33.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
@jpz09113931202
#خوابانیدن_هوایی
کلیپ آموزشی خوابانیدن هوایی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌵چطوری کاکتوسی که بخاطر آب دادن زیاد و نداشتن زهکشی مناسب ریشهاش پوسیده رو نجاتش بدیم؟
🔸 فقط یادتون باشه حتماً همه قسمتهای پوسیده رو جدا کنید و کمی هم دارچین (اگه قارچکش باشه خیلی بهتره) برای تقویت ریشهزایی و از بین بردن آفات بزنید.
نکته مهم که داخل ویدئو نیست اینه که بعد از بریدن قسمت پوسیده و لهیده کاکتوس رو ۳ تا ۱ هفته بذارید کنار تا تهش پینه ببنده (اگه بلافاصله بعد از برش داخل خاک بزنید از بین خواهد رفت)
#کاکتوس
#بیماری
#گل
@jpz09113931202
✅مکانيسمهاي جذب يون
1⃣جذب فعال( Active)
2⃣جذب غيرفعال (Passive)
جذب فعال نياز به انرژي دارد ولي جذب غير فعال يا اصطلاحاً جذب فيزيکي مستقيماً نياز به مصرف انرژي ندارد.
🔹منبع انرژي براي جذب عناصر غذايي
بطور کلي منبع تامين انرژي در گياهATP است . ATP در حقيقت کار ذخيره و انتقال انرژي را بعهده دارد. ATP يا آدنوزينتريفسفات طي عمل فتوسنتز و تنفس در گياه توليد ميشود. در جاهايي که نياز به مصرف انرژي است ATP توسط آنزيمي بنام ATP آز شکسته و تجزيه ميشود و انرژي خود را براي عمل جذب آزاد ميکند.
يونها در هنگام عمل جذب بر روي هم اثر متقابل يا برهم کنش دارند. به عبارت ديگر جذب يک يون در جذب يک يون ديگر دخالت دارد و تداخل ايجاد ميكند. برهم کنش يا اثر متقابل ممکن است مثبت يا منفي باشد. بَرهَم کُنش مثبت يا اصطلاحاً Synergism به حالتي گفته ميشود که جذب يک يون باعث افزايش جذب يون ديگر شود. بعنوان مثال بين ازت و فسفر حالت برهم کنش مثبت وجود دارد، يعني جذب ازت باعث ميشود که جذب فسفر توسط گياه افزايش پيدا کند.
بَرهَم کُنش منفي را اصطلاحاً َAntagonism يا حالت ضديت ميگويند. منظور از برهم کنش منفي اينست که جذب يک يون باعث کاهش جذب يون ديگر در گياه ميشود. بعنوان مثال مصرف زياد کود فسفر باعث کاهش جذب عناصري مثال روي ، آهن و منگنز توسط گياه ميشود.
بين روي و فسفر ، آهن و روي و همچنين بين پتاسيم و کلسيم ، پتاسيم و منيزيم برهم کنش منفي وجود دارد که اين مسئله مهمي در عمل جذب است.
بدليل آنکه يونها در عمل جذب داراي برهم کنش هستند، نسبت بين يونها در خاک به طريقي بايد حفظ شود.
به عبارت ديگر يك ماده غذايي زياد مصرف نشود چرا که باعث ايجاد مشکل و تداخل در جذب ساير عناصر غذايي ميشود. پس عناصر بايد بشکل قابل جذب وجود داشته و بين آنها هم يک نسبت مناسبي برقرار باشد تا گياه بتواند تمامي عناصر غذايي مورد نياز خود را به مقدار کافي جذب کند.
#آموزشی
#بیولوژی
@jpz09113931202
🔸عناصر غذايي از طريق ريشه و برگ گياه جذب ميشوند. ابتدا در خصوص جذب عناصر غذايي توسط ريشه، مطالب را مطرح می کنیم:
سه مکانيسم مهم در انتقال عناصر غذايي از خاک به سطح ريشه دخالت دارند.
1⃣جريان انبوه يا حركت تودهاي( Mass Flow)
2⃣ انتشار يا پخشيدگي (Diffusion)
3⃣تبادل تماسي
#آموزشی
#بیولوژی
@jpz09113931202
1⃣جريان انبوه يا حرکت تودهاي
( Mass Flow)
🔹حركت تودهاي عبارت است از جريان آب به طرف ريشه بر اثر تعرق گياه كه همراه آن عناصر حل شده نيز انتقال مييابند. حركت تودهاي براي عناصري که غلظت زيادي در محلول خاک دارند و در شرايطي که تعريق گياه شدت بالايي دارد، مکانيسم غالبي است. عناصر غذایی که در خاک به صورت پویا(متحرک) می باشند، و یا برخی دیگر از عناصر غذایی نظیر کلسیم و نیترات عمدتا با این روش به سمت ریشه حرکت می کنند. به طور کلی 98 درصد نیتروژن، 72 درصد کلسیم، 87 درصد منیزیم و 95 درصد گوگرد با این روش حرکت می کنند.
2⃣انتشار يا پخشيدگي (Diffusion)
🔹مکانيسم دوم انتشار يا پخشيدگي است. در این مکانیسم، بدليل شيب غلظتي بين خاک و سطح ريشه عناصر از خاک به سطح ريشه انتقال مييابند. این نوع حرکت در مورد عناصر غیر پویا(غیر متحرک) نظیر فسفات و ریز مغذی ها صادق است.
3⃣ تبادل تماسي
🔹بر اثر تماس بين خاک و سطح ريشه، عناصر از خاک به ريشه منتقل ميشوند. چون خاک و سطح ريشه داراي CEC يا ظرفيت تبادل کاتيوني هستند، عناصر به سطح ريشه جذب ميشوند. جذب يا Uptake اصطلاحاً به عبور يون از غشاء سلولي گفته ميشود. وقتي يون از غشاء سلولي عبور کرده و وارد سلول ميشود عمل جذب صورت گرفته، به عبارت ديگر در عمل جذب، غشاء سلولي داراي اهميت خاصي است. غشاء سلول عمدتاً از دو جزء پروتئين و چربي ساخته شده است: (Transmembrane Protein & Lipid bilayer) . شکل خاص ساختمان سلولي يا غشاء سلولي باعث ميشود که يونها از غشاء سلولي عبور كنند. در داخل ساختمان غشاء مولكولهايي وجود دارد به نام حامل يا ناقل كه در جذب يونها دخالت دارند. و همچنين يون كلسيم در ساختمان غشاء سلولي وجود دارد كه باعث ميشود غشاء سلولي خاصيت نفوذ پذيري انتخابي خودش را حفظ کند.
#آموزشی
#بیولوژی
@jpz09113931202
راهکارهای جلوگیری از سال آوری در درختان
یکی از سوالات پرتکرار کشاورزان از ما این است که ” چگونه از سال آوری درختان میوه جلوگیری کنیم؟ “
باید توجه داشت که سال آوری را بصورت صددرصدی نمیتوان کنترل کرد. اما با رعایت یکسری نکاتی که در زیر مطرح میشود، تاحدودی میتوان مانع سال آوری در درختان میوه شد.
✅ عملیات هرس
هرس شاخههای اقدامی پیشگیرانه برای ممانعت از باردهی بیش از حد در درختان است، تا از این طریق از کاهش تولید گل و میوه در سال آینده جلوگیری شود.
با هرس کردن، برخی از جوانههای زایشی حذف شده و نسبت تعداد میوه به قدرت درخت و شاخساره متعادل میشود و با اینکار درسال بعد نیز تولید محصول خوبی را خواهیم داشت.
در سال آوری هرس شدید انجام می دهیم و در سال نیاورد #هرس کم
✅ تنک کردن گل و میوه
تنک کردن گل که سخت و پیچیده است و کمتر استفاده می شود.
تنک کردن میوه
هنگامی که درسالی تعداد میوههای تشکیل شده بیش از حد است، با حذف کردن برخی از آنها میتوان میزان بار درخت را کم کرده و ازاین طریق تمام انرژی درخت صرف تولید میوهها نمیشود و بخشی از آن نیز در جوانههای زایشی سال بعد ذخیره خواهد شد.
تنک کردن میوه را به دوصورت میتوان انجام داد:
تنک کردن دستی: این کار را میتوان در مساحتهای کم انجام داد. زمانی که میوهها به یک سوم اندازه نهایی خود رسیدند، با حذف کردن برخی از میوههای ریز بصورت دستی و باقی گذاشتن میوههای باکیفیت، تعادل تعداد میوه را در درخت برقرار کرد.
تنک کردن میوه با مواد شیمیایی: این نوع تنک در مساحتهای زیادی با استفاده از برخی مواد شیمیایی مانند اتفون قابل اجرا است.
✅ تغذیه گیاهی و استفاده از برنامه #کودی
تغذیه گیاهی میتواند تاحد زیادی باعث جلوگیری از سال آوری در درختان میوه شود، توجه به نیازهای غذایی درخت و استفاده از کودهای مناسب در مقدار، زمان و روش صحیح مصرف در قالب یک برنامه کودی است.
به عنوان مثال در سالهای پربار اگر درختان از لحاظ تغذیه تامین شوند، درخت بهجای مصرف ذخایر جوانههای زایشی برای درشت کردن میوه، از همان عناصر موجود در کودها مصرف میکند و با این کار در سال بعد نیز تولید میوه را خواهد داشت.
