چهل و چهارمین رئیس جمهور آمریکا
باراک حسین اوباما (۲۰۰۸-۲۰۱۶)؛
از حزب دموکرات
۱۹۹۶ سناتور ایالتی النوى
۲۰۰۴ به سنای آمریکا راه پیدا کرد.
اولین رئیس جمهور سیاه پوست آمریکا
به چپ میانه تعلق دارد
دارای دیدگاه عمیق و متفکری روشن فکر و ویژگی های رفتاری پیچیده
رویکرد غیر ایدئولوژیک دارد
به مشورت معتقد است خود رای نیست.
وزیر خارجه کلینتون و کری
مشاور امنیت ملی جیمز جرج دامیلون، سوزان رایس
معاون جو بایدن
تیم اولیه ی اوباما یک تیم با تجربه و فاقد رابطه ی شخصی با او بودند؛ یعنی از قبل با آنها کار نکرده بود. اما تیم دوم رابطه ی شخصی داشتند و با او قبلاً کار کرده بودند
#اندیشکده_مطالعات_روابط_بین_الملل
https://eitaa.com/international20
سیاستهای منطقه ای
حوزه ی افغانستان و پاکستان
اوباما جنگ افغانستان را یک ضرورت می دانست دلایل کنترل ،ایران ،چین تسلط بر آسیای مرکزی
در ابتدا رویکرد مبارزه با شورش ۱۱۶ را در دستور کار قرار دادند اقدامات پلیسی رسانه ای سیاسی برای امنیت شهروندان. بسیج عمومی، ایجاد ،نهاد برنامه ی توسعه ی کشور مدیریت ... این را جزء مردم میدانیم در رویکرد مبارزه با شورش، از طریق قدرت نرم عمل می.شود اما در رویکرد مبارزه با تروریسم به شکل سخت عمل می شود.
شیوه های مبارزه با شورش کنترل جمعیت یعنی ایجاد شهرهایی خالی از حلقههای شورش از طریق قرنطینه ی مناطق، کمک به غیر نظامیان دیپلماسی ،مردم همکاری با مردم مشروعیت زدایی از شورشیان عملیاتهای اطلاعاتی انتخاب
هدف به شکل دقیق.
مؤلفه های رویکرد مبارزه با تروریسم:
واکنش و اقدام نظامی طرف مقابل را دشمن کلاسیک میداند با همهی ابزار لازم اقدام می شود ولو این که طرف مقابل هیچ سلاحی نداشته باشد.
هدف تروریسم ارعاب برای گرفتن امتیاز است اما هدف ،شورش، نوعی براندازی است.
آمریکایی ها به سمت امنیت سازی بومی رفتند. فشار به پاکستان برای حمایت نکردن از تروریسم.
آموزش افغان ها برای مبارزه با شورشیان.
تلاش برای جلب همکاری روسیه و ایران
اوباما هدف بوش در افغانستان را حداقلی و عمل گراینه کرد یعنی شکست و فروپاشی القاعده و طالبان به جای شعارهای دموکراسی به جای نابودی به دنبال مدیریتشان رفت.
#اندیشکده_مطالعات_روابط_بین_الملل
https://eitaa.com/international20
عراق:
پایان عملیات در عراق آموزش و تجهیز نیروهای عراقی حمایت از نظامیان عراقی مبارزه با تروریسم. ولی به تعهدات خودشان عمل نکردند می گویند چون حکومت شیعی روی کار آمده هر چه کمک کنیم گویی به ایران کمک کرده ایم. ماجرای داعش نشان داد که به عراق نگاه ابزاری دارند.
روابط با چین
تلاش کرد از روابط ایدئولوژی زدایی .کند چین را در حوزههای مختلف دعوت به همکاری کرد. اما جنگ ارزها(جنگ دلار-یوآن)، مسائل ،تجاری فروش تسلیحات توسط آمریکا به تایوان باعث شد کمی سخت شود. نوعی جنگ سرد در پی سیاست های شیفت آمریکا به شرق به وجود آمده است. رقابتهای اقتصادی به وجود آمده است. آمریکا تلاش دارد چین را به عنوان یک بازیگر مسئولیت پذیر در اقتصاد معرفی کند در چهارچوب قواعد جهانی سهم خود را داشته باشد و مسئولیت اقدامات خود را بپذیرد چین در حال تبدیل به یک هژمونی منطقه ای است و آمریکایی ها از این مسئله نگرانی دارند.
روابط با روسیه
شروع مجدد ۱۱۹ روابط از مسائل کلان پیمان استارت جدید (۱۲۰) قرار بود شروع شود و به حوزه خرد برسد. آمریکا ابتدا امتیازاتی در مورد پایگاههای موشکی .داد آمریکا تلاش کرد به روابط روسیه با خارج نا توجه کند سلاحهای اتمی کاهش یابد بر ایران و کره شمالی فشار بیاورند.
#اندیشکده_مطالعات_روابط_بین_الملل
https://eitaa.com/international20
روابط اعراب و اسرائیل
در دوره ی اوباما
توجه جدی به این مسئله داشت معتقد بود خاورمیانه دو مسئله ی اصلی دارد ایران و فلسطین.
در مورد ،فلسطین نماینده ی مستقلی منصوب کرد.
اوباما از سیاست تأسیس دو دولت اسرائلی و فلسطینی حمایت می.کند فرمول اوباما برای متقاعد کردن اسرائیل برای پذیرش مرزهای ،۱۹۶۷ مبادله ی زمین را مطرح می.کند جاهایی که اسرائیل خارج از مرزهای ۱۹۶۷ شهرک سازی
کرده، برای اسرائیل باشد و از مناطقی که شهرک سازی صورت نگرفته به فلسطین داده شود بیت المقدس و مسئله ی آوارگان مورد تأکید فلسطینی هاست اوباما در وهله ی نخست به حل مسئله ی مرزها تأکید دارد. نتانیاهو تأکید دارد بر به رسمیت شناختن تمامی گروههای فلسطینی اسرائیل را قبل از مذاکره و این که اسرائیل از بیت المقدس خارج نمی شود در این ،شرایط امکان حل مسئله وجود ندارد
#اندیشکده_مطالعات_روابط_بین_الملل
https://eitaa.com/international20
.
سیاست اوباما و جمهوری اسلامی ایران
در دوران مبارزات انتخاباتی مطرح کرد که حاضر به مذاکره با ایران بدون هر پیش شرطی است. در پیام های نوروزی تأکید کرد بر اختلافات بسیار میان ایران و آمریکا ولی دیپلماسی را راه حل دانست اما با موضع گیری های سال ۸۸ تغییر کرد در ایران ابهام وجود داشت در خصوص این که اوباما راست میگوید یا نه نامههای متعددی میان اوباما و
رهبرانقلاب نوشته شد.
فهم و درک از جامعه ی ایرانی توسط آمریکاییها در اواخر دورهی بوش و اوایل دورهی ،اوباما، گسترش یافت. سعی کردند با مراجعه به ایرانیان حاضر در اندیشکده های آمریکا نگاه دقیق تری داشته باشند و نسبت به لایه های حکومتی ایران شناخت پیدا کنند و در آن نفوذ یابند.
اتفاقات سال ۸۸ نقطه ی عطفی بود آمریکایی ها ،فشار ،توهین ادبیات ،شدیدتر تأکید بر شکاف بین حکومت و ملت، تحریم های جدی ۷۰ طرح تحریمی در دستور کار کنگره قرار گرفت را به کار بردند. تأکید کردند بر مسئله ای فشار بر سپاه هم بیشتر شد در حقوق بشر نیز فشار وارد شد موضع جمهوری خواهان نیز تقویت شد. حرکت از دیپلماسی با ایران برای حل مشکلات آمریکا تبدیل شد به حرکت برای علیه ایران نقش وزارت دفاع آمریکا بیش تر شد. مسئله ی هسته ای بیش تر به عنوان خطر مطرح شد
#اندیشکده_مطالعات_روابط_بین_الملل
https://eitaa.com/international20
جمع بندی
دولت اوباما از ابتدا به دنبال سیاست چماق و هویج بود هرگونه اقدام دیپلماتیک را با فشار همراه کرد. تلاش کرد برای همراه کردن کشورها علیه ایران حتی توانست چین و روسیه را همراه کرد فاز جدید روابط با روی کار آمدن روحانی آغازشد.
#اندیشکده_مطالعات_روابط_بین_الملل
https://eitaa.com/international20
Kist ali.mp3
10.29M
《کیست؟ علی》
اثری باصدای شاعر اهل بیت
حمید محمدی
برای میلاد امیرالمومنین(ع)
همنشین فقرا کیست؟ علی...
🌹 ⃟ ⃟🌿¦↭#میلاد_امام_علی (ع)
🌹 ⃟ ⃟🌿¦↭#روز_پدر
#امام_زمان
#ولادت_حضرت_علی_علیه_السلام
#روز_پدر
#ماه_رجب
#غدیر
@ghadir_16
مداحی_آنلاین_امیرالمومنین_استاد_عالی.mp3
461.3K
🌺 #میلاد_امام_علی(ع)
♨️امیرالمومنین
👌 سخنرانی بسیار شنیدنی
🎙حجت الاسلام عالی
🌹 ⃟ ⃟🌿¦↭#میلاد_امام_علی (ع)
🌹 ⃟ ⃟🌿¦↭#روز_پدر
#امام_زمان
#ولادت_حضرت_علی_علیه_السلام
#روز_پدر
#ماه_رجب
#غدیر
@ghadir_16
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سه ویژگی مهم مرد شایسته
🎙حاج اقا رفیعی
🌹 ⃟ ⃟🌿¦↭#میلاد_امام_علی (ع)
🌹 ⃟ ⃟🌿¦↭#روز_پدر
°#طوفان_الاقصی
#امام_علی_علیه_السلام
#امام_زمان
#ماه_رجب
#پدر
💠@sticker_eitaa313
🌎 طرح آمریکا و عربستان برای پایان جنگ غزه / به رسمیت شناختن اسرائیل در مقابل برپایی دولت فلسطینی
✍ مجله فارنپالیسی
🌿 «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا از ریاض میخواهد که گفتوگوها درباره به رسمیت شناختن اسرائیل در مقابل خویشتنداری تلآویو در غزه و کرانهباختری و تعهد به تامین منافع فلسطین از جمله برپایی دولت فلسطینی و یا حداقل دادن نوعی استقلال به آنها را از سر بگیرد.
🌿 بر اساس این گزارش فارن پالیسی، قبل از آغاز جنگ در هفتم اکتبر دولت بایدن تلاش میکرد که توافقی بزرگ در منطقه ایجاد کند و آن امضای توافق عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است و به موجب آن عربستان اسرائیل را بهرسمیت میشناسد.
🌿 در سپتامبر گذشته، «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی در مصاحبه با فاکسنیوز اعلام کرد که عادیسازی روبط عربستان با رژیم صهیونیستی هر روز نزدیکتر میشود و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی نیز در سخنرانی خود در سازمان ملل گفت که تلآویو در آستانه برقراری روابط با عربستان است.
یک مسئول ارشد در دولت آمریکا اواخر دسامبر گذشته گفت: مذاکرات ما با سعودیها در هفتههای اخیر نشان میدهد که آنها همچنان خواهان پیشروی در مساله عادیسازی روابط هستند.
🌿 روز یکشنبه گذشته «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در نشست خبری مشترک با «محمد بن عبدالرحمن آلثانی» همتای قطری خود در دوحه گفت: در غلبه بر مقاومت اولیه کشورهای عربی درمورد بررسی سناریوهای «بعد از جنگ غزه» موفقیتهایی به دست آورده است.
بلینکن گفت: شرکای ما آماده انجام این مذاکرات سخت و اتخاذ تصمیمهای سخت هستند، ما همه احساس میکنیم که تداوم این امر و حرکت رو به جلو منافعی برای ما دارد.
🌿 روز دوشنبه نیز بلینکن گفت در عربستان درمورد مساله عادیسازی روابط با تلآویو و هماهنگی برای مرحله بعد از جنگ غزه رایزنی کرده است.
وی گفت: درمورد مساله عادیسازی روابط در همه کشورها از جمله عربستان رایزنی کردیم، اهمیت زیادی به این مساله داده میشود اما این امر نیازمند پایان جنگ در غزه و ایجاد روند عملی برای برپایی دولت فلسطینی است.
فارن پالیسی در ادامه گزارش خود نوشت: تمام این تلاشها هنوز در مراحل ابتدایی است و در سایه مقاومت مداوم کابینه راستگرا و تندروی نتانیاهو درخصوص تشکیل دولت فلسطینی، هیچ گونه پیشروی در آینده نزدیک حاصل نخواهد شد. اسرائیلیها به خاطر عملیات حماس در هفتم اکتبر بهطور گسترده نتانیاهو را سرزنش می کنند اما حملات حماس همچنین باعث شد که احتمال گفت وگوی فوری درمورد راهحل ۲ دولتی غیرممکن شود.
🌿 «دنیس راس» مذاکرهکننده کهنهکار آمریکا در پروندههای منطقه ای که در دسامبر گذشته به سرزمینهای اشغالی رفته بود، در اینباره میگوید: اسرائیل درحال حاضر توان انجام این کار را ندارد.
🌿 در بخش دیگری از این گزارش همچنین آمده است دلائل و شواهد نشان میدهد نتانیاهو که از نظر سیاسی محاصره شده است و مخالفت با طرحهای بایدن را کلید ابقای خود در منصبش میبیند.
رسانههای صهیونیستی نیز گزارش دادند نتانیاهو به اعضای حزب لیکود گفته که تنها او قادر به ممانعت از تشکیل دولت فلسطینی در غزه و کرانهباختری بعد از پایان جنگ است.
در این گزارش آمده است اکثر صهیونیستها «از باور نتانیاهو مبنی بر اینکه دادن هر نوع استقلال به یک نهاد فلسطینی به معنای انجام حملات علیه اسرائیل در آینده است، حمایت می کنند و سخن گفتن در مورد این موضوع در مرحله کنونی به معنای پیروزی جنبش حماس است».
🌿 این مجله آمریکایی در گزارش خود آورده است: بایدن در یک سال انتخاباتی که مقبولیتش پایین آمده است، سعی میکند فشارهای گستردهای ایجاد کند بهویژه اینکه او و دولتش به خاطر حمایت از حمله نظامی اسرائیل به عزه مورد انتقاد شدید حتی در داخل حزب دموکرات آمریکا قرار گرفته است.
🌿 بایدن نیز در اکتبر گذشته به این مساله اشاره کرده بود که بخشی از اهداف حماس در حمله هفتم اکتبر، ناکام گذاشتن تلاشها برای عادیسازی روابط با عربستان است.
🌿 «نمرود نوفیک» مشاور ارشد «شیمون پرز» نخستوزیر پیشین رژیم صهیونیستی گفت: به نظر میرسد «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان اکنون جزو ائتلاف عربی گسترده با شروط واحد و یکسان است البته اگر خودش رهبر این ائتلاف نباشد، تا در راهبرد واشنگتن برای «روز بعد از جنگ غزه» مشارکت داشته باشند
#اندیشکده_مطالعات_روابط_بین_الملل
https://eitaa.com/international20
🌎 ترکیب دین و سیاست در انتخابات امریکای ۲۰۲۴ چگونه عمل میکند؟
🌿 دین نقش بزرگی در انتخاب رای دهندگان در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا ایفا خواهد کرد. با وجود کاهش تعداد افراد متعهد به ادیان رسمی در ایالات متحده، لفاظیهای مذهبی در عرصه سیاست تشدید شدهاست.
🌿 در انتخابات ۲۰۱۶، اکثرا مسیحیهای انجیلی از جمله ۶۶ درصد از سفیدپوستان اوانجلیک به نامزد جمهوریخواه، دونالد ترامپ رای دادند. همچنین افرادی که به صورت مرتب و هفتگی در مراسم کلیسا شرکت میکنند در آن انتخابات حضور قابل توجهی نشاندادند و رای ۵۵ درصد آنها برای ترامپ به صندوق ریخته شد.
حمایت مسیحیان انجیلی از ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ همچنان قوی بود. با این حال، جو بایدن کاتولیکها را به اردوگاه خود کشاند و برخی از اوانجلیکها را نیز متقاعد کرد که به نفع او رای دهند. بایدن حمایت عمومی ۱۶۰۰ رهبر مذهبی کاتولیک، پروتستان و اوانجلیک را جلب کرد.
در انتخابات ۲۰۲۴ احتمالاً سه گرایش کلیدی نمایان خواهد شد. لفاظیهای تشدید شده درباره آخرالزمان، ادعاهای بیشتر برخورداری از حمایت الهی و سکوت نسبی جامعه مسیحیان انجیلی درباره افزایش ناسیونالیسم مسیحی باشد.
۱. لفاظیهای آخرالزمانی
لفاظیهای آخرالزمانی مدتهاست که نقش برجستهای در سیاست آمریکا ایفا کردهاست. چنانکه که در سال ۲۰۱۶، نامزد ریاست جمهوری، هیلاری کلینتون به نیویورک تایمز گفت: “همانطور که به مردم گفتم، من آخرین چیزی هستم که بین شما و آخرالزمان ایستادهام.”
در واقع رهبران آمریکایی همواره طرفداران را از طریق لفاظیهای آخرالزمانی جذب کردهاند. از زمانی که پیوریتن جان وینتروپ برای اولین بار آمریکا را «شهر روی تپه» نامید( به معنای نمونه درخشانی برای پیروی جهانیان)، تهدید از دست دادن این موقعیت الهی به طور مداوم مورد استفاده نامزدهای ریاست جمهوری بودهاست.
جان اف کندی دقیقاً تصویر «شهر روی تپه» را در یک سخنرانی در سال ۱۹۶۱ در آستانه مراسم تحلیف خود به کار برد و مدعی شد که با “کمک خدا” شجاعت، صداقت، فداکاری و خرد معنابخش دولت او است.
بخشی از شهرت رونالد ریگان مربوط به سخنرانی او به نام ” زمانی برای انتخاب” است که طی آن او نامزدی کاندیدای جمهوریخواه، بری گلدواتر را اعلام کرد و گفت: ” ما این آخرین امید برای بشریت روی زمین را برای فرزندانمان حفظ میکنیم یا اینکه آنها را به قدم گذاشتن به هزاران سال تاریکی محکوم خواهیم کرد.” ریگان همچنین در سخنرانی خداحافظی خود ۲۵ سال بعد، ضمن ستایش آزادیهای ایالات متحده، تصویر شهر روی تپه را نیز دوباره طرح کرد و جان بخشید.
۲. فرمان الهی
از زمان تأسیس آمریکا، بسیاری از رهبران سیاسی ایالات متحده ادعا کردهاند که مجری فرمان الهی هستند. آنها تأکید کردند که خداوند، تأسیس نهادهای دموکراتیک کشور، از انتخابات مردمی تا توازن قوا در قانون اساسی را هدایت کردهاست.
به عنوان مثال، جورج واشنگتن در نامه ای در ژوئن ۱۷۸۸ به وزیر جنگ خود، بنجامین لینکلن، ادعا کرد که ” مشیت الهی بر تأسیس ایالات متحده بودهاست». سال قبل، بنجامین فرانکلین در کنوانسیون قانون اساسی سخنرانی کرد و در آن خاطرنشان کرد: “خدا بر امور مردم حکمرانی میکند. اگر گنجشکی نتواند بدون اطلاع او به زمین بیفتد، آیا این احتمال وجود دارد که یک امپراتوری بدون کمک او تاسیس شود؟”
در سال ۱۹۵۴، در میانه جنگ سرد، رئیس جمهور آیزنهاور لایحهای را امضا کرد که در آن “تحت اراده خداوند” به تعهد وفاداری اضافه شد، که تاکید دوبارهای بر ادعای قبلی جورج واشنگتن بود.
محققان مدتهاست مستند کردهاند که چگونه صاحبان قدرت از ادعا درباره اقتدار و فرمان الهی برای مشروعیت بخشیدن به نقش خود در بسیاری از کشورها استفاده میکنند. چنانکه اخیراً، برخی از سیاستمداران و شخصیتهای آمریکایی برای اقدامات ضد دموکراتیک خود به ادعا درباره فرمان و اقتدار الهی روی آورده اند.
۳. برتریطلبی نژاد سفید و ناسیونالیسم مسیحی
در ایالات متحده، هویتهای مذهبی و نژادی از آغاز شکل گیری این کشور در هم تنیده شدهاند. برتریطلبان سفیدپوست صریحترین ادعاها را مبنی بر لطف الهی به سفیدپوستان به طور کلی و به نسل نوردیک به طور خاص مطرح میکنند.
آنها ایدئولوژی نازیها را ترویج میکنند و سازمانهای جدیدی را توسعه میدهند که فلسفههای مشابه را با استفاده از ادعاهای مذهبی ارائه میکنند.
مثلا جنبش برتری طلبانه سفیدپوست و به شدت یهودیستیز به نام “هویت مسیحی” یک جنبش مذهبی جدید در آمریکای شمالی است که در دهه ۱۹۸۰ در میان گروههای سازمانیافته برتریطلب سفیدپوست محبوبیت پیدا کرد. این جنبش ادعا میکرد که رنگین پوستان توسط خداوند پستتر خلق شدهاند. آنها همچنین معتقدند که عهد مذهبی بین خدا و مردم در انجیل فقط برای اروپایی تباران طرح شده..👇
لینک متن کامل👇
https://www.dinonline.com/42438/
🌎 معنویت در بین امریکاییها
🌿 از هر ۱۰ بزرگسال امریکایی، ۷ نفر خود را باورمند به امور معنوی توصیف می کنند. این در حالی است که ۲۲ درصد از این جمع به مذهب خاصی معتقد نیستند.
🌿 در دهههای اخیر، امریکاییها کمتر خود را باورمند به مذهب رسمی خاصی میدانند. با این حال، نظرسنجی جدید مرکز تحقیقات پیو نشان میدهد که اعتقاد به ارواح یا قلمرو معنوی فراتر از این جهان، حتی در میان کسانی که خود را مذهبی نمیدانند، گسترده است.
نظرسنجی پیو نشان میدهد:
1️⃣ ۸۳ درصد از کل بزرگسالان در آمریکا معتقدند که مردم علاوه بر بدن فیزیکی، روح دارند.
2️⃣ ۸۱ درصد میگویند امری معنوی فراتر از جهان طبیعی وجود دارد، حتی اگر ما نتوانیم آن را ببینیم.
3️⃣ ۷۴ درصد معتقدند برخی چیزها وجود دارد که علم نمیتواند آنها را توضیح دهد.
4️⃣ ۴۵ درصد میگویند که احساس ارتباط ناگهانی با چیزی فراتر از این دنیا داشتهاند.
5️⃣ ۳۴ درصد میگویند که احساسی قوی داشتهاند که فردی که درگذشته از آن سوی دنیا با آنها ارتباط برقرار کردهاست.
6️⃣ ۳۰ درصد میگویند که شخصاً با یک روح یا نیروی معنوی نامرئی مواجه شدهاند.
🌿 بر اساس این دادهها ۷۰ درصد امریکاییها خورد را افرادی باورمند به امور معنوی توصیف میکنند. با این حال، از آنجایی که این اولین باری است که مرکز تحقیقاتی پیو بسیاری از این پرسشها را در مورد باورها، اعمال و تجربیاتی که ممکن است معنوی تلقی شوند از امریکاییها پرسیدهاست، بر اساس این دادهها نمیتوان درباره میزان افزایش یا کاهش معنویتگرایی در بین امریکاییها نظر داد.
🌿 تحقیقات پیشین این مرکز بیشتر بر اعتقاد دینی متمرکز بوده است. این بررسیها کاهش در باورها و اعمال مذهبی سنتی را بین امریکاییها نشان دادهاست که شامل کاهش تعداد بزرگسالان امریکایی است که میگویند با اطمینان کامل به خدا ایمان دارند، به طور منظم در مراسم مذهبی شرکت میکنند، روزانه عبادت میکنند و دین را در زندگی خود بسیار مهم میدانند.
🌿 برخی از مقالات خبری پیشبینی کردهاند که جوانان امریکایی ممکن است از اعتقاد به مذاهب رسمی دورتر شوند و آن را با ترکیبی از عناصر معنوی برگرفته از منابع متعدد، از جمله ادیان آسیایی و سنتهای بومی آمریکا و همچنین باور به اموری چون کارتهای تاروت و مانند آن جایگزین کنند. پوشش رسانهای نیز معمولا بر افرادی متمرکز شدهاست که خود را باورمند به امور “معنوی اما نه مذهبی” توصیف می کنند.
🌿 در حالی که بررسیهای مرکز تحقیقات پیو از سال ۲۰۰۷ نشان میدهد درصد امریکاییهایی که خود را مسیحی میدانند کاهش یافتهاست. با وجوداین، شواهد مبنی بر جایگزینی «مذهب» با «معنویت» بسیار ضعیف به نظر میرسد، چراکه تعریف و تفکیک این مفاهیم دشوار است.
#اندیشکده_مطالعات_روابط_بین_الملل
https://eitaa.com/international20
افول آمریکا
در خــود آمریکا یک گروهی هستند به نام دیکلاینیستها اینها افول گرایانند. چرا آمریکا دارد افول پیدا میکند دلایل خاص خودش را دارد. افول پیدا کردن به این معنی نیست که دارد فروپاشی پیدا میکند. افول پیدا کردن یعنی اینکه قدرت نسبی اش دارد کاهش پیدا می کند. اتحاد جماهیر شوروی در وضعیت فروپاشی collapse) قرار گرفت آمریکا در وضعیتی دیکلاین (decline) قرار دارد یعنی زمانی بود که آمریکا ۵۰ در صد تولید ناخالصی جهان را در اختیار داشت امروز 23 درصد از تولید ناخالصی جهان را دارد. چین زمانی یک درصد از تولید ناخالصی جهان را داشت که امروزه ۱۰ یا ۱۲ درصد را در اختیار دارد.
پس وقتــی نسبت قدرت چین و هند و روسیه و آفریقای جنوبی با یک تغییراتی همراه میشود بیانگر این است که نسبت قدرت آنها در مقیاس ۱۰ سال پیش در برابر آمریکا بیشتر شده است.
وقتی نسبت قدرت تغییر پیدا میکند چه وضعیتی به وجود میآید؟
در جواب باید گفت: وضعیت بحران است. این بحران میتواند یک نوع آشوب سازی خاصی در حوزه سیاست و ادبیات و روابط بین الملل به نوعی به جا بگذارد.
شما نشانه های مختلف بحران را می بینید. یـک بحران در فضای اوراسیا دیده میشود یک بحران یمن در بود یک بحران افغانستان، یک بحران عراق و یک بحران مربوط به ایران است.
#اندیشکده_مطالعات_روابط_بین_الملل
https://eitaa.com/international20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📰 آتشسوزی در انبار شرکت اسرائیلی Neostrim در قزاقستان
⬅️ به گزارش ماوراءالنهر و بهنقل از آندره سرینکو، شامگاه ۱۴ژانویه۲۰۲۴، انبار شرکت اسرائیلی Neostrim در آلماتی قزاقستان دچار حریق شد.
📄 شرکت Neostrim وابسته به شرکت بینالمللی BASF Central Asia است که توسط سرمایهداران اسرائیلی حمایت میشود.
📄 بهگفته این منبع، حمله به این انبار توسط فرد ناشناسی با استفاده از کپسول اکسیژن و بنزین انجام شده است. مهاجم کپسول اکسیژن را در انبار قرار داده و با استفاده از بنزین آن را به آتش کشیده و سپس از محل فرار کرده است.
❗️ آندره همچنین با تکیه بر منابع خود تاکید میکند که این حمله ارتباط مستقیمی با وقایع چند ماه اخیر در غزه دارد و به احتمال زیاد این حمله نیز یکی دیگر از اقدامات زیرزمینی ضداسرائیلی در قزاقستان و منطقه آسیای مرکزی است.
#اندیشکده_مطالعات_روابط_بین_الملل
https://eitaa.com/international20
موضوع جدید اندیشکده مطالعات روابط بین الملل
بررسی چین و سیاست خارجی و راهبردهای چین در دنیا می باشد
#اندیشکده_مطالعات_روابط_بین_الملل
https://eitaa.com/international20
امروزه برخی چین را «ابرقدرت» «شرق» مینامند؛ کشوری که میرود نامش را در زمره یکی
از کشورهایی که قواعد بازی سیاست و اقتصاد را در قرن ۲۱ تعیین میکنند تثبیت کند. اگر شوروی در قرن ۲۰ عنوان ابر قدرت شرق را یدک میکشید اما نتیجه بی پروایی ها و بلند پروازی های این کشور در سال ۱۹۹۱ نمایان شد یعنی زمانی که ۱۵ کشور از دل ابر قدرت سابق زاده شدند. اما چین با احتیاط بیشتری به پیش میرود و رهبرانش از الگوی شوروی درس عبرت گرفته اند. چین حتا جامه ابرقدرتی شرق را بر قامت خود کوچک میبیند و درصدد است تا طرحی نو در اندازد و قرن ۲۱ را «قرن چین سازد. برخی معتقدند که سال ۲۰۴۰ سالی است که چین از آمریکا پیشی خواهد گرفت و جامه هژمون» بر تن خواهد کرد. آنها بر این باورند که اقتصاد چین با نرخ رشد بالایی در حال پیشرفت است اما آمریکا به دلیل جنگهای پرهزینه در عراق و افغانستان و کسری بودجه و درگیری در بسیاری از پروندههای جهانی عملا وارد دوره ای از فرسایش شده است. دقیقا بخاطر همین نگرانی بود که ترامپ ظهور کرد و سیاستهای تازه ای را در پیش گرفت
#اندیشکده_مطالعات_روابط_بین_الملل
https://eitaa.com/international20
دربرتری اقتصاد چین اکنون هم بر جهانیان ثابت شده است. چین دارای دومین جهان و سومین کشور پهناور دنیا پس از روسیه و کاناداست که تقریبا با ۱۴ کشور دارای مرز مشترک زمینی و با ۶ کشور دارای مرز آبی مشترک است این کشور با مساحتی بیش از ۹ میلیون کیلومتر مربع دارای بیش از ۵ هزار جزیره پراکنده در قلمرو دریائی خود است که مساحت کل آنها ۸۰ هزار کیلومتر مربع و طول ساحلی آنها ۱۴ هزار کیلومتر است. اقتصاد ۱۴ تریلیون دلاری این کشور آینده ای را نوید میدهد که در آن چین میتواند به یکی از بازیگران و معماران اصلی اقتصاد و سیاست در جهان تبدیل شود. اگر چند دهه پیش ۵ کشور چین را به عنوان یک طرف تجاری به رسمیت میشناختند اکنون بیش از ۱۰۰ کشور چین را به عنوان یک شریک تجاری مهم مینگرند نفوذ این کشور در اقصا نقاط دنیا دیده میشود. چینی ها در راستای دور زدن کشورهای غربی مبادرت به تأسیس بانک توسعه زیرساختی آسیا کرده اند که نقش صندوق بین المللی پول را برای کشورهای آسیایی و غیر آسیایی ایفا می کند. اگر IMF در اعطای وامهای خود شرایط خاصی را لحاظ میکـ کند تا بازگشت پولش تضمین شود اما چین هیچ پیش شرطی را برای اعطای وام تعیین نمی کند
#اندیشکده_مطالعات_روابط_بین_الملل
https://eitaa.com/international20
۱. تجلی روح کنفوسیوس در کالبد چین
قرن ۲۱ را «قرن چین خوانده اند؛ قرنی که در آن احتمالا اژدهای زرد از ایالات متحده پیشی خواهد گرفت. برخی ظهور چین را به منزله افول آمریکا میدانند و بر این باورند که اقتصاد چین با نرخ رشد بالایی در حال پیشرفت است اما آمریکا به دلیل جنگهای پرهزینه در عراق و افغانستان و کسری بودجه و درگیری در بسیاری از پروندههای جهانی عملا وارد دوره ای از فرسایش شده است برخی دیگر چنین استدلال میکنند که عبارت «ظهور چین» پس از «حملات ۱۱ سپتامبر»، «جنگ «عراق» و «انتخاب» باراک اوباما پرکلیک ترین خبر بوده است. در قاموس این گروه، ظهور چین به عنوان قدرتی جهانی «تنها اتفاقی است که سیاست بین الملل را در قرن ۲۱ از نو شکل خواهد داد برخی هم چین را به منزله قدرتی نوظهور یا در حال ظهور مورد شناسایی قرار داده اند تعدادی دیگر این کشور را تهدیدی بر نظم جهانی میپندارند و گروهی هم این کشور را رقیبی مهم در فضای اقتصادی تلقی کرده اند، تعدادی هم از «نواستعمارگری چین» سخن به میان آورده اند تعدادی از تحلیلگران هم از نظریه هایی مانند سازه انگاری برای توصیف ظهور چین بهره جسته اند
#اندیشکده_مطالعات_روابط_بین_الملل
https://eitaa.com/international20
به هر روی، «ظهور چین در درون نظام بین الملل موجود بیانگر یکی از مهمترین تغییرات در روابط جهانی در آغاز سده جدید است بدین معنا که این کشور در حال حرکت از یک حالت انفعالی و انزواجویانه به یک قدرت منطقه ای و بین المللی توانا به اعمال نفوذ نه فقط در آسیای شرقی بلکه در نظام بین المللی است. این ظهور برای چین هم فرصت» است و هم «چالش». «فرصت برای عرض اندام و یافتن فضایی برای رشد و بالیدن و چالش از این جهت که ممکن است با واکنشهایی از سوی «هژمون» و سایر رقبا مواجه شود به همین جهت است که بزرگترین چالش و فرصت فراروی سیاست خارجی چین در سده ۲۱ تنظیم و مدیریت نحوه روابط با آمریکاست. همزمان شدن فروپاشی شوروی به عنوان تنها قدرت موازنه گر در برابر هژمون طلبی آمریکا با روند ظهور چین در نظام بین الملل باعث شد تا بسیاری از ناظران مسائل بین المللی روندهای روابط چین و آمریکا را تعیین کننده نهایی حکمرانی جهانی در سده جدید بدانند گروهی دیگر از صاحبنظران هم چین را قدرتی غیر لیبرال» نامیده اند که اگرچه از مولفه های قدرت برخوردار است اما در زمره قدرتهای غیر لیبرال قرار میگیرد. حقیقت چیست؟ آیا به راستی قرن ۲۱ قرن چین است؟ آیا قرن آمریکایی» به پایان خود نزدیک میشود؟
#اندیشکده_مطالعات_روابط_بین_الملل
https://eitaa.com/international20
animation.gif
116.9K
نظام سیاسی چین را شاید بتوان یک نظام کمونیستی مختلط نامید که اندیشه های بر کنفوسیوس مارکس و مائو مبتنی است. این کشور در عین حال دست به یک تجدیدنظر طلبی در باورهای کمونیستی خود زده است مارکسیستها معتقدند کارگران در تمام کشورها نمی توانند بطور مسالمت آمیز به اهداف خود برسند. بنابراین تحول بنیادین فقط از طریق جنگ و تمرد و انقلاب میسر میشود در چین اینگونه نبود کارگران نه دست به انقلاب و جنگ زدند و نه تمرد پیشه ساختند بلکه تحول از بالا به پایین رخ داد چینیها با پی بردن به اینکه با کمونیسم نمیتوانند به مصاف سرمایه داری بروند به سوسیالیسم با مختصات چینی»گذار کردند تا ضمن تعامل با سرمایه داری و بهره بردن از مواهب ،آن یک نظام اندیشه و یک نظام سیاسی نوینی با مختصات چینی در اندازند تا هم آن را داشته باشند و هم این را هم از مواهب بازار آزاد بهره برند و هم از مواهب کمونیسم مانند ماندگاری در قدرت، نظارت شدید بر فضای رسانه ای مطبوعاتی و غیره برخی هم چین را یک دولت کمونیستی لیبرال» مینامند که ترکیبی است از کمونیسم توتالیتر و کمونیسم لیبرال یا به تعبیری انتقال از کمونیسم توتالیتر به سوسیالیسم با سیمایی انسانی به هر روی چینی ها اصلاح طلبی کنفوسیوسی را جایگزین انقلاب کردند به این ترتیب چینیها در نظام اندیشه خود به این باور رسیدند که تن به اصلاح در اندیشه های خود بدهند و به همزیستی مسالمت آمیز با غرب و نظام کاپیتالیستی روی آورند و از شدت تخاصم خود با قدرت های برتر نظام بین الملل بکاهند
#چین
#اندیشکده_مطالعات_روابط_بین_الملل
https://eitaa.com/international20
🔺ویژگیهای عمومی و راهبردی جنگ آینده:
۱- در هم تنیدگی و تأثیرگذاری متقابل تهدیدهای نظامی با تهدیدهای امنیتی
۲- قدرت غافلگیری بالا (فریب، قدرت مخفیسازی، تهاجم دور از انتظار، استقرار دور)
۳- اشراف اطلاعاتی با توجه به امکانات گسترده در فضا، هوا، زمین و دریا
۴- عملیات پر شدت و متمرکز در زمان کوتاه (گریز از فرسایشی شدن #جنگ)
۵- گستردگی عملیات از نظر جغرافیا و بُعد مکان (سطح، زیرسطح، هوا و فضا)
۶- فناوری محور بودن
۷- تکیه بر عملیات مخصوص چند نیرویی
۸- گسترش و سیالی کردن میدان جنگ
۹- تلفیق توانمندیها (نرم، نیمهسخت و سخت)
۱۰- حمله به توانمندیهای راهبردی و مراکز ثقل دشمن
۱۱- بهرهگیری از عملیات گسترده روانی با استفاده از تکنیکها و تاکتیکهای رسانهای و فضای سایبر
۱۲- کاهش چرخه زمان اطلاعات و زمان اجرای اطلاعات
۱۳- افزایش دقت هدفگیری و هوشمند شدن سلاحها بهعنوان مثال افزایش دقت، سرعت و قدرت تخریب موشکها (کاهش هواپیماها و مهمات)
۱۴- نزدیکی سطوح راهبردی، عملیاتی و راه کنشی جنگ
۱۵- همزمانی عملیات در سطوح راهبردی، عملیاتی و راه کنشی
۱۶- عملیات نظامی تأثیرمحور با تمرکز بر نقاط ثقل و ستون فقرات کشور مقابل
۱۷- دور ایستایی #جنگ_آینده
۱۸- ارزش محوری و آرمانی بودن (ایدئولوژی و هدفهای بلندمدت)
۱۹- مردم پایه بودن
۲۰- دریا پایه و هوا پایه بودن (استفاده حداقل از نیروی زمینی)
۲۱- استفاده از گروههای تروریستی فراملی و فروملی در محیط قومی-مذهبی
۲۲- خصوصیسازی و استفاده از توان شرکتهای امنیتی در پوشش شرکتهای تجاری
۲۳- شناخت محور بودن (با استفاده از علوم شناسایی) – یکی از تأکیدات مقام معظم رهبری حضرت امام خامنهای حفظهالله دشمنشناسی است.
۲۴- همطراز نبودن
۲۵- نابرابر بودن
۲۶- قابلیت محور بودن
۲۷- بسیج توانمندی و مؤلفههای قدرت ملی
۲۸- متنوع شدن محیط تهدیدات و نوع عملیات
#اندیشکده_مطالعات_روابط_بین_الملل
https://eitaa.com/international20
فرماندار تگزاس:
ما آماده جنگ داخلی با دولت بایدن هستیم.
به دستور بایدن گاز تگزاس قطع شده است.
#اندیشکده_مطالعات_روابط_بین_الملل
https://eitaa.com/international20
پیشینه اصلاحات در چین
آغاز اصلاحات در چین به سال ۱۹۷۸ بازمی گردد، دو سال پس از مرگ مائو زدونگ. اگر چین گذشته خوار و خفیف شمرده میشد اما امروز دیگر چنین نیست تاریخ چین امروز داستان کشوری است که روزگاری در دوران استعمار حقیر شمرده میشد چین سرزمینی است که قطب نما، باروت، کاغذ و چاپ را اختراع کرد و ثروتهای شگفت آور به دست آورد در حالی که اروپا هنوز عقب مانده بود.
سپس قرن تحقیر» فرا رسید و بریتانیایی ها تریاک را به مردم چین تحمیل کردند، ژاپنی ها به جنایات وحشتناک روی آوردند و حقوق بشر هم ابزار فشار آمریکاییها شد. اما امروز چین به دنبال این است که سرنوشت خود را در دست بگیرد
#چین
#اندیشکده_مطالعات_روابط_بین_الملل
https://eitaa.com/international20
آدام اسمیت میگوید چین در قرن ۱۸ یکی از ثروتمندترین کشورها بود. او در «ثروت ملل» مینویسد چین همچنین یکی از بارورترین و پرکشت شده ترین صنعتی ترین و مرفه ترین و شهری ترین کشورها در دنیا بود شاید در این سخن اغراق باشد
اما دوران افول چین از قرن ۱۶ شروع شد و در قرن ۲۰ به اوج خود رسید میتوان تاریخ قرن ۲۰ چین را به دو دوره پیش از مائو» و پس از مائو تقسیم کرد .
چین در دوران حیات مائو کشوری ،فقیر درگیر قحطی و رقابت با برادر بزرگتر (شوروی) بود نظام سیاسی این کشور نیز متکی بر کشاورزی بود. چین در دوران مائو کشوری ضعیف بود که در آن هنگ کنگ و ماکائو در اختیار بریتانیا و پرتغال بود و تایوان زیر یوغ آمریکا قرار داشت چرخ اقتصاد نمی چرخید در آن دوران که نظام دو قطبی همچنان حاکم بود.
#چین
#اندیشکده_مطالعات_روابط_بین_الملل
https://eitaa.com/international20