامل و ارشاد با مخالفان بسیار مؤثر است.
📖 برگرفته از کتاب ثبات سیاسی در جمهوری اسلامی ایران، نوشته #مسعود_پورفرد
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/6386
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | امور مقدس
⏺ مفهوم تقدس در گونه داستان دفاع مقدس دو کارکرد اثباتی و نفی دارد. جنبه اثباتی آن مبتنی بر تعریف ذاتی تقدس است و جنبه نفی آن بر اساس احکام تحریمیه بنیان نهاده میشود. تعریف به ذات تقدس، امور مقدس از غیرمقدس را روشن خواهد کرد؛ زیرا در اینصورت امر غيرمقدس فاقد خصوصیت ذاتی تقدس خواهد بود. این تعریف، تقدس اصیل و تبعی را از هم تمایز میبخشد و قدوس و مقدس از یکدیگر تفکیک میشوند.
⬅️ وصف مقدس در گونه داستان دفاع مقدس، در درجه نخست متوجه دفاع شده است و در رتبه دوم وصف داستان نیز خواهد بود. این توالی و ترتیب خود بیانگر دو دسته از احکام تحریمکننده است؛ زیرا همانطور که احکام قبور معصومین با قبور مؤمنین تفاوت خواهند داشت، گرچه هر دو گروه در یک رشته قرار گرفته و به مبدأ واحدی متصل میشوند، بههمین ترتیب نباید انتظار داشت تقدس شخصیت مدافع، با تقدس مکان و تقدس ادبیات، احکامی کاملا مشابه داشته باشند.
📖 برگرفته از کتاب جستاری در اصطلاحشناسی و مبانی ادبیات داستانی دفاع مقدس، نوشته #احمد_شاکری
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/6066
🆔 @iictchannel
▫️همایش ملی منطق بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور
💢 هویت ساختار انقلابی فرهنگ
💢نقَادی ساختار فرهنگی کنونی
💢وضعیت مطلوب ساختار فرهنگی کشور
💢چگونگی بازسازی انقلابی ساختار فرهنگی کشور
🔸توسط پژوهشکده #فرهنگ_و_مطالعات_اجتماعی پژوهشگاه و با همکاری دستگاههای مختلف علمی و فرهنگی در مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران برگزار میشود.
🎙با حضور:
#محمد_قمی
#پیمان_جبلی
#علی_اکبر_رشاد
#محمدمهدی_اسماعیلی
#سید_سعید_رضا_عاملی
📆 شنبه ۲۳ مهرماه، ساعت ۸صبح لغایت ۱۸عصر
🏢 تهران، مرکز همایشهای بینالمللی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران
📌 جهت ثبت نام حضور در همایش کلیک کنید:
➡️ iict.ac.ir/hamayeshb
#همایش
#بازسازی_فرهنگی
#بازسازی_انقلابی_فرهنگ
🆔 @iictchannel
▫️ پاسخ دکتر عبدالحسین خسروپناه به سروش
❌ امروز موعد امتحان شماست
▪️آیا واقعاً وفات مرحومه مهسا دغدغه شما و امثال شما خارجنشینان و قاتلان و اغتشاشگران و تخریبچیان اموال عمومی و خصوصی است؟ اگر در گفتار و نوشتار خود، صدق اخلاقی داری ـ که بیشک نداری ـ چرا برای قتل مرحومه میترا بیانیه ندادی؟ چرا برای ترور هزاران شهید بهدست منافقان و کومله و سلطنتطلبها نقدی ننگاشتی؟
🔻 چرا برای شهدای علم و دانش دانشگاه که سرمایههای این ملت بودند، ننالیدی؟ چرا اینهمه قتلعام و مجروحسازی مردم مظلوم و بیگناه و تخریب اموال شخصی و عمومی آشوبگران را نادیده گرفتی؟ چرا اینهمه ظلم بر سیاهان واشنگتن که در آنجا سکنی گزیدهای، دردی در دلت برپا نمیسازد؟ و حاضر به ارشاد گشت خشن پلیس آمریکایی نیستی؟...
