eitaa logo
پیام سبز
2.2هزار دنبال‌کننده
675 عکس
1.1هزار ویدیو
14 فایل
با سلام و ارادت خدمت یکایک دوستان _کانال پیام سبز جهت جمع اوری علوم کاربردی کشاورزی و تجارب کشاورزان و انتقال این دستاوردها به علاقمندان ایجاد شد مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال:: @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
مفهوم فری گیت در متن تشریحی سم رانداپ @jpz09113931202
⭕️شخم زدن در پاییز نه بهار 🔸باغبانان اغلب در پی این سوال هستند که آیا شخم زدن یا خاک ورزی باید در بهار انجام شود یا پاییز، اما متخصص باغبانی LSU AgCenter دکتر توماس کوشکی معتقد است که کار بر روی خاک در اواخر پاییز دارای مزایای متعددی نسبت روش سنتی یعنی شخم زدن بهاره  است. 🔸کوشکی می گوید که کار بر روی خاک در اواخر پاییز بهتر است . از آنجا که آماده سازی خاک در اواخر پاییز انجام می شود این مسئله اجازه کاشت زودتر در بهار را می دهد. به خاطر اینکه درجه حرارت خاک در پاییز و اوایل زمستان بالاتر از اواخر زمستان و اوایل بهار است زمان بیشتری برای تبدیل و تجزیه مواد آلی خاک  وجود دارد. 🔸باغداران همچنین می گویند حشرات، موجودات بیماری زا و علف های هرز چند ساله ممکن است با کشتن یا غیرفعال کردن آنها از طریق دفن یا قرار گرفتن در معرض هوای خشن زمستان کاهش یابند. 🔸کوشکی می افزاید: از آنجایی که رطوبت بیشتری در زمین تخت و برهنه حفظ می شود، لایه های بالا موقعیت بهتری برای کاشت زود هنگام در خاکی که کمتر خاکستری باشد ایجاد می کند. او می گوید ترکیب کودهای آهکی و سنگی در پاییز به آنها امکان می دهد که با خاک یکپارچه شوند و بر رشد گیاهان بهاره تاثیر بگذارند. با این حال شخم زدن پاییزی در تپه های ساحلی یا زمین های شیب دار توصیه نمی شود زیرا در این محیط ها خاک در تمام طول زمستان به خاطر بارش های تند در معرض فرسایش قرار می گیرد. 🔸کوشکی می گوید: اگر به منظور بهبود و جلوگیری از فرسایش خاک یک محصول زمستانی پرورش داده شود، زمین را باید در پاییز شخم زد تا خاک را برای بذر آماده کند و دوباره در فصل بهار به زمین کود داد. 🔸به گفته کوشکی برای خاک های شنی و جاهایی که شخم زدن سطحی است بهتر است شخم بهاره انجام شود. او خاطرنشان می کند که اکثر باغ ها در فصل بهار برای کشت باید توسط بیل، دیسک و یا روتیواتور وجین شوند. @jpz09113931202
علل سیاه شدن مغز و روش‌های کنترل آن معضل بزرگی که کیفیت گردو را تهدید می‌کند و باعث صدمه و خسارت به آن می‌گردد، مسئله سوختگی یا سیاه شدن مغز گردو می‌باشد. عوامل سوختگی یا سیه شدن به شرح زیر است: 1-  بلایت گردو 2-  کرم مغز خوار گردو 3-  عوامل ژنتیکی و نوع رقم انتخابی 4-  عوامل محیطی (تاثیر دما، آب و هوا، رطوبت و نور) 5-  تغذیه و کود‌دهی 6-  زمان و روش برداشت 7-  نحوه خشک کردن 8-  1-بیماری بلایت گردو: عامل بیماری بلایت گردو باکتری، زانتوموناس می‌باشد. علائم بیماری روی برگ، شاخه و جوانه‌ها ظاهر می گردند. بیماری با ظهور لکه‌های کوچک روی برگ آشکار می‌شود که این لکه ها بتدریج توسعه می‌یابند و پس از منتهی شدن به رگبرگ ها زاویه‌دار و رنگ آنها سیاه می گردد. موقعی که میوه به اندازه نخود است علائم آلودگی روی آن به صورت لکه سیاهی در گلگاه دیده می شود که بتدریج توسعه می‌یابد و فرورفتگی پیدا کرده، شکاف بر می دارد. درصورت مساعد بودن شرایط جوی، لکه روی میوه توسعه یافته تمام پوست میوه را فرا می گیرد و سپس به مغز گردو نفوذ می کند. عمده‌ترین روش های کنترل بیماری، شامل روش‌های زراعی استفاده از ارقام مقاوم، کنترل شیمیایی و مدیریت تلفیقی است.     