11.8M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎞 روز جدایی
🎙صدای مرحوم استاد علی صفایی حائری را میشنوید
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
20.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴 دیر رسیدم من..
🎙 بیاد مرحوم استاد حسین دستپروری (ره)
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢قومی بر امام معروف و قومی بر امام منکر
✍ حجتالاسلام داود مهدوی زادگان
مردى در منزل «ثعلبيه» نزد امام حسين عليهالسلام آمد و در مورد اين آيه كريمه سؤال نمود "يَوْمَ نَدْعُو كُلَّ أُنَاسٍ بِإِمَامِهِمْ" (اﻹسراء: 71) امام فرمود: يعنى پيشوا و امامى كه مردم را به راه راست هدايت كند و مردم هم او را اجابت كنند، و امامى كه مردم را به گمراهى و ضلالت دعوت كند و مردم نيز به دعوت او پاسخ مثبت دهند؛ گروه اول در بهشت و گروه دوم در آتش خواهند بود، و اين قول خداى متعال است كه"فَرِيقٌ فِي الْجَنَّةِ وَفَرِيقٌ فِي السَّعِيرِ" (الشورى: 7)(مقتل الحسين مقرم: 179).
مطابق فرمایش قرآنی امام حسین علیهالسلام آدمیان در اجتماع و گروه زندگی میکنند و هیچ گروهی بدون امام و رهبر نیست. گروه با امام و الگوی خود به این سو و آن سو حرکت می کند تا به مقصد نهایی میرسد. این مقصد یا خیر است یا شر. عاقبت گروه خیر، بهشت برین است و عاقبت گروه شر دوزخ است. پس، برای اینکه دانسته شود اهل کدام فرقه هستیم، باید امام خود را بشناسیم. باید نسبت به گفتهها و اعمال و سیاستها و جهت گیریهای امام خود شناخت پیدا کنیم.
روز عاشورا، دو فرقه رو در روی هم صف آرایی کردند. فریقی اهل جنت بود و فریقی اهل نار. هر دو گروه هم کاملاً امام شان را میشناختند. هیچ کس نبود که امامش را نشناسد. گروهی بر امام معروف بودند و گروهی بر امام منکر. امام معروف، حسین فرزند زهرای مرضیه دخت پیامبر خدا بود و امام منکر، دعی بن دعی، ابن مرجانه فرزند زیاد و یزید بن معاویه بن ابوسفیان بود.
اگر گمان کنیم که صف آرایی این دو امام فقط مربوط به واقعه کربلا است و تکرار شدنی نیست، سخت در اشتباهیم. دنیای امروز نیز بواسطه دو امام معروف و امام منکر به دو فرقه تقسیم شده است. امامی که دعوت به آخرت می کند و حیات دنیوی را در برابر آخرت قلیل و نا چیز می شمارد: "قُلْ مَتَاعُ الدُّنْيَا قَلِيلٌ وَالْآخِرَةُ خَيْرٌ لِمَنِ اتَّقَى وَلَا تُظْلَمُونَ فَتِيلًا" (النساء: 77). امام دیگری که نفی آخرت میکند و میگوید هر آنچه هست همین دنیا است: "وَقَالُوا مَا هِيَ إِلَّا حَيَاتُنَا الدُّنْيَا نَمُوتُ وَنَحْيَا وَمَا يُهْلِكُنَا إِلَّا الدَّهْرُ" (الجاثية: 24).
