eitaa logo
پیام سبز
2.4هزار دنبال‌کننده
742 عکس
1.3هزار ویدیو
23 فایل
🟥 When you start to believe in yourself, the universe work in your favor. 🟦 وقتی شروع میکنی به ایمان داشتن به خودت، جهان به نفع تو کار میکنه. مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال در ایتا و تلگرام @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
9.3M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 استفاده از پسماند گلخانه برای گرمایش 🔹 یک گروه پژوهشگر توانستند با استفاده از پسماند‌های گیاهی، اقدام به گرمایش گلخانه کنند. تولید بیوگاز یکی از روش‌هایی بهره‌گیری از پسماندهای گلخانه است که فرآورده جانبی دیگر آن کود گیاهی مورد نیاز برای کشاورزی است. @jpz09113931202
روش صحیح چالکود: ۱٫انتخاب محل مناسب برای احداث چاله ها به فاصله ۱/۲۰ الی ۱/۵ متر از تنه اصلی درخت در محل سایه انداز می باشد. ۲٫ تعداد چاله ها حداقل ۲ تا ۴ عدد در اطراف تنه درخت می باشد. ۳٫ابعاد چاله ها به اندازه *۵۰*۵۰*۵۰یادر ۴۰*۴۰*۴۰ سانتی متر می باشد. ۴٫ خاک درون چاله تماماً بیرون ریخته شود. ۵٫قسمت پایین چاله را با کود دامی پر می کنند ۶٫ کودهای شیمیایی توصیه شده با ۵ کیلوگرم کود دامی پوسیده مخلوط ودر ته چاله ریخته گردد. ۷٫بقیه چاله ها با کود دامی پوسیده پر شود ۸٫چاله ها در مسیر آبیاری احداث گردد. ۹٫بلافاصله پس از کوددهی چاله ها آبیاری شود ۱۰-اگر خاک شنی باشد سایه انداز درخت را به دو قسمت تقسیم کرده، چالکود را در ۱/۲ انتهایی احداث می کنیم ولی در خاکه رسی باشند، سایه انداز درخت را به ۳ قسمت تقسیم وچاله را در ۱/۳انتهایی ایجاد می کنیم. توصیه کود برای درختان ده ساله به بالا در چهار فرمول کودی زیر توصیه می شود: ۱-  مقدار ۴ کیلو( ۱ کیلو گوگرد، ۲کیلوگرم کود کامل ماکرو، و یک کیلوگرم میکرو کامل) ۲-  ۲ کیلوگرم کود گوگرد پودری ۱ کیلو سولفات پتاسیم ۱ کیلو کود سولفات آهن ۵/. کیلوگرم سولفات روی ۱ کیلوگرم کود میکروکامل ۱ نیترات آمونیوم ۳-  یک کیلوگرم ماکروکامل + سه کیلوگرم بیوفسفات طلایی + یک کیلوگرم میکرو کامل + ۵ کیلو گرم کود دامی پوسیده. ۴- یک کیلوگرم اوره + سه کیلوگرم بیوفسفات طلایی + ۵ کیلوگرم کود دامی پوسیده. نکته مهم ۱:خاک خارج شده از چاله ها را بصورت یکنواخت در فاصله بین ردیفهای درختان پخش و از بازگرداندن آن به چاله ها خود داری میکنیم نکته مهم ۲ :چاله ها با مخلوطی از کود دامی یا خاک برگ یا کمپوست و کود شیمیایی مناسب پر شود. نکته مهم ۳:کربنات فراوان در آب آبیاری به لحاظ ترشح فراوان یون هیدروژن در محیط چالکود مسئله ساز نبوده و بعبارت دیگر با اسیدی کردن محیط غذایی درخت ، جذب مواد غذایی با سهولت بیشتری انجام می پذیرد نکته مهم ۴:برای درختان زیر ده سال نصف مقدار فوق توصیه می شود. نکته مهم ۵:در مورد انگور مقادیر ذکر شده فوق به یک سوم تقلیل می یابد. نکته مهم ۶: در ازاضی شور مصرف کلرورپتاسیم توصیه نمی شود. @jpz09113931202
