لایحه حمایت از فرهنگ و حجاب ویرایش نهایی 05.pdf
415.2K
🔖 نقد و بررسی تفصیلی لایحه اصلاحی حجاب و عفاف
✔️لایحه پیشنهادی دولت در زمینه حجاب با همه امیدهایی که به آن بود؛ اشکالات و ابهامات غیر قابل اغماضی داشت که امید بود در بررسی لایحه اصلاح شده مورد توجه قرار گیرد که با توجه به نسخهی نهایی که در طی چند روز گذشته منتشر شده است؛ تغییرات چندانی در آن دیده نمیشود.
🔺فایل فوق که گزیدهای از بیش از صدها اشکال و ابهام در متن این لایحه است؛ بخش کوچکی از محتوای جامع سلبی و الگوهای ایجابی در مواجهه با وضع پیش آمده در حوزه فرهنگ حجاب و عفاف در ماههای اخیر است که توسط متخصصین و کارشناسان فقهی و حقوقی در نشستهای علمی و فضای رسانه منتشر شده است و به همت پژوهشگران مرکز مطالعات راهبردی فقه حکومتی در جلسات تخصصی مورد بررسی قرار گرفته و بخشی از آن در قالب این فایل به صورت عمومی ارائه میگردد.
🔺در بخش دوم فایل، عبارات قرمز متن لایحه، عبارات سبز، تفاوتهای لایحه اول و لایحه اصلاح شده جدید و عبارات مشکی رنگ، ابهامات، سوالات و اشکالات است.
🔺 سایر ابعاد این موضوع و تحلیلها و راهبردهای کنترلی و تغییری و تبدیلی مرتبط با آن نیز در صورت لزوم در اختیار متصدیان و متولیان امر قرار خواهد گرفت.
🌐 مرکز مطالعات راهبردی فقه حکومتی
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
حجاب.mp3
23.92M
🔊 بشنوید: صوت کامل نشست علمی «مداخله دولت در مسئله حجاب»
🎙 با ارائه اساتید: علی محمدی جورکویه و غلامرضا پیوندی
🗓 قم، پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، ۱۴ تیرماه۱۴۰۲
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔نشست علمی بینالمللی «غدیر»
🔻محورهای سخنرانی:
۱. غدیر، محور وحدت اسلامی
۲. غدیر در منابع و نگاه علمای اهل سنت و سایر اندیشمندان
۳. نقش و جایگاه حضرت علی (ع) در شکلگیری تمدن اسلامی
۴. غدیر و تبیین شاخصههای حکمرانی اسلامی
۵. سیره و شخصیت حضرت علی (ع) با رویکرد غدیر
📆 زمان: پنجشنبه ۱۵ تیر۱۴۰٢، ساعت: ۱۳:۳۰ به وقت تهران
🏢مکان: تهران، غرب به شرق جلال آلاحمد، نرسیده به پل یادگار امام، سازمان «سمت»، طبقه هفتم، سالن جلسات
🔗لینک برگزاری مجازی: https://meeting.samt.ac.ir/ch/ghadir
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔نشست «طرحی نو در طبقه بندی مکاسب محرمه»
🎙ارائه: حجتالاسلام دکتر علی نعمتی (مؤلف و پژوهشگر حوزه اقتصاد اسلامی)
🔔نشست «آشنای با مکتب اقتصاد اسلامی از دیدگاه شهید صد»
🎙ارائه: دکتر علیاکبر نعمتی (مؤلف و پژوهشگر حوزه اقتصاد اسلامی)
📆زمان: پنج شنبه 15تیر 1402
⏰نشست اول: 8 تا 9:30
⏰نشست دوم: 9:45 تا 11:15
🏛مکان: مشهد، مدرسه علمیه سلیمانیه، مدرس اقتصاد
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚انتشار پنجمین شماره نشریه «مطالعات فقهی»
✔️پنجمین شماره دوفصلنامه علمی (داخلی) انجمن علمی پژوهشی فقه و اصول با عنوان «مطالعات فقهی» به همت معاونت پژوهش جامعه الزهرا سلاماللهعلیها منتشر شد.
