بسمهتعالی
عرفان هرگاه در بستر فقهیِ تشیع قرار گرفته، جریانهای سیاسی فعالی را، همچون حرکت سیاسی سربداران و فعالیتهای سیاسی پیروان شیخ صفیالدین اردبیلی که به تکوین دولت صفویه منجر شد، به دنبال آورده است.
«عرفان و سیاست»، ص۱۱۹ نوشتهٔ حجتالاسلاموالمسلمین حمید پارسانیا
کانال «عرفان و سیاست» در تلگرام:
@erfanVAsiasat
#عرفان
@hparsania
8.05M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بسمهتعالی
حاج قاسم سلیمانی الگوی قهرمانسازی را در دنیای غرب هم عوض کرده است.
حجتالاسلام پارسانیا، مهمان برنامهٔ «فتح خون»، به مسئلهٔ تازهای دربارهٔ #شهید_سلیمانی اشاره میکند؛ یعنی قدرت تغییر الگوپردازی قهرمانی در سطح جهانی.
پیوند به وبگاه «آپارات»:
aparat.com/v/TuKCL
@ofogh_tv
@hparsania
7.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بسمهتعالی
شهید سلیمانی یک انسان استثنایی نبود. از آسمان نیامده بود بلکه از دل همین مردم انقلابی ظهور کرد.
حجتالاسلام پارسانیا در برنامهٔ «فتح خون» به واکاوی شخصیت این مرد بزرگ پرداخته و ابعاد مختلف زندگی او را موشکافی کرده است.
پیوند به وبگاه «آپارات»:
aparat.com/v/TuKCL
#شهید_سلیمانی
@ofogh_tv
@hparsania
دین، فرهنگ و فناوری.pdf
364.1K
دین، فرهنگ و فناوری
#مقاله
@hparsania
6.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بسمهتعالی
در طول تاریخ بیشترین تحقیر ملت ایران از سوی برخی روشنفکران و با ادبیات مدرن بوده است. در صورتی که ایران الگوهایی مثل سردار سلیمانی را پرورش داده است.
فیلم کامل این گفتوگو از طریق پیوندهای زیر قابلبارگیری است:
aparat.com/v/TuKCL
eitaa.com/hparsania/100
#شهید_سلیمانی
@hparsania
47.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
بسمهتعالی
فیلم کامل گفتوگو با استاد پارسانیا در برنامهٔ «فتح خون»، پیرامون شخصیت سردار حاج قاسم سلیمانی
#گفتوگو #شهید_سلیمانی
@hparsania
بسمهتعالی
برهان شفا
پیوند به صوتهای «تدریس برهان شفا توسط استاد پارسانیا»:
http://www.irip.ir/Home/Single/9148
@hparsania
بسمهتعالی
نباید دینداری به مناسک فروکاسته شود.
نباید دینداری را به سویه مناسک و آیینهای بیرونی آن فروبکاهیم؛ بلکه نسبت آن با باطن دینداری را هم باید ببینیم. بهعلاوه، در این ایام کرونایی، باید زایش این باطن و ایجاد آیینها و فعالیتهای نوین اجتماعی مبتنی بر دین را مشاهده کنیم. امری که نمونهٔ قبلی آن را در کنشهای گستردهٔ دیندارانه در پشتیبانی از جنگ تحمیلی سراغ داریم.
در گذشته هم هستهٔ اسلام سنتی، توسط علما بر مراسمات و آیینهای نوپدید اشراف داشته و انحرافات آن را کنترل کرده است. چنین نیست که مناسک نوپدید ارتباطی با دینداری عالمان نداشته باشد. از منظر دیگر، پدیدهای مانند تقیه نشان میدهد که با وجود از دسترس خارجشدن مناسک مورد قبول دین در شرایط تقیه، بازهم امکان حفظ دین وجود دارد. تحلیل این همه در شرایطی است که توجه شود دین و دینداری نباید به ظاهر و لایه مناسکی دین کاسته شود.
رایاهمایی (وبینار) «دینداری اجتماعی در [ماه] رمضان کرونایی»، با حضور حمید پارسانیا و تقی آزادارمکی برگزار شد:
mshrgh.ir/1064180
@hparsania
بسمهتعالی
تغییر مفهوم واژهٔ قرآنی «ملت» در دوران معاصر
🔹 مفهوم ملت در معنای تاریخی آن، در مقابل نحل، بر مجموعهای از انسانها اطلاق میشود که بر مدار املای الهی و وحی خداوند، وحدت و انسجام پیدا میکنند.
🔹 فارابی در رسالهٔ الملة، «ملت» را همان «مدینهٔ فاضله» میداند. از دیدگاه او، عقل و وحی مراتب ظهور حقیقت واحدهای هستند. وحی الهامی است که صاحب عقل مستفاد بهعنوان رئیس اول و یا رئیس مماثل از آن بهره میبرد. عقل مفهومی در مراتب تجریدی و تجربی خود، در تعامل با عقل مستفاد و وحی، خصوصاً در شرایط غیبت رئیس مماثل، کنشهای مدینهٔ فاضله را که همان ملت است سازمان میدهد.
🔹 از منظر فارابی، «مدینهٔ فاسقه» با عدول عملی و «مدینهٔ ضاله» با تحریف نظری و «مدینهٔ جاهله» با حذف معرفت عقلی و وحیانی پدید میآید.
🔹 در دوران معاصر، بهدلایل اجتماعی و تاریخی قابلبررسی، در فارسی کلمهٔ ملت معادل nation و ملیگرایی معادل ناسیونالیسم قرار گرفته است. این در حالی است که در زبان عربی برای ترجمهٔ آن از شعب و قوم و مانند آن استفاده کردهاند.
🔹 کلمهٔ nation ریشه در کلمهٔ ناسیو دارد و ناسیو از تبار و خون مشترک حکایت میکند؛ اما معنای مدرن آن محصول بازخوانی و بازسازی صورت تاریخی کلمه است. بُعد اجتماعی این کلمه در گذشتهٔ تاریخ، بیشتر از یک تفسیر اسطورهای بهره برده است. این کلمه در جهان مدرن با چشمپوشی از ابعاد قدسی هستی، هویتی سکولار و دنیوی پیدا کرده است. ترجمهٔ فارسی آن به ملت، با آن که خود محصول برخی از عوامل اجتماعی و تاریخی است، چالشهای فرهنگی و معرفتی و هویتی مهمی را در تاریخ معاصر ایران به دنبال آورده است. شهید مطهری بحث انتقادی خود را نسبت به ناسیونالیسم برای تبیین و حل همین چالشها سازمان داده است.
@hparsania
بسمهتعالی
عقل سرخ
یادنامهٔ علوم اجتماعی ایران برای حاج قاسم سلیمانی و جهان پس از شهادتش زیر نظر حمید پارسانیا و به اهتمام سید مجید امامی و آرزو نیکوئیان منتشر شد.
در این کتاب، مقالهها و یادداشتهای اصحاب علوم انسانی و اجتماعی در باب شخصیت و جهانمردی شهید سلیمانی، ابعاد و احوال ظهور دوبارهٔ یک قهرمان و پهلوان در سپهر فرهنگ و سیاست، پیروزی خون بر شمشیر، ... جمعآوری شده است.
علاقهمندان به تهیهٔ کتاب میتوانند به وبگاه انتشارات دانشگاه امام صادق(علیهالسلام) به نشانی http://ketabesadiq.ir/ مراجعه کنند.
#شهید_سلیمانی #کتاب
@hparsania