تحقیقی که در مجله نیچر منتشر شده است نشان میدهد جنگلها با پیر شدن، حجم عظیمی از کربن را ذخیره میکنند.
🔹از این نظر باید تلاش کنیم تا جنگلها اجازهی پیر شدن پیدا کنند.
🔹بر اساس این مطالعه، با تحقق این موضوع به مقابله با پیامدهای تغییر اقلیم کمک بزرگی میکنیم.
🔹با اجازه دادن به درختان موجود روی کره زمین برای پیرشدن، میتوان ۲۲۶ گیگا تن کربن جذب کرد که معادل ۵۰ برابر مقدار گازهای گلخانهای تولید شده در آمریکا در سال ۲۰۲۲ است.
🔹نکته جالب توجه این است که کاشت درختان تازه برای بهبود این شرایط کمک چندانی نمیکند.
#جنگل
#آموزشی
#تاریخ_کشاورزی
@jpz09113931202
23.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در حالت عادی بعد تنش ابی و از دست رفتن اب سلولهای روزنه _سبب پلاسمولیز و بسته شدن روزنه میگردد ولی بعدها طی پژوهشی مشخص شد بعد تنش رطوبتی میزان ABA بالا رفته و با خارج شدن کاتیون پتاسیم از سلولهای روزنه سبب بسته شدن این سلولها میگردد البته یکی از دلایل بالا رفتن ABA پلاسمولیز سلولی و بالا رفتن غلظت ABA میشود ولذا یکی از وظایف هورمون ABA محافظت گیاهان در مقابل خشکی میباشد جدای از پلاسمولیز سلولهای روزنه و هورمون ABA گاز CO2 چنانچه مقدار ان از 0/03 درصد کمتر شود( که این مقدار طبیعی CO2 در هوا هست)روزنه باز میشود واین زمانی رخ میدهد که به سبب روشنایی روز و عمل فتوسنتز غلظت گاز CO2 پایین امده و روزنه باز میشود حال اگر به شکل مصنوعی غلظت گاز CO2 کم شود روزنه باز و در صورت افزایش غلظت روزنه بسته میشود در گیاهان کراسولاسه و سیستم CAM به دلیل مصرف گاز CO2 در فرایند و کاهش غلظت ان در شب سلولهای روزنه دچار تورژسانس شده و باز میشود. کانال پیام سبز
با افزایش دما تنفس بالا میرود ولی فتوسنتز تغییری نمیکند بنابراین عوامل باز وبسته شدن روزنه ::
_هورمون ABA
_غلظتCO2
_دما
_رطوبت خاک و هوا
-کاتیون پتاسیم
#برگی_از_کتاب
#بیولوژی
#هورمون
#فتوسنتز
@jpz09113931202
9.43M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
جدول میانگین مصرف اب برحسب لیتر برای تولیدهر کیلو مواد غذایی لبنی گوشتی میوه سبزی::
گوشت گاو و برنج_______15000
اجیل و گوشت گوسفندو یه جفت کفش چرم_9000
گوشت مرغ_____4300
تخم مرغ_____3200
شیر_____1000
پنیر______5000
کره_____18000
میوه_____700
سبزی______350
گوجه فرنگی_____200
سیب زمینی______900
یه برگ کاغذ______10
غلات______1600
#آموزشی
@jpz09113931202
ﻧﻮﺭﺩﺭﮔﯿﺎﻫﺎﻥ
ﺍﻫﻤﯿﺖ ﻧﻮﺭﺩﺭﮔﯿﺎﻫﺎﻥ
ﺗﺎﺛﯿﺮﻧﻮﺭﺩﺭﮔﯿﺎﻫﺎﻥ:ﻧﻮﺭ ﺍﺯ ﺳﻪ ﻧﻈﺮ ﺑﺮﺍﯼ ﮔﯿﺎﻫﺎﻥ ﺍﻫﻤﯿﺖ ﺩﺍﺭﺩ
ﺷﺪﺕ ﻧﻮﺭ، ﮐﯿﻔﯿﺖ ﻧﻮﺭ، ﻃﻮﻝ ﻣﺪﺕ ﺗﺎﺑﺶ ﻧﻮﺭ
ﺷﺪﺕ ﻧﻮﺭ ﭘﺪﯾﺪﻩ ﻏﺬﺍﺳﺎﺯﯼ، ﺗﻨﻔﺲ ﻭ ﺭﻧﮓ ﮔﯿﺎﻩ ﺑﻪ ﺷﺪﺕ ﻧﻮﺭ ﺑﺴﺘﮕﯽ ﺩﺍﺭﺩ.
