سلام به همه ی عزیزان و سروران
ان شاء الله با «در خانه ماندن»، «کرونا را شکست دهیم».
ضمن خوش آمد گویی به عزیزانی که جدیدا به کانال پیوسته اند، اگر عزیزی پیرامون مباحث: اعتقادی، مشاوره و خانواده، احکام شرعی سوال و یا شبهه ای در ذهن دارد با حقیر در میان بگذارد تا توسط کارشناسان محترم گروه تبلیغی پاسخگو که همگی از کارشناسان مرکز ملی پاسخگویی هستند، پاسخ داده شود.
@khameneieshQ
هدایت شده از پرسمان جهادی
#شبهه_و_پاسخ50
⁉️💠پرسش:
با سلام
جدیدا در فضای مجازی، متنی منتشر شده است که مدعی است: به ویروس کرونا و درمان آن و مکان ظهور آن، در سوره ی «مدثّر» اشاره شده است.
آیا این جریان و متن حقیقت دارد؟
تشکر از راهنمایی شما.
✍️ پاسخ:
نکته ی اول: این متن از طرف فردی بی اطلاع از دین و آیات قرآن و ترجمه و تفسیر قرآن، نوشته شده است و هیچ پایه و اساسی ندارد.
برای روشن شدن این مساله به مقداری از متن که منتشر شده اشاره شده و نقد شده است، توجه فرمایید:
⁉️ خدا را شکر ، این ویروس به نام # کرونا ، چهارده قرن است که در قرآن کریم ذکر شده است.
همه این ها در سوره مبارکه مدثر ذکر شده:
این ویروس که انسان را متعجب کرده و باعث از بین رفتن جان بسیاری از مردم شده ، زنده نمانده وعلائم روشنی ندارد ، دانشمندان آنرا نامیدند (covid19) به این دلیل که به نظر می رسید اواخر سال2019 بوجود آمده است.
⁉️ این در آیه 30 سوره مدثر ذکر شده است).
(لا تبقي ولا تذر، لواحة للبشر، عليها تسعة عشر).بلایی است که نه کاملا میکشد و نه کاملا رها میکند.پوست بشر را می کند.نوزده وکیل دارد(اشاره به کوید19)
🔴 جل الخالق!! این عبارات در سوره ی مدثر، اوصاف «سقر» که در آیه ی 26 سوره ی مدثر آمده است، می باشند و «سقر» یکی از نام های دوزخ می باشد. و در قران کریم به صورت متعدد بیان شده است.
ثانیا: قران می فرماید: نوزده فرشته ی عذاب، بر دوزخ گمارده شده اند که از آیات بعدی به سادگی قابل فهم است. این معنا کجا و عدد 19 در کویید 19 کجا؟!!
⁉️- این ویروس در کشوری ظاهر شد که در حال حاضر دومین قدرت اقتصادی در جهان و اولین کشور در جهان از نظر تراکم جمعیت است.
و اشاره به آن در آیات 12 و 13 سوره مدثر آمده است:(ذرني ومن بخلقت وحيدا، وجعلت له مالا ممدودا، وبنين شهودا). (رهاشده در قومی که خلقتی خاص دارند.وثروت فراوان دارند.وجمعیتی نظاره گر فراوان).
بله ، در چین ظاهر شده است ، که تاکنون به یک و نیم میلیارد نفر نزدیک نشده است ، شاهد افزایش جمعیت آن هستیم و اقتصاد آن افزایش یافته و پول های آن بخصوص در ابتدای این قرن تمدید شده است و هنوز هم آرزو می کند که افزایش یابد.
🔴 چه عجیب و غریب!!
این آیات (آیه 12 سوره مدثر) به اتفاق مفسرین در مورد «وليد بن مغيره مخزومى» يكى از سران معروف قريش نازل شده است.
«ولید» کجا و کشور «چین» کجا؟!!
