🌹🌹🌹
#ishia
#جامعه_اسلامی
#قسمت32
#آیه200_سوره_آل_عمران
از آنچه گذشت معلوم شد كه :
💠 اوّلاً : #قانون_حقيقى در تمدّن عصر حاضر عبارت است از نظامى كه بتواند خواست و عمل افراد جامعه را تعديل كند، و مزاحمت ها را از ميان آنان بر طرف سازد، و طورى مرزبندى كند كه اراده و عمل كسى مانع از اراده و عمل ديگرى نگردد.
💠 و ثانياً : افراد جامعه كه اين قانون در بينشان حكومت می كند در ما وراى قانون #آزاد باشند؛ چون مقتضاى اينكه بشر مجهّز به شعور و اراده است اين است كه بعد از تعديل، آزاد باشد.
و به همين جهت است كه قوانين عصر حاضر متعرّض #معارف الهيّه و #مسائل اخلاقى نمى شود (و بشر را در انتخاب هر عقيده و داشتن هر خُلقى آزاد می گذارد) و اين دو امر بسيار مهم به شكلى تصوّر مى شود كه قانون به آن شكل تصوّرش كند. ولى بتدريج و به حكم اينكه جامعه تابع قانون است عقايد و اخلاقش نيز با قانون سازش نموده، خود را با آن وفق مى دهد و دير يا زود صفاى معنوى خود را از دست داده و به صورت مراسمى ظاهرى و تشريفاتى خشك در مى آيد. و باز به همين سبب است كه مى بينيم چگونه سياست ها و #سياست_بازان با دين مردم بازى می كنند، يك روز تيشه به ريشه آن مى زنند و روز ديگر روى خوش نشان می دهند و در ترويج آن مى كوشند، و روز ديگر كارى به كار آن نداشته به حال خود واگذارش مى كنند.
💠 ثالثاً : معلوم شد كه اين طريقه خالى از نقص نيست. براى اينكه هر چند ضمانت اجراى قانون به قدرت مركزى (كه يا فردى و يا افرادى است) واگذار شده ليكن در حقيقت و سرانجام، ضمانت اجرا ندارد. به اين معنا كه آن #قدرت_مركزى اگر خودش از حقّ منحرف شد و مرز قانون را شكست و سلطنت جامعه را مبدّل به سلطنتِ شخص خود كرد و در نتيجه اراده و دلخواه او جاى قانون را گرفت، #هيچ قدرتى نيست كه او را به مرز خود برگرداند و دوباره قانون را حاكم سازد. و بر اين معنا شواهد بسيارى در زمان خود ما (كه به اصطلاح عصر تمدّن و دانش است) وجود دارد، تا چه رسد به شواهدى كه تاريخ از قرون گذشته ضبط كرده كه مردم نه به اين پايه از «دانش» رسيده بودند و نه به اين درجه از «تمدّن».
علاوه بر اين نقص، نقص ديگرى نيز وجود دارد و آن #پنهانى بودن موارد نقض قانون است. چون قوّه مُجريه تنها مى تواند حفظ قانون را در ظاهر حال جامعه تعهّد و ضمانت كند و در مواردى كه احياناً قانون شكنى ها پنهانى صورت می گيرد از حيطه قدرت و مسئوليت مُجرى خارج است. اينك به اول گفتار بر می گرديم...
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
🌷🌷🌷
#ishia
#انسانِ_بَرده
#قسمت2
#المیزان
💠 و ما در ابحاث گذشته مكرّر گفتيم كه بطور كلى مسأله مالكيّت در مجتمع انسانى مبنى است بر غريزه اى (= بکار بردن تمام قدرت برای سود بردن از هر چيزى كه ممكن است به وجهى از آن سود برد) که در هر انسانی وجود دارد. و انسان كه مسأله #استخدام، فطری و طبيعى اوست، در راه بقاى حيات خود هر چيزى را كه بتواند استخدام نموده و از منافع وجودى آن استفاده مى كند؛ چه از مواد اوليّه عالَم و چه عناصر و چه مركّبات گوناگون جمادى، و چه حيوانات و چه انسانى كه هم نوع خود او و در انسانيّت مثل اوست.
💠 و اگر احساس احتياج به مسأله #اشتراك در زندگى نبود، آرزوى طبیعی اش اين بود كه همه افراد هم نوع خود را استثمار نمايد. ليكن همين احتياج مُبرمش به اجتماع و تعاون در زندگى، او را مجبور به قبول اشتراك با ساير هم نوعهاى خود در عمل و تحصيل منافع هر چيزى و انتفاع از آن نموده است. از اين رو، او و ساير همنوعانش مجتمعى تشكيل دادند كه هر جزئى از اجزاى آن و هر طرفى از اطرافش اختصاص به عمل يا اعمالى داشته و تمامى افرادشان از مجموع منافع حاصله برخوردار مى شوند؛ يعنى نتائج اعمالشان تقسيم شده و هر كسى به قدر #وزن_اجتماعی اش از آن سهم مى گيرد.
💠 و تن در دادن به چنين تشكيلات - همانطورى كه گفتيم - بر خلاف آرزوى طبيعى و جِبلّى او و صرفاً از روى #اضطرار است. به شهادت اينكه مى بينيم يك فرد از انسان با اينكه موجودى است اجتماعى هر وقت در خود قوّت و شدّتى مى بيند پشتِ پا به همه قوانين اجتماعى و مَدنى كه آن نيز طبيعى آدمى است زده و شروع مى كند به #زورگویی و قُلدرى، افراد هم نوع خود را زير يوغ استعمار خود كشيدن و دعوى مالك الرِّقابى كردن و به جان آنان و نواميس و اموالشان به دلخواه خود دست درازى كردن.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
🌷🌷🌷
#ishia
#انسانِ_بَرده
#قسمت3
#المیزان
💠 و لذا اگر خواننده محترم آزادانه و #منصفانه در روش اينگونه افراد و استثمارشان تأمّل كند خواهد ديد كه اينان روش خود را در تملّك و تصاحب انسانها، تنها در انسانهايى كه داخل در مجتمع آنان و جزئى از اجزاى آنند معتبر نمى دانسته بلكه روش مزبور را در آشنا و بيگانه و دوست و دشمن اجرا می کردند.
چيزى كه هست #دشمن را از اين جهت تملّك مى كردند كه بيگانه بود و يا به جرم دشمنى، محكوم به بيگانگى و خروج از مجتمع او شده بود. زیرا دشمن همه آرزو و همّش اين بوده است كه تار و پود هستى او را به باد داده، اسم و رسمش را محو و نابود سازد و به همين جهت از مجتمع طرف خود خارج شده، و طرف هم به خود حقّ مى داد كه او را نابود كرده و او و ما يَملك او را تملّك كند، چون براى او احترامى قائل نبود.
💠 و همچنين #پدرانى كه اولاد خود را مِلک خود مى دانستند آنان نيز اولاد را در عين حالى كه جزو مجتمع خود مى شمردند ولیکن هم طراز و هم سنگ خودشان نمى پنداشتند، و چنين معتقد بودند كه فرزندان در مجتمع بشرى از متعلّقات و توابع پدرانند و به همين جهت به پدران حقّ مى دادند كه در فرزندان خود همه رقَم تصرّف حتى كُشتن و فروختن و تصرّفات ديگر را بكنند.
يا از اين جهت تملّک مى كردند كه خصوصياتى كه در آنان بوده آنان را بر اين مى داشت كه #خيال كنند كه ما فوق افراد مجتمعند و افراد، هم پايه و هم وزن و در منافع شريك آنان نيستند و حقّ دارند كه در جامعه حُكمرانى نموده و از هر لذّتى لُبّ لباب آن را (= بهترینش را) به خود اختصاص دهند و در نُفوس افراد مجتمع همه رقم دخل و تصرف نموده حتى آنان را زير يوغ بَردگى خود درآورند.
💠 پس معلوم شد #اصل_اساسى در مسأله بَرده گيرى همان «حقّ اختصاص و تملّك على الاطلاقى» بوده كه انسان هاى #زورمند براى خود قائل بوده اند. و نيز معلوم شد كه اين روش ناپسند را نسبت به طائفه مخصوصى اجرا نمی كردند، بلكه هر ضعيفى را بدون استثنا محكوم به رِقّيت و بندگی خود مى دانستند و تنها كسانى مستثنا بودند كه مثل خودشان زورمند و در وزن اجتماعى هم سنگ شان باشند.
از اينان گذشته هيچ مانعى از بَرده گرفتن بقيه افراد مجتمع برايشان نبود و عُمده ی اين بقيه سه طائفه بودند : #یک : دشمنانى كه با آنان سر جنگ داشتند، #دو : فرزندان خُرد و ضعيف آنان و هم چنين زنان نسبت به اولياى خودشان، #سه : هر مغلوب ذليلى نسبت به غالب عزّت يافته خود.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
http://eitaa.com/joinchat/4236247057Cded3cd6bc7
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
🌸🌸🌸
#امام_علی_علیه_السلام
❤️ إنَّ هَذِهِ القُلُوبَ تَمَلُّ کَمَا تَمَلُّ الأَبدَانُ فَابتَغُوا لَهَا طَرَائِفَ الحِکَمِ؛
💙 این #قلب_ها خسته و افسرده می شوند، همچون بدن ها؛ پس برای رفع ملالت آنها، لطایف حکمت آمیز زیبا و جالب انتخاب کنید.
📚 نهج البلاغه حکمت91
#توضیح
🔸در این حدیث، امام (علیه السلام) برای رفع خستگی راهی را نشان می دهد و آن استفاده از نکته هایی است که حکمت آمیز، جالب توجّه و شیرین باشد.
🔸علمای بزرگ ما کتاب هایی نوشته اند که فکاهی و شعر و داستان است و این بدان خاطر بود که این کتاب ها بغل دست آنها باشد و در موقع خستگی با خواندن آنها #استراحت کنند.
🔸تفریح باید #سالم باشد؛ زیرا شیطان خیلی اوقات از طریق تفریحات ناسالم در انسان نفوذ می کند؛ چنان که در جوامع امروزی، تفریحات ناسالم به عامل فساد اخلاق تبدیل شده است.
🔹یکی از تفریحات، مزاح و شوخی کردن است که در این زمینه دو دسته روایت داریم :
🔸یک دسته از روایات می گوید که شوخی نکنید؛ زیرا هیچ انسانی مزاح نمی کند مگر این که مقداری از عقل خود را از دست میدهد. در جای دیگر آمده است مزاح نکن که نور تو را از بین می برد.
🔸بر اساس دسته دیگر از روایات؛ مزاح، پسندیده و مطلوب است. چنان که پیامبر اکرم (صلی الله علیه و آله و سلم) و امام علی (علیه السلام) هم مزاح می کردند.
🔹جمع این دو دسته از روایات این است که #مزاح بر دو نوع است : مزاح صحیح و مزاح ناصحیح. مزاحی که از حدود ادب و شرع خارج شود، ممنوع است و الّا صحیح بوده و اشکالی ندارد.
👈 انسان باید در زندگی نه خشک باشد و نه شور شور، بلکه باید در حدّ تعادل باشد.
#معرفت
🆔 @ishiaa
🌺🌺🌺
🌹🌹🌹
#ishia
#جامعه_اسلامی
#قسمت33
#آیه200_سوره_آل_عمران
✅ هدف و وجه مشترك قانونگذارى در دنياى امروز، بهره بردارى از مزاياى #حيات_مادّى است.
💠 و كوتاه سخن اينكه : #هدف و جهت جامعى كه (و يا نقطه ضعفى كه) در همه قوانين جاريه در دنياى امروز هست، بهره بردارى و بهره مندى از مزاياى حيات مادّى و دنيايى است و اين هدف است كه در همه قوانين، منتها درجه سعادت آدمى در نظر گرفته شده؛ در حالی كه #اسلام آن را قبول ندارد. زيرا از نظر اسلام، سعادت در برخوردارى از لذائذ مادّى خلاصه نمى شود بلكه مدار آن وسيع تر است، يك ناحيه اش همين برخوردارى از «زندگى دنيا» است و ناحيه ديگرش برخوردارى از «سعادت اخروى» است. كه از نظر اسلام، زندگى واقعى هم همان زندگى آخرت است و اسلام سعادت زندگى واقعى يعنى زندگى اخروى بشر را جز با «مكارم اخلاق و طهارت نفس از همه رذائل» تأمين شدنى نمى داند. و باز به حدّ كمال و تمام رسيدن اين مكارم را وقتى ممكن مى داند كه بشر داراى #زندگى_اجتماعى_صالح باشد، و داراى حياتى باشد كه بر «بندگى خداى سبحان» و خضوع در برابر مُقضيات رُبوبيّت خداى تعالى و بر معامله بشر بر اساس #عدالت_اجتماعى، متّكى باشد.
💠 اسلام بر اساس اين نظريه، براى تأمين سعادت دنيا و آخرت بشر، اصلاحات خود را از دعوت به #توحيد شروع كرد تا تمامى افراد بشر يك خدا را بپرستند، و آن گاه قوانين خود را بر همين اساس تشريع نمود و تنها به تعديل خواست ها و أعمال اكتفاء نكرد، بلكه آن را با قوانينى «عبادى» تكميل نمود و نيز «معارفى حقّه و اخلاق فاضله» را بر آن اضافه كرد. آن گاه #ضمانت_اجرا را در درجه اوّل به عهده «حكومت اسلامى» و در درجه دوم به عهده «جامعه» نهاد، تا تمامى افراد جامعه با تربيت صالحه علمى و عملى و با داشتن حقّ #امر_به_معروف و #نهى_از_منكر در كار حكومت نظارت كنند.
💠 و از مهم ترين مزايا كه در اين #دين به چشم مى خورد ارتباط تمامى اجزاى اجتماع به يكديگر است؛ ارتباطى كه باعث وحدت كامل بين آنان مى شود. به اين معنا كه #روح_توحيد در فضائل اخلاقى كه اين آئين بدان دعوت می كند سارى و #روح_اخلاق نامبرده در اعمالى كه مردم را بدان تكليف فرموده جارى است، در نتيجه تمامى اجزاى دين اسلام بعد از تحليل به «توحيد» بر می گردد و توحيدش بعد از تجزيه به صورتِ آن «اخلاق» و آن «اعمال» جلوه مى كند. همان روح توحيد اگر در قوس نزول قرار گيرد آن اخلاق و اعمال مى شود و اخلاق و اعمال نامبرده در قوس صعود همان روح توحيد مى شود، هم چنان كه قرآن كريم فرمود :
❣ إلَيْهِ يَصْعَدُ الْكَلِمُ الطَّيِّبُ وَ الْعَمَلُ الصَّالِحُ يَرْفَعُهُ —- كلمه توحيد از ناحيه خدا نازل و عمل صالح همان را بالا مى برد. (سوره فاطر آيه 10)
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
🆔 @ishiaa
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
🔴 مهم 🔴
🔵درباره ظهور🔵
سلام و عرض ادب
🔹مدّتی است در فضای مجازی اینطور تبلیغ می شود که #ظهور_نزدیک_است و زود باشید آماده باشید که نشانه های ظهور اتفاق افتاده و عن قریب است که آقا امام زمان (عج) ندای أنا بقیة الله معروفش را برای جهانیان سر داده و زمین را از لوث وجود ظالمین پاک بکند. و چنان قضیه را قطعی و حتمی جلوه می دهند که برخی در همین زمینه کانالها و گروهها به راه انداخته و چنان سرگرم فضاسازی هستند که گویا حضرت #باید در همین ماه مبارک رمضان ظهور کنند و یا امسال حتماً سال ظهور است و...
🔹 عدّه ای پا را از این هم فراتر گذاشته و می گویند : راه حلّ های برای #زنده_ماندن و نجات شیعیان دارند تا در بحبوحه ظهور حضرت که دو سوم جمعیت زمین کشته شده و از بین می روند!! ایشان بتوانند جان سالم به در برده و نعوذ بالله از تیغ کشیده حضرت خلاصی یابند.!!!
🔹 ناگفته نماند که هیچ کدام از اینها تاریخ دقیق دقیق برای ظهور « به روز و ساعت مشخص» تعیین نمی کنند، و به گمان خودشان در این مورد مواظب حدیث معروف کَذَبَ الوَقّاتون (= تعیین کنندگان وقت دروغ می گویند) هستند.
♦️باید توجه داشته باشیم که یکی از نتایج #خطرناک اینگونه تبلیغات این است که مردم را بطور جدّی متوقع ظهور می کند. در نتیجه اگر بخاطر موانعی ظهور اتفاق نیفتد، مردم #ناامید شده و حتی در ایمان خود به وجود قائم(عج) سست می شوند. مضافاً بر اینکه ممکن است عدّه ای از خدا و امام زمان (عج) نیز طلبکار بشوند که چرا ظهور اتفاق نیفتاد و باید ظهور می شد و...
🔸نا گفته نماند در اینگونه تبلیغات، بطور #غیر_مستقیم چهره خشن و تشنه به خونی از حضرت و قیام ایشان به تصویر کشیده می شود و مردم را بیشتر از اینکه امیدوار و خوشحال کند، ناراحت و نگران می کند.
💠 دوستان عزیزم، اهل بیت علیهم السلام همواره ما را به #انتظار_فرج توصیه کرده و دستور داده اند که برای ظهور حضرت مهدی (عج) آمادگی لازم را به دست آورده و در حدّ توان برای ظهورش زمینه سازی کنیم و همیشه به او و فرجش مؤمن بوده و امیدوارانه برایش کار کنیم تا به اذن الهی و با برطرف شدن موانع، حضرت قیام کرده و مؤمنین و مستضعفین را عزّت ببخشد و ریشه ظلم و ظالم را بخشکاند. ولی باید به دقت مواظب باشیم تا بوسیله برخی افراد بازی نخوریم و اجازه ندهیم با اعتقادات حقّه ای که داریم بازی شده و دشمنان قرآن و انقلاب #ضربه_نهایی خودشان را (که 1- ناامید کردن مردم از آینده روشن پیش رویشان و 2- بی اعتمادی به مُتولّیان دینی است) بر پیکره امّت مسلمان ایران وارد سازند.
🆔 @ishiaa
🌺🌺🌺🌺
🌹🌹🌹
#ishia
#انسانِ_بَرده
#قسمت4
#المیزان
❇️ سير تاريخى بَرده گيرى ❇️
💠 گر چه تاريخِ شيوع سنّت برده گيرى در مجتمع بشرى در دست نيست، ليكن چنين به نظر مى رسد كه اين سنّت نخست درباره #اُسراى_جنگى و سپس درباره #زنان و #فرزندان عملى شده باشد. براى اينكه آن مقدار كه در تاريخ اُمَم قوى و جنگى به قصص و حكايات و قوانين و احكام مربوط به سنّت برده گيرىِ اسراى جنگى برمى خوريم به داستانهاى برده گيرى زنان و فرزندان بر نمى خوريم.
💠 اين سنّت در بين #جميع ملل و اُمم متمدّن قديم مانند هند، يونان، روم و ايران و همچنين در بين اديان آسمانى آن روز مثل دين يهود و نصارا - به طورى كه از انجيل و تورات استفاده ميشود - رواج داشته است؛ تا اينكه اسلام ظهور نموده و پس از امضاء اصل اين سنّت، محدودیت ها و تضييقات زيادى در دائره آن و اصلاحاتى در احكام و قوانين آن كرد. تا اينكه در اثر آن تضييقات اسلام، سرانجام اين سنّت به اينجا كشيد كه در هفتاد سال قبل (= اواخر دهه 1260شمسی) در #كنفرانس_بروكسل به طور كلّى لغو گرديد.
💠 #فردينان_توتل در معجم خود كه درباره أعلام شرق و غرب نوشته در صفحه 219 مى گويد : مسأله برده گيرى در بين ملل قديم شايع بود، و اين برده ها از همان اُسراى جنگى و طوائف مغلوبه بودند، و اين روش در بين يهود و يونانيها و روميها و عرب جاهليت و همچنين در اسلام داراى نظام معروفى بود، و ليكن رفته رفته رو به زوال و لغويّت گذاشت. نخست در هند در سال 1843 و سپس در مستعمرات فرانسه در سال 1848 و در ايالات متحده آمريكا بعد از جنگ انفصال در سال 1865 و در برزيل در سال 1888 لغو شد، تا آنكه در سال 1890 در بروكسل كنفرانسى تشكيل يافته و به لغويّت آن قرارى صادر گرديد. الّا اينكه تاكنون در سراسر جهان لغو نشده، هنوز هم در بعضى از قبائل آفريقا و همچنين بعضى از نقاط آسيا آثارى از آن باقى است، و منشأ اين لغويّت همان #تساوى_بشر است در حقوق و واجبات و ضروريات زندگى.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
🆔 @ishiaa
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
❤️ ولادت آقا حضرت علی اکبر علیه السلام
و روز جوان مبارک.
در این ماه عزیز دعامون کنید که عاقبت بخیر بشیم.
یاعلی مدد💐
🌹🌹🌹
#ishia
#انسانِ_بَرده
#قسمت5
#المیزان
❇️ لغو دو سبب از اسباب بردگى (سلطه و قُلدرى - ولايت پدر و شوهر) در اسلام
💠 همانطورى كه قبلاً گفتيم عمده #اسباب برده گيرى سه چيز بود : 1- جنگ 2- زور و قلدرى 3- داشتن ولايت اُبوّت و شوهرى و امثال آن.
يكى از تضييقات اسلام همين بود كه سبب اخير را لغو كرد و حقوق جميع طبقات بشر (از شاه و رعيّت و حاكم و محكوم و سرباز و فرمانده و خادم و مخدوم) را به طور يكسان محترم شمرده و امتيازات و اختصاصات زندگى را لغو نمود و در احترام جان ها و عِرض و مال همه، حكم به #تسويه فرمود. افكار و عقايد و خواسته هاى همه را مورد اعتنا قرار داد، يعنى همه را در بكار بردن حقوق محترم خود در حدّ خود تامّ الإختيار ساخت و همچنين آنان را بر كار خود و بر دستمزدى كه كسب كرده اند و منافع وجودشان مسلّط كرد.
💠 روى اين حساب، زمامدار در #حكومت_اسلامى ولايتى بر مردم جز در اجراى احكام و حدود و جز در اطراف مصالح عامّى كه عايد به مجتمع دينى ميشود ندارد، و چنين نيست كه هر چه را دلش خواست بكند و هر چه را كه براى زندگى فردى خود پسنديد به خود اختصاص دهد؛ بلكه در مُشتهيات شخصى و تمتّعات زندگى، فردى مثل يك #فرد_عادى است و هيچگونه امتيازى از سايرين ندارد و امر او در آرزوها و اميال شخصی اش به هيچ وجه در ديگران نافذ نيست، چه آن آرزو بزرگ باشد و چه كوچك.
💠 آرى #اسلام با اين طرز حكومت، موضوع و زمينه برده گیری به زور و قلدرى را از بين برده و همچنين ولايت پدران را هم نسبت به فرزندان محدود نموده. و اگر به آنان ولايتى آنهم تنها نسبت به حِضانت و نگهدارى اولادشان داده، در عوض بار سنگين تعليم و تربيت شان و حفظ اموالشان در ايّام حجر و كودكى را هم بدوششان گذاشته. و همين كه اين بار سنگين با رسيدن فرزندان به حدّ بلوغ از دوش شان برداشته شد، آن ولايت نيز از آنان سلب شده و در تمامى حقوق اجتماعى دينى با فرزندان خود برابر مى شوند و همانطورى كه آنان صاحب اختيار خود هستند فرزندان نيز در زندگى شخصى و تمايلات خود مستقل و صاحب اختيار ميشوند؛ اين است آن مقدار ولايتى كه اسلام براى #پدران نسبت به فرزندان قائل شده.
💠 و ضمناً #سفارشات اكيدى هم به فرزندان كرده كه زحمات پدران را (در راه تعليم و تربيتشان) منظور داشته، و در عوض به آنها احسان و نيكويى كنند. از آن جمله فرموده :
❣ و وَصَّيْنَا الْإِنْسانَ بِوالِدَيْهِ حَمَلَتْهُ أُمُّهُ وَهْناً عَلى وَهْنٍ وَ فِصالُهُ فِي عامَيْنِ أَنِ اشْكُرْ لِي وَ لِوالِدَيْكَ إِلَيَّ الْمَصِيرُ، وَ إِنْ جاهَداكَ عَلى أَنْ تُشْرِكَ بِي ما لَيْسَ لَكَ بِهِ عِلْمٌ فَلا تُطِعْهُما وَ صاحِبْهُما فِي الدُّنْيا مَعْرُوفاً وَ اتَّبِعْ سَبِيلَ مَنْ أَنابَ إِلَيَّ.
ما #انسان را توصيه كرديم به رعايت احترام پدر و مادر، مادرى كه باردار او بود در حالتى كه روز به روز ضعفش افزوده مى شد و در مدّت دو سال تمام او را شير داد، توصيه كرديم كه شكر مرا و پدر و مادرت را بجاى آر و بدان كه بازگشت همه به سوى ما است. و اگر به تو اصرار كردند كه به من #شرك بورزى و تحميلت كردند كه دعوتشان را با اينكه علم به صحتش ندارى قبول كنى، پس قبول مكن ولى در امور دنيوى با آنان به احسان و رفق مدارا كن، و پيروى كن طريقه و رفتار كسانى را كه به من بازگشت نمودند. (سوره لقمان آيه 15)
❣ و قَضى رَبُّكَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ وَ بِالْوالِدَيْنِ إِحْساناً إِمَّا يَبْلُغَنَّ عِنْدَكَ الْكِبَرَ أَحَدُهُما أَوْ كِلاهُما فَلا تَقُلْ لَهُما أُفٍّ وَ لا تَنْهَرْهُما وَ قُلْ لَهُما قَوْلًا كَرِيماً وَ اخْفِضْ لَهُما جَناحَ الذُّلِّ مِنَ الرَّحْمَةِ وَ قُلْ رَبِّ ارْحَمْهُما كَما رَبَّيانِي صَغِيراً.
پروردگارت امرى مؤكّد كرده كه جز او چيزى را نپرستى، و به پدر و مادرت #نیكويى كنى. اگر در زمان حیات تو، يكى از آن دو و يا هر دو به حدّ پيرى رسيدند و تو اگر از نگهداريشان به ستوه آمدى پيش رويشان اظهار خستگى مكن و ايشان را زجر مده، و با ايشان به نرمى حرف بزن، و از روى مهربانى پَر و بال مَسكنت و ذلّت زير پايشان بگستران و بگو : پروردگارا همانطور كه اينان مرا در كودكى پرورش دادند تو نيز به ايشان رحم كن. (سوره اسراء آيه 24)
🔹و در شريعت مقدّس اسلام عقوق و رنجاندن والدين را از #گناهان_كبيره و هلاك كننده شمرده است.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :
🆔 @ishiaa 👈
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
❣رفقای خوبم
هدف کانال پرداختن به مبانی اسلامی است که لا به لای مباحث (حالا با هر عنوانی) مطرح می شوند.
و این هدف تأمین نمیشه مگر اینکه مطالب نسبتاً طولانی ارائه بشه.
کانال های تصویر محور با متنهای کوتاه احساسی الحمدلله کم نیستند.
آنچه کم است همین تفکر و مطالب اساسی و مهم اسلامی است که کمتر به آن بها داده میشه.
طبیعی هم هست، چون متأسفانه معمولاً زیاد دنبال فکر کردن و دقیق شدن نیستیم چون سخته و راحت الحلقوم نیست.
چی بگم؟ قرآن می فرماید : و اکثرهم لا یعقلون، لا یتفکّرون و...
اکثر ما مردم دنیا اینجوری هستیم، دوست نداریم زحمت فکر کردن به خودمون بدیم.
ولی کانال سعی دارد بر خلاف این جریان شنا کند گرچه به مذاق خیلی ها خوش نمیاد.
یا علی🌹
التماس دعا
@ishiaa
🌹🌹🌹
#ishia
#جامعه_اسلامی
#قسمت34
#آیه200_سوره_آل_عمران
💠 ممكن است كسى بگويد : عين همان اشكالى كه به #قوانين_مدنیّه وارد گرديد به قوانين اسلامى نيز وارد است، يعنى همانطور كه قوّه مُجريه در آن قوانين نمى تواند آن قوانين را حتّى در خلوتها اجرا كند چون اطّلاعى از عصيانهاى پنهانى ندارد، قوّه مجريه در اسلام نيز همين نارسايى را دارد. دليل روشنش اين ضعفى است كه به چشم خود در قوانين دينى مشاهده می كنيم و مى بينيم كه چگونه سيطره خود بر #جامعه_اسلامى را از دست داده و اين نيست مگر به خاطر همين كه كسى را ندارد كه نواميس و قوانينش را حتّى براى يك روز بر بشر تحميل كند.
💠 در پاسخ مى گوئيم : حقيقت قوانين عمومى چه الهى و چه بشری اش، چيزى جز صورتهايى #ذهنى در اذهان مردم نيست، يعنى تنها معلوماتى است كه جايش ذهن و دل مردم است. بله وقتى اراده انسان به آن تعلّق بگيرد مورد عمل واقع مى شود، يعنى اعمالى بر طبق آنها انجام مى دهند و قهراً اگر اراده و خواست مردم به آن تعلّق نگيرد و نخواهند به آن قوانين عمل كنند چيزى در خارج به عنوان مصداق و منطبقٌ عليه آنها يافت نمى شود. پس #مهم اين است كه كارى كنيم تا خواست مردم به وقوع آن قوانين، تعلّق بگيرد و قانون قانون بشود.
💠 و قوانين تدوين شده در #تمدّن_حاضر بيش از اين اراده ندارد كه افعال مردم بر طبق خواست اكثريّت انجام يابد، فقط به همين اندازه و بس. و امّا اینکه چه كنيم كه خواست ها اينطور شود، چاره اى برايش نينديشيده اند. لذا هر زمانى كه اراده ها زنده و فعّال و عاقلانه بوده قانون نیز به طُفيل آن جارى مى شده است. در غیر اینصورت در اثر انحطاط جامعه و ناتوانى بُنيه مجتمع، #اراده_ها نیز مى مُرده و يا اگر هم زنده بوده به خاطر فرورفتگى جامعه در شهوات و گسترش يافتن دامنه عياشى ها، شعور و درك خود را از دست مى داده است. و يا اگر هم زنده بوده و هم داراى شعور، از ناحيه #حكومت_استبدادی جرأت حرف زدن نداشته و اراده آن حاكم مُستبد، اراده اكثريّت را سركوب كرده و قانون به بوته فراموشى سپرده مى شد.
💠 بايد گفت كه در وضع عادى هم قانون تنها در #ظاهر جامعه حكومت دارد و مى تواند از پاره اى خلافكاريها و تجاوزات جلوگيرى كند. امّا در جناياتى كه #سرّى انجام مى شود، قانون راهى براى جلوگيرى از آن ندارد و نمى تواند دامنه حكومت خود را تا پستوها و صندوق خانه ها و نقاطى كه از منطقه نفوذش بيرون است گسترش دهد؛ و در همه اين موارد #امّت به آرزوى خود كه همان جريان قانون و صيانت جامعه از فساد و از متلاشى شدن است نمى رسد، و انشعابهايى كه بعد از جنگ جهانى اول و دوم در سرزمين اروپا واقع شد خود از بهترين مثالها در اين باب است.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
🆔 @ishiaa 👈
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
#آیت_الله_جعفر_سبحانی
✅ #مرجع_تقلیدی که خانه اش را فروخت و پول فروش خانه را به سیل زدگان هدیه کرد.
💠 حجت الإسلام و المسلمین ربّانی (رئیس مرکز خدمات حوزه های علمیّه) در دیدار با آیت الله جزایری ضمن اشاره به کمک ۸۰۰ میلیون تومانی طلّاب به سیل زدگان خوزستان گفت : دیروز محضر حضرت آیتالله سبحانی بودیم، ایشان یک برگ چک بانکی به من دادند و گفتند : «من خانه ای قدیمی داشتم، آن را فروختم و کمی از پول آن را در جایی هزینه کردم و ما بقی را به شما می دهم تا به سیل زدگان بدهید و #سلام_مخصوص من را نیز به آن ها برسانید».
ایشان گفتند : «من اگر می توانستم خودم برای کمک به مردم به مناطق #سیل_زده می رفتم».
❣واقعاً دیگه بی انصافی بود این خبر رو پست نکنم. دمت گرم آیت الله.😘😘
💌 کانال " آی💚شیعه " :
🆔 @ishiaa 👈
🌹🌹🌹
#ishia
#انسانِ_بَرده
#قسمت6
#المیزان
💠 #اسلام همچنين ولايتى را كه بشر براى #شوهران نسبت به زنان قائل بود از بين برده و بر عكس براى زنان در جامعه جايى را باز كرده و ارزش اجتماعى برايشان قائل شد؛ عقل سليم هم جز اين را درباره آنها نمى گويد و تخطّى از آن را جايز نمى داند. و خلاصه در نتيجه ی اين روش اسلام، #زنان در برابر مردان و دوش به دوش آنان يكى از دو ركن اجتماع گرديدند؛ و حال آنكه در دنياى قبل از اسلام از چنين مكانت و ارزشى محروم بودند.
💠 اسلام زمام #انتخاب شوهر و زمام اداره اموال شخصى آنان را به خودشان واگذار نمود و حال آنكه زنان در دنيا داراى چنين اختياراتى نبودند و يا اگر هم بودند چنين استقلالى را نداشتند. اسلام زنان را در امور معيّنى با مردان #شريك كرد و در امور ديگرى جدايشان نمود، چنان كه امورى را هم اختصاص به مردان داد. و در تمامى امور رعايت وضع ساختمانى بدنى و روحى شان را نمود، و در امورى مانند امر نفقه و شركت در صحنه هاى جنگ و امثال آن كار زنان را #آسان نموده، بار اين گونه امور را به دوش مردان گذاشت.
💠 سابقاً هم راجع به اين مطالب در اواخر سوره بقره (در جلد دوم عربى تفسیر المیزان) و همچنين در سوره نساء (يعنى جلد چهارم عربى) بطور تفصيل بحث شد و در آنجا روشن شد كه اِرفاقى را كه #اسلام به زنان اختصاص داده بيش از آن ارفاقى است كه درباره مردان رعايت نموده، به طورى كه نظير آن در #هيچ يك از سيستم هاى مختلف اجتماعى قديم و جديد ديده نمى شود. و ما در اينجا چند آيه از قرآن شريف به عنوان استشهاد نقل مى كنيم :
❣ للرِّجالِ نَصِيبٌ مِمَّا اكْتَسَبُوا وَ لِلنِّساءِ نَصِيبٌ مِمَّا اكْتَسَبْنَ —- براى #مردان بهره ای است از آنچه كه كسب كرده اند، و براى #زنان هم نصيبى است از آنچه كه بدست آورده اند. (سوره نساء آيه 31)
❣ فلا جُناحَ عَلَيْكُمْ فِيما فَعَلْنَ فِي أَنْفُسِهِنَّ بِالْمَعْرُوفِ —- بعد از اينكه زنان از عِدّه بيرون آمدند ديگر بر شما مردان حَرَجى نيست در آنچه زنان درباره خود انجام دهند. (سوره بقره آيه 234)
❣ و لَهُنَّ مِثْلُ الَّذِي عَلَيْهِنَّ بِالْمَعْرُوفِ —- حقوقى كه براى زنان به گردن شوهران است برابر با حقوقى است كه براى مردان به گردن زنان است. (سوره بقره آيه 228)
❣ أنِّي لا أُضِيعُ عَمَلَ عامِلٍ مِنْكُمْ مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثى بَعْضُكُمْ مِنْ بَعْضٍ —- به درستى كه من عبادت و دعاى هيچ عمل کننده ای از شما را باطل و بى اجر نمى كنم، چه مردان شما و چه زنانتان را و همه شما در #دين و #ايمان نزد ما يكسانيد. (سوره آل عمران آيه 195)
❣لها ما كَسَبَتْ وَ عَلَيْها مَا اكْتَسَبَتْ —- براى هر نفْسى است پاداش كار نيكى كه كسب كرده و بر اوست كيفر كار زشتى كه انجام داده. (سوره بقره آيه 286) «اين آيه شريفه مشتمل است بر خلاصه اى از آنچه كه در آيات قبلى بيان شده».
❣و لا تَكْسِبُ كُلُّ نَفْسٍ إِلَّا عَلَيْها وَ لا تَزِرُ وازِرَةٌ وِزْرَ أُخْرى —- و هيچ كس عملى انجام نمى دهد مگر آنكه كيفر و پاداش را آنرا مى بيند و كسى به گناه ديگرى مجازات نمى شود. (سوره انعام آيه 164)
💠 آيات مطلق ديگرى نيز هست كه مانند اين آيات، يك فرد از #انسان را چه مرد و چه زن، جزء تامّ و كاملِ مجتمع دانسته و او را آن قدر استقلال فردى داده كه در نتايج خوب و بد و نفع و ضرر اعمالش از هر فرد ديگرى جدايش ساخته، بدون اينكه در اين استقلال، بين مرد و زن و كوچك و بزرگ فرقى گذاشته باشد، آن گاه ميانشان در عزّت و احترام نيز #تساوى قائل شده و فرموده :
❣و لِلَّهِ الْعِزَّةُ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِلْمُؤْمِنِينَ —- عزّت براى خداست و براى رسول او و مؤمنين. (سوره منافقون آيه 28)
🔹سپس تمامى عزّت ها و كرامت هاى موهوم را لغو كرده و تنها عزّت و احترام دينى را كه با #تقوا و #عمل_صالح به دست مى آيد معتبر دانسته و فرموده :
❣يا أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّا خَلَقْناكُمْ مِنْ ذَكَرٍ وَ أُنْثى وَ جَعَلْناكُمْ شُعُوباً وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقاكُمْ.
هان اى مردم؛ ما همه شما را از يك پدر و مادر آفريده و اگر شُعبه شُعبه و قبيله قبيله تان قرار داديم تنها براى اين بود كه يكديگر را بشناسيد و گرنه از جهت #خلقت همه يكسانيد. تنها گرامى ترين شما نزد #خدا با تقوا ترين شما است. (سوره حجرات آيه 13)
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
🆔 @ishiaa 👈
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
#امام_مهدی_عج
❤️ إنَّا غَیْرُ مُهْمِلِینَ لِمُرَاعَاتِکُمْ وَ لَا نَاسِینَ لِذِکْرِکُمْ وَ لَوْ لَا ذَلِکَ لَنَزَلَ بِکُمُ اللَّأْوَاءُ وَ اصْطَلَمَکُمُ الْأَعْدَاء.
💙 ما در رعایت حال شما کوتاهی نمی کنیم و یاد شما را از خاطر نبرده ایم ، که اگر جز این بود گرفتاریها به شما روی می آورد و دشمنان شما را ریشه کن می کردند.
📚 بحار، ج ٥٣، ص 175
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
🆔 @ishiaa 👈
🌹🌹🌹
#ishia
#جامعه_اسلامی
#قسمت35
#آیه200_سوره_آل_عمران
💠 و اين خطر يعنى شكسته شدن قوانين و #فساد_جامعه و متلاشى شدن آن، جوامع را دستخوش خود نكرد مگر به خاطر اينكه جوامع توجّه و اهتمامى نورزيد در اينكه #تنها علّت صيانت خواستهاى امّت را پيدا كند، و تنها علّت حفظ اراده ها و در نتيجه تنها ضامن اجراى قانون را که همانا #اخلاق_عاليه_انسانى است. چون «اراده» در بقاء و ادامه حياتش تنها می تواند از اخلاق مناسب با خود استمداد كند، و اين معنا در عِلم النفس كاملاً روشن شده است.
(كسى كه داراى خُلق شجاعت است، اراده اش قوى تر از اراده كسى است كه آن خُلق را ندارد و آنكه داراى تواضع است اراده اش در مهر ورزيدن قوى تر از اراده كسى است كه مبتلا به تكبّر است، در عكس قضيه نيز چنين است آنكه ترسوتر و يا متكبّرتر است اراده اش در قبول ظلم و در ستمگرى قوى تر از اراده كسى است كه شجاع و متواضع است : مترجم ).
💠 پس اگر سنّتى و قانونى كه در جامعه جريان دارد متّكى بر اساسى قويم از #اخلاق_عاليه باشد، به درختى مى ماند كه ريشه ها در زمين و شاخه ها در آسمان دارد و به عكس اگر چنين نباشد به بوته خارى مى ماند كه خيلى زود از جاى كنده شده و دستخوش بادها مى شود.
شما می توانيد اين معنا را در پيدايش #كمونيسم كه «چيزى جز زائيده دمكراتى نيست» مورد نظر قرار دهيد، چون اين نظام در دنيا به وجود نيامد مگر به خاطر تظاهر طبقه مرفّه به عياشى، و به خاطر محروميّت طبقات ديگر اجتماع؛ و روز به روز فاصله اين دو طبقه از يكديگر بيشتر و قساوت و از دست دادن انصاف در طبقه مرفّه زيادتر و خشم و كينه از آنان در دل طبقات محروم شعله ورتر گرديد. و اگر قوانين #كشورهاى_متمدّن مى توانست سعادت آدمى را تضمين كند و ضمانت اجرايى مى داشت هرگز اين مولود نامشروع (كمونيسم) متولّد نمى شد.
💠 و نيز می توانيد صدق گفتار ما را با سيرى در #جنگ_هاى_بين_المللى به دست آوريد، كه نه يك بار و نه دو بار، زمين و زندگى انسانهاى روى زمين را طعمه خود ساخت و خون هزاران هزار انسان را به زمين ريخت و حرث و نسل را نابود كرد، براى چه؟ تنها و تنها براى اينكه چند نفر خواستند حسّ استكبار و غريزه حرص و طمع خود را پاسخ دهند.
و ليكن #اسلام سنّت جاريه و قوانين موضوعه خود را بر اساس «اخلاق» تشريع نموده و در تربيت مردم بر اساس آن اخلاق فاضله سخت عنايت به خرج داده است. چون...
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
🆔 @ishiaa 👈
🌺کپی آزاد بشرط دعا و صلوات بر مهدی فاطمه (عج) 🌺
✅✅✅
#ابتلاء_مومنین
۳ تا #روایت کوتاه از کتاب اصول کافی دیدم و دوست داشتم شما هم بخونید.
🔸 همین اول کار باید تذکر بدم که سوء تدبیر و مدیریت عقیم و بی کفایتی #دولت به جای خود، برخی اساتید دانشگاهی غرب زده و برخی عمامه به سرهای تجمل گرا که از معلّمین شریف و روحانیت معزّز، عنوان و لباسشون رو دزدیدند و خیانت به کشور می کنند اینم بجای خود ( بابا دیگه خیلی ها فهمیدند که خط امام و #رهبری از خط جناب روحانی و غربزده ها جداست اینم بجای خود)؛
👈 حالا با توجه به این روایات که ذکر میشه،به اتفاقاتی که در کشور عزیزمون میفته با یه عینک دیگه ای نگاه می کنیم :
❣عن ابی عبدالله (ع) قال : اِنّ اشدَّ النّاس بلاءً الاُنبیاء ثُمّ یَلونَهم ثُمّ الاَمثُل فالاَمثُل.
#امام_صادق_علیه_السلام :
🔹 شدیدترین #مردم از جهت امتحان و آزمایش، انبیاء هستند، سپس کسانی که به انبیاء نزدیک هستند، و بعد از ایشان هر کس که در رتبه بالاتر باشد.
❣عن ابی عبدالله (ع) قال : اِنّ عظیمَ الاَجرِ لَمع عظیمِ البلاءِ و ما اَحبَّ اللهُ قوماً اِلّا ابتَلاهُم.
🔹 همانا اجر و پاداش بزرگ با امتحان و آزمایش بزرگ همراه است، خداوند #قومی را دوست ندارد مگر آنکه او را مورد آزمایش قرار می دهد.
❣عن ابی عبدالله (ع) قال : اِنّ لِلّهِ عزّ و جلّ عِباداً فی الاَرضِ مِن خالِصِ عِبادِه ما یُنزِلُ مِنَ السماءِ تُحفَةً الِیَ الاَرضِ اِلّا صَرَفَها عنهُم اِلیَ غیرِهِم و لا بَلِیّةً اِلّا صَرَفَها اِلَیهِم.
🔹 بدرستی که برای خداوند در زمین، #بندگان_خالصی است که از آسمان تحفه ای نازل نمی شود مگر آنکه آن را از ایشان منصرف سازد، و به غیر ایشان متوجّه کند. و هیچ بلایی را نازل نمی کند مگر آنکه به آنها متوجّه گرداند.
📚 اصول کافی ج۲ ص۱۹۶
✳️ دعا کنید همگی از امتحانات فعلی و پیش رو، رو سفید بیرون بیایم به برکت صلوات بر محمّد و آل محمّد.
#اللّهم_صل_علی_محمّد_و_آل_محمّد
و عجّل فرجهم. #معرفت
🆔 @ishiaa 👈
🌺🌺🌺
🌹🌹🌹
#ishia
#انسانِ_بَرده
#قسمت7
#المیزان
❇️ برده گيرى اُسراى جنگى در جنگ مسلمين با #كفّار، در اسلام پذيرفته شده است.
💠 پس روشن شد كه اسلام از آن سه سبب مذكوره ، دو سببش را لغو كرده و تنها مسأله #جنگ را باقى گذاشت و سببيّت آن را براى اِسترقاق (= برده گیری) لغو نفرمود، آرى آن را هم #تنها در جنگهايى معتبر دانست كه بين مسلمين و كفّار اتفاق افتد كه در اين صورت مسلمين مى توانند اسير كافر را استرقاق نمايند، نه جنگهايى كه بين خود مسلمين رخ مى دهد، كه در اين جنگها اسير گرفتن و استرقاق كردن نيست بلكه ياغى از اين دو طائفه آن قدر سركوب ميشود تا سر در اطاعت امر خدا فرود آورده و رام گردد، چنان كه فرمود :
❣و إِنْ طائِفَتانِ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ اقْتَتَلُوا فَأَصْلِحُوا بَيْنَهُما فَإِنْ بَغَتْ إِحْداهُما عَلَى الْأُخْرى فَقاتِلُوا الَّتِي تَبْغِي حَتَّى تَفِيءَ إِلى أَمْرِ اللَّهِ فَإِنْ فاءَتْ فَأَصْلِحُوا بَيْنَهُما بِالْعَدْلِ وَ أَقْسِطُوا إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطِينَ إِنَّمَا الْمُؤْمِنُونَ إِخْوَةٌ فَأَصْلِحُوا بَيْنَ أَخَوَيْكُمْ.
و اگر دو طائفه از #مؤمنين به جان هم افتادند پس بين آن دو اصلاح كنيد، و اگر ديديد كه يكى از آن دو طايفه به ديگرى زور مى گويد و به نا حقّ ستيزه مى كند، با آن طائفه در افتيد و آن قدر بستيزيد تا به حقّ و امر خدا گردن نهد، پس اگر به سوى خدا برگشت نمود با رعايت #عدالت، بين آن دو را اصلاح كنيد و در هر كارى رعايت عدالت و انصاف را بنمائيد، به درستى كه خداوند دوست ميدارد مردم عدالت پرور را، جز اين نيست كه مؤمنين همه برادران همند، پس ميان #برادران خود اصلاح كنيد. (سوره حجرات آيه 10)
💠 و جهت اين امضاء كردن و معتبر شمردن برده گيرى اسراى جنگى اين است كه به طور كلّى، #دشمن_مُحارب هدفى جز نابودى انسانيّت و از بين بردن نسل بشرى و ويران ساختن آبادى ها ندارد، و #فطرت بشر بدون هيچ ترديدى چنين كسى را محكوم به زوال دانسته و بر هر كسى واجب مى داند كه اينگونه دشمن هاى بشريّت را جزو مجتمع بشرى به شمار نياورده و آنان را مستحقّ استفاده از مزاياى حيات و تنعّم به حقوق اجتماعى نداند، و نيز حكم مى كند به وجوب از بين بردن آنان و يا دست كم استرقاقشان. علاوه بر اين، بشر، حكم فطريش و سنّت عمليش هم - تا آنجا كه تاريخ نشان داده - از روزى كه در زمين منزل گزيد تا امروز همين بوده و بعد از اين هم همين خواهد بود.
💠 #اسلام هم در ساختمان مجتمع دينى خود كه بر اساس «توحيد» و «حكومت دينى اسلامی» اش بنا نهاده، عضويّت هر مُنكر توحيد و ياغى از حكومت دين را نسبت به مجتمع انسانى لغو فرموده، و تنها كسانى را انسان دانسته و عضويّت آنان را نسبت به مجتمع بشرى معتبر شمرده كه اسلام (دين توحيد) را پذيرفته و يا لا أقلّ به ذِمّه و تبعيّتِ حكومت دين گردن نهاده باشد. بنابر اين، از نظر اسلام كسى كه از دين و حكومت آن و يا ذمّه و عهده آن خارج باشد از جرگه #انسانيّت خارج بوده، با او همان معامله اى را مى كند كه با غير انسان مى نمايد، يعنى به انسانها اجازه مى دهد كه او را از هر نعمتى كه خود در زندگيشان از آن استفاده مى كنند محروم ساخته و زمين را از ننگ و لوث استكبار و افسادش پاك كنند؛ پس چنين كسى از نظر اسلام هم خودش و هم عملش و هم نتائج همه تلاشها و كارهايش، مسلوب الحُرمة و #بى_احترام است، روى اين حساب لشكر اسلام مى تواند چنين كسى را در صورت غلبه و پيروزى اسير نموده و بنده خود قرار دهد.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
🆔 @ishiaa 👈
🌺🌺🌺
دوستان خوبم سلام
#امشب خیلی شب عزیز و با قیمتی است
اعمالی داره که میتونید از کتاب مفاتیح الجنان پیگیرش باشید
شب #قدری است امشب❤️
💐ولادت آقا و صاحبمون امام مهدی (عج) هم پیشاپیش مبارک همتون باشه.💐
همدیگه رو دعا کنیم.
برای سلامتی و تعجیل در ظهور آقا و برای رسوایی منافقین داخلی و نابودی دشمنان خارجی هم حتماً دعا کنید.
التماس دعای فراوان💐
#اللّهم_عجّل_لولیّک_الفرج
🌹🌹🌹
#ishia
#جامعه_اسلامی
#قسمت36
#آیه200_سوره_آل_عمران
💠 و ليكن اسلام سنّت جاريه و قوانين موضوعه خود را بر اساس #اخلاق تشريع نموده و در تربيت مردم بر اساس آن اخلاق فاضله، سخت عنايت به خرج داده است. چون قوانين جاريه در أعمال، در ضمانت «اخلاق» و بر عهده آن است و اخلاق همه جا با انسان هست، در خلوت و جَلوت وظيفه خود را انجام مى دهد و بهتر از يك پليس مى تواند عمل كند، چون پليس و هر نيروى انتظامى ديگر تنها مى توانند در ظاهر نظم را بر قرار سازند. خواهى گفت : معارف عمومى در #ممالك_غربى نيز در مقام تهذيب اخلاق جامعه هست و از ناحيه مُجريان قوانين، براى اين منظور تلاش بسيار مى شود تا مردم را بر اساس اخلاق پسنديده تربيت كنند.
مى گوئيم بله همين طور است. امّا اين اخلاق و دستوراتش مانند قوانين آنان، در نظر آنهايى كه مى خواهند بند و بارى نداشته باشند #مسخره_اى بيش نيست و لذا مى بينيم كه هيچ سودى به حالشان نداشته است. خواهى پرسيد چرا؟ مى گوئيم :
💠 اوّلاً : براى اينكه تنها چيزى كه منشأ همه رذائل اخلاقى است، #اسراف و افراط در لذّت هاى مادّى در عدّه اى و تفريط و #محروميّت از آن در عدّه اى ديگر است؛ و قوانين غربيان، مردم مرفّه را در آن اسراف و افراط آزاد گذاشته و نتيجه اش محروميّت عدّه اى ديگر شده. خُب در چنين نظامى كه اقليّتى از پُرخورى شكمشان به درد آمده و اكثريّتى از گرسنگى مى نالند آيا دعوت به اخلاق دعوت به دو امر متناقض و درخواست جمع بين دو ضدّ نيست؟!
علاوه بر اين همانطور كه قبلاً توجه فرموديد #غربيها تنها اجتماعى فكر مى كنند و پيوسته مجتمعات و نشست آنان براى به دام كشيدن جامعه هاى ضعيف و ابطال حقوق آنان است، و با ما يَملك آنان زندگى مى كنند و حتى خود آنان را #بَرده خويش می سازند و تا آنجا كه بتوانند به ايشان زور مى گويند! با اين حال اگر كسى ادّعا كند كه غربيها جامعه و انسانها را به سوى صلاح و تقوا مى خوانند، ادّعايى متناقض نيست؟ قطعاً همين است و لا غير و سخن اينگونه گروه ها و سازمانها در كسى اثر نمى گذارد.
ادامه دارد...
📚 #تفسیر_المیزان
💌 کانال " آی💚شیعه " :👇
🆔 @ishiaa 👈
🌺🌺🌺