"
♻️انواع روش های مبارزه با آفت مینوز
1⃣ کنترل زراعی:
☑️ از اقدامات در این روش میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
👈از بین بردن علفهای هرزی که میزبان آفت هستند از اطراف زمین زراعی یا فضای گلخانهها.
👈حذف و از بین برگهای آلوده به آفت.
زیر و رو کردن خاک و هوادهی به خاک.
2⃣ کنترل فیزیکی:
☑️ نصب و قرار دادن تلههای زرد رنگ چسپناک:
کاربرد تلههای زرد رنگ چسبناک سالمتر و از نظر اقتصادی نیز مقرون به صزفهتر از مصرف حشرهکشها است. بعلاوه اینکه حشرهکشها برای محیط و طبیعت بسیار خطرناک و مضر است و این در حالی است که با استفاده از تلههای زرد رنگ چسبناک به راحتی میتوان تعداد دفعات کاربرد آفتکشها را کاهش داد. همچنین اگر تله های زرد رنگ در گلخانههایی با محیط کاملا ایزوله بهکار برده شود و از حشرهکشهای انتخابی مناسب در مواقع ضروری استفاده شود, در این صورت مدیریت موفقی حاصل خواهد شد.
⭕️مناسبترین ارتفاع برای نصب تلهها قرار گرفتن آنها در ارتفاع 50 سانتیمتری از سطح زمین میباشد که تقریبا بالای بوتهها است. همچنین بهترین فاصله برای نصب تلهها فواصل یک متری میباشد.
⭕️ نصب و قرار دادن توری های ضد حشره با سوراخهای ریز در قسمتهای ورودی و همچنین دریچههای مربوط به تهویه
3⃣ کنترل بیولوژیک:
✔️ استفاده از دشمنان طبیعی برای مبارزه با آفت مگس مینوز نیز یکی از روشهای کنترل و مبارزه بر علیه این آفت میباشد. مزیت روش بیولوژیکی در مبارزه با آفت بیخطر بودن ان برای محیط زیست میباشد بنابراین از اهمیت فراوانی برخوردار میباشد.
✔️ مگس مینوز هم مانند بقیه آفات دارای یک سری از دشمنان طبیعی است که میتوان از آنها برای مبارزه با این آفت استفاده کرد. از جمله دشمنان طبیعی مگس مینوز میتوان به گونه های مختلفی از زنبورهای پارازیتوئید (Dacnusa, Opius, Diglyphus) و مگس سینوزیا که خودش یک مگس شکارگر است اشاره داشت.
4⃣ کنترل شیمیایی:
🔴 یکی از روش های رایج در از بین بردن این نوع از آفت, استفاده از آفت کش هاست که مخصوص آن در بازار موجود میباشد.
🔘سموم موثر برای کنترل این آفت عبارت اند از:
( ابامکتین _ پریگارد _ پروتئوس_ کلروپیریفوس_ دلتامترین_ پرمترین_
فن والریت_ دی کلرروس_ اویسکت_ پروکلیم فیت _ روی اگرو( ماترین) ، کلرانترانی لیپرول_ سیرومازین _ دینوتفوران ) می توانند برای دفع و از بین بردن آفتمینوز بسیار موثر باشند.
#افت
#کنترل
#سم
@jpz09113931202
🍏🌿✍ نهال سیب سیاه (جرومین)
🍎🌿 - یکی از انواع نهال های سیب، که از «ایالات متحده آمریکا» نشأت گرفته، نهال سیب نهال سیاه(جرومین) است.
🍏🌿 - پایه ی اصلی این نهال ها به صورت بذر است. و بر این اساس، بسیاری از کشاورزان می توانند این سیب سیاه را پرورش دهند. این نهال یکی از نهال های بسیار کمیاب است، و به همین دلیل ممکن است هزینه ی خرید آن از بسیاری از انواع دیگر نهال بیشتر باشد.
🍎🌿 - میوه ی این نهال ماندگاری بسیار بالایی دارد. و می توان آن را برای مدت طولانی در یخچال نگهداری کرد.رنگ نهال سیاه، و گوشت داخل آن سفید است.
🍏🌿 - درخت سیب جرومین(سیب سیاه) رشد بسیار بزرگ و خیره کننده ای دارد، در واقع باید بدانید که رشد آن چنان زیاد است که، به عنوان یکی از نهال های سریعالرشد شناخته می شود.
🍎🍏🌿 کاشت:
🍎🌿 - نیاز به آبیاری نهال سیب جرومین، مانند بسیاری از نهال ها بسیار مهم است، و باید در مورد آن بسیار مراقب باشید.
سیستم آبیاری این نهال ها متنوع است. و شما باید سیستم آبیاری را بر اساس نوع خاک، و آب و هوا انتخاب کنید.
#سیب
@jpz09113931202
8.92M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
افت کنه گال زگیلی گردو و نحوه کنترل
#افت
#کنترل
#گردو
جهت ارائه مشاوره و برنامه کود و سم و اجرای پیوند با شماره 09113931202 تماس داشته باشید
پاشا _کارشناس کشاورزی و باغداری نوین
@jpz09113931202
آشنایی با افت گال گردو
کنه گال #گردو آفاتی است که با حمله به برگ درخت گردو مانع از عملیات فتوسنتز شده، همین عمل باعث ضعیف شدن درخت گردو و نرسیدن مواد مغذی به شاخه ها و میوه گردو می شود.
دلیل ایجاد گال گردو
گال گردو به خاطر کنه گال زگیلی به وجود می آید که به صورت کرم می باشد و دارای دو جفت پا است، این آفت روی برگ های درخت گردو گال هایی ایجاد می کند.
کرم گال معمولا در فصل تابستان به سمت جوانه های جدید رفته و سراسر فصل زمستان را به خواب زمستانی فرو می رود.
با گرم شدن هوا در فصل بهار از پوستک خود خارج شده و به سمت گل های درخت گردو و برگ های جوانه زده حرکت می کند. این آفت با ایجاد گال گردو همانطور که در بالا اشاره شد، مانع فتوسنتز و رشد میوه گردو می شود.
#آفت گال گردو مستقیما به سمت میوه های نارس حمله می کند، مانع رشد و رسیده شدن آن ها می شود. برای شناختن گال باید به ظاهر برگ درخت گردو دقت کنید، گال ایجاد شده توسط این آفت به رنگ زرد و نارنجی می باشد. همچنین از لحاظ ظاهر، کلا بصورت تورم و بر آمدگی هابی را روی برگ ایجاد می کند.
این بر آمدگی ها عملکرد یک پناه گاه را برای آفت گال گردو را انجام می دهد. کنه ها درون آن زندگی و در زمان گرما از آن خارج می شوند، با آنکه کرم گال ظاهر برگ ها را کلا تغییر می دهد ولی هدف اصلی آن میوه های نارس گردو می باشد.
پیشگیری از گال گردو
اگر به دنبال دفع آفت گال گردو از درختان باغ خود هستید، بهترین روش برای آن پیشگیری و مبارزه با این آفت می باشد، قبل از اینکه درخت گردو ی شما بیمار شود. برای این منظور باید به چند نکته اساسی دقت زیادی داشته باشید که عبارتند از:
تغذیه مناسب و کوددهی اصولی: تغذیه و کودهی نامتعادل و غیر استاندارد به درختان باعث می شود تا میزان مقاومت آن ها را کاهش داده، و درخت را آماده حمله انواع آفت بخصوص کرم گال گردو می کنید.
دقت در #آبیاری : آبرسانی نامنظم و نامنظم برای باغ شما بسیار خطر آفرین است. خشک نگه داشتن خاک، و یا رطوبت خیلی زیادی در خاک اطراف ریشه درخت، باعث میشود تا علاوه بر آفت گال گردو آفت و بیماری های دیگر نیز به راحتی به این حمله کند.
بهره بردن از روغنهای زمستانه: آنچه که تجربه نشان داده است روغن های زمستانه نیزتا حدودی می توانند از احتمال ابتلای درخت به آفت گال گردو بکاهد.
مراحل سمپاشی برای جلوگیری از وقوع گال گردو در درختان باغ گردو
معمولا بیشتر سمپاشی ها که برای جلوگیری از انواع آفت ها و بیماری ها انجام می شود، همگی در فصل بهار است و در دو مرحله انجام می شود. ولی سمپاشی که برای پیشگیری از وقوع گال گردو در درختان می شود کمی متفاوت تر می باشد. این مراحل عبارتند از:
مرحله اول سمپاشی:
اولین مرحله سمپاشی برای جلوگیری از شیوع کنه گال گردو فصل پاییز است. کشاورزان در فصل پاییز موظف هستند تا به ظاهر درخت گردو دقت زیادی کنند. معمولا در فصل پاییز که برگ های درختان می ریزد پیش از ریزش برگ ها به شکل ظاهری آن ها توجه کنید، اگر پشت برگ ها به رنگ قرمز باشد به معنای موجود گال در این برگ ها است که به سمت جوانه ها حرکت کرده اند، درختان را در این زمان سمپاشی کنید.
در مرحله دوم سمپاشی:
با آغاز فصل بهار برگ های جدیدی رویش پیدا می کند، کنه ها از پوست خارج شده و به سمت این برگ ها حرکت می کنند. این زمان بهترین فرصت برای سمپاشی می باشد. منتها به هنگام سمپاشی دقت داشته باشید که بارندگی وجود نداشته باشد. چون احتمال شستن آفت کش ها با بارندگی به هر اندازه هم که باید خیلی زیاد است. معمولا بهترین سم برای سمپاشی و مبارزه شیمیایی جهت جلوگیری از کنه گال گردو، استفاده کردن از سموم کنه کش می باشد.
بعد از رشد، این حشره زرد رنگ می شود، سپس به سمت قرمز و رنگ قهوه ای تیره تغییر رنگ می دهد. البته تغییر رنگ آن ها بعد از حمله و آلوده کردن درختان انجام می شود. فعالیت این کنه ها با جوانه زدن و شکوفه زدن درختان آغاز می شود که معمولا در ماه تیر و مرداد که دمای هوا بالا است فعالیت آنها نیز بیشتر می شود.
معمولاً جنس نر شرایط سرمایی را بیشتر دوست داشته و در این شرایط رشد بهتری دارد. ولی جنس ماده شرایط گرمایی و دمای هوای بالا را برای فعالیت می پذیرد. از این رو است که سم پاشی درختان برای از بین بردن آفت در دو مرحله فصل پاییز و فصل بهار انجام می شود.
درختان گردوی خود را به صورت مرتب و به شکل درست و متعادلی آبیاری و کوددهی کنید.
در فصل زمستان می توانید از روغن های زمستانه استفاده کنید
. همچنین شما می توانید از ترکیبات گوگردی هم به صورت سه مرحله ای برای از بین بردن این کنه ها استفاده نمایید. مراحل استفاده از ترکیبات گوگردی به صورت زیر است:
2 هفته قبل از شروع جوانه زدن درخت
4 هفته بعد از اینکه جوانه های درخت پدیدار شدند
مشاهده اولین علائم کنه ها روی برگ درختان گردو
#کنترل
@jpz09113931202
به نقل از مجله گود هاوسکیپینگ::یک سیستم امتیازدهی ارزش غذایی سبزیجات را بر اساس غلظت ویتامینها و مواد معدنی ضروری آنها تعیین میکند. سبزیجات سالمی مانند اسفناج و برگ چغندر حدود ۸۰ امتیاز دارند. تنها سبزیجاتی که امتیاز ۱۰۰ را کسب کرده است علف چشمه است!. علف چشمه فواید زیادی برای سلامتی دارد. ویتامین آ و پتاسیم آن بیشتر از کاهوی معمولی است و همچنین حاوی ویتامین سی بیشتری نسبت به پرتقال است.
جوانههای جوانتر علف چشمه طعم ملایمتر و ساقههای لطیف و توخالی دارند. آنها برای مصرف خام و افزودن به سالادها ایدهآل هستند. علف چشمه رسیده طعمی تند و فلفلی دارد و ساقههایش نیز سفت هستند، بنابراین حتماً باید پخته شوند.
این سبزی را میتوان به عنوان غذاهای سرخ کردنی یا آش و سوپها اضافه کرد، اما مانند هر سبزیجات دیگری مهم است که از پختن بیش از حد آنها خودداری کنید. سبزیجات هر چه بیشتر در معرض گرما قرار بگیرند ویتامین بیشتری از دست میدهند.
برای علف چشمه رسیده، شکستن برخی از ساقههای فیبری از طریق پخت و پز کمک میکند تا مواد مغذی بیشتری در دسترس قرار گیرند. بدن برای هضم این سبزی و تجزیه و جذب آن به زمان زیادی نیاز دارد. علف چشمه مدت زمانی طولانی در سیستم گوارشی بدن باقی میماند که در واقع برای بهبود عملکرد این سیستم بسیار مفید است.از کانال پیام سبز
علف چشمه همچنین حاوی مقادیر زیادی آهن، کلسیم و اسید فولیک است و مصرف آن به درمان کم خونی نیز کمک میکند. این سبزی به طور طبیعی در محیطهای مرطوب ومعتدل رشد میکند
#سلامتی
#آشپزی
#علف_چشمه
#بولاغ_اوتی
@jpz09113931202
خصوصیات و ویژگی های نهال گلابی ناشی (پرتقالی یا سیبی)::
نهال گلابی پرتقالی اولین بار در کشور چین پرورش یافته است امروزه نیز کشور چین به عنوان اصلی ترین صادر کننده میوه گلابی پرتقالی فعالیت می کند .نهال گلابی پرتقالی به دلیل داشتن میوه کمیاب و خاص بسیار پرفروش می باشد به همین دلیل فروش نهال این رقم گلابی در ایران رواج یافته است و ایران نیز یکی از تولید کننده های اصلی نهال گلابی پرتقالی می باشد نهال پربار و پر محصول گلابی پرتقالی زود بارده می باشد و معمولا از سال دوم شروع به باردهی می کند و محصول فراوانی تولید می کند همچنین این رقم گلابی به دلیل مقاومت بالا در برابر آب و هوای سرد و خشک محبوبیت زیادی ما بین باغداران مناطق کوهستانی پیدا کرده است .
میوه گلابی پرتقالی گرد و ظاهری شبیه به سیب دارد به همین دلیل به نام گلابی سیبی نیز شناخته می شود نکته هایی روی پوست این میوه وجود دارد رنگ میوه حاصل از نهال گلابی بسیار جذاب بوده و به رنگ نارنجی مایل به قهوه ای دیده می شود این میوه کمیاب و خاص طرفداران خود را داشته و از ارقام کلکسیونی محسوب می شود و میوه خاص و خوش رنگش کاملا بازار پسند می باشد . نهال گلابی پرتقالی دارای رشد متوسطی بوده و درخت آن به طور میانگین به ۵تا۶ متر می رسد به همین دلیل فضای زیادی را اشغال نمی کند و برداشت محصول آن آسان می باشد .
#گلابی
@jpz09113931202
در این بررسی به منظور استفاده از منابع ژنتیکی خودبارورگیلاس و دست یابی به ارقام پر محصولو سازگار، مطالعه ای با هدف تعیین خود(نا) سازگاری و بررسی خصوصیات کمی وکیفی رقم استلا در شرایط آب و هوایی مشهد طی چهار سال زراعی(92-1389) انجام شد. نتایج حاصل از بررسی خود(نا) سازگاری نشان داد که رقم استلا در شرایط آب و هوایی مشهد رقمی خودسازگار است و بین درصد تشکیل میوه آن در شرایط گرده افشانی آزاد و خودگرده افشانی طبیعی تفاوت معنی داری وجود ندارد. گلدهی رقم استلا از یازدهم فروردین شروع و تمام گل آن در 15 فروردین است. دوره رسیدن میوه آن حدود 67 روز است. استلا دارای عادت رشدی نیمه افراشته است. میوه بیضی شکل با میانگین وزن 71/7 گرم، وزن هسته 42/0گرم و طول دم میوه 92/20 میلی متر است. مواد جامد محلول در حدود 06/18 و اسید قابل تیتراسیون حدود 9/0 است. در نهایت استلا به علت خودباروی و عملکرد مناسب برای کشت در مناطق کشت و پرورش گیلاس قابل توصیه است.
معرفی گیلاس خودبارور استلا
#گیلاس
@jpz09113931202
معرفی گیلاس لاپینز :
منشا این رقم کشور آمریکا است. اندازه ی میوه بزرگ تا بسیار بزرگ است و میان رس و زود گل می باشد که به سرمای بهاره حساس است و در مناطقی با ریسک سرمازدگی بهاره کاشت این رقم توجیهی ندارد. تیپ رشدی درخت بصورت ایستاده با شاخه های قائم است. شکل میوه بصورت گرد تا قلبی شکل به رنگ قرمز تیره است و گوشت میوه کاملا سفت نسبت به ارقام دیگر است.از جمله مهمترین خصوصیت این رقم ،میوه مقاوم به ترک خوردگی است. بستر مناسب برای کاشت این رقم خاکهای عمیق شنی لومی است و ریشه های آن به خاک سنگین و مرطوب و آبیاری غرقابی بسیار حساس است. درختان گیلاس به آفتاب کامل نیاز دارند و در مناطق سایه دار رشد خوبی از خود نشان نمی دهند.
این رقم خودبارور میباشد
#گیلاس
@jpz09113931202
👆🌿🍐 گلابی رقم «آنجو» قرمز
#گلابی
@jpz09113931202
مشخصات گیاهشناسی گلابی
ميوه درخت گلابي مخروطي شكل، گوشتدار، شـيرين و يا ترش و شيرين ميباشد ميوه اين گياه از لحاظ گياهشناسي پوم است و جزء ميوههاي كاذب به شمار ميآيـد. ميـوه گلابي معمولي عمر انباري كوتاهي دارد به همين دليل بايد قبل از رسيدن كامل برداشت شود تا بتوان به راحتي به بازار رسانده شود
گلهاي گلابي خود ناسازگارند و براي گرده افشاني و توليد ميوه نياز به درخت گرده زاي مناسب دارند.
گلهاي گلابي بعد از ميوه هاي هسته دار باز مي شود و بهمين دليل خطر سرمازدگي گلها در اين درخت بسيار كمتر است
نياز آبي گلابي در حد متوسط است و شرايط نامناسب رطوبت را تحمل مي كند.
412.3K
#پیوند
@jpz09113931202
اگر پایه به سرما حساس تر از پیوندک باشد در سالهای خیلی سرد ، درخت پیوندی به کلی از ریشه خشک می شود در صورتی که اگر مقاومت پایه از پیوندک زیادتر باشد. هر زمان پیوندک در اثر سرما ازبین برود می توان دوباره ازریشه قوی یا زیاد پایه که در مقابل سرما استقامت کرده استفاده نمود و مجدداً آن را پیوند کرد.از کانال پیام سبز
پیوندک و پایه باید در یک درجه از فعالیت حیاتی باشند و اگر این امر به دلایلی ممکن نشود باید 👈( پایه ) نسبت به پیوندک جلو باشد یعنی دارای فعالیت بیشتر باشد.به عبارت دیگر پایه باید قبل از پیوندک از خواب زمستانی بیدار شده و شروع به فعالیت نماید ( در پیوند بهاره ) در غیر این صورت پیوندک قبل از جوش خوردن با پایه شروع به فعالیت کرده در اثر تبخیر و از دست دادن ذخیره ناچیز غذایی ، ونرسیدن مواد غذایی از پایه قبل از جوش خوردن خشک می شود.
بهتر است پیوندک را از قسمت وسطی شاخه تهیه نمایید زیرا جوانه های قسمت فوقانی خیلی جوان و ضعیف هستند و جوانه های تحتانی شاخه کم محصول می باشند.
⭕️بیماری اسکب سیب زمینی🥔
🔰مشهور به #بیماری جرب
🟡عامل: باکتری استرپتومایسس
🟡علایم:لکه و زخم های فرورفته،چوب پنبه ای و قهوه ای روی غده
〰〰〰🌺〰〰〰
🔴مبارزه:
✅ پرهیز از کاشت غده های بذری آلوده #سیب_زمینی
✅ رعایت تناوب ۳ الی ۴ ساله
✅نگه داشتن پی اچ خاک بین ۵ تا ۵.۳
✅ همینطورعدم استفاده از مواد آهکی
@jpz09113931202