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/khos-soro
#یادداشت
🆔 @iictchannel
▫️ رسول الله، جهادگر عرصه تبیین دین
✍️ نوشتاری از حجتالاسلام و المسلمین #محمد_عابدی عضو هیأت علمی گروه قرآن پژوهی پژوهشگاه
▪️تاریخ امروز ما نشان می دهد رسول اکرم(ص) به رغم همه موانع و مشکلات، در سایه مجاهده و از جان گذشتگی توانست ابزارهای شکل گیری، بقا و تداوم اسلام را به اذن و تدبیر الهی تمهید نماید و تبیین های وی در بحران ها و فتنه ها از اصولی چون ولایت و امامت، توانست ضمانت بقای دین را در بستر تاریخ فراهم آورد...
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/jahadtabeiin
#یادداشت
🆔 @iictchannel
◽️تعامل مثبت با حاکم جائر در صورت تقویت دین لازم است
🔸 حجت الاسلام و المسلمین #سیدسجاد_ایزدهی رئیس پژوهشکده نظام های اسلامی پژوهشگاه در همایش سیره سیاسی امام رضا(ع) مطرح کرد:
◾️ امام رضا(ع) فرمودهاند من تعامل با حاکم جاور را مطلقا نمیپسندم مگر اینکه غمی از مؤمنی رفع شود و دین خدا و شیعیان تقویت شوند. مقوله ورود در حاکمیت و تعامل با حاکمان جور که بعدا در دوره صفویه هم نمود بیشتری یافت استفاده از فضای موجود برای بردن حاکمیت به سمت دین است نه اینکه دین را به سمت حاکمیت ببرند. به همین دلیل شاهدیم که در دوره صفویه نمادهای دینی و عزاداری و پیاده شدن احکام اسلامی تقویت و جور حاکمان مهار شد نه اینکه صرفا عالمان توجیهگر سلاطین باشند.
#سخنرانی
🆔 @iictchannel
▫️ جنگ شناختی و آینده جامعه
✍️ یادداشتی به قلم حجتالاسلام و المسلمین #عبدالحمید_واسطی عضو هیأت علمی گروه منطق فهم دین پژوهشگاه
🔻 به بهانه حوادث و اغتشاشات اخیر و التهابآفرینی با استفاده از برخی شبکههای اجتماعی؛
▪️اولویت اورژانسی در فرهنگ عمومی جامعه، ایجاد مهارت تشخیص خبر درست از خبر غلط، و مهارت مدیریت احساس در مواجهه با خبرها است.
🔻 انبوه اطلاعات و اخبار، سبب شده است تا مخاطبین به «کوتاهخوانی» رو بیاورند و همچنین از مواجهه با متن، به مواجهه با تصویر منتقل شوند و بر همین اساس، راهبرد رسانهها و شبکههای اجتماعی، انتقال پیامهای کوتاه و تصویری است و از آنجاییکه آنچه در کوتاهترین زمان دریافت و فعال میشود «احساس» است استراتژی رسانهای به برانگیختن احساس مخاطبین در پیامها، متمرکز شده است.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/ayandeh
#یادداشت
🆔 @iictchannel
◽️ تاسیس خانه خلاق علوم اجتماعی در پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔰 #مهدی_رحیمی رئیس مرکز رشد و نوآوری پژوهشگاه با اعلام این خبر گفت:
🔻 مرکز رشد و نوآوری پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی با اخذ مجوز از سوی ستاد فناوری های نرم و توسعه صنایع خلاق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در ذیل برنامه توسعه زیست بوم شرکت های خلاق موفق به اخذ گواهی و اقدام به تاسیس و راه اندازی خانه خلاق و نوآوری در حوزه تخصصی علوم اجتماعی نموده است.
#گفتگو
#مرکزرشدنوآوری
🆔 @iictchannel
▫️رسانهها باید از حقیقی بودن خطر تجزیهطلبی بیشتر بگویند
🔸در گفتگو با دکتر #محسن_ردادی عضو هیأت علمی گروه مطالعات انقلاب اسلامی پژوهشگاه عنوان شد:
◾️ گرایشهای تجزیهطلبانه، یک القای خارجی است و جریانات تجزیهخواه، هیچ ریشه داخلی و ملی ندارند؛ بلکه ریشه و اصل همگیشان به خارج از ایران برمیگردد. هر زمان که این جریانات، فرصتی را فراهم دیدند، به فعالیتهای خودشان دست زدند و اصلا نوع حکومت ایران برایشان فرقی ندارد. حکومت چه شاهنشاهی باشد، چه جمهوری اسلامی، تجزیهطلب کار خودش را میکند و به آمال جدا کردن مناطق از ایران میاندیشد.
#مصاحبه
🆔 @iictchannel