همگان هر ساله در روز عاشورا مختصات خودمان را که در کدام فرقه حضور داریم، بازخوانی و باز شناسی میکنیم. هر بار معلوم میکنیم که امام مان کیست تا معلوم شود اهل نوریم یا اهل نار. اگر امام مان را حسینی میدانیم، باید همه ساله تجدید عهد کنیم. چون معلوم نیست که تا به آخر بر این عهد مقدس باقی بمانیم. امام رهایمان نمیکند ولی از ناحیه خودمان تضمینی نیست.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🏴 اللّٰهُمَّ صَلِّ عَلَىٰ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ سَيِّدِ الْعابِدِينَ الَّذِي اسْتَخْلَصْتَهُ لِنَفْسِكَ، وَجَعَلْتَ مِنْهُ أَئِمَّةَ الْهُدَى الَّذِينَ يَهْدُونَ بِالْحَقِّ وَبِهِ يَعْدِلُونَ، اخْتَرْتَهُ لِنَفْسِكَ، وَطَهَّرْتَهُ مِنَ الرِّجْسِ وَاصْطَفَيْتَهُ وَجَعَلْتَهُ هادِياً مَهْدِيّاً . اللّٰهُمَّ فَصَلِّ عَلَيْهِ أَفْضَلَ مَا صَلَّيْتَ عَلَىٰ أَحَدٍ مِنْ ذُرِّيَّةِ أَنْبِيائِكَ حَتَّىٰ تَبْلُغَ بِهِ مَا تَقَرُّ بِهِ عَيْنُهُ فِي الدُّنْيا وَالْآخِرَةِ إِنَّكَ عَزِيزٌ حَكِيمٌ.
◾️شهادت مظلومانه سید الساجدی امام زین العابدین (علیه السلام) تسلیت باد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎞 مهربانیهای امام سجاد علیهالسلام
🎙شما صدای مرحوم استاد علی صفایی حائری را میشنوید
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢نحوه مواجهه حقوقی با اهانت به قرآن و مقدسات بررسی شد
✔️نشست علمی با موضوع قواعد نظامهای حقوقی در مواجهه با توهین به کتب آسمانی میزبانی خانه ملی قانون اساسی برگزار شد. در این نشست حجتالاسلام بیآزار شیرازی، حجتالاسلام محمدجواد ارسطا، دکتر سیدمحمدمهدی غمامی، دکتر حبیبنژاد و دکتر هدی غفاری حضور داشتند که هر کدام به تبیین دیدگاههای خود نسبت با موضوع فوق پرداختند.
👈 بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=72262
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢واکاوی ابعاد فقهی، حقوقی و سیاسیِ حکم رهبر انقلاب در محکومیت قرآن سوزی
✔️استاد علیاکبر رشاد: آنکه چنین جرم سنگینی را مرتکب میشود اشد مجازات، اقل مجازات برای اوست، چون جرمی بزرگ است و جرم در حیات بشر و مناسبات انسانها فراتر و بزرگتر از ساحت قرآن متصور نیست. آیا جا ندارد که ما بهعنوان مهمترین و اساسیترین حق انسان - که دین، عنصر فطری است و از انسانیت انسان برمیخیزد- چیزی به نام حقوق ادیان را مطرح کنیم و دیپلماتها و دستگاه سیاسی و دیپلماسی ما و کشورهای مسلمان این را تعقیب کنند. ۵۷ کشور مسلمان هستیم و اضافه بر این، مسلمانان در کشورهای گوناگون با مقیاس جمعیتی بالا زندگی میکنند، چنین جمعیت عظیمی نمیتواند پای این کار بیاید و این حق را احقاق و اثبات کند؟
✔️استاد احمد مبلغی: اساساً آتشسوزی قرآن از حیث اجتماعی مبارزه با هویت دینی است زیرا وقتی امری تکرار میشود و اینطور نیست حالت تصادف داشته باشد آنهم باوجود اعتراضات زیاد باز تکرار میشد، نشاندهنده ردیابی نوعی هجوم به پیروان یک ادیان و کتاب الهی آنان است تا مسلمانان هویت خود را از دست بدهند و در برابر آن منفعل شوند. این مساله مهمی است که قبح مساله ریخته شود و مسلمانان دچار انفعال در این قضیه شوند و نوعی باختن در بعد هویت و از دست دادن و تضعیف هویت را تجربه کنند... همانطور که رهبری فرمودند قرآن درخشندهتر میشود و خود را به جامعه امروزی عرضه میکند، در این راستا پیشنهاد بنده این است که فقهالتقدیس را در حوزه علمیه ایجاد کنیم؛ حوزههای علمیه میتوانند بحث را شکوفاتر کنند.
