علایم کمبود #پتاسیم در #گردو👆
🔘سوزش حاشیه برگ ها
کمبودها را با بیماری اشتباه نگیریم🤝
@jpz09113931202
هدایت شده از دانستنیها
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قبل از اینکه بری بازار برای خرید تره بار این کلیپ رو ببین به کارت میاد
#آموزشی
#سلامتی
@jpz09399909120
#کود
#فسفر
@jpz09113931202
کودهای #فسفر
غالباً درصد فسفر کودهای شیمیائی را بصورت درصد اکسید فسفر ذکر می نمایند. اسید فسفریک که از تجزیه مواد آلی خاک حاصل می شود قابل جذب گیاه است، اما بصورت #کود شیمیائی مصرف نمی شود. قسمت اعظم کود فسفره ای که به خاک داده می شود. بوسیله کلسیم در خاک های قلیائی و بوسیله آهن و آلومینیم در خاکهای اسیدی تثبیت می گردد. معمولاً تا کود فسفره ای که به خاک داده می شود در سال اول بصورت قابل جذب گیاه باقی می ماند و بخش کمی نیز طی سالهای آینده قابل جذب گیاه می گردد.میزانهای فوق الذکر با روش کوددهی، بافت و ترکیب خاک ، سوابق مصرف کود فسفره در خاک و مقدار کود فسفری که مصرف می شود بستگی دارد. چون میزان محلول بودن و حرکت کود فسفره در خاک بسیار محدود است می بایستی کودهای فسفره را قبل از کاشت به خاک داد و آنها را مستقیماً در ناحیه توسعه ریشه قرار داد. حداکثر میزان محلول فسفر در pH 6 تا ۵/۶ مشاهده می شود. بنابراین رساندن pH خاک به این حدود می تواند در افزایش محلول بودن و جذب فسفر موثر باشد. از کانال پیام سبزتغییر pH خاک در خاکهای اسیدی با اضافه کردن آهک و در خاکهای قلیائی با اضافه کردن گوگرد یا کودهای اسیدی انجام پذیر است. مصرف مقدار زیادی کود حیوانی نیز می تواند در نقصان pH خاک مفید باشد. میزان محلول بودن کودهای فسفره نیز متغیر است
@jpz09113931202
علت قرمز نشدن گوجه فرنگی به صورت علمی
زمانیکه موقع برداشت و چیدن گوجه فرنگیها فرا میرسد، فاصله روزها کوتاهتر میشود و دمای هوا کاهش پیدا میکند؛ در نتیجه این عوامل مادهی کلروفیل درون گوجهها شروع به حل شدن میکند و بهجای آن مادهای به نام لیکوپن درون گوجه فرنگیها به وجود میآید. این فرآیند سبب میشود که رنگ گوجه فرنگی از سبز به قرمز تغییر پیدا کند. در واقع عدم به وجود آمدن لیکوپن درون گوجه فرنگی علت قرمز نشدن گوجه فرنگی است. لیکوپن ماده قرمز رنگی است که درون گوجه فرنگی و چندین میوه قرمز دیگر نظیر هندوانه به وجود میآید و علت قرمز شدن این میوهها است. شاید شنیدن این نکته برایتان جالب باشد که لیکوپن ماده بسیار مفیدی است که خواص فراوانی را دارد و از ایجاد چندین نوع سرطان در انسان جلوگیری میکند.
گوجه فرنگی سبز رنگ به غیر از مقداری طعم و مزه ترشی، طعم خاص دیگری را ندارد و در این زمان درون گوجه فرنگی سبز رنگ گازی بنام اتیلن به وجود میآید که سرعت تکامل و قرمز شدن رنگ گوجه فرنگی را افزایش میدهد و باعث میشود که گوجه زودتر بالغ و قرمز رنگ شود. گاز اتیلن اسید موجود در گوجه فرنگی را کم و میزان شیرینی آن را افزایش میدهد و باعث میشود که گوجه فرنگی نرمتر و رسیدهتر شود و قابل خوردن باشد. البته ناگفته نماند که گاز اتیلن در میوههای دیگری نظیر موز نیز وجود دارد و فرایند بلوغ موز را افزایش میدهد و باعث تسریع در فرآیند زرد رنگ تر شدن موز میشود.
عوامل تاثیر در قرمز نشدن گوجه فرنگی
1_ریشه زایی درست بوته : ریشه در تغذیه گیاهان نقشی مهم و اساسی را برعهده دارد. وقتی بوتههای گیاه گوجه فرنگی توسط ریشه بهخوبی تغذیه شوند، هم بر تعداد گوجه فرنگیها افزوده میشود و هم با گسترش ریشه در اعماق خاک و بهخاطر قرار گرفتن تمامی عناصر غذایی در اختیار ریشه، گوجه فرنگی با کیفیت و مرغوبیت بالایی رشد میکند و تمامی عناصر در اختیار آن قرار میگیرد؛ از اینرو رنگ گوجه فرنگی قرمز و مطلوب میشود و طعم خوشمزه و مناسبی را پیدا میکند.
2_ گلدهی : گلدهی گوجه فرنگی یکی از عوامل تاثیر گذار در تولید گوجه های رسیده و خوش رنگ است
3_ نور و دمای مناسب محیط : نور یکی از مهمترین عوامل در تبدیل گوجههای سبز رنگ به گوجههای قرمز و خوشرنگ اسب. زمانیکه نور به میزان کافی و اندازه لازم به قسمتهای نرسیده و سبز رنگ گوجه فرنگی برسد؛ گوجهها بهمرور زمان به رنگ قرمز تبدیل میشوند که میتوان آنها را به فروش رساند. نور کافی یکی از عوامل مهم در رنگ آوری گوجه فرنگی بهشمار میآید؛ چونکه بخش درونی گوجه فرنگی در مقایسه با بخش خارجی آن از خاصیت رنگپذیری کمتری برخوردار است که در صورت دریافت نور کمتر از کیفیت و قرمزی رنگ گوجهها کاسته میشود و مردم نیز تمایلی به خرید آن نشان نمیدهند، پس میتوان با دادن نور کافی به گوجهها آنها را قرمز و خوشرنگ نمود.
4_ آبیاری مناسب : یکی دیگر از راهکارهای بدست آوردن گوجههای خوشرنگ و قرمز آبیاری منظم گوجه فرنگی است؛ چونکه بوته گوجه فرنگی نباید تحت تنش آبی قرار بگیرد، منظور از تنش آبی و کمبود آب یا آبیاری بیشتر از نیاز بوته است که هر دوی اینها از عوامل کاهش دهنده رنگ قرمز گوجه فرنگی به حساب میآیند.
علت قرمز نشدن گوجه فرنگی
بهترین کود برای قرمز شدن گوجه فرنگی::
در میان کودهای موجود در بازار کود پتاس بالا ارگانیک یکی از مفیدترین کودهای موجود در روند تسریع قرمز شدن گوجه فرنگی است. این کود رنگدانه کاروتنوئید موجود در گوجه فرنگی را بهطور مستقیم تحت تاثیر قرار میدهد و باعث رنگ گیری بهتر آن میشود. کود پتاس بالا توان جذب گیاه گوجه فرنگی را بالا میبرد و منابع گیاهی-معدنی مورد نیاز برای گوجه فرنگی را فراهم میکند و باعث افزایش کیفیت گوجه فرنگیهای تولیدی میشود.
کود پتاس بالا میزان تثبیت پتاسیم توسط ریشه گوجه فرنگی را افزایش میدهد و به اصلاح خاک میپردازد، در نتیجه شرایط مساعدی را برای بهبود کیفیت و بهتر شدن رنگ قرمز گوجه فرنگی به وجود میآورد. مواد ارگانیک تشکیل دهنده کود پتاس بالا از عناصر متحرک و سبکی تشکیل شدهاند که برخلاف کودهای شیمیایی هیچگونه زیانی را به گیاه نمیرساند و بهخاطر ارگانیک بودن خود حتی در فصل زمستان نیز بهسرعت توسط ریشه گیاه جذب میشوند.از کانال پیام سبز
کود پتاس بالا با به حداقل رساندن مصرف آب باعث کاهش هزینههای مصرفی و افزایش سودآوری کشاورزان میشود. از دیگر مزایای کود پتاس بالا میتوان به از بین بردن لکههای سبز بر روی سطح گوجه فرنگی و یکدست شدن رنگ گوجه فرنگی و همینطور افزایش جذب کودهای دیگر و بالا بردن جذب ازت و پتاسیم با عناصر میکرو مانند آهن و منیزیم را نام برد.
#گوجه_فرنگی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلاهبرداری حتی تو گل و بنسای 🪴
قابل توجه علاقمندان اماتور بنسای
#ترفند
#آموزشی
#بنسای
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کاشت بلوط واهمیت آن
کاشت بلوط در ظروف دور ریختنی پلاستیکی.
علت کاشت درختان مثمر بومی بلوط اهمیت آنها و کم آب بودن و عمر طولانی 2 هزار ساله است.
#ایده
#بازیافت
#طبیعت
#فرهنگی
@jpz09113931202
✍👆🍇 مشخصات انگور «سوییت شاپر»
- حبه های این انگور مستطیلی یا لولهای هستند، در واقع به شکل کشیده و باریک می باشند. رنگ این انگور آبی مایل به کبود و گاهی سیاه می باشد. انگور «شاپر» گوشتی و بی دانه است. و نسبت به دیگر انگورهای سیاه، شیرین تر است. #انگور «سوییت شاپر» قبل از رسیدن در ابتدا به رنگ سبز است.
@jpz09113931202
(((نحوه محاسبه مقدار گرمای مورد نیاز گلخانه ))).
فرمول ساده زیر به ما کمک می کند.
محاسبه مقدار گرمای مورد نیاز گلخانه = (U x A x [C-D]) + 10%
U = ضریب انتقال حرارت پوشش گلخانه
A = مساحت کل گلخانه شامل سقف و دیوار ها
C = دمای مناسب داخل گلخانه
D = حداقل دمای بیرون از گلخانه
10% = جبران تلفات انرژی ناشی از کار فن تهویه و باز و بسته شدن درب و دریچه ها
مثال
به عنوان مثال اگر گلخانه ای دارای پوشش پلاستیکی دو جداره باشد و کل مساحت پوشش آن که شامل دیوارها و سقف گلخانه می شود، حدود 500 متر برآورد شده باشد.
هم چنین دمای داخلی مناسب آن گلخانه 27 درجه سانتی گراد و دمای بیرون گلخانه 10- درجه سانتی گراد باشد، طبق فرمول فوق میزان حرارت لازم برای این گلخانه به صورت زیر خواهد بود.
3/42 x 500 x (27 – (-10)) = 1710 x 37 = 63270 + 10% = 69597 KCAL/H
به عبارتی این گلخانه، در هر ساعت به 70 هزار کیلو کالری گرما نیاز دارد.
#گلخانه
#محاسباتی
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#علمی
#پژوهشی
#هرس
ازجمله دلایل عدم استفاده از مواد پوششی شیمیایی در پوشش محل برش پیوند همین موضوع کاهش کالوس زایی میباشد که موکدا تاکید میشود که در پوشش برش تاج و برش پوست رو پیوندک از چسبهای باغبانی و رنگ و چسب استفاده نشود تا با افزایش پینه زایی گیرایی پیوند بیشتر شود
@jpz09113931202
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تا به حال گیاه وانیل رو دیدین !؟
وانیل دومین ادویه گران قیمت جهان است. ساحل شرقی ماداگاسکار حدود 80 درصد نیاز جهان را تولید میکند.
اینجا در هر دوره برداشت حداقل 40 میلیون گل وانیل وجود دارد. این گل فقط یک روز در سال باز شده و آماده باروری میگردد.
فقط در صورت بارور کردن موفق این گل هست که اصطلاحاً لوبیای وانیل رشد میکند. داخل این کیسه دانه ها و روغنی وجود داشته که از آن در صنایع مختلف همچون تولید بستنی استفاده میشود.
#وانیل
@jpz09113931202
وانیل (نام علمی: Vanilla) گلهایی معمولاً با شکل و رنگ عجیب دارند و سیستم خاصی برای انتقال گرده گل به حشرات مهمان دارند. دانه این گیاه جزو کوچکترین دانه گیاهان در جهان است. بسیاری از گونههای این گل نمیتوانند بدون وجود نوع قارچ به رشد خود ادامه دهند. این گیاهان گلدار بسیار زیبا، دارای بیش از ۱۵۰۰۰ نوع هستند و بیشتر در جنگلهای پرباران مناطق گرم، یافت میشوند. ریشه ی آنها مواد غذایی درون هوای مرطوب را جذب میکند. معمولاً هر نوع ثعلب، توسط یک نوع حشره بارور میشود، اما برخی از آنها توسط حلزون یا مرغهای مگس خوار گرده افشانی میشوند. قیمت برخی از ثعلبهای کمیاب، برابر با قیمت یک اتومبیل است. ثعلب در ایران در تولید شیرینی و بستنی استفاده میشود.
وانیل | چگونه گیاه “وانیل” را در منزل پرورش دهیم ؟
“وانیل” یا ورق قٌماری میوه گیاهی است از خانواده ثعلب هاOrchidaceae، این گیاه دارای پایه ای رونده بوده بومی جنگلهای مرطوب قاره آمریکا است.دانه های این گیاه را پس از فرآوری تخمیر می کنند تا عطر مطبوع آنها بیرون بیاید و عموماً بصورت پودر یافت میشود
تکثیر و پرورش گیاه وانیل
وانیل یا ورق قٌماری میوه گیاهی است از خانواده ثعلب هاOrchidaceae، این گیاه دارای پایه ای رونده بوده بومی جنگلهای مرطوب قاره آمریکا است.دانه های این گیاه را پس از فرآوری تخمیر می کنند تا عطر مطبوع آنها بیرون بیاید و عموماً بصورت پودر یافت میشود و در بعضی موارد آنرا با الکل اتیل و آب مخلوط کرده که بصورت عصاره وانیل به بازار عرضه میشود که عموماً حاوی 35% الکل می باشد. عصاره وانیل ممکن است دارای شکر، شربت ذرت و یا پروپیلن گلیکول نیز باشد. معروفترین کاربرد این گیاه در ایران در شیرینی پزی و ساخت بستنی است.سرخپوستان توتوناک سازندگان اولیه وانیل بودند.وانیل پس از زعفران گران قیمت ترین ادویه است. وانیل برای اولین بار در قرن شانزدهم میلادی توسط آزتک ها استفاده میشد. فاتحان اسپانیایی، در سراسر آمریکای میانه و مکزیک امروزی مردمانی را یافتند که از وانیل در نوشیدنی ها و غذاهایشان استفاده میکردند.
پس از آن وانیل به اسپانیا آورده شد و برای طعم و عطر دهی یک نوشیدنی شکلاتی استفاده شد. این نوشیدنی از مخلوط دانه های کاکائو، وانیل، ذرت، آب و عسل درست شده بود. دامنه مصرف این نوشیدنی به انگلستان ، فرانسه و در اوایل قرن هفدهم میلادی به کل اروپا گسترده شد.
درخت وانیل گیاهی است پایا خزنده یا بالا رونده ،دارای ساقه سبز دراز،برگهای متناوب،پهن،نرم،ضخیم،بیضی شکل و نوک تیز سبز و تعداد زیادی ریشه های هوایی که از کنار هر برگی بیرون می اید که با کمک آنهابه تنه درختان مجاور می چسبد و بالا می رود.

پرورش گیاه وانیل
نحوه تکثیر گیاه
تکثیر و زراعت گیاه وانیل به سختی صورت می گیرد و بنابراین وانیل طبیعی گران می باشد. تکثیر گیاه وانیل معمولاً از طریق قلمه ساقه صورت می گیرد. در دانه های سبز و بی طعم کشت شده وانیل وجود ندارد. این دانه ها باید جهت تولید وانیل به 3 تا 6 ماه فرآوری نیاز دارد. بهترین وانیل از غلافهایی به دست می آید که طول آنها 25 تا 15 سانتی متر و قطر آنها 12 تا 10 میلی متر است. در موقع برداشت محصول سبز رنگ است ولی بعدا تیره رنگ می شود.
تاریخچه وانیل
این گیاه ابتدا در مکزیک و گواتمالا پرورش پیدا کرده و در هیچ جای دیگر دنیا نبوده. اسپانیایی ها پس از رسیدن و تسلط بر مکزیت تلاش کردند در جاهای دیگری این گیاه را بکارند که البته با ناکامی مواجه شدند. اما قدرت اسپانیایی ها موجب شد که آنان سالیان دراز یک تازه میدان بازار جهانی وانیل باشند.
در سال 1873 میلادی یک گیاه شناس بلژیکی به نام شارل مورن (charles Morren) توانست پی ببرد که نوع ویژه ای از زنبورها که در مکزیک پیدا می شوند و یک پرنده کوچک نوک تیز به نام (Humming birds) عامل اصلی انتقال هاگ یا گرده افشانی گیاه وانیل بوده و تولید مثل این گیاه تنها از طریق این دو موجود انجام می پذیرد.
شارل مورن توانست در گلخانه ای به صورت مصنوعی گرده افشانی را روی گیاه وانیل آزمایش کند. همزمان با وی در سال 1841 میلادی نیز یک برده سیاه پوست توانست پس از پی بردن به این سیستم طبیعی ، روش مصنوعی گرده افشانی برای گیاه وانیل را ابداع کند . نتیجه کار وی ، آزاد شدنش از قید بردگی بود.
امروزه در نقاط بسیاری از جهان به کشت و پرورش وانیل اقدام می شود اما محصولات با کیفیت ماداگاسکار و جزیره ( Reunion) و مکزیک در صدر آن قرار دارند. امروزه یک زن ماهر در مزارع وانیل می تواند با استفاده از یک خاربلند کاکتوس و یا بامبوس 1000 تا 15000 گیاه وانیل را به صورت مصنوعی باور کند.اندونزی (جاوه) ، زانزیبار و تاهیتی نیز از جمله تولید کنندگان وانیل به حساب می آیند.محصول ماداگاسکار و Reunion که به نام «وانیل بوربون» معروف است (به سبب نام قدیمی فرانسوی جزیره (Reunion) که در آن زمان II Bourbon نام داشت) دارای رنگ تیره تر و بویی بسیار قوی تر است.از کانال پیام سبز
کاشت ونگهداری گیاه وانیل
این گیاه بومی مناطق مرطوب و حاره و در جنگلهای مرطوب جنوب شرقی مکزیک و آمریکای مرکزی و هند غربی و آمریکای جنوبی می روید و ساقه های پیچیده ان تا ارتفاع حتی 100 متر نیز ممکن است برسند و تا بالاترین ارتفاع درختان بزرگ جنگلی نیز بالا می رود.
#وانیل
#تاریخ_کشاورزی
@jpz09113931202
ماده معطر وانیل از میوه این گیاه گرفته می شود.میوه آن به شکل غلاف لوبیا است و قبل از اینکه کاملا برسد آن را می چینند و خشک می کنند در موقع چیدن ،میوه ها عطری ندارند ولی پس از اینکه چیده شد در دوران خشک کردن و عمل آوردن ان ،عطر مطبوع وانیل در آن ایجاد می شود.گلهای آن به شکل خوشه و تعداد 20-15 گل در هر گروه و تلقیح گلها به طور طبیعی انجام نمی گیردو گلها را یکی یکی باید کمک کرد که تلقیح شوند،زیرا استیگماتهای گلها از یک تیغه ای پوشیده شده که تلقیح فقط به کمک حشراتی انجام می گیرد که به قدر کافی برای تلقیح گلها وجود ندارند به این علت است که برای داشتن ثمر کافی باید تلقیح مصنوعی نمود.به همین دلیل معمولا با هرس کردن وانیل ترتیبی می دهند که ارتفاع گیاه 3-2 متر بیشتر نشده است و گلها در دسترس انسان باشد.بهترین وانیل از غلافهایی به دست می آید که طول آنها 25-15 سانتی متر و قطر آنها 12-10 میلی متر است.در موقع برداشت محصول سبز رنگ است ولی بعدا تیره رنگ می شود.پس از برداشت معمولا غلافها را برای مدت 3-2 دقیقه در آب جوش 65-60 درجه فرو می برند ،بعد آنها را در داخل جعبه ای دو جداره که مابین دو جدار پشم گذارده شده می گذارند و مدت 24 ساعت داخل این جعبه سربسته نگهداری می شود و این یک گرم خانه طبیعی است که دراین مدت 24 ساعت نوعی تخمیر در آن انجام می گیرد.
پس از آن غلاف ها را بیرون آورده در محلی که به ارتفاع یک متر از سطح زمین باشد در مقابل نور خورشید آویزان می کنند که ضمن تهویه کامل با حرارت آفتاب خشک شود.این دوران خشک شدن تا یک هفته طول می کشد و در این مدت رنگ غلافها از سبزی به قهوه ای و قهواه ای تیره و سیاه تبدیل می شود و همین که کاملا نرم شد و شروع به پژمرده شدن نمود ،آنها را برای خشک شدن داخل گرم خانه می کنند که مدت 3-2 ماه می ماند وپس از اینکه رسوبت ان به 40-30 درصد می رسد آنها را از گرم خانه بیرون می آورند. وانیل اصل به شکل یک چوبه یا غلاف باریک سیاه رنگ است که باید آن را به وسیله یک چاقوی تیز شکافت و با پشت چاقو خمیر درون آن را درآورد و داخل سس ها یا خمیرها ریخت.
در واقع وانیل گیاهی است از خاندان ارکیده ها که در زمره گیاهان پیچکی به شمار آیند . بلندی آن ، گاهی به 10 متر هم می رسد و از بزرگ ترین اعضای گروه ارکیده هاست. غنچه زیبای آن به رنگ های سفید ، زرد و یا سبز است که تنها چند ساعت دوام می آورد. محصول این گیاه غلاف های بلندی به شکل غلاف های لوبیا می باشد که در حالت تازه بدون عطر و مزه هستند و پس از تخمیر ،تبدیل به شاخه یا غلاف خوشبوی وانیل می شوند.
روش مصرف:
بهترین روش مصرف ان به صورت گرد است و مقدار آن 2 - 25/0 گرم است.
گرد وانیل:برای تهیه گرد وانیل مقداری وانیل گرفته و معادل آن قند خرد کرده و هر دو را در هاون آهنی نرم کوبیده و از صافی ابریشمین بیرون کنند و نخاله ها را باز با همان مقدار قند داخل کرده خوب بکوبید و از الک نرم داروسازی رد کنند و با هم مخلوط می نمایند.
قرص وانیل:وانیل 30 گرم، قند 200 گرم، صمغ عربی 2 گرم، آب به مقدار کافی کوبیده و نرم با آب مخلوط کرده، قرص های وانیلی بسازید.
خواص وانیل
وانیل نوعی گیاه با گل های شیپوری است که برای درمان آکنه و جوش، کاهش وزن و رشد مو موثر است.
گیاه وانیل دارای گل های شیپوری شکل است. وانیل علاوه بر داشتن بوی مطبوع، خواص متعددی نیز دارد.
خواص ضدباکتریایی آن برای درمان آکنه مفید است و در پاکسازی پوست و کاهش جوش و آکنه موثر است.
غنی از آنتی اکسیدان است. علایم پیری مانند خط های ریز، چین و چروک و لکه های مربوط به سن را کاهش می دهد.
روغن آن باعث رشد مو می شود.
استشمام کردن بوی آن، افسردگی و اختلالات مربوط به اضطراب را برطرف می کند.
مصرف مکمل های وانیل همراه با ورزش و رعایت رژیم غذایی، باعث کاهش وزن می شود.
برای رفع حالت تهوع، چند قطره عصاره وانیل را در یک لیوان آب بریزید و به آرامی میل کنید.
عصاره این گیاه گلودرد، سردرد و سرفه را رفع می کند.
همانند کپساسین در فلفل، این ترکیب تاثیر مثبتی روی سیستم اعصاب مرکزی دارد. وانیل حاوی ماده ای است که با دندان درد و عفونت دندان مقابله می کند.از کانال پیام سبز
علایم مربوط به قاعدگی را برطرف می کند.
دارای خواص ضدالتهابی است و التهاب پوست را کاهش می دهد.
مخلوطی از کمی عصاره وانیل، یک لیوان آب ولرم و کمی شکر، می تواند تب کودکان را کاهش دهد و با عفونت مقابله کند.
#وانیل
#دارویی
@jpz09113931202
.. #پرورش_قارچ_در_منزل روش کار : ابتدا بستر خود را انتخاب نمایید اگر از کاه استفاده می کنید بهتر است ابتدا کاه ها را خرد کنید ( کاه های خرد نشده نیز قابل کاشت می باشند). برای ضدعفونی کردن کاه ها باید آنها را بجوشانید. برای این کار بهتر است کاه ها را درون کیسه های پلاستیکی ریخته و آنها را به مدت 45 دقیقه در آب جوش قرا دهید ( 45 دقیقه از زمانی که آب به جوش می آید). کاه ها را به مکان تمیز برده و 24 ساعت منتظر بمانید تا آب اضافی آن خارج گردد .
رطوبت مطلوب به نحوی است که وقتی یک مشت کاه را در دست فشار می دهید چند قطره آب از آن بچکد. قبل از ریختن کاه ها (بستر ) در پلاستیک ( پلاستیک های خیاری) بهتر است چند سوراخ در کیسه پلاستیک ایجاد نمایید.
کاههای ضد عفونی شده را تا ارتفاع حدود 20 – 30 سانتیمتر در داخل کیسه های پلاستیکی ریخته و با دست خوب فشرده نمایید، سپس بر روی آن یک لایه بذر بپاشید و این عمل را تا پر شدن کامل پلاستیک انجام دهید. برای فشرده شدن کاه ها بهتر است یک سوراخ در وسط کیسه ایجاد نماییم و در نهایت درب پلاستیک را ببندید. میزان بذر هر کیسه بستگی به مقدار کاه و اندازه کیسه حدود 200-500 گرم می باشد . میزان رطوبت دما نور و دیگر شرایط در دوره های رشد بسیار مهم است .
کیسه های آماده شده را به مکانی تمیز و فاقد آلودگی با حرارت 20-30 درجه سانتیگراد برده .میزان دما در هفته اول بسیار مهم می باشد .
بعد از سفید شدن کامل پلاستیکها با میسلیومها ( 20 تا 30 روز بعد از کاشت ) پلاستیکها را با تیغ برش دهید و یا آنها را به طور کامل از بسته جدا نمایید تا قارچها فضای مناسب برای رشد داشته باشند. تامین رطوبت در این دوره بسیار اهمیت دارد. مناسبترین رطوبت هوا 85 تا 90 درصد می باشد .
حداکثر تا یک هفته بعد از برش پلاستیکها قارچهای کوچک در بدنه بستر ظاهر و پس از چند روز بزرگ و قابل برداشت خواهند شد. بهترین زمان برداشت زمانی است که لبه های قارچ به سمت بالا بر نگردد . برای برداشت قارچ می توانید ساقه قارچ را با دست گرفته و بپیچانید. در صورت رعایت کامل شرایط و حفظ دما، نور، رطوبت و غیره با روش فوق می توانید 3-4 هفته قارچ برداشت نمایید. فاصله کیسه ها از یکدیگر حدود 30 سانتیمتر باید باشد تا از تداخل کلاهکهای قارچ با یکدیگر جلوگیری گردد .
در مکان های کوچک برای حفظ رطوبت می توانید با اسپری نمودن بدنه بستر از خشک شدن آن جلوگیری کنید و اگر چنانچه بدنه بستر خشک شد می توان نسبت به آبیاری آن اقدام نمود. برای بالا بردن میزان رطوبت می توانید کف اطاق را دائما با آب خیس نمایید، بهتر است از دستگاه بخار ساز یا در صورت امکان از کتری آب جوش استفاده کنید. برای تشکیل کلاهک و تغییر رنگ آن نور کافی لازم است. (مراجعه به درس قبل)
نور طبیعی اطاق، برای کشت کافی است. از ورود حشارت، بیماری ها و آلودگی ها به داخل مکان پرورش حتما ممانعت گردد و در صورت مشاهده مگسهای ریز ( مگس سرکه ) نسبت به مبارزه با آنها اقدام کنید.
در صورتی که بذر آماده استفاده می کنید به چند نکته باید توجه کنید:1- کیسه نایلونی حاوی بذر (اسپان) قارچ سالم بوده و فاقد پارگی یا چسب خوردگی می باشد.2- دانه های اسپان(بذر) قارچ فقط به رنگ قهوه ای(رنگ غلات) یا سفید(ناشی از رشد ریسه ها یا میسلیوم قارچ خوراکی) بوده و فاقد رنگ سبز یا سیاه یا نارنجی( بیماری کپکی) می باشد.3- داخل نایلون بذر(اسپان) قارچ فاقد هرگونه قطرات آب می باشد.4- دانه های بذر (اسپان) قارچ حالت دانه بندی داشته و در صورت چسبیدگی با فشار دست به راحتی دانه دانه شود. 5- پنبه درب نایلون بذر(اسپان) قارچ سالم بوده و آلوده و کثیف نباشد. در صورت تهیه بذر (اسپان) قارچ مناسب، امکان نگهداری آن در یخچال (دمای 4- 6 درجه بالای صفر) تا 21 روز میسر می باشد.
#کاشت
#قارچ
@jpz09113931202
28.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#حلقه_برداری
#به
@jpz09113931202
به هیچ عنوان کامبیوم و بافت های عمیق تر نباید در روش های منظم حلقه برداری باغبانی آسیب ببینند. آسیب به کامبیوم از تشکیل پل های کالوس (تودۀ پینه ای که از لایه های زایندۀ پایه ایجاد می شود) در آن ناحیه جلوگیری می کند و آسیب آوند چوبی در تامین آب و مواد معدنی به تاج درخت اختلال ایجاد می کند. علاوه بر این، برش و آسیب در آوند چوبی از بازیابی کامل سطح بریده شده جلوگیری می کند.
🪴ویژگی های #زنبور بامبل
🔅فعالیت در هوای بادی و ابری
🔅خشونت کمتر نسبت به سایر گونه زنبورها
🔅ادامه فعالیت در دماهای بالاتر و پایینتر از محدوده فعالیت زنبورهای عسل
🔅حساسیت کمتر نسبت به جابه جایی کندو
🔅داشتن جثه بزرگتر و توانایی بیشتر در گرده افشانی گلها
🔅دارای قدرت لرزاندن گل که به بهبود گرده افشانی گیاهان کمک میکند از کانال پیام سبز
گلهای بدون شهد مثل گل #گوجه_فرنگی برای زنبورهای عسل چندان دلپذیر نیست! اما بامبل بهخوبی گلهای گیاه گوجه فرنگی را گرده افشانی میکند. گوجه فرنگی هایی که با بامبل گرده افشانی میشوند، به علت داشتن دانههای تلقیح شده بیشتر، علاوه بر اینکه ظاهری بهتر دارند، گوشتیتر بوده و سنگین میباشند. وجود زنبور بامبل در گلخانهها باعث افزایش حداقل 20 درصدی عملکرد محصولات گلخانه ای میشود. همچنین وجود این زنبور باعث کاهش مصرف سموم نیز میشود چرا که تولیدکنندگان مجبورند به خاطر وجود این زنبورها از سموم ایمنتری برای #گلخانه خود استفاده کنند.
@jpz09113931202
زنبور بامبل****
گلهای فاقد شهد مانند گل #گوجه_فرنگی و #کیوی برای #زنبور عسل چندان جالب نیستند در حالی که زنبورهای بامبل این گل ها را به خوبی گردهافشانی میکنند.
این زنبورها علاوه بر جمعآوری گرده، دارای قدرت لرزاندن گل هستند که زنبورهای عسل فاقد این قدرت میباشند. لرزش گلها میتواند به بهبود گردهافشانی گیاه و انتقال بهتر گردهها کمک نماید.
در شرایط گلخانه (رطوبت بالا و شدت تابش کم آفتاب) نسبت به زنبورهای عسل فعالترند.
از کانال پیام سبز
زنبورهای بامبل به دلیل داشتن جثه بزرگتر و توانایی بیشتر، در یک زمان ثابت توانایی گردهافشانی گلهای بیشتری را نسبت به زنبورهای عسل دارند.
زنبورهای بامبل رفتار تهاجمی کمتری نسبت به زنبورهای عسل داشته و کشاورز را کمتر مورد آسیب قرار میدهند.
زنبورهای بامبل در هوای بادی و ابری فعالیت کرده و مانند زنبورهای عسل در کندو باقی نمیمانند.از کانال پیام سبز
این زنبورها در دماهای پایین به فعالیت خود ادامه میدهند.
وجود زنبور بامبل در گلخانهها باعث افزایش حداقل 20 درصدی عملکرد محصولات گلخانه ای میشود.
#گلخانه
@jpz09113931202
*زنبور بامبل****
گلهای فاقد شهد مانند گل #گوجه_فرنگی و #کیوی برای زنبور عسل چندان جالب نیستند در حالی که زنبورهای بامبل این گل ها را به خوبی گردهافشانی میکنند.
زنبورهای بامبل از گرده به عنوان یک منبع پروتئینی برای نمو لاروها و ساخت کلونی استفاده میکنند.
همچنین این زنبورها به شهد گل به عنوان یک منبع کربوهیدرات برای تأمین انرژی نیازمند هستند.
وقتی گلهای یک محصول خاص (برای مثال گوجه فرنگی) شهد تولید نمیکند، کلونی باید به وسیله یک محلول قندی مکمل تغذیه شود.
به همین منظور در انواع تجاری، یک محلول غذایی آماده مصرف، حاوی محلول قندی، نگهدارنده و ماده رنگی (جهت مشخص بودن میزان محلول) در کندوها تعبیه نمودهاند.
این زنبورها علاوه بر جمعآوری گرده، دارای قدرت لرزاندن گل هستند که زنبورهای عسل فاقد این قدرت میباشند. لرزش گلها میتواند به بهبود گردهافشانی گیاه و انتقال بهتر گردهها کمک نماید.
در شرایط گلخانه (رطوبت بالا و شدت تابش کم آفتاب) نسبت به زنبورهای عسل فعالترند.
از کانال پیام سبز
زنبورهای بامبل به دلیل داشتن جثه بزرگتر و توانایی بیشتر، در یک زمان ثابت توانایی گردهافشانی گلهای بیشتری را نسبت به زنبورهای عسل دارند.
زنبورهای بامبل رفتار تهاجمی کمتری نسبت به زنبورهای عسل داشته و کشاورز را کمتر مورد آسیب قرار میدهند.
زنبورهای بامبل در هوای بادی و ابری فعالیت کرده و مانند زنبورهای عسل در کندو باقی نمیمانند.
این زنبورها در دماهای پایین به فعالیت خود ادامه میدهند.
به دلیل اثرات مثبت این زنبورها در گردهافشانی و بهبود عملکرد کمی و کیفی محصولات گلخانهای، کندوهای این #زنبور به صورت تجاری تولید شده و جهت استفاده گلخانهداران و تولیدکنندگان محصولات کشاورزی قابل دسترس است.
کندوهای تجاری زنبور بامبل دارای چهار قسمت اصلی شامل جعبه آشیانه، محفظه قندی، سیستم تهویه و دریچه پرواز است.
لازم به ذکر است که تعداد مورد نیاز این کندوها در هر گلخانه، به نوع گلخانه یا تونل، مساحت، فصل، رقم، تعداد گیاه در متر مربع و نوع محصول بستگی داشته و طبق توصیه شرکت تولیدی انجام میگیرد.
استفاده از این کندوها در انواع کشتهای گلخانهای (گوجه فرنگی، #فلفل دلمهای، #توت_فرنگی و...) توصیه میگردد و میتواند جایگزین مناسبی برای گردهافشانی دستی باشد.
@jpz09113931202
⭕️آبیاری صحیح
✅ از روش تشتکی استفاده کنید که هم برای چالکود و هم برای آبیاری در بهار مناسب است از کانال پیام سبز
✅ایجاد تشتک مثل تصویر👆نه اینکه درست پای درخت را گود کنید
✅#آبیاری صحیح درختان، در جلوگیری از بیماری های قارچی خیلی موثر هستش
✅آب نباید به تنه درخت برخورد داشته باشد چون در این صورت درخت دچار بیماری ها، مثل گموز خواهد شد
#احداث_باغ
@jpz09113931202
🪴بررسی مزایای #آبیاری تحت فشار
آبیاری تحتفشار در حقیقت سیستمی است که در آن آب با فشار بیشتر از یک اتمسفر در داخل لوله و اتصالات تعبیه شده در داخل زمین به جریان درآمده و جابجا میشود. در این روش آبیاری آب به کمک یک پمپ جریان پیدا میکند و با توجه به نوع آبیاری (بارانی، قطرهای و …) به مناطق مختلف زمین میرود
✖️صرفه جویی در مصرف آب
✖️عدم نیاز به تسطیح اراضی
✖️توزیع یکنواخت آب در مزرعه
✖️افزایش کمی و کیفی محصول
✖️سهولت در انجام عملیات زراعی
✖️قابل استفاده برای تمام گیاهان
✖️کنترل فرسایش خاک و رواناب سطحی
✖️جلوگیری از سله بستن و حفظ پوکی خاک
✖️عدم نیاز به ایجاد نهرهای خاکی درون مزرعه و نهرهای زهکشی از کانال پیام سبز
✖️امکان انجام آبیاری همراه با کودپاشی و سمپاشی و پخش یکنواخت آنها
✖️عدم نیاز به نیروی کارگر زیاد به دلیل ثابت بودن اجزای سیستم
✖️وارد نشدن بذر علفهای هرز به مزرعه به دلیل انتقال آب از طریق لوله ها
✖️عدم امکان رویش بذر علفهای هرز به دلیل مرطوب شدن فقط بخشی از سطح خاک اطراف ریشه ( آبیاری قطره ایی)
@jpz09113931202
نماتد کش پروکسین 500 پروفرت
محتویاتدرصد عناصر اگزامیل400ccسولفو سوکسینات سدیم500ccاکسین100cc
توضیحات:
این محصول ماده ای است که خاصیت نماتد کشی دارد.
نماتد ها ریز جاندارانی ذره بینی هستند که سبب پوسیدگی در ریشه می شوند و غده هایی بر روی آن ایجاد می کنند و مانع جذب آب و عناصر از طریق ریشه می شوند. به طور کلی علائم بیماریهای ناشی از نماتد ها شامل کوتولگی یا رشد کم، کمبود عناصر غذایی و پژمردگی است. در اثر نماتد پیچیدگی و تورم ساقه و برگ گیاه یونجه نیز بوجود می آید. در توت فرنگی نوکروز یا بافت مردگی در برگ یا جوانه برگی بوجود می آید، باعث گال گندم و… می شود.
اگزامیل موجود در این محصول روی سیستم عصبی نماتد اثر می گذارد و آن را مختل می کند و نماتد دیگر نمی تواند تغذیه کند و از بین می رود.
سوکسینات سدیم موجود در این محصول با اثر بر روی پوست کوتیکولی نماتد که کلیه سیستم های تنفسی و تناسلی این جاندار بر روی آن قرار دارد سبب از بین رفتن نماتد می گردد.
وجود اکسین که هورمونی ریشه زا است خسارت احتمالی ناشی از نماتد کش بر روی ریشه گیاهان را جبران می کند.
هشدار: در مرحله (طغیان نماتد سن 2) استفاده شود و قبل از استفاده ضدعفونی خاک با متام سدیم یا #واپام صورت گیرد. در سه نوبت استفاده از این محلول انجام شود، 15-20 روز یکبار.از کانال پیام سبز
موارد مصرف: کلیه گیاهان زراعی و باغی، سبزی و صیفی
نحوه مصرف: محلول پاشی، آبیاری
توصیه مصرف:
آبیاری8-10 لیتر در هکتار
#نماتد
#سم
@jpz09113931202