📖در این شماره نشریه، پنج مقاله با موضوعات فقه و اصول منتشر شده است که می توان به مقالات «بررسی مبانی فقهی جرم انگاری بدحجابی در نظام اسلامی» به نگارش خانم سیده کبری وفایی شورابسری، «بررسی تنبیه کودک از منظر فقه امامیه» تألیف خانم زهرا یاره و مقاله «پدیده رشوه از منظر متون دینی و راهکارهای مبارزه با آن» به کوشش خانم زهرا خواجه پور اشاره کرد. مقالات «بررسی فقهی اشتراط توالی در حیض» به نویسندگی خانم ها زهرا محمد پرچوی و مریم زارع و همچنین مقاله «تبیین فقهی ازدواج با غیرمسلمان» تألیف خانم فاطمه سادات موسوی خواه از دیگر مقالات درج شده در این شماره نشریه هستند.
🔺اساتید و پژوهشگران میتوانند مقالات علمی خود را از طریق ایمیل نشریه به نشانی ned@jz.ac.ir ارسال و جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن های نشریه ۰۲۵۳۲۱۱۲۳۴۲-۰۲۵۳۲۱۱۲۴۰۰ تماس بگیرند.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢 ویژگیهای «پول» در فقه اسلامی
✔️ استاد محسن اراکی:
🔹چیزی که شرایط پول شدن را دارد باید ارزش حقیقی داشته باشد زیرا اگر این شیء ارزش اعتباری محض داشت راه برای «اکل مال بالباطل» باز میشود؛ کسانی که پول اعتباری دارند، کالای حقیقی خریداری میکنند و پیش خود نگه میدارند که تقاضای کاذبی از کالا به وجود میآید و ارزش کاغذی که قرار بود برای مبادله قرار بگیرد پایین میآید.
🔸پول باید بتواند پایداری داشته باشد که در نتیجه گذشت زمان از بین نرود و مانند میوه جات و کالای مصرفی که در طول زمان از بین میرود نباشد؛ طلا و نقره کمترین میزان استهلاک را دارد و همچنین پول باید آسان قابل نگه داری باشد.
🔹پیشنهاد کردم که طی چند مرحله و فرایند نخ نقره را در هر اسکناس قرار دهند که ارزش آن اسکناس برابر با مقدار نخ نقره باشد و در چند مرحله افزایش وزن نقره نخ طلا در اسکناس قرار داده شود تا کم کم مورد اقبال عموم نیز قرار گیرد؛ به مرور به پولی برسد که طلا باشد و معتقد هستم که اگر بخواهیم با دلار مبارزه کنیم راهی جز این نیست؛ اینچنین پول ایران پول اول جهان خواهد شد.
👈 بیشتر بخوانید: http://ijtihadnet.ir/?p=71869
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢آسیبهای جایگزین شدن فقه اصطلاحی با فقه واقعی
✔️دکتر محسن اسماعیلی:
🔹مرحوم نایینی کسی است که تا آخر رفته و صاحب مکتب است، ایشان به حوزههای علمیه کنایه میزند و میگوید امام صادق(ع) یک جمله فرمود «لاتنقض الیقین بالشک» از این یک عبارت چند جلد کتاب نوشته شده است، ولی این همه آیه راجع به عدالت و حریت داریم، ولی هیچ استفادهای از آن نشده است؛ لذا ما هیچ کتابی نداریم که مثل فقه از آیات مربوط به عدالت، قواعد عدالت را استخراج کند، چون کسی وقت نمیگذارد.
🔸رشد ظاهرگرایی و مناسکگرایی در جامعه: هر چیزی در جامعه مشتری بیشتر دارد مردم سراغ آن میروند. امروز به چه کسی فقیه میگویند، مردم سراغ آن میروند. اگر کسی اخلاقی باشد به او فقیه نمیگویند؛ لذا برخی گفتهاند به محقق اردبیلی نگویید مقدس اردبیلی! انگار مقدس بودن ملازمه با بیسوادی دارد.
🔹یکی دیگر از آسیبها؛ گفتمان فقه فردمحور بر فقه جامعهساز غلبه پیدا کرده و این هنوز هم هست. با همه زحمتی که امام کشید، ولی هنوز هم این گفتمان غالب است. اهداف اساسی و امور مهم از نظر دین نقش ثانوی پیدا کرد و جای خود را به اموری دادند که حداقل اهم و اساسی نیستند.
🔸معتقدم باید در همین توضیح المسائل فعلی دو تحول به وجود بیاید؛ یک، عقاید و اخلاقیات لازم به آن اضافه شود، دوم، فرعیات و فردیات عبادات بازنگری شود، هم در نوع ارائه و هم اینکه برخی مطالب حذف شود تا بتوان با نسل جوان صحبت کرد.
👈 چهار تحول اساسی اصطلاح «فقه» در فرهنگ اسلامی: http://ijtihadnet.ir/?p=71864
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
💢از «مکاسب شیخ انصاری» تا «اقتصاد اسلامی»!
✍️حجتالاسلام احمدحسین شریفی
یکی از آقایان محترم در نقد «اقتصاد اسلامی» گفتهاند: «پسوند اسلامی برای اقتصاد غلط است. آنچه که در فقه داریم، حقوق بازرگانی است نه اقتصاد. مکاسب شیخ انصاری حقوق بیزنس است که غیر از اکونومی است. اکونومی یعنی چه فرمولی تورم را پایین میآورد و این در فقه ما وجود ندارد. اینها فکر میکنند مکاسب شیخ انصاری اقتصاد است، درحالی که مکاسب شیخ، حقوق بازرگانی است.»
این استاد عزیز گمان کردهاند که مدعیان اقتصاد اسلامی، آن را معادل مباحث فقهی ناظر به بیع و شراء موجود در مکاسب شیخ انصاری میدانند! به تعبیر دیگر، ابتدا اقتصاد اسلامی را معادل فقه اقتصادی پنداشته و سپس به نقد آن رفته است!
👈 به اختصار عرض میکنم که... : http://ijtihadnet.ir/?p=71876
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📺 پخش زنده سخنرانی آیتالله جوادی آملی به مناسبت عید غدیر
✔️ همزمان با فرارسیدن عید سعید غدیر، آیتالله جوادی آملی جلسه درس اخلاق پنجشنبه این هفته خود را به موضوع غدیر اختصاص داده و در این باره سخنرانی خواهد نمود.
🔻علاقهمندان میتوانند روز پنجشنبه 15 تیر ماه، ساعت 10 صبح، از طریق لینکهای ذیل به صورت زنده در درس ایشان شرکت نمایند:
🔗تلویزیون اینترنتی اسراء: https://tv.esra.ir
🔗 سامانه مجازی آموزش: https://el.esra.ir/ch/darseakhlagh-ayatollah-javadiamoli
❇️ لازم به ذکر است، درس اخلاق هفتگی حضرت استاد، ادامه مبحث شرح نهج البلاغه، پنج شنبهها ساعت 10 صبح به صورت مجازی برگزار میگردد.
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📚 دانلود مجلدات «الغدیر فی الکتاب و السنة و الادب»
✍️مولف:عبدالحسین الامینی النجفی
📖تعداد مجلدات:۱۱
🔻زبان:عربی
دانلود نسخه عربی جلد۱
دانلود نسخه عربی جلد۲
دانلود نسخه عربی جلد۳
دانلود نسخه عربی جلد۴
دانلود نسخه عربی جلد۵
دانلود نسخه عربی جلد۶
دانلود نسخه عربی جلد۷
دانلود نسخه عربی جلد۸
دانلود نسخه عربی جلد۹
دانلود نسخه عربی جلد۱۰
دانلود نسخه عربی جلد۱۱
📗ترجمه الغدیر
📝مولف: مرحوم علامه عبدالحسین امینی
✍️مترجم:محمد تقی واحدی
📖تعداد صفحات:۴۲۷۶
🔻زبان:فارسی
دانلود نسخه فارسی
✂️الْغَدیر فِی الْکِتابِ وَ السُّنّة وَ الْاَدَب، معروف به الغدیر کتابی به زبان عربی با موضوع اثبات امامت و خلافت بلافصل امام علی علیه السلام در واقعه غدیر، نوشته علامه عبدالحسین امینی رضوان الله علیه. این کتاب در ۱۱ جلد تنظیم شده و جلد نخست، به بررسی سند حدیث غدیر اختصاص دارد. مرحوم امینی حدیث غدیر را یقینآورترین و متواترترین حدیث منقول از پیامبر صلی الله علیه و آله میداند. وی بدین منظور سند حدیث را از صحابه و تابعان تا علمای قرن چهاردهم قمری با تکیه بر منابع اهل سنت ذکر میکند. او در جلد اول نام ۱۱۰ تن از صحابه پیامبر و ۸۴ تن از تابعانِ روایتکننده واقعه غدیر را گردآورده است. مرحوم امینی در شش جلد بعدی، شاعران غدیر را معرفی و اشعار آنها را نقل کرده است. و در نهایت در جلدهای پایانی، ضمن ادامه معرفی شاعران غدیر، به برخی از اختلافات شیعه و اهل سنت مثل جایگاه خلفای سه گانه و نقدهای شیعیان بر آنها، فدک، ایمان ابوطالب، تحلیل رفتارهای معاویه بن ابوسفیان و... میپردازد.
الغدیر فی الکتاب و السنة و الادب»، به معنای «غدیر در کتاب [= قرآن]، سنت، و ادبیات» است. به باور علامه امینی، این عنوان برای این کتاب بدین معناست که اگر کسی منکر حدیث غدیر و امور وابسته به آن شود، در واقع منکر قرآن، سنت، ادبیات، تاریخ و مجمع علمی شعر عرب شده است.
🌐کتابخانه شیعه
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
🔔همایش «غدیر در گستره فرهنگ و تمدن اسلامی» با تاکید بر تاریخ و مذاهب اسلامی
✔️افتتاحیه این همایش با پیام آیتالله سبحانی و سخنرانی حجج اسلام سید ابوالحسن نواب، محمد تقی سبحانی و نجف لک زایی از ساعت 8 لغایت 10 صبح روز پنجشنبه خواهد بود.
همچنین کمیسیون های تخصصی این همایش نیز در سه محور ذیل از ساعت 10 لغایت 12 با حضور و ارائه صاحبان آثار برگزار خواهد شد.
1. کمیسون تخصصی غدیر در تاریخ
2. کمیسیون تخصصی غدیر در مذاهب شیعه
3. کمیسیون تخصصی غدیر در مذاهب اهل سنت
📆 زمان: پنجشنبه ۱۵ تیر، ساعت ۸
🏢مکان: قم، دانشگاه ادیان و مذاهب
📎جهت دریافت لینک نشست
🆔 https://eitaa.com/ijtihad
📣مدرسه «حکمرانی فقیه»
🔺دوره آشنایی با مجلس خبرگان رهبری
👤با حضور اساتید: مجتهد شبستری، کازرونی، ملک زاده، وفسی، دکتر شریعتی، اسدپور و رحیمپور ازغدی
📝سرفصل ها :
اهمیت، جایگاه و ساختار مجلس خبرگان رهبری | اعضا و تصمیمات اساسی مجلس خبرگان رهبری | ادله ، پیشینه و اختیارات ولی فقیه | کارآمدی حاکمیت ولایت فقیه | رهبری و انحراف کارگزاران | مناسبات جمهوریت و اسلامیت (تبیین نظریه جمهوری اسلامی) | موضوع شناسی فقهی و احکام انتخابات
➕ویژه عموم طلاب و دانشجویان
📜همراه با اعطای گواهی حضور
💵هزینه ثبت نام: ۵۰ هزارتومان
📅زمان: ۱۸ الی ۲۱ تیر ماه ۱۴۰۲
⏳اخرین مهلت ثبت نام: ۱۷ تیرماه
🕌مکان: حوزه علمیه آیتالله ایروانی
🔗ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر: h-iravani.ir
🆔 https://eitaa.com/ijtihad