✔️استاد رضا رمضانی: باید حقوقدانان دنیا این قضیه را بررسی کنند که امری اینچنینی که باعث آزار و اذیت روحی و روانی بیش از دو میلیارد انسان، بلکه کل پیروان ادیان و تمام بشریت شده چگونه است؟ اندیشمندان باید وارد میدان شوند و ابعاد مختلف این مساله بررسی شود، غرب نیز باید تکلیف خود را در این حوزه مشخص کند. برخورد دوگانه غرب پذیرفتنی نیست. پاپ در دوره قبل گفت اینها باید تفکیک شود نباید به بهانه آزادی توهین به مقدسات صورت بگیرد در این حوزه نیز غرب باید تکلیف حدود را روشن کند اینها باید قابل تفکیک باشد.
✔️استاد محمدمهدی ایمانیپور: اکنون در تلاشی برای تنقیصی دیگر جلوهای از آتشسوزی و هتک حرمت به قرآن کریم را شاهد هستیم، جلوه دیگری از عناد و دشمنی مشرکانه در قالب جاهلانه، اما در پس پرده با اقدامات آگاهانه تأثر عمیق دنیای اسلام از این واقعه تلخ که در سخنان رهبری بیانگردیده، گویای جریان پرتکرار تاریخی است که در دنیای امروز تبعا واکنشهای خود را به همراه خواهد داشت.... به اعتقاد رهبری و کلیه عالمان دینی این کار نباید بیپاسخ بماند و مطالبه دارایی توسط قضات اسلامی جهان اسلام حداقل مطالبهای است که در فرمایشات رهبری به آن اشاره شده است.
✔️استاد محمود حکمتنیا: در کتاب آزادی بیان حدود ۱۶ مبنا برای اثبات آزادی بیان بررسی شده است که عبارت است از مبنای کشف حقیقت، یعنی با گفتگوی آزاد میتوان به کشف حقیقت دست یافت. توهین به مقدسات چنین مسیری را منسد خواهد کرد بهعبارتدیگر هنگامی که پای توهین به میان بیاید مسیر کشف حقیقت بسته میشود بنابراین حمایت از توهین به مقدسات مبتنی بر آزادی بیان با مبنای آزادی بیان ناسازگار است و ازاینجهت آزادی بیان را باید به لحاظ مبنا محدود دانست.
👈 گزارش تفصیلی را در «اجتهاد» ملاحظه نمایید: http://ijtihadnet.ir/?p=72276
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
ehanatt.mp3
28.02M
🎧 صوت کامل هم اندیشی «واکاوی ابعاد فقهی، حقوقی و سیاسی حکم رهبر معظم انقلاب در محکومیت قرآن سوزی»
👤با حضور و ارائه:
🎙استاد علیاکبر رشاد
🎙استاد احمد مبلغی
🎙استاد رضا رمضانی
🎙استاد محمدمهدی ایمانی پور
🎙استاد محمود حکمت نیا
🏢 تهران، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، مردادماه ۱۴۰۲
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢توهین به قرآن کریم نماد تروریسم نرم غرب علیه دین اسلام است
✔️رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، هتاکی به قرآن کریم را نماد تروریسم نرم غرب علیه دین اسلام دانست و گفت: اهانت به مقدسات اسلامی نشان دهنده رویارویی مستقیم جهان اسلام و غرب است. اقدامات رسانهای ماهوارههای خارجی فارسی زبان علیه اذهان آجاد امت اسلامی نوعی اعلام جنگ است که باید با واکنش مناسب روبرو شود. در چنین شرایطی باید با جدیت هرچه بیشتر به قرآن مجید رجوع داشته باشیم زیرا جنگ حقیقی در فضای ذهنها شکل میگیرد.
👈 ادامه مطلب: http://ijtihadnet.ir/?p=72265
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢قرآن سوزی اخیر در سوئد با هتک حرمتهای قبلی متفاوت است/ کشورهای اسلامی به هتاکان درس عبرت دهند
✔️استاد محمود رجبی:
🔹در تاریخ داریم که برخی به قرآن تیراندازی کردند و در نمونه اخیر در کشور سوئد نیز قرآن سوزی رخ داده است؛ قرآن سوزیها پیش از این مورد فردی و یا توسط گروهی معدود بوده اما این مورد متفاوت است؛ نظام سلطه از رواج فکر واندیشه قرآن در ملتها احساس خطر میکند و اقدام به قرآن سوزی میکند؛ مراجع، مردم مسلمان و برخی از مسؤولین کشورهای اسلامی مواضعی متفاوت گرفتند که نشان میدهد که این مورد نسبت به هتک حرمتهای قبلی مظاهر دین متفاوت است.
