فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕋پایان مناسک حج تمتع / ۱.۸ میلیون مسلمان حاجی شدند
✔️مناسک حج تمتع امسال با حضور یک میلیون و ۸۴۵ هزار زائر بیش از ۱۰۰ کشور مسلمان در سرزمین وحی به پایان رسید. عربستان پیشتر ظرفیت ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفری برای حج امسال را اعلام کرده بود که برخی کشورها از سهمیه کامل خود استفاده نکردند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔 فراخوان مدرسه تابستانه طلاب در حرم مطهر رضوی
🔺ویژه اساتید و مستعدین برتر و طلاب مقطع خارج
📆 از ۱۴ مرداد ماه لغايت ۲۶ مرداد
👤با حضور اساتید پیشکسوت حوزوی و موضوعات علمی و کاربردی
🎙برخی اساتید دوره آیات و حجج اسلام: سیدان، شب زندهدار، مبلغی، علیدوست، فیاضی، خیاط، عشایری منفرد، درایتی، زمانی، امیننژاد، ایروانی، رضایی و... میباشند.
📚در سه مدرسه فقه و اصول و مدرسه کلام و فلسفه و مدرسه ادبیات و تفسیر
🏛در جوار مضجع شریف رضوی؛ مدرسه میرزا جعفر (دانشگاه علوم اسلامی رضوی)
📌اساتید و طلاب که در حوزه علمیه خراسان پرونده دارند میتوانند جهت ثبت نام به سایت حوزه علمیه خراسان مراجعه نموده و طلاب سایر حوزههای کشور هم جهت ثبتنام با شماره 32008475 و 32008218 و یا شماره همراه 09388362725 تماس حاصل نمایند.
📌لازم به ذکر است جهت اسکان اساتید و نخبگان شهرستانی به تعداد محدود خوابگاه در دانشگاه علوم اسلامی رضوی پیش بینی شده است.
📌این دوره شامل دروس القایی در صبح و مناظرات و نشستهای علمی در بعد ظهر خواهد بود.
⏳مهلت ثبتنام در این دوره نهایتا تا 20 تیرماه 1402
🔗لینک ثبت نام مدرسه تابستانه دارالعلم: https://hozehkh.com/Students/Farhangi/Register?sc=1878
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢بررسی اشتراط اجتهاد در قاضی
✔️نشست علمی «بررسی اشتراط اجتهاد در قاضی و مشروعیت قضاوت مقلّد در حال ضرورت، از دیدگاه مرحوم صاحب جواهر و امام خمینی و محقق خوئی (رحمه الله علیهم)» چندی پیش با حضور اساتید و فضلای حوزه علمیه قم در مدرسه فقهی امام محمدباقر (علیهالسلام) برگزار شد. در این نشست حجتالاسلام محمدجواد رجبزاده که موضوع رساله سطح سه خود به این موضوع اختصاص داشته، به ارائه مطلب پرداخت که گزارش آن را میخوانید.
🔹بررسی اقوال و ادله شرطیت اجتهاد
🔸ادله شرطیت اجتهاد
🔹مقتضای قاعده اولیه نسبت به اشتراط اجتهاد
🔸ادله خاصه بر اشتراط اجتهاد
👈 ملاحظه نمایید: http://ijtihadnet.ir/?p=71829
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚خواستگاری و نامزدی در آیینه فقه و حقوق
✔️خواستگاری و نامزدی از مقدمات مهم ازدواج میباشند. در فقه و حقوق برای ایندو احکام، شرایط و اقسام متعددی ذکر شده که در برخی موارد عالمان مذاهب اسلامی و حقوقدانان با یکدیگر درباره آنها اختلافاتی دارند.