⁉️- در مورد نحوه مقابله با این ویروس ، همه دنیا هنوز در حال فکر کردن ، تحقیق و به دنبال معالجه هستند. در حالی که در ابتدای سوره مدثر ذکر شده است ، در شش مرحله خلاصه می شود: آگاهی ، احتیاط بسیار ، پاکسازی ، تردد سالم ، عدم تحریک و صبر.
🔴 چه برداشت های شاخ و دم داری!!!
پروردگار عالم در اوائل سوره ی مدثر، خطاب به رسول خدا می فرماید:
💎برخيز و انذار كن (و عالميان را بيم ده)
💎و پروردگارت را بزرگ بشمار
💎و لباست را پاك كن.
💎از پليديها بپرهيز.
💎و منت مگذار، و فزونى مطلب.
این ترجمه ی آیات چه ارتباطی با ویروس کرونا دارد؟!!
این فقط بخشی از متن منتشر شده در فضای مجازی بود که خیلی ساده بررسی شد.
🔴تو خود حدیث مفصل بخوان از این مجمل!
جواد حیدری
@khameneieshQ
⁉️💠پرسش:
اگر دعا و توسل بر درمان بیماری موثر است چرا برخی از بندگان خوب خدا از بیماری فوت کردند و نتوانستند برای خودشان کاری انجام دهند؟
✍️ پاسخ:
برای رسیدن به پاسخ به نکات زیر توجه بفرمایید:
نکته ی اول: انسان دارای دو «أجل» می باشد. اجل حتمی و اجل غیر حتمی.
قرآن کریم می فرماید: «هُوَ الَّذي خَلَقَكُمْ مِنْ طينٍ ثُمَّ قَضى أَجَلاً وَ أَجَلٌ مُسَمًّى عِنْدَهُ ثُمَّ أَنْتُمْ تَمْتَرُون»؛ «او كسى است كه شما را از گِل آفريد؛ سپس سرآمد (غير حتمى براى عمر شما) مقرّر داشت؛ و سرآمد معيّن (و حتمى عمر شما) نزد اوست؛ سپس شما (در توحيد و قدرت او) ترديد مىكنيد!». (1)
نکته ی دوم: دعا و توسل، اگر به صورت صحیح و درست و رعایت شرائط انجام بگیرند، قطعا در تغییر مسیر و سرنوشت انسان تاثیر گذار هستند و اجل غیر حتمی را تغییر می دهند.
اما باید توجه داشته باشیم، قضا و قدر حتمی الهی به هیچ وجه و با هیچ کاری قابل تغییر نیست.
پس! مرگ بسیاری از بزرگان به واسطه ی تمام شدن عمر ان ها و بر اساس اجل حتمی الهی است که تغییر ناپذیر است.
قران کریم می فرماید: «وَ لِكُلِّ أُمَّةٍ أَجَلٌ فَإِذا جاءَ أَجَلُهُمْ لا يَسْتَأْخِرُونَ ساعَةً وَ لا يَسْتَقْدِمُون»؛ «هيچ امتى از اجلِ [معينِ] خود نه پيش مىافتد و نه پس مىماند». (2)
نتیجه اینکه: در تأثیر دعا و توسل با رعایت آداب و شرائط در سرنوشت انسان ها هیچ شکی نیست اما این امور قابلیت تغییر قضا و قدر حتمی الهی را ندارند.
پی نوشت ها:
1. انعام/2
2. مومنون/34
💎کانال رسمی استاد جواد حیدری💎
•┈┈••✾••┈┈•
@javadheidari110
⁉️ آیا یک درد بی درمان و درگیر شدن همه دنیا به آن یکی از نشانه های ظهور است؟
💡 سلام علیکم
▪️در رابطه با این سوال، نکاتی تقدیم می شود:
1️⃣ علائم ظهور، به علائم حتمی و غیر حتمی تقسیم می شود.
علائم غیر حتمی، علائمی هستند که: در پی آن علائم امکان دارد ظهور اتفاق بیفتد و ممکن است ظهور اتفاق نیفتد؛ یعنی ظهور امام عصر (عج) در گرو این علائم نیست. ممکن است علائم به وقوع بپیوندد، اما امام (عج) ظهور کنند و ممکن است علائم اتفاق نیفتد، اما امام (عج) ظاهر شوند.
