eitaa logo
پیام سبز
2.2هزار دنبال‌کننده
675 عکس
1.1هزار ویدیو
14 فایل
با سلام و ارادت خدمت یکایک دوستان _کانال پیام سبز جهت جمع اوری علوم کاربردی کشاورزی و تجارب کشاورزان و انتقال این دستاوردها به علاقمندان ایجاد شد مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال:: @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
🟡 عوامل فیزیولوژیکی موثر در ریشه زائی قلمه ها: 🔰وجود غلظت معینی مواد هورمونی و به ویژه اکسین ها در گیاه مادری کمک مهمی به ریشه زایی قلمه ها می کند. 🔰جوانه ها و برگهای موجود بر روی قلمه ها، در ریشه زایی آنها موثرند. دربرخی گیاهان وجود حداقل یک جوانه بر روی قلمه ها، در ریشه زایی آنها موثرند. در برخی قلمه های بدون جوانه تیمار با مواد اکسینی امکان ریشه دهی را فراهم می کند. 🔰 وجود برگ نیز اثر تحریک کنندگی در ریشه دهی قلمه های ساقه دارد. برگها کربوهیدرات تولید می کنند که به تشکیل ریشه کمک می کند. جوانه ها و برگها جایگاه اصلی تولید اکسین محسوب می شوند. 🔰از نظر قابلیت ریشه زائی قلمه ها، بین گونه ها و ارقام مختلف گیاهان تفاوتهای بسیاری مشاهده شده است. 🔰وجود نسبت متعادلی از کربوهیدرات و ازت در گیاه مادری به ریشه دهی کمک می کند. معمولاً قلمه هایی که دارای مقدار ازت کافی و مقدار متنابهی کربوهیدرات می باشند از ریشه زائی خوبی برخوردارند. ازت کافی در گیاه به صورت رشد مناسب شاخه بروز می کند.شاخه ای که کربوهیدرات فراوان دارد قابل خم شدن نیست. برای رسیدن به این مقصود باید از شاخه های جانبی استفاده کرد. @jpz09113931202
هرس گیلاس در گیلاس غالبیت انتهایی زیاد است. در زمان تربیت گیلاس غالبیت انتهایی به قدری زیاد است که ممکن است محور مرکزی به طول یک متر هیچگونه شاخه جانبی نداشته باشد. برای انجام تربیت صحیح درخت و تحریک تشکیل شاخه های جانبی باید هرس جوانه برداری (Debudding) انجام شود. به این منظور در اردیبهشت ماه زمانی که جوانه ها متورم شدند، سه تا چهار جوانه بالایی را در محور مرکزی نگه داشته و بقیه حذف می شوند. حذف جوانه ها منجر به رشد جوانه های باقی مانده شده و به این ترتیب شاخه مرکزی دارای تعدادی جوانه جانبی خواهد شد. حال می توان در بین شاخه های جانبی ایجاد شده، اسکلت اصلی درخت را انتخاب کرد. در زمان تربیت درخت باید دقت نمود شاخه هایی که برای تشکیل اسکلت اصلی درخت انتخاب می شوند، دارای زاویه بسته نباشند. برای باز کردن شاخه های با زاویه بسته از هرس قطاعی دوبل استفاده میشود. به این منظور در اردیبهشت ماه یک سوم شاخه با زاویه بسته را از محل جوانه ای که رو به بیرون است، قطع می کنیم. اردیبهشت سال بعد جوانه انتهایی، شاخه ایی رو به بیرون تولید می کند. این شاخه جدید نیز در سال بعد از بالای جوانه رو به بیرون حذف می‌شود. این عمل سه سال تکرار می‌شود و منجر به باز شدن زاویه شاخه می گردد. لازم به ذکر است هرس جوانه برداری و هرس قطاعی دوبل در سال دوم رشد نهال و به منظور انجام تربیت صحیح انجام میشود. شاخه بندی و رشد طبیعی درخت گیلاس طوری است که به صورت تاج باز رشد می کند و اکثر شاخ و برگ درخت در معرض نور خورشید قرار دارند، بنابراین پس از رسیدن به باروری نیاز چندانی به شاخه بری و هرس شدید مثل هلو و حتی در حد سیب و گلابی نیز ندارند. تنها کافی است هر چند سال یک بار سرشاخه های طویل از کنار شاخه ایی ضعیف کوتاه شوند تا از بلند شدن بیش از حد شاخه جلوگیری شود. شاخه های بلند عملیات برداشت و سمپاشی را با مشکل مواجه می کنند. درختان با این شاخه های بلند در برابر بادهای شدید نیز آسیب پذیری بیش تری خواهند داشت. @jpz09113931202
