چگونه میتوان pH خاک را کاهش داد؟
بسیاری از کارشناسان و کشاورزان بر این باور هستند که برای کاهش pH خاک میتوانند از اسیدهای معدنی مثل سولفوریک اسید، کلریک اسید و نیتریک اسید و یا فسفریک اسید استفاده کنند تا شرایط اسیدی برای خاک فراهم شود ولی دوستان عزیز توجه داشته باشید نظام طبیعی خاک چگونه است؟ نظام طبیعی تنظیم pH در خاک برپایه فعالیت میکروارگانیسمی است یعنی این میکروارگانیسمها هستند که pH را تنظیم میکنند. یعنی ما باید در جهت افزایش جمعیت این موجودات تلاش کنیم تا pH به سمت حالت نرمال پیش رود و نه اینکه بصورت خارجی به خاک اسید اضافه کنیم. این نکته را باید ذکر کرد که اضافه کردن اسیدهای معدنی به خاک به صورت موقت موجب کاهش pH خواهند شد، اما اینکار با ایجاد خطر و شوکهای خطرساز برای میکروارگانیسمهای مفید خاک موجب کاهش فعالیت و حتی مرگ میکروارگانیسمهای مفید میشود. مرگ میکروارگانیسم ها یعنی کاهش ماده آلی خاک یعنی کاهش فعالیت بخش زنده خاک که در نهایت موجب بی دفاع شدن خاک و از بین رفتن حالت تامپونی آن میشود. این روش بصورت موقت عمل کرده و با از بین رفتن میکروارگانیسمهای مفید، خاک تبدیل به خاک کویری و بدون ساختمان خواهد شد که هیچ استفادهای برای کشاورزی ندارد.
مواد مخدر را برای بدن را نظر بگیرید، کسی نمیتواند توان مضاعفی که مصرف مواد مخدر به یک شخص در مراحل اولیه مصرف می دهد را کتمان کند اما بعد از گذشت مدتی وابستگی که به دلیل عدم فعالیت طبیعی بدن اتفاق میافتد توان فرد را از بین برده و حال فعالیت غیر طبیعی موجب مرگ و انحطاط بدن میشود. اسیدهای معدنی اضافه شده به خاک هم همین اثر را روی خاک دارند.
مصرف مستقیم اسیدهای معدنی مثل سولفوریک، نیتریک و کلریک اسید میتواند به مرور زمان با ایجاد مرگ در بخش زنده خاک موجب کاهش ماده آلی پروتئینی خاک شود و این موضوع، خاک زنده یعنی خاک دارای ساختمان را به خاک مرده یعنی خاک بدون ساختمان (کویر) تبدیل کند.
همانطور که میدانید اغلب خاکهای ایران قلیایی بوده و pH بالایی دارند و کمتر جایی را میتوان سراغ داشت که خاک آن منطقه اسیدی باشد. شاید بپرسید که خاکهای شمال ایران به واسطه آبشویی بالا حالت اسیدی دارند ولی اینطور نیست و فعالیت میکروارگانیسمها در این خاکها نمیتواند شرایط را برای اسیدی شدن فراهم کند. برای اینکه بتوانیم به حلالیت عناصر در خاک کمک کنیم باید جمعیت میکروارگانیسمهای مفید خاک را افزایش دهیم. درخاکهای با pH بالا هم میتوان عملکرد داشت ولی در این حالت راندمان فعالیت باکتری پایین بوده و طبیعتا جذب عناصر کمتری صورت خواهد گرفت. حتی برخی عناصر در pHهای ۶ هم رسوب میکنند و جذبی رخ نمیدهد. نقطه pH مهم نیست بلکه آن عملیاتی است که در جهت کاهش آن باید انجام بگیرد مهم است که این کاهش باید توسط باکتریهای هوازی و مفید صورت بگیرد.
در کشاورزی روز به این نکته رسیدهاند که برای کاهش pH خاک باید یک عامل کمک کننده به فعالیت میکروارگانیسمهای مفید به خاک اضافه کرد. چرا که بتوان به سرعت پایین اما پایدار این موضوع اتفاق افتد. بهترین عامل برای اینکار گوگرد است. به این خاطر که فرم پایدار گوگرد بصورت گازی است، مقدار آن در خاکها بسیار ناچیز است و باید بصورت خارجی آن را به خاک اضافه کرد. اضافه کردن گوگرد به خاک علاوه برا اینکه مورد مصرف گیاه واقع میشود باعث میشود که اسیدسولفوریک بصورت مول به مول تولید شود که این اسید سولفوریک (تولید شده از مسیر بیولوژیک) باعث افزایش فعالیت سطح میکروارگانیسمهای هوازی میشود و افزایش این سطح و فعالیت میکروارگانیسمها موجب افزایش حلالیت و جذب عناصر غذایی در خاک میشود. در دنیا به این حالت slow release یا اهسته رهش میگویند. باید توجه کرد که اضافه کردن گوگرد به تنهایی به خاک نمیتواند به تعدیل pH کمک کند چرا که باید همراه آن یک عامل اکسید کننده حضور داشته باشد که این عامل باکتریهای اکسید کننده گوگرد هستند که با اکسید کردن گوگرد باعث آزاد سازی مول به مول سولفوریک اسید شده و به این طریق pH #خاک به سمت اسیدی شدن حرک می کند و فعالیت میکروارگانیسمها در این حالت بسیار بالا میرود پس در نتیجه این فعالیت، حلالیت و جذب بیشتر عناصر شیمیایی اتفاق خواهد افتاد.کانال پیام سبز
بنابراین بهترین و موثرترین راه حرکت به سمت پیاچ مفید برای افزایش حداکثری فعالیت میکروارگانیسمها یا همان حالت اسیدی شدن در خاکهای ایران اضافه کردن #گوگرد به همراه باکتریهای اکسید کننده گوگرد و همچنین باکتریها هوازی مفید زنده کننده خاک است.