کنترل زراعی     استفاده از نهال‌های سالم برای     رعایت فاصله کاشت در نهالستان     استفاده از ارقام دیر گل مانند فرانکفورت و هارتلی برای فرار از بیماری     هرس شاخه آلوده به منظور حذف آلودگی و نیز افزایش جریان هوا در شاخه ها     مدیریت آبدهی نهالستان‌ها و باغات، اجتناب از آبیاری بارانی و بخصوص در ز مان گلدهی(اواسط فروردین تا اواخر اردیبهشت)     توجه کافی به تغذیه گردو     کنترل شیمیایی     استفاده از سموم مسی و آنتی بیوتیک ها است. در مواقعی که خطر بروز بیماری بالاست دو بار سم پاشی با سموم مسی مانند مخلوط بوردو و یا اکسی کلرور مس، یکی در اوائل دوره رویشی و دیگری در پایان این دوره توصیه شده است 2- کرم گردو: کرم گردو پروانه‌ای است که لارو آن به اغلب میوه های دانه دار بطور اعم و مخصوصا به گردو حمله می کند و خسارت آن گاهش تا 30 درصد محصول را نابود می سازد. پروانه این حشره در اواخر اردیبهشت و اواخر خرداد ظاهر می شود. ابتدا از محل گلگاه وارد میوه‌های در  حال رشد شده و باعث ریزش انها می‌شود. لارو نسل دوم در حدود مرداد ماه به رغم خشبی شدن پوست گردو از ناحیه دم میوه وارد می‌شود و با تغذیه از مغز گردو در گردو تکامل می یابد و مغز گردو را از بین می برد. روش های مبارزه شامل:     مکانیکی -       از بین بردن پناهگاه زمستانه آفت -       بستن نوار‌های مقوا چین‌دار و یا گونی به دور تنه درخت، لارو‌ها برای زمستان گذرانی به داخل سوراخ‌های مقوا می روند، در اواخر زمستان مقواهای مذکور که حاوی لارو‌های زمستان گذران هستند باز کرده و باید منهدم شود.     استفاده از تله فرمونی     کنترل شیمیایی -       باید مصادف با خروج لارو‌های سن یک از پوسته تخم و قبل از ورود آنها به داخل میوه باشد. برای مبارزه با این آفت می توان از سموم حشره کش استفاده نمود. 3- عوامل ژنتیکی و نوع رقم انتخابی: معمولا در ارقام زودرس چون فرایند رسیدن کامیوه با هوای گرم اواسط تابستان همزمان است. مغزها تیره‌تر شده و از کیفیت آنها کاسته می‌شود پس با شناسایی ارقام دیررس و مرغوب و پرورش این ارقام می‌توان از مسئله تیرگی مغز گردو تا حدودی جلوگیری نمود. 4- عوامل محیطی: تابستان‌های گرم و درجه حرارت‌های بالا 38 درجه سانتیگراد در طی دوره سفت شدن مغز باعث تیره شدن آن می گردد. برای دستیابی به گردوهای با مغز پر و میزان چربی بالا، درجه حرارت‌های 27 تا 33 درجه سانتیگراد در طول چنذین هفته قبل از برداشت ضروری می‌باشد. 5- تغذیه و کوددهی: تغذیه با عناصر میکرو به ویژه سولفات روی و آهن در افزایش کیفیت مغز گردو موثر می‌باشد. 6- گردو:  برداشت مکانیزه و انتخاب روش برداشت صحیح که در حداقل زمان انجام گیرد اهمیت دارد. در برداشت مکانیزه از ماشین پوست‌گیر بسیار الزامی است. فصل برداشت گردو بستگی به شرایط محیطی دارد از اواخر تابستان یا اوایل پاییز برداشت می‌شود. هنگام برداشت گردو پوست آن باید به رنگ قهوه‌ای مایل به خاکی در آمده باشد و پوست آن به راحتی از گردو جدا شود. برداشت محصول گردو باید در اولین فرصت که گردو‌ها پوست می‌دهند انجام شود. استفاده از اتفون مایع به میزان 3000-1000 پی‌پی‌ام برای هر درخت در جدا کردن پوست سبز گردو موثر می‌باشد. اتفون با تسریع در رسیدن پوست سبز گردوسبب سهولت جدا شدن آن از روی پوسته سخت گردیده و درنتیجه برداشت گردو را هنگامی که کیفیت مفز حداکثر است امکان پذیر می‌سازد. 7- نحوه خشک کردن گردو: بعد از چیدن گردو‌ها باید آنها را  پوست کنده و محصول را در سایه و در جای خشک پهن کرد تا خشک شود @jpz09113931202
برای بذور با لایه پوششی سخت مثل هلو زردالو گردو لایه پریکارپ با ضربه ارام دچار ترک بشه تا ورود هوا و رطوبت اسان بشه یا بعضی بذور با سمباده پوستشون نازک بشه به این عملیات اسکاریفیکاسیون میگویند سپس در پاییز در گلدان یا زمین اصلی در عمق حدود 7 تا 10 سانت کاشته و مقداری اب ریخته بشه البته میشه قبل کاشت در ظرف ابی بذور رو ریخت تا پوستشون نفوذ پذیر و سپس کشت کرد چنانچه در خارج فصل بایستی کاشت بشه بذور رو بعد خیساندن درون پارچه نمدار به مدت 1 تا 2 ماه در یخچال نگهداری (عرض کردم یخچال دردمای زیر 7 درجه نه فریزر ) وسپس اقدام به کاشت بشه به این عمل استراتیفیکاسیون گویند (هدفم از گفتن اصطلاحات علمی باغبانی صرفا جهت اینه که دوستان برای پیگیری علمی در کتب یا اینترنت هست) ابی که بذور رو درون اون خیس میدیم به دلیل کاستن هورمون بازدارنده رشد و عامل رکود یعنی ABA از پوست بذر دوباره زیر بذر یا گیاه ریخته نشه والبته سرمای یخچال یا سرمای زمستان جهت برطرف کردن هورمون ABA و افزایش هورمون رشد مثل GA و سایتوکینین و اکسین هست تا بذر اماده جوانه زنی باشد بنابراین با علم بر استراتیفیکاسیون میشه بذررو برای تهیه نهال در بهار و تابستان هم کاشت پاشا زانوسی @jpz09113931202
هضم سریع با اسفناج! 🔹 بدلیل داشتن ماده‌ای بنام اسپیناسین، هضم غذا را تسریع می‌کند. 🔹این ماده باعث تحریک معده و ازدیاد ترشحات آن می‌شود. خيلي ها خبر ندارند كه بعضي از سبزيجات داراي پروتئين هستند اسفناج داراي مقادير خوبي از امينو اسيد ارژنين است كه مي تواند غده هيپوفيز را براي ترشح هورمون رشد تحريك كند. @jpz09113931202 ‌‌
@jpz09113931202 در عملیات فتوسنتز از ترکیب اب و دی اکسید کربن سبب تولید قند و اکسیژن و بخار اب میشود اکسیژن از فتولیز اب در کلروپلاست ازاد میشود که یا از طریق روزنه ها از گیاه خارج میشود و یا در تنفس سلولی مصرف میشود در که در روشنایی روز انجام میشود کمبود میتواند سبب کلروز برگی در نتیجه عدم فتوسنتز کافی صورت گیرد ولی در روشنایی کامل کمبود CO2 میتواند سبب نقصان فتوسنتز و کلروز شود به سبب سوخت فسیلی و سوخت کارخانه های کشورهای صنعتی _درصد CO2 جو بالا رفته از انجا که CO2 جاذب گرما میباشد سبب گرمایش زمین و مشکلات اب وهوایی گشته بنابراین عوامل کلروز برگی جدا از کمبود عناصر غذایی و مشکلات زهکشی و افات و بیماریها به دو مورد نور و CO2 بایستی توجه شود که کلروز ناشی از تراکم بوته در بعضی کشتها به دلیل نفوذ کم نور به کانوپی گیاه و برگهای پایینی میباشد البته این مشکل در گیاهان C3بیشتر مشکل ساز هست در گیاهان C4 روند تولید مواد گیاهی فرق دارد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ساخت بشقاب یکبار مصرف از برگ درختان 🔹 یک خانواده در حیدرآباد هند در مواجهه با انبوهی از ظروف پلاستیکی یکبار مصرف به فکر استفاده از ظروف تجدید پذیر افتادند. 🔹 آنها با کمک برگ درخت پالاش توانستند بشقاب‌هایی قابل استفاده به عنوان ظرف غذا بسازند. @jpz09113931202 کلیپ بهره وری و توسعه پایدار
در اراضی با نفوذ پذیری کم با ایجاد چاله در کنار درخت و پرکردن آن با قلوه سنگ، شرایط برای نفوذ سریع آب به ناحیه ریشه را بوجود آوریم. @jpz09113931202
دلیل کمبود ازت در ابتدای فصل @jpz09113931202 از انجاییکه ازت در ساختار کلروفیل نقش دارد و کمبود ان سبب کاهش تشکیل کلروفیل و زردی یا کلروز برگ میشود و چون متحرک است از برگهای پایینی برای تامین کمبود برگهای بالایی انتقال میابد ولذا در اثر کمبود اثار کلروز برگی از برگهای پایین بروز میکند در شرایط خاک مرطوب و سرد به دلیل کاهش نیتریفیکاسیون همانطور که در مبحث اختلاط کودها بحث شد کودهای ازته دارای واکنشهای گرماگیر هستند لذا در برودت سبب کاهش عملیات نیتریفیکاسیون و تولید ازت میگردد لذا علایم کمبود ازت در ابتدای فصل و یا رشد گیاهان در خاکهای شنی که دچار ابشویی و کمبود ازت هست نمایانگر هست
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈کلیپ افکندن هوایی درخت گوآوا @jpz09113931202 قابل ذکر میباشد که این عملیات بایستی در بهار صورت گیرد و نکته بعدی اینکه بعد پوشش پلاستیکی بهتر است جهت اینکه به ریشه های تازه روییده نور نتابد و گرمای مستقیم سبب کاهش رطوبت فضای خاک نشود برروی پلاستیک با فویل پوشانده شود این روش تکثیر برای درختانی که به روش قلمه تکثیر میشود قابل انجام هست و نکته دیگر اینکه بعد کندن پوست که بهتر است برش پایین و بالای محل جوانه باشد از مواد ریشه زا به این محل اغشته شود تا ریشه دهی بهتری داشته باشد مزیت این روش تکثیر ریسک ریشه دهی کمتر میباشد این از جمله روشهای تکثیر غیرجنسی یا کلونی میباشد جدا از اینکه خصوصیات پایه مادری را دارد نهال زود به بار مینشیند
منظورازSARچیست: در بسیاری از مقالات و نوشته جات و حتی آزمایشات آب و خاک به کلمه انگلیسی SAR برخورد می کنیم. بسیاری نمی دانند معنی دقیق این واژه چیست! SAR مخفف Sodium adsorption ratio یا نسبت جذب سدیم است. نسبت سدیم قابل جذب در آب را SAR می گویند. وجود مقدار بالای یون سدیم در خاک عوارض مختلفی برای درختان و گیاهان به بار می آورد که بصورت کلی تنش شوری یا بهتر است بگوییم تنش سدیمی. بسیاری از خاکهای کشاورزی درگیر تنش شوری هستند. زمانی که سدیم (Na) بمقدار زیاد در محلول خاک وجود داشته باشد بجای جذب کلسیم (Ca) و منیزیوم (Mg) از خاک توسط ریشه ها سدیم (Na) جذب می شود. علاوه بر بالارفتن غلظت یون سدیم در گیاه ساختار و بافت خاک نیز متاسفانه مورد آسیب جدی قرار می گیرد. زمین های با مقدار بالای یون سدیم از نظر قابلیت شخم خوردن، خصوصیات فیزیکی، هوادهی و ...دارای مشکلات جدی هستند. در مورد زمین های با بافت شنی و سبک بالارفتن مقدار SAR در محلول خاک به اندازه زمینهای با بافت سنگین خطرناک نیست. به عبارت واضح تر در زمین های با بافت سبک شوری خاک کمتر اذیت کننده است. SARبالا موجب کاهش نفوذ آب در خاک می شود. ایجاد کلوخه های محکم و سفت شدن زمین میشود. عدم تهویه مناسب در خاکهای با SAR بالا یکی از عوارض مهمی است که گریبانگیر بسیاری از باغات ایران شده است. آزمایشات خاک و آب در بسیاری از باغات فلات داخلی ایران مقدار SAR را بسیار بالاتر از حد نرمال مشخص کرده اند که مایه نگرانی است و جالب اینجاست که با وجود این مقدار SAR بالا تعدادی از درختان مثل پسته تولید می کنند البته مقدار تولید در واحد سطح بسیار کمتر از حد باغات پسته کالیفرنیاست. بنابراین ما در باغات پسته ایران بسمت کاهش مقدار SAR حرکت کنیم. از کودها و موادی که موجب افزایش نسبت SAR می شوند خودداری کنیم و از کودها و موادی استفاده کنیم که تاثیر مثبت روی کاهش مقدار SAR داشته باشند. استفاده از گچ خام، اسید سولفوریک و کودهای که بیس یا پایه سولفاته دارند بصورت مستقیم و غیر مستقیم موجب کاهش مقدار SAR می شوند. خاکهایی که دارای مقادیر بالای یون سدیم هستند بهیچ وجه قابل توصیه در باغات پسته نیستند. یک نکته که در زمان گذشته در خانه های فلات ایران که از کاه گل بود برای اببندی پشت بام ابتدا روی پشت بام نمک می ریختند سپس غلتک میزدند که دلیل این عمل خاصیت انبساط خاکی توسط سدیم نمک و بستن منافذ خاکی هست این خاصیت نمک اگر برای اببندی پشت بام مفید باشد ولی سبب انبساط خاکی وبرای کشاورزی مضر هست کاربرد خاکهای شور بشدت موجب افزایش مقدار SAR در محلول خاک می شوند. بهتر آن است که ما برای هر ماده ای که بعنوان کود یا افزودنی به درختان اضافه می کنیم قبل از آن نمونه ای از آن را به آزمایشگاه بدهیم تا SAR، EC، pH و همچنین مقدار عناصر موجود در آن اطلاع کافی بدست آوریم. مصرف خودسرانه کودهای دامی و شیمیایی می تواند خطرناک باشد. کانال پیام سبز کودهای دامی که شور هستند کودهای مناسبی برای مصرف در باغات نیستند. بخوبی روشن شده که مقدار SAR خاک و آب رابطه مستقیم با بیماری سرخشکیدگی به اصطلاح پسیلومایسزی دارد. هر قدر که مقدار SAR بالاتر باشد شدت و شیوع سرخشکیدگی بیشتر می شود. @jpz09113931202
اقدامات فصل بهار 6. آب استارت آب استارت اصطلاحاً به اولین آبی گفته می‌شود که پس از ریزش گلبرگ ها به درختان میوه داده می‌شود که ممکن است از نظر زمانی وابسته به شرایط متعددی از جمله دمای محیط و یا دسترسی به منابع آبی در باغ داشته باشد. اولین آبی که به درختان میوه داده می شود، چنانچه حاوی عنصر فسفر باشد باعث رشد انفجاری ریشه های مویین در اول فصل شده و در واقع تضمین کننده یک رشد رویشی خوب نیز هست. بنابراین پیشنهاد می‌شود که در باغات میوه با اولین آب آبیاری از کودهای حاوی فسفر بالا مانند ۱۰-۵۲-۱۰ به همراه ترکیبات آلی نظیر هیومیک اسید استفاده شود. 7. مبارزه با علفهای هرز همانطور که درختان در فصل بهار شروع به جوانه زنی و رشد می کنند، سایر گیاهان نیز از این قاعده پیروی می کنند. بنابراین واضح است که جمعیت علف های هرز در باغات میوه به صورت تصاعدی افزایش می یابد. به طور کلی مرحله گلدهی علف های هرز حساس ترین مرحله ای است که می توان با آنها مبارزه کرد. در واقع هنگامی که علفهای هرز شروع به گل دهی می کنند با راندمان بیشتری نسبت به روش‌های مدیریتی از جمله استفاده از علف کش ها واکنش نشان می دهند. علاوه بر استفاده از علف کش های عمومی و اختصاصی می توان از روش های مکانیکی مانند وجین دستی و یا شخم زدن زمین ها برای کاهش جمعیت علف های هرز در باغات میوه استفاده نمود. باید توجه داشت که علف های هرز همیشه برای باغات مضر نیستند و پیشنهاد می شود که حداقل میزان علف هرز در باغات وجود داشته باشد تا راندمان آبیاری نیز افزایش یابد اما چنانچه جمعیت این علف ها بیش از حد قابل تحمل باغ باشد علاوه بر افزایش انواع بیماریها و آفات، مواد مغذی و آب نیز به جای اینکه سهم درختان شود به علفهای هرز خواهد رسید @jpz09113931202
کند کننده رشد @jpz09113931202 با محلولپاشی تقریبی 500 PPM سایکوسل و الار برروی شاخ و برگ سبب افزایش بار میشود در سیب با محلولپاشی 1000تا2000 PPM الار حدود 45تا60 روز بعد تمام گل برروی شاخ و برگ سبب افزایش کیفیت و جلوگیری از ریزش پیش از موعد میشود و با محلولپاشی 4000 PPM الار درپاییز برروی و به میزان غلظت کمتر برروی سبب به تاخیر انداختن گلدهی و افزایش بار میشود و با محلولپاشی 500 PPMالار در اوایل برروی سبب شاخه زایی میشود و با محلولپاشی تقریبی 1000 PPMالار تقریبا 3 هفته بعد تمام گل در هسته داران سبب زودرسی و رنگ گیری میوه میشود
نحوه سازگاری گیاهان با شرایط محیطی @jpz09113931202 گیاهان گوشتی مناطق بیابانی با استفاده از مکانیسم CAM در گرمای روز برای جلوگیری از اتلاف اب روزنه بسته هست ودر عوض با ازاد شدن CO2 حاصل از تبادلات C4بهC3 در فتوسنتز در روز مصرف میشود در گیاهان در مناطق معتدله با کوتاه شدن روز و ترشحات هورمونهای مقاوم ساز به رکود رفته و در مقابل سرما مقاوم میشود علاوه بر این در موقع خزان با تغلیظ شیرابه و تجمع مواد قندی این مقاومت به سرما در سرشاخه ها افزوده میشود
نحوه سازگاری گیاهان با شرایط محیطی @jpz09113931202 با تغلیظ شیرابه عملا دمای انجماد پایین امده و مانع یخ بستن و تخریب سلولی و درنتیجه افزایش مقاومت به سرما میشود علاوه بر این با تشکیل واحدهای پروتئینی اسیدامینه گوگردی سیستئین که به حول خود اب را حفظ و مانع انجماد ان میشود بنابراین محلولپاشی با ترکیبات کامل اسید امینه در موقع فروتست جدا از تغذیه جوانه و اماده سازی ان برای باردهی سال بعد سبب بالا رفتن مقاومت به خطرات یخبندان میشود
🔺لاله واژگون یک گونه در خطر انقراض از منحصر به‌ فردترین گونه گیاهان بومی مناطق کوهستانی ایران است، که به علت چیدن آن از طبیعت، فروش به عنوان گل زینتی، سرازیر شدن گردشگر به دشت لاله در حال انقراض است. ‏لطفا گیاهان در خطر انقراض رو نخرید و نچینید و به این چرخه‌ی آسیب زننده به طبیعت پایان بدید. @jpz09113931202