👆اعمال مشترک شبهای قدر و #اعمال_شب_نوزدهم
🏴🏴🏴
کیسه های نان و خرما خواب راحت می کنند
دستهای پینه دارش استراحت می کنند
نخلها از غربت و بغض گلو راحت شدند
مردم از دست ِعدالتهای او راحت شدند
ای خوارج، بهترین فرصت برای دشمنی ست
شمع بیت المال را روشن کنید، او رفتنی ست
🏴🏴🏴
شب قدر خدا به دنبال بهانه ای برای بخشش بندگان است،امشب شما بهانۀ بخشش گناهانم باش، یاعلی❤️
✨ @jqk_ir ✨
☀️دعای روز نوزدهم ماه مبارک رمضان
ای خدا بسیار كن حظ مرا
اندر این شهر شریف دل فرا
بهره بی حد و افزون از عدد
لطف بی اندازه بر من كن عطا
نیستم قانع الهی بر قلیل
اندر این مورد ز فضل كبریا
تا بیابم جمله خیرات را
بی تكلف از طریق اقتضا
هم مكن محرومم از فیض عمیم
و از قبول آنچه آرم من به جا
ای كه هستی هادی حق مبین
ره نمایم باش در راه هدا
✨ @jqk_ir ✨
#تفسیر_نور
ولَوْ يُعَجِّلُ اللَّهُ لِلنَّاسِ الشَّرَّ اسْتِعْجَالَهُم بِالْخَيْرِ لَقُضِىَ إِلَيْهِمْ أَجَلُهُمْ فَنَذَرُ الَّذِينَ لَا يَرْجُونَ لِقَآءَنَا فِى طُغْيَنِهِمْ يَعْمَهُونَ (۴۵)
🌸جزء ۱۱ سوره یونس🌸
🌹🍃
واگر خداوند براى مردم به همان شتاب كه براى خود خیر مى طلبند، در رساندن بلا به آنان شتاب مى نمود، قطعاً اجلشان فرا رسیده بود. پس كسانى را كه به دیدار ما امید (و باور) ندارند به حال خود رها مى كنیم تا در سركشى خویش سرگردان بمانند.
✍
مشابه مفهوم این آیه، در سوره ى كهف آیه ى ۵۸ و سوره فاطر آیه ى ۴۵ نیز آمده است كه اگر خداوند مردم را زود به كیفر كارهایشان برساند و مؤاخذه كند، همه نابود مى شوند. به علاوه اختیار كه اساس تكلیف است از بین مى رود و اطاعت، جنبه ى اضطرارى پیدا مى كند. ممكن است معناى «استعجالهم بالخیر» این باشد كه سنّت خداوند در خیررسانى، سرعت و در شرّ رسانى، با مهلت است و معناى جمله این باشد كه خداوند در خیررسانى سرعت وعجله دارد.
✍
🔸 انسان، طبیعتاً عجول است.
🔹 اگر خداوند در دنیا، بدكاران را كیفر فورى مى داد، كسى باقى نمى ماند و نسل بشر منقرض مى شد.
🔸 یكى از سنّت هاى الهى، «استدراج» در عذاب ومهلت دادن به ظالمان است.
🔹 هلاك نشدن كفّار، نشانه ى حقّانیّت آنان نیست.
🔸 آنان كه از خدا بریده و سرگرم خود شده اند، هدف معیّنى ندارند و حیرانند.
🔹 انكار وبى توجّهى به قیامت، موجب طغیان و رهاشدن به حال خود و محروم شدن از الطاف الهى است.
✨ @jqk_ir ✨
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 🕌
🥀🗡 اذان سوزناک صبح ۱۹ رمضان
از محل ضربت خوردن مولا علی (ع) در مسجد کوفه
✨ @jqk_ir ✨
🏴
#امیرالکلام_علی_علیه_السلام
اَلرُّکُونُ إِلَى اَلدُّنْیَا مَعَ مَا تُعَایِنُ مِنْهَا جَهْلٌ وَ اَلتَّقْصِیرُ فِی حُسْنِ اَلْعَمَلِ إِذَا وَثِقْتَ بِالثَّوَابِ عَلَیْهِ غَبْن.
آرامش یافتن به دنیا در حالی که ناپایدارىِ آن عیان است از نادانى است، و کوتاهى در اعمالِ نیکو با وجود یقین به پاداشِ آن، زیانکارى است.
📚 نهج البلاغه،حکمت ۳۸۴
✨ @jqk_ir ✨
#پاسخ_به_شبهات
🔸 آیا مصحف امام علی(ع) و قرآن کنونی تفاوت دارند⁉️
📝
🔹در واقع آنچه که حضرت گردآوری و تدوین کردند، علاوه بر خود آیات قرآن، اضافات تفسیری و بیان محکم و متشابه و شأن نزولها و ... را در خود جای داده بود. مصحف امام علی از لحاظ آیات و سورهها هیچگونه تفاوتی با قرآن کنونی ندارد. اما «در اين كه مصحف امام على (عليه السلام) از نظر ترتيب سوره ها با قرآن موجود مغاير و متفاوت بوده، گفتگويى نيست؛ نیز در اين كه اضافاتى هم در مصحف امام (عليه السلام) وجود داشته، حرفى نداریم. اما میدانيم كه اين اضافات جزء قرآن نبوده است. چرا كه خود امام با اشاره به قرآن متداول در دست مردم، خطاب به طلحه فرمودند: «اى طلحه! اگر به آنچه در قرآن است، عمل كنيد، از آتش جهنّم رهايى خواهيد يافت و اهل بهشت خواهيد بود؛ حجّت ما، بيان حقّ ما و وجوب طاعت ما در قرآن است.»
⬇️
✔️ از آنجا که امام حافظ و نگاهبان دین است یقینا اگر كوچكترين تحريف يا نقصان يا زياده يا تغييرى در مصحف عثمان میديد، سكوت نمی كرد. هيچ گاه از امام علی و دیگر امامان شنيده نشده كه به صراحت يا اشاره، نسبت به قرآن متداول در دست مردم، ايجاد شك يا عدم اطمينان كنند. امام علی و دیگر ائمه (عليهم السلام) همواره مردم را به همين قرآن ارجاع میدادند.
✨ @jqk_ir ✨
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥
🔘 یا أيهاالنبي أنا أرسلناك شاهدا و مبشرا و نذيرا 🔘
✅ فرازی زیبا و احساسی از محمود شحات انور
✨ @jqk_ir ✨
آزادی معنوی یعنی چه⁉️
👤 انسان یک موجود مرکب و دارای قوا و غرایز گوناگونی است. در وجود انسان هزاران قوه نیرومند هست. انسان شهوت دارد، غضب دارد، حرص و #طمع دارد، جاه طلبی و افزون طلبی دارد. در مقابل، عقل دارد، فطرت دارد، وجدان اخلاقی دارد. انسان از نظر معنا، باطن و روح خودش ممکن است یک آدم آزاد باشد و ممکن است یک آدم برده و بنده باشد؛ یعنی ممکن است انسان بنده حرص خودش باشد، اسیر شهوت خودش باشد، اسیر خشم خودش باشد، اسیر افزون طلبی خودش باشد و ممکن است از همه اینها آزاد باشد.
📚 آزادی معنوی ص ۱۷
✨ @jqk_ir ✨
أَنْتَ الَّذِی سَمَّیْتَ نَفْسَکَ بِالْعَفْوِ...
به اندازه ای که لازم است تاخودت به خودت بگویی مهربان
مرا ببخش!
•• برداشتی ازدعای شانزدهم #صحیفه_سجادیه ••
🔷🔸
گناه کردن ،
مرگ تدریجی روحِ،
که خدا بهت هدیه داده و باید امانت دارش باشی ...
فقط یه راه داری برا جبرانش ،
اینکه ؛
نیمه های شب پا از لبه این تیغ تیز برداری و
سر به سجده بگزاری و بگی :
الهی العفو ...
✨ @jqk_ir ✨
☀️دعای روز بیستم ماه مبارک رمضان
ای خدای آب و باد و خاك و خشت
باز كن بر من تو ابواب بهشت
از كرم بگشای بر رویم كنون
جمله درهای جنان خوش سرشت
هم ببند از مهر خود بر روی من
كل درهای جهنم جای زشت
ده تو توفیقم در این ماه منیر
تا كنم از هر جهت من زرع و كشت
آیه قرآن بخوانم متصل
قرب او جویم شوم دور از كنشت
ای فرود آرنده عظم وقار
بر دل هر مومن نیكو سرشت
✨ @jqk_ir ✨
#معارفی_از_قرآن_کریم
💥زیانکارترین انسانها چه کسانیاند؟
قُلْ هَلْ نُنَبِّئُکُم بِالْأَخْسَرِینَ أَعْمَالاً(۱۰۳) الَّذینَ ضَلَّ سَعْیُهُمْ فِی الْحَیاهِ الدُّنْیا وَ هُمْ یَحْسَبُونَ أَنَّهُمْ یُحْسِنُونَ صُنْعا (۱۰۴- کهف)
🔶🔹
بگو: [میخواهید] شما را از زیانکارترین مردم با خبر کنم؟ آنها کسانیاند که تمام سعی و تلاششان در زندگی دنیا به هدر رفته با این حال خیال میکنند کار خوبی انجام میدهند.
✍
این آیه از کسانی خبر میدهد که در عمل از هر زیانکاری زیان کارترند و آنها کسانی هستند که در زندگی دنیا هم از عمل خود بهره نگرفتند؛ چون «ضلال سعی» همان خسران و بینتیجگی عمل است و چون اینها علاوه بر غفلت از ضرر، آن را سود هم تلقی میکنند از این رو به زیانکار ترین افراد لقب گرفتهاند. خسران و خسارت در کسب و کارهایی صورت میگیرد که به منظور سود انجام میشود و وقتی خسران تحقق مییابد که کاسب به غرضی که از تلاش خود داشته، نرسد؛ بلکه مقداری از سرمایه هم نابود شود و یا حداقل منفعتی عاید او نگردد در نتیجه سعیش بینتیجه شود. و این همان است که آیه شریفه آن را «ضلال سعی» خوانده است.
⏬
اگر کسی ضرر کرد و فهمید ضرر کرده است به فکر چاره افتاده و سعی میکند که جبران کند؛ اما بیچاره کسی که ضرر میکند و گمان میکند که دارد سود میبرد. چنین کسی چون امیدی به بازگشت و جبرانش نیست پس در حقیقت زیانکار تر از او هم کسی پیدا نمیشود. آنگاه در دو آیه بعد ریشه این وارونه انگاری آنها را چنین بیان میکند که: آنها کسانی هستند که به آیات پروردگارشان کافر شدند و دیدار [قیامت و محاسبه اعمال] را به وسیله او منکر شدند و آیات من و پیامبرانم را به باد استهزاء و تمسخر گرفتند.
✨ @jqk_ir ✨
🔹 خانه ماندگارى 🔹
#امام_علی_علیه_السلام
«الدُّنيا دارُ بَلاءٍ ، وَالآخِرَةُ دارُ الجَزاءِ ودارُ البَقاءِ ؛ فَاعمَل لِما يَبقى ، وَاعدِل عَمّا يَفنى ، ولا تَنسَ نَصيبَكَ مِنَ الدُّنيا .»
«دنيا سراى آزمايش [و عمل] است و آخرت، سراى سزا ديدن و خانه ماندگارى است. پس براى آنچه ماندگار است، كار كن و از آنچه نابود مى شود، روى بگردان و [در عين حال ،] بهره ات از دنيا را فراموش مكن.»
