✡️ طبق برخی روایات تلمودی، حضرت عیسی (ع) در ۱۴ نیسان به دار کشیده شد. روایت انجیل یوحنا نیز تقریباً منطبق با این داده است. یوحنا زمان «مصلوب شدن عیسی» را «وقت تهیه پسح» عنوان کرده که برابر با ۱۵ نیسان است. به این مناسبت خلاصهای از یک مقاله تقدیم شما همراهان میگردد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ طبق فقه یهود جرم عیسی (ع) گمراهی و جادوگری و آشوبگری بود و مجازات وی سنگسار کردن و به دار آویختن! از نظر تلمود شیوهٔ مجازات عیسی [مصلوب کردن به روش رومیها] با این مجازات شرعی انطباق داشت.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ الیگارشی یهودی و حضرت عیسی (١)
1⃣ منبع عمدهٔ شناخت مورّخین از زندگی عیسی (ع) به اناجیل چهارگانه محدود است. این ازجمله مهمترین متونی است که در نیمهٔ دوم سدهٔ اول میلادی بهوسیلهٔ چهار تن از پیروان عیسی تنظیم شده و به یادگار مانده است. این چهار تن عبارتند از: متی، مرقس، لوقا و یوحنا.
2⃣ در متنی که امروزه از #میشنا، نخستین کتاب فقهی یهودیان (اواخر سدهٔ دوم)، در دست است هیچ اشارهای به عیسی مندرج نیست و ظاهراً برخورد حاخامهای یهودی به شخصیت فردی او از زمان تدوین #تلمود (نیمهٔ دوم سدهٔ سوم) آغاز شد. در متن کنونی تلمود نیز همهی موارد مرتبط با زندگی عیسی مندرج نیست. میدانیم که در زمان نخستین چاپ تلمود (سدهٔ شانزدهم) بخشهای مربوط به عیسی حذف شد و چنین مواردی تنها در نُسَخ خطی آن محفوظ ماند.
3⃣ در این روایات، «عیسی ناصری» یک «طلبهٔ منحرف» شناخته میشود و دربارهٔ وی چنین آمده است: «بگذارید ما دیگر هیچ فرزند یا شاگردی چون عیسی ناصری نداشته باشیم که خود را به رسوایی و ننگ کشد.»
4⃣ طبق روایات تلمود، عیسی ناصری در ١۴ نیسان به دار کشیده شد. روایت یوحنا تقریباً منطبق با این داده است. او زمان «مصلوب شدن عیسی» را «وقت تهیه پسح» عنوان کرده که برابر با ١۵ نیسان است. طبق #فقه_یهود جرم عیسی گمراهی و جادوگری و آشوبگری بود و مجازات وی سنگسار کردن و به دار آویختن؛ زیرا تمامی کسانی که سنگسار میشدند، سپس جسدشان به دار کشیده میشد. از نظر تلمود شیوه مجازات عیسی (مصلوب کردن به روش رومیها) با این مجازات شرعی انطباق داشت.
5⃣ در برخی روایات تلمود، عنودانه عیسی مسیح را «عیسی بن پانتیرا» خواندهاند. منظور این است که [نعوذ بالله] یوسف همسر خود، مریم، را طلاق داد زیرا وی از یک سرباز رومی به نام پانتیرا باردار شده بود!! بهنوشتهٔ دایرةالمعارف یهود سرآغاز این روایت به نیمهٔ دوم سدهٔ سوم و #تلمود_بابلی میرسد. به عبارت دیگر، این داستانی است که حاخامهای بینالنهرین در کوران ستیز خونین خود با مسیحیان در حوزههای درس خویش پراکندهاند. در روایات منتسب به سدههای اول و دوم اشارهای به «نسب نامشروع» عیسی مندرج نیست.
✍️ استاد عبدالله شهبازی
📖 متن کامل مقاله بههمراه مستندات:
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/formation/1809
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ شخصیت یهودا اسخریوطی با شخصیت نمونهوار «یهودی» در فرهنگ اروپایی انطباق دارد؛ او مسئول امور مالی مسیحیان است، به سرقت وجوه بیتالمال دست میزند و در ازای ٣۰ سکه نقره عیسی را به یهودیان میفروشد!!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ الیگارشی یهودی و حضرت عیسی (٢)
1️⃣ طبق روایات اناجیل، یکی از حواریون بهنام #یهودا_اسخریوطی به عیسی (ع) خیانت کرد و «نگهبانان معبد سلیمان» که نیروی انتظامی و بازوی اجرایی #سنهدرین بودند، او را دستگیر کرده و به محل اجلاس کاهنان و حاخامهای یهودی بردند.
2️⃣ شخصیت یهودا اسخریوطی با شخصیت نمونهوار #یهودی در فرهنگ اروپایی انطباق دارد؛ او مسئول #امور_مالی مسیحیان است، به #سرقت وجوه بیتالمال دست میزند و در ازای ٣٠ سکهٔ نقره عیسی را به یهودیان میفروشد!!
3️⃣ در متون پایهای مسیحیت، یهودا اسخریوطی شخصیتی پلید شناخته میشود و نمادی از #یهودیت؛ و نام او مترادف با «یهودی» است. در اساطیر دینی مسیحی تثلیثِ «شیطان – یهودی – یهودا اسخریوطی» نماد شرّ بهشمار میرود.
4️⃣ تا سدهٔ نوزدهم و حتی در آثار مارکس یهودیتبار نیز واژهٔ «یهودی» چنین معنایی دارد. لذا یهودیان از زمان استقرار جدّی در سرزمینهای درون قارهٔ اروپا خود را #اسرائیلی یا #عبرانی میخواندند. در نوشتار چاپی یهودیان آمستردام در سده هفدهم همهجا نام «اسرائیلی» بهکار رفته و زمانی که در سال ١٨۶٠ سازمان جهانی یهودیان در پاریس تشکیل شد خود را #آلیانس_اسرائیلی نامید نه آلیانس یهود.
5️⃣ بازگشت یهودیان به نامهای یهودی و یهودیت (دین یهود) تنها از اواخر سدهٔ ١٩ و اوایل سدهٔ ٢٠ رخ داد. این بیانگر تعلّق عمیق یهودیان به نام #یهودا و سننی ذاست که با این مفهوم آمیخته است. احساس تعلق روانی و همذاتپنداری با این نام، فرهنگی عمیق و کهن را در پشت خود دارد؛ با یهودا، پسر یعقوب و بنیانگذار «سبط یهودا»، آغاز میشود، با تاریخ #قبیله_یهودا و #دولت_یهود پیوند میخورد و با نام #یهودا_ناسی مرحلهای نوین را در تکوین یهودیت رقم میزند.
✍️ استاد عبدالله شهبازی
📖 متن کامل مقاله بههمراه مستندات:
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/formation/1809
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ عیسی (ع) خطاب به حاخامهای فریسی: «وای بر شما ای کاتبان و فریسیان ریاکار که چون قبور سفید شده میباشید که از بیرون نیکو مینماید لیکن درون آنها از استخوانهای مردگان و سایر نجاسات پر است. شما نیز در ظاهر به مردمِ عادل مینمایید لیکن باطنتان از ریاکاری و شرارت پر است.»
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ الیگارشی یهودی و حضرت عیسی (٣)
1⃣ در روایات اناجیل، عاملان قتل عیسی، #فریسیون و #صدوقیون هستند ولی نقش اصلی با فریسیون است. متی از زبان یحیی (ع) فریسیون و صدوقیون را «افعیزاده» میخواند! لوقا نیز فریسیون را زاهدنمایانی سالوس و خودپسند توصیف کرده است.
2⃣ در زمان عیسی، حاخامهای فریسی مدعیان تولیت انحصاری دانش دینی بودند و عیسی را میآزمودند که آیا بهراستی مسیح موعود است یا پیامبر دروغین! عیسی آنان را چنین مخاطب میسازد:
👈 «وای بر شما ای کاتبان و فریسیان ریاکار که در ملکوت آسمان را بر مردم میبندید زیرا خود داخل آن نمیشوید… وای بر شما ای کاتبان و فریسیان ریاکار که چون قبور سفید شده میباشید که از بیرون نیکو مینماید لیکن درون آنها از استخوانهای مردگان و سایر نجاسات پر است. شما نیز در ظاهر به مردمِ عادل مینمایید لیکن باطنتان از ریاکاری و شرارت پر است.»