📖در این کتاب با توجه به اهمیت و کاربردی بودن موضوع، در ابتدا مفهوم شناسی خواستگاری و نامزدی و اقسام خواستگاری ذکر شده، سپس آداب و احکام خواستگاری و نامزدی همچون موانع خواستگاری، صفات مرد و زن مناسب، جایگاه استخاره در خواستگاری، حکم نگاه در خواستگاری، حکم گفتگو و ارتباط دوران نامزدی و در نهایت انحلال نامزدی از دیدگاه فقه و حقوق تبیین میگردد.
👈 آشنایی بیشتر با اثر: http://ijtihadnet.ir/?p=71818
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢جواز یا عدم جواز ورود به حریم شخصی فرزند و همسر با هدف تربیتی
✔️برخی از زمینههای فساد، در حریم شخصی افراد شکل میگیرد. حریم شخصی پیوسته ممکن است محل ایجاد انحراف افراد قرار گیرد. درنتیجه مسئله این پژوهش پاسخ به این پرسش است که آیا در راستای جلوگیری از شکلگیری زمینههای فساد در خانواده، میتوان در حریم شخصی همسر (زوجه) و فرزندان ورود کرد؟
حجتالاسلام عجمی با نظر به اینکه حکم تجسس و ورود به حریم شخصی، حرمت است، به این نتیجه رسیده که به حکم اولی نمیتوان به حریم شخصی برای صیانت، ورود کرد؛ اما درجایی که برای صیانت، راهی جز ورود به حریم شخصی نیست، تزاحم پیش میآید؛ تزاحم میان وظیفه صیانت و رعایت حریم شخصی. در این موارد باید اولویتسنجی کرد.
درنتیجه تنها در آنجایی میتوان برای صیانت به حریم شخصی وارد شد که صیانت و بازداری فرزند و همسر از گناه، منحصر به ورود به حریم شخصی است. ازآنجاکه وقایه، پیشگیری است، شامل اقدامهای پیشگیرانه محتمل میشود. یعنی احتمال اینکه امری سبب گناه شود، برای ورود به حریم شخصی برای جلوگیری از آن، کافی است.
👈گزارش تفصیلی این کرسی ترویجی را در «اجتهاد» بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=71825
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔پذیرش دانشجو در رشته جدید «احیاء تراث قرآنی و حدیثی»
✔️دانشگاه قرآن و حدیث وابسته به مؤسسۀ دارالحدیث برای اولین بار در کشور از مهرماه ۱۴۰۲ در رشته «احیاء تراث قرآنی و حدیثی» در مقطع کارشناسی ارشد، از بین خواهران و برادران علاقه مند در قم دانشجو میپذیرد.
🔺از مزایای انتخاب رشته مذکور میتوان به استفاده از امکانات پژوهشی و استادان مجرب، امکان اشتغال به تصحیح و تحقیق نسخه های خطی ومعرفی و احیاء میراث ارزشمند ایران و جهان اسلام اشاره کرد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢همه ادیان و مذاهب و نهادهای بینالمللی اهانت به ساحت قرآن را محکوم کنند
✔️آیتالله ناصر مکارم شیرازی در محکومیت جسارت به ساحت مقدس قرآن کریم در کشور سوئد بیانیهای صادر نمود که بدین شرح است:
✍️بسم الله الرحمن الرحیم
وَنُنَزِّلُ مِنَ الْقُرْآنِ مَا هُوَ شِفَاءٌ وَرَحْمَةٌ لِّلْمُؤْمِنِینَ وَلَا یَزِیدُ الظَّالِمِینَ إِلَّا خَسَارًا
بار دیگر کردارِ زشتِ توهین به مقدسات مسلمانان با سوزاندن قرآن کریم در یکی از کشورهای اروپایی تکرار گردید و همچون گذشته با نام آزادی بیان و با مجوز رسمی دولتی که در قلمرو آن مسلمانان زندگی میکنند به وقوع پیوست.