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پیوند لوله ای
کلیپ پیوند لوله ای
@jpz09113931202
پیراکانتا
درختچه ای همیشه سبز این درختچه هرس پذیر است و با هرس می توان آن را به اشکال مختلف درآورد و به عنوان پرچین نیز کاربرد دارد.
نیاز به آفتاب کامل دارد و آبیاری آن باید به طور منظم انجام شود. تکثیر پیراکانتا از طریق قلمه در اوائل تابستان می باشد.
#پیراکانتا
#گل
@jpz09113931202
📝 مقالە: ″الگوی کشت بهینه و آمایش سرزمین کشاورزی، گمشدههای مدیریت کشاورزی ایران″
⭕ بخش کشاورزی یکی از بخشهای مهم اقتصادی کشور است.
انجام تحقیقات در این بخش میتواند باعث پربارتر شدن و افزایش پتانسیلهای آن شود و شرایطی جهت تأمین مواد غذایی مورد نیاز کشور و کسب درآمد ارزی از طریق صادرات محصولات را فراهم کند. تحقق این امر نیازمند تحقیقات اصولی در این بخش بوده تا نتایج حاصل از تحقیقات، نیاز دستگاههای اجرایی و تولیدکنندگان کشور را برآورده سازد.
⭕ کشورهای در حال توسعه بهویژه ایران، از منابع تولید فراوانی برخوردار بوده، اما متأسفانه بهدلیل عدم استفاده بهینه، اتلاف میشوند که نتیجه این امر، بهرهوری پایین منابع خواهد بود. بهمنظور رسیدن به توسعه پایدار کشور و بهویژه توسعه پایدار بخش کشاورزی، لازم است با بهکارگیری اصولی نهادهها و افزایش بهرهوری آنها به تولید با حداکثر عملکرد و کیفیت دست یافت.
در بسیاری از مناطق کشور، کشت محصولات زراعی و باغی با پتانسیلهای منطقهای و عوامل تولید مغایرت دارد. با توجه به محدودیتهای اقلیمی موجود و بیلان منفی آب دشتها ضروری است که در جهت روشهای کمک به بهبود عوامل تولیدی در کشاورزی کشور حرکت کنیم. ضرورت تدوین برنامه کشت جهت تخصیص زمینهای کشاورزی یک منطقه به انواع گروه محصولات زراعی و باغی همان منطقه و ارائه ی ترکیب از پیش تعیین شده کشت و آیش برای مجموعهای از گیاهان سازش یافته در این منطقه الزامی است. این برنامه باید بهگونهای باشد که با سیاستهای دولت و اقتصادی - اجتماعی همسو باشد. از سوی دیگر میزان کشت محصولات کشاورزی در این منطقه باید با توجه به منابع موجود، قیمت محصولات، هزینههای تولید، عملکرد محصول و نیاز کشور انجام شود و تصمیمگیری در انتخاب گیاهان زراعی یا باغی مناطق مختلف بر اساس اقلیم و حفظ منابع پایه تولید در جهت تأمین نیازهای اساسی کشور باشد.
⭕ تعریف الگوی کشت
درباره الگوی کشت تعاریف متفاوتی وجود دارد، بهنظر میرسد جامعترین تعریف این است: "الگوی کشت عبارت است از تعیین یک نظام کشاورزی با مزیت اقتصادی پایدار مبتنی بر سیاستهای کلان کشور، دانش بومی کشاورزان و بهرهگیری بهینه از پتانسیلهای منطقهای با رعایت اصول اکوفیزیولوژیک تولید محصولات کشاورزی در راستای حفظ محیط زیست".
⭕ تعریف آمایش سرزمین
آمایش سرزمین از اسم مصدر "آمودن" و "آماییدن" است که به معنی درهم کردن، در نشاندن، مستعد کردن و آراسته کردن است. بر طبق تعریفی که در بولتن همایش بینالملل آمده، آمایش (ارزیابی توان اکولوژیک) سرزمین عبارت است از توزیع متوازن و هماهنگ جغرافیایی تمام فعالیتهای اقتصادی و اجتماعی و معنوی در پهنه سرزمین نسبت به منابع طبیعی و انسانی. آمایش سرزمین را تنظیم روابط بین انسان، زمین و فعالیتهای انسانی در زمین برای استفاده مناسب و پایدار از کلیه امکانات انسانی و فضایی سرزمین در جهت بهبود وضعیت اجتماع در طول زمان برای همه نسلها هست.
آمایش سرزمین و برنامههای مرتبط با آن بهدنبال برنامههای صحیح و اصولی برای استفاده از سرزمین و منابع طبیعی هست. بهگونهای که این استفاده و بهرهبرداری در طول زمان باعث تخریب محیط و منابع طبیعی نشود.
🔵 یکی از مسائلی که همواره ذهن مدیران توسعه بخش کشاورزی را به خود مشغول کرده بررسی توان تولیدی مناطق مختلف کشور برای توسعه و کشت محصولات کشاورزی است.
