eitaa logo
پیام سبز
2.2هزار دنبال‌کننده
675 عکس
1.1هزار ویدیو
14 فایل
با سلام و ارادت خدمت یکایک دوستان _کانال پیام سبز جهت جمع اوری علوم کاربردی کشاورزی و تجارب کشاورزان و انتقال این دستاوردها به علاقمندان ایجاد شد مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال:: @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
هضم سریع با اسفناج! 🔹 بدلیل داشتن ماده‌ای بنام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع می‌کند. 🔹این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می‌شود. خيلي ها خبر ندارند كه بعضي از سبزيجات داراي پروتئين هستند اسفناج داراي مقادير خوبي از امينو اسيد ارژنين است كه مي تواند غده هيپوفيز را براي ترشح هورمون رشد تحريك كند. @jpz09113931202 ‌‌
@jpz09113931202 در عملیات فتوسنتز از ترکیب اب و دی اکسید کربن سبب تولید قند و اکسیژن و بخار اب میشود اکسیژن از فتولیز اب در کلروپلاست ازاد میشود که یا از طریق روزنه ها از گیاه خارج میشود و یا در تنفس سلولی مصرف میشود در که در روشنایی روز انجام میشود کمبود میتواند سبب کلروز برگی در نتیجه عدم فتوسنتز کافی صورت گیرد ولی در روشنایی کامل کمبود CO2 میتواند سبب نقصان فتوسنتز و کلروز شود به سبب سوخت فسیلی و سوخت کارخانه های کشورهای صنعتی _درصد CO2 جو بالا رفته از انجا که CO2 جاذب گرما میباشد سبب گرمایش زمین و مشکلات اب وهوایی گشته بنابراین عوامل کلروز برگی جدا از کمبود عناصر غذایی و مشکلات زهکشی و افات و بیماریها به دو مورد نور و CO2 بایستی توجه شود که کلروز ناشی از تراکم بوته در بعضی کشتها به دلیل نفوذ کم نور به کانوپی گیاه و برگهای پایینی میباشد البته این مشکل در گیاهان C3بیشتر مشکل ساز هست در گیاهان C4 روند تولید مواد گیاهی فرق دارد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ساخت بشقاب یکبار مصرف از برگ درختان 🔹 یک خانواده در حیدرآباد هند در مواجهه با انبوهی از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف به فکر استفاده از ظروف تجدید پذیر افتادند. 🔹 آنها با کمک برگ درخت پالاش توانستند بشقاب‌هایی قابل استفاده به عنوان ظرف غذا بسازند. @jpz09113931202 کلیپ بهره وری و توسعه پایدار
در اراضی با نفوذ پذیری کم با ایجاد چاله در کنار درخت و پرکردن آن با قلوه سنگ، شرایط برای نفوذ سریع آب به ناحیه ریشه را بوجود آوریم. @jpz09113931202
دلیل کمبود ازت در ابتدای فصل @jpz09113931202 از انجاییکه ازت در ساختار کلروفیل نقش دارد و کمبود ان سبب کاهش تشکیل کلروفیل و زردی یا کلروز برگ میشود و چون متحرک است از برگهای پایینی برای تامین کمبود برگهای بالایی انتقال میابد ولذا در اثر کمبود اثار کلروز برگی از برگهای پایین بروز میکند در شرایط خاک مرطوب و سرد به دلیل کاهش نیتریفیکاسیون همانطور که در مبحث اختلاط کودها بحث شد کودهای ازته دارای واکنشهای گرماگیر هستند لذا در برودت سبب کاهش عملیات نیتریفیکاسیون و تولید ازت میگردد لذا علایم کمبود ازت در ابتدای فصل و یا رشد گیاهان در خاکهای شنی که دچار ابشویی و کمبود ازت هست نمایانگر هست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈کلیپ افکندن هوایی درخت گوآوا @jpz09113931202 قابل ذکر میباشد که این عملیات بایستی در بهار صورت گیرد و نکته بعدی اینکه بعد پوشش پلاستیکی بهتر است جهت اینکه به ریشه های تازه روییده نور نتابد و گرمای مستقیم سبب کاهش رطوبت فضای خاک نشود برروی پلاستیک با فویل پوشانده شود این روش تکثیر برای درختانی که به روش قلمه تکثیر میشود قابل انجام هست و نکته دیگر اینکه بعد کندن پوست که بهتر است برش پایین و بالای محل جوانه باشد از مواد ریشه زا به این محل اغشته شود تا ریشه دهی بهتری داشته باشد مزیت این روش تکثیر ریسک ریشه دهی کمتر میباشد این از جمله روشهای تکثیر غیرجنسی یا کلونی میباشد جدا از اینکه خصوصیات پایه مادری را دارد نهال زود به بار مینشیند
منظورازSARچیست: در بسیاری از مقالات و نوشته جات و حتی آزمایشات آب و خاک به کلمه انگلیسی SAR برخورد می کنیم. بسیاری نمی دانند معنی دقیق این واژه چیست! SAR مخفف Sodium adsorption ratio یا نسبت جذب سدیم است. نسبت سدیم قابل جذب در آب را SAR می گویند. وجود مقدار بالای یون سدیم در خاک عوارض مختلفی برای درختان و گیاهان به بار می آورد که بصورت کلی تنش شوری یا بهتر است بگوییم تنش سدیمی. بسیاری از خاکهای کشاورزی درگیر تنش شوری هستند. زمانی که سدیم (Na) بمقدار زیاد در محلول خاک وجود داشته باشد بجای جذب کلسیم (Ca) و منیزیوم (Mg) از خاک توسط ریشه ها سدیم (Na) جذب می شود. علاوه بر بالارفتن غلظت یون سدیم در گیاه ساختار و بافت خاک نیز متاسفانه مورد آسیب جدی قرار می گیرد. زمین های با مقدار بالای یون سدیم از نظر قابلیت شخم خوردن، خصوصیات فیزیکی، هوادهی و ...دارای مشکلات جدی هستند. در مورد زمین های با بافت شنی و سبک بالارفتن مقدار SAR در محلول خاک به اندازه زمینهای با بافت سنگین خطرناک نیست. به عبارت واضح تر در زمین های با بافت سبک شوری خاک کمتر اذیت کننده است. SARبالا موجب کاهش نفوذ آب در خاک می شود. ایجاد کلوخه های محکم و سفت شدن زمین میشود. عدم تهویه مناسب در خاکهای با SAR بالا یکی از عوارض مهمی است که گریبانگیر بسیاری از باغات ایران شده است. آزمایشات خاک و آب در بسیاری از باغات فلات داخلی ایران مقدار SAR را بسیار بالاتر از حد نرمال مشخص کرده اند که مایه نگرانی است و جالب اینجاست که با وجود این مقدار SAR بالا تعدادی از درختان مثل پسته تولید می کنند البته مقدار تولید در واحد سطح بسیار کمتر از حد باغات پسته کالیفرنیاست. بنابراین ما در باغات پسته ایران بسمت کاهش مقدار SAR حرکت کنیم. از کودها و موادی که موجب افزایش نسبت SAR می شوند خودداری کنیم و از کودها و موادی استفاده کنیم که تاثیر مثبت روی کاهش مقدار SAR داشته باشند. استفاده از گچ خام، اسید سولفوریک و کودهای که بیس یا پایه سولفاته دارند بصورت مستقیم و غیر مستقیم موجب کاهش مقدار SAR می شوند. خاکهایی که دارای مقادیر بالای یون سدیم هستند بهیچ وجه قابل توصیه در باغات پسته نیستند. یک نکته که در زمان گذشته در خانه های فلات ایران که از کاه گل بود برای اببندی پشت بام ابتدا روی پشت بام نمک می ریختند سپس غلتک میزدند که دلیل این عمل خاصیت انبساط خاکی توسط سدیم نمک و بستن منافذ خاکی هست این خاصیت نمک اگر برای اببندی پشت بام مفید باشد ولی سبب انبساط خاکی وبرای کشاورزی مضر هست کاربرد خاکهای شور بشدت موجب افزایش مقدار SAR در محلول خاک می شوند. بهتر آن است که ما برای هر ماده ای که بعنوان کود یا افزودنی به درختان اضافه می کنیم قبل از آن نمونه ای از آن را به آزمایشگاه بدهیم تا SAR، EC، pH و همچنین مقدار عناصر موجود در آن اطلاع کافی بدست آوریم. مصرف خودسرانه کودهای دامی و شیمیایی می تواند خطرناک باشد. کانال پیام سبز کودهای دامی که شور هستند کودهای مناسبی برای مصرف در باغات نیستند. بخوبی روشن شده که مقدار SAR خاک و آب رابطه مستقیم با بیماری سرخشکیدگی به اصطلاح پسیلومایسزی دارد. هر قدر که مقدار SAR بالاتر باشد شدت و شیوع سرخشکیدگی بیشتر می شود. @jpz09113931202
اقدامات فصل بهار 6. آب استارت آب استارت اصطلاحاً به اولین آبی گفته می‌شود که پس از ریزش گلبرگ ها به درختان میوه داده می‌شود که ممکن است از نظر زمانی وابسته به شرایط متعددی از جمله دمای محیط و یا دسترسی به منابع آبی در باغ داشته باشد. اولین آبی که به درختان میوه داده می شود، چنانچه حاوی عنصر فسفر باشد باعث رشد انفجاری ریشه های مویین در اول فصل شده و در واقع تضمین کننده یک رشد رویشی خوب نیز هست. بنابراین پیشنهاد می‌شود که در باغات میوه با اولین آب آبیاری از کودهای حاوی فسفر بالا مانند ۱۰-۵۲-۱۰ به همراه ترکیبات آلی نظیر هیومیک اسید استفاده شود. 7. مبارزه با علفهای هرز همانطور که درختان در فصل بهار شروع به جوانه زنی و رشد می کنند، سایر گیاهان نیز از این قاعده پیروی می کنند. بنابراین واضح است که جمعیت علف های هرز در باغات میوه به صورت تصاعدی افزایش می یابد. به طور کلی مرحله گلدهی علف های هرز حساس ترین مرحله ای است که می توان با آنها مبارزه کرد. در واقع هنگامی که علفهای هرز شروع به گل دهی می کنند با راندمان بیشتری نسبت به روش‌های مدیریتی از جمله استفاده از علف کش ها واکنش نشان می دهند. علاوه بر استفاده از علف کش های عمومی و اختصاصی می توان از روش های مکانیکی مانند وجین دستی و یا شخم زدن زمین ها برای کاهش جمعیت علف های هرز در باغات میوه استفاده نمود. باید توجه داشت که علف های هرز همیشه برای باغات مضر نیستند و پیشنهاد می شود که حداقل میزان علف هرز در باغات وجود داشته باشد تا راندمان آبیاری نیز افزایش یابد اما چنانچه جمعیت این علف ها بیش از حد قابل تحمل باغ باشد علاوه بر افزایش انواع بیماریها و آفات، مواد مغذی و آب نیز به جای اینکه سهم درختان شود به علفهای هرز خواهد رسید @jpz09113931202
کند کننده رشد @jpz09113931202 با محلولپاشی تقریبی 500 PPM سایکوسل و الار برروی شاخ و برگ سبب افزایش بار میشود در سیب با محلولپاشی 1000تا2000 PPM الار حدود 45تا60 روز بعد تمام گل برروی شاخ و برگ سبب افزایش کیفیت و جلوگیری از ریزش پیش از موعد میشود و با محلولپاشی 4000 PPM الار درپاییز برروی و به میزان غلظت کمتر برروی سبب به تاخیر انداختن گلدهی و افزایش بار میشود و با محلولپاشی 500 PPMالار در اوایل برروی سبب شاخه زایی میشود و با محلولپاشی تقریبی 1000 PPMالار تقریبا 3 هفته بعد تمام گل در هسته داران سبب زودرسی و رنگ گیری میوه میشود
نحوه سازگاری گیاهان با شرایط محیطی @jpz09113931202 گیاهان گوشتی مناطق بیابانی با استفاده از مکانیسم CAM در گرمای روز برای جلوگیری از اتلاف اب روزنه بسته هست ودر عوض با ازاد شدن CO2 حاصل از تبادلات C4بهC3 در فتوسنتز در روز مصرف میشود در گیاهان در مناطق معتدله با کوتاه شدن روز و ترشحات هورمونهای مقاوم ساز به رکود رفته و در مقابل سرما مقاوم میشود علاوه بر این در موقع خزان با تغلیظ شیرابه و تجمع مواد قندی این مقاومت به سرما در سرشاخه ها افزوده میشود
نحوه سازگاری گیاهان با شرایط محیطی @jpz09113931202 با تغلیظ شیرابه عملا دمای انجماد پایین امده و مانع یخ بستن و تخریب سلولی و درنتیجه افزایش مقاومت به سرما میشود علاوه بر این با تشکیل واحدهای پروتئینی اسیدامینه گوگردی سیستئین که به حول خود اب را حفظ و مانع انجماد ان میشود بنابراین محلولپاشی با ترکیبات کامل اسید امینه در موقع فروتست جدا از تغذیه جوانه و اماده سازی ان برای باردهی سال بعد سبب بالا رفتن مقاومت به خطرات یخبندان میشود
🔺لاله واژگون یک گونه در خطر انقراض از منحصر به‌ فردترین گونه گیاهان بومی مناطق کوهستانی ایران است، که به علت چیدن آن از طبیعت، فروش به عنوان گل زینتی، سرازیر شدن گردشگر به دشت لاله در حال انقراض است. ‏لطفا گیاهان در خطر انقراض رو نخرید و نچینید و به این چرخه‌ی آسیب زننده به طبیعت پایان بدید. @jpz09113931202
درختان در دو حالت قادر به جذب آب از خاك نمی باشند: # يكی وقتی كه خاك خشك بوده و آبی برای جذب وجود ندارد و دوم حالتی كه خاك اشباع از آب بوده و هوايی در خاك وجود ندارد. # تنها در حالتی كه سه جزء آب، خاك و هوا در كنار هم باشند شرايط لازم برای جذب آب توسط ريشه گياه فراهم است. # با اين تفاسير، در طول زمان آبياری، درختان نمی توانند آبی را از خاك جذب نمايند چرا كه در اين زمان خاك اشباع بوده و هوايی در آن وجود ندارد. # به همين دليل است كه گفته می شود باغچه ها را هنگام ظهر آبياری نكنيد چرا كه در اين زمان در شرايطی كه گياه بيشترين نياز به آب را دارد، جذب آب متوقف می گردد. # لذا گياه به اصطلاح دچار خفگی شده و صدمه می بيند. بسته به نوع خاك اين حالت اشباع بين 24 ساعت (در خاك‌های خيلی سبك شنی) تا 5 روز (در خاك‌های سنگين رسی و قليايی) پس از باقی می ماند. در اين حالت گياه تحت تنش غرقاب قرار می گيرد. # لذا جهت رفع مشكل در خاك‌های سنگین با نفوذپذيری كم (رسی) در زمان گلدهی بايد از آبياری سنگين خودداری كرد و این حساسیت در درختی مثل بیشتر است . # در شرايطی كه آب و شور باشد نيز به دليل غلظت بالای نمك در محلول خاك جذب آب به كندی صورت گرفته و حالت اشباع خاك ممكن است تا زمان بيشتری نيز ادامه یابد. @jpz09113931202 نقطه پتانسیلی ظرفیت زراعی(Field Capacity) اطلاع از نقطه پتانسیلی ظرفیت زراعی و نقطه پژمردگی دائم در برنامه ­ریزی های آبیاری و مدیریت زراعی بسیار حائز اهمیت است. خاک مخزنی برای نگهداری رطوبت مورد نیاز گیاه است. خاک­ های مختلف مقادیر متفاوتی آب را در خود نگهداری می­کنند که به بافت و اندازه خلل و فرج خاک وابسته است. تعیین دقیق حدود رطوبتی خاک با استفاده از دستگاه صفحه فشاری صورت می گیرد و این کار امکانات زیادی را می­طلبد که در هر آزمایشگاهی موجود نیست و همچنین کاری زمان بر است بنابراین با تخمین این حدود از روی برخی ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاک، می توان اطلاعاتی مفید از توانایی نگهداری رطوبت خاک به دست آورد. اگر یک خاک را اشباع کرده و سپس آن را به ‌حال خود قرار دهیم، بخشى از آب موجود در بین ذرات خاک در اثر نیروى ثقل از آن خارج مى‌شود که به آن آب ثقلى گفته مى‌شود. بنابراین آب ثقلى، آبى است که در اثر نیروى ثقل از آن خارج مى‌شود که به آن آب ثقلى گفته مى‌شود. بنابراین آب ثقلى آبى است که به ذرات خاک نچسبیده و مى‌تواند آزادانه در لابه‌لاى ذرات حرکت نماید.  پس از خروج آب ثقلی از خاک مقدار دیگری آب در خاک وجود دارد که برای خروج به نیرویی قوی تر از نیروی ثقل مانند نیروی جذب ریشه ها نیاز دارد که به این رطوبت، آب کاپیلاری یا موئینگی گفته می ­شود. بعد از خارج شدن آب ثقلی و موئینگی از لایه خاک، مقدار دیگری رطوبت در خاک وجود دارد که با نیروی بسیار زیادی به ذرات خاک چسبیده اند و معمولا با نیروهای موجود در طبیعت از ذرات جدا نمی ­شوند که به این آب، آب غشائی یا هیگروسکوپی گفته می­ شود و این آب قابل استفاده توسط گیاه نمی­باشد. مقدار رطوبتی که پس از خروج آب ثقلی از یک خاک اشباع در خاک باقی می ماند،  ظرفیت زراعی(FC) گفته می­ شود. در خاک های زراعی و براساس بافت خاک، حالت ظرفیت زراعی بین ۲۴ تا۴۸ ساعت پس از اشباع اتفاق می افتد. در این ظرفیت مقدار پتانسیل ماتریک برای خاک های شنی حدود ۲۰۰- و برای خاک های رسی ۴۰۰- سانتی متر است. در واقع ظرفیت زراعی بالاترین حد رطوبت جهت استفاده گیاه است زیرا آب قابل استفاده، مقدار رطوبت بین حد ظرفیت زراعی و نقطه پژمردگی دائم است. @jpz09113931202
🔷راههای کاهش سرمازدگی گیاهان ✅ کودهای ازته بدلیل تحریک رشد رویشی و افزایش حساسیت به سرما در اوایل پاییز استفاده نشود . ✅استفاده از کودهای پتاسیمی در اواخر دوره رشد که منجر به خشبی شدن و افزایش تحمل به سرما می شود. ✅ استفاده از ترکیبات با میزان بالای آمینو اسید آزاد بالا قبل از بروز سرما ✅ کنترل باکتری های تشکیل دهنده هسته یخ: به طور معمول استفاده از قارچ کش های مسی مدت کوتاهی قبل از بروز سرما و یخبندان به منظور از بین بردن و یا کاهش جمعیت باکتری های یخ ساز و در نهایت کاهش آسیب یخبندان احتمالی ضروری بنظر می رسد. ✅ دیر هنگام ✅ممنوعیت عملیات خاک ورزی: توصیه می شود با ممانعت از عملیات خاک ورزی و فشرده بودن خاک زمینه افزایش انتقال و ذخیره گرما در فراهم گردد. ✅عملیات آبیاری قبل از یخبندان در خاک های خشک ✅ حذف علف های هرز ✅محلولپاشی با اسیدامینه که نوع سیستئین که دارای ترکیبات گوگردی میباشد با حفظ اب حول ترکیبات پروتئینی مانع انجماد اب و یخزدگی میشود @jpz09113931202
ازت در گیاهان🍁🍀🌿 ازت جزء ساختمان کلروفیل بوده و در اثر کمبود آن گیاه به ززدی می گراید که این زردی ابتدا از برگهای پایینی و مسن شروع می شود. اوره دارای 46 در صد ازت می باشد.از ترکیب آمونیاک و گاز کربنیک به دست می آید و در صد ازت آن دو برابر ازت سولفات آمنیوم می باشد.کانال پیام سبز شبدر قادر به تثبیت ازت از طریق همزیستی با ریزوبیوم است. مصرف کودهای ازتی جذب توسط گیاه را افزایش می دهند. کودهای ازتی به دلیل حلالیت زیاد از آبشوئی تلف شده بنابراین کود های ازتی را هرچه نزدیکتر به زمان کاشت و زمانی که نیلز گیاه به ازت زیاد است مصرف شود. معمولا کودهای ازته مقداری هنگام و مقداری به صورت سرک و پس از کاشت مصرف می شود. کود ازتی با افزایش میزان شاخ و برگ و تعرق و نازک کردن اپیدرم حساسیت گیاه به بیماری را افزایش می دهد. سولفات آمنیوم دارای 21% ازت و 24%گوگرد می باشد. کود ازتی که بعد از گل دادن به غلات داده میشود مقدار پروتئین دانه را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد و بدین ترتیب کیفیت نانوایی را بهبود می بخشد. بیشتر در مواد آلی خاک وجود دارد که به تدریج تجزیه شده و به فرم معدنی در می آیند. @jpz09113931202 در مصرف زیادی کود های ازتی رشد رویشی را افزایش و مقاومت ساقه ها را در برابر عوامل نا مساعد جوی کاهش می دهد.موجبات خوابیدگی بوته ها را فراهم می کند.همچنین برای مقابله مصرف برای کوتاه کردن ساقه و کاشت گندمهای با ساقه قطور و دیواره ضخیم و تاخیر در مصرف کود ازتی نیز موثر است. عامل محدود کننده تولیدات کشاورزی؟-ازت زیرا معمولا میزان ازت خاک کمتر از مقدار مورد نیاز گیاه برای تولید حداکثر محصول می باشد. کمبود عنصر ازت میزان اسید آمینه علوفه را کاهش می دهد.ازت عنصر اساسی برای ساخت اسید آمینه و پروتئین است. ازت معدنی در خاک به صورت های ازت عنصری.ازت نیتراتی.ازت آمونیاکی. و ازت آلی وجود دارد. تاثیر در مقاومت گیاه به سرما-مقاومت گیاه را کاهش می دهد.زیرا ازت باعث پرآب شدن سلولها و نازک شدن دیواره سلولی می شود. در مناطق پر باران و خاک سبک مصرف ازته در جند نوبت توصیه می شود چون به دلیل بارندگی زیاد و نفوذ پذیری زیاد خاک سبک احتمال شستشوی ازت در این شرایط زیاد است و باید ازت را در چند نوبت به اضافه کند @jpz09113931202