هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
💠 پرسش:
آیا برای انجام کارها ،استخاره، مفید است؟
#گروه_تبلیغی_پاسخگو
@javadheidari110
......................................................................................................................................
✍ پاسخ:
نکته اول : استخاره به معنای طلب کردن خیر، از پروردگار عالم، برای انجام هر کاری، امری پسندیده و مورد سفارش اهلبیت علیهمالسلام هست. مرحوم شیخ حر عاملی (ره) در وسایل الشیعه، بابی با عنوان (بَابُ كَرَاهَةِ عَمَلِ الْأَعْمَالِ بِغَيْرِ اسْتِخَارَةٍ – مکروه بودن انجام عمل بدون استخاره- گشودهاند. (1)
نکته دوم: نوع دوم استخاره، به معنای خاص و رایج بین مردم هست،که هنگام تردید و تحیر برای انجام کاری، متوسل به آن میشوند که در این مورد، نکاتی تقدیم میشود:
الف): برای انجام هر کاری ، مخصوصا اگر دارای اهمیت باشد ،ابتدا باید از فکر و اندیشه بهره ببریم که امام علی علیهالسلام فرمودند: الْفِكْرُ مِرْآةٌ صَافِيَة *فکر مانند آیینهای صاف ، زشتی و زیبایی امور را به انسان نشان میدهد. (2)
ب): بعد از اندیشیدن و تفکر، مشورت کردن و بهره بردن از عقل جمعی، مورد سفارش ، آموزههای اسلام عزیز هست. امیرالمؤمنین علیهالسلام میفرمایند: لَا ظَهِيرَ كَالْمُشَاوَرَة*هيچ پشتيبانى همچون مشاوره نيست. (3)
ج ) اگر کسی ،بعد از تفکر و مشورت، نسبت به انجام عمل ،مردّد و متحیّر، باقیمانده باشد ، فقط و فقط برای رفع تحیر و نجات از حالت تردید ، میتواند اقدام به استخاره با آدابی که برای آن بیانشده است، نماید.
نکته سوم: طبق نظر مراجع معظم تقلید، عمل به استخاره واجب نیست. (4)
پینوشت :
1. وسائل الشيعة، ج8، ص: 79
2. نهج البلاغة (للصبحي صالح)، ص: 470
3. نهج البلاغة (للصبحي صالح)، ص: 478
4. http://www.leader.ir/fa/book/11?sn=4568
@javadheidari110
4_5801101950342662181.ogg
859.7K
#سؤال
چند نوع #ولایت داریم؟ (اگه امکان داره مصداق یا مثالش رو هم بیارید)
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری
گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
🔹#سؤالات_کاربران
🔹#استاد_جواد_حیدری
🔹#گروه_تبلیغی_پاسخگو
💎•┈••✾••┈•💎
@javadheidari110
💠 پرسش:
آيا چشم زدن واقعيت دارد؟
......................................................................................................................................
✍️ پاسخ:
نکته اول: اين مساله از نظر عقلى امر محالى نيست ودر دنيايى كه" اشعه ليزر" كه شعاعى است نامرئى مىتواند كارى كند كه از هيچ سلاح مخربى ساخته نيست پذيرش وجود نيرويى در بعضى از چشمها كه از طريق امواج مخصوص در طرف مقابل اثر بگذارد چيز عجيبى نخواهد بود.
نکته دوم: در روايات اسلامى نيز تعبيرات مختلفى ديده مىشود كه وجود چنين امرى را اجمالا تاييد مىكند. در نهج البلاغه آمده است : الْعَيْنُ حَقٌ وَ الرُّقَى حَق *چشم زخم حق است و توسل به دعا براى دفع آن نيز حق است. (1)
نکته سوم: ازاین نکته غافل نباشیم که قدرت خداوند فوق تمام قدرت ها و هیچ موجود و یا قدرتی بدون اذن او نمی تواند به کسی ضرری بزند همانطور که قران می فرماید: «وَ ما هُمْ بِضارِّينَ بِهِ مِنْ أَحَدٍ إِلاَّ بِإِذْنِ اللَّه»؛ «ولى هيچ گاه نمىتوانند بدون اجازه خداوند، به انسانى زيان برسانند». (2)
نکته چهارم: لازم به يادآورى است كه قبول تاثير چشم زخم به طور اجمال به اين معنى نيست كه به كارهاى خرافى و اعمال عوامانه در اينگونه موارد پناه برده شود و هم چنین بروز هر اتفاق و مشکل در زندگی به خاطر تاثیر این مساله دانسته شود.
______________________
✅پی نوشت ها:
1. نهج البلاغة (للصبحي صالح)، ص: 546
2. بقره/102
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری
گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
🔹#سؤالات_کاربران
🔹#استاد_جواد_حیدری
🔹#گروه_تبلیغی_پاسخگو
💎•┈••✾••┈•💎
@javadheidari110
7.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#فاقد_الطهورین
🍃🍂🍃🍂🍃
🍁💎کانال احکام استاد صالحی💎
•┈┈••✾••┈┈•
@amirsalehi110
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
♨️سوال:
🔰اگر شراب بد است چرا در آخرت حرام نیست؟
✍پاسخ:
✅وجود تفاوت های دنیا و آخرت، نشان می دهد که این گونه مطالب "قیاس مع الفارق" است. و به دلیل همین تفاوت ها، نمی توان از مجاز بودن یک چیز در آخرت، مجاز بودن آنها در دنیا را برداشت کرد.
تفاوت ها نیز در وجوه متعددی قابل بیان است. مثلا در شراب، شرابی که در آخرت وجود دارد، اصلی ترین خاصیت شراب این دنیا را ندارد. که همان خاصیت سبب زشت بودن استفاده از شراب در دنیا است. پس شراب بهشتی، معنای عام نوشیدنی را دارد نه اینکه به معنای مست کنده باشد پس هیچ ارتباطی به شراب دنیایی ندارد:
«لا فیها غَوْلٌ وَ لا هُمْ عَنْها یُنْزَفُونَ[صافات/۴۷] شرابى كه نه در آن مایه تباهى عقل است و نه از آن مست مى شوند! »
یا مثلا پرخوری در دنیا، سبب مریضی می شود. در حالی که در بهشت مریضی وجود ندارد و به همین دلیل بهشتیان می توانند انواع و اقسام غذاها را بدون هیچ محدودیتی مورد استفاده قرار دهند.
همچنین یکی از وجوه عمده تفاوت دنیا و آخرت، محدودیت های عالم مادی است که سبب ناپسند بودن رویکرد به بعضی از مسائل می شود. چرا که در عالم مادی و محدود، توجه به بعضی از مسائل ممکن است مانع شکوفایی استعدادهای خاص انسان شده و آنها را تباه کند. برای همین آنها مورد نهی قرار گرفته اند، در حالی که جزو نعمات بهشتی به شمار می آیند. چون اصولا در بهشت محدودیتی وجود ندارد. علاوه بر آنکه آنجا محل شکوفا کردن استعدادها نیست. از جمله مواردی که در این قالب می توانیم به آنها اشاره کنیم، ممنوع بودن حریر و طلا برای مردان است، در حالی که این ها، جزئی از نعمات بهشتی مردان است:
«جَنَّاتُ عَدْنٍ یَدْخُلُونَها یُحَلَّوْنَ فیها مِنْ أَساوِرَ مِنْ ذَهَبٍ وَ لُؤْلُؤاً وَ لِباسُهُمْ فیها حَریرٌ[فاطر/۳۳] (پاداش آنان) باغهاى جاویدان بهشت است كه در آن وارد مى شوند در حالى كه با دستبندهایى از طلا و مروارید آراسته اند، و لباسشان در آنجا حریر است.»
🌎کانال رسمی استاد جواد حیدری_گروه فرهنگی تبلیغی پاسخگو
@javadheidari110♨️
هدایت شده از کانال رسمی استاد جواد حیدری
پرسش:
دلم از پدر و مادرم شکسته، اصلا نمیزارن هیچ خواستگاری پاشو بزاره خونه ما، گاهی حتی بدون اطلاع ما خواستگارها را رد می کنند و جواب منفی میدن من تو این شرایط چیکار کنم؟
#حقوق_والدین_تبعیت_از_والدین
...................................................
🌼پاسخ:
از ارتباط شما با گروه تبلیغی پاسخگو سپاسگزاریم
یکی ازمواردی که به عنوان مانع مهم برای ازدواج تلقی می شود مخالفت والدین نسبت به امرازدواج فرزندان است.
ترس والدین ازشرایط کنونی جامعه، درنظرگرفتن معیارها و ملاکهای خاص برای ازدواج فرزند، مسائل اقتصادی و ...می تواند عوامل مخالفت والدین برای ازدواج باشد به گونه ای که حتی ممکن است فرزندان دختر خود رانسبت به وجودخواستگارمطلع ننمایند وخودشان بجای دختر تصمیم بگیرند..
نکته اخلاقی مهم درواکنش ومخالفت والدین این است که ما باورداشته باشیم پدر ومادرهیچ سوءنیتی ندارند ومخالفت آنها خصمانه و مبنی بردشمنی نیست هرچندممکن است راه را اشتباه بروند .
دروهله اول بر شما لازم است که آنها را نسبت به اشتباه ونادرستی رفتارشان آگاه نمایید.چنانچه رابطه عاطفی و کلامی شما با پدر و مادرخوب است می توانید در جو صمیمی و با کمال ادب و احترام ودریک فرصت مناسب، در رابطه با ازدواج و حق انتخاب خود با آنها گفتگو کنید و دلایل موجه خود را برای آنها شرح داده وآنها را نسبت به حق انتخاب خویش قانع نمایید.
اما چنانچه رابطه عاطفی شما با والدین کم رنگ می باشد و توانایی برقراری ارتباط را ندارید بهتر است ازحضورواسطه ای که برای آنها قابل احترام است بهره ببرید بدین شکل که موضوع را با افردامین وباتجربه و متدین از بین اقوام وآشنایان در میان گذاشته و از او بخواهید به طور غیر مستقیم، والدین را در امر ازدواج شما مجاب نموده وعوارض ردکردن خواستگارهاوتبعات به تاخیر انداختن ازدواج و از دست دادن فرصتها را به ایشان متذكر شوند.دراین مسیر می توانید ازمشاورویا روحانی مورداطمینان نیز بهره ببرید.
ناتوانی شما در گفتن خواسته ها و انتظاراتتان و ابراز احساسات منفی و مثبتتان به پدر و مادرمنجربه این مساله شده که والدین درامرازدواج از شما نظرخواهی نکنند بنابراین توصیه می شود تلاش نمایید درکمال احترام به آنها به راحتی از احساس و عواطف و نیازهای خودبا آنها صحبت نماییدتا کم کم بتوانید نظرآنها را دراین مساله تغییر دهید.دراین مرحله به والدین قول دهید که قصد ندارید برخلاف نظر آنها کسی را انتخاب نمایید وازاین طریق فعلا راه خواستگاررابازنموده و در ادامه چنانچه خواستگارشرایط لازم راداشت درصددموجه ساختن انتخاب خود باشید.
گاهی ممکن است نگرانی والدین ازنوع انتخاب شما، دلیل مخفی کردن جریان خواستگاریها باشد لذابا تبیین اهداف خود ازازدواج، نگرانی والدین راکاهش داده و خیال آنها را نسبت به توانایی های خود در انتخاب راحت نمایید. والدين گاهي به خاطر بي اعتمادي به شما با ازدواج شما مخالفت مي کنند، چون فکر مي کنند به قدر کافي بزرگ و عاقل نشده ايددر اين شرايط بايد با صحبت هاي منطقي به پدر و مادرتان ثابت کنيد که بزرگ و قابل اعتماد هستيد.
سعی کنیدبا منطق، دلایل مخالفت آنها رابشنویدوعملابه آنها نشان دهید که احساس نگرانی آنها را درک می کنیدوبه آنها گوشزد کنیدکه برای رفع نگرانی ها نباید صورت مساله را پاک کرد.
دراین مسیرنگران نباشید، خونسردی خود راحفظ کنید وازهیجانات غالب بر منطق دوری کنیدوباخودکنترلی و خویشتن داری وتوکل برخداوند ودرخواست کمک ازاو، خیر وصلاح خویش را به خداوندواگذارکنیدامادرعین حال دست ازتلاش برای راضی کردن خانواده برندارید و هرگزناامید نشوید.بدانید فرایند متقاعد کردن و جلب نظرخانواده ممکن است زمانی طولانی بخواهد لذاصبررالازمه موفقیت دراین امربدانید.
دراسلام احترام به والدین ورسیدگی به آنها بسیارموردتاکید قرارگرفته است لذامخالفت آنها نباید راه رابرای بی احترامی و بی تفاوتی شمابازکندچنانچه شما نسبت به والدین بی تفاوت باشیدواحترام لازم رابه آنها نگذارید ازلحاظ شرعی دربرابرخداوند مسئول هستید چراکه بدعمل کردن والدین مجوزبی احترامی نیست هرچندوالدین نیز نسبت به مخالفت بی دلیل خود دربرابرخداوند مسئول هستند اما این امرنباید شمارانسبت به آنها جسورنماید.
از حیث اخلاقی به شما توصیه می کنیم هرچنددراین مساله دلشکسته اید امادرعین حال باتلاش برای حل مشکل نسبت به خطای آنها گذشت داشته باشید تاخداوند نیز عنایت ویژه ای نصیب شما کند.وبه برکت گذشت و عفو شما ازخطای آنها بهترین ها را نصیبتان کند.
#گروه_تبلیغی_پاسخگو
@javadheidari110
هدایت شده از (🌼بوی باران🌼)
«الرجال قوامون علی النساء بما فضل الله بعضهم علی بعض» ۳۴ / نساء
✅ در این آیه کریمه اصلا صحبت از برتری، افضلیت، اقدمیت نیست بلکه مردان مدیر، سرپرست و نگهبان، زنان معرفی شدهاند☂
✅شاهکلید اصلی در پاسخگویی به حقوق زنان این است که می بایست بین تکلیف و حق تفاوت قائل شد. در این آیه پروردگار عالم تکلیفِ قوام، پایه و اساس بودن را بر دوش مرد گذارده است، و این یعنی مرد قوام، پایه،اساس و تکیهگاه همسر و فرزندان است🏖 «الرجالُ اهلُ قیامٍ علی نسائِهم» واژهی اهل قیام نشان از تکلیفی دارد که بر دوش مردان گذارده شده است، لذا عاقلانه نیست که زن بگوید چرا تکلیف را از دوش من برداشتی و بر دوش مرد گذاشتی چون این حق زن نبود بلکه یک تکلیف و باری است که خدا دارد روی دوش مردان گذارده است⛱
✅حال چرا این تکلیف را روی دوش مرد گذاشت ؟ بخاطر تفاوتهای فیزیکی زن و مرد، تفاوتهای روحی زن و مرد، تفاوتهای عاطفی و احساسی زن و مرد، این تفاوتها قابل کتمان نیست چرا که مدیریت سنخیت دارد با روحیه، وضعیت، فیزیک و جسم مردان، و اینکه پروردگار عالم قوام خانواده را بر عهدهی مرد قرار داده است🏔 عین عدالت است.⚖
✅«باء» در «بما فضل الله» به تعبیر استاد شهید مرتضی مطهری "باء مقابله" است، ما نیز همین نظر را میپسندیم.
چرا این قوام روی دوش مرد باشه در مقابل چیست این قوام؟ «بما فضل الله بعضهم علی بعض» چون برخی را بر برخی دیگر فضیلت دادیم چرا نفرمود« بما فضل الله الرجال علی النساء» بلکه فرمود«بما فضل الله بعضهم علی بعض»؟ زیرا همانطوری که مردان در این زمینه نسبت به زنان برتری دارند زنان نیز در برخی مواضع بر مردان برتری دارند، چون
مردان در این بخش فضیلتی دارند که زنان در این بخش، چنین فضیلتی ندارند؛ حال آن فضیلت چیست؟ فیزیک و روحیهی مردان است که سنخیت با مدیریت، سرپرستی و تکیهگاهی دارد🏕
✅کریمه ی«و بما انفقتم من اموالهم» یکی از علتهای دیگر را بیان می کند که آن نیز بیان مصداق است و آن عبارتست از«بما انفقتم» مدیریت بر دوش مرد گذارده شده است چون نفقه بر دوش آنان است و در قبال این پول خرج کردن مدیریت نیز بر عهدهی او گذارده شده است.
✅البته نباید فراموش کرد که مسئله، مسئلهی نوع مردان است و استثنائات ربطی به بحث ما ندارد، لذا برخی مردان که قدرت مدیریت ندارند و یا برخی زنان که قدرت مدیریت دارند مربوط به بحث ما نمیشود.
#شبهات_زنان
╔═ ⚘════⚘ ═
⇲@javadheidari110
@booyebaran313
⚘════⚘ ═
هدایت شده از شبکه جهانی موعود🌷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
3 چیز حتما ب ت می رسد ؟؟؟ ستارگان سینما - یاعلی مدد🌹