تولید و فرآوری مورینگا.pdf
1.71M
فایل ترجمه کتاب " تولید و فرآوری مورینگا" @jpz09113931202
❎ اشنایی کامل با درخت زغال( ذغال)اخته شامل گیاهشناسی ، اکولوژی ، روش کاشت پراکنش کاشت و خواص ان ✔️زغال اخته با نام علمی Cornus mas   جزءگیاهان دولپه(Dicotyledon)درختی است بومی ایران و منطقه رویشی آن در جنگل های ارسباران است. 👈البته در منابع این گیاه را بومی جنوب اروپا و جنوب غربی آسیا معرفی کرده اند 👈منطقه ی قزوین و رودبار به ویِژه در حاشیه البرز، بیش ترین تولید کننده و صادر کنندگان زغال اخته ی کشور محسوب می شوند. ❇️ مشخصات ظاهری و گیاهشناسی : ✔️زغال اخته گياهي است خزان پذير با نرخ رشد کم كه ارتفاع آن به 4/5 تا 6 متر و در موارد اندكي تا 7/5 متر نيز مي رسد. جز گیاهان هرمافرودیت است. ✔️ زغال اخته در تقسیم بندی گیاهان چوبی از نظر ارتفاع و بلندی جز دسته درختک ها (درخت کوچک) است. یعنی گیاهان چوبی که تنه واحد داشته و ارتفاعی کمتر از 6 یا 7 متر دارا است. ✔️از جمله ویژگی های گیاه شناسی  بارز این درختچه و طرز قرار گرفتن جوانه ها یا برگ ها در روی شاخه ها است که به صورت متقابل متلاقی است. در اين حالت زاويه انحراف 90 درجه است. زيرا هرجوانه با جوانه متقابل زاويه انحرافش 180 درجه است اما چون با جوانه بالاتر و پايين تر به صورت متلاقي قرار گرفته، لذا زاويه بين جوانه ها 90 درجه است ✔️ شكوفه هاي درخت ذغال اخته در اواخر فصل سرد زمستان، تقريباً سه هفته آخر، يا اوايل فصل بهار و پيش از پيدايش برگ ها پديدار مي شود. شكوفه هاي زغال اخته رنگ زرد بسيار زيبايي دارند و در خوشه هاي مدور بر روي شاخه هاي سخت گرد هم مي آيند . از اين رو به خوبي در زمينه تيره رنگ شاخه ها ديده مي شوند. شكوفه هاي كوچك اخته در اواسط تابستان به ميوه هاي شفتي تبديل مي شوند . ✔️ ميوه هاي بيضي شكل ذغال اخته به طول 1 تا 2/5 سانتي متر و پهناي يك سانتي متر ، در ابتدا زرد رنگ هستند و به تدريج رنگ آنها رو به قرمزي مي رود و میوه های آن طعم ترش و شیرینی دارد.به طوري كه ميوه هايي كه به رنگ قرمز تيره يا آلبالويي شوند قابل خوردن هستند . علاوه بر انسان پرندگان نيز ميوه هاي ترش اخته را بسيار دوست دارند و چنانچه در چيدن آنها تاخير شود، به سرعت توسط پرندگان خورده مي شوند. 🔸 پو ست تنه آن قهوه ای ما یل به زرد است. ❇️ اکولوژی ✔️دوره رشد این گیاه در بهار و تابستان است 👈زغال اخته ،معرف خاکهای بازی( اسیدی ) با ph کمتر از 7 میباشد در بعضی منابع ذکر گردیده که این درخت مقاومت کمی به خشکی دارا است. 💦 بارندگی سالیانه مورد نیاز ان بین 760 تا 1270 میلی متر در سال عنوان شده است ✔️در شهریور ماه این گیاه میوه می دهد.می تواند سرما تا 25- درجه سانتی گراد را می تواند تحمل نماید. ✔️گرده افشانی(Pollination) آن توسط زنبور عسل (Beer) انجام می گیرد. گلهای این درختچه زرد زنگ وخوشه ای میباشد وبه علت شهد فراوان زنبورعسل را به خود جلب می کند برگهای این درختچه ، سبز پررنگ وبراق ونوک تیزی دارد فاصله کاشت درختچه 5×5 در نظر گرفته میشود این درختچه به همراه سایر درختان با هدف پرچین با فواصل 3×3 یا 3×4 کاشته میشود. ✔️از نظر ژنتیکی این درخت جز درختان جنگلی نیمه سایه پسند محسوب می شود. این گیاه خاک های مرطوب را ترجیح می دهد. ✔️درختچه زغال اخته در آب و هوای کرج در بهمن ماه گل می دهد. ✔️درختک زغال اخته حدود 300 سال عمر می کند. 🔻مصرف دارویی 👈در روسيه و قفقاز مصرف زيادي در صنعت شربت سازي و مربا سازي دارد. 👈زغال اخته سرشار از ويتامين ث و ب است و مقدار زيادي آهن و كلسيم و منيزيم دارد. 👈براي رقيق شدن خون و خونريزي است. خون ترش را قليايي مي كند و براي تصفيهْ خون به كار مي رود. 👈كليه قسمتهاي گياه مقوي و قابض است. پوست درخت اثر تب بر دارد. ميوه هاي رسيده آن در بيماريهاي عفوني و تب اسهال و ورم روده ها و خونريزي ها به كار مي رود. 👈از جوشانده پوست درخت براي معالجهْ بيماري مالاريا استفاده مي شود. 👈تقويت كنندهْ معده،وتسکین دهنده عطش نیز میباشد . 👈زغال اخته باید در محیط داری تهویه نگهداری شود ❇️ زمان کاشت : ✔️پس از چیدن میوه ان دربهار سال بعد ، هسته ی ان را ازقسمت گوشتی میوه جدا میکنید ودرپاییز سال بعد( یعنی بعد از 2 سال از چیده شدن میوه) هسته را درماسه بخوابانید و سپس ان را بکارید در واقع باید دوسال بعد از چیدن، هسته کاشته شود نکته ❗️ ✔️با توجه به اینکه ذغال اخته نسبت به خشکی مقاوم است اما برای تولید محصول خوب باید به موقع و به قدر کافی ابیاری شود 🔹نکته قابل توجه ❗️ ✔️گیاه باگیاه بلوبری از لخاظ شکل ظاهری وخواص شبیه هم ومفید هستند که بعضی از باغداران هردوی این میوه را یکی میدانند درحالیکه از نظر کیفیت واندازه میوه باهم تفاوت دارند ، زغال اخته هم به رنگ ابی وهم به رنگ قرمز با اندازه بزرگتر میباشد و میوه بلو بری به رنگ ابی و کوچکتر از میوه زغال اخته میباشد. @jpz09113931202
هرس درخت هلو درختان هلو نسبت به سایر درختان میوه برای رشد و نمو به نور بیش تری نیاز دارند. رشد درختان هلو جانبی است و غالبیت انتهایی در آن ها نسبت به گیلاس، سیب و گلابی کم تر است. شاخه زنی و سرزنی از انواع هرس می باشد که شاخه زنی بیشتر در درختان بزرگ و سرزنی بیشتر مورد نهال‌های کوچک است انجام می گیرد، در مورد هلو از روش سرزنی زیاد استفاده می شود حتی در درختان چندین ساله.  درخت هلو در مقایسه با سایر درختان هسته دار با شدت بیشتری در طول زندگی خود هرس می شوند. زیرا میوه هلو بر روی ساقه های یکساله شکل می گیرد و ساقه های مسن تر میوه تولید نمی کنند به همین دلیل می بایست به شکل منظم و سالانه نسبت به هرس و کوتاه کردن ساقه  اقدام کرد تا این گیاه ، محصول دهی مناسب و خوبی داشته باشد. زمان مناسب هر گونه هرس نیز اواخر زمستان است. هرس این گیاه از همان سال اول آغاز می شود و هرس در سالهای اولیه (سال اول تا سال سوم) بیشتر به منظور ایجاد ساختار مناسب در این درخت است. نهال یکساله هلو زمانی که خریداری می شود معمولا دارای یک محور اصلی و چند ساقه فرعی کوچک و یا بزرگ (بسته به سن نهال) در اطراف محور اصلی است. بعد از کاشت نهال از محور اصلی (تنه اصلی) حدود 75-50 سانتیمتر نگهداری میشود و مابقی کوتاه می شود. اگر ادامه تنه اصلی نگه داشته شود، در آینده درختی خواهیم داشت که مرکزی شلوغ و متراکم دارد و این مناسب درختان هلو نیست. به بیان دیگر با حذف انتهای تنه اصلی ، سعی می کنیم روش هرس جامی را روی درخت هلو پیاده کنیم. یعنی همانند یک جام ،مرکز درخت خلوت است و شاخه های اصلی در اطراف قرار میگیرند. همچنین ساقه هایی که روی تنه اصلی و تا ارتفاع 37 سانتیمتری از سطح زمین قرار دارند نیز حذف می شوند. بعد از کوتاه کردن تنه اصلی ، نوبت به ساقه های فرعی می رسد که بر روی تنه باقی مانده اند. این ساقه ها نیز کوتاه و سربرداری می شوند به نحوی که 5-3 جوانه روی آنها باقی بماند. اگرچه این نوع هرس به نظر شاید کمی شدید برسد اما برای تربیت درخت هلو لازم است. در زمستان سال دوم ، 4-2 شاخه را که از نظر قرار گیری در اطراف درخت و از نظر قدرت و سلامتی در وضعیت بهتری از دیگران هستند را انتخاب می کنیم و نگه می داریم و بقیه شاخه ها را کوتاه می کنیم. نیازی به نگهداری آنان نیست زیرا نگهداری تمامی این ساقه ها در نهایت منجر به داشتن گیاهی با تاجی شلوغ و نامناسب خواهد بود. حال نوبت به کوتاه کردن همان 4-2 شاخه ای می رسد که آنها را نگه داشته ایم بدین صورت که حدود دو سوم از ارتفاع آنان باقی می ماند و یک سوم از ارتفاع آنان از قسمت بالا کوتاه می‌شود. همچنین امکان دارد که روی این 4-2 شاخه اصلی، شاخه ای کوچکی نیز شکل گرفته باشند. این شاخه ها نیز کوتاه می شوند بدین صورت که دو جوانه روی آنها نگهداشته و بعد آنها را سرزنی می کنیم. این عمل موجب تحریک درخت به تولید شاخه های بیشتر خواهد شد و هر قدر شاخه های جدید بیشتر شوند میوه‌دهی نیز در آینده بیشتر خواهد بود. در زمستان سال سوم هرس به شکل ساده‌تری انجام می شود زیرا این درخت سه ساله اکنون فرم و شکل اصلی خود را پیدا کرده است. در مورد این درختان، شاخه های اصلی را بررسی می کنیم . شاخه های فرعی که روی آنها شکل گرفته است نیاز به کوتاه سازی دارند به نحوی که یک دوم یا یک سوم از طول آنها نگهداشته می شوند و بقیه حذف می شود روشی که تا کنون مطالعه کردید از زمان کاشت نهال یک ساله تا زمانی که درخت سه ساله می شود انجام می شود. از سال چهارم به بعد هرس باروری برای این درخت انجام می شود. یعنی هرسی که به شکل گیری ساقه های جدید و یکساله و در نتیجه میوه دهی گیاه کمک کند.  هرس باروری این درختان از سال چهارم و نهایتا پنجم به بعد و هر ساله روی درخت انجام می شود. برای هرس درخت بالغ هلو بدین صورت عمل می‌شود که ابتدا شاخه ای فرعی مسن‌ و بخصوص آنهایی که بیش از 2 متر ارتفاع دارند کوتاه می شوند. این شاخه ها معمولا به رنگ خاکستری – قهوه ای درآمده اند در حالیکه شاخه هایی که هنوز توانایی میوه دهی و یا تولید ساقه های مناسب میوه دهی را دارند به رنگ تقریبا قرمز-قهوه ای هستند و حدود 60-30 سانتیمتر طول و حدود 0.5 سانتیمتر نیز قطر و ضخامت دارند. این ساقه ها بعدا می توانند ساقه های بارده خوبی تولید کنند. در واقع با قطع ساقه های مسن یک درخت هلو تقریبا نیمی از ساقه های این درختان حذف می شوند. @jpz09113931202
4⃣ بیماری ها: 🔸نه تنها بیماریهایی مثل سفیدک پودری و بوتریتس  (botrytis )  به خوشه های گل حمله می کنند، بلکه کنه ها نیز سبب از بین رفتن جوانه ها می شوند، کنه های با تغذیه از بافت داخلی جوانه ، به خوشه های کوچک گلِ داخل    جوانه صدمه می زنند. 5⃣ استفاده از اسید جیبرلیک ( GA3 ): 🔸اسید جیبرلیک هورمونی است که بطور طبیعی در گیاهان تولید می شود که بر تقسیم سلولی و طویل شدن سلول ها در ساقه و برگ تاثیر می گذارد. تولید کنندگان انگور تجاری از  GA3  برای افزایش اندازه حبه ها و خوشه ها در گونه هایی مانند    Thompson Seedless ،  Flame Seedless  و بسیاری دیگر از ارقام بیدانه استفاده می کنند. متاسفانه،  GA3 در دراز مدت سبب کاهش میوه دهی انگور می شود، بنابراین استفاده مناسب از این محصول از اهمیت زیادی برخوردار است. 6⃣ انگور نرعقیم (ماده فیزیولوژیک ) 🔸اکثر انواع انگورهای تجارتی که امروزه کشت و کار می شوند، گل های نر و ماده  تولید می کنند، بنابراین هیچ گرده افشانی متقابل لازم نیست. با این حال، برخی از گونه های انگور مانند  vitis Reparia ،تنها هزاران خوشه گل را تولید می کند، اما این گلها هرگز تبدیل به میوه انگور نخواهند شد، فقط سقط خواهند کرد. بعبارت بهتر گل های این ارقام بطور فیزیولوژیک ماده هستند بنابراین دانه گرده کافی برای گرده افشانی و لقاح گلها تامین نمی شود. برخی از پرورش دهندگان این انگور ها را به افرادی می فروشند که تنها پوشش گیاه از لحاظ زیبایی  برای آنها مهم است نه برای این که این درختان تولید میوه کنند. اگر شما یک خانه با یک درخت انگور در یک حیاط یا حصار خریداری کردید و مشاهده کردید که انگور تولید نمی کند، پس احتمال دارد که این انگور از نوع ماده فیزیولوژیک یا (نرعقیم) باشد. برای مثال ،رقم سیاه سمرقندی یکی از ارقام مطلوب و بازارپسند استان فارس است اما گل های آن ماده فیزیولوژیک است بنابراین دانه گرده کافی برای گلها تامین نمی شود، اما وقتی با ارقام دیگر به طور مخلوط کاشته شود این مشکلش برطرف می شود بنابراین بایستی دقت کرد که باغ یکدست از این رقم ایجاد نشود یا در محوطه های مسکونی از این این ارقام بصورت تک رقم کشت نشود. رقم کشمشی بوانات یکی از بهترین ارقامی است که برای کاشت مخلوط با این رقم مناسب است. @jpz09113931202