📌 توصیه آیت الله جاودان در روز اول ماه رمضان انجام این دو عمل است:
1⃣ اول: دو ركعت نماز بخواند، در ركعت اول سوره هاى «حمد» و «انّا فتحنا» را و در ركعت دوم سوره «حمد» و هر سوره ديگرى را كه بخواهد بخواند، تا حق تعالى در آن سال، بدي ها را از او دور سازد و تا سال آينده در پناه خدا باشد.
2⃣ دوم: حضرت موسى بن جعفر عليه السّلام فرمود: در ماه مبارك رمضان در آغاز سال، يعنى روز اول اين ماه - چنان كه علما فهميده اند - اين دعا را بخوان، و فرمود: هركه اين دعا را براى رضای خدا، و بدون آميختگى با اغراض ناپسند و ريا بخواند، در آن سال فتنه و گمراهى و آفتى كه به دين يا بدنش ضرر برساند به او نرسد و حق تعالى او را از شرّ آنچه از بلاها در آن سال واقع مى شود حفظ مى نمايد.
و دعا اين است:
اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ بِاسْمِكَ الَّذِي دَانَ لَهُ كُلُّ شَيْ ...
به مناسبت میلاد امام حسن مجتبی علیه السلام
✅ علت صلح #امام_حسن علیهالسلام
📌 #عبیدالله_بن_عباس فرماندۀ لشکر امام حسن علیهالسلام بود. چهار میلیون درهم از #معاویه گرفت و شبانه لشکر را ترک کرد. این در حالی بود که دو تا از بچههایش توسط لشکر معاویه کشته شده بودند! یاران معاویه اینقدر جدی بودند که از آنها کسی به سمت لشکر #امیرالمؤمنین و امام حسن علیهماالسلام نمیآمد؛ اما افرادی از لشکر این بزرگواران به معاویه پیوستند. با این اوضاع امام حسن با چنین یارانی چه کار میتواند بکند؟ آن کسانی که قبل از امیرالمؤمنین بر سر کار بودند، حلقوم یارانشان را از جواهر پر میکردند. اما امیرالمؤمنین عدالت را اجرا میکردند و همین باعث میشد که افرادی نتوانند این عدالت را تحمل کنند. مثلاً شاعر ایشان شراب خورد و ایشان بی هیچ ملاحظهای حد را بر او جاری کرد و او به معاویه پیوست.
📌 معاویه میخواست از اسلام هیچ چیز باقی نماند. او صاحب قدرت مطلق هم شد. از سوی دیگر فقط امام حسن بود با دو سه هزار نفر افراد وفادار که بعضی از این افراد #پیامبر صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم بودند؛ #غدیر را دیده بودند؛ در بیعتی که موسوم به #بیعت_رضوان است و در جریان #صلح_حدیبیه رخ داد، ۱۴۰۰ نفر با پیامبر بیعت کردند. از این تعداد هر کس که باقی ماند جزو یاران امیرالمؤمنین شد و سپس به امام حسن پیوست. امام میخواست این افراد باقی بمانند. اگر امام با معاویه میجنگید تمام اینها کشته میشدند.
📌 یکی از یاران امام به نزد آن حضرت آمد و عرضه داشت: سلام بر تو باد ای کسی که روی مؤمنین را سیاه کردهای! امام فرمود: اینچنین سخن مگو! آن هنگام که من مشاهده میکردم که مردم -همه- این جبهه را رها کرده و جز اندک کسانی از اهل این راه، باقی نمانده است، ترسیدم که جمع شما را از زمین ریشهکن کنند. میخواستم با ماندن شما برای دین (که بهدست بنیامیّه نابود میشود) سوگواریکنندهای بماند!
#گزیده_سخنرانی آیتالله جاودان در حسینیۀ حضرت فاطمة الزهرا (سلام الله علیها) (۹۷/۳/۱۴):
#شب_قدر
#شب_نوزدهم
✅ سه نکته در مورد شبهای قدر
📝 مقدراتی که شب قدر برای انسان نوشته میشود، اگر بعضی از آنها مقدرات بدی باشد، در طول سال با #صدقه و #دعا و کارهای خوبی چون خدمت به پدر و مادر میتوان آن مقدرات بد را عوض کرد یا از مقدار آنها کم کرد.
📝 بهترین دعا در این شبها #عافیت است. عافیت برای تمام ابعاد زندگیمان.
📝 این شبها شبهای #توبه است. شبهایی است که توبه پذیرفته میشود. اگر در این جمعیت حتی یک نفر، فقط از یک گناه بطور جدی توبه کند، ممکن است نظر رحمت الهی به کل جمعیت جلب شود. برای توبه باید با توکل بر خدا تصمیم گرفت. اگر بدون در نظر گرفتن کمک خداوند تصمیمی بگیریم، این تصمیم حتماً به شکست منجر خواهد شد. ما باید زحمت بکشیم، اما توجه داشته باشیم که این زحمت را خداوند به مقصد میرساند.
فايل صوتي سخنراني آيت الله جاودان
#شب_نوزدهم_ماه_رمضان
13 خرداد ١٣٩٧
حسینیه حضرت فاطمه الزهراء (سلام الله علیها)
www.javedan.ir
⬇
⬇⬇
فايل صوتي مناجات و روضه خوانی حاج مهدی سماواتی
#شب_نوزدهم_ماه_رمضان
13 خرداد ١٣٩٧
حسینیه حضرت فاطمه الزهراء (سلام الله علیها)
www.javedan.ir
⬇
⬇⬇
به مناسبت شهادت حضرت امیرالمؤمنین علی علیهالسلام
اگر کسی در جنگ کسی را میکشت میتوانست هماورد جنگی او را برای خودش بردارد؛ بر خلاف سایر غنائم جنگی که باید توسط پیامبر تقسیم میشد، ولی امیرالمؤمنین در جنگ خندق، تن عمرو را لخت نکرد و زرۀ او را از تنش بیرون نیاورد. وقتی خواهر عمرو بر بالین وی حاضر شد و این صحنه را دید، گفت بر تو نمیگریم؛ چون یک مرد تو را کشتهاست.
امیرالمؤمنین علیهالسلام در طی چهار سال و چند ماهِ حکومتشان کاری کردند که در آخر فرمودند در کوفه هیچ کسی نیست که آب آشامیدنی نداشته باشد. هیچ کسی نیست که سرپناهی نداشته باشد. هیچ کسی نیست که برای رفع گرسنگی نان نداشته باشد. این در حالی است که ایشان در همین مدگت حکومت، سه تا جنگ داشتند. جنگ صفین شش ماه طول کشید. این حرف، خیلی حرف بزرگی است. حال اگر از همان روز اول حکومت دست امیرالمؤمنین بود، چه اتفاقی میافتاد؟
#گزیده_سخنرانی آیتالله جاودان در حسینیۀ حضرت فاطمة الزهرا سلام الله علیها (۹۷/۳/۱۴):
#شب_قدر
#شب_نوزدهم
✅ اهمیت #خانواده
📝 احادیثی داریم با این مضمون که هر جه #ایمان بنده بیشتر باشد یا محبت فرد نسبت به #اهل_بیت علیهمالسلام بیشتر باشد (این دو تا در حقیقت یکی است؛ زیرا اگر ایمان یک نفر زیاد باشد، محبت بیشتری هم به اهل بیت دارد)، به خانوادهاش بیشتر علاقمند است. البته باید توجه داشت که اگر علاقه به خانواده با دستورات الهی در تعارض قرار گرفت، نمیتوان برای کسب رضایت خانواده، غضب الهی را خرید!
📝 #پیامبر صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم فرمودند: «بهترین مردان امت من (البته این مطلب برای خانمها هم صادق است) کسانی هستند که نسبت به خانوادۀ خود مهربان هستند»؛ نه اینکه داد بزنند و چیزی را بشکنند و پا بکوبند!
📝 پیامبر فرمودند: «هر کس به بازار برود و هدیهای برای خانوادهاش بخرد و برای آنان ببرد، مانند آن است که به فقیران #صدقه میدهد (اجر و ثواب صدقه را دارد) و باید #هدیه را اول به دختران بدهد و بعد به پسران؛ پس هر که دخترش را شادمان کند، مثل این است که یک بنده از فرزندان حضرت اسماعیل را آزاد کردهاست و هر کس [با دادن هدیهای] چشم پسری را روشن کند، گویا از ترس خدا گریستهاست و هر کس از ترس خدا بگرید، خداوند او را داخل نعمتهای بهشت کند.»
📝 #امیرالمؤمنین علیهالسلام فرمودند: «با خانوادۀ خود مدارا کنید.» بنده وقتی برای جوانان خطبۀ عقد میخوانم، آنان را به #گذشت سفارش میکنم و میگویم بعضی چیزها را اصلاً نشنوید. امام خمینی هم توصیهشان این بود که با هم بسازید. ما یک روزی به گذشت الهی نیاز داریم؛ پس باید همینجا از همدیگر بگذریم.
📝 #امام_باقر علیهالسلام: «همانگونه که مردان دوست دارند #زینت و #آرایش را در همسرانشان ببینند(البته نه در جلوی نامحرم و نه در کوچه و خیابان)، زنان نیز دوست دارند زینت و آرایش را در مردانشان ببینند.
فايل صوتي سخنراني آيت الله جاودان
#شب_بیست_ویکم_ماه_رمضان
15 خرداد ١٣٩٧
حسینیه حضرت فاطمه الزهراء (سلام الله علیها)
www.javedan.ir
⬇
⬇⬇
#گزیده_سخنرانی آیتالله جاودان در حسینیۀ حضرت فاطمة الزهرا (۹۷/۳/۱۸):
#شب_قدر
#شب_بیستوسوم
✅ #فلسطین و اهمیت #روز_قدس
📝 در اوایل غصب سرزمین فلسطین یک قیامی در سراسر عالم #اسلام بپا شد؛ مثلاً مرحوم #کاشانی مردم را به تظاهرات دعوت میکرد؛ در #هند و #پاکستان هم همینطور اجتماعاتی شکل گرفت؛ همۀ عالم اسلام بههمخورده بود؛ یعنی عالم اسلام در مقابل صهیونیستها بود. اما کمکم نواحی مختلف عالم اسلام سکوت کردند و فقط عربها ماندند. عربها در #جنگ_ششروزه شکست خوردند و در نتیجۀ آن #صحرای_سینا، بخشی از #جولان و بخشی از #اردن بدست #اسرائیل افتاد. بعد از این جنگ #جمال_عبدالناصر سکته کرد و مرد. جانشین او #انور_سادات گفت مصلحت کشور ما (#مصر) سازش با اسرائیل است. بعد از این فقط فلسطینیها در مقابل اسرائیل ماندند. بزرگ فلسطینیها هم #سازمان_فتح و #یاسر_عرفات بود. در نوشتههای شهید #چمران هست که یک چریک فلسطینی به قمارخانههای لبنان میآمد و شتیل میگرفت! خود یاسر عرفات اولین میهمان خارجی #ایران بعد از #انقلاب_اسلامی بود؛ دوست ما که به استقبال وی رفته بود میگفت حالم در هواپیما از بوی گند مشروب داشت بههممیخورد؛ دهان خود یاسر عرفات هم بوی مشروب میداد. این وضع مبارزان فلسطینی بود! یکی از پاسداران هم اوایل انقلاب برای آموزشهای چریکی به فلسطین رفته بود و تعریف میکرد که در شهر هر چه میپرسیدم کسی جهت #قبله را نمیدانست تا سرانچام یک نفر در شهر پیدا شد که قبله را بلد بود. دشمن با فلسطین اینطور کرده بود. انقلاب اسلامی، اسلام را به فلسطین بازگرداند. اکنون فلسطینیها الله اکبر میگویند و به سمت صهیونیستها سنگ پرتاب میکنند. فلسطین سرزمین اسلام است. از مرحوم آیتالله #حکیم استفتاء کرده بودند که اگر کسی نمازخوان نباشد اما در جنگ با صهیونیستها کشته شود، آیا #شهید است؟ فرموده بودند بلی! علت هم این است که فلسطین سرزمین اسلام است. فعلاً از دست ما کار زیادی برنمیآید جز اینکه در #راهپیمایی روز قدس شرکت کنیم و با ایجاد یک جمعیت زیاد از فلسطین حمایت کنیم.
فايل صوتي سخنراني آيت الله جاودان
#شب_بیست_وسوم_ماه_رمضان
17 خرداد ١٣٩٧
حسینیه حضرت فاطمه الزهراء (سلام الله علیها)
www.javedan.ir
⬇
⬇⬇
#گزیده_سخنرانی آیتالله جاودان در حسینیۀ حضرت فاطمة الزهرا (سلام الله علیها) (۹۷/۳/۱۴):
#شب_قدر
#شب_نوزدهم
✅ ملاک #دینداری
📝 این مطلبی که عرض میکنیم، برایش یکی دو حدیث وجود ندارد؛ بلکه شاید صد حدیث با این مضمون وجود داشته باشد که اگر میخواهید روی کسی حساب باز کنید به طول رکوع و سجودش نگاه نکنید؛ به ظاهر مذهبی او نگاه نکنید؛ بلکه به #راستگویی و #امانتداری وی نگاه کنید. این احادیث برای این است که اولاً کلاه سرمان نرود و ثانیاً دیندار را از غیر دیندار بشناسیم.
⚠️ آدم اگر میخواهد دینش، مالش، آبرویش یا ناموسش را به کسی بسپارد، باید از او مطمئن باشد و او را چندین بار امتحان کند و ملاک هم بر طبق احادیث، راستگویی و امانتداری است.
‼️ضمناً امانت هم فقط پول نیست؛ #راز هم امانت است؛ حرف مردم هم امانت است؛ آبروی مردم هم امانت است.