eitaa logo
پیام سبز
2.3هزار دنبال‌کننده
714 عکس
1.2هزار ویدیو
15 فایل
با سلام و ارادت خدمت یکایک دوستان _کانال پیام سبز جهت جمع اوری علوم کاربردی کشاورزی و تجارب کشاورزان و انتقال این دستاوردها به علاقمندان ایجاد شد مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال:: @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
✅ ضرورت تغذیه گیاهان پس از برداشت برای چیست❓👇👇 1️⃣ تغذیه درختان میوه پس از برداشت محصول (تغذیه پاییزه) از ابعاد گوناگونی حائز اهمیت میباشد. در طول فصل رشد و تا زمان به ثمر رسیدن محصول، حجم بالایی از فعل و انفعالات بیوشیمیایی در گیاه رخ میدهد و در نتیجه سطح بالایی از انرژی و ذخایر کربوهیدراتی توسط درختان مصرف میشود. 2️⃣ در طول فصل زمستان ریشه ها غیر فعال بوده و به ذخایر کربوهیدراتی وابسته هستند. بهترین زمان برای بالابردن ذخیره غذایی درختان، مرحله بعد از برداشت محصول است؛ در این مقطع زمانی بخش عمدهای از عناصر غذایی جذب شده توسط ریشه و نیز عناصر جذب شده توسط برگها در طی محلول پاشی، در سرشاخه ها و جوانه های گل ذخیره میگردند. 3️⃣ افزایش غلظت عناصر در سرشاخه ها و جوانه های گل موجب افزایش مقاومت آن ها نسبت به سرمای زمستانه و بهاره میگردد. همچنین تغذیه پاییزه در تامین عناصر غذایی مورد نیاز در اوایل فصل رشد درختان موثر است. در آغاز فصل رشد، بخش هوایی درخت شامل جوانه های زایشی (گل) و رویشی (برگ)فعالیت خود را با رشد سریع آغاز مینمایند؛ این در حالی است که تقریبا هشت هفته پس از روئیدن برگچه ها رشد و نمو ریشه ها فعال و جذب عناصر غذایی از خاک آغاز میگردد. 4️⃣ بنابراین عناصر غذایی مورد نیاز جهت رشد درختان در اوایل فصل بهار، از ذخایر کربوهیدراتی تامین میگردد. از اینرو تغذیه پس از برداشت می تواند راهکار کمکی برای ذخیره سازی عناصرمورد نیاز برای شروع فعالیت گیاه و رشد جوانه ها باشد. با این وجود اهمیت ویژه تغذیه پائیزه درختان میوه به سبب نقش کلیدی آن در فرآیند تشکیل میوه میباشد. 5️⃣ در این رابطه یک توصیه کودی مناسب در این مقطع زمانی، موجب افزایش تولید دانه گرده و تشکیل تعداد بیشتر گل و میوه میگردد. سه عنصر روی، بر و ازت در فرآیند فروت ست و تشکیل و تکامل تخمک (بخش اصلی جوانه گل) نقش اساسی ایفا مینمایند. در باغات گوناگون، نوع درختان میوه و انواع کمبودها و اختلالات موجود، تعیین کننده فرمولاسیون توصیه کودی برای فصل پس از برداشت محصول می- باشد؛ با این حال بهره مندی از ترکیبات کودی حاوی عناصر ازت، روی و بر به صورت عمومی برای تمام باغات توصیه می شود.از کانال پیام سبز @jpz09113931202 اهمیت تغذیه مناسب در سال های کم بار یا OFF، کمتر از سال های پربار یا ONنیست، به خصوص در مورد و . به عبارتی فسفر و ازت، در سال های کم بار، در زمان رشد بهاره و ، نسبت به سال پربار جذب بیشتری توسط درخت دارند. توسعه ریشه در سالOFF نسبت به سال ON بیشتر انجام می‌شود و بنابراین درخت مصرف فسفر بیشتری در این زمان دارد و بخشی از عناصر جذب شده در سال OFF یا نابارور در گیاه مانند ریشه، ساقه و جوانه ها برای افزایش توان گیاه در سال ON یا بارور ذخیره می‌شود و هنگام باردهی، توان درختان را در سلامت و تولید محصول مناسب افزایش می دهند، لذا درختان در تمام طول سال نیازمند تغذیه اصولی و رسیدگی می‌باشند. @jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