3⃣ در جای دیگر، فریسیون و صدوقیون از عیسی آیتی آسمانی میخواهند. عیسی چنین میگوید: «فرقه شریر زناکار آیتی میطلبند و آیتی به ایشان عطا نخواهد شد.» عیسی، همچون یحیی، آنان را «مارزادگان و افعیزادگان» و «سنگسارکننده پیامبران» میخواند و مسئولیت #قتل_انبیاء را از هابیل تا زکریا، به ایشان و تبارشان نسبت میدهد. [💥دقت کنید💥]
4⃣ عیسی را پس از دستگیری برای محاکمه به محل اجلاس «شورای عالی سنهدرین» میبرند:
👈 «و عیسی را نزد رئیس کهنه بردند. و جمیع رؤسای کاهنان و مشایخ و کاتبان بر او جمع گردیدند... در جستجوی شهادت بر عیسی بودند تا او را بکشند و هیچ نیافتند. زیرا که هرچند بسیاری بر وی شهادت دروغ میدادند، اما شهادتهای ایشان موافق نشد… آنگاه رئیس کهنه جامه خود را چاک زده گفت دیگر چه حاجت به شاهدان داریم؟ کفر او را شنیدید! چه مصلحت میدانید؟ پس همه بر او حکم کردند که مستوجب قتل است.»
5⃣ شورای #سنهدرین حکم قتل عیسی را صادر میکند و برای دریافت مجوز او را نزد #پونتیوس_پیلاطس، فرماندار رومی یهودیه و سامریه میبرند. اعضای شورا برای اقناع پیلیت بهدروغ ادعا میکنند که عیسی خود را «شاه یهود» خوانده است! پیلاطس تمایلی به مصلوب کردن عیسی ندارد و حتی تصمیم به آزادی وی میگیرد. یهودیان فریاد برآورده گفتند اگر این شخص را رها کنی دوست قیصر نیستی… پیلاطس [عیسی] را به ایشان تسلیم کرد تا مصلوب کنند.
✍️ استاد عبدالله شهبازی
📖 متن کامل مقاله بههمراه مستندات:
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/formation/1809
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : پنجشنبه
🌞 ١٢ فروردین ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ١٨ شعبان ۱۴۴٢ هجریقمری
✝️ ١ آوریل ۲۰٢١ میلادی
🕎 ١٩ نیسان ۵۷۸١ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
✍ #روز_جمهوری_اسلامی، رأی اکثریت ۹۸٫۲٪ مردم ایران به نظام جمهوری اسلامی (١٣۵٨ش)
🌍 مناسبتهای میلادی
✍ #استیو_جابز و #استیو_وزنیاک شرکت رایانهای #اپل را بنیان نهادند (١٩٧۶م)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 پشت پرده کمپانی اپل
👉 http://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-media/6063
🌍 مناسبتهای عبری
✍ پنجم پِسَح / چهارم عُومِر
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : جمعه
🌞 ١٣ فروردین ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ١٩ شعبان ۱۴۴٢ هجریقمری
✝️ ٢ آوریل ۲۰٢١ میلادی
🕎 ٢٠ نیسان ۵۷۸١ عبری
🌍 مناسبتهای قمری
✍️ وقوع غزوهٔ #بنیمصطلق (۶ق)
🌍 مناسبتهای عبری
✍️ ششم پِسَح / پنجم عُومِر
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ غزوه بنیمصطلق یا مریسیع
1️⃣ #بنیمصطلق را از قبایلی دانستهاند که در کنار کوه «حُبْشیّ» در پایین مکه گرد آمده، با #قریش پیمان بستند که تا شب و روز برپاست و تا کوه حبشی بر جای خود استوار است در مقابل دیگران متحد باشند و از اینرو آنان را به نام آن کوه #احابیش_قریش خواندهاند.
2️⃣ این غزوه را بهسبب نسبتهای مختلف به نامهایی گوناگون میشناسند؛ «غزوه مُرَیْسیع» به اعتبار آب آنها در نجد، «غزوه نجد» از آنرو که آب مریسیع در آن سرزمین جاری بود و #غزوه_بنیمصطلق بهسبب آنکه این نبرد با تیرهی بنیمصطلق روی داد.