ﻭ ﮔﻞ ﻭ ﮔﯿﺎﻩ ﺍﺯ ﻧﻈﺮ ﻧﯿﺎﺯ ﺑﻪ ﻧﻮﺭ ﺑﻪ ﭼﻬﺎﺭ ﺩﺳﺘﻪ ﺗﻘﺴﯿﻢ ﻣﯿﺸﻮﺩ .
ﮔﻠﻬﺎﯼ ﺳﺎﯾﻪ ﺩﻭﺳﺖ ، ﮔﻠﻬﺎﯼ ﺁﻓﺘﺎﺏ ﺩﻭﺳﺖ، ﮔﻠﻬﺎﯼ ﺳﺎﯾﻪ ﺁﻓﺘﺎﺏ ﺩﻭﺳﺖ ﻭﮔﻠﻬﺎﯼ ﺁﻓﺘﺎﺏ ﺳﺎﯾﻪ ﺩﻭﺳﺖ
ﮐﯿﻔﯿﺖ ﻧﻮﺭ:ﮐﯿﻔﯿﺖ ﻧﻮﺭ، ﻧﻮﺭﻫﺎﯼ ﻣﺨﺘﻠﻒ ﻭﻇﺎﯾﻒ ﻣﺨﺘﻠﻔﯽ ﺭﺍ ﺩﺭ ﮔﯿﺎﻩ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻣﯿﺪﻫﻨﺪ.
ﺩﺭ ﻧﻮﺭ ﺳﺒﺰ ﮔﯿﺎﻩ ﻧﻤﯿﺘﻮﺍﻧﺪ ﻓﺘﻮﺳﻨﺘﺰ ﮐﻨﺪ.
ﺩﺭ ﻧﻮﺭ ﻗﺮﻣﺰ ﻭ ﺁﺑﯽ ﺣﺪﺍﮐﺜﺮ ﻓﺘﻮﺳﻨﺘﺰ ﻭ ﻏﺬﺍﺳﺎﺯﯼ ﺍﻧﺠﺎﻡ ﻣﯿﺸﻮﺩ.
ﺩﺭ ﻧﻮﺭ ﺁﺑﯽ ﻭ ﺑﻨﻔﺶ ﺭﻧﮓ ﻗﺮﻣﺰ ﻭ ﻋﻄﺮ ﮔﻞ ﺍﯾﺠﺎﺩ ﻣﯿﺸﻮﺩ.
ﺩﺭ ﻧﻮﺭ ﻗﺮﻣﺰ ﻭ ﻣﺎﺩﻭﻥ ﻗﺮﻣﺰ ﺑﺎﻋﺚ ﮔﻞ ﺩﻫﯽ ﺩﺭ ﮔﯿﺎﻩ ﻣﯿﺸﻮﺩ.
ﻃﻮﻝ ﻣﺪﺕ ﺗﺎﺑﺶ:ﻃﻮﻝ ﻣﺪﺕ ﺗﺎﺑﺶ ، ﻃﻮﻝ ﻣﺪﺕ ﺗﺎﺑﺶ ﻧﻮﺭ ﺩﺭ ﺷﺒﺎﻧﻪ ﺭﻭﺯ ﺩﺭ ﻫﻤﻪ ﻣﺮﺍﺣﻞ ﮔﯿﺎﻩ ﻣﺆﺛﺮ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﻧﻈﺮ ﮔﯿﺎﻫﺎﻥ ﺑﻪ ﺳﻪ ﺩﺳﺘﻪ ﺗﻘﺴﯿﻢ ﻣﯿﺸﻮﻧﺪ.
ﮔﻠﻬﺎﯼ ﺭﻭﺯ ﺑﻠﻨﺪ ﻣﺜﻞ ﮔﻞ ﺧﺘﻤﯽ
ﮔﻠﻬﺎﯼ ﺭﻭﺯ ﮐﻮﺗﺎﻩ ﻣﺜﻞ ﮔﻞ ﺩﺍﻭﺩﯼ
ﮔﻠﻬﺎﯼ ﺑﯽ ﺗﻔﺎﻭﺕ ﻣﺜﻞ ﮔﻞ ﺑﻨﻔﺸﻪ ﺁﻓﺮﯾﻘﺎﯾﯽ
#نور
@jpz09113931202
کلروفیل های a و b
تنها ترکیب یکی از زنجیره های جانبی این دو سبزینه اندکی با هم متفاوت است و هر دو آن ها گیرنده های نوری بسیار قوی با پیوند های یگانه و دوگانه متناوب هستند. کلروفیلهای a و b فراوان ترین کلروفیلهای گیاهی هستند، همچنین کلروفیل a فراوان ترین کلروفیل در گیاهان زمینی است. طیف و طول موج جذبی این سبزینه ها به دلیل تفاوت در زنجیره جانبی، با هم متفاوت است. به طوری که کلروفیل b در طول موج ۴۶۰ نانومتر حداکثر میزان جذب را دارد ولی نور در این طول موج توسط کلروفیل a به خوبی قابل جذب نیست. این ویژگی باعث می شود که این رنگدانه ها، قدرت جذبی یکدیگر را پوشش دهند و حداکثر کارایی را داشته باشند.
گیاهان قادر به این هستند که انرژی مورد نیازشان را از نور آبی و قرمز بگیرند ولی در ناحیه ای بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ نانومتر می توانند مقدار اندکی از نور در این محدوده را جذب کنند (تمام گیاهان فتوسنتز کننده، کلروفیل a را دارند).
کلروفیل a علاوه بر نقش داشتن در کمپلکس های برداشت نور در واکنش های مرکزی هم ایفای نقش می کند. کلروفیل b هم به عنوان رنگیزه مکمل آن، دارای عملکردی ۳ برابر بیشتر از کلروفیل a است. گیاهان سبز، جلبک ها و پروکلروفیت ها (گروهی از باکتری های فتوسنتز کننده) نیز، دارای سبزینه هستند. در گیاهان و سایر موجوداتی که کلروفیل b دارند، این رنگدانه ۵۰ درصد رنگیزه ها را تشکیل داده و در آنتن کمپلکس های فتوسیستم ll قرار دارد.
سبزیجات در اثر پخته شدن و حرارت دیدن می توانند سبزینه خود را از دست دهند، زیرا اتم مرکزی منیزیم موجود در پورفیرین، با یون های هیدروژن جایگزین شده و گیاه بی رنگ می شود یا به رنگ سبز مایل به زرد در می آید. در واقع این عمل باعث تغییر طیف جذبی مولکول و انرژی درونی آن می شود.
کلروز چیست
وقتی رنگ برگ گیاه زرد می شود، گیاه نمی تواند کلروفیل کافی تولید کند و در صورتی که کلروفیل کافی وجود نداشته باشد، فتوسنتز و تولید کربوهیدرات کاهش می یابد، به این پدیده کلروز می گویند (به جز گیاهانی که دارای کربوهیدرات های خارجی هستند). کلروفیل می تواند به دلایل مختلفی از جمله کمبود کلسیم، نیتروژن، منیزیم، آهن و یا تغییر PH خاک که در نتیجه کمبود کلروز مواد مغذی است، یا عوامل بیماریزا مثل ویروس ها، باکتری ها، عفونت های قارچی و حشرات مکنده شیره اتفاق بیفتد.
گیاهان مختلف برای رشد در خاک هایی با PH های مختلف سازگار شده اند. و بسته به اسیدیته خاک می توانند مواد مغذی را جذب کنند. بنابراین اگر اسیدیته مناسب گیاه مور نظر نباشد، وجود مقدار کافی مواد معدنی در خاک هم، باعث افزایش جذب مواد مغذی نمی شود چون ظرفیت جذب این مواد توسط گیاه پایین می آید.
در گیاهان که یوکارویوت هستند، اندامکی به نام کلروپلاست وجود دارد که درون غشای تیلاکوئیدی آن در فتوسیستم های l و ll رنگدانه ها (سبزینه) وجود دارند. در سلول های پروکاریوتی که فاقد اندامک کلروپلاست و به طور کلی اندامک هستند، مثل سیانوباکتری ها فرایند فتوسنتز در سیتوپلاسم انجام می شود و رنگدانه ها در آن قرار دارند.