☯️سروِ باستانی 5 هزار ساله؛ پارک ملی تندوره @jpz09399909120
پایه هلو، شلیل و بادام GN15 پایه GN15 دورگه بادام و هلو می باشد. این پایه اصلاح شده کشور اسپانیا است و دارای مقاومت بالایی نسبت به بیماری نماتد می باشد. با توجه به نقش پایه در میزان رشد رویشی و میزان عملکرد و مقاومت به بیماریها،انتخاب پایه مناسب نقش بسزایی در برنامه مدیریت باغ خواهد داشت . به طور کلی پایه های درختان میوه به دو روش جنسی و غیر جنسی تکثیر میشوند . در تکثیر جنسی تفرق صفات حاصل می شود و نهال های حاصله از نظر خصوصیات ژنتیکی تغییر می یابند . از چند دهه پیش سعی بر این است تا از روش تکثیر غیر جنسی برای توسعه باغات میوه استفاده شود. یکی از پایه های هم گروه که به تازگی معرفی شده پایه گارنم یا  GN15  با منشاء کشور اسپانیا است این پایه از تلاقی پایه بادام گارفی به عنوان والد مادری با پایه هلوی نمارد به عنوان گرده دهنده به دست آمده است. این پایه سازگار با خاک های قلیایی و آهکی و بدون زردی و علائم کمبود آهن می باشد. سیستم ریشه پایهGN15 قوی تر، بزرگتر و عمیق تر از پایه بذری است. پایه GN15 نسبت به نماتد گال طوقه مقاوم است. قابلیت پیوند انواع ارقام هلو، شلیل و بر روی پایه ی GN15 وجود دارد.از کانال پیام سبز نهال های پیوندی بر روی پایه GN15 زود بارده، پرمحصول و با عمر طولانی بیش از ۲۵ سال می باشد و ضمن افزایش عملکرد ارقام پیوندی ( عملکرد تا ۶۰ تن در هکتار ) سبب افزایش کیفیت میوه نیز می گردد. پایه GN15 میوه های درشت تر و با کیفیت تری نسبت به GF دارد. میوه هایی که حاصل می شوند از ارقام پیوندی بر روی این پایه یکدست و همگن می باشند.فاصله کشت که برای پایه GN15 4*5 متر یا ۳.۵*۴ متر توصیه می شود. @jpz09113931202
پایه رویشی جی اف (GF) 677 یکی از مهمترین پایه­ های رویشی که کاربرد گسترده­ ای در باغستان­ های ، و همچنین دارد، پایه GF677 می‌باشد. این پایه از تلاقی Prunus persica × Prunus amygdalus بصورت طبیعی در سال 1965 توسط محققان انستیتو ملی تحقیقات کشاورزی فرانسه (INRA) در ایستگاه تحقیقاتی  Grande Ferredeشناسایی گردید. رشد مطلوب این پایه در خاک­ های ضعیف و تا حدودی باتلاقی که امکان رشد هلو در آن وجود ندارد . شرایط خشک که احداث باغستان بادام با مشکل مواجه می­باشد از مزایای این پایه است. پایه GF677 دو رگه هلو و بادام و منشاء آن کشور فرانسه می باشد. این پایه  بسیار قوی بوده و دارای رشد رویشی بسیار زیادی می باشدهمچنین دارای سیستم ریشه قوی تر، بزرگتر و عمیق تر از پایه بذری مثل شفتالو می باشد. در خاک های آهکی قابل استفاده است، اما برای خاک های با بافت سنگین توصیه نمی شود. پایه GF677 نسبت به خشکی مقاوم است و مناسب خاک های فقیر و خشک می باشد. میزان مقاومت  این پایه شرایط نامساعد خاک مانند آهک بالا می باشد. این پایه تحمل فرسودگی خاک را دارد و در زمین های شیب دار می توان از آن استفاده کرد. پایه GF677 مقاومت بالایی به کلروز و کمبود آهن و باکتری نماتد گال طوقه ( Crown gall ) دارد. همچنین نسبت به ورتیسیلیوم و فیتوفترا مقاومت خوبی دارد.