3️⃣ بنیمصطلق به ریاست حارث بن ابیضرار بههمراه گروهی از صحرانشینان با خرید سلاح و تدارکات لازم آماده نبرد با رسول خدا (ص) شدند. در پی این اقدام رسول خدا (ص) ابتدا بُرَیدة بن حصیب اسلمی را برای کسب اطلاع بهسوی بنیمصطلق فرستاد. بریده چون از آمادگی آنان برای نبرد با مسلمانان آگاه شد بازگشت و به رسول خدا (ص) اطلاع داد. پیامبر (ص) نیز مسلمانان را از ماجرا آگاه ساخت و برای نبرد گسیل داشت.
4️⃣ مسلمانان در مسیر خود به جاسوسی از بنیمصطلق برخورد کردند که برای کسب خبر از سپاه رسول خدا (ص) فرستاده شده بود. او اعتراف کرد که حارث بن ابیضرار با گروهی فراوان برای نبرد با مسلمانان آماده شدهاند. پس از این حارث و یارانش از حرکت مسلمانان برای نبرد آگاه شدند و دریافتند که جاسوس آنان اسیر و کشته شده است. حارث و یارانش از این خبر به شدت اندوهگین و هراسان شدند و سپس کسانی که با بنیمصطلق همراه شده بودند پراکنده شدند.
5️⃣ رسول خدا در کنار آب مُرَیْسیع فرود آمد و در همان حدود نبرد آغاز شد. گفتهاند: حمله مسلمانان چنان غافلگیرانه بود که ۱۰ نفر از بنیمصطلق کشته شدند. بسیاری از مردها از جمله رهبر بنیمصطلق گریختند و زنان و کودکانشان به اسارت درآمدند که شمار اسیران را حدود ۱۰۰ خانواده و مقدار غنایم را ۲۰۰۰ شتر و ۵۰۰۰۰۰ گوسفند دانستهاند.
📖 متن کامل مقاله بههمراه منابع و مستندات:
👉 http://jscenter.ir/judaism-and-islam/jewish-intrigue/13801
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : شنبه
🌞 ١۴ فروردین ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ٢٠ شعبان ۱۴۴٢ هجریقمری
✝️ ٣ آوریل ۲۰٢١ میلادی
🕎 ٢١ نیسان ۵۷۸١ عبری
🌍 مناسبتهای عبری
1⃣ هفتم پِسَح / ششم عُومِر
2⃣ معجزهٔ الهی و عبور #بنیاسرائیل از دریا بهرهبری حضرت موسی (٢۴۴٨عبری)
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ موسی و بنیاسرائیل (١)
💥 پیچیدهترین اردوکشی تاریخ
1⃣ ...بین پیروان موسی (ع) و پیروان #فرعون همواره درگیری بود و بلاهایی نیز بر فرعونیان فرود آمد؛ از جمله، آب رود نیل برای آنان به خون تبدیل شد. فرعونیان با نزول هر بلا، دست به دامن موسی (ع) میشدند تا برای رفع آن دعا کند و قول میدادند که در صورت رفع بلا، ایمان آورند؛ اما هرگز غرور و خیرهسری را رها نکردند، حتی بر لجاجت و عناد خویش افزودند و این نشانهها را سحر خواندند!
2⃣ موسی (ع) از تمام ابزارهای هدایت، برای نفوذ در دلهای تاریک فرعونیان بهره برد. اما هیچیک سودی نبخشید و چارهای جز نفرین آنان نماند؛ چرا که قوم فاسدی که هیچ امیدی به هدایتشان نباشد، در نظم آفرینش، حق حیات ندارند و باید عذاب الهی بر آنها نازل شود تا زمین از لوث وجودشان پاک گردد. بنابراین، موسی (ع) دست به دعا گشود و از جرم آنان به خداوند شکایت کرد.
3⃣ در قرآن ذکر نشده که موسی (ع) از خدا چه خواست، ولی از پاسخ خدا، فهمیده میشود وی هلاک فرعونیان را درخواست کرده بود.
👈 «بندگانم را شبانه حرکت ده؛ زیرا شما مورد تعقیب هستید، و دریا را با [همان] راههای گشاده [که برای عبور شما باز کردیم] پشت سر بگذار [تا فرعونیان هم در آن درآیند]؛ زیرا آنان سپاهی محکوم به غرق شدن هستند.»
