eitaa logo
پیام سبز
2.2هزار دنبال‌کننده
677 عکس
1.1هزار ویدیو
14 فایل
با سلام و ارادت خدمت یکایک دوستان _کانال پیام سبز جهت جمع اوری علوم کاربردی کشاورزی و تجارب کشاورزان و انتقال این دستاوردها به علاقمندان ایجاد شد مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال:: @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
ازت در گیاهان🍁🍀🌿 ازت جزء ساختمان کلروفیل بوده و در اثر کمبود آن گیاه به زردی می گراید که این زردی ابتدا از برگهای پایینی و مسن شروع می شود. اوره دارای 46 در صد ازت می باشد.از ترکیب آمونیاک و گاز کربنیک به دست می آید و در صد ازت آن دو برابر ازت سولفات آمنیوم می باشد. شبدر قادر به تثبیت ازت از طریق همزیستی با ریزوبیوم است. مصرف کودهای ازتی جذب توسط گیاه را افزایش می دهند. کودهای ازتی به دلیل حلالیت زیاد از آبشوئی تلف شده بنابراین کود های ازتی را هرچه نزدیکتر به زمان کاشت و زمانی که نیلز گیاه به ازت زیاد است مصرف شود. معمولا کودهای ازته مقداری هنگام و مقداری به صورت سرک و پس از کاشت مصرف می شود. کود ازتی با افزایش میزان شاخ و برگ و تعرق و نازک کردن اپیدرم حساسیت گیاه به بیماری را افزایش می دهد. سولفات آمنیوم دارای 21% ازت و 24%گوگرد می باشد. کود ازتی که بعد از گل دادن به غلات داده میشود مقدار پروتئین دانه را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد و بدین ترتیب کیفیت نانوایی را بهبود می بخشد. بیشتر در مواد آلی خاک وجود دارد که به تدریج تجزیه شده و به فرم معدنی در می آیند. @jpz09113931202
در مصرف زیادی کود های ازتی رشد رویشی را افزایش و مقاومت ساقه ها را در برابر عوامل نا مساعد جوی کاهش می دهد.موجبات خوابیدگی بوته ها را فراهم می کند.همچنین برای مقابله مصرف برای کوتاه کردن ساقه و کاشت گندمهای با ساقه قطور و دیواره ضخیم و تاخیر در مصرف کود ازتی نیز موثر است. عامل محدود کننده تولیدات کشاورزی؟-ازت زیرا معمولا میزان ازت خاک کمتر از مقدار مورد نیاز گیاه برای تولید حداکثر محصول می باشد. کمبود عنصر ازت میزان اسید آمینه علوفه را کاهش می دهد.ازت عنصر اساسی برای ساخت اسید آمینه و پروتئین است. ازت معدنی در خاک به صورت های ازت عنصری.ازت نیتراتی.ازت آمونیاکی. و ازت آلی وجود دارد. تاثیر در مقاومت گیاه به سرما-مقاومت گیاه را کاهش می دهد.زیرا ازت باعث پرآب شدن سلولها و نازک شدن دیواره سلولی می شود. در مناطق پر باران و خاک سبک مصرف ازته در جند نوبت توصیه می شود چون به دلیل بارندگی زیاد و نفوذ پذیری زیاد خاک سبک احتمال شستشوی ازت در این شرایط زیاد است و باید ازت را در چند نوبت به اضافه کند @jpz09113931202 🪴مراحل آبیاری گندم ✖️ پنجه دادن: پنجه آب ✖️ ساقه رفتن : ساقاب ✖️ سنبله رفتن: خوشاب ✖️ گل رفتن: گل آب ✖️ دانه بستن : دان آب ▪️اولین آبیاری ( خاک آب ) برای بالا بردن درصد سبزی مزرعه و یکنواختی آن، آب باید در فاروها به ملایمت جریان داشته و تا سیاه شدن پشته ها و جذب آب بوسیله خاک  20-24 ساعت ادامه یابد 🔅 در اراضی رسی که خطر سله بستن زمین وجود دارد آبیاری دوم ( پنجه آب ) به فاصله 15 روز بعد از اولین آبیاری در صورت عدم بارندگی انجام شود ▪️با کاهش درجه حرارت و رسیدن سرما و خطر یخبندان در شب از آبیاری باید اجتناب نمود 🔅گندم در مرحله ساقه  و تشکیل سنبله حداکثر سرعت رشد را داشته و نیاز به آب و موادغذایی آن  باید تآمین گردد ▪️ساقاب: تآثیر در افزایش تعداد سنبله در واحد سطح و تعداد سنبلچه در هر سنبله داشته و باعث افزایش عملکرد میگردد 🔅 مرحله دانه بستن از نظر انتقال مواد غذایی از برگها به دانه و در نتیجه افزایش وزن هزار دانه و عملکرد اهمیت  دارد ▪️ در اراضی که محدودیت آب دارد با کشت ارقام زودرس در تاریخ مناسب میتوان آب آبیاری آخر را صرفه جویی کرد 📸جالبه بدونید که بر پایه تحقیقات باستان‌شناسی اولین انسان هایی که به کشاورزی و کاشت گندم رو آوردند برای نان نبود؛ بلکه برای تهیه آبجو بوده! +در واقع آبجو قبل از نان اختراع شده!
✅✅نکته هایی در رابطه با کوددهی به صورت سطحی و چالکود: ✅تجربه در چندین موارد مشاهده شده نشان داده است که بعد از اينکه درخت به خواب رفت، اقدام به دهي ورمی کمپوست در چالکود نماييد و تاخير جايز نيست تا از اب باران حداکثر بهره برده شود. ✅یکی از عیوب قرار گرفتن و پاشیدن کود بر روی سطح زمین ابشستگی است که بعد از ابیاری در انتهای جوی ته نشین میشوند. ✅دومین عیب پاشیدن کود بر روی زمین، تشویق ریشه های سطحی به حرکت به سمت سطح زمین برای جذب عناصر غذایی از کود را دارند و زمانی که ریشه به سمت بالا حرکت نموده، در فصل گرما قسمت سطحی خاک سریعتر خشک شده و تشنگی، ریشه را میسوزاند . ✅کود مرغ خالص خیلی پرهزینه بوده و کود گاو خالص هم ارزش غذائی پائینی داراست و اگر نپوسیده باشه ممکن است حتی خاک را فقیر هم بکند. به نظر میرسد که مخلوط این دو بهتر باشد.(البته دقت شود که برای مناطق با خاک شور، استفاده از کود مرغی به علتی شوری بالا، توصیه نمیگردد . استفاده از کود گاوی جهت اصلاح خاک مناسب تر است). ✅فلسفه استفاده از کود های ارگانیک بیشتر اصلاح ساختار خاک اطراف ریشه هست تا ریشه بتواند بخوبی رشد نموده و عناصر غذایی را جذب نماید. ✅بهتر است به بهانه نرفتن ادوات پول خود را صرف سطحی ریختن کود نکنید. ✅از دیگر معایب کوددهی سطحی، بذر علفهای موجود در کود دامی به علت حضور در سطح خاک، اماده سبز شدن است. در مواردی مشاهده شده است که در کود دهی سطحی بعد از پخش کود تیلر زده میشود، که 30 سانت خاک با کود مخلوط میشود و باید گفت که باز مقرون به صرفه است تا سطحی بریزیم اما باید بدانیم که هرگز با تیلر سی سانت کود پایین نمیرود بخشی از آن در قسمت یک سانتی و بخشی پایین تر میرود ✅به یقین میتوان گفت که اگر کشاورزان نصف اين كودي كه سطحی داده بودند را چالكود كرده بودند حداقل، دو برابر جواب ميگرفتند. ✅چالکود بسته به نوع درخت و سن آن در عمق های مختلف زده میشود و میتواند بستر مناسبی را برای ریشه فراهم نمايد @jpz09113931202
🌳🍑 جلوگيري از كوتاهي عمر درختان و 🌳پايه مناسب استفاده از پايه هاي بذري هلو با توجه به حساسيت بسيار زياد آن به خاكهاي سنگين و صدمه بسيار زيادي كه در خاكهاي سنگين مي بيند به هيچ عنوان پيشنهاد نمي گردد پايه نظير GF677 بهترين پايه براي شرايط خاكهاي خشك و قليايي كه عمده ترين زمينهاي تحت كشت و پرورش هلو و شليل در ايران است مي باشد. در خاكهاي با بافت سنگين كه در بعضي از نقاط كشت و كار درختان هلو و شليل مي باشد بهتر است از پايه هاي مقاوم به خاكهاي سنگين نظير كلونهاي سلكسيوني آلو يا پايه هاي هيبريدي بين گونه اي با آلو نظيار پايه هاي پنتاويا سنت جولين استفاده نمود. 📏🌱عمق نهال يكي از مشكلات كشت درختان هلو عميق كاشتن نهال و زير خاك رفتن طوقه درختان مي باشد. اين مسئله در بعضي از مناطق كشت و كار هلو در هنگام كاشتن نهال و در بعضي ديگر بعلت خاك دادن دستي و تدريجي در اطراف طوقه رخ مي دهد. بايد در طول رشد و پرورش درختان هلو و شليل از به زير خاك رفتن طوقه بشدت به دليل افزايش كوتاهي عمر جلوگيري نمود. 💧 در خاكهاي بسيار سنگين و فشرده كاربرد آرامتر آب براي نفوذ كافي، تسطيح زمين قبل از كاشت و كاشت درختان بر روي پشته و ايجاد بسترهاي مناسب جهت كاشت درخت و سبك نمودن خاك استفاده از بقاياي گياهي و كود سبز به مقدار زياد از پوسيدگي طوقه و مسئله آب راكد جلوگيري مي كنند. ❄️سرمازدگي يكي از عوامل موثر در كوتاهي عمر، سرمازدگي زمستانه مي باشد. در مناطق با خطرسرمازدگي جهت جلوگيري از آن بهتر است از كاشت درختان در مناطق خيلي پست بشدت جلوگيري به عمل آورد و همچنين از هرس پاييزه بدليل تحريك كامبيوم و بروز پديده PTSL (كوتاهي عمر) به شدت جلوگيري بعمل آورد. استفاده از سيستم آب پاش و يا گرم نمودن باغ با استفاده از بخاري هاي پلار جهت جلوگيري از سرمازدگي بدون شك در اين پديده موثر خواهد بود. 🍂نماتد نماتدهاي كه به شكل پارازيت گياهي مي باشند مشكلاتي را براي سلامتي گياه ايجاد مي نمايند. اين نماتدها در مراحل اوليه باعث افزايش حساسيت به بعضي فاكتورها نظير رطوبت و مواد غذايي و سپس منجر به كاهش عملكرد و كاهش رشد درخت مي شوند. ميزان صدمه به وسيله اين نماتدها ممكن است با فاكتورهاي نظير نوع اندازه درخت، ميزان تغذيه و عمر درخت و رطوبت بستگي داشته باشد. در اينگونه از خاكها بايد از پايه هاي مقاوم به نماتد نظير نماگارد استفاده نمود. 🍑🌽كشت توام محصولات باغي و زراعي كشت توام محصولات باغي و زراعي در اغلب باغاتي كه مشكل كوتاهي عمر مشاهده مي شود وجود دارد بطوري كه كشت يونجه و ساير گياهان علوفه اي در فاصله بين رديف هاي درختان هلو و شليل به فراواني ديده مي شود. با توجه به متفاوت بودن نياز آبي اين گياهان و از طرفي ميزبان قرار گرفتن اين گياهان براي بسيار از آفات و بيماريها اين روش بسيار نامناسب مي باشد. در باغات هلو و شليل استفاده از ساير گياهان علوفه اي و غيره بايد پرهيز نمود. 🌳ناسازگاري پايه و پيوندك انتخاب پايه هاي مناسب و سازگار براي درختان هلو و شليل يكي از مسائل مهم در كشت و پرورش آنها مي باشد. استفاده از پايه هاي معمولاً باعث ناسازگاري در محل پيوند پس از 6 تا 8 سال شده و درختان از محل جدا گشته و باعث خشكيدگي مي شود. ✂️ در هلو استفاده از هرس سنگين و مناسب بسيار مفيد مي باشد زيرا ميوه بر روي شاخه هاي يكساله تشكيل مي شود. برداشتن شاخه هاي غير بارده و بلند تقريباً 4 هفته قبل از برداشتن ميوه هلو به ميزان قابل توجهي اندازه ميوه و تشكيل گل را در سال بعد زياد مي نمايد. ساير شاخه ها در هرس سبز مي توانند به ميزان يك سوم قطع شوند. با مديريت مناسب در هرس مي توان يك توزيع مناسب كربوهيدراتها در اندامهاي درخت به وجود آورد. بطور کلی گلدهی در درختان ميوه به حالات زير انجام می شود : 1.گلدهی و تشکيل روی شاخه های رشد جاری ( ) 2. گلدهی روی شاخه های يک ساله ( و ) 3. گلدهی روی شاخه های چند ساله ( ، و ) دانستن این مطالب در مبحث مهم و کارا میباشد @jpz09113931202 🍑اقليم مناسب اين درخت طالب آب و هواي گرم در فصل رشد مي باشد و نياز سرماي آن بين ارقامي كه در حال حاضر در كشور موجود مي باشد بين 1000- 500 ساعت مي باشد، بنابر اين تامين ساعات سرمايي موثر ضروري مي باشد. اين درخت در خاكهاي با هدايت الكتريكي 1.7 كاهش عملكرد از خود نشان نمي دهد ولي در هدايت الكتريكي 4.3 به ميزان 50 % از عملكرد آن كاهش پيدا مي كند. @jpz09113931202
☘☘نکات فراموش شده در تغذیه گیاهان ✅هميشه ريزش گل‌ها و جوان نشان از كمبود عناصر عذايي نيست اين پديده خود تنكي (Self thinning) نام دارد و يك امر طبيعي مي‌باشد ✅بطوريكه در درختان ميوه دانه دار فقط 5 تا 8 درصد، در درختان ميوه هسته دار 10 تا 20 درصد و در مركبات تنها 3 تا 5 درصد از گل‌ها به ميوه تبديل مي‌شوند ✅نكته‌ي ديگر اين كه ريزش گل و ميوه‌هاي جوان در درختاني كه ميوه‌هاي كوچك دارند ( و ) مشكلي ايجاد نمي‌كند اما در ميوه‌هاي درشت نظير ، ، و بويژه قبل از برداشت مي‌تواند موجب تلفات سنگين گردد. ✅استفاده بيش از حد از نيتروژن در درختان سيب باعث بروز پديده‌ي آبگزيدگي (Water core) در ميوه‌ها مي‌شود ✅استفاده بيش از حد از نيتروژن در درختان "به" و "گلابي" احتمال آلودگي شاخه‌ها به آتشك (Fire Blight) را افزايش مي‌دهد ✅كمبود در موجب ترشح صمغ در درختان مي شود ✅يك پديده نامطلوب در آلبالو و گيلاس به نام تركيدگي ناشي از باران (Rain cracking) وجود دارد كه مي توان آن را با تا حدودي كنترل كرد ✅درختان ميوه‌ي آجيلي بيشتري نسبت به ديگر عناصر جذب مي‌كنند ✅جذب توسط گياه در صورت وجود آمونيوم كمتر و در حضور نيترات بیشتر می باشد. @jpz09113931202
وقتی گچ برای اصلاح خاک استفاده میشود باید کل سطح کرت اصلاح بشود.دادن یک لایه نازک یک سانتیمتری حدودی به کل سطح خاک سپس تیلر و آخر کار آبیاری شود.محاسبه مقدار گچ مورد نیاز بسته به هدفی که استفاده میشود متفاوت است . بعضی مواقع فقط مشکل قلیاییت سدیم داریم .بعضی وقتها علاوه بر سدیم مشکل تلخی و قلیائیت منیزیمی را هم همزمان داریم.بعضی مواقع خاک شور و قلیا نیست و فقط مشکل سنگینی بافت خاک و رسی بودن خاک است...حتی بافت خاک بسته به اینکه سبک باشد یا سنگین مقدار گچ و میزان اصلاح مورد نیازش فرق میکند.به عنوان مثال در یک خاک شنی SAR ده خاک را وارد کلاس قلیا کرده ولی در یک خاک شنی SAR 14 میتواند مشکلی برابر س.آ.ر ده شنی ایجاد کند. بهتر است بسته به حجم آبی که سالانه وارد یک هکتار خاک میشود مقدار طوری محاسبه شود شود که در طول سال از خاک شسته شود..به عنوان مثال حلالیت گچ بطور متوسط 2.65 گرم بر لیتر آب است.در یک مترمکعب آب آبیاری 2.65 کیلو گچ حل میشود.وقتی سالانه به عنوان مثال یک هکتار پسته 9000 متر مکعب دریافت میکند میتوان مقدار کل گچی را که آب میتواند حل کرده و منجر به اصلاح خاک بشود محاسبه کرد. گچ را هر چقدر کمتر و بصورت اقساط به زمین بدهیم بهتر است.راجع به اثر بخشی گچ نباید کم حوصله باشیم بقول خارجی ها اثرش over night و یک شبه نیست.. @jpz09113931202
با توجه به حلایت گچ که 2/65در هزار میباشد یعنی به ازای هرلیتر 2/65گرم و به ازای هر متر مکعب 2/65کیلوگرم چنانچه مصرف اب در باغی 5000 متر مکعب باشد این حجم اب قدرت حلالیت 13250 کیلوگرم یا حدود 13 تن گچ را دارد بنابراین در چنین باغی بهتر است از این مقدار گچ کشاورزی بیشتر استفاده نشود زیرا در فرایند جایگزینی کاتیونی و کاهش پی اچ تناژ بالاتر از حد محاسبه کمتر موثر بوده و سبب عوارض زیاد بود گچ پودری در خاک و افزایش هزینه اصلاح خاک میگردد از گچ برای اصلاح شوری و اصلاح اسیدیته و افزایش کیفیت خاک استفاده میشود البته این روش محاسبه در حالت مقدماتی میباشد که چنانچه بایستی میزان دقیق ان بدست اید عوامل دیگری بایستی مد نظر قرار گیرد @jpz09113931202
محاسبه مقدار گچ کشاورزی برای اصلاح خاک @jpz09113931202 نحوه محاسبه CEC=18=ظرفیت تبادل کاتیونی ESP=26=درصد سدیم تبادلی برای تبدیل ESP به 10 26_10=16 16×18=288÷100=2/88 2/88×14=40 اگردرجه خلوص گچ50درصد باشد به 40×2=80 80تن گچ کشاورزی لازم هست اگر برای پوشش 50 درصد باغ لازم باشد 80÷2=40 40 تن گچ کشاورزی جهت اصلاح یک متر خاک جهت جایگزینی Caبه جای Naلازم هست
آیا میتوان از گچ ساختمانی برای اصلاح باغات استفاده کرد؟ یا ژیپسgypsum همان سولفات کلسیم است. البته در طبیعت سه نوع سولفات کلسیم داریم که فقط یک نوع آن مناسب استفاده در کشاورزی بطور مستقیم می باشد. این سه فرم شامل: 1- سولفات بدون آب یا unhaydrate است. در معادن سنگ گچ این شکل سولفات کلسیم مربوط به قسمتهای عمقی که در معرض هوادیدگی قرار نگرفته اند و آبی جذب نکرده اند میباشد. البته گچ ساختمانی هم که از کوره بیرون می آید همین فرم است. این گچ چنانچه به خاک داده شود بلافاصله بعد از جذب آب سخت و محکم میشود. بنابراین نباید در باغ استفاده بشود. 2-دومین شکل گچ یا سولفات کلسیم همان گچ آبدارCaSO4.2H2O گچ کشاورزی agricultural gypsum است. این شکل گچ همان گچی است که برای اصلاح خصوصیات نامطلوب خاک و آب توصیه میشود. 3-سومین شکل سولفات کلسیم یک فرم بینابینی دو نوع فوق الذکر است.این فرم سولفات کلسیم را سمی هیدرات ژیپسومsemihydrate gypsum. میگویند. فرمول آن CaSO4.0.5 H2O است. خیلی کمتر در طبیعت یافت میشود. به عنوان یک محصول واسطه ای بین آنهیدرات و گچ کشاورزی است. در صورت موجود بودن بهتر است به عنوان ماده اصلاحی استفاده نشود..موفق باشید.. @jpz09113931202 وقتی گچ برای اصلاح خاک استفاده میشود باید کل سطح کرت اصلاح بشود.دادن یک لایه نازک یک سانتیمتری حدودی به کل سطح خاک سپس تیلر و آخر کار آبیاری شود.محاسبه مقدار گچ مورد نیاز بسته به هدفی که استفاده میشود متفاوت است . بعضی مواقع فقط مشکل قلیاییت سدیم داریم .بعضی وقتها علاوه بر سدیم مشکل تلخی و قلیائیت منیزیمی را هم همزمان داریم.بعضی مواقع خاک شور و قلیا نیست و فقط مشکل سنگینی بافت خاک و رسی بودن خاک است...حتی بافت خاک بسته به اینکه سبک باشد یا سنگین مقدار گچ و میزان اصلاح مورد نیازش فرق میکند.به عنوان مثال در یک خاک شنی SAR ده خاک را وارد کلاس قلیا کرده ولی در یک خاک شنی SAR 14 میتواند مشکلی برابر س.آ.ر ده شنی ایجاد کند. بهتر است بسته به حجم آبی که سالانه وارد یک هکتار خاک میشود مقدار طوری محاسبه شود شود که در طول سال از خاک شسته شود..به عنوان مثال حلالیت گچ بطور متوسط 2.65 گرم بر لیتر آب است.در یک مترمکعب آب آبیاری 2.65 کیلو گچ حل میشود.وقتی سالانه به عنوان مثال یک هکتار پسته 9000 متر مکعب دریافت میکند میتوان مقدار کل گچی را که آب میتواند حل کرده و منجر به اصلاح خاک بشود محاسبه کرد. گچ را هر چقدر کمتر و بصورت اقساط به زمین بدهیم بهتر است.راجع به اثر بخشی گچ نباید کم حوصله باشیم بقول خارجی ها اثرش over night و یک شبه نیست.. @jpz09113931202
🍅 علت ریزش میوه قبل از برداشت: دلایل زیادی در مورد ریزش میوه درختان قبل از رسیدن وجود دارد. بی جهت نگران نشوید ،ریزش میوه ممکن است طبیعی یا مربوط به آفت یا محیط باشد. با مشاهده و ارزیابی دقیق میتوان علت این ریزش را مشخص نمود و با انجام اقدامات مناسب میتوان از ریزش طبیعی میوه درختان که در اثر بروز برخی تغییرات در مراحل مختلف رشد بوجود می آید جلوگیری کرد ریزش در نتیجه عوامل زیر است👇👇 1- عدم توانایی درخت در تامین مواد غذایی برای تعداد زیاد میوه تشکیل شده روی درخت میباشد. گلدهی خیلی زیاد و گرده افشانی گسترده موجب تولید میوه به تعداد بیش از توان درخت در حفظ فیزیولوژیکی آن میگردد. درخت در تلاش برای ذخیره انرژی ،میوه های اضافی را می اندازد. اساسا" ،تنک کردن طبیعی در نتیجه رقابت بین میوه هاست. 2- عوامل نامساعد محیطی از قبیل سرما ،گرما و تغییرات ناگهانی رطوبت موجب ریزش میوه های نارس میشود. 3- شرایط خاک در اثر آبیاری نامنظم ، 4- کمبود عناصر غذایی نیز موجب ریزش میوه درختان میگردد. تشخیص کمبود عناصر غذایی در صورت بروز کمبود چند عنصر غذایی اغلب مشکل میباشد. تجزیه برگی می تواند به تشخیص کمبود نوع عنصر غذایی کمک نماید. 5- گاهی در اثر باد بردگی علفکش ها ممکن است ریزش میوه درختان بوجود آید. 6- خسارت آفات و بیماری ها روی درختان میوه ایجاد ریزش می‌کنند که یک علائم مشخص تولید میکنند که با مشاهده علائم فعالیت آفات و بیماریها می توان به علل ریزش میوه ها پی برد. ریزش میوه قبل از رسیدن : بطور کلی عوامل زیر می توانند موجب ریزش میوه قبل از رسیدن گردند: - عوامل محیطی ( باد شدید ، دمای کم و یا زیاد ، رطوبت ... ) - ژنتیکی ( ارقام حساس و یا مقاوم به ریزش ... ) - هورمونی ( اثرات هورمون اکسین ، سیتوکنین ، جیبرلین ... ) - برخی آفات و بیماری ها ( مانند کرم سیب و پوسیدگی مغز میوه ... ) - نوع تغذیه ( عناصری چون ازت ، روی ، بر ... ) - محققان شایع ترین دلیل ریزش میوه را عدم تلقیح مناسب در زمان گرده افشانی میدانند. @jpz09113931202