*سایپرمترین 40% EC
*CYPERMETHRIN 40% EC*
*معرفی و ویژگیها:*
- حشرهکش غیرسیستمیک، تماسی و گوارشی
- متعلق به گروه پایروتروئیدها
- دارای خاصیت ضربهای و سریع
- با دوام در برابر نور خورشيد
- دارای اثر ابقائی بر روی گیاه
- مؤثر بر روی لارو آفات پروانهای
- قدرت حشرهكشی زياد در دوز مصرفی پایین
- کنترل طیف وسیعی از آفات
*سایپرمترین 40% EC حشرهکش غیرسیستمیک، تماسی و گوارشی است. این حشرهکش با قدرت حشرهکشی زیاد و دوام در برابر نور خورشيد میتواند اندامهای هوایی گیاهان را برای مدت طولانی از حمله آفات مصون نگه دارد؛ همچنین ضمن داشتن اثر ابقائی بر روی گیاه با خاصیت ضربهای و سریع خود قادر به کنترل طیف وسیعی از لارو آفات پروانهای میباشد. سایپرمترین همبستگی حرارتی مثبت با دما دارد که با افزایش دما فعالیت حشرهکشی ترکیب را حدود 10 برابر افزایش میدهد.
#سم
@jpz09113931202
🌳 ترک در #انار
اصولا بعد از یک بارندگی و نیز عملیات آبیاری در اواخر دوره رشد میوه، مقدار قابل توجهی آب بوسیله میوه جذب میشود بطوریکه در ادامه، نیرویی به سمت بیرون و پوست وارد میشود و زمینه ترکیدگی را از نازکترین بخش میوه فراهم میکند.
بنابراین توصیه میشود با اعمال مدیریت صحیح آبیاری در طول دوره رشد و به ویژه مراحل پایانی رشد میوه و نیز کاهش میزان بار درخت (تنک کردن میوه در مراحل اولیه رشد میوه) میتوان زمینه ایجاد تنشهای فیزیولوژیکی و ترکیدگی در ارقام حساس را کاهش داد.
نقش عنصر کلسیم و بر در پیش گیری از ترک خوردگی میوه ها :
میوه های با میزان بالای کلسیم و بر در پوست شان دارای استحکام و سفتی بیشتر و دیواره های سلولی قوی تر بوده و در نتیجه به عارضه ترکیدگی میوه حساسیت کمتری خواهند داشت.
محلول پاشی برگی با کود های حاوی کلسیم و بر در اواخر دوره رشد میوه با تنظیم شیب اسمزی در سرتاسر پوست میوه، جریان ورود آب به میوه را کاهش داده و در برخی موارد متوقف خواهد کرد (به عبارتی دیگر کودهای کلسی بر با کاهش فشار اسمزی در قسمت های مختلف میوه باعث می شوند که جذب آب بوسیله میوه بسیار کاهش یابد) و زمینه ترکیدگی احتمالی در اثر بارش باران و یا آبیاری کاهش می یابد.
از دیگر عوامل ترک برداشتن میوه ها
بر نوسانات دمای شب و روز، بادهای پاییزی، دوره آبیاری، میزان رطوبت باغ و کمبود عناصر غذایی نیز از دیگر مواردی هستند که منجر به بروز پدیده ترکخوردگی انار میشود.
در واقع باغدار چند روز قبل از برداشت آبیاری را قطع میکند تا پوست میوه خشک شود، اما یک بارش نابههنگام باران موجب جذب آب توسط دانهها، انبساط آنها و در نتیجه ترکیدگی میوه میشود.از کانال پیام سبز
ارقامی از انار که پوست کلفتتری دارند در مقابل ترکیدگی ضعیفتر هستند، در حالی که میوههای پوستنازک کشسانی بیشتری داشته و به همان نسبت بیشتر میتواند در مواجهه با عوامل منجر به ترکیدگی مقاومت کنند. همچنین ارقام زودرس کمتر دچار این عارضه میشوند، چراکه برداشت زمانی اتفاق میافتد که دامنه تغییرات دمایی شبانهروز خیلی گسترده نیست.
@jpz09113931202
تعاريف بعضی از بیماریهای گیاهی
بیرنگی: (etiolation)
ازبین رفتن رنگ سبز گیاه به علت رشد درتاریکی یا دراثر مواد تولید شده در میکروارگانیزمها
سبزردی یا کلروز: (chlorosis)
به از بین رفتن جزئی یا کلی رنگ سبز اندامهای گیاهی دراثر کمبود
موادغذایی یا حملهی پاتوژنها با وجود نور کافی گفته میشود. کلروز با برطرف شدن عامل آن محو شده و گیاه رنگ طبیعی خود را به دست میآورد.
ملانوز: (melanose)
به قهوهای یا سیاه شدن غده و اندامهای گوشتی میگویند، این بیماری دراثر کمبود اکسیژن پدید میآید.
موزائیک: (mosaic)
ایجاد لکههای زرد در پیکرهی سبز پهنک را موزائیک مینامند که از بیماریهای ویروسی است.
پلاسیدگی: (wilting)
درگیاهانی دیده میشود که ریشه یا آوندهایشان مورد حمله قرارگرفته باشند.
لکهدارشدن برگ و میوه:
بسیاری از انگلها تولید لکه دربرگ و میوه میکنند. اندازه، شکل، رنگ، لکهها میتواند درتشخیص بیماری مهم باشد.
ریزش اندامهای گیاهی:
ریزش برگ، گل، جوانه، میوه در صورتی که غیرطبیعی و ناشی ازبیماری است که بیاندازه باشد.
نانیسم: (nanisme)
نانیسم یا کوتولگی اندامهای گیاهی دراثر کاهش تعدادی از سلولهای گیاهی
هیپوپلازی (hypoplasia) و یا کوچک شدن اندازهی سلولها هیپوتروفی
(hypotrophy) پدید میآید.
ژیگانتیسم: (gigantism)
عبارت از رشد بیاندازهی اندامهای گیاهی دراثر افزایش تعداد سلولها
هیپرپلازی (hyperplasia) و یا رشد بیاندازهی سلول هیپرتروفی
(hypertrophy) میباشد.
ژیگانتیسم در اثر افزایش ازت خاک، عوامل نامساعد
محیط، بیماریهای باکتریایی و... بوجود میآید.
عدم تقارن دربرگ:
با ازبین رفتن تقارن بین دوقسمت پهنک بوجود میآید.
جارویی شدن:
شاخهها از فواصل نزدیک بهم رشد کرده، شکل جارو به خود میگیرند.
روزت: (rosette)
فاصلهی میان گره هاکم شده و برگها بهصورت کپهای مانند گلبرگهای گل سرخ شده.
تاولی شدن:
بافت میان رگبرگها رشد فوق العادهای پیدا کرده و در روی پهنک به شکل تاول ظاهر میشود.
غده یا گال (سرطان):
دراثر تحریک سلولها وعمل هیپروتروفی یا هیپرپلازی بوجود میآید.
تغییراستحکام بافت گیاهی:
دراثر بیماری ممکن است بافت گیاهی استحکام خود را ازدست داده، پوسیده شود.
نکروز: (necrosis)
نکروز دراثر مرگ سلولهای گیاه بوجود میآید که بهصورت بافت مرده یا لکهی قهوهای خشک ظاهر میشود.
بلایت یا بادزدگی: (blight)
مرگ سریع برگ، جوانه، شاخه و اندام گیاهی میگویند.
شانکر: (canker)
به ناحیهی مرده نکروتیک فرورفته با حاشیهی مشخص در پوست ریشه، تنه یا شاخه میگویند.
مرگ سرشاخه: (dieback)
مرگ سریع سرشاخهها از انتها به پائین گسترش مییابد.
آنتراکنوز: (anthracnose)
به لکههای زخم مانند نکروتیک روی برگ، ساقه، میوه یا گل میگویند.
جرب:(scab)
لکههای موضعی روی برگ، میوه، غده و یا سایرقسمتهای گیاه که بهطور عمده کمی برجسته یا فرورفته بوده و ترک خورده نیز میباشند. از کانال پیام سبز
وارت: (wart)
زگیل
زنگ: (rust)
تاولهای شبیه به زنگ آهن درروی برگ و یا سایر اندامهای هوایی گفته میشود.
سفیدک: (mildew)
لکههای زرد یا نکروتیک (خشک) روی برگ، ساقه و میوه اند که بهطورمعمول با ریسه یا اندامهای بارده قارچ همراه هستند.
لکه: (blotch)
قسمتهای نسبتاً وسیع ونامنظم تغییر رنگ یافته یا مرده روی اندامهای گیاه
مومیایی: (mummy)
میوهای که براثر حملهی قارچ پوسیده و سپس چروکیده و خشک شده باشد.
سیاهک: (smut)
بیماری ناشی از قارچهای راستهی Ustilaginales
پژمردگی: (wilt)
پلاسیدگی یا ازبین رفتن شادابی گیاه براثر کمبود یا ازدست دادن آب، پژمردگی ممکن است براثر اختلال درانتقال یا جذب آب.
زردی: (yellows)
اصطلاحی برای توصیف بیماریهای گیاهی که نشانهی عمده و شهود آنها زردی است.
#بیماری
#اموزش_زبان
@jpz09113931202
عوامل موثر بر گلدهی درختان میوه متفاوت است که ما در ادامه این مقاله سعی در توضیح عوامل داریم. با ما همراه باشد.
1. شدت نور:
هرچه شدت نوربیشترباشد تولید جوانه گل افزایش میبابد.
نکته مهم: شکل تاج درخت ومیزان نفوذ نوردرآن میباشد. به علت عدم رسیدن نوربه قسمتهای داخلی ومرکزی ، میوه کافی تشکیل نمیشود درنتیجه درختان دارای شاخ وبرگ زیاد باید هرس شوند.
2. هرس:
درمورد هرس دقت زیادی باید کرد. دردرختان جوان هرس باعث تشدید رشد رویشی وبه تأخیرانداختن تشکیل جوانه های گل میشود.
در درختان مسن به خاطرکاهش نقاط رشد ، میزان رشد رویشی تشدید می گردد. اما #هرس ریشه به علت کم حجم شدن ریشه ها مقدارکمتری آب ومواد غذایی دراختیاردرخت قرارگرفته وگلدهی را تشدید می کند.
3. ریزش برگ ها:
به علت کاهش کربوهیدرات میزان گلدهی را کاهش میدهد.
4. رطوبت:
کاهش رطوبت درزمان گلدهی ، افزایش گلدهی را درپی دارد. چون رشد رویشی کم شده ومواد غذایی دراختیار گلها قرارداده میشود.
5. کوددهی:
کودهای ازته و دامی گلدهی را به تأخیر می اندازد. در درختان بارور نیز کود ازته فراوان کاهش گلدهی را منجر می شود.
البته درمورد درختانی که رشد رویشی کمی دارند دادن کود ازته باعث افزایش تشکیل جوانه گل میشود. چون مقدار سطح فتوسنتز و تولید کربوهیدرات افزایش می یابد.
6. باز و بسته بودن شاخه ها:
درشاخه های افقی افزایش گلدهی داریم . ( باعث افزایش کربوهیدرات می شود) و احتمالا باعث سنتز اتیلن نیزمی گردد.
7.پوست بری وحلقه برداری : (scorling and Ringing )
پوست برداری باعث افزایش گلدهی شاخه ها و دردرختان جوان باعث زودباردهی میشود. حلقه برداری درمورد به گل نشاندن درختان پرکننده ونیزجهت تسریع گلدهی نهالهای جوان در برنامه اصلاح درختان استفاده میشود.
نکته : حلقه برداری درشاخه های کوچک ودرختان خیلی جوان که برگهای آنها در اثر عوامل مختلف ریزش کرده اثری در افزایش گلدهی ندارد.
نکته : درزمان حلقه برداری چند هفته قبل از تشکیل جوانه های گل در بهارمی باشد و مکان آن تنه یا شاخه های اصلی است.
8. نوع پایه:
پایه های کوتاه وپایه هایی که ازطریق تکثیر غیرجنسی تکثیرمی شوند ، زودتربه گل می روند.
9. فتوپریودیسم :
عکس العمل گیاهان نسبت به تابش متوالی نور، فتوپریودیسم نام دارد. این عکس العمل به طول روزبرای تشکیل جوانه گل مربوط به ماده رنگیزه ای به نام فیتوکروم می باشد.
10. تنظیم کننده های رشد:
هورمون هایی مثل آلار، اتفان ، سیکوسیل ، وتری آیدوبنزوئیک اسید اثر هورمون های بازدارنده گلدهی را کاهش داده وگلدهی را تحریک می کنند.
نکته : اسید تری آیدوبنزوئیک نه تنها افزایش گلدهی را منجر میشود بلکه باعث افزایش زاویه بین تنه وشاخه نیزمیشود.
زمان استفاده ازاین #هورمون ها قبل ازتشکیل گل وبه صورت محلولپاشی برروی درختان میباشد.
نکته : مواد تنک کننده میوه عبارتند از: سوین ، اسید نفتالین استیک ودی نیترو. این مواد تنک کننده با کاهش میوه و درنتیجه کاهش اثر #جیبرلین دانه باعث افزایش گلدهی درسال بعد میشوند.
11. کوددهی فروتست:
از دیگر عوامل موثر بر گلدهی درختان میوه میتوان به کود فروت ست اشاره کرد. #فروت_ست میتواند علاوه بر تاثیر فوق العاده ای که در افزایش گلدهی درختان میوه دارد موجب جلوگیری از ریزش بار هم میشود.
فروت ست را باید در دو مرحله مصرف کنید:
مرحله اول بعد از برداشت میوه و قبل از خزان درخت باید به صورت محلول پاشی مصرف شود
مرحله دوم در بهار هنگام تورم جوانه ها و قبل از باز شدن آن ها باید محلول پاشی شود.
علاوه بر تمامی این عوامل کوددهی منظم هم در افزایش میوه هم در نگه داری آن کمک بسیاری میکند.
برنامه پیشنهادی از کانال پیام سبز::
در اواخر تابستان یا اوایل پاییز از کود فروت ست استفاده کنید.
در زمستان هنگام خواب درختان کود های چالکود باید استفاده کنید. کود چالکود باید در سایه انداز درخت چال شود. بهترین کود چالکود کودی است که کامل باشد یعنی شامل ازت و پتاس و فسفات باشد.
در اواخر زمستان هنگام بازشدن جوانه ها باید محلول پاشی فروت ست تکرار شود. همچنین میتوانیم از کود های فسفات بالا استفاده کنیم
در شروع فصل بعد از ریختن شکوفه ها با اولین آب ابیاری ما باید از کود های کامل 20-20-20 استفاده کنیم.
بعد از فندقی شدن میوه ها تا دو هفته قبل از برداشت هم برای درشت شدن و شیرین شدن میوه میتوان از کود های پتاس بالا استفاده کنیم.
@jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
گرانترین انواع برنج در زمان قاجار؛ برنج صدراعظمی
یکی از گرانترین انواع برنج در زمان قاجار برنج صدری بوده است که نماد اشرافیت بود. زمانی که ناصرالدین شاه، میرزا آقاخان نوری را به صدارت انتخاب کرد، وی عدهای را به کشورهای آسیا شرقی فرستاد و برنج را به شمال کشور آورد. این برنج به برنج صدراعظمی معروف شد و در نواحی شمالی به ویژه گیلان کشت شد. پس از سالها نام آن از برنج صدراعظمی به برنج صدری تغییر یافت.
هنوز هم برنج صدری در همه شهرستانهای گیلان کشت میشود و طرفدار دارد، زیرا خوب قد میکشد و عطر و طعم بسیار خوبی دارد.
#تاریخ_کشاورزی
#برنج
@jpz09399909120
هدایت شده از دانستنیها
Salar Aghili - Barfe Piri (320).mp3
10.68M
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#افت
#سیب
کلیپ افت کنه سیب
@jpz09113931202
فصل تابستان فصل مبارزه با کنه های گیاهی
کنه کش های مهم در باغات عبارتند از:
پرو پارژیت - ۱۰ سی سی
فن پیروکسی میت - ۵ سی سی
بروموپروپیلات - ۱۰ سی سی
اتوکسال - ۵ سی سی
در ۱۰ لیتر مخلوط و محلول نموده و سپس سمپاشی گردد.
نکات مهم :
- پروپارژیت به هیچ وجه نباید روی درختان سیب، گلابی و به مصرف گردد چون این کنه کش روی این درختان ممکن است سبب گیاه سوزی شده یا ممکن است به میوه آنها آسیب بزند.
- کنه کش فن پروپاترین اگر در بهار استفاده شود بهتر از تابستان خواهد بود.
- به هیچ وجه کنه کش ها با قارچ کش ها مخلوط نگردیده و استفاده نگردد.
- سمپاشی کنه کش ها فقط در صبح زود و حتی قبل از طلوع آفتاب انجام گرفته و هنگام ظهر و بعد از ظهر نبایستی صورت گیرد.
به طور کلی کنهها بسیار سریع نسبت به سموم مقاومت نشان میدهند بنابراین تناوب در مصرف سموم برای کنترل کنهها بایستی رعایت شود.
سمپاشی در اول فصل به خصوص در حاشیه مزارع انجام شود (به منظور پیشگیری و لکهگیری انجام شود) و در صورت طغیان، در کل مزرعه مصرف شوند.
استفاده از مواد صابونی و شوینده در کوتاه مدت مؤثر است به شرطی که کلیه سطوح رویی و زیرین برگ به خوبی شستشو داده شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#افت کنه جوانه خوار
#الو
کلیپ عدم باردهی الو
@jpz09113931202
فصل تابستان فصل مبارزه با کنه های گیاهی
کنه کش های مهم در باغات عبارتند از:
پرو پارژیت - ۱۰ سی سی
فن پیروکسی میت - ۵ سی سی
بروموپروپیلات - ۱۰ سی سی
اتوکسال - ۵ سی سی
در ۱۰ لیتر مخلوط و محلول نموده و سپس سمپاشی گردد.
نکات مهم :
- پروپارژیت به هیچ وجه نباید روی درختان سیب، گلابی و به مصرف گردد چون این کنه کش روی این درختان ممکن است سبب گیاه سوزی شده یا ممکن است به میوه آنها آسیب بزند.
- کنه کش فن پروپاترین اگر در بهار استفاده شود بهتر از تابستان خواهد بود.
- به هیچ وجه کنه کش ها با قارچ کش ها مخلوط نگردیده و استفاده نگردد.
- سمپاشی کنه کش ها فقط در صبح زود و حتی قبل از طلوع آفتاب انجام گرفته و هنگام ظهر و بعد از ظهر نبایستی صورت گیرد.
82.22M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@jpz09113931202
#کود
#آبیاری
کلیپ تنش گرمایی
🔹🔸بهترین #کود برای تنش گرمایی
☘️از کوددهی گیاهان در هنگام تنش های گرمایی کاملا اجتناب کنید
☑️ برای کوددهی صبر کنید تنش گرمایی به اتمام برسد و سپس اقدام به کوددهی کنید.
☑️کوددهی برای رشد و تقویت گیاهان ضرورری است، زیرا با تقویت آن ها باعث افزایش مقاومت گیاهان به گرما در فصل تابستان میشود.
👈بهتراست برای افزایش مقاومت گیاهان در برابر گرمازدگی تابستان از کود هایی استفاده شود که دارای اسید های آمینه و سیلیکات پتاسیم هستند زیرا وجود عناصری مانند سیلیسیم و پتاسیم در این کود ها علاوه بر چندین خواص قابل توجه ومفید برای همه گیاهان باغی وزاعی و..مقاومت گیاهان را در برابر تنش ها زیاد می کند.ازکانال پیام سبز
♦️چند نکته قابل توجه در مورد مصرف سلیکات پتاسیم بصورت اسپری یا همان محلولپاشی ❗️
👈بعد از ابیاری اقدام به محلولپاشی کنید در هوای خنک صبح زود
👈دوز مصرف سیلیکات پتاسیم بصورت محلولپاشی 3 الی 4 در هزار میباشد.
👈درختانیکه با #کائولین و #گوگرد محلولپاشی شدن نباید از سیلیکات پتاسیم محلولپاشی کنید
👈استفاده از این کود برای درختان پسته بسیار توصیه میشود
#کود
#پتاسیم
#گرمازدگی
@jpz09113931202
چرا رعایت فاصله کاشت مهم است⁉️
🌞نور کافی: هر درخت برای رشد مطلوب و باردهی مناسب به نور خورشید کافی نیاز دارد. فاصله مناسب باعث میشود که نور به تمام قسمتهای درخت برسد.
🌀تهویه مناسب: فاصله کافی بین درختان باعث بهبود گردش هوا و کاهش رطوبت اطراف درختان میشود که از بروز بیماریهای قارچی جلوگیری میکند.
🌱رشد ریشه: ریشههای درختان برای رشد نیاز به فضای کافی دارند. فاصله مناسب به ریشهها اجازه میدهد تا به طور آزادانه رشد کنند و مواد غذایی مورد نیاز را جذب کنند.
🚜تسهیل عملیات باغبانی: فاصله مناسب بین درختان به شما اجازه میدهد تا به راحتی به درختان دسترسی داشته باشید و عملیات هرس، کوددهی و برداشت محصول را به راحتی انجام دهید.
🔻عواملی که بر فاصله کاشت تاثیر میگذارند:
🌳نوع درخت: هر نوع درخت دارای سیستم ریشهای و تاج متفاوت است. به عنوان مثال، درختان میوه هستهدار مانند شلیل و هلو به فضای بیشتری نسبت به درختان میوه دانهدار مانند سیب و گلابی نیاز دارند.
🌴واریته درخت: حتی در یک گونه، واریتههای مختلف ممکن است اندازههای متفاوتی داشته باشند و به فاصلههای کاشت متفاوتی نیاز داشته باشند.
🌦شرایط آب و هوایی: در مناطق خشک و گرم، فاصله کاشت ممکن است کمتر از مناطق مرطوب و سرد باشد.
🏜نوع خاک: خاکهای حاصلخیز و عمیق به درختان اجازه میدهند تا ریشههای عمیقتری داشته باشند و بنابراین به فاصله کاشت بیشتری نیاز دارند.از کانال پیام سبز
💧سیستم آبیاری: در سیستمهای آبیاری قطرهای، فاصله کاشت ممکن است کمتر از سیستمهای آبیاری غرقابی باشد.
#احداث_باغ
#کاشت
@jpz09113931202
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
طرز تهیه کود آهن خانگی با میخهای زنگزده را بررسی میکنیم:
قرار دادن میخهای زنگ زده داخل آب
برای درست کردن این کود طبیعی، فقط به چند عدد میخ زنگزده نیاز است. برای تهیه آن، میخهای زنگ زده را داخل بطری آب ریخته و چهار الی پنج روز بطری و میخها را به حال خود رها کنید. پس از چند روز، در سطح آب یک لایه زنگ زده ایجاد میشود و آب به رنگ قرمز و قهوهای درمیآید.
در این حالت روی در بطری سوراخهایی ایجاد کرده و بطری را تکان دهید و سپس از این آب برای آبیاری گیاهان خانگی خود استفاده کنید. این آب را میتوانید روی برگها آبپاشی کنید و یا به روش معمولی، پای گیاهان بریزید. به زنگ زدگی میخ، اکسیدآهن یا اکسیدفریک گفته میشود. میخهای زنگزده دارای پوششی به رنگ قرمز و نارنجی هستند که شکننده بوده و زمانی که در آب قرار میگیرند، آهن میخ و اکسیژن موجود در آب بطری، وارد واکنش شده و به اصطلاح میگوییم آهن اکسید شده است.از کانال پیام سبز
یک راه ساده و نسبتا سریع برای تولید #کود آهن خانگی استفاه از میخهای زنگ زده است
این روش میتواند باعث افزایش خاصیت اسیدیته خاک شود، یعنی خاصیت قلیایی خاک را کم کند. همانطور که گفتیم از این روش میتوان در سطح گلدانهای خانگی و برای گلهایی مثل گاردنیا، آزالیا، ایکسورا، هورنسیا و برخی گیاهان دیگر استفاده کرد و به هیچ وجه استفاده از آهن زنگ زده برای درختان برای مزارع و باغهای وسیع توصیه نمیشود.
ریختن میخهای رنگ زده اطراف گیاه
در این روش باید، باید میخهای زنگ زده را در خاکی که در اطراف گیاه وجود دارد، ریخته و سپس به گیاه آب بدهید. این میخها را نباید از پای گیاه بردارید؛ چون هر بار که به گیاه آب میدهید، مقداری از #آهن موجود در این میخها به گیاه میرسد. از این روش هم فقط برای گیاهان کوچک آپارتمانی استفاده میشود و برای کشاورزی و باغداری در سطح وسیع روش مناسبی نیست.
@jpz09113931202
#سس
از سم داکتال قبل از سبز شدن مو در جاهاییکه سابقه رویش سس دارد میشه مبارزه کرد.
ولی مناسب ترین روش مبارزه آن مکانیکی است، یعنی اینکه بوته های مو بررسی شوند و در صورت وجود سس، با دست جمع آوری شده و بیرون از باغ سوزانده شود. موقع جمع آوری #سس باید دقت شود تا قطعه قطعه نشود زیرا هر قطعه سس میتواند دوباره به بوته مو چسبیده وشروع به فعالیت نماید.
#انگل
#علف_هرز
@jpz09113931202
🔹بریدن پا جوش درختان و حتی الامکان شاخه های نزدیک به زمین، امکان آلودگی به سس را به حداقل می رساند. کانال پیام سبز
🔸برای مبارزه با علفهای هرز در باغ ها (به خصوص #انار) می توان در اوایل رشد سس و علفهای هرز توسط محلول 1% پاراکوت (یا 3 لیتر در هکتار) سمپاشی نمود. ممکن است عملیات سمپاشی یک یا دو بار دیگر در طول فصل رویش نیاز باشد که باید انجام شود. توجه داشته باشید که علف کش پاراکوت در اثر برخورد با هرگونه سبزینه گیاهی آن را خشک می کند، بنابراین هنگام سمپاشی #سم نباید به سبزینه درخت اصابت نماید.
بذر علف هرز سس بسیار ریز بوده و معمولا از طریق کود دامی (پهن) نپوسیده در باغات منتشر میشود.اگر با این علف هرز قبل از به بذر رفتن مبارزه نشود،بذر آن در باغات ریخته واز طریق آب آبياری و....سطح آلودگی باغ بمراتب بیشتر میشود.
⭕️رنگ تنه درختان برای چیست؟
🔲محافظت وجلوگیری از زمستانگذرانی آفات
🔲محافظت از درختان در مقابل جوندگان
🔲جلوگیری از آسیب سرمایی
🔲محافظت از درختان در مقابل ترک خوردگی تنه
🔲جلوگیری از خسارت آفات چوبخوار
#داشت
#پاییز
@jpz09113931202
❇️دلیل افزایش مقاومت به کم آبی و آفات و سرمازدگی و .... در ارتباط با مصرف پتاسیم ::
✅پتاسیم تنها عنصری است که پس از وارد شدن بداخل گیاه بر عکس ازت، فسفر، کلسیم و ... وارد هیچ ترکیب آلی و شیمیایی نمیشود.
در تمام مراحل پتاسیم به شکل کاتیون یکبار مثبت نقش ایفا میکند. بنابراين تنها عنصری است که براحتی میتوان با استفاده از این عنصر غلظت شیره سلولی را تغییر داد.
🔰جذب آب توسط سلوِلهای ریشه بواسطه اختلاف فشار اسمزی سلولهای ریشه و آب موجود در محلول خاک اطراف ریشه صورت میگیرد. هر چقدر شیره سلولی غلیظ تر باشد قدرت جذب آب توسط گیاه و در نتیجه مقاومت به خشكی گیاه افزایش می یابد. با استفاده از کودهای پتاسیمی به مقدار زیادتر میتوان شیره سلولی سلولهای ریشه را افزایش دهیم.
🔰دلیل افزایش مقاومت گیاه به سرمازدگی _هم به دلیل بالا بردن غلظت شیره سلولی و کاهش نقطه انجماد بوده و ترکیدگی سلول در اثر یخزدگی را کم میکند. چونکه کاتیون پتاسیم در گیاه وارد هیچ ترکیب آلی نمیشود داخل شیره سلولی و سیستم آوندی بعنوان نمک عمل کرده و غلظت شیره سلولی و سیستم آوندی را افزایش میدهد.
🔰در مورد کنترل تعرق و کاهش تلفات آب و جلوگیری از تشنگی _هم در ارتباط با همین ویژگی پتاسیم است .خشبی کردن بافت های گیاهی و کاهش تمایل آفات مکنده به گیاهانی که پتاسیم کافی دریافت کرده اند هم در همین ارتباط است.
در مورد شوری هم یکی بخاطر اثر آنتاگونيستی پتاس با سدیم بوده و روش دیگر افزایش مقاومت به شوری به افزایش غلظت شیره سلولی توسط پتاسیم بر میگردد.
🔰یکی از مشکلات خاکهای شور افزایش فشار اسمزی محلول خاک اطراف ریشه گیاه است.
✍ همانطور که گفته شد عمل جذب آب تحت تاثیر اختلاف فشار اسمزی بین ریشه و محلول خاک اتفاق می افتد. در خاکهای شور بواسطه بالا بودن غلظت املاح محلول فشار اسمزی محلول خاک بالا بوده و علی رغم وجود آب در خاک براحتی جذب نمیشود. از کانال پیام سبز
🔰منظور از خشکی فیزیولوژیکی همین کاهش و عدم جذب آب از خاک توسط ریشه بواسطه #شوری #خاک و بالا بودن فشار اسمزی محلول خاک است. وقتی #پتاسیم به مقدار کافی و زیاد در اختیار گیاه قرار گیرد غلظت شیره سلولی سلولهای ریشه افزایش یافته و با بالاتر رفتن فشار اسمزی ریشه نسبت به خاک حرکت آب از خاک به ریشه حتی در شرایط شوری خاک اتفاق می افتد.
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌳 روش ساده و کاربردی در مبارزه علفهای هرز باغ
#علف_هرز
@jpz09113931202