4⃣ فرار بنیاسرائیل، پیچیدهترین فراری است که در طول تاریخ ثبت شده است و اردوکشی به این دقت سابقه نداشت. مطابق آمار #تورات، بنیاسرائیل هنگام خروج بیش از ۶٠٠هزار نفر بودهاند. بیرون بردن مخفیانه ۶٠٠هزار نفر از یک منطقه، آنهم بدون اینکه کسی جا بماند، بسیار پیچیده و دشوار است و حضرت موسی (ع) یک شب فرصت داشت.
5⃣ صبح هنگام، مصریان دریافتند که #بنیاسرائیل گریختهاند و اموال خود و برخی از مصریان را نیز با خود بردهاند. به فرمان فرعون، سپاهیان در پی بنیاسرائیل روان شدند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ موسی و بنیاسرائیل (٢)
💥 عبور از دریا
1⃣ #بنیاسرائیل در مسیر فرار خویش، به دریا رسیدند. در این هنگام، فرعونیان نیز از پشت سر به آنها رسیدند. بنیاسرائیل نه راه پیش داشت و نه راه پس. آنان نه جنگ میدانستند و نه ابزار جنگی داشتند. سپاه تا دندان مسلح فرعون، همچنان پیش میتازید. شیون و غوغای بنیاسرائیل به آسمان رفت! موسی گفت:
👈 «پروردگار من با من است و مرا راهنمایی خواهد نمود. پس به موسی وحی کردیم که عصایت را بر دریا بزن. دریا بشکافت و هر پارهاش چون کوهی عظیم گشت».
2⃣ ١٢ راه، به عدد #اسباط بنیاسرائیل در پیش روی آنان گشوده شد و همه از آب عبور کردند. خطای فرعون این بود که او نیز وارد آب شد. پیدایش چنین جادهای در میان دریا، هر کودکی را متوجه تحقق یک اعجاز بزرگ الهی میساخت، ولی کبر و غرور به فرعونیان اجازهٔ اندیشه و درک حقیقت را نداد. با ورود فرعونیان به دریا، ناگهان امواج دریا فرو ریخت و همگی غرق شدند.
3⃣👈 «و بنیاسرائیل را از دریا گذراندیم، پس فرعون و لشکریانش آنان را از روی ستم و تجاوز دنبال کردند تا هنگامی که بلای غرق شدن، او را فروگرفت، گفت: ایمان آوردم که هیچ معبودی جز همان که بنیاسرائیل به او ایمان آوردند، نیست و من از تسلیم شدگان [در برابر فرمان های حق] هستم. [به اوگفته شد:] اکنون [که به نابودی خود یقین داری و زمان بازگشت به خدا سپری شده ایمان میآوری؟!] در حالیکه پیش از این عصیان میورزیدی و از تبهکاران بودی؟ پس امروز تو را با بدن بیجانت نجات میدهم [و بر بلندایی از ساحل دریا میگذارم] تا برای آیندگانت نشانهای [از قدرت ما و زبونی و خواری گردنکشان] باشی؛ و یقیناً بسیاری از مردم از نشانههای ما بیخبرند.».
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ موسی و بنیاسرائیل (٣)
💥 عصر حاکمیت موسی (ع)
1⃣ با نابودی فرعون و سپاهیانش و خالی ماندن مصر از حاکم، موسی (ع) میتوانست با #بنیاسرائیل به مصر بازگردد و حکومت آنجا را به دست گیرد؛ چرا که آنان آن سرزمین را به خوبی میشناختند. اما مأموریت ایشان استقرار در #فلسطین و #قدس بود. شاهراه آنجا بود. اگر آنجا تصرف میشد، مصر در پایین، روم در بالا و غرب آسیا در کنار این سرزمین، تحت تاثیر این حرکت توحیدی قرار میگرفت.
2⃣ آن سوی آب، مشکلات و دشواریهای موسی (ع) آغاز شد. پیش از آن، حضرت فقط برای حرکتدادن قوم بنیاسرائیل مشکل داشت، تهیهٔ امکانات و نیازمندیهای روزمرهٔ این قوم بهعهده فرعونیان بود. بنیاسرائیل برده بودند و صاحبانشان نیاز آنان را تامین میکردند. اما آن سوی آب، تأمین همهٔ نیازهای آنان، بر عهدهٔ موسی (ع) قرار گرفت.