📚 الأمالي للمفيد : ص ٢٦٨ ح ٣
✨ @jqk_ir ✨
🕯داستان انفاق امیرالمؤمنین ، حضرت زهرا و حسنین 🕯
ببینید سوره «هل أتی» چگونه مطلب را توضیح میدهد! در آن اوقاتِ سختی مدینه امیرالمؤمنین علی (ع) شخصا میرفت کارگری و عملگی میکرد و یک قوت عادی تهیه میکرد. حضرت زهرا آن جوی را که علی (ع) تهیه کرده بود آرد میکرد و خمیر میکرد و از آن نان میپخت. روزی به واسطه نذری همگی روزه میگیرند. وقت افطار که میرسد فقیری دم در میآید و امیرالمؤمنین قرص نان خودشان را به فقیر میدهند. حضرت زهرا و فضّه و حسنین هم اقتدا میکنند. روز دوم یتیمی میآید و روز سوم اسیری، و این کار تکرار میشود. حال، اهمیت این جریان در این نیست که سه روز پیاپی بوده، بلکه در این است که میفرماید: وَ یطْعِمونَ الطَّعامَ عَلی حُبِّهِ مِسْکینآ وَ یتیمآ وَ أسیرآ. إنَّما نُطْعِمُکمْ لِوَجْهِ اللهِ لانُریدُ مِنْکمْ جَزاءً وَ لاشُکورا. در اینجا خدا از باطن آنها حکایت میکند و صحبتِ خود انسان نیست. میفرماید: طعام را بر اساس حُب الهی (یا در عین اینکه شدیدا مورد نیاز و احتیاجشان بود) به مسکین و یتیم و اسیر دادند و سخنشان و زبان حالشان این بود که ما فقط محض رضای خدا میدهیم و از شما توقع هیچ پاداشی نداریم و حتی توقع نداریم که تشکر کنید.
📚آشنایی با قرآن ج ۳ ص ۱۷۸
✨ @jqk_ir ✨
جامعه القرآن الکریم _ شوش دانیال نبی (ع)
برگزاری کلاسهای مجازی با موضوع شبهای قدر توسط مربی گرامی خانم موسوی جابر
✨ @jqk_ir ✨
1109-مسلمات مومنات_uP_bY_mUSLEm.mp3
2.1M
#پیشنهادویژه
📖 تلاوت فوق العاده آیات ۴_۵ سوره تحریم
✅ قطعه معروف مُسْلِمَاتٍ مُؤْمِنَاتٍ قَانِتَاتٍ تَائِبَاتٍ عَابِدَاتٍ سَائِحَاتٍ ثَيِّبَاتٍ وَأَبْكَارًا
🎙اکبر القراء شیخ مصطفی اسماعیل
✨ @jqk_ir ✨
❓
#چرا
🔸چرا قرآن «مثال» زده است؟
📖در قرآن مجید مثل های زیادی، بیش از پنجاه مَثَل، دیده می شود. تنها در سوره بقره ـ که دوّمین سوره قرآن است ـ حدّاقل ده مثل ذکر شده است. چه حکمتی در این مثالها نهفته است که خداوند تا این میزان مثل آورده است❓
📝
🔹 مَثَل یعنی تشبیه حقایق عقلی به امور حسّی و قابل لمس. از یک سو، مسائل عقلی بسیاری وجود دارد که اکثر مردم قابلیّت فهم و جذب آن را پیدا نمی کنند. و از سوی دیگر، مردم به محسوسات و عینیّات عادت کرده اند و ضرب المثل «عقل مردم به چشمشان است» بدین معناست که دیده ها و امور قابل لمس، آسان تر و بهتر درک می شود. بدین خاطر است که خداوند متعال برخی از مفاهیم بلند عقلی را در قالب مثلها بیان فرموده است تا عموم مردم آنها را به تناسب ادراک خود دریابند. بنابراین، فلسفه مثلهای قرآن، تنزّل مسایل بلند و عمیق و بیان آنها در اُفق فکر مردم است.
▪️ @jqk_ir ▪️
همه آمرزیده میشوند به جز⁉️
امام رضا علیه السلام:
در ماه رمضان، در هر شبی، هفتاد هزار نفر آمرزیده میشوند و در #شب_قدر، خداوند به اندازهای که در ماه رجب و شعبان و رمضان آمرزیده است، بندههایش را میآمرزد؛ مگر کسی را که میان او و برادرش، دشمنی و کینهای باشد.
در این صورت، خداوند عزّوجلّ میفرماید:
«اینها را تا زمانی که با هم آشتی نکنند، نخواهم بخشید»
📚بحار الأنوار، ج ۷۵، ص ۱۸۸
▪️ @jqk_ir ▪️
☀️دعای روز بیست و یکم ماه مبارک رمضان
اللهمّ اجْعَلْ لی فیهِ الى مَرْضاتِكَ دلیلاً ولا تَجْعَل للشّیْطان فیهِ علیّ سَبیلاً واجْعَلِ الجَنّةِ لی منْزِلاً ومَقیلاً یا قاضی حَوائِجَ الطّالِبین.
