🔴معرفی بیماری #زونا (به انگلیسی : Herpes Zoster) :
یک بیماری ویروسی است که عامل ویروس واریسلا زوستر (عامل آبله مرغان) است.
🔶نظریه رایج برای این بیماری به این صورت است که پس از ابتلا و بهبودی آبله مرغان این ویروس به صورت سلول های عصبی واقع در شاخ قدامی نخاع باقی می ماند.
تا زمانی که به علت بی عامل تحریکی و یا نقص سیستم ایمنی دوباره فعال شود. در این حالت بیماری دردناکی ایجاد می شود که زونا نام دارد.
🔶نشانه های زونا تاول های منطقه ای یا کوچکی هستند که جنب یکدیگر در منطقه یک عصب محیطی و در امتداد مسیر آن پدید می آید و با درد و سوزش همراه است.
🔹این تاول ها بیش تر در پوست سینه و پشت بروز می کند و همانند آبله مرغان بسیار مسری هستند.
🔶مراحل ایجاد ضایعات پوستی زونا:
🔻تجمعی از ضایعات قرمز رنگ
🔻ضایعات تاولی می شوند
🔻تاول ها پاره می شوند
🔻 دلمه تشکیل می شود
🔻ضایعات محو می شود.
درد عصبی بعد از زونا ممکن است ناشی از صدمه به اعصاب باشد.
🔶علایم و نشانه ها :
علایم اولیه شامل سردرد، تب و لرز خفیف و احساس بدحال و کسلی است. به دنبال علایم اولیه فرد دچار احساس درد سوزشی و افزایش حساسیت پوستی در ناحیه ای که اعصاب محیطی آن توسط ویروس آلوده شده بوده و دوباره فعال و در حال تکثیر است می شود.
🔹شدت درد از خفیف تا بسیار شدید متغیر است.
🔹به دنبال آن تاولهای قرمز و دردناکی که ۵۴ روز پس از علایم در سطح بدن به وجود می آیند. تاول ها معمولا در روی یک نوار پهن پوست قرمز در امتداد مسیر رشته های عصبی حسی در یک درماتوم خاص پدید می آیند.
🔹درماتوم به یک ناحیه از پوست گفته می شود که عصبدهی با منشا جنینی مشترک داشته باشد . تاول ها را غالبا می توان در ناحیه قفسه سینه دید که البته تنها در یک طرف بدن گسترش می یابند. از علایم شایع می توان به تب و لرز خفیف و احساس کسالت و همچنین حالت تهوع می توان نام برد.
🔶نسخه ی درمانی در طب سنتی:
زونا (آبله مرغان بزرگسالان)
ناراحتی زونا به زبان ساده همان آبله مرغان بزرگسالان است به این معنی که اگر ویروس آبله مرغان در انسان بالغ ظهور پیدا کند دیگر مانند کودکان تمام بدن دچار جوش و تاول نمی شود؛ بلکه فقط در محدوده ای خاص بروز می کند و درمان آن به قرار زیر می باشد:
انجام حجامت بر روی محل زخم ها به صورت موضعی طی ۱ تا ۳ مرحله هر دو هفته
✅برای ویزیت مجازی و سفارش محصولات به آیدی زیر پیام دهید
🆔 @abuhashem133
🔴کانال محصولات
🔜@caa133
آموزشگاه طب سنتی شهیدین
🔴معرفی بیماری #زونا (به انگلیسی : Herpes Zoster) : یک بیماری ویروسی است که عامل ویروس واریسلا زوستر
🔴تشریح و درمان بیماری #زونا در مطلب بالا ⬆️
⬅️لطفا مطالعه بفرمایید
❇️ آب #فاتر
⚜کَانَ رَسُولُ الله :
《مَاءٍ فَاتِرٍ، یُنَقِّي المَعِدَةَ وَ الکَبِدَ، وَ یُطَیَّبُ النَّکهَةَ وَ الفَهمَ، وَ یُقَوَّي الأَضرَاسَ، وَ یُقَوَّي الحَدَقَ، وَ یَجلو النَّاظِرَ، وَ یَغسِلُ الذُّنُوبَ غسلًا، وَ یُسَکَّنُ العُرُوق الهَائحَجِةَ وَ المِرَّةَ الغَالِبَةَ، وَ یَقطَعُ البَلغَمَ، وَ یُطفِئُ الحَرَارَةَ عَنِ المَعِدَةِ، وَ یَذهَبُ بِالصُّدَاعِ.》
آب ولرم معده و کبد را پاک میکند و انسان و دهان را خوشبو و دندان ها را تقویت و بلغم را قطع و گرمی معده را خاموش و میگرن را برطرف میکند.
📚منبع: همان، ج۴، ص۱۵۳.
🔴 امـام صادق علیه السلام:
✅⇦دو چیزی هستند که برای هر چیزی سودمند است و برای هیچ چیز ضرر ندارد:
❶ انـار
❷ و آب نیمْ گرم(آب فاتر)
📚:الکافی، ج۶،ص۳۱۵👈 فواید مصرف آب ولرم از دیدگاه طب اسلامی👇
📢 برای افطار، شیرینی(سالم وطبیعی ) و آبِ ولرم بخورید.
🔻عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ ابْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ رَجُلٍ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّه قَالَ: إذا افْطَرَ الرَّجُلُ عَلَى الْما الْفاتِرِ نَقى کَبِدُهُ، وَ غَسَلَ الذُّنُوبَ مِنَ الْقَلْبِ، وَ قَوىَّ الْبَصَرَ وَالْحَدَقَ؛
🔴 امام صادق عليه السلام: هرگاه انسان روزه خود را با آب جوش افطار نماید، کبدش پاک و سالم باقى مى ماند و قلبش از گناهان تمیز و نور چشمش قوى و روشن مى گردد.
🔻عَنْ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ مُسْكَانَ عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ قَالَ: كانَ رَسولُ اللّه ِ صلى الله عليه و آله اِذا اَفْطَرَ بَدَاَ بِحَلْواءَ يُفْطِرُ عَلَيْها، فَاِنْ لَمْ يَجِدْ فَسُكَّرَةٍ اَو تَمَراتٍ، فَاِذا اَعوَزَ ذلِكَ كُلَّهُ فَماءٍ فاتِرٍ وَ كانَ يَقولُ: يُنَقِّى الْمَعِدَةَ وَ الْكَبِدَ وَ يُطَيِّبُ النَّـكْهَةَ وَ الْفَمَ وَ يُقَوِّى الاَْضْراسَ.
✍🏻 پيامبر خدا صلى الله عليه و آله با حلوا افطار مى كردند و اگر حلوا نبود، با چيزِ شيرين ديگر و يا چند دانه خرما و اگر نبود، با آب گرم و مىفرمودند: آبِ گرم معده و جگر را پاك، دهان را خوشبو و دندان ها را تقويت میكند.
📚الكافی، ط-اسلامية، ٤/١٥٢
🔴در سبک زندگی اسلامی یکی از توصیه های اهل بیت علیهم السلام ، استفاده از #آب_فاتر است.
💧آب فاتر آبی است که اول جوشانده شده باشه و کمی ولرم شده باشه .
آب فاتر، یک چیز صالح و نیکو است ...
این توصیه برای بیماری خاصی و فرد خاصی نیست ، بلکه یک #توصیه_عام می باشد.
و با توجه به شرایط کنونی مزاجی مردم، این توصیه نه تنها برای مردم مفید، بلکه مصرف آن ضروری و لازم هم هست .
✔️یکی از خواص آن نیز برطرف نمودن #یبوست است که اکثر مردم از این ام الامراض رنج می برند.
اصلا هرکی این مطالب وخوند نیت کنه از فردا وقتی برای نماز #صبح بیدار شد...مقداری آب جوشیده ولرم نوش جان کنه
اگر دچار یبوست هستید
✅هر روز #آب_فاتر_باعسل بنوشید🍯🚰
بسیار مفیده و ملین🌸فواید نوشیدن آب فاتر در#صبح :
💧روده بزرگ راپاک میکند
💧خون جدید تولید میکند
💧وزن بدن درافراد چاق کم میشود
💧چهره راصاف وشفاف میکند
💧جلوگیری از سکته قلبی
❇️ در سبک زندگی اسلامی یکی از توصیه های اهل بیت علیهم السلام ، استفاده از آب فاتر است.
💧آب فاتر آبی است که ابتدا جوشانده شده باشد و کمی ولرم شده باشد.
در خبر آمده است که آب فاتر، یک چیز صالح و نیکو چون وارد بدن شود ، هر عضو خراب و فاسد را تبدیل به یک عضو صالح و سالم خواهد نمود.
این توصیه برای بیماری خاصی و فرد خاصی نیست ، بلکه یک توصیه عام می باشد. و با توجه به شرایط کنونی مزاجی مردم، این توصیه نه تنها برای مردم مفید، بلکه مصرف آن ضروری و لازم می باشد. یکی از خواص آن نیز برطرف نمودن یبوست است که اکثر مردم از این ام الامراض رنج می برند.آب خوردن با معده خالی و هنگام بیدارشدن از خواب سحرگاهی بهترین و طبیعی ترین راه درمان برای بیماری هاست.
است.
🔴#جایگزین های آب شرب لوله کشی
✔️آب جوشیده سرد «فاتر»
✔️آب جوش
✔️آب باران
✔️آب چشمه
✔️آب چاه جاری و...
👌منظور از افطار با آب فاتر صرفا هنگام روزه نیست
بلکه در همه حالات خصوصا در حالتی که معده پر نباشد ٬خواص بالا را دارد
🔶این افراد حتما صبحها ناشتا آب جوشیده
ولرم ناشتا بنوشند
↫افرادی که کمردرد دارند
↫افرادی که زودعصبانی میشوند
↫افرادی که بیماریهای عفونی دارند
↫افرادی که استرس بیش از حد دارند
🌸 خواص نوشیدن آب فاتر درصبح :
💧روده بزرگ راپاک میکند
💧خون جدید تولید میکند
💧وزن بدن درافراد چاق کم میشود
💧چهره راصاف وشفاف میکند
💧جلوگیری از سکته قلبی
⬆️🔴ادامه🔴⬇️
🔴در سبک زندگی اسلامی یکی از توصیه های اهل بیت علیهم السلام ، استفاده از آب فاتر است.👌
💧آب فاتر آبی است که اول جوشانده شده باشه و کمی ولرم شده باشه .
آب فاتر، یک چیز صالح و نیکو است ...
این توصیه برای بیماری خاصی و فرد خاصی نیست ، بلکه یک توصیه عام می باشد.
و با توجه به شرایط کنونی مزاجی مردم، این توصیه نه تنها برای مردم مفید، بلکه مصرف آن ضروری و لازم هم هست . یکی از خواص آن نیز برطرف نمودن #یبوست است که اکثر مردم از این ام الامراض رنج می برند.
🔴#صبح_ناشتا_آب_فاتر
در سبک زندگی اسلامی یکی از توصیه های اهل بیت علیهم السلام ، استفاده از #آب_فاتر است.
💧آب فاتر آبی است که اول جوشانده شده باشه و کمی ولرم شده باشه .
آب فاتر، یک چیز صالح و نیکو است ...
این توصیه برای بیماری خاصی و فرد خاصی نیست ، بلکه یک #توصیه_عام می باشد.
و با توجه به شرایط کنونی مزاجی مردم، این توصیه نه تنها برای مردم مفید، بلکه مصرف آن ضروری و لازم هم هست .
✔️یکی از خواص آن نیز برطرف نمودن #یبوست است که اکثر مردم از این ام الامراض رنج می برند.
اگر دچار یبوست هستید👇
✅هر روز #آب_فاتر_باعسل بنوشید🍯🚰
بسیار مفیده و ملین است.
یک صفرا بر قوی هم هست
⚠️ #ناشتا_آب_سرد_نخورید😱❌
📝⇦•زیرامعده آب را به اعضای بدن میرساندکه ::
⚜✍اگرسردی به قلب برسداحتمال سکته
⚜✍اگربه کبد برسد موجب آب آوردگی شکم
⚜✍اگربه مغز برسد موجب سستی اعصاب خواهدشد
بهترین چیزی که خوبه ناشتا بخورید آب فاتر(آب ولرم)✅
درمانهای اصلی ((بلغم ))در طب اسلامی :👇👇
- آب فاتر
- حمام بسیار گرم (چیزی شبیه سونای خشک)
- همسری که تو را بخنداند (باعث نشاط و لبخند شود)
- سویق خشک
- شکر تبرزد، عسل
- آیات قرآن،روزه گرفتن
- جویدن کندر
- خرمای برنی، سیب، ترب، پیاز
- شانه با عاج فیل
- چوب مسواک آراک
- روغن زیتون و مویز
- جوارش الحریف (چیزهای گرم و خشک : ادویه جات و چهار مغز )
- نمک و آویشن
- گردو و زنیان
-هاضوم
- طریفل
- آب آسمان (آب باران)
- داروی بلغم زدای امام صادق علیه السلام
- مرکب هفتم
- سرمه اثمد
⬆️🔴ادامه🔴⬇️
✴️ شیوه صحیح نوشیدن #آب:
✴️ ( #اصلاح_آب_خوردن )
✅قبل نوشیدن آب، بسم الله الرحمن الرحیم بگویید و بعد از نوشیدن الحمدلله
✅آب را در سه مرحله بنوشید.
✅وسط هر مرحله نفس بکشید.
✅بعد از غذا آب بخورید.
✅در روز ایستاده و در شب نشسته آب بنوشید.
✅بعد از نوشیدن آب درود و سلام بر سیدالشهدا علیه السلام و لعن و نفرین بر قاتلین آن حضرت بفرستید.
✅آب را در ظروف شیشه ای بنوشید.
✅سعی کنید از آب باران، چشمه، چاه استفاده کنید.
✅ناشتا فقط آب جوشیده ی ولرم (آب فاتر)، بخورید.
✅اگر از آب استفاده نمی کنید، حتما روی آن درپوش بگذارید خصوصا در شب.
❌بعد از میوه آب نخورید.
❌از آب آهن، استفاده نکنید.
❌بعد از جماع آب ننوشید
❌بعد از مصرف ترشی آب نخورید
❌از نوشیدن آبی که زیر نور آفتاب گرم شده(مثل بطری های آب معدنی) پرهیز کنید.
❌از نوشیدن آب راکد پرهیز کنید.
❌وسط غذا آب ننوشید.
❌آب یخ نخورید.
❌بعد از غذای گوشتی و چرب بلافاصله آب نخورید.
❌به سرعت آب ننوشید و هنگامِ نوشیدن آب را داخل حلق نریزید و آن را بمکید.
❌ناشتا آب یخ نخورید.
❌در حالت گردن کنج و به شکم خوابیده آب نخورید
🔶توضیحاتی پیرامون #آب خوردن بعد از غذا
1- خوردن آب بعد از غذای چرب و گوشت ممنوع است.
2- خوردن آب زیاد بعد از خوردن غذا اشکالی ندارد و چه بسا نخوردن آب باعث زخم معده شود.
3- خوردن آب بین غذا باعث بیماری کبد چرب میشود و ممنوع است.
❗️نکته: زیاد آب خوردن بصورت کلی نهی شده است مگر بعد از خوردن غذا؛ غیر از غذای چرب و گوشت.
🔴توضیحات
- در روایت آمده: «وقتی پیامبر (ص) گوشت میخوردند بعدازآن در نوشیدن آب شتاب نمیکردند.»
- «وقتی پیامبر (ص) غذای چرب میخوردند بعدازآن آب کمتر مینوشیدند.»
- از امام رضا (ع) روایت شده: «اشکال ندارد که انسان بعد از غذا زیاد آب بنوشد ولی در موارد دیگر آب زیاد ننوشید، امام فرمودند اگر میبینی مردی اینقدر غذا بخورد، امام دستشان را جمع کردند، نه دستها را به هم چسباندند و نه جدا کردند، و بعدازآن آب ننوشد معدهاش پاره میشود.» طعام میتواند به معنی نان باشد همچنین میتواند به معنی کل غذاها باشد، اگر مراد نان باشد یعنی بعد از نان میتوان زیاد آب نوشید ولی بعد از خوردنیهای دیگر نباید زیاد آب ننوشید، اما اگر مراد از طعام کل خوردنیها باشد پس بعد از هر غذا میتوان آب زیاد نوشید و در موارد دیگر که بعد از غذا نباشد، نباید آب زیاد نوشید. ممکن است مراد از پاره شدن معده، زخم معده باشد.
- در روایت دیگر آمده: «تعجب میکنم از کسی که اینقدر غذا بخورد، امام با دو دست اشاره نمودند، و بعد از آن آب ننوشد، چگونه معدهاش پاره نمیشود.» در این روایت کلمه طعام نیامده پس مراد آب خوردن بعد از کل غذاها است.
- در روایتی آمده: «وارد بر امام کاظم (ع) شدم و ایشان را نهی کردم از خوردن آب و امام فرمودند آب چه مشکلی دارد؟ آب غذا را در معده میگرداند و عصبانیت را فرومینشاند و عقل و درک را زیاد میکند و مرهها را خاموش میکند.» راوی این روایت خود طبیب بوده و همانطور که میدانید ازنظر اطبا قدیم و جدید نوشیدن آب بعد از غذا خوب نیست ولی امام با این عقیده مخالف هستند.
- در رساله ذهبیه آمده: «کسی که میخواهد معدهاش او را اذیت نکند هنگام غذا خوردن آب نخورد تا غذا خوردن تمام شود و کسی که این کار را بکند (وسط غذا آب بخورد) بدنش دچار رطوبت میشود و معدهاش ضعیف میشود و رگها نیروی غذا را جذب نمیکند زیرا غذا خام میشود (آب، اسید معده را با خود میبرد و غذا هضم نمیشود) اگر همان اول آب بنوشی و غذا بخوری (با هر لقمه آب بنوشی).» از دیگر ضررهای آب خوردن بین غذا که امروزه کشفشده، ابتلا به بیماری کبد چرب است.
با توجه به روایات، آب نخوردن بعد از غذا بهطور مطلق صحیح نیست بلکه نوشیدن آب بعد از غذا لازم هم هست ولی اگر غذا گوشت یا چربی باشد آنگاه نباید بلافاصله بعد از غذا آب نوشید. بهطورکلی نباید در خوردن آب زیادهروی کرد ولی زیاد آب خوردن بعد از خوردن غذا (بهغیراز گوشت و چربی) اشکال ندارد.
✅برای ویزیت مجازی و سفارش محصولات به آیدی زیر پیام دهید
🆔 @abuhashem133
🔴کانال محصولات
🔜@caa133
آموزشگاه طب سنتی شهیدین
❇️ آب #فاتر ⚜کَانَ رَسُولُ الله : 《مَاءٍ فَاتِرٍ، یُنَقِّي المَعِدَةَ وَ الکَبِدَ، وَ یُطَیَّبُ النَ
🔴 ٠ تا ١٠٠ آب #فاتر در ٣ مطلب بالا ⬆️
⬅️لطفا مطالعه بفرمایید
🔴 #تدابیرروزه داری
🔶ادامه توصیه ها به بیماران دیابتی
4.وعده سحری در بیماران دیابتی حتما باید مصرف گردد و زمان مصرف آن باید در دیرترین زمان ممکن باشد و نیز زمان مصرف وعده افطار باید در زودترین زمان ممکن تن کاهش بیش از حد قند خون جلوگیری شود.
5.بیماران دیابتی می بایست در این ماه از هیجانات بیش از حد و بخصوص خشم پرهیز نمایند، چرا که هیجانات و خشم موجب تحریک صفرا در بدن شده و برای این افراد زیان آور است. البته دوری از این هیجانات با استفاده از برکات معنوی این ماه به خوبی قابل انجام است.
۶. بیماران دچار دیابت در این ماه باید از ورزش و حرکات سخت و خسته کننده پرهیز نمایند زیرا این کار باعث مصرف بیش از اندازه گلوکز و ایجاد هایپوکسیمی در این افراد می شود.از دیدگاه طب سنتی نیز ورزش های سخت و شدید حرارت بدن را بیش از حد بالا می برند که این امر خود برای افراد دیابتی با خطراتی همراه است. اما انجام حرکات ورزشی ملایم و معمول بخصوص در افراد دچار دیابت نوع ۲ در فاصله بین افطار تا سحر قابل قبول است و توصیه میشود زیرا بی حرکتی و کاهش بیش از حد فعالیت بدنی از ترس افت قند خون نیز خود باعث هایپرگلیسمی می گردد.
7. سنجش مرتب قند خون، قبل از افطار، ۲ ساعت پس از افطار و قبل از سحر با دستگاه گلوکومتر باید انجام گیرد تا در صورت مشاهده تغییرات مغایر با کنترل صحیح قند خون اقدام مقتضی به عمل آید.
۸. بیماران دیابت در صورت احساس علایمی از قبیل ضعف و بی حالی، سردرد و سرگیجه و تعریق و اختلال هوشیاری در طی دوره روزه داری باید بلافاصله قند خون خود را اندازه گرفته و روزه خود را افطار نمایند.
بهتر است در این مواقع یک قاشق مرباخوری عسل طبیعی زیر زبان بگذارند.
۹. رعایت بهداشت دهان و دندان در طی این ماه برای تمام افراد بخصوص بیماران دیابتی از اهه خاصی برخوردار است.
❗️توصیه می شود بیماران دیابتی قبل از شروع ماه رمضان به دندان مراجعه کرده و از سلامت لثه و دندانهای خود اطمینان حاصل نمایند چرا که عفونتها دندان بخصوص در این بیماران، زمینه ساز بروز مشکلاتی از قبیل نارسایی کلیه، اختلال سیستم عصبی و مشکلات قلبی می شود که علاوه بر به خطر انداخت، سلامتی، امکان ادامه روزه گرفتن را نیز از ایشان سلب میکند.
🔴مصرف چه مواد غذایی در ماه رمضان برای افراد دیابتی مناسب است؟
🔹مواد غذایی ترش مثل غوره و آبغوره، آبلیمو، تمرهندی رب غوره بالنگ، ترشک، ریواس، انار ترش ( شیرین)، رب انار، آلو، رب به، رب ریواس، سماق، زرشک
گوشتها:گوشت بره و بزغاله یکساله، گوشت ماکیان، ماهی کیلکا
🔹مواد غذایی با طبیعت سرد وتر جوو ماءالشعیر (تهیه شده بر اساس اصول طب سنتی) و آردجو
خیار، کدو و آب کدو، کاهو، اسفناج، خرفه، زرده تخم مرغ عسلی، نخود سیب، رب سیب توت سفید، توت سیاه رب نعناع، گلاب گزنه، گشنیز، شلغم
🔹بیماران دیابتی می توانند در وعده های افطار و سحر از خورشتها و غذاهایی که در آنها از گوشت بره جوجه مرغ یا ماهی کیلکا به اضافه سبزیجات و مواد ذکر شده تهیه شده و سوپ یا آش حاوی جو، گشنیز، اسفناج، گزنه، خرفه، کدو، شلغم زرشک آلو استفاده کنند و به عنوان چاشنی به غذاها آبغوره بدون نمک آبلیموی تازه سماق یا تمرهندی اضافه نمایند.
🔹به جای شیرینی جات مصنوعی استفاده از عسل و رب سیب در این بیماران توصیه می شود.
🔹بهترین میوه ها برای این بیماران سیب رسیده شیرین، گلابی، انار، تمرهندی، آلو، زردآلو و شاتوت است که بیماران می توانند از آب میوه های فوق نیز استفاده نمایند.
🔹در غذاهای دریایی به علت وجود امگا۳ و چربیهای غیر اشباع در بهبود دیابت و عوارض آن موثر
هستند.
🔹گشنیز تسکین دهنده صفرا و برطرف کننده التهاب و تشنگی است. در مطالعات متعدد نیز اثر گشنیز بر افزایش ترشح انسولین از پانکراس، پایین اوردن قند خون، بهبود لیپید و جلوگیری از بروز عوارض قلبی_عروقی در بیماری دیابت بیان شده است.
🔹جو تسکین دهنده غلیان خون و صفرا و برطرف کننده حدت تبهای گرمی و تشنگی است.
🔻در مقالات متعدد اثر جو در پایین آوردن قند خون و بافتی به انسولین به اثبات رسیده است.
🔹اسفناج با طبیعتی سردو تر برطرف کننده گرمی و التهاب و تشنگی بوده و ملین طبع است و هضم سریعی دارد.
🔹آلو کاهنده حرارت و حدت صفرا و ملین طبع است. همچنین آلو باعث افزایش حساسیت بافتی به انسولین و کاهش نسبی قند خون می شود.
🔹نخود ملین طبع، تولیدکننده خون صالح و دارای غذاییت بسیار و پاکسازی کننده کبد و طحال و کلیه است
🔴⬆️ادامه⬇️🔴
🔴خوردن و آشامیدن
یکی از مهمترین تغییرات توقف خوردن و آشامیدن در طول ساعات روز در ماه رمضان است. البته بدن انسان طی روزهای اول این ماه به تدریج با این با این امتناع از خوردن و آشامیدن که بسته به قرار گرفتن این ماه در فصول مختلف بین 11 تا 17 ساعت طول میکشد، تطابق پیدا میکند و دستگاه ها و اعضای بدن با این شرایط کنار آمده و ثبات محیط داخلی بدن را حفظ میکنند.
این مساله در طب جدید “هموستاز» نامیده می شود که از دیدگاه طب سنتی بخشی از وظایف طبیعت مدبره بدن انسان است.
🔴برخی از تغییرات ایجاد شده در بدن در طول ماه رمضان به این شرح است:
1.کاهش میزان متابولیسم (سوخت و ساز بدن
2. در طول روزه داری گلوکز خون در ساعات اولیه روز کاهش می یابد سپس با افزایش تبدیل گلیکوژن کبد و عضلات به گلوکز به سطح طبیعی باز میگردد.
3. کاهش ساخت گلیکوژن در کبد و افزایش میزان AMP حلقوی در کبد.
4. افزایش بعضی از اسید آمینه های آزاد در خون بخصوص آلانین، گلوتامین و گلیسین .
5.افزایش اسیدهای چرب آزاد در خون
6.کاهش ملایم کلسیم و فسفر
7.کاهش تصفیه کلیوی و در نتیجه افزایش اندک اسید اوریک و بیلی روبین
8. افزایش اکسیداسیون چربی و کاهش اکسیداسیون کربوهیدراتها
9. افزایش اندک در کراتینین، پتاسیم، منیزیوم و حجم پلاکتها
10. افزایش HDL تا ۳۰ درصد، عدم تغییر کلسترول تام، LDL و VLDL و افزایش آپولیپوپروتئین و …
اما در ساعات محدود بین افطار و سحر باید زمان و نوع غذاهای مصرفی طوری تنظیم شود که بدن را در راستای حفظ شرایط پایدار خود کمک نماید…
🔶سردرد ناشی از گرسنگی
❗️ #علائم
🔹این سردرد از ناحیه #پیشانی سرشروع شده سپس کل پیشانی وچشمها را فرامیگیرد
🔹در گرما واستفاده از عطرهای گرم مانند گل یاس ونرگس تشدید میشود.
درمان
لیسیدین یک قاشق مرباخوری #عسل وسپس نوشیدن یک لیوان عسلآب
❗️نکته: عسل را باید لیس زد.
🔶🔹 چرایی افزایش چشمگیر دیابت در صورت تکرار نوشیدن آب یخ در وعده افطار باید گفت بهدلیل قرار گرفتن لوزالمعده پشت معده که یکی از وظایف آن، ترشح انسولین و تنظیم قند خون است، نوشیدن آب سرد بههنگامی که حرارت معده بالاست، بهسرعت باعث سرد شدن محسوس دمای معده و سرایت مستقیم این سردی به لوزالمعده و آسیب جدی به این عضو حساس بدن میشود.
پس بهتر است بههنگام افطار، روزه خود را با مقداری آب گرم (آب جوشیده ولرمشده) بههمراه مقداری عسل که داخل آن حل کردهایم، باز کنیم؛ نوشیدن آب گرم موقع افطار فواید متعددی برای سلامتی دارد.
🔶افرادی که روزه میگیرند و حال عطش به آنها دست میدهد،
🔹کاهو
🔹روغن زیتون بودار
🔹آب لیموی ترش تازه میل کنند و
🔹 یا نیم لیتر عرق کاسنی یا یک لیوان دمکرده کاسنی بنوشند.
🔹در روز هم برگهای پهن کاهو را روی کبد قرار دهند.راه های رفع عطش
شربتها و میوه های مناسب برای رفع تشنگی
🔶شربتها
🔻ماءالشعیر
🔻شربتلیمو
🔻شربت نارنج.بالنگ.سکنجبین
🔶میوهها:
🔻انار
🔻سیب
🔻به و گلابی
🔻هندوانه،خربزه،انگور،زردآلویتازه…
🔻مصرف میوه ها باید حداقل ۱-۱/۵ ساعت با زمان غذاخوردن فاصله داشته باشد.
🔶طرزتهیه سرکه انگبین
🔹دو واحد سرکه سیب یا سرکه انگور را با یک واحد عرق نعنا مخلوط کنید و کمی حرارت دهید اما نگذارید داغ شود یا به نقطه جوش برسد. پس از آنکه ترکیب سرکه و عرق نعنا ولرم شد. دو واحد عسل طبیعی به آن اضافه کنید .سرکه انگبین آماده است نوش جان،
🔹شربت سرکه انگبین را در یخچال نگه داری کنید. و برای مصرف یک سوم از شربت سرکه انگبین را داخل لیوان بریزید. و سپس با آب مخلوط کرده و بنوشید.
❗️برای درست کردن سرکه انگبین طیبیعی و ارگانیک نباید. عسل طبیعی را به هیچ عنوان حرارت داد. به همین دلیل است که نباید سرکه انگبین گرما بخورد. و حتما پس از اینکه سرکه را با عرق نعنا مخلوط کردید عسل را به آن اضافه کنید.
آموزشگاه طب سنتی شهیدین
🔴 #تدابیرروزه داری 🔶ادامه توصیه ها به بیماران دیابتی 4.وعده سحری در بیماران دیابتی حتما باید مصرف گ
🔴#تدابیرروزه داری بخش سوم
🔶روزه داری و دیابت
🔶تقویت بدن روزه دار
🔶 مقاومت در تشنگی
🔹در٢مطلب بالا⬆️
⬅️لطفا مطالعه بفرمایید
🔴طرز تهیه شیره انگور خانگی
🔶شیره انگور یا دوشاب درواقع یکی از راههای نگهداری آب انگوراز گذشتهها بودهاست که از تغلیظ آب انگور به دست میآید. از شیره انگور بیشتر در وعدههای صبحانه و عصرانه یا به عنوان شیرین کننده در کنار پنکیک، وافلو تست استفاده میشود. دوشابها بسته به نوع انگوری که از آن درست میشوند انواع و رنگهای مختلف دارند.
شیره انگور طعم لذیذ دارد علاوه بر آن بسیار مقوی است، به خصوص برای افرادی که از کم خونیو ضعف عمومی رنج میبرند. شیره یا دبس در طب سنتی هم کاربرد زیادی داشته و طبع آن گرم است.
این خوراکی مقوی و خوشمزه به صورت آماده در دسترس است اما شما خودتان هم میتوانید با دانستن چند ترفند ساده آن را در منزل درست کنید، در اینصورت اطمینان دارید که در تمام مراحل تهیه، نکات بهداشتی به خوبی رعایت شدهاست.
🔴چاشنی
درجه سختی:
آسان
زمان آماده سازی:
بیشتر از 90 دقیقه
زمان پخت:
30 تا 60 دقیقه
مواد لازم برای تهیه شیره انگور
انگور
خاک سفید یا خاک مخصوص دوشاب
یک هشتم مقدار انگور
مواد لازم برای تهیه شیره انگور بدون خاک مخصوص شیره
انگور
به مقدار دلخواه در اینجا 3 تا 4 فنجان
شربت ذرت
یک فنجان
شکر
نصف فنجان
طرز تهیه شیره انگور به روش سنتی
🔹مرحله اول
انگورها را به خوبی بشویید و آنها را دانه کنید. با استفاده از گوشتکوب یا آبمیوهگیری آب آنها را بگیرید و بعد از صافی رد کنید تا تفاله و اضافههای آن گرفته شود.
🔹مرحله دوم
آب انگور خالص بدست آمده را در قابلمه ریخته و روی حرارت بگذارید.
درروش سنتی و محلی از خاک سفید یا خاک مخصوص دوشاب استفاده میشودکه آن را میتوانید از عطاریها تهیه کنید.
وقتی در کنارههای ظرف حباب دیدید قبل از آنکه آب انگور بجوشد کمکم خاک را به آن اضافه کنید و هم بزنید.
کفهای ایجاد شده روی آب انگور را مرتب از روی آن بردارید.
🔹مرحله سوم
وقتی کفها را گرفتید آن را کنار بگذارید تا خاک سفید تهنشین شود.(حدودا 10 تا 12 ساعت زمان میبرد.)
اگر بعد از این مدت کف روی آب انگور شما تشکیل شده بود آن را بردارید.
🔹مرحله چهارم
آب انگورها را از داخل ظرف به ظرف دیگر منتقل کنید تا خاک تهنشین شده جدا شود. این کار را مجددا تکرار کنید و با استفاده از یک ملاقه آن را به ظرف دیگر منتقل کنید تا ناخالصی کاملا جدا شده و ته ظرف بماند.
🔹مرحله پنجم
آب انگور خالص را روی حرارت متوسط بگذارید تا کمی بجوشد، مجددا اگر آب انگور کف کرد آن را جدا کنید.
بگذارید محلول همچنان بجوشد (مراقب باشید سر نرود) وقتی آب انگور به غلظت مناسب رسید آن را از روی حرارت بردارید.
در شیوه سنتی در اواخر مرحله جوشیدن یک عدد به را برای خوشعطر و طعم شدن شیره انگور به آن اضافه میکنند.
🔶طرز تهیه شیره انگور بدون خاک مخصوص شیره
🔴مرحله اول
اگر به خاک سفید دسترسی ندارید میتوانید از شیوه جدیدتر هم استفاده کنید. به این ترتیب که بعد از آنکه انگورها را به خوبی شستید و از خوشه جداکردید، آنها را داخل قابلمه ریخته و حرارت دهید. وقتی پوسته آنها شروع به ترکیدن کردآن را از روی حرارت بردارید.
🔴مرحله دوم
انگورها را از صافی رد کنید و آب آنها را بگیرید. آب انگور گرفته شده را مجددا روی حرارت بگذارید تا به آرامی بجوشد، سپس شکر و شربت ذرت را به آن اضافه کنید و تا زمانیکه مخلوط به غلظت کافی رسید صبر کنید.
✅برای ویزیت مجازی و سفارش محصولات به آیدی زیر پیام دهید
🆔 @abuhashem133
🔴کانال محصولات
🔜@caa133
آموزشگاه طب سنتی شهیدین
🔴طرز تهیه شیره انگور خانگی 🔶شیره انگور یا دوشاب درواقع یکی از راههای نگهداری آب انگوراز گذشتهها ب
🔴طرز تهیه شیره انگور خانگی در مطلب بالا⬆️
⬅️لطفا مطالعه بفرمایید
🔴سوال اعضای محترم کانال
⬅️باسلام برای بیماریهای چشم چه خوراکیهایی مفیداست ؟باتشکر
🔵جواب مقتضی مدیر کانال به این بزرگوار
سلام علیکم بزرگوار
⭕️هلیله سیاه ناشتا مکیده شود تا اتمام بعد اتمام 45 دقیقه غذا نخورید
⭕️آب زردک
⭕️دمنوش آویشن عناب
✅برای ویزیت مجازی و سفارش محصولات به آیدی زیر پیام دهید
🆔 @abuhashem133
🔴کانال محصولات
🔜@caa133