باید بدانید که جوانههای زایشی در طول دوره رشد درخت تشکیل میشوند. با تقویت آنها با کودهای مناسب تاحد زیادی میتوان مانع سال آوری شد.
یکی از مهمترین مواردی که برای جلوگیری از سال آوری میتوان درنظر گرفت، اجرای برنامه کودی فروت ست بعد از برداشت میوهها و همچنین در زمان متورم شدن جوانهها در بهار است.
امروزه براساس تحقیقاتی که صورت گرفته اهمیت فروت ست برکسی پوشیده نیست. اینکار باعث تقویت جوانههای زایشی درخت برای تشکیل گل و میوه با کیفیت میشود.
✅ برنامه های داشت باغ مثل آبیاری، سمپاشی و ... با دقت و وسواس بیشتری انجام گیرد
همانطور که اشاره شد علت اصلی سال آوری درخت در ضعف آن نهفته است و درخت و باغ قوی کمتر دچار این مشکل می گردد.
✅ برداشت سریعتر میوه ها در سال پربار
برای رهایی درخت از فشار مضاعف
می توان در سال آور در برداشت میوه تعجیل کرد تا توان درخت تماما صرف #میوه نگردد و برعکس در سال کم بار تا جای ممکن برداشت را با تاخیر انجام دهیم تا جوانه گل کمتری برای سال بعد تولید شود.
#سال_اوری
@jpz09113931202
سال آوری یا تناوب باردهی به باردهی نامنظم درختان میوه، از سالی به سال دیگر گفته میشود. یعنی در یک سال محصول زیاد و در سال بعد کمتر یا اصلا تولید نمی شود. سال پر محصول را سال آور یا روشن نیز می گویند در این سال تولید گل و میوه بیش از حد باعث کاهش کیفیت #میوه ها و آسیب فیزیکی به درخت به دلیل افزایش وزن شاخه ها می شود. در سال آور تولید میوه بیشتر که در نتیجه تولید زیاد جوانه زایشی بوده تمام انرژی و توان درخت را می گیرد و باعث می شود در سال کم بار تعداد جوانه زایشی کمتری تشکیل و محصول کمتری تولید شود.
علت بوجود آمدن سال آوری در درختان:
برای پیدا کردن علت اینکه چرا سال آوری اتفاق می افتد باید دلیل تشکیل بیش از حد جوانه یا عدم تشکیل آن را پیدا کنیم. درخت در سالی که پر بار است توانایی تامین کامل نیاز غذایی مورد نیاز برای پرشدن میوه ها را ندارد و از ذخیره های غذایی انباشته شده برای سال بعد مانند جیبرلین ها و کربوهیدرات ها استفاده می کند. درخت از نظر ماده غذایی ضعیف شده و در سال بعدی انرژی کمتری برای تولید شکوفه و میوه دارد و به دلیل تشکیل کمتر جوانه زایشی محصول کمتری تولید می شود.
این رفتار را میتوان با توجه به تولید #هورمونهای گیاهی به خصوص جیبرلینها در بذر میوههای مازاد تولید شده در سال پرمحصول دانست. همچنین میتواند ناشی از تخلیه ذخیره کربوهیدرات درخت توسط میوهها باشد.
پیام سبز
@jpz09113931202
سال آوری در برخی درختان شبیه انبه، #سیب، #گلابی، #زردآلو، آووکادو، #پسته، #گردو، #مرکبات و #زیتون شایعتر است.
تناوب میوه دهی یا سال آوری در برخی از درختان میوه از جمله در پسته،گردو ،گلابی، سیب، زیتون، مرکبات، آلو، گوجه، زردآلو، هلو، انبه و آواکادو گزارش شده است.
سال آوری درختان میوه میتواند ژنتیکی (پسته، زیتون، مرکبات و سیب لبنانی زرد ) و یا در اثر تدابیر نادرست از جمله کوددهی و آبیاری بیش از حد، تغذیه نامطلوب و هرس شدید باشد.
سال اوری درهسته دارها نسبت به دانه دارها کمتر اتفاق می افتد چرا که در زمان تشکیل جوانه میوه های هسته دارها تا ابتدای تابستان برداشت شده و عملا رقابت در جذب مواد غذایی بین جوانه و میوه وجود ندارد ولی عوامل دیگر نظیر هرس اشتباه یا کوددهی اشتباه و یا افات و ببماری و عوامل دیگر ممکن است سبب سال اوری در هسته دارها شود
#سال_اوری
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کشت گلدانی سیفی جات
تولید محصول ارگانیک و سالم در بستر غنی و سالم .
مناسب برای کاشت در روف گاردن یا تراس منازل اپارتمانی جهت استفاده مناسب از فضا
قسمتی از فضای اشغال شده توسط گلها در تراس و بالکن رو میشه به تولید سبزیهای خوراکی و کاشت گوجه و خیار و سیب زمینی و غیره اختصاص داد
#فرهنگ_خودکفایی
#ایده
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ متنی علت دفرمه شدن خیار
#خیار
@jpz09113931202
🟢 چرا انارهای نارس میریزد؟
🔰مهمترین عواملی که باعث ریزش #انار نارس ( گردوئی) میگردد عبارتند از:
1⃣ تنش آبی:
باغهائی که در یک دوره طولانی آبیاری نشده اند ؛و بعد از پایان گلدهی مفید و تشکیل میوه آبیاری انجام میگردد؛به درخت تنش وارد میشود و این تنش باعث ریزش مقداری از انارهای نارس می گردد.
این تنش زمانیکه آبیاری غرقابی باشد بیشتر نمود می کند .
در زمانیکه #آبیاری غرقابی انجام میشود ؛اکسیژن خاک کاهش و co2افزایش ؛همچنین متان و متیل افزایش ؛و این سیکل افزایش باعث تولید بیشتر اسید ابسیزیک میگردد .
افزایش اسید ابسیزیک باعث تغییرات سلولی دم میوه و ساقه می گردد ؛که این تغییر باعث جدا شدن میوه از درخت و ریزش میوه نارس می گردد.کانال پیام سبز
2⃣ تلقیح ناقص:
تلقیح ناقص به دلیل کمبود عنصر روی و بر و تنشهای رطوبتی،حرارتی محیط ؛ و عوامل ایجاد اختلال در گرده افشانی از قبیل آفات و بیماریها و تند بادها و ابرناکی و...که باعث ریزش مقداری از میوه های گردوئی ( نارس) می گردد
3⃣ ماندابی پای درخت و امکان بیماریهای قارچی روی ریشه و عکس آن کم آبی و خشک بودن بستر باغ هم باعث ریزش میوه نارس می گردد .
4⃣ عدم تغذیه مناسب؛ درختانیکه بنیه درخت رضایت بخش نیست ،و سلامت ظاهری درخت نشان دهنده کمبود عناصر بخصوص ازت که عنصر شادابی درخت میباشد؛باعث ریزش بیش از حد میوه های نارس می گردد.
در واقع تولید میوه که بیش از توان فیزیولوژیکی درخت باشد ،باعث میگردد درخت مقدار بار اضافی را رها کند.
5⃣ بیماریهای قارچی و باکتریائی و بیماریهای فیزیولوژیک ؛اگ به موقع پیشگیری و درمان نشود عامل ریزش میوه های گردوئی شناخته شده است.
6⃣ تغییرات هورمونی ؛ محلولپاشی های آور دز. و مصرف کودهای زیادی هم باعث ریزش میگردد
در. این مورد کاربرد مواد ضد تنش از قبیل آمینو اسیدها و جلبکها و محلولپاشی با کلسی ،بر تا اندازه ای قابل قبول ریزش را کاهش می دهد.
7⃣ عدم توانمندی درخت برای تامین عناصر غذائی ،و کاهش ذخیره انرژی لازم. برای حفظ بار اضافی ؛ باعث می گردد میوه اضافی ریزش کند.
8⃣ آفت زدگی؛از قبیل کرم گلوگاه ،مگس سفید، شپشکها، بیماریهای پاتوژنی،آلودگی هوا، صدمه فیزیکی به میوه و ریشه باعث ریزش مقداری از انارهای نارس می گردد.
#بیماری
#افت
#هورمون
@jpz09113931202
(( خسارت حشره ی مینوز روی #مرکبات))
🍀 حشره ی #مینوز معمولا، برگهای جوان را مورد حمله قرار می دهد، بخصوص در نهالهای جوان. در مرکبات در ۳ سال اول رشد نهال، و حداکثر تا سال پنجم نیاز هست، با این حشره ( مینوز) مبارزه شود. بعد از ۵ سال نیازی به مبارزه با آن نیست.
🍀زمان شروع مبارزه با حشره ی مینوز:
- اوایل تابستان بمحض مشاهده ی خسارت، تا پایان فصل رشد( اواخر شهریور) می باشد. لذا هر هفته یا حداکثر هر ۱۰ روزه باید با آن مبارزه ی شیمیایی(سمپاشی) کرد.
🍀 سموم مؤثربرای مبارزه با پروانه ی مینوز:
-کونفیدور به میزان ۰/۵ لیتر «یا» آبامکتین به میزان ۰/۴ لیتر، در ۱۰۰۰ لیتر آب، علیه آفت پروانه ی مینوز مرکبات توصیه میشود.
#افت
#سم
#کنترل
@jpz09113931202