3⃣ در حقیقت، آغاز #حکومت این پیامبر الهی، پس از عبور از نیل بود. بنیاسرائیل در منطقهای قرار گرفته بودند که امکانات لازم و اولیه زندگی، کم داشت. ادارهی قوم ۶٠٠هزار نفری در یک میدان بیابانی، بهویژه تأمین نان و آب این عده بسیار دشوار بود.
4⃣ نخستین مشکلی که قوم موسی (ع) با آن روبهرو شد. تأمین آب آشامیدنی بود. حضرت برای حل مشکلات، به خداوند توسل جست. خداوند متعال فرمود: «سنگی وسط اردوگاه بگذار و با عصا به آن بزن». در پی این اقدام، ١٢ چشمه از سنگ جوشید و مشکل آب حل شد. از آن پس، این سنگ در اردوگاه منبع آب بود.
5⃣ مشکل بعدی، تهیهٔ غذا بود که خدا با فرستادن «منّ» و «سلوی» آن را حل کرد. «منّ» دانههای ریزی بود که از آسمان بر اردوگاه میبارید و بنیاسرائیل با آن نان درست میکردند. «سلوی» نیز پرندهای بود که در اردوگاه به آرامی پرواز میکرد و هریک از بنیاسرائیل دستش را دراز میکرد، میتوانست یکی از آنها را بگیرد. بدین ترتیب مشکل غذا نیز حل شد.
6⃣ مشکل دیگر، نداشتن سرپناه و آزار آفتاب بود. خداوند ابرهایی برای آنها فرستاد که روز و شب، بر فراز این اردوگاه بود؛ بهگونهای که اگر کسی آفتاب میخواست، باید از اردوگاه جدا میشد. در روز، ابرها مانع تابش خورشید بودند و هوای اردوگاه خنک میشد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ متن کامل مقاله «موسی (ع) و بنیاسرائیل» و ادامهی آن را در لینکهای زیر مطالعه کنید:
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/formation/3511
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/formation/3513
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/formation/3515
👉 http://jscenter.ir/jewish-history/formation/3517
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : یکشنبه
🌞 ١۵ فروردین ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ٢١ شعبان ۱۴۴٢ هجریقمری
✝️ ۴ آوریل ۲۰٢١ میلادی
🕎 ٢٢ نیسان ۵۷۸١ عبری
🌍 مناسبتهای عبری
✍ هشتم پِسَح (پایان عید پسح) / هفتم عُومِر
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : دوشنبه
🌞 ١۶ فروردین ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ٢۲ شعبان ۱۴۴٢ هجریقمری
✝️ ۵ آوریل ۲۰٢١ میلادی
🕎 ٢٣ نیسان ۵۷۸١ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
✍ سازمان اطلاعات و امنیت کشور [#ساواک] یک روز پس از انتخاب منوچهر اقبال به نخستوزیری بهدستور وی، فعالیت خود را آغاز کرد (١٣٣۶ش)
🌍 مناسبتهای عبری
✍️ هشتم عُومِر
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
سازمان های یهودی - صهیونیستی در ایران.pdf
26.7M
📚 دانلود کتاب
📖 سازمانهای یهودی و صهیونیستی در ایران
✍️ مؤسسهٔ مطالعات و پژوهشهای سیاسی
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : سهشنبه
🌞 ١۷ فروردین ۱۴٠٠ هجریشمسی
☪️ ٢٣ شعبان ۱۴۴٢ هجریقمری
✝️ ۶ آوریل ۲۰٢١ میلادی
🕎 ٢۴ نیسان ۵۷۸١ عبری
🌍 مناسبتهای میلادی
1️⃣ گشایش اولین دوره از بازیهای #المپیک جدید در آتن (١٨٩۶م)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 یونان، زادگاه ورزش غرب
👉 http://jscenter.ir/jews-and-the-media/jews-and-culture/5813
2️⃣ اعلان جنگ آمریکا به آلمان در جنگ جهانی اول (١٩١٧م)
3️⃣ تأسیس #سازمان_بهداشت_جهانی (١٩۴٨م)
🌍 مناسبتهای عبری
✍️ نهم عُومِر
🗓 تذکر ضروری: این تقویم تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter