📚فقه مشارکت در قدرت
📙کتاب «فقه مشارکت در قدرت» ترجمه یکی از آثار آیتالله محمد یعقوبی به نام «فقه المشارکه فی السلطه»، توسط دکتر عبدالوهاب فراتی، محمد مهریفر و سید احمد حسینی ترجمه و از سوی نشر اندیشه مکث به زیور طبع آراسته شد. این اثر تلاش میکند تا اصل و میزان مشارکت در دولتهای جائر و عادل را مورد بررسی قرار دهد.
📖پیش از این نیز بررسی این موضوع در ادبیات قدماء رواج داشته و بزرگانی همچون سید مرتضی، شیخ طوسی و محقق کرکی در باره آن در پارههایی از مباحث فقهی خود سخن گفتهاند. کتاب حاضر ضمن توجه وافر به چنین تباری تلاش کرده تا این موضوع را در اثری جامع تر مورد بررسی و عناوین جدیدتری نیز بر آن بیفزاید. از جمله این مباحث میتوان به جواز و محدودیتهای شورش و قیام علیه حاکم جائر و نیز وجوب یاری به ولی فقیه در اقامه امر به معروف و نهی از منکر اشاره کرد.
👈 معرفی کتاب + خرید: https://b2n.ir/e18169
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢امتیازات مجموعه «مکاسب محرمه» استاد علیرضا اعرافی
📝مجموعه کتاب «مکاسب محرمه» استاد علیرضا اعرافی به منظور آشنایی هرچه بیشتر محققین و جامعه نخبگانی از سوی مؤسسه اشراق و عرفان منتشر شده است. برخی از امتیازات اثر به قلم ناصر نجفی مرور میشود.
✂️ از امتیازات این اثر استفادۀ حداکثری از دلایل قرآنی است. این رویه در بخشهای مختلف این اثر ادامه داشته است. نکتۀ ممتاز دیگر این دوره، استفادۀ مکرّر از قواعد فقهی مختلف است. در عموم مباحث کتاب، بخشی به عنوان «مقتضای قواعد» آورده شده که ذیل آن از قواعد مربوطه مانند قاعدۀ ید، قاعدۀ نفی حرج، قاعدۀ اعانه بر اثم، تقابل الأثمان بالاوصاف و … بحث شده است.
از دیگر امتیازات مکاسب محرمه استاد اعرافی، پرداختن به برخی مسائل جدید روز است. مانند بخش «محرمات علوم در حوزۀ نشر» و مسائل ذیل آن نظیر حفظ کتب ضلال و فروعات آن یا حق التألیف و فروعاتش. یا بحث قمار در فضای مجازی، بلیطهای بختآزمایی که در آن مقطع رایج بود و …
نکتۀ مثبت دیگری که در جایجای این دوره دیده میشود، احصای دقیق روایات ناظر به بحث مربوطه است....
👈اینجا بخوانید: https://b2n.ir/s44895
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔دوره تخصصی: منهج شناسی آیتالله بروجردی
🎙استاد: حجتالاسلام والمسلمین محمد حسن ربانی بیرجندی
📆 زمان: هر هفته پنج شنبه (آفلاین)
📎لینک شرکت در دوره: http://masathe4.lms2.hozehkh.com/course/23312
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔳 نویسنده کتاب «الزبدة الفقهية في شرح اللمعة الدمشقية» درگذشت
✔️عالم ربانی و استاد گرانقدر حوزه علمیه لبنان «سید محمد حسن ترحينی» به دیدار حق شتافت. وی از علمای برجسته منطقه جبل عامل بود که هزاران تن از طلاب را در حوزهها و مدارس علمیه در طول حیات خود تربیت کرد. ترحینی العاملی از محققان برجسته بود که دستی بر قلم داشت و کتاب «الزبدة الفقهية في شرح اللمعة الدمشقية» و دهها کتاب کلامی، تاریخی و رجالی را طی سالهای عمر خود به نگارش درآورد. به مناسبت ارتحال این دانشمند پژوهشگر برخی از مراجع، علما و مؤسسات دینی پیام تسلیتی صادر کردند.
👈زندگینامه، تحصیلات و اساتید، آثار و تألیفات: http://ijtihadnet.net/?p=49919
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
Rouyeshandisheh5.pdf
12.68M
🔖دانلود پنجمین شماره ماهنامۀ رویش اندیشه با موضوع: «تشکیل و تحکیم خانواده»
📌 آنچه در این شماره و در 88 صفحه میخوانید:
🔹پروندههایی با عناوین: تحولات ساختاری خانواده، تحولات نقش زنان در خانواده، تحولات ازدواج در ایران، تحولات روابط زوجین در خانواده و خشونت علیه زنان در خانواده
🔸گفتوگو با اساتید و کارشناسان: حجتالاسلام والمسلمین زیبایینژاد، دکتر مریم اردبیلی، دکتر وحید شالچی، دکتر منصورهسادات صادقی، حجتالاسلام والمسلمین سالاریفر، دکتر زهرا داورپناه، دکتر راحله کاردوانی، دکتر سمیه عربخراسانی، دکتر تینا امین و خانم مذحجی. و گفتاری از: دکتر امیرحسین بانکیپورفرد و دکتر عالیه شکربیگی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚«موسوعة اهل البيت القرآنية» تفسیر روائی از منابع شیعه که به موضوعات مهم قرآنی پرداخته، به همت «العتبة الحسينية المقدسة» در 60 جلد منتشر شده است.
👈اطلاعات بیشتر: https://b2n.ir/w22413
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢نکاتی در بازنمایی رسانهای بیان تجارب نزدیک به مرگ از منظر دستگاه تحلیلی فقه اجتماعی
✍️بهنام طالبی طادی
🔻میتوان به بهانه برنامه تلویزیونی «زندگی پس از زندگی» که طرح سوالهای مختلفی را در ابعاد مختلف پیش روی اندیشمندان اسلامی، جامعه شناسان و روان کاوان قرار داده است، فانوس فقاهت اسلامی را نیز به سمت این مسئله نه (لزوماً یک برنامه تلویزیونی) تاباند و مشخصاً شاخه «فقه اجتماعی» را در مواجهه واقعی با مسئله بیان تجربیات نزدیک به مرگ در تریبون میلیونی رسانه ملی قرار داد.
فقه اجتماعی در مورد بیان تجارب نزدیک به مرگ در رسانه ملی چه موضع و سیاستی را ارائه میدهد؟ آیا از منظر فقه اجتماعی بیان تجارب جهت گیری خاصی به مذاق دین باوری جامعه نمیدهد؟ آیا این جهت گیری همسو با اصول و مبانی دینی است؟
اساساً مقاصد و مذاق حاکم بر روبنای احکام دین چه اصول زیربنایی و نظام واری را نبست به تنظیم مکانیزم اعتقادی جامعه پیشنهاد میدهد؟ آیا شفاف و سهل شدن باور به غیب نسخه پیچی خواهد کرد؟ یا سختی ایمان به غیب و آخرت را در غیرتجربی بودن آن قرار داده است و تجربی کردن آن خلاف مقاصد دین است؟
اگر چنین برنامههایی جنبه تذکری نسبت به مرگ و جهان آخرت داشته باشد و موجب ترمیم آنومیهای رفتاری در جامعه شود، فقه اجتماعی چه میزان و در چه سطوحی انتقال چنین گزارههایی به جامعه را اجازه میدهد؟ اساساً فقه اجتماعی چقدر به نیاز غریزی تجربه گرایی در باورهای دینی ضریب و اهمیت قائل است؟
👈 متن یادداشت را در «شبکه اجتهاد» بخوانید: https://b2n.ir/k50778
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚«قاعده اقرار» روانه بازار کتاب شد
📖 اقرار و اعتراف اشخاص و دایره نفوذ و شرایط آن، از دیرباز در مرکز توجه فقها بوده و از آثار مختلف فقهی، بهویژه کتابهایی که درباره «قواعد فقه» نگاشته شده، آن را موضوع بررسی قرارپ داده اند.
اهمیت این موضوع، خاصه در عصر حاضر و چالشهای مربوط به آن، سبب گردید تا قاعده «اقرار» یا به بیان دقیقتر، «اقرار العقلاء علی انفسهم جائز» به بحث گذاشته شود و مطالعاتی درباره آن صورت گیرد. هر چند «قاعده اقرار» چونان یک قاعده در کتب فقهی پیشینیان ذکر نشده، مفاد آن افزون و کتابهای مزبور، در روایات نیز مشاهده میشود.
کتاب پیشرو، تألیف جتالاسلام سیدمجتبی نورمفیدی، ضمن بررسی موارد تطبیق این قاعده در منابع یادشده، صورتبندی روشنی از آن در هفت فصل ارائه میکند و چشماندازهای پژوهشی آن را مینمایاند.
👈 معرفی تفصیلی: https://b2n.ir/e04934
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢روش شناسی و مبانی فقه زیدیان ناصری
✔️جلسه دفاع از رساله دکتری محمدعلی صالحی مریزجانی با عنوان «روش شناسی و مبانی فقه زیدیان ناصری با محوریت کتاب الابانه به ضمیمه تصحیح دو کتاب الطهاره و الصلوه» از سوی معاونت آموزش و پژوهشی دانشکده شیعه شناسی دانشگاه ادیان و مذاهب برگزار شد.
👈 معرفی رساله: https://b2n.ir/x26512
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢اقسام مالکیت در فضای مجازی/ جایگاه مالکیت در تقسیم بندی اعتباریات
✔️حجتالاسلام مهدی زمانیفرد، در درس خارج «فقه فضای مجازی» بیان داشت: ملیکت در دو بخش حقیقی و اعتباری مورد بحث قرار میگیرد. ملکیت حقیقی عبارت است از مالکیتی که بر اساس عوامل خارجی تحقق پیدا میکند و قابل سلب نمیباشد. ملکیت اعتباری مالکیتی است که بر اساس قرارداد تحقق پیدا میکند و قابل سلب میباشد.
مدرس خارج فقه حوزه علمیه مشهد گفت: ملکیت در فضای مجازی از اعتبارات بعد الاجتماع خاص محسوب میشود؛ زیرا جزئیات ملکیت مانند انواع، اسباب و … در هر دین و مذهب متفاوت است. در اینجا باید به منابع شرعی رجوع کرد.
👈 بیشتر بخوانید: https://b2n.ir/a71993
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚 انتشار «گزیده شناخت نامه حدیث»
📘کتاب «گزیده شناخت نامه حدیث» تألیف آیتالله محمدی ریشهری و با گزینش و ترجمه حجتالاسلام عبدالهادی مسعودی از آثار پژوهشگاه قرآن و حدیث منتشر شد.
اثر یاد شده در 12 فصل، متون قرآنی و روایی درباره حدیث را گردآورده، بسیاری از مسائل فراروی حدیث را تبیین کرده و به برخی از پرسش های نسل معاصر دراین باره پاسخ داده است.
👈 معرفی: https://b2n.ir/h99246
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💻 آغاز فعالیت سایت جدید جامعه مدرسین حوزه علمیه قم
✔️سایت جدید جامعه مدرسین حوزه علمیه قم همزمان با ایام مبارک عید سعید فطر، بر روی دامنه www.jameehmodarresin.org آغاز به فعالیت نمود.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad