نطق تاریخی
همه ما با شنیدن عبارت "نطق تاریخی" عمدتا به یاد نطق مرحوم پزشکپور در مخالفت با استقلال بحرین یا نطق مرحوم مصدق در مجلس برای ملی شدن صنعت نفت یا نطق مرحوم مدرس علیه رضاخان یا نطق گتیسبورگ آبراهام لینکلن می افتیم.
از این منظر، مفهوم نطق تاریخی یک تعبیر ویژه برای یک سخنرانی ویژه است که نتایج و دستاوردهایی ویژه دارد.
نطق امیرحسین ثابتی گرچه با معیار نطق های تاریخی شاید چندان همخوان نباشد اما از یک منظر می توان یک سخنرانی ویژه تلقی کرد.
پیش از این در یادداشتی از همگرایی دو جبهه مشارکت و پایداری در مخالفت با کابینه پزشکیان نوشته بودم.
نطق ثابتی از این جهت قابل تامل است که مشابه آن را تنها می توان در نطق های نمایندگان جبهه مشارکت در مجلس ششم جستجو نمود، نطقی که با طرح جایگاه مجلس در رأس امور و زیر سوال بردن دخالت بیرونی در امور مجلس، از بهره گیری از نام و عنوان رهبر انقلاب برای حمایت از افراد یا طرح ها و لوایح خاص، انتقاد و نتیجه آن را تعطیلی و ناکارآمدساری نهاد مجلس دانست.
نطق ثابتی را شاید نتوان تاریخی با تعاریف استاندارد آن تلقی کرد اما شاید بتوان یک نقطه تاریخی برای روشن شدن رویکرد جبهه پایداری یا دست کم برخی اعضای آن نسبت به شاخص های بنیادین سیاست ورزی در کشور دانست.
#حکمرانی_شایسته
#سرمایه_اجتماعی
#جبهه_پایداری
#جبهه_مشارکت
#تندروی
#میانه_روی
#نطق_تاریخی
#امیرحسین_ثابتی
به کانال گاه نوشت های خط سبز بپیوندید.
https://eitaa.com/sabzkhat
تدلیس سیستماتیک؟!
سعید حجاریان چند سال پس از حوادث تلخ انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ در توجیه رفتارهای حامیان جریان اصلاحات اقدامات احمدی نژاد را زمینه ساز حوادث خواند و با عبور از واژه تقلب، آن را "تدلیس سیستماتیک" خواند.
واژهٔ تدلیس در لغت به معنی فریب دادن، پنهان کردن، تاریک ساختن و مبهم کردن است.
در اصطلاح حقوقی تدلیس عبارت است از عملیاتی که موجب فریب طرف معامله بشود. به عبارت دیگر تدلیس عبارت است از پوشاندن عیبی در مال یا نمایاندن یک صفت یا امتیاز کمالی غیر واقعی در مال.
چند روز پس از رای اعتماد مجلس به کابینه چهاردهم و بهره گیری رییس جمهور از تأییدات رهبر انقلاب برای حمایت از کل و برخی اعضای کابینه، گزارش های متعددی از تفاوت برداشت رییس جمهور با تعابیر رهبری (با تفسیر مثبت از برداشت متفاوت) منتشر شده که در صورت صحت این روایت ها و تلقی به کذب روایت رییس جمهور، به تعبیر حجاریان می توان یک تدلیس سیستماتیک تلقی کرد.
تدلیسی که حاصل نمایاندن یک صفت یا امتیاز کمالی غیر واقعی برای نامزدهای وزارتخانه ها بود.
بر اساس قواعد فقهی و حقوقی، به علت جبران زیان ناشی از عملیات فریبنده تدلیس، فریب خورده از حق فسخ بهرهمند است.
شعار دولت چهاردهم، وفاق است، شعاری که منجر به رای اعتماد به کابینه شد. باید منتظر ماند و دید تا چه زمانی این شعار تداوم خواهد داشت و آیا آینده آن به احساس فریب توسط نمایندگان و مهمتر از آنان، امنای نظام و فسخ حمایت از دولت منجر خواهد شد یا خیر؟
#حکمرانی_شایسته
#سرمایه_اجتماعی
#تدلیس_سیستماتیک
#دولت_وفاق
کانال گاه نوشت های خط سبز.
https://eitaa.com/sabzkhat
سلام بر حسین
السَّلامُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللَّهِ وَ عَلَى الاَْرْواحِ الَّتى حَلَّتْ بِفِناَّئِکَ عَلَیْکَ مِنّى سَلامُ اللَّهِ (اَبَداً) ما بَقیتُ وَ بَقِىَ اللَّیْلُ وَ النَّهارُ وَ لاجَعَلَهُ اللَّهُ آخِرَ الْعَهْدِ مِنّى لِزِیارَتِکُمْ
السّلام عَلیَ الحُسَین (ع) وعَلی عَلِِِّیِ ابن الحُسَین (ع) وعَلی اوْلادِ الحُسَین (ع) و عَلی اَصحابِ الحُسَین (ع)
سلام بر تو و جان هایی که به درگاهت فرود آمدند، از جانب من بر همگی شما سلام خدا برای همیشه، تا هستم و تا شب و روز باقی است و خداوند قرار ندهد این زیارت را آخرین بار زیارت من از شما
اربعين حسينی تسليت باد.
بیانیه سه جانبه امریکا، مصر و قطر را فراتر از خواست اسراییل و حماس، باید در جهت ریلکسسازی خاورمیانه پس از ترور اسماعیل هنیه در تهران و اخلال در پاسخ ایران به اسراییل فهمید. در واقع امریکا ذیل مذاکرات قطر درصدد است تا از طریق دو کانال قطر و مصر ایران و اسراییل را از تشدید تنازع باز نگه دارد. ازینرو تنها کارویژه مذاکرات قطر همین ریلکسسازی خاورمیانه میباشد.
از سوی دیگر معتقدم که نتانیاهو در مقطع کنونی که میتواند مسئله اسراییل را به مسئله سرنوشتساز در انتخابات امریکا تبدیل کند و بوسیله آن از گزینههای انتخابات امریکا کسب امتیاز کند بعید است که بخواهد با تن دادن به آتشبس و حتی مبادله اسرا این امتیاز بزرگ را از دست بدهد. ضمن اینکه تن دادن به آتشبس یعنی آغاز بررسی دلایل فنی هفتم اکتبر بوسیله نهادهای نظارتی نظیر آنچه که پیشتر پس از جنگ ۲۰۰۶ در کمیته وینوگراد اتفاق افتاد و عملا به پایان عمر سیاسی "ایهود اولمرت" و مرگ جناح چپ اسراییل تا یک دهه بعد منجر شد. ازینرو آتشبس چه بسا به پایان عمر سیاسی نتانیاهو منجر شود.
از سوی دیگر حماس هم قول امریکا را چندان مفید نمیداند؛ زیرا امریکای بایدن نه میل و نه توان اثرگذاری بر رفتار اسراییل را ندارد. زیرا تبادل اسرا بدون خروج کامل اسراییل از نوار غزه و پایان جنگ به معنی این است که حماس عملا اهرم فشار بر اسراییل را از دست دادهاست و دست به خودکشی زدهاست.
✅@Seidnima70
سفر ولادیمیر پوتین به باکو با دستورالعمل حمایت از گشایش راهروی زنگزور و در عین حال حمایت از عضویت آذربایجان در بریکس انجام شد. عضویت احتمالی آذربایجان در بریکس از چند جهت حائز اهمیت است.
نخست اینکه این عضویت زمینه ساز تغییر بزرگ در سیاست خارجی باکو است. از آغاز فرآیند مینسک در سال ۱۹۹۲ و نیز سرمایهگذاریهای بزرگ شرکتهای غربی در تاسیسات نفتی شرق دریای مازندران در سال ۱۹۹۵ همزمان با تحریمهای داماتو سیاست باکو همپیمانی با غرب برای مهار ایران بودهاست. در این میان حمایت همه جانبه ناتو و غرب از پاشینیان در نزاع بر سر راهروی زنگزور و نیز هجوم الیگارشهای روس به باکو در جهت پولشویی سبب شد، آذربایجان سیایت نگاه به شرق را تقویت کند.
از سوی دیگر حمایت روسیه از باکو در نزاع بین آذربایجان و ارمنستان پیامد جنگ اوکراین است؛ چرخش ارمنستان، اوکراین و مولداوی به سمت غرب در یک دهه اخیر سبب شده تا روسیه بدنبال حریم امنیتی پیرامون خود باشد. تعارض در قرهباغ از ۲۰۲۰ حاصل همسویی نظامی آذربایجان و روسیه پس از قدرت گرفتن پاشینیان در ارمنستان است. در همین چارچوب حمایت روسیه از عضویت آذربایجان در بریکس معنا مییابد.
در نهایت روسیه بدنبال گشودن عرصههای جدیدی از نزاع در برابر غرب است. حمایت از کودتاهای ضد فرانسوی در غرب افریقا، حمایت از ونزوئلا در نزاع با گویان، حمایت نسبی از حماس در جنگ با اسرایبل، حمایت از موضع کره شمالی و چین در شرق آسیا و ... در همین چارچوب است. حمایت از آذربایجان در قرهباغ و حال چالش سیونیک ادامه سیاست گشودن نزاعهای جدید برای غرب میباشد.
✅@Seidnima70
یک تفاوت عمده میان کارزار انتخاباتی دونالد ترامپ بین سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۲۴ وجود دارد و آن دگردیسی گفتمانی وی در طول ۸ سال است.
کارزار انتخاباتی ترامپ در سال ۲۰۱۶ با تکیه بر جناح راست حزب جمهوریخواه، نومحافظهکاران، فعالان تیپارتی و ... رقم خورد. با نگاهی به حامیان ترامپ در آن سال همچون دیک چنی، رامسفلد، مایک پنس، جف سشنز، میچ مککانل، تام کاتن و ... به این نکته میرسیم که کارزار انتخاباتی ترامپ بر مسئله مهاجران و مباحث فرهنگی بسته شدهبود.
ولی در سال ۲۰۲۴ در پس بحران کرونا شاهد یک دگردیسی در کنش سیاسی ترامپ هستیم. او با یک گردش به چپ دو چهره کارگری و محیطزیستی را به کارزار خود اضافه کرد. جیمز ونس که یک فعال محافظهکار کارگری است و در رمان پرفروش خود "مرثیه هیلیبیلی" اهتمام ویژهای به مسئله "کارگران سفید" داشته است به معاونت وی منصوب شد. از سوی دیگر با پیوستن رابرت کندی، شاهد اضافه شدن یک فعال محیطزیستی به این کارزار هستیم؛ کسیکه حامی انرژیهای تجدیدپذیر در برابر سوخت فسیلی است و حتی سالها پیش کارزاری علیه سوخت زغالسنگ راه انداخت؛ علاوه بر این کندی موضعی منفی نسبت به نیروگاههای اتمی دارد. این نگاه معارض تفکر ترامپ نسبت به سوخت زغالسنگ و خروج وی از پیمان پاریس در دوران ریاست جمهوری است.
ورود ونس و کندی به کارزار ترامپ برآیند یک گردش به چپ در کنش اوست. از اینرو ترامپ ۲۰۲۴ را میتوان ادامه موج چپ محافظهکار در دنیا دانست. موجی که از جلیقهزردهای فرانسه آغاز شد و ضمن علایق مایل به چپ در مسائل اقتصادی، در مسائل فرهنگی و نسبت به امر مهاجران، کنشی راستگرایانه دارد.
✅@Seidnima70
5.86M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴حملات راکتی حماس از نوار غزه به جنوب تلآویو
🔺️ساعتی پیش، صدای آژیرهای خطر در شهرک ریشونلتسیون در جنوب تلآویو بهصدا در آمدند. حماس اعلام کرده که به این منطقه با راکت M90 حمله کرده و منابع صهیونیستی نیز از اصابت راکت خبر دادهاند. لازمبهذکر است بیش از ۳۲۰ روز از آغاز جنگ در غزه گذشته و از نوار غزه بهسمت تلآویو راکت شلیک میشود.
#غزه #تلآویو
#اسرائیل #فلسطین
NPC
@Partisan2015
🔰 ضربه به چشم موساد در ۱۵۰۰ متری تلآویو
🔸پس از عملیات ترکیبی بامداد دیروز حزبالله در شمال و غرب سرزمینهای اشغالی، سانسور شدید در رژیم صهیونیستی حاکم شد و همین سانسور، شدت و اهمیت اولین ضربت انتقامی حزبالله را نشان میدهد.
🔸نتانیاهو به وزرای خود دستور داد که هیچ اظهار نظری درباره عملیات حزبالله نکنند. دولت او با انتشار تحلیلهای قالبی، القا میکند که اتفاق چندانی نیفتاده و حمله مهار شده، اما برخی اخبار، به علاوه تصاویری که از پدافند سانسور رژیم عبور کرده، نشان میدهد اولین ضربه حزبالله در روند انتقام خون شهید فؤاد شکر، ضربت مؤثری بوده است.
🔸اخبار غیر رسمی میگوید حزبالله به موازات شلیک ۳۲۰ موشک و پهپاد و سرگرم کردن سامانه پدافندی دشمن، و در کنار هدفگیری یازده پایگاه نظامی، مقر اصلی موساد و یگان ۸۲۰۰ وابسته به واحد اطلاعات نظامی را در پایگاه گلیلوت در شمال تلآویو هدف قرار داده است.
🔸این عملیات که در مقایسه با توانمندی بالای حزبالله، بیشتر دستگرمی محسوب میشود، از جهات مختلف مهم است. نخست، عمق نفوذ اطلاعاتی، شناسایی پایگاه راهبردی موساد و داشتن بانک اطلاعاتی دقیق از اهداف راهبردی. حزبالله این بار، به چشم دشمن ضربه زده است.
🔸نکته دوم این است که اگر دستان بلند حزبالله قادر است در یک عملیات محدود به شمال تلآویو برسد، بنابراین در هم کوبیدن پایتخت رژیم صهیونیستی و یا بندر حیفا و...، کاملا سهلالوصول است. این در حالی است که حزبالله هنوز دست به قبضه تسلیحات راهبردی خود نبرده است.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001EcP
@Kayhan_online
صفحه نخست
پیوندها
ارتباط با ما
منوی سرویسهاToggle navigation
فارسی|العربي|English

حمله حزبالله؛ این تازه اول ماجراست (یادداشت روز)
کد خبر: ۲۹۴۵۲۵
تاریخ انتشار : ۰۴ شهريور ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۴
سرویس کیهان » اخبار
الفالف
اخبار ویژه
ضربه به چشم موساد در ۱۵۰۰ متری تلآویو
پس از عملیات ترکیبی بامداد دیروز حزبالله در شمال و غرب سرزمینهای اشغالی، سانسور شدید در رژیم صهیونیستی حاکم شد و همین سانسور، شدت و اهمیت اولین ضربت انتقامی حزبالله را نشان میدهد.
نتانیاهو به وزرای خود دستور داد که هیچ اظهار نظری درباره عملیات حزبالله نکنند. دولت او با انتشار تحلیلهای قالبی، القا میکند که اتفاق چندانی نیفتاده و حمله مهار شده، اما برخی اخبار، به علاوه تصاویری که از پدافند سانسور رژیم عبور کرده، نشان میدهد اولین ضربه حزبالله در روند انتقام خون شهید فؤاد شکر، ضربت مؤثری بوده است.
اخبار غیر رسمی میگوید حزبالله به موازات شلیک ۳۲۰ موشک و پهپاد و سرگرم کردن سامانه پدافندی دشمن، و در کنار هدفگیری یازده پایگاه نظامی، مقر اصلی موساد و یگان ۸۲۰۰ وابسته به واحد اطلاعات نظامی را در پایگاه گلیلوت در شمال تلآویو هدف قرار داده است.
این عملیات که در مقایسه با توانمندی بالای حزبالله، بیشتر دستگرمی محسوب میشود، از جهات مختلف مهم است. نخست، عمق نفوذ اطلاعاتی، شناسایی پایگاه راهبردی موساد و داشتن بانک اطلاعاتی دقیق از اهداف راهبردی. حزبالله این بار، به چشم دشمن ضربه زده است.
نکته دوم این است که اگر دستان بلند حزبالله قادر است در یک عملیات محدود به شمال تلآویو برسد، بنابراین در هم کوبیدن پایتخت رژیم صهیونیستی و یا بندر حیفا و...، کاملا سهلالوصول است. این در حالی است که حزبالله هنوز دست به قبضه تسلیحات راهبردی خود نبرده است.
برخی رسانههای اسرائیل، به شکل سربسته، ابراز نگرانی کردهاند که حزبالله برای اولین بار در جنگ اخیر، اهدافی را در عمق ۱۱۰ کیلومتری و در ۱۵۰۰ متری
تلآویو هدف قرار داده است.
حزبالله همچنین نشان داد که قادر به گسترش جنگ به سواحل مدیترانه و ضربهزنی در دریاست. در عملیات ترکیبی امروز، کشتی جنگی «دورا» در سواحل نهاریا هدف حمله قرار گرفت و چند نظامی صهیونیست کشته و مجروح شدند. پس از مسدود شدن دریای سرخ، مدیترانه تنها مجرای تنفس دریایی اسرائیل است.
این ضربه غافلگیرانه در حالی نواخته شد که ارتش صهیونیستی ادعا میکرد ناو موشکاندازش، یکی از پهپادهای حزبالله را رهگیری کرده است! همزمان، عنوان شده که مناطقی از شهر عکا هم مورد اصابت موشکهای حزبالله قرار گرفته و موجب قطعی چند ساعته برق شده است.
مقامات اسرائیل چنین وانمود میکنند که حمله حزبالله را مهار کردهاند اما گزارش روزنامه اسرائیل هیوم مبنی بر این که «مقامات اسرائیل از کشورهای دیگر خواستهاند جلوی تشدید تنش را بگیرند»، به وضوح از وحشتزدگی آنها حکایت میکند. نشانه دیگر ترس و درماندگی را میتوان در سخنان وزیر جنگ اسرائیل دید: «به وزیر دفاع آمریکا اطلاع دادم که جلوگیری از تشدید تنش در منطقه چقدر اهمیت دارد».
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی با اذعان به اینکه همه حملات حزبالله مهار نشد و تنها بخشی از آن خنثی شد، میافزاید: «به یاد داشته باشیم که زرادخانه موشکی حزبالله شامل ۱۵۰ هزار موشک است و این، ظرفیت چشمگیری است».
در همین حال، آنچه بر هراس رژیم صهیونیستی میافزاید، عزم جدی متحدان حزبالله برای مجازات اسرائیل است؛ چنان که انصارالله با استقبال از آغاز عملیات انتقامی حزبالله اعلام کرد: «این پاسخ قدرتمند در عمق رژیم، نشان میدهد که مقاومت، مقتدر و در عمل به وعدهها و هشدارهایش صادق است. دستان دلاوران مقاومت را میفشاریم و به آنها تبریک میگوییم و تاکید میکنیم که پاسخ یمن، حتما در راه است و این را روزها و شبها و میدان جنگ ثابت خواهد کرد».
@donyayetahlil
📌بیانیه مشترک آمریکا، مصر و قطر درباره مذاکرات آتشبس در غزه
ایالات متحده، مصر و قطر امروز در بیانیهای مشترک اعلام کردند که یک طرح پیشنهادی را ارائه کردهاند که میتواند شکافهای موجود میان حماس و اسرائیل را پر کند. طبق این بیانیه، این طرح بر مبنای طرح پیشنهادی آتشبس بایدن است که در ۳۱ مه منتشر شد.
طبق طرح پیشین بایدن، پایان جنگ غزه در سه مرحله صورت میگیرد. مرحله نخست شش هفتهای که آتشبس اجرا و اسرائیل از مناطق جمعیتی غزه خارج میشود. در مقابل حماس باید تعدادی از اسیران را در ازای تعدادی از اسرای فلسطینی آزاد کند. در مرحله دوم حماس باقی اسرا را آزاد کرده و منازعه به طور کامل خاتمه مییابد و در مرحله سوم بازسازی غزه آغاز میشود.
طبق گزارش کانال ۱۳ عبری، مذاکرات دوحه بدون نتیجه پایان یافت. با وجود اینکه شکافها میان حماس و اسرائیل کاهش پیدا کرده، اما یکسری از مسائل حل نشده باقی مانده است و هفته آینده انتظار میرود مذاکرات مجددا آغاز گردد.
خبرگزاری فلسطینی شهاب نیز به نقل از یک رهبر حماس نوشت: آنچه در دوحه اتفاق افتاد اتلاف وقت و تلاشی برای رهایی از تنش موجود در منطقه بود. با نزدیک شدن به زمان انتقام ایران و محور مقاومت از رژیم صهیونیستی بابت ترور اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس در تهران و فؤاد شکر، فرمانده ارشد حزبالله در بیروت، تلاشهای آمریکا، قطر و مصر برای به نتیجه رساندن مذاکرات آتشبس جهت جلوگیری از پاسخ ایران
🗂منبع: اندیشکده راهبردی تبیین
#تحولات_منطقه
#اسرائیل
#حماس
#فتح #آتش_بس
#قطر
#آمریکا
#بیانیه
#تحلیل
#دنیای_تحلیل
@donyayetahlil