از کانال پیام سبز پایه GF677 ایده آل برای کاشت مجدد می باشد ( یعنی بیماری بازگشت نداشته و می توان باغ هلو و شلیل قبلی از GF استفاده کرد ). قابلیت پیوند انواع ارقام هلو، شلیل و بادام بر وری پایه GF677 وجود دارد. فاصله کاشت ۴*۵ متر یا ۳.۵*۴ متر برای این پایه توصیه میشود. نهال های پیوندی بر روی پایه زودبارده، پرمحصول و با عمر طولانی بیش از ۲۵ سال می باشند ومیوه های یکدست و با کیفیت بالا مانند فرم، رنگ و زمان رسیدن تولید می کند. @jpz09113931202  
33.26M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپی رو که مشاهده میکنید ارتفاعات البرز مرکزی روستای سنار مرزن اباد این منطقه که به شکل منظم هست باغ نیست درختان کاشته شده تو دهه پنجاه هست که فارغ از هر گونه نگاه سیاسی بسیار قابل تقدیر هست امیدوارم مدیران به جای برنامه جنگل خواری درختان پهن برگ هیرکانی تغییر رویکرد بدهند البته در پی افتضاحات تخلیه جنگل از درختان صنعتی و رهاسازی جنگل بدون واکاری ان یه تنفس ده ساله به جنگل داده اند امید هست باهمان شدت که از منافع جنگل برخوردار شدند برای جنگل این ریه طبیعت هزینه کنند البته بایستی این فرهنگ دفاع از جنگل در جامعه و مردم رایج بشه تا فردی قدرت تخریب جنگل و اکوسیستم طبیعی رو نداشته باشه @jpz09113931202
دوستان متاسفانه عده ای با ایجاد کانال و گروه و انتقال و جمع اوری مطالب در هر کانال و گروه مجازی صرفا در حال پر کردن مطالب کانالشون هستند عکسی با مضمون کاشت گردو که در بالا اوردم در کانالهای کشاورزی دست به دست میشه با مضمون گردوهای اصیل دارای تنه بلند هستند _ گردوکاران گذشته بدون علم به فاصله کشت و با این ایده که درخت بیشتر در واحد سطح دارای بیلان تولید بالاتری هست با فاصله کمتر کشت میکردند که نتیجه ان رقابت بین درختان و رشد صنوبری درختان گردو هست چنین درختانی در ارتفاع بالاتر هم نمیتونند تاج خودشون رو گسترش بدهند در نتیجه در باغ جنگلی از در ارتفاع بالا داریم که نه تنها قابلیت برداشت نداره به دلیل تاج ضعیف و نورگیری کم عملکرد پایین تری داشته و جدای از این موضوع به دلیل تهویه ضعیف درخت مستعد انواع بیماری و افت میگردد عزیزانی که بدون پشتوانه علمی کار ترویجی انجام میدهید لطفا قبل هرگونه بارگذاری مطلب در کانالتون موضوع رو بررسی بفرمایید مطلب بالا که در کانالهای کشاورزی دست به دست میشه اشتباه و هیچ پشتوانه علمی نداره یکی از موارد بالای بازدیدهای ما کاشت درختان میوه به شکل ویژه گردو در باغات با فاصله کم و مشکلات مترتب بر ان هست که بعد سالها بایستی اصلاح باغ و پیوند و هرسهای جوانسازی و حذف درختان اضافه صورت بگیرد اما چرا گردوهای کاشته شده در گذشته رشد قویتری داشتند اولین دلیل بذری و عدم انتقال نهال از نهالستان به باغ که به دلیل رشد ریشه قوی نهال رشد قویتری داشت که کاشت مستقیم دارای مزیت رشد قوی نهال میباشد و علت دیگر که از جمله درختان پاکوتاه ژنتیکی @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ متنی بیماری ویروسی موزاییک سولاناسه این ویروس توسط حشرات انتقال نمیابد ولی به شکل مکانیکی و بذر الوده و دود انتقال میابد @jpz09113931202
میزان تحمل محصولات باغی و میوه ها به شوری خاک از کانال پیام سبز به ترتیب مقاومت به شوری از بیشترین به مقاومت کمتر به شوری:پسته_(زیتون_انجیر_خرما_انار)_الو_ طالبی_هندوانه_(هلو_گردو_گلابی_سیب)_(انگور_بادام_تمشک_زردالو_لیموترش)_ پرتقال_ آلبالو_گیلاس @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سورتینگ اولیه در باغ سورتینگ؛ فرآیندی چندمرحله‌ای برای مرتب کردن، یک دست کردن، تفکیک و دسته بندی اقلام یک محصول بر اساس رنگ، شکل، اندازه و جنس می‌باشد. به این فرآیند سورت و یا سورت کردن نیز می‌گویند.  به کمک دستگاهی الکترومکانیکی به نام سورتر انجام می‌شود. @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
برداشت مکانیزه آلبالو🍒🍒 یکی از فواید کاشت اصولی و با فاصله استاندارد داشت و برداشت مکانیزه میباشد @jpz09113931202
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 لیموی انگشتی 🔹️ درخت لیموی انگشتی یا لیموی خاویار بومی استرالیا است. استعمارگران انگلیسی هنگامی که این میوه را در استرالیا یافتند به دلیل نبود سایر مرکبات، این میوه را به طور جدی کشت کردند. @jpz09113931202
۱_امروزه را به این صورت اندازه میگیرند که ابتدا سوراخی به قطر یک میخ معمولی در آن ایجاد می کنند که تا وسط درخت ادامه دارد سپس مایعی شفاف خاصی که چند نوع است درون آن تزریق می کنند که این مایع بعد از مدتی خشک و سفت شده و آن را از درخت بیرون میکشند لایه های روشن و تیره بر روی آن اثر خود را گذاشته آنها را میشمارند مثل برش درخت و دیدن لایه ها، بدینوسیله سن درخت اندازه گیری می شود. ۲_ با اندازه گیری محیط بدنه درخت: دور بدنه را محاسبه و شعاع آن را بدست می آورند و با توجه به ثابت بودن رشد سالیانه حدود سن درخت را حدث می زنند.(این هم در مورد درختان استوایی صدق میکند)از کانال پیام سبز ۳_ یكی دیگر از روشها روشی به نام سونداژ می باشد كه دراین روش حفره ای در تنه درختان ایجاد شده و یك قطعه از آن را برداشته وحلقه های آنرا می شماریم @jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
⭕️جریمه عدم نگهداری از درخت: در صورت اهمال مالک در نگهداری درختان، شهرداری موظف است، با اخذ مجوز از دادستان، راساً نسبت به آبیاری و نگهداری آنها اقدام و هزینه های متعلقه را با۱۵٪اضافی، به عنوان کارمزد، از مالک دریافت نماید. در صورت استنکاف مالک یا متصدی از پرداخت هزینه های فوق الذکر، اداره اجرای احکام ثبت محل، با دستور دادستان مکلف است نسبت به وصول و واریز آن به حساب شهرداری، طبق اجرای اسناد لازم الاجرا اقدام نماید.تبصره ۳ ماده ۴ آیین نامه قانون حفظ و گسترش فضای سبز در شهر ها مصوب۱۳۸۸/۰۴/۲۰ مجمع تشخیص مصلحت نظام، تنقیحی ۱۴۰۲/۰۶/۱۷ شورای عالی استانها @jpz09399909120
هدایت شده از دانستنیها
صمغ درخت کاج چیست؟ زنگبارى نام فارسی صمغ درخت کاج است و در زبان عربی به آن قلقونیا و در كتب مختلف قدیمی به آن راتیناج ، راتیج و راطیانا گفته می شود، این اسامى یونان بوده و با كلمه رزین هم ریشه است. در کشورهای غربی به این ماده تربانتین مى گویند و از تقطیر آن اسانس ‍ تربانتین به دست مى آید و به باقیمانده آن كلوفان مى گویند و این همان صمغى است كه روى آرشه ویلون مى كشند تا صداى آن صاف شود. از رقیق شده اسانس تربانتین براى پانسمان زخمهاى غانغاریا و زخمهاى سیاه شده و خوره اى به كار می رود. در اروپای شرقی و مولداوی جهت پوشش محل اتصال پیوند از اسانس تربانتین برای گیرایی بهتر استفاده میشه یکی ازدلایلی که وقتی درجنگل کاج قدم میزنیداحساس شادابی و تنفس بهتر دارید تولید ماده ای به نام آپینن،توسط این درختان است ، این ماده به عنوان ضدالهتاب دردرمان آسم و برونشیت استفاده می شود @jpz09399909120
هدایت شده از دانستنیها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
پیوند جانبی مرکبات @jpz09113931202 🌱⭕️زمان مناسب برای موقع پیوند زدن زمانی است كه گیاه در دوره فعالیت یعنی شیره نباتی در جریان باشد.بنابراین از نظر علمی در هر موقع از سال به استثنای موقعی كه گیاه در دوره استراحت به سر می برد و شیره نباتی راكد گردیده می توان عمل پیوند را انجام داد. این نظریه در عمل به اشكالاتی بر می خورد كه عملا موقع پیوند زدن را محدود می كند. ⭕️ مقدار زیاد شیره نباتی مانع ایجاد تماس بین پیوندك و پایه در ناحیه طبقه مولده و جوش خوردن آنها با یكدیگر می شود و به اصطلاح باغبانان پیوندك در شیره نباتی خفه می گردد. ⭕️ حرارت زیاد باعث تبخیر فوق العاده پیوندك شده و قبل از آنكه سلولهای طبقه مولده یكی شوند و شیره نباتی كافی به پیوندك برسد، گرما پیوندك را خشك نموده از بین می برد. ⭕️ سرمای زمستان و یخبندان و بطور كلی حرارت كمتر از 10 درجه در هوای اطراف پیوندك نیز مانع فعالیت سلولهای نامبرده گردیده جوش خوردن پیوند را غیر ممكن می سازد. 👌پس عملاً در دو فصل بطور حتم می توان گیاهان را پیوند كرد. یكی در فصل بهارپس از بیدار شدن پایه و قبل از آنكه شدت جریان شیره نباتی زیاد شود و یا آنكه سرمای اول بهار مانع فعالیت سلولهای قسمت هوایی گیاه گردد و دیگری در اواخر تابستان و یا اوایل پائیز (بنا بر نوع درخت ) كه جریان شیره نباتی تا اندازه ای كند شده و سرمای زمستان هنوز فرا نرسیده است. @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@jpz09113931202 کلیپ تفاوت کودهای نیتراته و سولفاته 🔷 چند نکته درباره کودها 🔷 🔸نیاز کودهای فسفر و پتاس در زمینهای شنی بیشتر از زمینهای رسی می باشد. 🔸استفاده از سولفات آمونیم و سولفات پتاسیم باعث کاهش تدریجی PH خاکهای قلیایی می شود. 🔸بایستی توجه داشت که مصرف زیاد فسفر مانع جذب عناصر آهن، روی، و منگنز یا حتی عناصر ازت و پتاس می شود.از کانال پیام سبز 🔸مصرف کود سولفات پتاسیم در زمینهای شور موجب کاهش کلرور سدیم میگردد اما در خاکهایی که شور نیست از کلرور هم می توان استفاده نمود. 🔸استفاده بی رویه از بعلت افزايش رشد سبزينه ای و برهم زدن نسبت کربن به نیتروژن (C به N) مناسب نيست. 🔸کود اوره به عنوان مهمترین ترکیب ازت دار، تقریبا برای هر خاکی مناسب است. 🔸 بهترین کود در مراحل اولیه رشد کودهای بالا و پتاس بالا هستند. @jpz09113931202