نتیجه چنین نمایش ننگینی، اطمینان به دوگانگی معیارهای کشورهای غربی در دفاع از آزادی و احترام به مقدسات همنوعان و دروغگویی آنان در رعایت حقوق مسلمانان است که چگونه حقوق نزدیک به دو میلیارد مسلمان توسط تعدادی اندک و با حمایت دولتی کوچک پایمال میشود و مدعیان آن دم برنمیآورند؟
مسلما با چنین کارهای سخیف و زشتی نه تنها آسیبی به ساحت مقدس قرآن کریم و دین نورانی اسلام وارد نمیشود، که بر ابراز ارادت مسلمانان به این کتاب آسمانی افزوده، اتحاد آنان را در مقابل دشمنان اسلام، پایدارتر و منسجم تر میسازد و قلوب انسانهای پاک و پی جوی حقیقت را به آشنایی با اسلام متوجه می نماید.
همین هراس، از رشد و گسترش اسلام در میان جوامع انسانی است که این بیچارگان را به چنین کارهایی واداشته است.
اینجانب ضمن محکومیت این جنایت، از بزرگان همه ادیان و مذاهب و نهادهای بین المللی خواستارم تا این حرکت را محکوم کرده و برای جلوگیری از تکرار چنین اعمالی تلاش جدی نمایند و از مسئولین کشورهایی که فضای اینگونه جسارتها را مهیا میکنند، میخواهم با احترام به حقوق مسلمانان و همه ادیان و التزام به قوانین انسانی، عاملان این کردار زشت را مواخذه نمایند والا طولی نخواهد کشید که دود این اعمال در چشم خود آنها خواهد رفت و در آن هنگام دیگر فرصتی برای چاره جویی نخواهد بود.
والسلام علی من اتبع الهدی
قم ـ ناصر مکارم شیرازی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 چشم انداز تشیّع در ایران و بایستههای نظریِ روحانیّون (گفتار اول)
✍️ محمدحسین کمالی
✔️حوادث یک سال اخیر ایران، و بعضی حرکاتِ روحانی ستیزانه و دین گریزانۀ آن، که برخی از آن به عنوان «اولین جنبشِ دین گریزانه» در تاریخ ایران- قبل و بعد از اسلام- یاد کردهاند، بهانۀ مناسبی است که به «ارتباط ایران، تشیّع و روحانیت» به نحو ناظر بر آینده دور –سدهها و هزارههای آینده- بپردازیم.
🔻در این یادداشت میخوانیم:
* «نور معنویّت» در تاریخ و جغرافیای ایران:
* معنویّت در ایران؛ امتدادِ صعود، یا آغاز نزول ...؟!
* ضرورت مقبولیّت شخصیّتهای حقوقی
* جایگاه تاریخی و جغرافیایی سازمان روحانیّت
* سه وظیفۀ ذاتی اعضاء سازمان روحانیّت
* علّت دین گریزیها؛ عدمِ کمالِ فاعل، یا عدمِ قبولِ قابل؟
* بخش اول: بایستههای نظریِ روحانیون
1. لزومِ ساختن و یافتن زبانهای مشترک:
2. لزومِ تقدیمِ علوم شناختی بر تعبّدی:
3. لزوم رویکردِ تطبیقیِ به علوم شناختی، در سطح ملّی:
4. لزومِ تعاملات میان رشتهای جهت کشف «احکامِ جزئی»:
5. لزومِ ملاحظۀ شاکلۀ اصناف و اشخاص مکلّفین:
6. لزومِ پیروی از الگوی نظری ابراهیم (ع):
👈 متن کامل این یادداشت اختصاصی در «اجتهاد» مطالعه نمایید: http://ijtihadnet.ir/?p=71837
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔کرسی ترویجی «تحلیل فقهی - حقوقی حجیت و اعتبار اسناد رسمی در مقابل اسناد عادی»
🎙با حضور حججاسلام: حسین عندلیب و سید احسان رفیعی علوی
📆 زمان: دوشنبه ۱۲ تیر ۱۴۰۲ ساعت ۱۸:۳۰ الی ۲۰
🕌 مکان: قم، خیابان هفت تیر، کوچه۱۲، تقاطع اول، سمت چپ، موسسه امام رضا (علیهالسلام)
📺 پخش زنده: http://heyatonline.ir/irsi
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔تمدید مهلت ثبتنام «دوره مقدماتی آشنایی با دانشهای حدیثی در قالب «مدرسه تابستانی حدیث»
✔️مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران با همکاری دانشگاه قرآن و حدیث، جهت آشنايی بیشتر طلاب علوم دینی با دانش حدیث، دوره تابستانی تحت عنوان «مدرسه تابستانی حدیث» شامل 10 عنوان درسی در60 جلسه آموزشی را به صورت غیربرخط برگزار مینماید.