🔸قرآن سوزی با شعار آزادی بیان اقدامی ضد آزادی بیان است؛ اگر کسی حرفی مقابل قرآن دارد آن را مطرح کند و خود قرآن نیز به صراحت از مدعیان دعوت کرده حرف خود را بزنند اما به جای حرف زدن آتش میزنند که مقابله با آزادی بیان است؛ اگر آزادی بیان را قبول دارید باید شرایطی باشد که هر کتابی حرفش را بزند و سوزاندن آن یعنی راه یک فکر به سمت مردم و جوانان را میبندید.
🔹این اقدامات نمونههای جاهلیت مدرنی است که همه تشکلهای علمی و فرهنگی که در جهان وجود دارند باید در مقابل این نوع جهالت که میخواهد جامعه انسانی را به جامعه حیوانی تبدیل کند بایستند؛ باید اتحادیهها و کشورهای اسلامی اقدام کنند و درس عبرتی بدهند که دیگر تکرار نشود.
👈 بیشتر بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=72267
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢نامه مدیر حوزههای علمیه به شیخ الازهر
✔️ در پی اهانت به ساحت قرآن کریم در روزهای اخیر، استاد علیرضا اعرافی مدیر حوزههای علمیه با ارسال نامهای به احمد الطیب شیخ الازهر ضمن تشکر از موضع وی خواستار استمرار پیگیریها و همراهی همه دولتمردان، شخصیتها و عالمان دنیای اسلام شد.
🔹اعرافی تحریم کالاهای کشورهای هتاک و بازنگری در روابط با آنها، اقدام هماهنگ و قاطع همه کشورها برای برخورد جدی با کشور سوئد و کشورهای مشابه، اهتمام به تنظیم و تصویب طرح یا قانونی بین المللی از سوی مجامع بین الملی و دولتهای اسلامی برای جلوگیری از موارد مشابه و اهتمام به شکل گیری گفتمان مشترک الهی و توحیدی بر اساس آموزههای اسلام و ادیان الهی را از جمله اولویتهای همه دولتها، مجامع علمی دینی و ملتهای مسلمان دانست.
🔹مدیر حوزههای علمیه با اشاره به آمادگی حوزههای علمیه قم برای هر گونه همکاری و همراهی مناسب، نوشت: جایگاه برجسته کشور عریق مصر و مجامع دینی و علمی، به ویژه الازهر شریف جایگاهی فاخر و تعیین کننده و الهام بخش خواهد بود.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
اجتهاد
🔰گوترش: پیام آیتالله سیستانی را دریافت کردم و به زودی نامهای در جواب ایشان خواهم نوشت ✔️ دبیرکل س
💢 پاسخ گوترش به نامه آیتالله سیستانی درباره هتک حرمت قرآن کریم
✔️«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل به نامه آیتالله «سید علی السیستانی» مرجع عالیقدر شیعیان عراق در خصوص هتک حرمت قرآن کریم در سوئد، پاسخ داد.
🔹 از حادثه اخیر سوزاندن قرآن در استکهلم سوئد که به تظاهرات در جمهوری عراق در تعطیلات عید قربان منجر شد، به شدت ناراحت شدم. به من اجازه دهید تا همبستگی خود را با جامعه اسلامی ابراز کنم و تعصب، خشونت و اسلام هراسی را که به تشدید تنشها منجر میشود و در تبعیض و افراطگرایی سهیم میشود، محکوم کنم.
🔹در تماس تلفنی خود با جناب آقای فؤاد محمد حسین معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه جمهوری عراق در تاریخ ۳۰ ژوئن ۲۰۲۳، این موضع خود را بیان کردم. این موضوع، همچنین در بیانیههای مطبوعاتی دفتر نماینده عالی اتحاد تمدنهای سازمان ملل در ۲۹ ژوئن ۲۰۲۳ در محکومیت سوزاندن قرآن در سوئد منعکس شد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad