#گيلاس و #آلبالو:
گيلاس و آلبالو مناسب مناطقي هستند كه تابستانهاي خشك و خنك داشته باشند. نياز سرمايي گيلاس حدود 1700-500 و آلبالو حدود 1700-1000 ساعت است. مهمترين نكته در مورد مناطق كشت گيلاس اين است كه در فصل برداشت بارندگي وجود نداشته باشد، زيرا وقوع بارندگي در فصل برداشت باعث ترك خوردن ميوه هاي گيلاس شده كه آلودگي را در پي خواهد داشت. ارقامي كه داراي پوست سفت هستند به اين عارضه حساس تر مي باشند لذا در اينگونه مناطق مي بايستي رقم مناسب كشت شود.
- #زردآلو:
مناطق داراي آب و هواي گرم و خشك براي كشت زردآلو مناسب مي باشند. با توجه به اينكه اين گونه زود گل مي دهد، سرماي ديررس بهاره يك عامل محدودكننده براي كشت آن مي باشد. نياز سرمايي زردآلو حدود 900-250 ساعت است.
- #آلو و #گوجه:
مناسب براي مناطق گرم و خشك است. نياز سرمايي آلو و گوجه حدود
1700-700 ساعت است.
@jpz09113931202
هلو و شليل:
#هلو و #شليل با نياز سرمايي حدود 1000-400 ساعت در مناطق با آب و هواي تابستانهاي گرم و خشك و فاقد سرماي ديررس بهاره به خوبي پرورش مي يابند. هلو نسبتا زود و قبل از #سيب، #گلابي و #گيلاس گل ميدهد و در مقايسه با بسياري از گونههاي درختان ميوه نسبت به سرما مقاومت كمتري دارد. تقريبا در تمام مناطق كشت هلو سرما يك مسئله ميباشد. از اينرو آنها به عنوان سازگار با گرما در نظر گرفته
مي شوند و به مقدار زياد در شرايط آب و هوايي مديترانهاي كشت شدهاند.
هلو وشلیل در محدوده عرض جغرافیایی 24 تا 45 درجه شمالی و جنوبی كشت
می شود. این محدوده ممکن است در بعضی از مناطق به دلیل وجود اقیانوس،دریاچه های عمیق و یا ارتفاع گسترش یابد.
جوانه هاي گل هلو در زمان خواب تا دماي 31- درجه سانتيگراد را تحمل ميكنند و جوانههای چوب در دماي كمتر از 31- درجه از بين ميروند. گلهاي باز شده هلو و ميوه هاي ريز در صورتي كه در زمان محدودي در دماي 2/2- و يا كمتر قرار گيرند از بين ميروند. هلو داراي دامنه وسيع نياز سرمايي است ولي بطور متوسط بيشتر ارقام نياز سرمايي حدود 600 تا 900 ساعت دارند.
@jpz09113931202
#هورمون
هورمون جیبرالین
@jpz09113931202
در اواخر دهه قرن 19 کشاورزان ژاپنی متوجه نشا برنج بلندتر از حد عادی شدند ولی هرگز وارد فاز باردهی نشدند به این نشاها نشائ احمق یا بیماری باکانا دادند _یک گیاهشناس ژاپنی با انجام تحقیقات متوجه شد قارچی از اسکومایستها به نام ژیبرلافوجیکوروی عامل بیماری باکانا هست که از کشت این قارچ عامل بیماری تولید میشود این ماده هورمونی به خاطر قارچی که از ابتدا در ان مشاهده و شناسایی شد ژیبرلین نامیده شد
#برگی_از_کتاب
#هورمون_جیبرلین
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#روغن_ولک
@jpz09113931202
🌱 روغن پاشی (ولک) در روزهای یخبندان سبب کاهش کارایی آن و افزایش خسارت به درختان میگردد.
🌱 روزی که دمای شب به زیر صفر برسد بیشترین خسارت وارد میگردد.
🌱 درصورت وجود یخبندان تا چهار روز پس از روغن پاشی امکان خسارت به میزان کمتری وجود دارد.
🌱 بهترین دماها برای روغن پاشی بین ۴ تا ۲۱ درجه سانتیگراد است.
#سم
#روغن_ولک
@jpz09113931202
#هورمون
هورمون جیبرالین
@jpz09113931202
#هورمون
هورمون جیبرالین
@jpz09113931202
در اواخر دهه قرن 19 کشاورزان ژاپنی متوجه نشا برنج بلندتر از حد عادی شدند ولی هرگز وارد فاز باردهی نشدند به این نشاها نشائ احمق یا بیماری باکانا دادند _یک گیاهشناس ژاپنی با انجام تحقیقات متوجه شد قارچی از اسکومایستها به نام ژیبرلافوجیکوروی عامل بیماری باکانا هست که از کشت این قارچ عامل بیماری تولید میشود این ماده هورمونی به خاطر قارچی که از ابتدا در ان مشاهده و شناسایی شد ژیبرلین نامیده شد
#برگی_از_کتاب
#هورمون_جیبرلین
جیبرالین سبب افزایش تقسیم سلولی و طویل شدن سلول و به دنبال ان بلند شدن ساقه میشود
این هورمون سبب شکستن خواب در بذور میشود و میتواند جایگزین نور و سرما برای شکستن رکود بذر شود با افزایش میزان غلظت هورمون جیبرالین خواب بذر شکسته میشود
این هورمون در پژوهشی مشخص شد اگر بذری خیسانده شود نشاسته ان هیدرولیز میشود حال اگر جنین بذر جو حذف شود نشاسته ذخیره شده هیدرولیز نمیشود چنانچه در بذور بدون جنین از هورمون جیبرلین استفاده شود مجددا نشاسته هیدرولیز میشود که بیانگر این هست هورمون GAاز جنین بذور بعد خیساندن تولید تا با شکسته شدن نشاسته اندوخته ای به مصرف جنین جهت رشد برسد
#برگی_از_کتاب
#هورمون_جیبرلین
✂#نکاتی_درمورد_هرس
ازنظردسته بندی هرس دونوع داریم هرس فرمی یا تربیت وهرس باردهی اما نکته ای که قابل توجه واهمیت است اینست که:
هرس فرمی را فقط باید در سال های اولیه انجام داد و بعداز شروع باردهی درخت آن را هرس فرمی نکنید چون #هرس فرمی برای شکل دادن به درخت انجام می شود.
همچنین عمل سرشاخه زنی را در زمان میوه دهی انجام ندهید. البته درختانی مثل #هلو و#بادام پس از باردهی هم سرشاخه زنی انجام می شود به این دلیل که میوه برروی شاخه های جدید ویکساله تشکیل می شود و با عمل سرشاخه زنی و تحریک درخت باعث تولید شاخه های جدیدتر ومیوه دهی افزایش می یابد. اما در درختانی مثل #سیب و#گلابی میوه دهی برروی شاخه های مسن تر انجام میشود پس باسرشاخه زنی باعث تحریک درخت به تولید شاخه های جدیدتر شده و امکان بالغ شدن به شاخه های قدیمی را از آن می گیریم و به همین علت میوه دهی کاهش می یابد.
@jpz09113931202
🌷💞🌷
✂️نکات طلایی هرس کردن گیاهان:
🍃میدونیم که گیاهان برای رشد بهتر علاوه بر نور، آبیاری، خاک و رطوبت به هرس کردن هم نیاز دارن.
🌱🌱قیچی هاتون رو تیز و ضدعفونی کنین تا با هرس کردن صحیح گیاهان باعث رشد بهتر و پرپشت شدن اونا بشین اما دقت کنین که نباید تو این کار زیاده روی کرد. هرس کردن بیش از حد، گیاهتون رو به شوک میبره و تا مدت ها جلوی رشد اون رو میگیره.
🔵 تو 2 بازه زمانی نباید هرس رو انجام بدین.
1⃣ وقتی برگ گیاهتون کوچک و کامل رشد نکرده(مثل پاجوش و جوانه های جدید).
2⃣ زمانی که دوره گلدهی گیاهتون تموم نشده(برای گیاهان آپارتمانی که گلدهی دارن مثل کالانکوئه و گل کاغذی).
🚿برای اینکه گیاه مادری بعد از هرس کمتر دچار شوک بشه، سعی کنین همیشه دو روز قبل از هرس کردن اونا رو کامل آبیاری کنین.
❌دقت کنین که هرس کردن برای یه سری از گیاهان، جزء کارهای ممنوعه هست و در صورت هرس شدن نمیتونن به حیاتشون ادامه بدن و میمیرن مثل کاج مطبق یا همون کاج نورفولک و خانواده ارکیده ها.
#گل
#هرس
@jpz09113931202
نكات مهمى که آقاى صلاح الدين ييلماز در مورد پیوند مد نظر داشتند::
١: طول برش پيوندك كمتر از ١٠سانتى متر نباشه(جهت استقرار محكم در تنه درخت)
٢:درختى كه ازش پيوندك گرفته ميشه سالم باشه و بيمارى و آفت نداشته باشه
٣: برشى كه جهت استقرار پيوندك رو پايه ميزنيد حتى الامكان تك برش باشه
(تووى برش دو طرفه، قسمتى از پوست پايه كه پشت پيوندك ميچسبه خشك ميشه و پيوندك به صورت برجسته به بيرون مياد، توى سال هاى آتى بر اثر سنگين شدن شاخه، امكان شكستگى و كندن پيوندك وجود داره) بنابراين برش روى تاج رو تك برش پيشنهاد داد، با طول برش بالا
٤.پيوندكى كه استفاده ميكنيد قطور باشه، از پيوندك هايى كه قطر كمتر از انگشت دارن استفاده نكنيد
٥. هرگز از ميخ جهت اتصال پايه و پيوندك استفاده نشه(چون ميخ پيوندك رو له ميكنه، زنگ ميزنه و ممكنه راهى جهت نفوذ آلودگى به تنه درخت باشه)
٦: هرگز از پوشش هايى كه داراى مواد شيميايى هستند مث پوشك بچه و … استفاده نشه، چون كالوس بندى كامل صورت نخواهد گرفت
٧: توو پوشش تاج در سالهاى اوليه از رنگ استفاده نشه، چون كالوس خشك ميشه
٨، بهترين پوشش براى تاج رو شن و يا خاك اره عنوان كردند(خاك عامل قارچ و بيماريه، داخل پوشك بچه از مواد شيميايى سوپرجاذب استفاده شده، و…)
٩: لزوم سايه دهى تنه توو سالهاى اوليه پيوند
١٠. بهترين زمان هرس رو قبل از بخواب رفتن درخت عنوان نمودند.
١١:پيوندك مورد استفاده كامل خواب باشه…
١٢:پيوندكهايى كه دچار سرمازدگى شدن استفاده نشه
١٣: هرس گردو در ٤سال اول #پيوند
١٤:اهميت تغذيه
١٥: بازديد حداقل دو مرتبه از درختان سر شاخه كارى شده و بررسى عدم گيرايى
١٦: تا زمان تكميل نشدن كالوس بندى، تاج گردو آفتاب نخوره،چون كالوس بندى نداريم و…
١٧: استفاده از شاخه پرستار در سرشاخه كارى درختان قطور
@jpz09113931202
✔️✔️
#دراگون_فروت :
دراگون فروت یا میوه اژدها که همچنین با نام پیتایا نیز شناخته میشود یک گیاه بسیار جذاب با میوه های خوشمزه و شیرین میباشد. این کاکتوس رشد نسبتا آسانی دارد و در مکان های گرمسیری یا نیمه گرمسیری به خوبی رشد میکند و به حداقل نگه داری نیاز دارد. همچنین در مناطقی که مستعد یخ زدگی است میتوان آن را در گلدان کاشت و در خانه یا گلخانه نگه داری کرد.
گیاه میوه اژدها
میوه اژدها یک نوع کاکتوس است که بومی آمریکای مرکزی میباشد. بر روی ساقه گیاه معمولا برآمدگی هایی وجود دارد. گل دهی معمولا در طول ماه های گرم است و معمولا بیش از یک بار در سال اتفاق میافتد. در مناطق گرمسیری گیاه میوه اژدها میتواند 4 تا 8 بار در سال گل دهد. درحالی که در مناطقی که دمای هوا در زمستان 3- تا 10 درجه سانتی گراد است، گیاه دو یا سه بار گل میدهد. جوانه گل ها 22 تا 35 سانتی متر طول دارد، گل ها وقتی به بلوغ میرسند در شب باز میشوند. در ایالت کالیفرنیا گل فقط یک شب باز میماند و بعد از آن پژمرده شده و میافتد سپس میوه دهی آغاز میشود.
میوه دهی
میوه ها معمولا 45 تا 150 روز بعد از گل دهی رسیده میشوند. پوست میوه ها دارای فلس است و گوشت میوه بسیار خوشمزه میباشد و به رنگ سفید، قرمز، صورتی و ... است. درون میوه دانه های کوچکی شبیه به دانه های کیوی وجود دارد. هر کدام از میوه ها میتوانند تا وزن 800 گرم بزرگ شوند. انواع مختلف میوه اژدها رنگ های متفاوتی دارند، میوه هایی که گوشت آن ها به رنگ صورتی و قرمز است از میوه هایی که گوشت سفید دارند شیرین تر هستند.
آب و هوای مناسب برای میوه اژدها
مانند بسیاری از کاکتوس ها، گیاه میوه اژدها آب و هوای گرم را ترجیح میدهد و در دمای زیر 3- درجه سانتی گراد زنده نمیماند. این گیاه در مناطقی که دمای هوا در زمستان 3- تا 10 درجه سانتی گراد است به خوبی رشد میکند. این گیاه در آفتاب کامل عملکرد بهتری دارد ولی در مناطق خیلی گرم باید در مکان با سایه جزیی کاشته شود، زیرا ممکن است گیاه دچار آفتاب سوختگی شود. گیاه میوه اژدها در خاک های با زهکشی خوب و دارای مقدار زیادی مواد ارگانیک به خوبی رشد میکند و میتواند خاک های شور را تحمل کند.
کاشت
میوه اژدها در مناطقی که آب و هوای مطلوبی برای این گیاه دارند به خوبی رشد میکند. گیاه به فضای زیادی نیاز دارد به گونه ای که برای هر گیاه 2.5 متر فضا نیاز است. درخت میوه اژدها برای رشد به یک داربست قوی نیاز دارد. گیاه میتواند به ارتفاع 6 تا 9 متر رشد کند، میتوان با هرس کردن اندازه آن را کوچک تر نگه داشت. گیاه میوه اژدها قابل کاشت در گلدان نیز میباشد. میتوان کاشت قلمه میوه اژدها را در یک گلدان 22 لیتری شروع کرد و در نهایت آن را به یک گلدان 68 لیتری منتقل کرد. گلدان باید سوراخ زهکشی داشته باشد. بهتر است مقداری سنگ در ته گلدان ریخته شود تا خاک مرطوب بماند. خاک باید مرطوب نگه داشته شود ولی نباید آن را خیس کرد. گیاه رشد سریعی دارد و به هرس منظم نیازمند است.
#کاکتوس
#ایده
با کاشت این نوع کاکتوس هم به شکل زینتی و هم خوراکی میشه بهره برد
@jpz09113931202
اثر انتقال روی ظهور علامت:
اثر متقابل بین انتقال عنصر در گیاه و سرعت رشد گیاه، میتواند یک فاکتور مهم باشد که نوع و محل علایم کمبود و توسعة در این امر بسیار تاثیر گذار است. برای بسیاری از عناصر متحرک مانند نیتروژن و پتاسیم، علایم کمبود به طور واضح در برگهای پیر و بالغ ظهور مییابند. زیرا در مواقع کمبود عنصر، این عناصر از برگهای پیر و بالغ به سمت برگهای جوان نزدیک مناطق رشد گیاه حرکت میکنند.در واقع، عناصر متحرکی که به تازگی توسط ریشهها جذب میشوند، به سمت برگهای تازه و مناطق رشد حرکت میکنند. بنابراین برگهای پیر و بالغ در طول زمان تنش، از عناصر متحرک خالی شده، در حالی که برگهای تازه، از مقادیر مطلوب بیشتری از عنصر برخوردار هستند.
رقابت گیاه و تحریک کمبودها:
هنگامی که علایم مشاهده شده مستقیماً در نتیجة کمبود عنصر هستند، همه چیز را به طور صریح به ما میگویند. اگر چه علایم اغلب نتیجة اثرات متقابل با دیگر فاکتورهای محدود کنندة محیطی که قابلیت در دسترس بودن عنصر را تحت تأثیر قرار میدهند، میباشند. نمونة کلاسیک آن، کمبود آهن است که به دلیل افزایش فلزات سنگین در محیط ایجاد میشود. انتقال فلزاتی از قبیل مس، روی، کروم، نیکل با آهن و دیگر عناصر جذبی گیاه رقابت میکنند.
#کود
#تغذیه
@jpz09113931202
🎩مصرف نیترات کلسیم در پاییز را در زمان مناسب قبل از خزان قبل از وقوع خواب اجرا کنید.
کلسیم از تولید اتیلن که لگام (هورمون خواب) است جلوگیری میکند. در سیستم خواب گیاه دخالت نکنید.
🎩نیترات پتاسیم از عوامل شکست رکود در جوانه گل است. دقت کنید در چه فصلی آن را مصرف میکنید.
🎩خاک های سست و شنی احتمال سرمازدگی بالایی نسبت به خاک های سنگین دارد. این نوع خاک را در پاییز یا قبل از سرما بیل زنی نکنید.
از کمپوست استفاده کنید یا کود دامی مناسب خاکتان. روی خاک پخش کنید.
🎩وجود رطوبت در محیط ریشه احتمال خسارت سرمازدگی را بالا میبرد.
🎩در لحظه تورم جوانه یا باز شدن شکوفه محلولپاشی با آب ولرم یا در صورت دسترسی داشتن، کائولن ۱۰ در هزار همراه سورفکتانت یا صابون کائولن محلولپاشی کنید.
🎩در شرایط قبل از وقوع سرما خاصیت اسمزی گیاه را بالا ببرید. گیاه را وادار به جذب عناصر از محیط کنید.
🎩تزریق گاز Co2 در سالن را به بعد از وقوع سرما و بهبود شرایط موکول کنید.
🎩باردهی بیش از حد و برداشت دیرتر از موعد و هرس برگ زودتر از موعد جهت رنگ گیری میوه خطر افزایش سرما را افزایش می دهد.
🎩مصرف کود منگنز، کلسیم، مولیبدون مخصوصا در قبل از گلدهی در صورت وقوع سرما در این زمان توجه ویژه گردد.
🎩گیاه در اثر کمبود به سرمازدگی حساس است. با گیاهپزشک مشورت کنید.
🎩بعد از سرمازدگی با فاصله #کود میکرو محلولپاشی کنید.
🎩حساس ترین قسمت گیاه به نوسان دمایی، طوقه و نوک ساقه یا شاخه گیاه هست.
🎩در پاییز (محیط باز) یا قبل از بازشدن گل (در سالن گلخانه) کوددهی گیاه را بر اساس کمبود های گیاه انجام دهید. دقت کنید نیتروژن طول دوره گلدهی را افزایش می دهد ولی اگر از قبل از وقوع سرما مصرف کنید احتمال سرمازدگی را افزایش داده اید.
🎩در مصرف هورمون حتما از وظایف آن و زمان وقوع سرما نسبت به مرحله رشدی گیاه مسلط باشید.
🎩گول استفاده از ضدیخ را نخورید. هیچ محصول ضدیخ تضمینی در بازار نداریم.
🎩زمان مبارزه در زمان قبل از گلدهی با زمان رکود یا خواب گیاه متفاوت است.
🎩عناصر تقویت کننده دیواره سلولی:
فسفر، #کلسیم، #سیلیسیم، #پتاسیم
🎩در زمان رکود گیاه روزنه گیاه را با هورمون یا کود ببندید.
🎩در انتخاب نوع کود اسیدآمینه ترکیبی با #هورمون اولویت با ترکیب جاسمونیک اسید، پرولین، سالیسیلیک، آسکوربیک، سیستئین، متیونین باشد.
🎩پاییز سرد و خشک باعث قلیایی شدن بستر می شود.
🎩شیب جنوبی یعنی گلدهی سریع و این به معنای افزایش خطر سرمازدگی بهاره در محیط های باز
🎩در مصرف #فسفر قبل و بعد یخبندان با گیاهپزشک مشاوره کنید.
🎩تمامی اقدامات مبارزه با سرما نهایتا تا ۶ ساعت قبل حادثه انجام شود. در لحظه وقوع یخبندان کاری با گیاه نداشته باشید.
🎩از موادی برای ایجاد دود استفاده کنید که تولید دود سفید کند. دود سیاه با منشا نفتی به جوانه گیاه خسارت میزند.
#کود
#داشت
@jpz09113931202
💐سایز گلدان
شما فقط سایز گلدون و گیاه رو میبینید
یکی از مهمترین علتهای خرابی گلدوناتون رعایت نکردن همین نکته هست.
یه گیاه کوچیک تو گلدون بزرگ.
تو این حالت خاکتون بعد آبیاری خیلی دیر خشک میشه و احتمال پوسیدگی ریشه زیاد میشه.
نکته دیگه توقف رشد ساقه و برگهاست چون گیاه بیشتر انرژی رو فقط صرف رشد ریشه ها میکنه.
نکته دیگه به یاد داشته باشین
واسه تعویض گلدون یادتون باشه ریشه باید گلدون رو پر کنه نشونش بیرون زدن ریشه از انتهای گلدونه.
بهتره این کار رو تو زمانی تو انجام بدین که گیاه داره بیدار میشه.
#نکات_آموزشی
#گلدان
#گل
@jpz09113931202
#آموزشی
روشهای برطرف کردن رکود زمستانه
@jpz09113931202
فواید دورمکس یا سیانامید هیدروژن در برطرف کردن رکود زمستانه
#آموزشی
@jpz09113931202
فواید دورمکس یا سیانامید هیدروژن در برطرف کردن رکود زمستانه
#آموزشی
@jpz09113931202
عدم تامین نیاز سرمایی در باغات پسته چه مشکلاتی را در پی دارد:
🌿اختلال در سیستم رویشی و تولید مثلی
🌿ریزش جوانه های گل در ابتدای فصل
🌿ناهماهنگ بیدار شدن درختان(تفاوت در رشد اندام های رویشی)
🌿کوتاه شدن میان گره ها
🌿کاهش شدید یا از دست دادن کیفیت محصول
راه حل ؟
ترکیباتی مانند روغن ولک می توانند روشی نسبتا موثر در کمک به شکستن هورمون های خواب زمستانه و منجر به رشد مناسب و یکنواخت جوانه ها در ابتدای فصل شوند.
مکانیزم روغن امولسیون شونده(ولک) چیست؟
روغن ولک یک لایه غیر قابل نفوذ از اکسیژن روی درخت ایجاد می کند که از ورود اکسیژن به جوانه ها جلوگیری می کند.
میزان نفوذ اکسیژن به ضخامت لایه روغن و زمان ناپدید شدن بستگی دارد، معمولاً بعد از 10 تا 14 روز اتفاق می افتد. کمبود اکسیژن ایجاد شده توسط لایه پارافین باعث از بین رفتن رکود در جوانه ها و افزایش متابولیسم گیاه می شود. این فعالیت باعث شکستن هورمون های بازدارنده در گیاه و جوانه ها می شود.
#نیازسرمایی
#آموزشی
#روغن_ولک
@jpz09113931202
🌱 روغن پاشی (ولک) در روزهای یخبندان سبب کاهش کارایی آن و افزایش خسارت به درختان میگردد.
🌱 روزی که دمای شب به زیر صفر برسد بیشترین خسارت وارد میگردد.
🌱 درصورت وجود یخبندان تا چهار روز پس از روغن پاشی امکان خسارت به میزان کمتری وجود دارد.
🌱 بهترین دماها برای روغن پاشی بین ۴ تا ۲۱ درجه سانتیگراد است.
#سم
#روغن_ولک
@jpz09113931202
روش های پیشگیری و کنترل شته خیار
۱- از بین بردن هرگونه پناهگاه شته ها از جمله علف های هرز میزبان در داخل گلخانه و اطراف تا فاصله ۴متری
۲- تنظیم دمای گلخانه بین ۲۰-۲۵درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی ۵۰ -۶۰درصد
۳- به کار گیری نوارهای زرد رنگ چسبنده برای ردیابی و حذف آفت
۴- رای مبارزه بیولوژیک با شته ها استفاده از کفشدوزک ها مانند کفشدوزک ۷نقطه ای، زنبورهای پارازیتوئید شته بالغ، مگس های سیرفیده و بالتوری ها
۵- برای کنترل شیمیایی این آفت می توان سموم دیکلرووس و نیز پی متروزین که دارای دوره کارنس پایین هستند برای کنترل شته ها درگلخانه توصیه می گردد
#افت
#کنترل
#گلخانه
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 مبارزه فیزیکی با آفات
🔹کشیدن تور به روی درختان انگور در تاکستانها یکی از روشهای مبارزه با آفات است. این روش، میوه را از دسترس پرندگان و برخی حشرات بزرگ خارج میکند و در عین حال اثرات محیطزیستی سم را ندارد.
#ایده مبارزه با افات
#افت
#انگور
@jpz09113931202
محصول به ویژه در مرکبات موجب تشدید سال آوری میشود. استفاده از مواد بازدارنده رشد در سالهای پر محصول، موجب تشدید گلدهی میشود.
عوامل وابسته به گیاه
پایههای ضعیف موجب کاهش تناوب میوه دهی به ویژه در سیب و گلابی میشود. ارقام پرسیخک (سیب و گلابی ) سال آوری را تشدید میکنند.
کاهش رشد شاخه سبب افزایش سال آوری میشود. زیرا کربوهیدرات کافی در این شرایط ذخیره نمیگردد. نوع شاخههای روی درخت در تناوب میوهدهی میتواند موثر باشد.
در سالهای پر محصول دوره گرده افشانی موثر طولانیتر از سالهای کم محصول است. در حین رشد میوه، سنتز اسیدجیبرلیک در دانههای در حال رشد موجب کاهش تشکیل یاختههای اولیه گل به ویژه در سیب باعث ریزش جوانههای گل میشود.
ارقامی با میوههای بکر بار به دلیل نداشتن دانه، سال آوری کمتری نشان می دهند. زیرا دانه در حال رشد مخزن تشکیل هورمون های مختلف از جمله جیبرلین و اکسین می باشد. جیبرلین سنتز شده در دانه سبب کاهش تشکیل یاخته های اولیه گل می شود و اکسین نیز موجب عدم ریزش میوه های اضافه گردیده و در نتیجه انتقال مواد فتوسنتزی به میوه های در حال رشد افزایش یافته و تشکیل جوانه گل کاهش می یابد.
سطح برگ فعال اهمیت زیادی در تشکیل جوانه های گل دارد. زیرا برگ ها محل تشکیل مواد فتوسنتزی و هورمون های لازم برای تشکیل یاخته های اولیه گل می باشند. معمولا در درختان جوان وجود 30-25 عدد برگ و در درختان مسن 40-35 برگ برای هر میوه ضروری می باشد. در درختان #سیب پاکوتاه 20-10 عدد برگ برای هر میوه در نظر گرفته می شود. کاهش برگ اضافه در سال های کم محصول سبب کاهش سال آوری می شود. معمولا #میوه های هسته دار، سال آوری (دو سال آوری) کمتری نسبت به میوه های دانه دار دارند. زیرا در میوه های هسته دار دوره گل آغازی جوانه ها با دوره رشد و نمو میوه های سال جاری تطابق زمانی کمتری دارند. اما در میوه های دانه دار به علت هم زمان بودن و سنتز اسیدجیبرلیک از طرف دانه های در حال رشد، موجب کاهش تشکیل جوانه های گل می شود.
@jpz09113931202
#سال_اوری