#سواد_فضای_مجازی
🔺چند درصد خدمات گوگل در ایران فیلتر یا تحریم است؟
🏢 بنیاد راهبری فضای مجازی #جبرئیل
🆔 @jebreil1
✍🏻 پیش بینی وخامت حال مبتلایان به کرونا با هوش مصنوعی
محققان چینی سیستم یادگیری عمیقی را توسعه داده اند که وخامت حال مبتلایان به ویروس کرونا را ۵، ۱۰ و ۳۰ روز زودتر پیش بینی می کند.
گروهی از محققان پزشکی چینی با همکاری آزمایشگاه هوش مصنوعی شرکت «تنسنت» نتایج یک پروژه تحقیقاتی را اعلام کردند که با استفاده از فناوری های هوش مصنوعی می تواند احتمال پیشرفت بیماری کووید ۱۹ در بدن بیماران را پیش بینی کند.
این مدل یادگیری عمیق می تواند احتمال وخیم شدن حال مبتلایان به کووید۱۹ را در ۵، ۱۰ و ۳۰ روز پیش بینی کند. برخی از بیماران مبتلا به ویروس کرونا در مراحل اولیه بیماری وضعیت با ثباتی دارند اما علائم بیماری به سرعت وخیم تر می شود.
مدل هوش مصنوعی جدید می تواند بیمارانی که احتمال دارد به شدت بیمار شوند را ردیابی و به پزشکان کمک کنند تریاژ مراحل اولیه را انجام دهند.
طبق بیانیه ای که آزمایشگاه هوش مصنوعی تنسنت منتشر کرده، این هوش مصنوعی که از فناوری یادگیری عمیق استفاده می کند، نسبت به مدل های سنتی که شدت وخامت پنومنی را اندازه گیری می کند، دقت بیشتری دارد.
این تحقیق در نشریه «نیچر کامونیکیشن پریودیکال» منتشر شده است.
🏢 بنیاد راهبری فضای مجازی #جبرئیل
🆔 @jebreil1
بنیاد فضای مجازی جبرئیل
🎞 چگونه از #جعلی بودن عکسها در اینترنت و شبکههای اجتماعی مطلع شویم؟
🎥 ویدیو به زبان فارسی میباشد.
#سواد_دیجیتال #سواد_رسانه #کاربردی
🏢 بنیاد راهبری فضای مجازی #جبرئیل
🆔 @jebreil1
🔴 سواد رسانه ای
📡 رسانه ها یا فرستندگان پیام مشخص می کنند که دنیا چگونه است. آنها هستند که جهان و واقعیات آن را می سازند و در برابر دید همگان قرار می دهند. زشت و زیبا، خوب و بد، همه از زاویه دید سازندگان یا پیام فرستان تعریف می شود. مخاطب بی سواد یا ناآگاه آنچه را برداشت یا تفسیر می کند ناگزیر در چارچوب دیدگاه فرستندگان است. بنابراین در مسیری گام بر می دارد که رسانهها برایش تعیین کردهاند.
☑️ مخاطب منتقد و کنشگر کندوکاو می کند که آیا خارج از این چارچوب و در ورای آنچه مشاهده می کند واقعیت یا حقیقت دیگری نهفته است که شاید دنیا را به گونهای دیگر نمایش دهد؟
☑️ مخاطب باسواد آنچه را قرائت می کند به چالش می کشد. تامل می کند. جستجو و تحقیق می کند و در نهایت به کشف حقیقت دست می یابد.
#دکترناصراسدی
🏢 بنیاد راهبری فضای مجازی #جبرئیل
🆔 @jebreil1
🔰۹ حقیقت جالب که باید درباره گوگل بدانید
♨️ از دورهای که گوگل صرفا یک موتور جستجوگر ساده بود زمان زیادی گذشته. با این حال از ماشینهای هوشمند تا لنزهای تماسی هوشمند- مجموعه گستردهای از تولیدات این شرکت- که بگذریم هنوز هم موتور جستجو از ارکان اصلی گوگل است.
1⃣ بیش از ۱۰۰ میلیارد جستجو در ماه
2⃣ برای اعلام نتیجه هر یک از جستجوهاتان، گوگل ۲۰۰ فاکتور مختلف را در یک هشتم ثانیه بررسی میکند.
3⃣ وقتی در سال ۲۰۱۳ این سایت تنها به مدت ۵ دقیقه قطع شد، ۴۰ درصد از ترافیک اینترنت جهان کاهش یافت.
4⃣ گوگل شامل ۱۰۰ میلیون گیگابایت اطلاعات است.
5⃣ این شرکت مجموعهای از دامینها که به اسم اصلی سایت نزدیک است در تملک خود دارد. دامینهایی از قبیل gooogle.com، gogle.com، googlr.com و حتی عدد 466453 با پسوند دات کام.
6⃣ توجه به اقلیتها. به عنوان نمونه تیم جهانیسازی گوگل حدودا بیش از چهارسال وقت صرف کرد تا از طریق نمایندگان مردم Cherokee (قبیله ای بومی در آمریکا) بتواند این زبان را وارد موتور جستجوگر خود کند.
7⃣ بیش از نیمی از جستجوهای سایت گوگل از طریق موبایل انجام میشود.
8⃣ اگر بخواهید به آرشیو دیجیتالی شخصی خود در گوگل مراجعه کنید و تکتک جستجوهایی که با اکانتتان انجام دادهاید را بررسی کنید میتوانید به Google.com/history مراجعه کنید.
9⃣ عمده درآمد این شرکت از طریق تبلیغات تامین میشود. به عنوان مثال ۹۰ درصد درآمد گوگل در سال ۲۰۱۵، از طریق تبلیغات به دست آمده.
#بیشتر_بدانید
🏢 بنیاد راهبری فضای مجازی #جبرئیل
🆔 @jebreil1
#سواد_رسانه_ای
🔴اینترنت و توهم دانستن🔴
🔻دکتران دانشگاه ییل، متی فیشر و همکارانش ماریل گودو و فرانک کیل از دانشگاه ییل پژوهشی انجام دادند و از جامعه مورد آزمایش خود خواستند تا به یک سری سؤالات سخت پاسخ بدهند.
🔻این سؤالات بهگونهای بودند که مردم تصور میکردند جواب آنها را میدانند اما درواقع نمیدانستند، سوالاتی مانند اینکه "شیشه چگونه ساخته میشود؟" و یا "چرا ماه به شکلهای گوناگونی دیده میشود؟"
🔻به تعدادی از افراد اجازه داده شد تا برای پیدا کردن پاسخ به اینترنت مراجعه کنند، درحالیکه به دیگران چنین اجازهای داده نشد. سپس از پاسخدهندگان خواسته شد تا به میزان اطلاعات عمومی خود نمره دهند.
🔻محققان به این نتیجه دست یافتند که گروهی که جستجوی آنلاین داشتند با اعتمادبهنفس بالایی به خود نمرهی بالا داده بودند و احساس دانستن میکردند!
🔻متی فیشر در توضیح این اتفاق چنین گفته است:
«ابتدا این مسئله طبیعی به نظر میرسید، اگر من بدانم که به مکانیک دسترسی دارم با اعتمادبهنفس بیشتری میتوانم ماشینم را برانم. اما ما با مسئلهی متفاوتی مواجه شده بودیم، مردم به هنگام دسترسی به جستجو با اعتمادبهنفس بیشتری پاسخ نمیدهند بلکه آنها به هنگام دسترسی به اینترنت نسبت به دانستههایشان اعتمادبهنفس دارند. این بیشتر شبیه به این است که شما تصور میکنید میدانید چگونه ماشینتان را تعمیر کنید اگر به یک مکانیک دسترسی داشته باشید.»
🔻وی این اتفاق را بهعنوان یک توهم میپنداریم، توهم دانستن. حتی زمانی که مردم جستجو انجام میدادند و نتایج نامربوطی پیدا میکردند، آنها با اعتمادبهنفس بیشتری در پی پاسخ دادن به سؤالات بودند.
🔸کلام آخر: آیا میدانیم یا فقط توهم دانستن داریم...؟
برگرفته از صفحه شخصی حسین حقپناه
🏢 بنیاد راهبری فضای مجازی #جبرئیل
🆔 @jebreil1
📚📚📚
بعضی کتابها غذا هستند و بعضی تنقلات:
📌برخی کتابها با زبانی پیچیده یا بیانی علمی نوشتهشده و مفاهیم اساسی و عمیقتری را در مورد موضوع منتقل میکنند.
در کنار این موارد کتابهایی نيز با زبانی ساده و بیانی روان و جذاب منتشر میشوند و اگرچه مطالعه ی آنها آسانتر است، اما ارزش و عمق زیادی ندارند.
📌گاهی خط به خط یک کتاب دانش جدیدی را به مخاطب ميآموزد و ممکن است لازم باشد برای فهم مطالب یک صفحه چند دقیقه تفکر و تأملکنیم.
بعضی کتابها هم بهجای ارائه ی اطلاعات بیشتر دنبال سرگرم کردن خواننده هستند و نقش تنقلات را بازی میکنند.
🏢 بنیاد راهبری فضای مجازی #جبرئیل
🆔 @jebreil1