آکوبا
🌞دوستان این درختچه برگهای سبز تیره ای و این تیرگی باعث میشه بتونه در برابر سایه بیشتر مقاومت کنه، به هیچ وجه آفتاب حتی یکی دو ساعت در روز هم نباید به برگاش بخوره باعث میشه برگا بسوزه و سیاه بشه! 😢
👈بهترین گزینه برای کاشت در نقاط سایه و کور زیر درختان و دیوارها هستش
#اکوبا
#گل
@jpz09113931202
🌿 پے اچ(PH) چیست؟؟👇👇
اےن نشان مخفف دو ڪلمه زیر مے باشد
Potential Hydrogen
و ملاڪے است براے نشان دادن غلظت یون هیدروژن
مقدار هیدروژن مثبت بیشتر یعنے پے اچ ڪمتر و یعنے قدرت اسیدے بیشتر
عدد ph بین یک و چهارده تعریف شده است
هرچه به یک نزدیڪتر باشیم شدت اسیدے بیشتر و هرچه به چهارده نزدیڪتر باشیم شدت قلیائیت بیشتر است
براے اینڪه با این مفهوم آشنا تر شویم چند مثال خدمتتان عرض مے ڪنم:
پی اچ صفر=آب باطری
پے اچ یڪ=اسید سولفوریڪ
پے اچ دو=سرڪه
پے اچ سه=آب لیمو
پے اچ چهار=باران اسیدی
پے اچ پنج=باران تمیز
پے اچ شش=شیر
پے اچ هفت =آب تصفیه
پے اچ هشت=آب دریا
پے اچ نه =پودر ڪیک پزی
پے اچ ده=شربت معده
پے اچ یازده=آمونیاک رقیق
پے اچ دوازده =آب صابون
پے اچ سیزده=محلول سفید ڪننده
پے اچ چهارده=سود سوز آور
سوال: چرا آبهاے سطحے بیشتر قلیایے هستند؟
🤔چرا آبهاے موجود در طبیعت اسیدے نیستند؟
تقریبا تمامے آب دریاها پے اچ قلیایے دارند
و در پے اچ ڪمتر از پنج تمام ماهیها تلف مے شوند
پس آبهاے اطراف ما طورے هستند ڪه آبزیان بتوانند در آن زندگے ڪنند نه آنطور ڪه ما مے خواهیم.
🤔اما از نظر سمپاشے آب قلیایے بهتر است یا اسیدی؟
اینکه آب قلیایے یا آب اسیدے براے سمپاشے خوب است بستگے به ساختار شیمیایے آن مولڪول دارد
و نمے توان یک دستورالعمل ڪلے ارائه ڪرد
در شاخص پایدارے سموم آیتمے داریم به نام KT50
ڪه در واقع نیمه عمر آن #سم یا مولڪول مے باشد
بعضے از سموم قلیا دوست و بعضے اسید دوست هستند.
اصلاح ڪننده هاے آب معمولا طورے طراحے مے شوند ڪه همزمان با ڪاهش پے اچ مقدار ڪربنات و بے ڪربنات را نیز ڪاهش دهند.
پس باید با توجه با نیمه عمر سم پے اچ مناسب را بیابید
این مسئله بزرگترین هنر یک ڪارشناس مبارزه با آفات خواهد بود.
حتما در این مورد با یک شیمیست مجرب مشاوره ڪنید.
برخلاف تصور عمومے ڪه فڪر مے ڪنند علف ڪشها پے اچ اسیدے دوست دارند ترے بنورون اینگونه نیست نیمه عمر آن در پے اچ 5 ڪمتر از یک روز و در پے اچ هفت 15.8 روز و در پے اچ نه ڪاملا پایدار است
پس براے اینڪه مولڪول تجزیه نشود و دست نخورده به رسپتور برسد باید در محیط قلیایے باشد.
سولفوسولفورون بالاترین پایدارے را در محدوده خنثے دارد البته به محیط قلیایے بیشتر متمایل مے باشد.
تقریبا هیچ ڪسے یا هیچ ڪتابے نمے تواند به شما بگوید ڪه پے اچ مناسب چیست.