از مهمترین شاخصهایی که میتواند مدیران بخش کشاورزی را در این امر یاری کند، مشخص کردن پتانسیل زمین و محدودیتهای اقلیمی این مناطق بوده که در کنار توجه به الگوی کشت بهینه و اصل مزیت نسبی میتواند جهت انتخاب محصول سازگار با هر منطقه مناسب باشد.
🔵الگوی بهینه کشت، انتخاب ترکیبی از محصولات برای کشت در یک واحد زراعی مشخص با توجه به خصوصیات کشت محصولات مختلف، پیشبینی قیمت آنها در بازار، حجم تقاضا، منابع آب و خاک در دسترس، نیروی انسانی، سرمایه، تجهیزات کشاورزی و موارد مشابه دیگر بهمنظور بیشینه کردن سود آن واحد است که سرانجام با رعایت این الگو توسط کشاورزان میتوان بر فقر حاکم بر مناطق روستایی و کشاورزی تأثیرگذار بود.
🔻متأسفانه در بسیاری از نقاط کشور ما از اهمیت این نکته چشمپوشی شده و اراضی بسیاری تحت کاربریهای نامناسب قرار میگیرند. آگاهی از نحوه استفاده از زمین، سبب جلوگیری از هدر دادن ثروت زمینی خواهد شد.
این آگاهی را بر اساس مدلهای توان اکولوژیک میتوان به دست آورد.
مطالعه توان اکولوژیک، نوع کاربری مناسب برای یک محدوده از سرزمین را تعیین میکند و بنابراین، میتوان کاربری اراضی مناسب برای یک ناحیه و یا منطقه را پیشنهاد کرد.
#آموزشی
#کاشت
@jpz09113931202
عواملی که خطر یخبندان زمستانه را افزایش میدهند:
*مصرف ازت بیش ازحد
*مصرف ازت در پاییز
*ابیاری و شخم دیر هنگام
*ریزش زودتر برگها
*تولید محصول سنگین
*هرس زودتر
*رشد درختان پیوند شده برروی پایه های قوی(دوستانی که تجربه پیوند تاجی دارند تا یکی تا دو سال اول بعد پیوند برگها دیرتر میریزه و تا مدت بیشتری برگ سبز رو درخت میمونه که به دلیل پایه قوی نسبت به حجم تاج جدید هست که به مرور با نزدیک شدن تناسب تاج به ریشه خزان به حالت عادی در زمان ابتدای پاییز برمیگردد) و برعکس پایه های پاکوتاه به سبب زودتر متوقف کردن رشد شاخه در کنترل رشد باعث مقاومت درختان میشود
*افات و بیماریها با ریزش برگ در زودتر از موعد مقرر و عدم ذخیره به مقدار کافی در سرشاخه ها و ذخیره سازی هیدرات کربن سبب ضعف در سرشاخه و سرمازدگی میشود
*نماتد و افات خاکزی سبب ضعف سیستم ریشه و جذب ناقص موادغذایی و ضعف درخت میشود و در نهایت باعث حساس شدن درخت به سرما و یخبندان میشود
*درختان میوه در سال بار به سبب داشتن بذر فراوان که منبع تولید اکسین و جیبرالین میباشد که اکسین فراوان بذر در سرشاخه ها با حرکت از اوند ابکش به سمت پایین سبب تحریک به فعالیت لایه زاینده و مقاومت قسمتهای فعال لایه زاینده در درخت به سرما پایین هست و هورمون جیبرالین ضد ABA بوده و محرک رشد میباشد و درخت به دلیل دیر به شرایط رکود رفتن حساس به سرما و یخبندان میشود
*درختانی که درسال بار هستند به دلیل اکسین و GA بیشتر برگها سبزترند و دیرتر وارد فاز رکود میشوند بنابراین با برداشت به موقع میوه درخت زودتر وارد رکود و نتیجه بالا رفتن مقاومت به سرما و یخبندان میشود
*به دلیل اکسین وGA بالاتر در بذر درختان میوه در سال بار یاON اکسین مانع ریزش میوه و GA مانع تمایز جوانه ها برای سال بعد میشوند که این عمل یکی از دلایل سال اوری در بعضی از درختان مثل مرکبات پسته گردو دانه دارها میشودکانال پیام سبز
*درسال بار بایستی #هرس شاخه و تنک کردن صورت بگیرد که جدا از رقابت بین جوانه برای تمایز و میوه و همچنین جوانه رویشی و سرشاخه مواد اندوخته در سرشاخه ها پایین و دیر خشبی میشود و به سرما و یخبندان حساس میباشد
#هرس
#پاییز
#کود
با مصرف کودهای پتاسه با اسید امینه سبب بالا رفتن مود اندوخته ای شاخه و مقاومت به سرما در درختان میشود استفاده از سموم مسی برای از بین بردن باکتریهایی که ایجاد هسته یخی میکنند در بعد ریزش برگ
@jpz09113931202
🌳#نیاز_سرمایی_درختان_ #میوه
درختان میوه مناطق سردسیر ومعتدل درچرخه رشد سالیانه خود در #پاییز و #زمستان نیاز به دریافت میزان معینی دما (بین 0 تا 7 درجه سانتی گراد) دارند که رشد سالیانه خود را دربهار از سربگیرند باین زمان درسال نیازسرمایی درختان گفته می شود. اثرات عدم تامین نیازسرمایی در درختان میوه کاهش تولید گرده، کاهش رشد میانگره، بوجودآمدن برگهای غیرطبیعی، ریزش جوانه ها، تاخیر و بی نظمی درگلدهی و برگدهی، تشکیل میوه کم درسال پرمحصول، حساس شدن درخت به بیماری ها وتنش های محیطی و...
دریافت معین دمای حدود 1/6 تا 12/7 در طول فصل پاییز و زمستان، مناسبترین دما برای برطرف کردن نیازسرمایی درختان می باشد، دماهای 0 درجه و پایین تر یا تاثیرکمی بر روی بطرف کردن نیازسرمایی دارند و یا کلا بی تاثیر هستند. در#کاشت درختان میوه بایستی به نیازسرمایی آن توجه شود.
روش های غیرشیمیایی جهت تامین نیاز سرمایی درختان:
عدم استفاده ازکودهای ازته درآخرتابستان، #هرس و سرزنی جهت غلبه برچیرگی انتهایی. استفاده از سیستم آبیاری بارانی (میست بروی شاخه ها ) در زمان خواب درختان، همچنین استفاده از ارقامی که نیازسرمایی کمتری دارند
@jpz09113931202
نکات کاربردی 🍃
برای جلوگیری از پوسیدگی ریشه، گلدان را بالاتر از لبه زیر گلدانی بگذارید تا آب پس از آبیاری و خروج از گلدان، به آن باز نگردد.
#بیماری
#گل
@jpz09113931202
♻️ دراین مقاله علمی ، با نقش کربن C
وازت N در تولید کمپوست و مناسب ترین نسبت کربن به ازت C/N در تهیه کمیوست اشنا می شوید .
✍از میان تمام عناصر مورد نیاز برای تجزیه میکروبی، (کربن و نیتروژن) از مهمترین اجزا. هستند.
☑️ کربن هم به عنوان منبع انرژی عمل کرده و هم بلوک ساختمانی اصلی که حدود 50 درصد جرم سلولی میکروب را تشکیل می دهد. نقش دارد
☑️ نیتروژن، جز.اساسی ترین های پروتئین ها، اسیدهای نوکلئیک، آمینو اسیدها، آنزیم ها و کوآنزیم ها میباشد که برای رشد سلولی و عملکرد مورد نیاز ایفای نقش میکند
☑️ بنابراین برای فراهم کردن مقدار بهینه این دو عنصر حیاتی، شما می توانید از نسبت کربن به ازت برای هر کدام از محتویات کمپوست استفاده کنید.
☑️ نسبت ایده آل کربن به ازت C/N در کمپوست سازی عموما حدود (30 به 1) می باشد یعنی (30 قسمت وزنی کربن ، به 1 قسمت وزنی ازت ) در نظر گرفته میشود
👈چرا 30 به 1؟
چون در نسبت های کمتر، ازت به میزان اضافی تامین می شود و با از دست رفتن به صورت گاز آمونیاک، بوی نامطبوع تولید می کند. و C/N در نسبت های بالاتر نیتروژن کافی برای رشد بهینه جمعیت های میکروبی وجود ندارد. پس، کمپوست نسبتا سرد باقی می ماند و تجزیه با نرخ کم جلو می رود.
☑️ بطور عمومی، موادی که سبز و مرطوب هستند تمایل به داشتن ازت زیاد دارند و مواد قهوه و خشک کربن بالا دارند.
🔻برای مثال :
☑️ برخی از موادی که دارای نیتروژن بالا هستند مانند
🔹 #هرس های چمن
🔹برش های گیاهان
🔹 خرده های میوه و سبزی می باشند
☑️ مواد که کربن بالا دارند شامل :
🔸برگ های پاییزی
🔸خرده های چوب
🔸خاک اره
🔸وکاغذ ریزشده می باشند
☑️ بنابراین شما می توانید نسبت کربن به ازت ترکیب کمپوست خود را محاسبه کنید، تا بتوانید شرایط بهینه را با استفاده از ترکیب موادی که کربن بالا یا #ازت بالا دارند بسادگی تخمین بزنید.
✍همچنانکه فرآیند کمپوست سازی به پیش می رود، نسبت کربن به ازت به تدریج پایین می اید و در محصول نهایی از 30 به 1 به 10 الی 15 به 1 می رسد.
☑️ این امر به خاطر این رخ می دهد که هر زمان که مواد آلی توسط میکروارگانیزم ها مصرف می شوند، دو سوم کربن بصورت دی اکسید کربن هدر می رود. و بخش سوم باقیمانده همراه با نیتروژن جزء سلول های میکروبی می شود. وبه مجرد اینکه سلول ها می میرند، کربن برای استفاده بیشتر رها می گردد.
🔻اکسیژن :
✅ اکسیژ ن یکی دیگر ار از اجزا ضروری برای کمپوست سازی است ، به مجرد اینکه میکروارگانیزم ها کربن را برای به دست آوردن انرژی اکسیده می کنند، اکسیژن مصرف شده ، و دی اکسید کربن تولید می گردد. بدون اکسیژن کافی، فرآیند بی هوازی شده و بوهای نامطبوع مشتمل بر بوی تخم مرغ گندیده حاصل از گاز سولفید هیدروژن تولید خواهد گشت.
☑️ پس، برای نگه داشتن شرایط هوازی، چقدر اکسیژن مورد نیاز است؟
👈 با توجه به اینکه اتمسفر 21 درصد اکسیژن دارد، میکروارگانیزم های هوازی می توانند در غلظت هایی به کوچکی 0.05 زنده بمانند
☑️ لذا برای نگهداری کمپوست بصورت هوازی، غلظت های اکسیژن بیش از 10 درصد بهینه در نظر گرفته می شوند. از طریق پخش طبیعی
☑️ بعضی سیستم های کمپوست می توانند اکسیژن کافی را بطریق منفعل نگهداری کنند. دیگر سیستم ها نیاز به هوادهی فعال دارند که از طریق هوادهی یا چرخاندن یا اختلاط اجزاء کمپوست فراهم می گردد.
♻️تعادل مواد مغذی :
☑️ #فسفر و #پتاسیم کافی و مواد معدنی نادر(کلسیم، آهن، بور، مس، غیره) برای متابولیسم میکروبی ضروری هستند. به طور معمول این مواد مغذی محدود کننده نیستند زیرا در غلظت کافی در مواد منبع کمپوست وجود دارند.
📘 پی اچ (PH)
☑️ برای میکروارگانیزم های کمپوست ( پی اچ ) بین 5.5 و 8.5 بهینه است. به مجرد اینکه قارچ ها و باکتری ها مواد آلی را هضم می کنند، اسیدهای آلی را رها می سازند.
☑️ در مراحل نخستین #کمپوست، این اسیدها اغلب تجمع می یابند. کاهش ناشی از ph، رشد قارچ ها و تجزیه سلولز و لیگنین را تشویق می کند. معمولا اسیدهای آلی بعدا در طی فرآیند کمپوست تجزیه می شوند. هرچند، اگر سیستم بی هوازی شود، تجمع اسید می تواند (ph ) را به زیر 4.5 برساند و به شدت فعالیت میکروبی را محدود نماید. در چنین حالاتی، معمولا هوادهی کافی است تا ph کمپوست را به محدوده های قابل پذیرش باز گرداند.
@jpz09113931202
روشی بسیار کارآمد برای جایگذاری پیوندک در پیوند تاجی به ویژه در پایه های جوان و با پوست نازک. البته درصورتیکه پوست نازک باشد نیازی به نازکتر کردن پوست نیست.
همچنین پایه های نازک را برای کالوس بندی و ایجاد جوشگاه محکم به صورت زاویه دار برش زده و پیوندک در بالای شیب، جایگذاری شود.
#پیوند
#گردو
تصویر ارسالی از اقای شهبازی
@jpz09113931202
#بیولوژی
@jpz09113931202
فرایند فتوسنتز و و ترکیب شیمیایی ان::
در ترکیب شیمیایی حاصل از فتوسنتز اب و دی اکسیدکربن تولید قند و اکسیژن و بخار اب میکند که اکسیژن ازاد شده از اب میباشد که یا در فرایند تنفس مورد استفاده قرار میگیرد یا از طریق روزنه به هوا باز میگردد
#برگی_از_کتاب
ای ام (®EM)؛ محصولی جهانی جهت کشاورزی ارگانیک
®EM مخفف ™Effective Microorganisms و برند تجاری محصولاتی است مبتنی بر پایه میکروارگانیسمی که توسط دانشمند ژاپنی به نام پروفسور هیگا کشف شده و بیش از ۴۰ سال است که از طریق سازمان جهانی EMRO در ۱۲۰ کشور جهان ترویج می شود ن
®EM ترکیبی ویژه و منحصر بفردی بوده که که با استفاده از تکنولوژی های نوین، ۱۲۰ گونه مختلف از میکروارگانیسم های (هوازی و بیهوازی) مفید و بسیار موثر را به شکل آزاد و طبیعی بدور از هر گونه تغییرات ژنتیکی در کنار یکدیگر قرار داده است. این میکروارگانیسم های موثر عملیات آنزیمی و بیوشیمیایی را در گیاهان فعال ساخته و فرآیندهای سنتز و سوخت و ساز را بهبود می بخشد. همچنین غلظت بالایی از آنزیم ها، انواع اسیدهای ارگانیک بویژه آمینو اسیدها، محرک ها، ویتامین ها، هورمون های طبیعی، مواد پیش نیاز ساخت پروتئین ها، کربوهیدرات ها، اکسیدهای نوکلوئیک، لیپیدها، میکرو المنت های کلات شده به میزان بسیار بالا و ماکرو المنت های فوق بالانس شده را آزاد ساخته که جهت حصول به بالاترین عملکرد در واحد سطح بسرعت در دسترس بافت های گیاهی قرار می گیرد و موجب تسریع در جوانه زنی، ریشه زایی، گلدهی و کیفیت محصولات می شود.
®EM با سنتز مواد پیش نیاز، هورمون ها و آنزیم ها به ساخت پروتئین ها یاری رسانده و به گیاهان کمک می کند تا بر تنش های محیطی و ناشی از تغییرات ناگهانی هوا (سرما و خشکی)، حمله های انگلی، مسمومیت گیاهی و خفگی ریشه غلبه کنند.
موارد مصرف کشاورزی
این محلول بعنوان یک مکمل غذایی ایده آل و ارگانیک برای بهبود رشد، کیفیت و اندازه محصولات در مصارف انواع مزارع، درختان و محصولات باغی، کشت های گلخانه ای، گل ها و گیاهان آپارتمانی و بالکن، چمن و مرزهای تزئینی، باغ سبزیجات، و در کل همه محصولات کشاورزی مصرف می شود و به دلیل دارا بودن مواد بیواکتیو و آزادسازی عناصر ماکرو و میکرو به شکل متعادل تاثیر فوق العاده ای در افزایش تناژ برداشت محصول و همچنین طعم و مزه محصولات خواهد داشت و می تواند به هر دو روش محلول پاشی و آبیاری به بهترین شکل در تمام دوره رشد نباتات مورد استفاده قرار گیرد.
#کود
#کوددامی
@jpz09113931202
مزایای مصرف در یک نگاه
®EM کمک شایانی به فرایند فتوسنتز، ساخت هورمون های طبیعی رشد و فرایند های فیزیولوژی، کلروفیل و آنزیم های محصولات نباتی می کند.
®EM باعث پویایی، باروری و ضد عفونی شدن خاک گردیده، قابلیت جوانه زنی بذرها را افزایش داده و به گسترش سریع ریشه ها جهت رشد سریعتر و شکوفه زایی و تشیکل محصولات مرغوب ترغیب می نماید. همچنین ضعف ها، افتادگی گیاهان ناشی از انواع استرس های خشکی، بیماری ها و… را بطور جدی بهبود می دهد.
همچنین ®EM محصولات را نسبت به عوارض فیزیولوژیکی شاخص و لطمات موقع برداشت مقاوم ساخته و باعث افزایش خاصیت انبارداری و کاهش ترک خوردگی میوه ها می گردد.
روش مصرف در مزارع
در هر هکتار از مزارع ۴۰ لیتر ®EM را به ۴۰۰ لیتر آب افزوده و همراه با کودهای زیر همراه با سیستم آبیاری به گیاهان رسنده شود.
و یا در زمان آغاز رشد هر هکتار ۴۰ لیتر ®EM را به ۴۰۰ لیتر آب افزوده و بر برگ و ساقه گیاهان (در هنگام عصر) محلول پاشی گردد.
روش مصرف در باغ
در هر هکتار ۱۰۰ لیتر ®EM را به ۱۰۰۰ لیتر آب افزوده و بر برگ و ساقه گیاهان (در هنگام عصر) محلول پاشی شود. یا همراه با سیستم آبیاری به گیاهان و درختان رسانده شود.
این کار را به صورت دو هفته یکبار نیز می تواند انجام گیرد.
در صورت محدودیت دسترسی به دستگاه تراکتور، و مصرف تنها یکبار در سال؛ برای هر نهال ۲۵۰ میلی لیتر و برای درخت بالغ میزان ۱ لیتر ®EM رقیق شده با ۱۰ لیتر آب توصیه می شود.
در کشت گل های زینتی ﺿﻤﻦ آﻧﮑﻪ ﮔﻞ ھﺎی ﺑﺎﻏﭽﻪ ای ﺑﺎ ﻣﺼﺮف این ماده سودمند دوره ﮔﻠﺪھﯽ طﻮﻻﻧﯽ ﺗﺮی دارﻧﺪ و ﻋﻤﺮ ﮔﻞ ﺷﮑﻔﺘﻪ ﻧﯿﺰ اﻓﺰاﯾﺶ یافته و گل ها خود را خوشرنگ تر و خوشبوتر از همیشه نشان می دهند.
روش مصرف در کشت گلخانه ای
توصیه جهت محلول پاشی EM در کشت گلخانه های سبزی و صیفی به میزان ۳ درصد می باشد.
روش مصرف در کشت های هیدروپونیک
هر سه روز یکبار ®EM به نسبت ۱ به حداقل ۵۰۰ لیتر آب به سیستم آبیاری افزوده شود.
کمپوست و ورمی کمپوست
جهت بهبود تجزیه مواد آلی، تسریع فرآیند و بالانس میکروارگانیسم ها، در تولید کمپوست به ازای هر متر مکعب مواد آلی، ۱ لیتر ®EM را به نسبت ۱ به ۱۰ با آب رقیق و بر کپه محلول پاشی شود.
روش مصرف در مصارف خانگی
چمن و مرز های تزئینی: حداقل سه بار در سال ۲۰۰ میلی لیتر ®EM با ۱۰ لیتر آب رقیق و در هر ۱۰ متر مربع محلول پاشی گردد.
باغ سبزیجات: حداقل پنج بار در سال ۲۰۰ میلی لیتر ®EM با ۱۰ لیتر آب رقیق و در هر ۱۰ متر مربع محلول پاشی گردد.
گیاهان گلدانی بالکن: هر چهار هفته ۲۰ میلی لیتر ®EM با ۱ لیتر آب رقیق و محلول پاشی گردد.
گیاهان آپارتمانی: هر چهار هفته ۲۰ میلی لیتر ®EM با ۱ لیتر آب رقیق و محلول پاشی گردد. علاوه بر آن برای براق تر شدن گیاه می توان محلول را با همان دوز بر روی گیاه اسپری نمود.
درختان: برای هر برای هر نهال ۲۵۰ میلی لیتر و برای هر درخت از باغ ها ۱ لیتر ®EM را با حداقل ۱۰ برابر آب رقیق و برروی برگ ها محلول پاشی شود. یا همراه با سیستم آبیاری به گیاهان و درختان رسانده شود.
این محصول چه برای استفاده به عنوان کود آبیاری و چه برای محلول پاشی باید بصورت رقیق شده و محلول در آب استفاده گردد و برای محصولاتی که به شیوه قطره ای آبیاری می شوند بسیار ایده آل می باشد.
بهترین زمان برای محلول پاشی صبح یا در هنگام عصر می باشد.
ﺑﮫﺘﺮﯾﻦ روش ﺑﺮای ﺟﺬب و درﯾﺎﻓﺖ همه فواید ®EM روش محلول پاشی ﺑﺮگی است.
#کوددامی
@jpz09113931202
محافظت درختان در مقابل سرما با استفاده از سیستم آبیاری بارانی
یکی دیگر از روش های که به وسیله آن می توان درختان میوه را در مقابل سرمازدگی محافظت نمود پاشش آب روی درختان هنگام وقوع سرما می باشد.
جهت استفاده از این روش باید قبلا سیستم آبیاری بارانی در سطح باغ ایجاد شده باشد.
نحوه عمل این روش محافظت کننده گیاهان بدین صورت است که در موقع بروز سرما و با راه انداختن سیستم سرمای هوا باعث تبدیل قطرات آب پاشیده شده روی درختان به یخ شده و با آزاد شدن گرمای نهان حاصل از انجماد آب از افت شدید درجه حرارت محیط اطراف گیاه جلوگیری می شود.
در این روش از اصول فیزیکی کمک گرفته شده است زمانی که آب یخ می زند به ازای هر لیتر آب ۸۰ کیلو کالری گرما آزاد می شود که سبب گرم شدن اجسام مجاور می شود.
تبخیر آب نیاز به گرما دارد که با گرفتن آن از هوا و محیط و سطوح گیاه دما را کاهش می دهد.
در روش آبیاری بارانی میزان انرژی آزاد شده از انجماد باید به مراتب بیشتر از انرژی گرفته شده در تبخیر باشد زیرا در روش آب پاشی و خیس کردن هدف آزاد نمودن مقداری انرژی حرارتی به هنگام یخ زدن آب است.
بر این اساس باید پیوسته بر روی درختان مقداری آب در حال تبدیل شدن به حالت جامد وجود داشته باشد، به نحوی که نه تنها از کاهش دمای درون گیاه از حد معینی جلوگیری نماید بلکه موجب بالا رفتن دما نیز بشود.
در مورد شکوفه های درختان #میوه هم اگر قطرات آب روی گل ها پاشیده شود این قطرات در اثر سردی هوا یخ زده آن ها را از سرما محافظت می نماید و یا حداقل دمای گل ها از صفر درجه پایین تر نخواهد آمد.
از معایب روش #آبیاری بارانی این است که اگر سرما دوام زیادی داشته باشد تکرار عملیات آب پاشی موجب افزایش قطر بلورهای یخ تشکیل شده روی گل ها و شاخه ها شده و ممکن است این مسئله سبب شکستن شاخه ها و صدمه رسیدن به درختان شود.
همچنین مصرف زیاد آب (۴- ۳ میلی متر یا بیشتر در ساعت) موجب افزایش رطوبت #خاک شده و ریشه درختان دچار مشکل می شوند
@jpz09113931202
تفاوت اسید هیومیک و اسید فولویک
هیومیک اسید و فولویک اسید در نتیجه فعالیت میکروارگانیسمهای مفید خاک بر روی بقایای گیاهی در شرایط هوازی بوجود میآیند. فولویک اسید طبیعی به رنگ طلایی است، وزن مولکولی کمتر…
و فعالیت بیولوژیک بالاتری دارد، فولویک اسید اغلب به عنوان حامل بیش از ۷۰ عنصر معدنی و قسمتی از کمپلکس مولکولی عناصر کم مصرف میباشد، فولویک اسید در ترکیب با آب دارای وزن مولکولی پایینی است و به شکل ۱۰۰% خالص جذب سلول زنده میشود در نتیجه گیاه قادر است مقدار زیادی از فولویک اسید را جذب و در ساختمان خود نگه دارد.
وجود فولویک اسید سبب میشود که حلالیت مواد نامحلول آبی حداقل ۲۰ برابر بیشتر از زمانی شود که آب به تنهایی باشد و علت آن کاهش کشش سطحی آب در حضور فولویک اسید و در نتیجه افزایش نفوذ مولکولهای آلی از غشاء سلولی است.
همانطور که گفته شد اسید فولویک با وزن مولکولی پایین و گروههای عاملی (COOH ,OH ,C=O) بیشتر روی حمل و نقل عناصر غذایی و به خصوص ریز مغذیها تاثیر دارد در حالی که هیومیک اسید دارای رنگ مشکی یا قهوه ای تیره است و با وزن ملکولی بالاتر بیشتر روی خصوصیات فیزیکی و بیولوژیکی خاک تاثیر میگذارد.
بطور کلی تفاوت عمده بین اسید فولویک و اسید هیومیک به علت تفاوت در وزن مولکولی آنها و تعداد گروههای عاملی (کربوکسیل ،هیدروکسیل، فنولیک) و مقدار پلیمریزاسیون آنها میباشد به علاوه هیومیک اسید در مواد قلیایی محلول و در آب و اسید نامحلول است در حالیکه فولویک اسید در آب، مواد قلیا و اسید محلول میباشد
#کود
@jpz09113931202
علف کش رانداپ
نام عمومی : گلایفوزیت
این علفکش در بازار با نام تجاری رانداپ(RoundupSL41%) وجود دارد گلايفوسيت علفكشي از گروه اسیدفسفونیک(نمك ايزوپروپيل آمين) است كه براي كنترل كليه گیاهان هرز(نازك برگ و پهن برگ) يكساله و چندساله در باغات و زمينهای کشاورزی مصرف می شود
شديداً جذب سطحي خاك شده و شسته نمي شود، همچنین در خاک نيز خاصیت جابجايي ندارد. حاصل تجزيه آن دي اكسيد كربن، آب، نيترات و فسفات است، بنابراين باقيمانده ندارد و پس از مصرف ميتوان اقدام به كاشت نمود. براي ماهي سمي نيست. گلايفوسيت سريعاً بدون تغيير از بدن دفع شده و در بافت تجمع نمي يابند، براي انسان سميت كمي دارد. (این ترکیب در حرارت كمتر از صفر درجه نگهداري نشود و در صورت انجماد ظرف محتوي سم را در دماي 22 درجه نگهداري و بهم زده شود).
مكانيسم اثر گلايفوسيت:
علفكشي است سيستميك و غير انتخابي(عمومي) كه پس از سبز شدن علف هرز (Post-emergence) استفاده ميشود. اين تركيب از طريق برگها و قسمتهاي سبز گياه جذب شده و روي آنزيمهاي مختلف اثر مي كند و در تشكيل اسيدهاي آمينه و ساير تركيبات شيميايي داخلي گياه ايجاد اختلال مي كند (چون از قسمتهاي چوبي شده گياه جذب نمي شود لذا ميتوان براحتي در اطراف تنه درخت پاشيد).
این علف کش توسط برگ و ساقه سبز گیاهان جذب شده و از طریق سیمپلاست و آپو پلاست به بخش های مختلف گیاه منتقل می شود.
لازم به ذكر است كه اثر گلايفوسيت يك هفته تا ده روز پس از سمپاشي كامل مي شود و براي مشاهده كارايي لازم بايد عمل سمپاشي در دوره رشد و فعاليت گياه هرز انجام شود.
موارد مصرف گلايفوسيت:
علفكش سيستميك است كه بصورت غير انتخابي عمل نموده و روي تمام علفهاي هرز و درختچه ها مؤثر است. حتي علفهاي هرز دائمي رشد يافته و تثبيت شده را هم از بين مي برد. هميشه براي علفهاي هرز يكساله جوان بايد مقدار كمتر و براي علفهاي هرز دائمي و قديمي بيشترين مقدار سم مورد استفاده قرار گيرد. كارايي بالاي گلايفوسيت در از بين بردن اندامهاي زيرزميني مثل ريزوم و ريشه گياهان دائمي زماني است كه كاربرد آن در پايان رشد رويشي و آغاز گلدهي باشد. همچنين در زمان مصرف سم بايستي علفهاي هرز شاداب و در حال رشد فعال بوده و در شرايط گرم و خشك بهتر است قبل از سمپاشي آبياري صورت گيرد. بايد توجه داشت كه ذرات اين سم روي شاخ و برگ، قسمتهاي سبز گياه و پا جوش درختان و مزارع مجاور (بواسطه بادبردگي) پاشيده نشود. همچنين مدت زمان بين عمل سمپاشي و عمليات خاكورزي حداقل بايد پنج روز باشد. گلايفوسيت بوسيله شيره گياه به اندامهاي زير زميني علفهاي هرز (ريشه، استولون و غده) منتقل مي شود.
روش استفاده از علف کش گلایفوزیت
برای کنترل علفهای باریک برگ چند ساله باید زمانی از این سم استفاده کنید که حداقل در مرحله ۴ تا ۵ برگی بوده و ارتفاع آنها حداقل به ۱۰ سانتیمتر برسد.
بهترین زمان استفاده برای از بین بردن علف های هرز پهن برگ چندساله، نزدیک مرحله گلدهی است که قندها به سمت ریشه حرکت می کنند.
اين تركيب براي كنترل علفهاي هرز نازكبرگ و پهن برگ يكساله و چند ساله در باغات ميوه و مركبات، تاكستانها، مزارع نيشكر، زمينهاي زراعي پس از برداشت محصول، اراضي غير زراعي، جويها و كانالهاي آبياري استفاده مي شود. افزودن 2 درصد سولفات آمونیم خاصیت علفکشی گلايفوسیت را افزایش می دهد. همچنین کاهش حجم محلول سمپاشی تا 200 لیتر در هکتار تاثیر این علفکش را می افزاید.
سازگاري و اختلاط گلايفوسيت:
بصورت غير انتخابي عمل نموده و با هيچ محصولي سازگار نيست و بايد طوري استفاده شود كه به محصول اصلي خسارت وارد نشود. اين تركيب را نبايد با سموم ديگر- بخصوص علفكشها- كودهاي شيميايي و مويان مخلوط نمود ولي براي حصول نتيجه بهتر زير نظر كارشناس مي توان همراه با فری گيت مصرف نمود. همچنين براي کاهش مصرف و تأثير بهتر توصيه مي شود مقدار لازم سورفكتانتهاي مجاز و يا 1/5 تا 2 كيلوگرم سولفات آمونيم به ازاي هر صد ليتر آب با محلول #سم مخلوط شود.
@jpz09113931202
May 11