eitaa logo
پیام سبز
2.4هزار دنبال‌کننده
741 عکس
1.3هزار ویدیو
22 فایل
🟥 When you start to believe in yourself, the universe work in your favor. 🟦 وقتی شروع میکنی به ایمان داشتن به خودت، جهان به نفع تو کار میکنه. مدیر کانال ::پاشا زانوسی لینک کانال در ایتا و تلگرام @jpz09113931202
مشاهده در ایتا
دانلود
خصوصیات و ویژگی های نهال گلابی ناشی (پرتقالی یا سیبی):: نهال گلابی پرتقالی اولین بار در کشور چین پرورش یافته است امروزه نیز کشور چین به عنوان اصلی ترین صادر کننده میوه گلابی پرتقالی فعالیت می کند .نهال گلابی پرتقالی به دلیل داشتن میوه کمیاب و خاص بسیار پرفروش می باشد به همین دلیل فروش نهال این رقم گلابی در ایران رواج یافته است و ایران نیز یکی از تولید کننده های اصلی نهال گلابی پرتقالی می باشد نهال پربار و پر محصول گلابی پرتقالی زود بارده می باشد و معمولا از سال دوم شروع به باردهی می کند و محصول فراوانی تولید می کند همچنین این رقم گلابی به دلیل مقاومت بالا در برابر آب و هوای سرد و خشک محبوبیت زیادی ما بین باغداران مناطق کوهستانی پیدا کرده است . میوه گلابی پرتقالی گرد و ظاهری شبیه به سیب دارد به همین دلیل به نام گلابی سیبی نیز شناخته می شود نکته هایی روی پوست این میوه وجود دارد رنگ میوه حاصل از نهال گلابی بسیار جذاب بوده و به رنگ نارنجی مایل به قهوه ای دیده می شود این میوه کمیاب و خاص طرفداران خود را داشته و از ارقام کلکسیونی محسوب می شود و میوه خاص و خوش رنگش کاملا بازار پسند می باشد . نهال گلابی پرتقالی دارای رشد متوسطی بوده و درخت آن به طور میانگین به ۵تا۶ متر می رسد به همین دلیل فضای زیادی را اشغال نمی کند و برداشت محصول آن آسان می باشد . @jpz09113931202
در این بررسی به منظور استفاده از منابع ژنتیکی خودبارورگیلاس و دست یابی به ارقام پر محصولو سازگار، مطالعه ای با هدف تعیین خود(نا) سازگاری و بررسی خصوصیات کمی وکیفی رقم استلا در شرایط آب و هوایی مشهد طی چهار سال زراعی(92-1389) انجام شد. نتایج حاصل از بررسی خود(نا) سازگاری نشان داد که رقم استلا در شرایط آب و هوایی مشهد رقمی خودسازگار است و بین درصد تشکیل میوه آن در شرایط گرده افشانی آزاد و خودگرده افشانی طبیعی تفاوت معنی داری وجود ندارد. گلدهی رقم استلا از یازدهم فروردین شروع و تمام گل آن در 15 فروردین است. دوره رسیدن میوه آن حدود 67 روز است. استلا دارای عادت رشدی نیمه افراشته است. میوه بیضی شکل با میانگین وزن 71/7 گرم، وزن هسته 42/0گرم و طول دم میوه 92/20 میلی متر است. مواد جامد محلول در حدود 06/18 و اسید قابل تیتراسیون حدود 9/0 است. در نهایت استلا به علت خودباروی و عملکرد مناسب برای کشت در مناطق کشت و پرورش گیلاس قابل توصیه است. معرفی گیلاس خودبارور استلا @jpz09113931202
معرفی گیلاس لاپینز : منشا این رقم کشور آمریکا است. اندازه ی میوه بزرگ تا بسیار بزرگ است و میان رس و زود گل می باشد که به سرمای بهاره حساس است و در مناطقی با ریسک سرمازدگی بهاره کاشت این رقم توجیهی ندارد. تیپ رشدی درخت بصورت ایستاده با شاخه های قائم است. شکل میوه بصورت گرد تا قلبی شکل به رنگ قرمز تیره است و گوشت میوه کاملا سفت نسبت به ارقام دیگر است.از جمله مهمترین خصوصیت این رقم ،میوه مقاوم به ترک خوردگی است. بستر مناسب برای کاشت این رقم خاکهای عمیق شنی لومی است و ریشه های آن به خاک سنگین و مرطوب و آبیاری غرقابی بسیار حساس است. درختان گیلاس به آفتاب کامل نیاز دارند و در مناطق سایه دار رشد خوبی از خود نشان نمی دهند. این رقم خودبارور میباشد @jpz09113931202
👆🌿🍐 گلابی رقم «آنجو» قرمز @jpz09113931202 مشخصات گیاه‌شناسی گلابی ميوه درخت گلابي مخروطي شكل، گوشتدار، شـيرين و يا ترش و شيرين مي‌باشد ميوه اين گياه از لحاظ گياه‌شناسي پوم است و جزء ميوه‌هاي كاذب به شمار مي‌آيـد. ميـوه گلابي معمولي عمر انباري كوتاهي دارد به همين دليل بايد قبل از رسيدن كامل برداشت شود تا بتوان به راحتي به بازار رسانده شود گلهاي گلابي خود ناسازگارند و براي گرده افشاني و توليد ميوه نياز به درخت گرده زاي مناسب دارند. گلهاي گلابي بعد از ميوه هاي هسته دار باز مي شود و بهمين دليل خطر سرمازدگي گلها در اين درخت بسيار كمتر است نياز آبي گلابي در حد متوسط است و شرايط نامناسب رطوبت را تحمل مي كند.
412.3K
@jpz09113931202 اگر پایه به سرما حساس تر از پیوندک باشد در سالهای خیلی سرد ، درخت پیوندی به کلی از ریشه خشک می شود در صورتی که اگر مقاومت پایه از پیوندک زیادتر باشد. هر زمان پیوندک در اثر سرما ازبین برود  می توان دوباره  ازریشه قوی یا زیاد پایه که در مقابل سرما استقامت کرده استفاده نمود و مجدداً آن را پیوند کرد.از کانال پیام سبز پیوندک و پایه باید  در یک درجه از فعالیت حیاتی باشند و اگر این امر به دلایلی ممکن نشود باید 👈( پایه ) نسبت به پیوندک جلو باشد یعنی دارای فعالیت بیشتر باشد.به عبارت دیگر پایه باید قبل از پیوندک از خواب زمستانی بیدار شده و شروع به فعالیت نماید ( در پیوند بهاره ) در غیر این صورت پیوندک قبل از جوش خوردن با پایه شروع به فعالیت کرده در اثر تبخیر و از دست دادن ذخیره ناچیز غذایی ، ونرسیدن مواد غذایی از پایه قبل از جوش خوردن خشک می شود. بهتر است پیوندک را از قسمت وسطی شاخه تهیه نمایید زیرا جوانه های قسمت فوقانی خیلی جوان و ضعیف هستند و جوانه های تحتانی شاخه کم محصول می باشند.
⭕️بیماری اسکب سیب زمینی🥔 🔰مشهور به جرب 🟡عامل: باکتری استرپتومایسس 🟡علایم:لکه و زخم های فرورفته،چوب پنبه ای و قهوه ای روی غده 〰〰〰🌺〰〰〰 🔴مبارزه: ✅ پرهیز از کاشت غده های بذری آلوده ✅ رعایت تناوب ۳ الی ۴ ساله ✅نگه داشتن پی اچ خاک بین ۵ تا ۵.۳ ✅ همینطورعدم استفاده از مواد آهکی @jpz09113931202
معرفی «جیاس» یا نظام‌های میراث کشاورزی مهم جهان    «جیاس» یا نظام‌های میراث کشاورزی مهم جهانی( GIAHS)* در سال 2002 در جریان اجلاس جهانی توسعه پایدار در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی، از سوی فائو به عنوان یک ابتکار مشارکتی جهانی برای حفاظت و مدیریت تطبیقی ارائه و از سال 2015 یک ردیف اعتباری ویژه برای آن اختصاص داده شد. سازمان‌های IFAD ، GEF، ISESCO و دانشگاه‌های UN سایر اسپانسرهای «جیاس» هستند. کمیته ملی «جیاس» در ایران  تحت عنوان NIAHS در سال 1393بر اساس حکم مقام عالی وزارت در سطح وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شد از کانال پیام سبز «جیاس»  نه به عنوان یک محصول خاص و یا جفرافیا بلکه به عنوان یک نظام و سیستم مطرح است. مناطقی که با این سیستم در فائو ثبت جهانی می‌شوند از امتیازات زیادی برای رونق در سطح جهانی برخوردار شده و محصولاتی که در این سیستم تولید و بیرون می آیند دارای گواهی و برند GIAHS شده و قابلیت عرضه به بازارهای جهانی و صادراتی پیدا می‌کنند و در نتیجه از افزایش قیمت تقریبی 50 الی 60 درصدی برخوردار می شوند. ایران در حال حاضر توانسته است تنها یک نظام میراث مهم کشاورزی جهانی GIAHS تحت عنوان « نظام کشاورزی مبتنی بر قنات کاشان» را به عنوان اولین نظام میراث مهم کشاورزی در  FAO ثبت نماید و هشت پروپوزال را برای ارسال به فائو در دست بررسی و مطالعه دارد که عبارتند از : سیستم استهبانات سیستم کشمش ملایر سیستم نیریز سیستم آلوی(خرو) نیشابور سیستم کاشان سیستم گناباد سیستم کشاورزی خانوادگی زعفران تربت جام سیستم باغات سنتی اطراف قزوین ارائه شده توسط دانشگاه بین المللی امام خمینی قزوین   معرفی نظام‌های میراث کشاورزی مهم جهانی-فائو    برای هزاران سال، جوامع کشاورزان، دامداران، آبزی پروران و بهره برداران از جنگل؛ نظام‌های کشاورزی پیچیده، متنوع و (از نظر محلی) سازگار شده‌ای را بسط و گسترش داده‌اند. این نظام‌ها در طول زمان از طریق آزمون، ترکیب دانش و فناوری بومی و تجربه مدیریت شده‌اند که اغلب منجر به امنیت غذایی جامعه و حفظ منابع طبیعی و تنوع زیستی شده است. نظام‌های میراث مهم کشاورزی((GIAHS یک ترکیب حیاتی از خدمات ، ، و برای نوع بشر فراهم می‌نمایند. این «نظام‌ها از منظر زیبایی شناسی نه تنها منجر به ایجاد مناظر، که باعث حفظ تنوع زیستی قابل توجه کشاورزی جهانی، اکوسیستم‌های پایدار و میراث فرهنگی باارزشی نیز شده است. علاوه براین، این نظام‌ها به طور پایدار کالاها و خدمات متنوع، امنیت غذایی و معیشتی را نیز برای میلیون‌ها نفر از جمعیت کشاورزان فقیر و خرد فراهم می‌کند. وجود تعداد زیادی از این میراث کشاورزی مهم جهانی در دنیا، گواهی است بر قوه نوآوری و نبوغ مردم محلی در مدیریت و استفاده از منابع محدود، تنوع زیستی، پویایی‌های اکوسیستم و استفاده هوشمندانه از ویژگی‌های فیزیکی مناظر که به طور سنتی اما با دانش، تجربیات و فناوری‌های در حال تکامل و رشد، عجین شده است. این نظام‌های کشاورزی باستانی، پایه و اساس نوآوری و فناوری‌های حال و آینده کشاورزی را شکل می‌دهند. تنوع فرهنگی، بوم‌شناختی و کشاورزی این نظام‌ها هنوز در مناطق مختلف دنیا به عنوان یک نظام منحصر به فرد کشاورزی قابل مشاهده است. نظام‌های میراث کشاورزی مهم جهانی از طریق فرآیند چشمگیر مشارکتی در تکامل نوع بشر و طبیعت و  براساس تعامل و تشریک مساعی فرهنگی و زیستی طی قرون متمادی پدیدار شده‌اند که نشان دهنده تجربه انباشته مردم روستایی در سراسر جهان است.  ساختار جیاس که اکنون به عنوان « چارچوب مشارکتی جیاس »  شناخته می‌شود، شامل بخش‌های زیر است: کمیته اجرایی بین المللی کمیته مشورتی علمی کمیته‌های اجرایی ملی کشورهای مشارکت کننده مشارکت کنندگان مالی دبیرخانه مستقر در فائو فرآیند تهیه پروپوزال و ثبت  جیاس  براساس دستور العمل فائو پروپوزال‌های تهیه شده باید از ساختار زیر برخوردار باشند و توسط وزارت کشاورزی کشورها به فائو تقدیم ‌شوند. الف) اهمیت جهانی و ملی  پنج معیار برای انتخاب یک میراث جهانی کشاورزی در نظر گرفته می‌شود که شامل موارد زیر است: 1)       نقش این میراث در امنیت غذایی و معیشتی جوامع محلی و بومی 2)       تنوع زیستی و اکوسیستمی ایجاد شده 3)      نظامهای دانشی و فناوری‌های سازگار شده 4)      فرهنگ‌ها، نظام‌های ارزشی و سازمان‌های اجتماعی 5)      چشم اندازهای طبیعی بوجود آمده و جذابیت‌های گردشگری ب) سایر ویژگی‌های اجتماعی و فرهنگی مربوط به مدیریت نظام کشاورزی ج) ارتباط تاریخی د) ارتباط با عصر حاضر ه)تهدیدها و چالش‌ها و) برنامه عمل(Action Plan) برای حفاظت، صیانت و توسعه گردشگری جیاس     توجهات جهانی به کشاورزی بومی @jpz09113931202                 جیاس چیست؟؟؟؟؟؟⬆️⬆️⬆️⬆️    
25.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تعریف نت هاوس (باغ سرپوشیده)احداث باغ سرپوشیده برای کشت میوه از دهه ۱۹۹۰ برای جلوگیری از آسیب باران و تگرگ به محصولات آغاز شده است. به نوعی باغ خود را در کشورهایی مانند ایتالیا، فرانسه، و آلمان که کشت متراکم درختان میوه را در اولویت قرار می دهند، نت هاوس گسترش چشم گیری داشته است. @jpz09113931202
گردو ژنوتیپ برتر چیست: به گونه‌ هایی از نهال گردو که دچار جهش ژنتیکی شده‌ اند، گردو ژنوتیپ، گفته می‌شود. از این گونه‌ ها نهال‌هایی که صفات مثبت یک نهال گردو را دارند، نهال گردو ژنوتیپ برتر، نامیده می‌شوند. کیفیت میوه گردو مطابق با بازار روز از مهم‌ترین مشخصات یک نهال گردو به حساب می‌آید. نهال گردو ژنوتیپ مناسب کدام مناطق آب و هوایی می باشد: گردو ژنوتیپ برتر؛ در برابر سرمای بهاره مقاومت خوبی داشته و در اوایل اردیبهشت شکوفه می‌دهد. اما بهتر است کاشت در مناطق نیمه سردسیر و یا معتدل انجام شود چون سرمای زیاد عملکرد این tree walnut، را تضعیف می‌کند. نیاز سرمایی برای جوانه زدن نهال ۷۰۰ تا ۱۵۰۰ ساعت می‌باشد. از طرفی دمای هوای بسیار بالای تابستان موجب از بین رفتن میوه‌های این نهال گردو می‌شود. بنابراین مناطقی با زمستان‌های نه چندان طولانی و تابستان‌های معتدل و خنک می تواند یک نهال خوب را به بهترین نهال گردو بدل سازد. به یاد داشته باشید انتخاب اقلیم مناسب حداکثر عملکرد درخت گردو را به همراه می‌آورد. @jpz09113931202
دمای مناسب یا حساس میوه ها در مراحل مختلف رشد @jpz09113931202
کشاورزان گرامی بهترین زمان فروت ست در درختان میوه هسته دار ( گیلاس، آلبالو، هلو، شلیل، زردآلو، آلو و ......) بعد برداشت محصول می باشد. فروت ست چیست؟ به معنای تشکیل یا تنظیم‌ میوه است که از تابستان سال قبل شروع ( گل انگیزی، گل آغازی، تمایزیابی، رشد و نمو، تورم جوانه و مراحل مختلف گلدهی) که تا آخرین زمان تشکیل میوه ادامه پیدا می‌ کند. 👌 نقش عناصر‌ اصلی موثر در فروت ست 👈 نیتروژن: افزایش طول عمر تخمک و جلوگیری از سرمای زمستان، طولانی شدن دوره گرده افشانی موثر در زمان گلدهی. 👈 روی: بیدار شدن به موقع جوانه های رویشی و زایشی از خواب زمستانه و گرده افشانی موفق، موثر بر جوانه زنی دانه‌ گرده روی کلاله. 👈 بر: کلیدی ترین عنصر در گرده افشانی می باشد که باعث افزایش طول عمر دانه گرده و طول لوله گرده می شود. 👌 ترکیب پیشنهادی ما: سه کیلو اوره + سه کیلو سولفات روی + دو کیلو اسید بوریک برای ۱۰۰۰ لیتر آب. @jpz09113931202