...
تنها چیزے ڪه به شما ڪمک مے ڪند نیمه عمر آن سم مے باشد.
و این تنها یک قسمت ماجرا مے باشد.
در هر صورت پس از اینڪه قلیا دوست بودن یا اسید دوست بودن آن مشخص شده مے توانید از اصلاح ڪننده استفاده ڪنید.
اگر پے اچ لازم براے سم شما اسیدے بود مے توانید از ڪاهش دهنده هاے پے اچ موجود در بازار استفاده ڪنید
ڪه انواع زیادے دارند:
1-خانواده سولفات ڪاربامید
2-خانواده فسفات ڪاربامید
3-خانواده اسیدهاے آلی
4-خانواده سولفاماتها
هرڪدام از این خانواده ها داراے مزایا و معایب خاص خود مے باشند ڪه بایستے با توجه به آن انتخاب و مصرف شوند
📍مناسب ترین PH آب سمپاشے براے یڪسرے از سموم مختلف📍
بنومیل 5
ڪاپتان 5
مانڪوزب 6
گلایفوزیت 6_5
توفوردے 7_ 4/5
مالاتیون 5
استامے پراید 6-7
ڪلرپریفوس 5
پرمترین 6
دیازینون 7-8
@jpz09113931202
🔘چگونگی محاسبه نیتروژن، #فسفر و #پتاسیم در یک کیسه #کود (NPK)
🔸معمولا در توسعه یک برنامه تغذیه ای برای گیاه بیشترین توجه به نیتروژن، فسفر و پتاسیم معطوف می گردد (2). زیرا این عناصر به وسیله گیاه به مقدار زیاد جذب می شوند (1) و کمبود این سه عنصر در بیشتر خاک های مورد کشت قابل مشاهده است. لذا در ترکیب بیشتر کود های تجاری این عناصر اولیه وجود دارند.
مقدار این سه عنصر روی کیسه کود تجاری به تفکیک نشان داده شده است. ترکیب ها با استفاده از سه عدد که با خط فاصله از یکدیگر جدا شده اند، بیان می شوند. 20-20-20 یا 30-5-15 مثال هایی از ترکیب های نوشته شده روی کیسه های کود می باشد. این تصور که اعداد، نشان دهنده مقدار نیتروژن و فسفر و پتاسیم می باشد یک تصور غلط رایج است. در واقع ترکیب کود، درصد وزنی N، P2O5 و K2O موجود در کیسه را نشان می دهد(2).
یک ترکیب 30-5-15 شامل 15 درصدی وزنیN،
5 در صد وزنی P2O5 و 30 درصد وزنی K2O می باشد. بنابراین یک کیسه 10 کیلوگرمی از این کود حاوی
کیلوگرم10 × 0/15 =1/5 N
کیلوگرم 10 × 0/05 =0/5 P
کیلوگرم 10 × 0/30 =3 K
برای تعیین مقدار فسفر خالص و پتاسیم خالص در کود فاکتورهای متغیر زیر مورد نیاز هستند :
فسفر خالص = 0/44 × P2O5
پتاسیم خالص = 0/83 × K2O
در مثال فوق 0/5 کیلوگرم P2O5 دارای :
کیلوگرم فسفر خالص 0/22= 0/44 × 0/5
و 3 کیلوگرم K2O دارای:
کیلوگرم پتاسیم خالص 2/49= 0/83× 3
می باشد.
نیتروژن روی برچسب به صورت فرم عنصری آن بیان می شود و کیسه ذکر شده حاوی 0/75 کیلوگرم نیتروژن، 0/22 کیلوگرم فسفر خالص و 2/49 کیلوگرم پتاسیم خالص می باشد.
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#هرس
#گیلاس
@jpz09113931202
کلیپ هرس فرم گیلاس
از جمله ایرادات بارز این هرس محل برش و طول برش ناخنکها هست
#گيلاس و #آلبالو:
گيلاس و آلبالو مناسب مناطقي هستند كه تابستانهاي خشك و خنك داشته باشند. نياز سرمايي گيلاس حدود 1700-500 و آلبالو حدود 1700-1000 ساعت است. مهمترين نكته در مورد مناطق كشت گيلاس اين است كه در فصل برداشت بارندگي وجود نداشته باشد، زيرا وقوع بارندگي در فصل برداشت باعث ترك خوردن ميوه هاي گيلاس شده كه آلودگي را در پي خواهد داشت. ارقامي كه داراي پوست سفت هستند به اين عارضه حساس تر مي باشند لذا در اينگونه مناطق مي بايستي رقم مناسب كشت شود.
- #زردآلو:
مناطق داراي آب و هواي گرم و خشك براي كشت زردآلو مناسب مي باشند. با توجه به اينكه اين گونه زود گل مي دهد، سرماي ديررس بهاره يك عامل محدودكننده براي كشت آن مي باشد. نياز سرمايي زردآلو حدود 900-250 ساعت است.
- #آلو و #گوجه:
مناسب براي مناطق گرم و خشك است. نياز سرمايي آلو و گوجه حدود
1700-700 ساعت است.
@jpz09113931202
✅کدام #کود #فسفر کمتر تثبیت در خاک میشود؟
🍀کودهای فسفاته در خاک به دو فرم -H2PO4 و - -HPO4 که مورد اول بسیار بیشتر از دومی برای گیاه قابل جذب است.
🌿 یک نکته مهم تبدیل این دو فرم به یکدیگر تحت تاثیر PH خاک است. بعبارتی در PH حدود 6/5 تمام فسفر به فرم -H2PO4 و۱۰۰درصد قابل جذب است. حال آنکه در pH حدود 7/2 پنجاه درصد به فرم مذکور و قابل جذب و در pH حدود 7/8 حدود 10 درصد به فرم -H2PO4 و قابل جذب برای گیاه است.
🌱با توجه به مطالب فوق الذکر یکی از بهترین راهکارها جهت جذب فسفر استفاده از فرمهای با پي اچ پایین و نیز حالت شبه کلاته آن می باشد.
@jpz09113931202
🤛نقش #گوگرد در گیاه:
Role of Sulfur in plant
👈ساخت پروتئین (از اجزای ثابت و اساسی پروتئین)
👈شرکت در ساختمان آنزیم و کوآنزیم ها در گیاه
👈نقش مهم در تجمع میکروبی N در ریشه گیاهان تیره لگومینوزه Leguminoseae 👌
👈شرکت در فرآیند فتوسنتز
👈از اجزای کلیدی اسیدآمینه در گیاه سیستئین (عامل اصلی پایداری پروتئین در گیاه) و متیونین (پیش ساز اتیلن، استاد ایجاد تعادل مواد ارگانیک خاک و القاکننده فرآیند گرده افشانی گیاه، ایجادکننده رنگیزه تون قرمز میوه، )
👈نقش مهم در تولید روغن در گیاه
👈عضو ثابت و پایه تغذیه در گیاهان خانواده کلم
👈کاهنده یون بی کربنات آب آبیاری
👈اصلاح کننده #خاک قلیایی
👈اصلاح کننده شرایط شوری و سدیمی (در استفاده از این عنصر تمامی مسمومیت ها و بیش بود های سیستم را در نظر بگیرید)
@jpz09113931202
✍در مصرف فسفر در کشت زراعی و دانه ها و غلات دقت کافی داشته باشیم.
مصرف انبوه فسفر باعث افزایش فیتات یا اسید فیتیک در گیاه می شود که این عامل از جذب آهن و روی در بدن انسان جلوگیری میکند و در مقادیر بالاتر مانع جذب کلسیم در بدن می شود.
مسمومیت فسفر در خاک باعث جذب کادمیوم cd در گیاه می شود. می دانیم کادمیوم جز عناصر سنگین و آلوده کننده می باشد.
#فسفر
@jpz09113931202
#پیوند
#سیب
@jpz09113931202
پایین ترین اندازه تنه برروی پایهM9مربوط به جوناتان و لبنانی قرمز میباشد و بالاترین عملکرد مربوط به رم بیوتی1 برروی پایه M4 میباشد باتوجه به اندازه تنه 266 ازنظر راندمان تولید و سایز بسیار مناسب هست
خواص اب
چسبندگی اب یا مقاومت در برابر جاری شدن با درجه حرارت بمقدار قابل توجهی تغییر میکند به این معنی که چسبندگی اب در صفر درجه دو برابر بیشتر از چسبندگی اب در 25 درجه میباشد در طول فصل بهار وقتی گیاهان اب سرد را از خاک جذب میکند حرکت اب در سیستم اوندی کندتر از اخر سال که هوا گرمتر میباشد صورت میگیرد به این دلیل قهوه ای شدن برگ ناشی از تعرق ممکن است در اوایل بهار هنگامی که خاک سرد بوده و قدرت تبخیر هوا بالا میباشدبه خاطر هوای گرم و خشک بوجود اید
#اب
#بهار
#ابیاری
@jpz09113931202
اثرات منفی #برداشت دیرهنگام بر سلامت درختان #پسته
🌱 تا زمانی که برداشت انجامنشده است درخت تقریبا تمامی موادغذایی جذب شده به علاوه حجم زیادی از مواد ذخیره شد از قبل را صرف تغذیه و نگهداری میوه می کند.
🌱 بنابراین برداشت دیر هنگام فرصت زمان طلایی ریکاوری و ترمیم (از برداشت تا شروع دوره خزان) را از درخت میگیرد.
🌱 به دنبال آن درختان فرصت کافی برای ترمیم خود و ذخیره مواد غذایی جهت سازگاری با سرمای زمستان و همچنین استارت و بیداری مناسب در فصل بهار سال پیش روی را نخواهند داشت.
🌱 در نتیجه در سال پیش روی با درختانی ضعیف و کوهی از سرخشکیدگی روبرو خواهید بود.
#سال_اوری
@jpz09113931202
هلو و شليل:
#هلو و #شليل با نياز سرمايي حدود 1000-400 ساعت در مناطق با آب و هواي تابستانهاي گرم و خشك و فاقد سرماي ديررس بهاره به خوبي پرورش مي يابند. هلو نسبتا زود و قبل از #سيب، #گلابي و #گيلاس گل ميدهد و در مقايسه با بسياري از گونه هاي درختان ميوه نسبت به سرما مقاومت كمتري دارد. تقريبا در تمام مناطق كشت هلو سرما يك مسئله ميباشد. از اينرو آنها به عنوان سازگار با گرما در نظر گرفته
مي شوند و به مقدار زياد در شرايط آب و هوايي مديترانه اي كشت شده اند.
هلو وشلیل در محدوده عرض جغرافیایی 24 تا 45 درجه شمالی و جنوبی كشت
می شود. این محدوده ممکن است در بعضی از مناطق به دلیل وجود اقیانوس،دریاچه های عمیق و یا ارتفاع گسترش یابد.
جوانه هاي گل هلو در زمان خواب تا دماي 31- درجه سانتيگراد را تحمل ميكنند و جوانه های چوب در دماي كمتر از 31- درجه از بين ميروند. گلهاي باز شده هلو و ميوه هاي ريز در صورتي كه در زمان محدودي در دماي 2/2- و يا كمتر قرار گيرند از بين ميروند. هلو داراي دامنه وسيع نياز سرمايي است ولي بطور متوسط بيشتر ارقام نياز سرمايي حدود 600 تا 900 ساعت دارند.
@jpz09113931202
بطور کلی گلدهی در درختان ميوه به حالات زير انجام می شود :
1.گلدهی و تشکيل #ميوه روی شاخه های رشد جاری (#انگورو #کيوی)
2. گلدهی روی شاخه های يک ساله (#هلو و #شليل)
3. گلدهی روی شاخه های چند ساله ( #سيب ،#گلابی و #گيلاس)
دانستن این مطالب در مبحث #هرس مهم و کارا میباشد
@jpz09113931202
در تولید نهال های پیوندی روشهای مختلفی وجود دارد، یکی از این روشها کاشت بذر و انجام #پیوند روی نهالی است که از بذر تولید شده، این نهالها بخاطر پیوند روی بذر که بعلت ژنهای متنوعی که در ساختار خود دارند دارای ویژگیهایی متنوعی می باشد از جمله قدرت رشد متفاوت و.... که این موضوع در احداث باغ یکدست برای باغدار مشکل ایجاد می کند زیرا نهالهای باغ بعلت تنوع ژنتیکی در پایه یکدست نبوده مثلا ارتفاع درختان باغ و خصوصیات دیگر داری تنوع و اختلاف معنی داری می باشد.
روش دیگر تولید نهال برای پایه از طریق تولید رویشی است که دارای خصوصیات منحصر یکسان بوده و منجر به تولید نهال و درنتیجه باغ یکدست می گردد.
از جمله به وسیله تولید پایه رویشی می توان به روش خواباندن، روش #قلمه گیری و کشت بافت را نام برد.
به کمک پایه های رویشی میتوان درختانی ایجاد کرد که ارتفاع کمی داشته باشد و به جای تولید اندامهای رویشی مثل شاخ و برگ، انرژی خود را صرف تولید اندامهای زایشی مثل میوه کنند. همچنین احداث اینگونه باغات با ارتفاع کم درختانش و استاندارد بودن اندازههایش امکان هرس و برداشت میوه به صورت مکانیزه را نیز فراهم میآورد.
دریافت شرایط نوری مناسب برای میوه های تولید شده روی پایه های رویشی موجب یکنواختی شکل، رنگ و اندازه میوه ها خواهد شد.
کشت متراکم درختان پیوند شده بر روی پایه های رویشی سبب افزایش عملکرد در واحد سطح و افزایش میزان بهره وری در باغ می شود.
کاهش ضایعات و همچنین کاهش هزینه سورتینگ را باید از امتیازات و فواید بهره گیری از پایه های رویشی بدانیم.
درختان روی پایه های رویشی زودتر به مرحله باردهی می رسند.
درختان کوتاه (برخی ارقام) در باغ های متراکم به دلیل بالا بودن راندمان به شرایط آبیاری، تغذیه، هرس و کنترل آفات و بیماری ها بیشتر حساس بوده و توقعات زیادتری دارند، بنابراین ضرورت دارد در تمام مراحل سرمایه گذاری اعم از کاشت، داشت و برداشت از وجود کارشناسان متخصّص در رشته های باغبانی، بهره برداری لازم به عمل آید.
عملیات مکانیزاسیون و استفاده از ماشین آلات در این باغات مهیّا بوده و امکان برداشت مکانیزه فراهم است.
ریشه در پایه های رویشی از نرمه ریشه های زیادی برخوردار بوده که جذب آب و مواد معدنی را بالا برده که در نتیجه محصول با کیفیت بهتری را موجب می شود .
امکان احداث باغ جدید در مکانی که قبلا باغ بوده (جا کاری) از مزایای پایه رویشی می باشد.
پایههای رویشی افزایش عملکرد در واحد سطح و همچنین افزایش میزان بهره وری در باغ را به دنبال داشته است.
این نوع کشت میتواند روشی مناسب در استفاده بهینه از منابع تولید تلقی شود.
از مرحله #داشت تا #برداشت، ارقام پایه رویشی از نور آفتاب بیشتر استفاده می کنند و سمپاشی و کوددهی به راحتی صورت می گیرد و از سوی دیگر، کیفیت محصولات ارقام پایه رویشی نیز بیشتر از محصولات پایه بذری است.
هزینه های #هرس، مبارزه با آفات و بیماری ها و همچنین مکانیزاسیون با بهره گیری از پایه های رویشی کاهش می یابد.
درختان پایه رویشی از سال دوم به بعد و خیلی سریع به محصول می نشینند.
افزایش درصد میوه های یک دست و درجه یک در واحد سطح با بهره گیری از پایه های رویشی امکانپذیر است.
هزینه های برداشت محصول با توجه به آسانی عملیات برداشت میوه، هزینه ها را تا نصف کاهش می دهد.
میوه تولیدی بر روی این درختان اندازه بزرگ و رنگ دلپذیر دارد و مشتریان زیادی در میادین میوه و صنایع تبدیلی دارد و از سال پنجم بعد از کاشت درختان، باغ به باردهی اقتصادی می رسند و ظرفیت های تولیدی بالقوه باغ سریع تر به فعل در می آید و بازگشت اقتصادی آن زودتر محقق می شود و بازده نیروی کار انسانی بیشتر است.
با توجه به تفاوت شرایط آب و خاک مناطق مختلف قبل از انتخاب نوع پایه باید با کارشناسان خبره مشورت گرفته شود.
@jpz09113931202
@jpz09113931202
نمونه برداری درختان باغی
#آموزشی
آزمایش برگ جهت شناسایی کمبود عناصر غذایی و پیشنهاد کودی
@jpz09113931202
#الو
در الو جوانه گل رو شاخه های منشعب از شاخه های چندساله به تعداد یک تا سه عدد به همراه یک جوانه برگ وجود دارد شاخه های یکساله و جوانه های انتهایی شاخه های دارای گل _جوانه گل ندارند
از این قاعده بایستی در هرس درختان الو استفاده شود
#هرس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پاتاکسته از خانواده کاکائو یا میوه درخت جگوار واقع در امریکای لاتین
@jpz09113931202
این پروانه برگخوار بسیار پلی فاژ بوده و در دنیا بیش از ۵۰۰ گونه میزبان دارد. آفت مزبور بر بعضی از درختان میوه مانند سیب ،گلابی ،مو، گوجه، آلو ،گیلاس، زردآلو، ازگیل، به و درختان بید، صنوبر، چنار، توسکا ،بلوط، افرا، راش، نارون، گریپتومریا، نوئل، کاج، ممرز،شاه بلوط، دغدغک، فندق، زبان گنجشک ،لیلکی، انجیلی، گوجه جنگلی ،گردو، گلابی جنگلی، نسرتن و نمدار نیز حمله میکند و لاروهای آفت شدیداً از برگهای درختان میزبان تغذیه نموده و آنها را عاری از برگ میکنند و اهمیت اقتصادی آن برحسب نوع میزان از کم تا زیاد ذکر شده است. این آفت در نواحی شمالی و مرکزی کشور و استان های فارس ،کردستان، کرمانشاه و بویر احمد و احتمالاً نقاط دیگر کشور انتشار دارد.
پروانه نر و ماده با هم تفاوت دارند
نرها کوچکتر و قهوه ای رنگ شاخک شانه مانند و پروانه ماده درشتر با شاخکهای کوچک و مویی شکل
این شب پره به واسطه بدن سنگین خود قادر به پروازهای دور نیست و در همان حول و حوش محل خروج، پس از جفتگیری تخم های خود را به صورت توده های بیضی شکل که روی آنها با موهای انتهای بدن خود میپوشاند به تعداد متوسط ۵۰۰ تا ۸۰۰ عدد در هر دسته و حداقل ۱۷ و حداکثر ۲۰۰۰ عدد میگذارد.
ابریشم باف ناجور در سال فقط یک نسل دارد زمستان را به صورت تخم به سر میبرد و در شرایط شمال اوایل بهار تخم ها تفریخ شده و لاروها به تغذیه از برگها می پردازند. پس از تکامل تبدیل به شفیره شده و در اواخر تیرماه پروانهها ظاهر میشوند و پس از جفتگیری حشره ماده از اوائل مرداد ماه شروع به تخم ریزی می نمایند و این تخم ها تا اوایل فروردین ماه سال آینده به صورت دیاپوز باقی می ماند.
روش مبارزه با بید کولی:
برای مبارزه علیه این آفت اخیراً از باکتریBacillus thuringiensis استفاده می شود. بدین ترتیب که از ماده باکتوسپئین که به صورت پودر و تابل۳۵% تهیه شده به نسبت2/5_3 در هزار زمان خروج لاروهای جوان سم پاشی می شود از امولسیون۵۰%دیپترکس نیز می توان استفاده نمود.
کنترل شیمیایی در زمان ظهور لاروها با سمومیمانند مالاتیون ۶۰ درصد و یا سموم فسفره تماسی و نفوذی، انجام میشود
#افت
#سم
@jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
Fatemeh Mehlaban - Delkhah Jaan.mp3
4.97M