"
❇️دلیل تلخ شدن خیار و روشهای جلوگیری از آن 🥒
👆👆👆👆👆👆
✔️یکی از دلایل تلخ شدن میوه خیار ورود دو ماده تلخ ازبرگ ها به درون میوه خیار است که ذیلا با این دوماده و دلیل ان در برگها و راهکارهای پیشگیری از تلخ شدن خیار اشنا میشوید
✔️خالق هستی در برگها و بوته خیار دو ماده بنام
👈(کوکوربیتاسین B وکوکوربیتاسین C) قرار داده است. به این علت که این مواد باعث ترشح املاحی می شوند که موجب تلخ و بد مزه شدن برگ ها ی خیار می شوند تابدینوسیله گیاه قدرت تدافعی از خود داشته باشد وحیوانات و حشرات وجوندگان نتوانند از برگ های ان تغذیه کنند
✔️حال اگر این دو ماده از برگها به دلایلی به درون خیار نفوذ کنند موجب تلخ شدن میوه یا بخشی از آن می شود.
👈 علت وارد شدن این دو ماده به درون خیار، ایجاد استرس برای گیاه است.
✔️این استرس ها به دلایل زیر به گیاه وارد میشود ومنجر به ورود دوماده تلخ از برگها به درون خیار میگردد
📌:1- خشکی هوا
✔️خشکی هوا یکی از دلایل بروز استرس در گیاه است. اگر در منطقه ای هستید که هوای گرم و خنک دارد، میوه خیار قطعا تلخ می شود. باید برای پیشگیری از تلخی خیار استرس وتنش رطوبتی را از گیاه برطرف کنید
✔️ در چنین شرایطی تعداد دوره آبیاری💧 را زیاد تر کنید و در اطراف گیاه مالچ بپاشید تا رطوبت خاک کاملا محفوظ بماند.
📌2 _ خاک فقیر :
✔️یکی دیگر از عوامل بروز استرس و در نتیجه تلخ شدن خیار، فقیر بودن خاک از مواد مغذی است. برای پرورش خیار باید مواد آلی و مغذی خاک را با استفاده از کودهای مناسب تامین کنید تا استرسی به گیاه وارد نشود. اگر خاک کشت فقیر است باید میزان کود دهی را به بطورمرتب در هر یک ماه یکبار افزایش دهید.
📌3- کمبود نور
✔️طبق تحقیقات انجام شده از مراکز پروهشی درمناطقی که کمبود نور خورشید دارند و یا زمان هایی از سال که آفتاب کافی وجود نداشته خیارها باتلخی مواجه شده اند
توصیه میشود در چنین شرایطی کشت خیار در مکانی صورت پذیرد که بیشترین میزان نور را در طول شبانه روز دریافت کند.کانال پیام سبز
🔹در صورتی که موارد فوق الذکر را رعایت کنید و از بذر مرغوب هم استفاده کنید حتما محصولی با کیفیت خواهید داشت و خیارهای شما هم تلخ نمی شود.
✔️توصیه موکد میشود قبل از اقدام به کاشت خیار از شرایط منطقه خود برای کشاورزی پیش اگاهی داشته باشید تا بتوانید تمهیدات لازم را در پیشگیری از تلخی #خیار بعمل اورید .
@jpz09113931202
تحقیقی که در مجله نیچر منتشر شده است نشان میدهد جنگلها با پیر شدن، حجم عظیمی از کربن را ذخیره میکنند.
🔹از این نظر باید تلاش کنیم تا جنگلها اجازهی پیر شدن پیدا کنند.
🔹بر اساس این مطالعه، با تحقق این موضوع به مقابله با پیامدهای تغییر اقلیم کمک بزرگی میکنیم.
🔹با اجازه دادن به درختان موجود روی کره زمین برای پیرشدن، میتوان ۲۲۶ گیگا تن کربن جذب کرد که معادل ۵۰ برابر مقدار گازهای گلخانهای تولید شده در آمریکا در سال ۲۰۲۲ است.
🔹نکته جالب توجه این است که کاشت درختان تازه برای بهبود این شرایط کمک چندانی نمیکند.
#جنگل
#آموزشی
#تاریخ_کشاورزی
@jpz09113931202
23.39M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
در حالت عادی بعد تنش ابی و از دست رفتن اب سلولهای روزنه _سبب پلاسمولیز و بسته شدن روزنه میگردد ولی بعدها طی پژوهشی مشخص شد بعد تنش رطوبتی میزان ABA بالا رفته و با خارج شدن کاتیون پتاسیم از سلولهای روزنه سبب بسته شدن این سلولها میگردد البته یکی از دلایل بالا رفتن ABA پلاسمولیز سلولی و بالا رفتن غلظت ABA میشود ولذا یکی از وظایف هورمون ABA محافظت گیاهان در مقابل خشکی میباشد جدای از پلاسمولیز سلولهای روزنه و هورمون ABA گاز CO2 چنانچه مقدار ان از 0/03 درصد کمتر شود( که این مقدار طبیعی CO2 در هوا هست)روزنه باز میشود واین زمانی رخ میدهد که به سبب روشنایی روز و عمل فتوسنتز غلظت گاز CO2 پایین امده و روزنه باز میشود حال اگر به شکل مصنوعی غلظت گاز CO2 کم شود روزنه باز و در صورت افزایش غلظت روزنه بسته میشود در گیاهان کراسولاسه و سیستم CAM به دلیل مصرف گاز CO2 در فرایند و کاهش غلظت ان در شب سلولهای روزنه دچار تورژسانس شده و باز میشود. کانال پیام سبز
با افزایش دما تنفس بالا میرود ولی فتوسنتز تغییری نمیکند بنابراین عوامل باز وبسته شدن روزنه ::
_هورمون ABA
_غلظتCO2
_دما
_رطوبت خاک و هوا
-کاتیون پتاسیم
#برگی_از_کتاب
#بیولوژی
#هورمون
#فتوسنتز
@jpz09113931202