2️⃣ علائم ظهور اعم از حتمی و غیرحتمی اینطور نیست که همیشه متصل به ظهور باشند. علامت وجود دارد، اما لازم نیست حتماً متصل به ظهور باشد. ممکن است علائم آشکار شود، اما صدها سال بعد ظهور رخ دهد.
3️⃣ در رابطه با ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، در برخی منابع از مرگ و میرهای زیاد صحبت به میان امده است اما :
الف: این روایات از جهت سند ضعیف هستند و قابل اعتماد نمی باشند.
ب: روایات، این گونه مرگ ها را مربوط به «هنگام ظهور» می دانند و نه قبل از آن. (1)
ج: در روایات صحبت از «طاعون» شده. (2)
🔸نتیجه اینکه: هر چند در آستانه ی ظهور، به وجود بیماری های واگیردار و مثل ان اشاره شده است ولی، تطبیق دادن این بیماری ها با اتفاقاتی که امروزه در کشور و دنیا وجود دارد کار صحیحی نیست و هم چنین این گونه علائم، نشانه های غیر حتمی هستند.
پی نوشت:
1. الإرشاد في معرفة حجج الله على العباد، ج2، ص: 372
2. همان
🌀کانال رسمی استاد جواد حیدری
🌐 @javadheidari110
پرسش:
با توجه به شرایط بد اقتصادی آیا فرزند آوری کار درستی است؟
پاسخ:
در نگاه اسلام، فرزند آوری امری مطلوب تلقی می گردد و برخی از آیات قرآن مبنی بر درخواست و دعای برخی از انبیاء برای فرزنددار شدن دلیل این ادعاست.علاوه بر اینکه فرزندکشی نیز بشدت مورد مذمت قرار گرفته است و فرزندان نیز زینت زندگی معرفی شده اند.
در آیه 46 سوره کهف می خوانیم: «الْمالُ وَ الْبَنُونَ زينَةُ الْحَياةِ الدُّنْيا وَ الْباقِياتُ الصَّالِحاتُ خَيْرٌ عِنْدَ رَبِّكَ ثَواباً وَ خَيْرٌ أَمَلاً»؛ (مال و فرزند، زينت زندگى دنياست و باقيات صالحات [ارزش هاى پايدار و شايسته] ثوابش نزد پروردگارت بهتر و اميدبخش تر است!)
ازجمله بهانه های مهم برای به تاخیرانداختن فرزندآوری، مسائل اقتصادیست در حالی که خداوند خود در قرآن تضمین رزق نموده و قطعا وعده های الهی تخلف ناپذیرند.
خداوند باری تعالی در قرآن می فرماید:
وَ لا تَقْتُلُوا أَوْلادَکُمْ خَشْيَةَ إِمْلاقٍ نَحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَ إِيَّاکُمْ إِنَّ قَتْلَهُمْ کانَ خِطْأً کَبيراً
و فرزندان خود را از ترس فقر و تنگدستی نکشید ، ماییم که آنها و شما را روزی می دهیم حقا که کشتن آنها گناهی است بزرگ.(اسرا،۳۱)
بنابراین اقدام برای فرزنددار شدن اقدامی متناسب با نگاه دینی است و در کنار این عمل باید برای تربيت فرزندان با موازين اسلامی نیز برنامه ریزی نمود.
ترس از امور اقتصادی در امر بچه دار شدن، ناشی از عدم شناخت صحیح خداوند مهربان و سوءظن داشتن به اوست.لذا باید به تصحیح نگاه خود پرداخته و از طریق تقویت معنویت در رفع این سوء ظن تلاش نمایید.