خدایا قرار بده برایم در آن به سوى خوشنودیهایت راهنمایى و قرار مده شیطان را در آن بر من راهى و قرار بده بهشت را برایم منزل و آسایـشگاه اى برآورنده حاجتهاى جویندگان
ای رحمتِ لایزال! ای رأفتِ محض!
یا ربّ به عقوبتت مکن تأدیبم
با این دلِ مُرده و کویری چه کنم
با این همه جرم و سر به زیری چه کنم
"مِن اَینَ لِیَ النَّجاتُ یا رب یا رب"
تو دست مرا اگر نگیری چه کنم؟
▪️ @jqk_ir ▪️
#تفسیر_نور
الَّذِينَ يُنْفِقُونَ أَمْوالَهُمْ بِاللَّيْلِ وَ النَّهارِ سِرًّا وَ عَلانِيَةً فَلَهُمْ أَجْرُهُمْ عِنْدَ رَبِّهِمْ وَ لا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَ لا هُمْ يَحْزَنُونَ (بقره ۲۷۴)
🔹🔶
كسانى كه اموال خود را در شب وروز، پنهان وآشكارا انفاق مىكنند، اجر وپاداش آنان نزد پروردگارشان است و نه ترسى براى آنهاست و نه غمگين مىشوند.
✍
در تفاسير صافى، مجمعالبيان، قرطبى و كبير فخررازى آمده كه اين آيه در شأن #امیرالمومنین نازل شده است. هنگامى كه آن حضرت فقط چهار درهم ذخيره داشت، يك درهم را در روز، يك درهم را در شب، سومين آنرا مخفيانه، و چهارمين درهم را آشكارا در راه خدا انفاق نمود. البته وعدهى اين آيه، شامل همه كسانى مىشود كه اينگونه عمل كنند. چنين افرادى نه از فقر و تنگدستى بيم دارند، چون به وعدههاى خداوند ايمان داشته و به او توكّل مىكنند، و نه بخاطر انفاق، اندوهگين مىشوند، چون به رضايت الهى و آثار اخروى انفاق توجّه دارند.
✔️شايد دليل آنكه «ليل» بر «نهار» ويا «سر» بر «علانية» مقدّم شده است، آن باشد كه انفاقهاى پنهانى در دل شب ارزش بيشترى دارد.
اين آيه به منزلهى جمعبندى چهارده آيه گذشته است كه درباره انفاق بحث مىكرد. موضوعى كه هيچ موردى در قرآن اينگونه مفصّل بحث نشده است. آثار انفاق بر كسى پوشيده نيست، از جمله: تعديل ثروت وكم شدن اختلافات طبقاتى، ايجاد محبّت، شكوفايى روح سخاوت و بالاتر از همه قرب به خداوند. انفاق، علاوه بر انفاق مال و ثروت، شامل انفاقِ علم، آبرو و مقام نيز مىشود. كلمهى انفاق، در لغت به معناى پر كردن گودال و در اصطلاح، به معناى پر كردن و بر طرف نمودن كمبودهاى مالى است.
▪️ @jqk_ir ▪️
🥀🍂
از وصیت حضرت علی، به امام حسن(ع)...
... اگر او را بلند بخوانی، صدایت را می شنود و اگر با او آهسته نجوا کنی، راز و نیازت را می فهمد. پس نیازهایت را از او بخواه، رازهایت را با او در میان بگذار، گلایه ها و شکوه هایت را نزد او ببر، برطرف شدن غم ها و غصه هایت را از او طلب کن و در کارهایت از او مدد بگیر، و هر چه می خواهی از خزائن رحمت او بخواه، چیزهایی که هیچکس جز او توان بخشیدنش را ندارد؛ از افزایش طول عمر تا سلامتی و تندرستی، تا وسعت و گشایش در روزی.
او کلیدهای گنجینه هایش را در دو دست تو نهاده وقتی که درخواست از خودش را به تو رخصت داده. پس هرگاه اراده کردی، درهای نعمتش را با دعا باز کن و نزول باران رحمتش را از او بخواه...
🏴 ایام شهادت مولای متقیان
حضرت علی(ع) تسلیت باد
▪️ @jqk_ir ▪️