🔷🔶ترکیبات مسی: در خصوص ترکیبات مسی که ممکنست باغداران محترم در بحث سمپاشی زمستانه سوال داشته باشند که از کدامیک از ترکیبات مسی استفاده کنند عرض شود: 🔵 اکسی کلراید مس یا اکسی کلرور مس یا کوپر اکسی کلراید یا میشوکاپ یا کوپر اویت دارای ۵۷ درصد یون مس می باشد. 🔵نوردوکس یا اکسید مس دارای ۸۶در صد یون مس می باشد. 🔹توانایی نوردوکس در کنترل بیماریهای قارچی به دلیل درصد بالای یون مس بیشتر از اکسی کلرور مس است. 🔵بردوفیکس دارای ۱۸درصد سولفات مس است. ولی به دلیل آزاد کردن حداقل ۵ پی پی ام یون مس، در زمان استفاده ،بیشتر از سایر ترکیبات مسی در کنترل بیماریها موثرتر می باشد.👌 (سایر ترکیبات بین ۳تا۵ پی پی ام یون مس ازاد می کنند) ✔️و دیگر اینکه بردوفیکس بدلیل اینکه قطر ذراتش بسیار ریزتر می باشد و از نظر دانه بندی بر روی برگها ،شاخه ها و تنه درختان عملکرد مناسب تری دارد نسبت به سایر ترکیبات مسی ترجیح داده می شود.👌 ✅ در خصوص کاربرد و تاثیر بعضی از قارچکشها جدا از بحث سمپاشی زمستانه که دغدغه بسیاری از باغداران محترم در این فصل جهت پیشگیری و افزایش مقاومت درختان در مقابل بیماریهای قارچی دنبال می شود به چند نکته براساس بررسی های بعمل آمده اشاره می شود: ✔️ در بحث بیماری شانکر قارچکش نوردوکس تاثیر بیشتری بجا می گذارد.👌 ✔️ و یا در بحث بیماری لکه غربالی که بیشتر در باغات زرد آلو ، گیلاس ، آلبالو ،گوجه ، هلو ، شلیل و بادام و.... شیوع دارد استفاده از قارچکش کاپتان در اولویت است.👌 ✔️و یا در بحث بیماری لب شتری(معروف است به پیچیدگی برگ هلو یا لب شتری هلو) که بر روی درختانی مثل هلو ،شلیل و گیلاس شیوع دارد قارچکش اکسی کلرو مس گزینه مناسبی تری هست و تاثیر پذیری بیشتری دارد.👌 دکتر محسن میرعماد - آبان ماه ۹۶ @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 استفاده از پسماند گلخانه برای گرمایش 🔹 یک گروه پژوهشگر توانستند با استفاده از پسماند‌های گیاهی، اقدام به گرمایش گلخانه کنند. تولید بیوگاز یکی از روش‌هایی بهره‌گیری از پسماندهای گلخانه است که فرآورده جانبی دیگر آن کود گیاهی مورد نیاز برای کشاورزی است. @jpz09113931202
روش صحیح چالکود: ۱٫انتخاب محل مناسب برای احداث چاله ها به فاصله ۱/۲۰ الی ۱/۵ متر از تنه اصلی درخت در محل سایه انداز می باشد. ۲٫ تعداد چاله ها حداقل ۲ تا ۴ عدد در اطراف تنه درخت می باشد. ۳٫ابعاد چاله ها به اندازه *۵۰*۵۰*۵۰یادر ۴۰*۴۰*۴۰ سانتی متر می باشد. ۴٫ خاک درون چاله تماماً بیرون ریخته شود. ۵٫قسمت پایین چاله را با کود دامی پر می کنند ۶٫ کودهای شیمیایی توصیه شده با ۵ کیلوگرم کود دامی پوسیده مخلوط ودر ته چاله ریخته گردد. ۷٫بقیه چاله ها با کود دامی پوسیده پر شود ۸٫چاله ها در مسیر آبیاری احداث گردد. ۹٫بلافاصله پس از کوددهی چاله ها آبیاری شود ۱۰-اگر خاک شنی باشد سایه انداز درخت را به دو قسمت تقسیم کرده، چالکود را در ۱/۲ انتهایی احداث می کنیم ولی در خاکه رسی باشند، سایه انداز درخت را به ۳ قسمت تقسیم وچاله را در ۱/۳انتهایی ایجاد می کنیم. توصیه کود برای درختان ده ساله به بالا در چهار فرمول کودی زیر توصیه می شود: ۱-  مقدار ۴ کیلو( ۱ کیلو گوگرد، ۲کیلوگرم کود کامل ماکرو، و یک کیلوگرم میکرو کامل) ۲-  ۲ کیلوگرم کود گوگرد پودری ۱ کیلو سولفات پتاسیم ۱ کیلو کود سولفات آهن ۵/. کیلوگرم سولفات روی ۱ کیلوگرم کود میکروکامل ۱ نیترات آمونیوم ۳-  یک کیلوگرم ماکروکامل + سه کیلوگرم بیوفسفات طلایی + یک کیلوگرم میکرو کامل + ۵ کیلو گرم کود دامی پوسیده. ۴- یک کیلوگرم اوره + سه کیلوگرم بیوفسفات طلایی + ۵ کیلوگرم کود دامی پوسیده. نکته مهم ۱:خاک خارج شده از چاله ها را بصورت یکنواخت در فاصله بین ردیفهای درختان پخش و از بازگرداندن آن به چاله ها خود داری میکنیم نکته مهم ۲ :چاله ها با مخلوطی از کود دامی یا خاک برگ یا کمپوست و کود شیمیایی مناسب پر شود. نکته مهم ۳:کربنات فراوان در آب آبیاری به لحاظ ترشح فراوان یون هیدروژن در محیط چالکود مسئله ساز نبوده و بعبارت دیگر با اسیدی کردن محیط غذایی درخت ، جذب مواد غذایی با سهولت بیشتری انجام می پذیرد نکته مهم ۴:برای درختان زیر ده سال نصف مقدار فوق توصیه می شود. نکته مهم ۵:در مورد انگور مقادیر ذکر شده فوق به یک سوم تقلیل می یابد. نکته مهم ۶: در ازاضی شور مصرف کلرورپتاسیم توصیه نمی شود. @jpz09113931202
تولید و فرآوری مورینگا.pdf
1.71M
فایل ترجمه کتاب " تولید و فرآوری مورینگا" @jpz09113931202
❎ اشنایی کامل با درخت زغال( ذغال)اخته شامل گیاهشناسی ، اکولوژی ، روش کاشت پراکنش کاشت و خواص ان ✔️زغال اخته با نام علمی Cornus mas   جزءگیاهان دولپه(Dicotyledon)درختی است بومی ایران و منطقه رویشی آن در جنگل های ارسباران است. 👈البته در منابع این گیاه را بومی جنوب اروپا و جنوب غربی آسیا معرفی کرده اند 👈منطقه ی قزوین و رودبار به ویِژه در حاشیه البرز، بیش ترین تولید کننده و صادر کنندگان زغال اخته ی کشور محسوب می شوند. ❇️ مشخصات ظاهری و گیاهشناسی : ✔️زغال اخته گياهي است خزان پذير با نرخ رشد کم كه ارتفاع آن به 4/5 تا 6 متر و در موارد اندكي تا 7/5 متر نيز مي رسد. جز گیاهان هرمافرودیت است. ✔️ زغال اخته در تقسیم بندی گیاهان چوبی از نظر ارتفاع و بلندی جز دسته درختک ها (درخت کوچک) است. یعنی گیاهان چوبی که تنه واحد داشته و ارتفاعی کمتر از 6 یا 7 متر دارا است. ✔️از جمله ویژگی های گیاه شناسی  بارز این درختچه و طرز قرار گرفتن جوانه ها یا برگ ها در روی شاخه ها است که به صورت متقابل متلاقی است. در اين حالت زاويه انحراف 90 درجه است. زيرا هرجوانه با جوانه متقابل زاويه انحرافش 180 درجه است اما چون با جوانه بالاتر و پايين تر به صورت متلاقي قرار گرفته، لذا زاويه بين جوانه ها 90 درجه است ✔️ شكوفه هاي درخت ذغال اخته در اواخر فصل سرد زمستان، تقريباً سه هفته آخر، يا اوايل فصل بهار و پيش از پيدايش برگ ها پديدار مي شود. شكوفه هاي زغال اخته رنگ زرد بسيار زيبايي دارند و در خوشه هاي مدور بر روي شاخه هاي سخت گرد هم مي آيند . از اين رو به خوبي در زمينه تيره رنگ شاخه ها ديده مي شوند. شكوفه هاي كوچك اخته در اواسط تابستان به ميوه هاي شفتي تبديل مي شوند . ✔️ ميوه هاي بيضي شكل ذغال اخته به طول 1 تا 2/5 سانتي متر و پهناي يك سانتي متر ، در ابتدا زرد رنگ هستند و به تدريج رنگ آنها رو به قرمزي مي رود و میوه های آن طعم ترش و شیرینی دارد.به طوري كه ميوه هايي كه به رنگ قرمز تيره يا آلبالويي شوند قابل خوردن هستند . علاوه بر انسان پرندگان نيز ميوه هاي ترش اخته را بسيار دوست دارند و چنانچه در چيدن آنها تاخير شود، به سرعت توسط پرندگان خورده مي شوند. 🔸 پو ست تنه آن قهوه ای ما یل به زرد است. ❇️ اکولوژی ✔️دوره رشد این گیاه در بهار و تابستان است 👈زغال اخته ،معرف خاکهای بازی( اسیدی ) با ph کمتر از 7 میباشد در بعضی منابع ذکر گردیده که این درخت مقاومت کمی به خشکی دارا است. 💦 بارندگی سالیانه مورد نیاز ان بین 760 تا 1270 میلی متر در سال عنوان شده است ✔️در شهریور ماه این گیاه میوه می دهد.می تواند سرما تا 25- درجه سانتی گراد را می تواند تحمل نماید. ✔️گرده افشانی(Pollination) آن توسط زنبور عسل (Beer) انجام می گیرد. گلهای این درختچه زرد زنگ وخوشه ای میباشد وبه علت شهد فراوان زنبورعسل را به خود جلب می کند برگهای این درختچه ، سبز پررنگ وبراق ونوک تیزی دارد فاصله کاشت درختچه 5×5 در نظر گرفته میشود این درختچه به همراه سایر درختان با هدف پرچین با فواصل 3×3 یا 3×4 کاشته میشود. ✔️از نظر ژنتیکی این درخت جز درختان جنگلی نیمه سایه پسند محسوب می شود. این گیاه خاک های مرطوب را ترجیح می دهد. ✔️درختچه زغال اخته در آب و هوای کرج در بهمن ماه گل می دهد. ✔️درختک زغال اخته حدود 300 سال عمر می کند. 🔻مصرف دارویی 👈در روسيه و قفقاز مصرف زيادي در صنعت شربت سازي و مربا سازي دارد. 👈زغال اخته سرشار از ويتامين ث و ب است و مقدار زيادي آهن و كلسيم و منيزيم دارد. 👈براي رقيق شدن خون و خونريزي است. خون ترش را قليايي مي كند و براي تصفيهْ خون به كار مي رود. 👈كليه قسمتهاي گياه مقوي و قابض است. پوست درخت اثر تب بر دارد. ميوه هاي رسيده آن در بيماريهاي عفوني و تب اسهال و ورم روده ها و خونريزي ها به كار مي رود. 👈از جوشانده پوست درخت براي معالجهْ بيماري مالاريا استفاده مي شود. 👈تقويت كنندهْ معده،وتسکین دهنده عطش نیز میباشد . 👈زغال اخته باید در محیط داری تهویه نگهداری شود ❇️ زمان کاشت : ✔️پس از چیدن میوه ان دربهار سال بعد ، هسته ی ان را ازقسمت گوشتی میوه جدا میکنید ودرپاییز سال بعد( یعنی بعد از 2 سال از چیده شدن میوه) هسته را درماسه بخوابانید و سپس ان را بکارید در واقع باید دوسال بعد از چیدن، هسته کاشته شود نکته ❗️ ✔️با توجه به اینکه ذغال اخته نسبت به خشکی مقاوم است اما برای تولید محصول خوب باید به موقع و به قدر کافی ابیاری شود 🔹نکته قابل توجه ❗️ ✔️گیاه باگیاه بلوبری از لخاظ شکل ظاهری وخواص شبیه هم ومفید هستند که بعضی از باغداران هردوی این میوه را یکی میدانند درحالیکه از نظر کیفیت واندازه میوه باهم تفاوت دارند ، زغال اخته هم به رنگ ابی وهم به رنگ قرمز با اندازه بزرگتر میباشد و میوه بلو بری به رنگ ابی و کوچکتر از میوه زغال اخته میباشد. @jpz09113931202
هرس درخت هلو درختان هلو نسبت به سایر درختان میوه برای رشد و نمو به نور بیش تری نیاز دارند. رشد درختان هلو جانبی است و غالبیت انتهایی در آن ها نسبت به گیلاس، سیب و گلابی کم تر است. شاخه زنی و سرزنی از انواع هرس می باشد که شاخه زنی بیشتر در درختان بزرگ و سرزنی بیشتر مورد نهال‌های کوچک است انجام می گیرد، در مورد هلو از روش سرزنی زیاد استفاده می شود حتی در درختان چندین ساله.  درخت هلو در مقایسه با سایر درختان هسته دار با شدت بیشتری در طول زندگی خود هرس می شوند. زیرا میوه هلو بر روی ساقه های یکساله شکل می گیرد و ساقه های مسن تر میوه تولید نمی کنند به همین دلیل می بایست به شکل منظم و سالانه نسبت به هرس و کوتاه کردن ساقه  اقدام کرد تا این گیاه ، محصول دهی مناسب و خوبی داشته باشد. زمان مناسب هر گونه هرس نیز اواخر زمستان است. هرس این گیاه از همان سال اول آغاز می شود و هرس در سالهای اولیه (سال اول تا سال سوم) بیشتر به منظور ایجاد ساختار مناسب در این درخت است. نهال یکساله هلو زمانی که خریداری می شود معمولا دارای یک محور اصلی و چند ساقه فرعی کوچک و یا بزرگ (بسته به سن نهال) در اطراف محور اصلی است. بعد از کاشت نهال از محور اصلی (تنه اصلی) حدود 75-50 سانتیمتر نگهداری میشود و مابقی کوتاه می شود. اگر ادامه تنه اصلی نگه داشته شود، در آینده درختی خواهیم داشت که مرکزی شلوغ و متراکم دارد و این مناسب درختان هلو نیست. به بیان دیگر با حذف انتهای تنه اصلی ، سعی می کنیم روش هرس جامی را روی درخت هلو پیاده کنیم. یعنی همانند یک جام ،مرکز درخت خلوت است و شاخه های اصلی در اطراف قرار میگیرند. همچنین ساقه هایی که روی تنه اصلی و تا ارتفاع 37 سانتیمتری از سطح زمین قرار دارند نیز حذف می شوند. بعد از کوتاه کردن تنه اصلی ، نوبت به ساقه های فرعی می رسد که بر روی تنه باقی مانده اند. این ساقه ها نیز کوتاه و سربرداری می شوند به نحوی که 5-3 جوانه روی آنها باقی بماند. اگرچه این نوع هرس به نظر شاید کمی شدید برسد اما برای تربیت درخت هلو لازم است. در زمستان سال دوم ، 4-2 شاخه را که از نظر قرار گیری در اطراف درخت و از نظر قدرت و سلامتی در وضعیت بهتری از دیگران هستند را انتخاب می کنیم و نگه می داریم و بقیه شاخه ها را کوتاه می کنیم. نیازی به نگهداری آنان نیست زیرا نگهداری تمامی این ساقه ها در نهایت منجر به داشتن گیاهی با تاجی شلوغ و نامناسب خواهد بود. حال نوبت به کوتاه کردن همان 4-2 شاخه ای می رسد که آنها را نگه داشته ایم بدین صورت که حدود دو سوم از ارتفاع آنان باقی می ماند و یک سوم از ارتفاع آنان از قسمت بالا کوتاه می‌شود. همچنین امکان دارد که روی این 4-2 شاخه اصلی، شاخه ای کوچکی نیز شکل گرفته باشند. این شاخه ها نیز کوتاه می شوند بدین صورت که دو جوانه روی آنها نگهداشته و بعد آنها را سرزنی می کنیم. این عمل موجب تحریک درخت به تولید شاخه های بیشتر خواهد شد و هر قدر شاخه های جدید بیشتر شوند میوه‌دهی نیز در آینده بیشتر خواهد بود. در زمستان سال سوم هرس به شکل ساده‌تری انجام می شود زیرا این درخت سه ساله اکنون فرم و شکل اصلی خود را پیدا کرده است. در مورد این درختان، شاخه های اصلی را بررسی می کنیم . شاخه های فرعی که روی آنها شکل گرفته است نیاز به کوتاه سازی دارند به نحوی که یک دوم یا یک سوم از طول آنها نگهداشته می شوند و بقیه حذف می شود روشی که تا کنون مطالعه کردید از زمان کاشت نهال یک ساله تا زمانی که درخت سه ساله می شود انجام می شود. از سال چهارم به بعد هرس باروری برای این درخت انجام می شود. یعنی هرسی که به شکل گیری ساقه های جدید و یکساله و در نتیجه میوه دهی گیاه کمک کند.  هرس باروری این درختان از سال چهارم و نهایتا پنجم به بعد و هر ساله روی درخت انجام می شود. برای هرس درخت بالغ هلو بدین صورت عمل می‌شود که ابتدا شاخه ای فرعی مسن‌ و بخصوص آنهایی که بیش از 2 متر ارتفاع دارند کوتاه می شوند. این شاخه ها معمولا به رنگ خاکستری – قهوه ای درآمده اند در حالیکه شاخه هایی که هنوز توانایی میوه دهی و یا تولید ساقه های مناسب میوه دهی را دارند به رنگ تقریبا قرمز-قهوه ای هستند و حدود 60-30 سانتیمتر طول و حدود 0.5 سانتیمتر نیز قطر و ضخامت دارند. این ساقه ها بعدا می توانند ساقه های بارده خوبی تولید کنند. در واقع با قطع ساقه های مسن یک درخت هلو تقریبا نیمی از ساقه های این درختان حذف می شوند. @jpz09113931202
4⃣ بیماری ها: 🔸نه تنها بیماریهایی مثل سفیدک پودری و بوتریتس  (botrytis )  به خوشه های گل حمله می کنند، بلکه کنه ها نیز سبب از بین رفتن جوانه ها می شوند، کنه های با تغذیه از بافت داخلی جوانه ، به خوشه های کوچک گلِ داخل    جوانه صدمه می زنند. 5⃣ استفاده از اسید جیبرلیک ( GA3 ): 🔸اسید جیبرلیک هورمونی است که بطور طبیعی در گیاهان تولید می شود که بر تقسیم سلولی و طویل شدن سلول ها در ساقه و برگ تاثیر می گذارد. تولید کنندگان انگور تجاری از  GA3  برای افزایش اندازه حبه ها و خوشه ها در گونه هایی مانند    Thompson Seedless ،  Flame Seedless  و بسیاری دیگر از ارقام بیدانه استفاده می کنند. متاسفانه،  GA3 در دراز مدت سبب کاهش میوه دهی انگور می شود، بنابراین استفاده مناسب از این محصول از اهمیت زیادی برخوردار است. 6⃣ انگور نرعقیم (ماده فیزیولوژیک ) 🔸اکثر انواع انگورهای تجارتی که امروزه کشت و کار می شوند، گل های نر و ماده  تولید می کنند، بنابراین هیچ گرده افشانی متقابل لازم نیست. با این حال، برخی از گونه های انگور مانند  vitis Reparia ،تنها هزاران خوشه گل را تولید می کند، اما این گلها هرگز تبدیل به میوه انگور نخواهند شد، فقط سقط خواهند کرد. بعبارت بهتر گل های این ارقام بطور فیزیولوژیک ماده هستند بنابراین دانه گرده کافی برای گرده افشانی و لقاح گلها تامین نمی شود. برخی از پرورش دهندگان این انگور ها را به افرادی می فروشند که تنها پوشش گیاه از لحاظ زیبایی  برای آنها مهم است نه برای این که این درختان تولید میوه کنند. اگر شما یک خانه با یک درخت انگور در یک حیاط یا حصار خریداری کردید و مشاهده کردید که انگور تولید نمی کند، پس احتمال دارد که این انگور از نوع ماده فیزیولوژیک یا (نرعقیم) باشد. برای مثال ،رقم سیاه سمرقندی یکی از ارقام مطلوب و بازارپسند استان فارس است اما گل های آن ماده فیزیولوژیک است بنابراین دانه گرده کافی برای گلها تامین نمی شود، اما وقتی با ارقام دیگر به طور مخلوط کاشته شود این مشکلش برطرف می شود بنابراین بایستی دقت کرد که باغ یکدست از این رقم ایجاد نشود یا در محوطه های مسکونی از این این ارقام بصورت تک رقم کشت نشود. رقم کشمشی بوانات یکی از بهترین ارقامی است که برای کاشت مخلوط با این رقم مناسب است. @jpz09113931202
✅علل سیاه شدن مغز گردو روشهای کنترل آن 🌺معضل بزرگی که کیفیت گردو را تهدید می‌کند و باعث صدمه و خسارت به آن می‌گردد، مسئله سوختگی یا سیاه شدن مغز گردو می‌باشد. عوامل سوختگی یا سیه شدن به شرح زیر است: 🌺بیماری بلایت گردو 🌺کرم مغز خوار گردو 🌺عوامل ژنتیکی و نوع رقم انتخابی 🌺عوامل محیطی (تاثیر دما، آب و هوا، رطوبت و نور) 🌺تغذیه و کود‌دهی 🌺زمان و روش برداشت 🌺نحوه خشک کردن 🌺 🌺بیماری بلایت گردو: عامل بیماری بلایت گردو باکتری، زانتوموناس می‌باشد. علائم بیماری روی برگ، شاخه و جوانه‌ها ظاهر می گردند. با ظهور لکه‌های کوچک روی برگ آشکار می‌شود که این لکه ها بتدریج توسعه می‌یابند و پس از منتهی شدن به رگبرگ ها زاویه‌دار و رنگ آنها سیاه می گردد. موقعی که میوه به اندازه نخود است علائم آلودگی روی آن به صورت لکه سیاهی در گلگاه دیده می شود که بتدریج توسعه می‌یابد و فرورفتگی پیدا کرده، شکاف بر می دارد. درصورت مساعد بودن شرایط جوی، لکه روی میوه توسعه یافته تمام پوست میوه را فرا می گیرد و سپس به مغز گردو نفوذ می کند. عمده‌ترین روش های کنترل بیماری، شامل روش‌های زراعی استفاده از ارقام مقاوم، کنترل شیمیایی و مدیریت تلفیقی است. 🍃 کنترل زراعی استفاده از نهال‌های سالم برای کاشت رعایت فاصله کاشت در نهالستان استفاده از ارقام دیر گل مانند فرانکفورت و هارتلی برای فرار از بیماری شاخه آلوده به منظور حذف آلودگی و نیز افزایش جریان هوا در شاخه ها مدیریت آبدهی نهالستان‌ها و باغات، اجتناب از آبیاری بارانی و بخصوص در ز مان گلدهی(اواسط فروردین تا اواخر اردیبهشت) توجه کافی به تغذیه گردو 🍃کنترل شیمیایی استفاده از سموم مسی و آنتی بیوتیک ها است. در مواقعی که خطر بروز بیماری بالاست دو بار سم پاشی با سموم مسی مانند مخلوط بوردو و یا اکسی کلرور مس، یکی در اوائل دوره رویشی و دیگری در پایان این دوره توصیه شده است 🌺کرم گردو: کرم گردو پروانه‌ای است که لارو آن به اغلب میوه های دانه دار بطور اعم و مخصوصا به گردو حمله می کند و خسارت آن گاهش تا 30 درصد محصول را نابود می سازد. پروانه این حشره در اواخر اردیبهشت و اواخر خرداد ظاهر می شود. ابتدا از محل گلگاه وارد میوه‌های در حال رشد شده و باعث ریزش انها می‌شود. لارو نسل دوم در حدود مرداد ماه به رغم خشبی شدن پوست گردو از ناحیه دم میوه وارد می‌شود و با تغذیه از مغز گردو در گردو تکامل می یابد و مغز گردو را از بین می برد. ♻️روش های مبارزه شامل: 🍃مکانیکی 🌺از بین بردن پناهگاه زمستانه آفت 🌺بستن نوار‌های مقوا چین‌دار و یا گونی به دور تنه درخت، لارو‌ها برای زمستان گذرانی به داخل سوراخ‌های مقوا می روند، در اواخر زمستان مقواهای مذکور که حاوی لارو‌های زمستان گذران هستند باز کرده و باید منهدم شود. 🍃استفاده از تله فرمونی کنترل شیمیایی 🌺باید مصادف با خروج لارو‌های سن یک از پوسته تخم و قبل از ورود آنها به داخل میوه باشد. برای مبارزه با این می توان از سموم حشره کش استفاده نمود. 🌺عوامل ژنتیکی و نوع رقم انتخابی: معمولا در ارقام زودرس چون فرایند رسیدن کامیوه با هوای گرم اواسط تابستان همزمان است. مغزها تیره‌تر شده و از کیفیت آنها کاسته می‌شود پس با شناسایی ارقام دیررس و مرغوب و پرورش این ارقام می‌توان از مسئله تیرگی مغز گردو تا حدودی جلوگیری نمود. 🌺عوامل محیطی: تابستان‌های گرم و درجه حرارت‌های بالا 38 درجه سانتیگراد در طی دوره سفت شدن مغز باعث تیره شدن آن می گردد. برای دستیابی به گردوهای با مغز پر و میزان چربی بالا، درجه حرارت‌های 27 تا 33 درجه سانتیگراد در طول چنذین هفته قبل از برداشت ضروری می‌باشد. 🌺تغذیه و کوددهی: تغذیه با عناصر میکرو به ویژه سولفات روی و آهن در افزایش کیفیت مغز موثر می‌باشد. @jpz09113931202
🧤آموزش انواع عید با هسته 🪴🍀کاشت سبزه عید با هسته ، یا نارنج: 1⃣ برای کاشت سبزه هسته پرتقال، لیمو یا ، ابتدا هسته‌ های میوه را به مدت 48 ساعت در آب خیس دهید. به این ترتیب که باید بعد از 24 ساعت، پوست روی هسته را با دقت بکنید که به مغز دانه آسیبی نرسد. 2⃣ سپس تخم مرکبات پوست کنده را داخل آب قرار دهید تا خشک نشوند. 3⃣ بعد از 24 ساعت دوم، هسته‌ های خیسانده را درون گلدان یا ظرفی که خاک سبک باغچه در آن ریخته‌اید بکارید. 4⃣ گلدانی که دانه‌ ها را درون آن میکارید باید در انتهایش سوراخی برای خارج شدن آب داشته باشد تا آبیاری باعث پوسیدگی و فساد آن نگردد. 5⃣ دقت کنید که فاصله دانه‌ ها نه خیلی کم و نه خیلی زیاد باشد. ⌛️روی دانه ‌ها، یک لایه نازک خاک ریخته و با سنگ‌ های ریز بپوشانید. 🚿با اسپری یا آبپاش کوچک خاک را مرتب خیس کنید. 6⃣ دو روز اول روی دانه‌ ها را با پلاستیک بپوشانید و چند بار آب بدهید.  🌞سعی کنید گلدان را در محلی آفتابگیر قرار دهید. 🌱دانه ‌ها طی 14 تا 30 روز شروع به جوانه‌ زدن خواهند کرد. @jpz09113931202 
سانسوریا پاجوش دهی ✔️✔️ 🤓یکی از بیشترین سوالاتی که دوستداران گل و‌گیاه میپرسن در مورد پاجوش دهی سانسوریا هست که چیکار کنند تا پاجوش بزنه❓ عواملی که در پاجوش دهی سانسوریا موثرند ✔️خاک مناسب ✔️کوددهی با فسفر بالا ✔️سایزگلدان ✔️نور کافی ✔️آبیاری منظم و به موقع ✔️دمای مناسب ⬅️ترکیب خاک برگ ، ماسه ،پرلیت و کمی ورمی کمپوست بهترین خاک برای سانسوریا هست ⬅️کوددهی هر ماه با کود ۲۰.۲۰.۲۰ باعث رشد برگهاش میشه ‌و کود فسفات بالا ریشه رو تحریک می‌کنه تا پاجوش بزنه مثل ۱۰.۵۲.۱۰ ⬅️سایز گلدان باید کوچک و اندازه ریشه باشه تا گیاه زودتر پاجوش بده ⬅️نور کافی و فیلتر شده از پشت پنجره آفتابگیر برای سانسوریا لازمه تا پاجوش بزنه ⬅️هر وقت خاکش خشک خشک شد سیراب شه، (در تابستان هفته ای یکبار سیرابش کنید) ⬅️گرما یا سرما اجازه نمیده پاجوش بزنه بهترین دما برای رشد و پاجوش دهی سانسوریا ۱۸ تا ۲۲ درجه هست 🤓آخرین نکته شرایط محیطی شهری که داخلش زندگی میکنید برای رشد گل و پاجوش دهی آن خیلی موثره ،پس دوستانیکه در شهرهای خشک زندگی میکنند باید صبورتر باشند 💯 @jpz09113931202
همچنین بادام تونو دیرگل و خودگرده افشان @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مخرب درخت با علائم و کنترل آن کلیپ هرس غیراصولی و بیماری باکتریایی @jpz09113931202