🔻این دوره برای طلاب سطح 2، مشروط به دارا بودن شرایط، معادل 6 واحد از بسته دروس اقتضایی حدیث(شامل: تاریخ حدیث شیعه، فقه الحدیث و جوامع حدیثی شیعه) محاسبه خواهد شد.
⏳مهلت ثبت نام: تا ۱۶ تیر ۱۴۰۲ تمدید شد.
☎️شماره تماس برای کسب اطلاعات بیشتر: 02151292610
🔹🔸ثبت نام برای عموم آزاد است.
🔗لینک ثبت نام: https://b2n.ir/h78752
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢فایده هنر این است که نفس اماره را به نفس مطمئنه تبدیل کند/ دخالت زمان و مکان در نصوص مرتبط با فقه هنر، بسیار جدی است/ برخی مسائل امروز فقه هنر را به امثال نگاه به نامحرم تقلیل میدهند
✔️به نظر میرسد فقههای نوپدید در دو دهه گذشته رشد فزایندهای را تجربه میکنند. دانشپژوهان فقه تقریباً در یک توافق نانوشته قرار گرفتهاند که باید به مسائل امروز بشر، از منظر دانش فقه، پاسخ دهند. یکی از مهمترین اموری که برای تشکیل یک باب فقهی نوپدید و امکان حل مسائل آن لازم است، ایجاد قواعد فقهی اختصاصی آن دانش است.
🔺دررابطهبا قواعد اختصاصی فقه هنر با استاد سید مجتبی نورمفیدی، رئیس پژوهشگاه فقه معاصر گفتگو کردیم. استاد درس خارج فقه و اصول حوزه عملیه قم اما بیشتر به توضیح پیرامون هنر و تعریف دقیق فقه هنر پرداخت. او البته در پایان نکاتی را پیرامون قواعد اختصاصی فقه هنر و رویکرد کلی به این قواعد در حل مسائل فقه هنر بیان کرد.
✂️ امروزه پرسشهای عمیقی در حوزه فیلم و سینما بهعنوان یکی از مصادیق هنر مطرح میشود که نیازمند بررسی ویژه است. امروزه سؤالات فقط در این حد نیست که آیا میتوان چهره زن یا پوشش زن را بهگونهای که در موازین شرعی منطبق نیست، نشان داد یا نه؟ مثلاً مرد میتواند زن را گریم کند و برعکس یا نه؟ سؤالات فراتر از اینهاست. این چالشها باید در فقه هنر و فلسفه فقه هنر مورد بررسی قرار گیرد.
👈 مشروح گفتگوی «اجتهاد» با استاد نورمفیدی، از نگاه شما میگذرد: http://ijtihadnet.ir/?p=71832
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚روایت کتاب محور احادیث شیعه
✔️اثر جدید حجتالاسلام والمسلمین احسان سرخهای، عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه با عنوان «روایت کتاب محور احادیث شیعه»، در ۳۵۲ صفحه، توسط انتشارات مؤسسه معارف اهلبیت (علیهمالسلام) روانه بازار نشر شد.
👈 معرفی اثر: http://ijtihadnet.ir/?p=71842
🆔 https://eitaa.com/ijtihad