🌀کانال رسمی استاد جواد حیدری
🌐 @javadheidari110
✳️ #عکس_نوشته_چرا_شیعه_شدم
🔶 دلیل اول: مقایسه پدر و مادر امام علی علیه السلام و ابوبکر
🌐 @javadheidari110
✍️#یادداشت:
#ارتباط_مؤثر
به این دو روایت توجه کنید:
روایت اول)
امام امیر المومنین عليه السلام:
ميوه خودپسندى و غرور، دشمنى و كينه توزى است.
ثَمَرَةُ العُجبِ البَغضاءُ
غرر الحكم حدیث ۴۶۰۶
روایت دوم)
امام صادق عليه السلام:
كينه مؤمن يك لحظه است و زمانى كه از برادر خود جدا شد، در دل خود كينه اى نسبت به او نگه نمى دارد ؛ اما كينه كافر مادام العمر است .
حِقدُ المؤمنِ مَقامُهُ، ثُمَّ يُفارِقُ أخاهُ فلا يَجِدُ علَيهِ شَيئا، و حِقْدُ الكافِرِ دَهْرُهُ
ميزان الحكمه جلد۳ صفحه ۱۳۸
✳️ تامل:
❓میوه یا میوه های خودپسندی چقدر به زندگی ما آسیب زده است؟
❓در ارتباط های خود ، تا چه حدی قدرت گذشت و فروخوردن ناراحتی های خود را داریم؟
❓معمولا مدت زمان باقی ماندن ناراحتی و خشم در ذهن و روح ما چند دقیقه، یا ساعت است؟(و شاید گاهی چند روز...)
❓بدون شک برخی اتفاقات و ناملایمات بسیار آزار دهنده است(مثل مصیبت از دست دادن عزیزان، یا انجام گناهان بزرگ و یا گرفتاری به بیماری صعب العلاج )؛ اما چند درصد از عصبانیتها ، ناراحتیها و کینه های ما در واقع ناشی از اتفاقاتی است که ارزش کافی برای این نگرانی های طولانی تر دارد؟
❓دقت کردهاید، میزان کینه ای که نسبت به دیگران (به خصوص آنانکه با ما مخالفت و یا دشمنی شخصی یا گروهی دارند) در دل میپرورانیم به جای فرسایش آن مخالفان ، موجب فرسایش روح ، معنویت ، اخلاق ، آرامش و بسیاری از دارایی های باارزش ما میشود؟
❓آیا توجه کرده اید میزان ناراحتی و خشمی که از رفتار دیگران، برای خود نگه می داریم تا چه حدی برای فعالیت های ما بازدارنده است؟
❇️جالب اینکه گاهی با هدف جبران سخن و یا رفتار ناشایست دیگران، خشم و عصبانیت خود،را روزها زنده نگه می داریم و به اندازه گستره آن خشم، موجب ادامه رنجش خود می شویم.
با کینه و حسد ورزی، با خشم و عصبانیت مداوم سرمایه گرانبهای عمر خویش را می بازیم و در مقابل...
🌀کانال رسمی استاد جواد حیدری
🌐 @javadheidari110
✍️#جواد_حیدری
چله ی عظیم قرن!
چله ی عظیم قرن چیست؟
میشه نظرتون را راجع به چله ی عظیم قرن بفرمایید؟
ببخشید! این چله ای که در حال نشر هست و همگی از آن دم می زنند واقعیت داره؟
یعنی با این اتفاق بزرگ، فرج امام زمان رقم می خوره؟
سوالات فوق و سوالاتی از این دست، مساله ای بود که امروز با برخط شدنم جهت امر مقدس پاسخگویی در پیام رسان های داخلی، با آن ها مواجه شدم.
اما با پیشنهاد یکی از دوستان فرهیخته ام و در راستای روشنگری افکار عمومی بر آن شدم نکاتی را در این موضوع، تقدیم کنم.
نکته ی اول: برخی بر آن شده اند تا برای رفع گرفتاری ها و هم چنین امر فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف، از نیمه ی شعبان تا 24 ماه مبارک رمضان به مدت چهل روز زیارت عاشوراء بخوانند و سپس چهل بار دعای فرج بخوانند. نام این طرح را «چله ی عظیم قرن» نام نهاده اند.
نکته ی دوم: اصل «چله گرفتن» به معنای «مراقبت چهل روزه از خود برای زمینه سازی جهت دریافت فیوضات الهی و حکمت ربوبی» مورد اشاره ی روایات آل الله علیهم السلام و علمای بزرگوار می باشد.
امام باقر علیه السلام می فرماید: «مَا أَخْلَصَ الْعَبْدُ الْإِیمَانَ بِاللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَرْبَعِینَ یَوْماً أَوْ قَالَ مَا أَجْمَلَ عَبْدٌ ذِکْرَ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ أَرْبَعِینَ یَوْماً إِلَّا زَهَّدَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ فِی الدُّنْیَا وَ بَصَّرَهُ دَاءَهَا وَ دَوَاءَهَا فَأَثْبَتَ الْحِکْمَةَ فِی قَلْبِهِ وَ أَنْطَقَ بِهَا لِسَانَه»؛ «هیچ بنده ای ایمان خود به خدا را در چهل روز خالص نگرداند، مگر آن که پروردگار، او را نسبت به دنیا کم توجه کرده و دردها و درمان ها را نشانش خواهد داد. سپس، حکمت در قلب او استوار شده و زبان خود را نیز به حکمت خواهد گشود». (1)
نکته ی سوم: خواندن زیارت عاشورا و قرائت دعای «اللهم کن لولیک الحجه بن الحسن» بسیار مطلوب و در کنار تلاش و کوشش، برای بر آورده شدن حاجات موثر است. (2)
نکته ی چهارم: وظیفه ی ما شیعیان در زمان غیبت حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشریف، «انتظار فرج» و تلاش برای به وجود آمدن «شرائط ظهور» آن منجی عالم بشریت است. و هیچ دستوری به صورت خاص برای امر ظهور به ما نرسیده است.
نکته ی پنجم: استناد به روایت «فضل بن ابی قره» که اشاره به برداشت عذاب از بنی اسرائیل بعد از چهل روز ناله و گریه و توصیه به این عمل برای رسیدن امر فرج، به خاطر ضعیف بودن سند این روایت، امر صحیحی نیست. (3)
نتیجه اینکه: چله ی عظیم قرن، به صورت خاص، هیچ مستند روایی ندارد ولی با وجود روایات کلی در مورد سفارش به دعا و زیارت و هم چنین «موضوعیت» عدد چهل، هیچ اشکالی ندارد و حتما در کنار تلاش و کوشش و استفاده از موهبات طبیعی، برای رفع گرفتاری ها مؤثر خواهد بود.
اما در رابطه با فرج امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف توجه داشته باشیم: وظیفه ی ما منتظر حقیقی بودن است و امر فرج به دستور الهی و بعد از آمادگی جامعه ی جهانی اتفاق خواهد افتاد و نباید انتظار داشته باشیم بعد از هر حرکت معنوی، ظهور، اتفاق بیافتد.
«اللهم عجل لولیک الفرج»
پی نوشت ها:
1. کلینی، محمد بن یعقوب، کافی، ج 2، ص 16، ح 6
2. بحارالانوار، ج 101، ص299
3. بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج4، ص: 118
🌀کانال رسمی استاد جواد حیدری
🌐 @javadheidari110
1.2M
💠 #حقیقت_یوگا (درس گفتار های ماهیت و حقیقت یوگا) 4️⃣
🔸آشنایی با آئین هندویسم(1)
♻️ خلاصه: |یوگا،در بستر هندویسم به وجود آمده است.لذا آشنایی با این آئین ضروری است.
هندوها:متن مقدس مشخص،بنیانگذار مشخص و نظام روحانیت مشخصی ندارند. آنان آئین خود را برگرفته از دین آریایی می دانند.کُتُب مقدس آنان به شروتی ها و سمرتیها تقسیم می شوند.اوپهنیشدها جزو شروتیها و یوگهسوترهها جزو سمرتیها هستند.|
✨✨✨✨
🌐@javadheidari110