eitaa logo
پیام سبز
2.2هزار دنبال‌کننده
677 عکس
1.1هزار ویدیو
14 فایل
با سلام و ارادت خدمت یکایک دوستان _کانال پیام سبز جهت جمع اوری علوم کاربردی کشاورزی و تجارب کشاورزان و انتقال این دستاوردها به علاقمندان ایجاد شد مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال:: @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
وقتی که راه نمی روی یا نمی دوی زمین هم نمیخوری! و این زمین نخوردن محصول سکون است نه مهارت. @jpz09113931202
جدول عناصر کودی در مرکبات @jpz09113931202
47.5M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کلیپ افت سرخرطومی حنایی در خرما ونحوه مبارزه با ان @jpz09113931202
آیا کاربرد تنها در درختان پسته ی بالغ ارقام با نیاز سرمایی بالا مورد نیاز است؟ از سوالات کلیدی که طرح می شود به مصرف در درختان پسته با توجه به سن درختان اختصاص دارد بدین شرح که برخی معتقدند مصرف در درختان ی رقم در دو تا سه سال آغازین پس از که هنوز وارد مرحله ی باردهی نشده است ضروری نیست. این تصور کاملا اشتباست و تنها مختص درختان بالغ نیست بلکه از همان سال اول پس از انجام عمل پیوند در ارقام با بالا مانند رقم اکبری در شرایط عدم تامین باید مورد استفاده قرار گیرد. هرچند در ارقام بالغ اهمیت این ترکیب بیشتر خواهد بود در ارقام نابالغ و پیوندی پسته مصرف به بهبود برخی از شاخص های رویشی درختان پسته نیز کمک قابل توجهی خواهد کرد. به عنوان مثال در درختان نابالغ و پیوندی پسته ی رقم در سالهایی که نیاز سرمایی تامین نشود برگها ناقص دارای شکل نامتقارن و تعداد برگچه های یک برگ کاهش و 5 برگچه به 2 و 3 برگچه تقلیل می یابد و سطح فتوسنتزی محدود می شود. در این ارقام و حتی در درختان نابالغ با عدم مصرف زمان شکوفایی جوانه های رویشی هم با تاخیر نسبتا زیاد اتفاق می فتد که این تغییر می تواند عادت رشدی درختان و رشد سال جاری آنها را در مجموع تحت تاثیر قرار دهد بنابراین به طور کلی برای درختانی که تامین آنها با مشکل روبروست از همان سال پس از پیوند مصرف ترکیباتی که می توانند جایگزین نیاز سرمایی شوند مانند ضروری است @jpz09113931202
🍊 عامل ترک خوردن مرکبات چیست؟ ترک خوردن یا قاچ خوردن پوست مرکبات روی درخت، اغلب در دوره های خشکسالی یا دوره های خشک و به دنبال آن باران های شدید اتفاق می افتد و ناشی از عوامل محیطی است. مثلا نوسانات شدید دما، رطوبت و رطوبت خاک. آبیاری نامناسب، اجازه می دهد تا خاک درخت بسیار خشک شود. آبیاری نامنظم درخت را خشک می کند و پس از آن، آبیاری، می تواند باعث ترکیدگی پوست مرکبات شود و شایع ترین آن بیشتر در باغچه های خانگی است. ابیاری و رطوبت خاک درختان مرکبات درختانی با ریشه نسبتاً کم عمق هستند و در هوای گرم و خشک، احتمالاً خاک خشک و کمبود رطوبت را تجربه می کنند. اگر درختان برای مدتی سیراب نشوند و اجازه دهند خاک آن ها کاملاً خشک شوند، و سپس آبیاری شوند یا بارندگی شدید را تجربه کنند، آب زیادی را می گیرند و میوه نیز آب می گیرد و به سرعت متورم می شود. پوست مرکبات نسبتاً انعطاف پذیر است، اما در هوای گرم و خشک، پوست سفت تر وغیر قابل کشتسان می شود ، بنابراین به راحتی کش نمی آید. اگر میوه از داخل به سرعت شروع به متورم شدن کند، پوست در ضعیف ترین نقطه شکسته می شود و در نتیجه میوه شکافته می شود. کمبود مواد مغذی وقتی درخت مرکبات کمبود پتاسیم یا داشته باشد، پوست آن نازک تر یا ضعیف تر می شود و بیشتر مستعد شکافتن است. تأمین پتاسیم و کلسیم کافی برای یک درخت مرکبات هنگام کوددهی، شکافتن میوه را به حداقل می رساند. تقسیم کردن کود به چند نوبت خیلی بهتر است. به طور کلی درختان در طول سال سه بار به کود دهی در ماه های اسفند, اردیبهشت و مرداد نیاز دارد. در هربار به یک اندازه کود مصرف می شود. احتیاط کنید که کود زیاد هم باعث ترکیدن پوست میوه مرکبات می شود. درختان مرکباتی که کود زیادی دریافت کرده باشند میوه هایی با پوست کلفت تولید می کنند. در نتیجه پوست میوه خاصیت ارتجاعی خود را از دست می دهد و احتمال شکاف میوه بیشتر می شود. بار زیادی محصول شکاف پوست مرکبات ارتباط زیادی به میزان بار نهایی محصول، مقدار میوه ای که درخت حمل می کند، دارد. هرچه بار محصول بیشتر باشد ، درصد شکافت میوه بیشتر است. با بارهای کم محصول ، تعداد کمی از میوه ها شکافته می شوند. هرچه یک درخت میوه ای بیشتر حمل کند، آب و مواد مغذی کمتری می تواند به هر میوه تقسیم شود و در نتیجه میوه کوچکتر با پوست نازک تر می شود. در درختان مرکبات ، سطح که باعث ایجاد یک پوست مقاوم می شود در طول بارهای زیاد محصول کاهش می یابد. @jpz09113931202
یکی از راه های کاهش بار محصول،  درخت مرکبات است که به جای مقدار میوه های زیاد با اندازه کوچک و پوست نازک، میوه کمتری با کیفیت بالاتر و اندازه بزرگتر تولید می کند. علت ترک خوردن لیمو ترش در حالی که برخی از شرایطی که باعث شکافته شدن پوست می شوند مانند تغییرات آب و هوا، از کنترل شما خارج هستند، برخی دیگر ممکن است نتیجه اقدامات شما باشد. دلایل ترک خوردن لیموها را بشناسید و این علل را برای جلوگیری از هدر رفتن بیشتر محصول لیمو، رفع کنید. تغییر دما تغییرات شدید دما می تواند باعث شکسته شدن میوه روی درختان لیمو شود. اگر خاک خشک باشد و دما در طول روز ۳۰ درجه فارنهایت یا بیشتر تغییر کند، احتمال شکافتن میوه شما بیشتر است. برای محافظت از لیموترش رطوبت کافی خاک را حفظ کنید. تغییرات بارندگی میزان بارانی که روی درخت لیمو می بارد ممکن است تعیین کند که آیا میوه شکافته شده است یا خیر. اگر هوای گرم را تجربه می کنید و باران ناگهانی و شدید باران می بارد، درخت لیمو تا آنجا که ممکن است آب را به خود اختصاص می دهد. این آب راهی میوه های رسیده می شود که در صورت متورم شدن لیموها ممکن است پوست آن ها بترکد. رشد یک درخت لیمو در گلدان در داخل خانه به شما امکان می دهد در صورت بارش شدید درخت را به پناهگاه منتقل کنید. نوسانات رطوبت خاک اگر آبیاری گیاهان خود را فراموش کرده اید، ممکن است میوه روی درخت شکافته شود. خاکی که دائماً از حالت خشک به خیس می رود، برای درخت مرکبات مناسب نیست. خاک را به طور منظم آبیاری کنید تا خاک اطراف درخت لیموترش شما دائماً مرطوب باشد اما برای درختان جوان که در حال رشد هستند، بهتر است خاک همیشه مرطوب نباشد. می توانید اجازه دهید خاک تا ۷.۵ تا ۱۰ سانتی متر زیر سطح درختان لیمو خشک شود، اما برای جبران خشكی زیاد، آبیاری بیش از حد انجام ندهید. تغییر رطوبت همانطور که رطوبت زمین مهم است، میزان کم رطوبت موجود در هوا ممکن است باعث شود پوست لیموترش شکسته شود. خشکی ناشی از رطوبت بسیار کم هوا ممکن است منجر به شکافتن میوه شود. در حالی که نمی توانید آب و هوا را در جایی که هستید تغییر دهید، درخت لیموترش را به خوبی آبیاری و مالچ پاشی کنید با این کارها می توانید از شرایط محیطی، مانند تغییر رطوبت هوا، از عوارض شدید جلوگیری کنید. جلوگیری از ترکیدگی میوه کاهش استرس فیزیولوژیکی بر روی درخت مرکبات، احتمال شکافتن میوه را به حداقل می رساند، و این کار را می توان با موارد زیر انجام داد: مداوم: اجازه ندهید درخت مرکبات خیلی خشک شود. تغذیه صحیح: اطمینان از این که مواد مغذی مورد نیاز درخت از کود متعادل که همه عناصر ماکرو و ریز مغذی های مورد نیاز را تامین می کند، تامین گردد. تأمین بهتر کلسیم: از طریق و محلول پاشی در تابستان، خطرات را نیز به حداقل می رساند. محلول پاشی نیترات که روی میوه اعمال می شود باید تمام سطح را بپوشاند تا موثر واقع شود. کاهش بار محصول می تواند از طریق هرس مناسب انجام شود. @jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
@jpz09113931202 کلیپ شناسایی اندامهای بارده درخت سیب لازم به ذکر هست که نام دیگر میخچه دارد هست که کارشناس تو ترتیب معرفی بعد برندی بایستی شاخه لامبورد رو معرفی میکرد که دارد رو عنوان کرد
هدایت شده از پیام سبز
ناسازگاری بین پایه و پیوندک در @jpz09113931202 علل ناسازگاری بعضی از ارقام گلابی برروی به
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلیپ متنی در زمینه فواید پیوند و علت عدم گیرایی پیوند در تک لپه ایها بهتر است جهت گیرایی بهتر لازم به ذکر هست که فعالیت پایه و پیوندک برابر و یا فعالیت پایه از پیوندک بیشتر باشد @jpz09113931202
ازت در گیاهان🍁🍀🌿 ازت جزء ساختمان کلروفیل بوده و در اثر کمبود آن گیاه به زردی می گراید که این زردی ابتدا از برگهای پایینی و مسن شروع می شود. اوره دارای 46 در صد ازت می باشد.از ترکیب آمونیاک و گاز کربنیک به دست می آید و در صد ازت آن دو برابر ازت سولفات آمنیوم می باشد. شبدر قادر به تثبیت ازت از طریق همزیستی با ریزوبیوم است. مصرف کودهای ازتی جذب توسط گیاه را افزایش می دهند. کودهای ازتی به دلیل حلالیت زیاد از آبشوئی تلف شده بنابراین کود های ازتی را هرچه نزدیکتر به زمان کاشت و زمانی که نیلز گیاه به ازت زیاد است مصرف شود. معمولا کودهای ازته مقداری هنگام و مقداری به صورت سرک و پس از کاشت مصرف می شود. کود ازتی با افزایش میزان شاخ و برگ و تعرق و نازک کردن اپیدرم حساسیت گیاه به بیماری را افزایش می دهد. سولفات آمنیوم دارای 21% ازت و 24%گوگرد می باشد. کود ازتی که بعد از گل دادن به غلات داده میشود مقدار پروتئین دانه را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد و بدین ترتیب کیفیت نانوایی را بهبود می بخشد. بیشتر در مواد آلی خاک وجود دارد که به تدریج تجزیه شده و به فرم معدنی در می آیند. @jpz09113931202
در مصرف زیادی کود های ازتی رشد رویشی را افزایش و مقاومت ساقه ها را در برابر عوامل نا مساعد جوی کاهش می دهد.موجبات خوابیدگی بوته ها را فراهم می کند.همچنین برای مقابله مصرف برای کوتاه کردن ساقه و کاشت گندمهای با ساقه قطور و دیواره ضخیم و تاخیر در مصرف کود ازتی نیز موثر است. عامل محدود کننده تولیدات کشاورزی؟-ازت زیرا معمولا میزان ازت خاک کمتر از مقدار مورد نیاز گیاه برای تولید حداکثر محصول می باشد. کمبود عنصر ازت میزان اسید آمینه علوفه را کاهش می دهد.ازت عنصر اساسی برای ساخت اسید آمینه و پروتئین است. ازت معدنی در خاک به صورت های ازت عنصری.ازت نیتراتی.ازت آمونیاکی. و ازت آلی وجود دارد. تاثیر در مقاومت گیاه به سرما-مقاومت گیاه را کاهش می دهد.زیرا ازت باعث پرآب شدن سلولها و نازک شدن دیواره سلولی می شود. در مناطق پر باران و خاک سبک مصرف ازته در جند نوبت توصیه می شود چون به دلیل بارندگی زیاد و نفوذ پذیری زیاد خاک سبک احتمال شستشوی ازت در این شرایط زیاد است و باید ازت را در چند نوبت به اضافه کند @jpz09113931202 🪴مراحل آبیاری گندم ✖️ پنجه دادن: پنجه آب ✖️ ساقه رفتن : ساقاب ✖️ سنبله رفتن: خوشاب ✖️ گل رفتن: گل آب ✖️ دانه بستن : دان آب ▪️اولین آبیاری ( خاک آب ) برای بالا بردن درصد سبزی مزرعه و یکنواختی آن، آب باید در فاروها به ملایمت جریان داشته و تا سیاه شدن پشته ها و جذب آب بوسیله خاک  20-24 ساعت ادامه یابد 🔅 در اراضی رسی که خطر سله بستن زمین وجود دارد آبیاری دوم ( پنجه آب ) به فاصله 15 روز بعد از اولین آبیاری در صورت عدم بارندگی انجام شود ▪️با کاهش درجه حرارت و رسیدن سرما و خطر یخبندان در شب از آبیاری باید اجتناب نمود 🔅گندم در مرحله ساقه  و تشکیل سنبله حداکثر سرعت رشد را داشته و نیاز به آب و موادغذایی آن  باید تآمین گردد ▪️ساقاب: تآثیر در افزایش تعداد سنبله در واحد سطح و تعداد سنبلچه در هر سنبله داشته و باعث افزایش عملکرد میگردد 🔅 مرحله دانه بستن از نظر انتقال مواد غذایی از برگها به دانه و در نتیجه افزایش وزن هزار دانه و عملکرد اهمیت  دارد ▪️ در اراضی که محدودیت آب دارد با کشت ارقام زودرس در تاریخ مناسب میتوان آب آبیاری آخر را صرفه جویی کرد 📸جالبه بدونید که بر پایه تحقیقات باستان‌شناسی اولین انسان هایی که به کشاورزی و کاشت گندم رو آوردند برای نان نبود؛ بلکه برای تهیه آبجو بوده! +در واقع آبجو قبل از نان اختراع شده!
✅✅نکته هایی در رابطه با کوددهی به صورت سطحی و چالکود: ✅تجربه در چندین موارد مشاهده شده نشان داده است که بعد از اينکه درخت به خواب رفت، اقدام به دهي ورمی کمپوست در چالکود نماييد و تاخير جايز نيست تا از اب باران حداکثر بهره برده شود. ✅یکی از عیوب قرار گرفتن و پاشیدن کود بر روی سطح زمین ابشستگی است که بعد از ابیاری در انتهای جوی ته نشین میشوند. ✅دومین عیب پاشیدن کود بر روی زمین، تشویق ریشه های سطحی به حرکت به سمت سطح زمین برای جذب عناصر غذایی از کود را دارند و زمانی که ریشه به سمت بالا حرکت نموده، در فصل گرما قسمت سطحی خاک سریعتر خشک شده و تشنگی، ریشه را میسوزاند . ✅کود مرغ خالص خیلی پرهزینه بوده و کود گاو خالص هم ارزش غذائی پائینی داراست و اگر نپوسیده باشه ممکن است حتی خاک را فقیر هم بکند. به نظر میرسد که مخلوط این دو بهتر باشد.(البته دقت شود که برای مناطق با خاک شور، استفاده از کود مرغی به علتی شوری بالا، توصیه نمیگردد . استفاده از کود گاوی جهت اصلاح خاک مناسب تر است). ✅فلسفه استفاده از کود های ارگانیک بیشتر اصلاح ساختار خاک اطراف ریشه هست تا ریشه بتواند بخوبی رشد نموده و عناصر غذایی را جذب نماید. ✅بهتر است به بهانه نرفتن ادوات پول خود را صرف سطحی ریختن کود نکنید. ✅از دیگر معایب کوددهی سطحی، بذر علفهای موجود در کود دامی به علت حضور در سطح خاک، اماده سبز شدن است. در مواردی مشاهده شده است که در کود دهی سطحی بعد از پخش کود تیلر زده میشود، که 30 سانت خاک با کود مخلوط میشود و باید گفت که باز مقرون به صرفه است تا سطحی بریزیم اما باید بدانیم که هرگز با تیلر سی سانت کود پایین نمیرود بخشی از آن در قسمت یک سانتی و بخشی پایین تر میرود ✅به یقین میتوان گفت که اگر کشاورزان نصف اين كودي كه سطحی داده بودند را چالكود كرده بودند حداقل، دو برابر جواب ميگرفتند. ✅چالکود بسته به نوع درخت و سن آن در عمق های مختلف زده میشود و میتواند بستر مناسبی را برای ریشه فراهم نمايد @jpz09113931202