✡ فرضیههای نژادی در خدمت استعمار (5)
🎯 نادرستی فرضیههای نژادی آریا، سامی و ترک (قسمت اول)
1⃣ از قرن 15 میلادی، با تثبیت قدرت دولتهای مرکزی در کشورهای اروپای غربی، طبقهی حاکم فئودال برای جلوگیری از بحرانهای داخلی متوجه سرزمینهای خارج از اروپا شد و دورهی اکتشافات جغرافیایی به منظور دستیابی به منابع طبیعی و بازار در قارههای دیگر آغاز گردید.
2⃣ در اوایل این دوره سیّاحان اروپایی در سفرنامههای خود به معرفی چگونگی شکل ظاهری و جسمانی و طرز زندگی گروههای انسانی خارج از اروپا به بومیان اروپایی پرداختند.
3⃣ برای نویسندگان این #سفرنامهها مردم خارج از اروپا، انسانهایی بودند چه از نظر شکل و قیافه و چه از نظر طرز زندگی غیرعادی! و به این جهت موضوع اصلی سفرنامهها توصیف انسانها و پدیدههایی بود که در همان برخورد اولیه و سطحی، غیرعادی، عجیب و مخالف با آنچه در اروپا جریان داشت به نظر میرسید.
4⃣ در این سفرنامهها، مقایسهی شکل ظاهری و چگونگی طرز زندگی بومیان این سرزمینها، با بومیان اروپایی به صورتی انجام میگرفت که بومیان اروپایی از نظر زیبایی جسمی، سطح #تمدن و فرهنگ و اخلاق و دین در ردهی بالا و گروههای انسانی دیگر، در همهی زمینهها در ردههای پست قرار میگرفتند.
5⃣ نتیجهی اجتماعی این سفرنامهها توسعهی تصور منفی در باب گروههای انسانی خارج از اروپا و تقویت خودبینی، خودپرستی اجتماعی سیاسی و دینی و بزرگ پنداشتن خود، در میان بومیان اروپایی بود.
6⃣ روند تبلیغ و تحریفی که از دوران #جنگهای_صلیبی در باب اسلام و سرزمینهای اسلامی آغاز شده بود با همکاری حکام فئودال و کلیسای کاتولیک دربارهی سایر ادیان و سرزمینهای خارج از اروپا در شکل جدیدی ادامه یافت.
7⃣ سفرنامههایی که در باب کشورهای شرقی، روسیه و آسیای مرکزی انتشار یافت بر مشخصات جسمی ساکنان این سرزمینها تکیه نمیکرد بلکه موضوع اصلی آنها، تشریح اوضاع اجتماعی و سیاسی در این سرزمینها بود و در این رابطه ساکنان این مناطق، بطور عمده وحشی و ظالم و کافر و بیدین معرفی میشدند.
8⃣ اما در سفرنامههایی که دربارهی آفریقا و آمریکای مرکزی و جنوبی انتشار مییافت، بر رنگ پوست و سایر اختصاصات جسمانی بعنوان مسأله اصلی تکیه میشد و مردم این نواحی بعنوان وحشی و #آدمخوار قلمداد میشدند. از مردم آفریقا تحت عنوان «حیوانی به شکل انسان» یا «موجودی میان انسان و میمون» یاد میشد و گفته میشد که میان سیاهان و میمونها روابط جنسی برقرار است.
9⃣ همین تبلیغ وسیع و درازمدت موجب شد که افکار عمومی بومیان اروپایی برای صدها سال مسموم گردد و اثرات این مسمومیت فکری را امروزه میتوان در حرکتهای ضد «خارجیان» در کشورهای اروپایی به وضوح دید.
🔹 ادامه دارد...
✍️ پروفسور شاپور رواسانی
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 http://yon.ir/Rassism01
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #نژاد_آریا
✡ فرضیههای نژادی در خدمت استعمار (6)
🎯 نادرستی فرضیههای نژادی آریا، سامی و ترک (قسمت اول)
1⃣ هر قدر مقاومت مردم مستعمرات در برابر تجاوزات استعمارگران بیشتر میشد؛ #فرضیههای_نژادی محافل استعماری نیز کثرت و تنوع مییافت.
2⃣ برای مشروعیت دادن و توجیه خشونتها و غارتگری #سرمایهداری_استعماری، فرضیههای نژادی که بر حسب آنها #نژاد_سفید متمدن و برترین انسانهاست و لذا حق و حتی وظیفه دارد برای توسعهی مسیحیت و تمدن میان وحشیان و گروههای پست انسانی در آمریکا و آفریقا و آسیا یا هر جای دیگر، هر چه که لازم بداند انجام دهد، در جوامع اروپایی توسعه و بازار یافت.
3⃣ بدون تکیه بر فرضیههای نژادی شکار مردم آفریقا و توسعهی بازار #بردهفروشی و #بردهداری و استفاده از کار بردگان و بومیان قابل توجیه نبود و نمیتوانست بهانهی دینی و اخلاقی داشته باشد.
4⃣ بر اثر تشدید سیل مهاجرت بومیان سفیدپوست اروپایی به قارههای دیگر، احتیاج به #نیروی_کار ارزان، توسعهی متصرفات و افزایش شدت بهرهکشی از مردم مستعمرات، احتیاج به عرضهی #فرضیههای_نژادی در جوامع اروپایی در قرون 18 و 19 میلادی افزایش یافت.
5⃣ تحت سلطهی کلیسای کاتولیک چنین استدلال میشد که خداوند عالم تمام موجوداتی را که خلق کرده، #طبقهبندی هم کرده است و انسان در بالای هرم قرار دارد. انتقال فکر طبقهبندی به گروههای انسانی، این امکان را به وجود آورد که گویا گروههای انسانی در مراتب مختلفی قرار دارند: انسان اروپایی در ردهی بالا و انسان آفریقایی در ردهی پست.
🔹 ...پایان قسمت اول.
✍️ پروفسور شاپور رواسانی
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 http://yon.ir/Rassism01
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #نژاد_آریا
✡ تکوین فرضیههای نژادی (1)
🎯 نادرستی فرضیههای نژادی آریا، سامی و ترک (قسمت دوم)
1⃣ تعمیم #ردهبندی گیاهان و جانوران که بر اساس شکل ظاهری انجام میگرفت به انسانها، در اواخر قرن 17 میلادی در اروپا آغاز شد. تا آن زمان در ردهبندی گروههای انسانی رنگ پوست عامل تعیین کننده بود.
2⃣ #فرانسوا_برنیه پزشک فرانسوی بر اساس مشاهدات خود در کشورهای آسیایی گروههای انسانی را بر اساس صفات ظاهری و جسمانی، مانند شکل چهره، حالت موی سر، شکل دندان و لب و بینی، ردهبندی و بر اساس این مشخصات کرهی زمین را به سه منطقه تقسیم نمود:
🔸1) اروپا، آفریقای شمالی، آسیا و هند
🔸2) جنوبی صحرای آفریقا
🔸3) آسیای مرکزی، شمالی و شرقی تا حوالی مسکو
3⃣ در این سه منطقه سه نژاد: 1ـ اروپایی 2ـ سیاه 3ـ مغول زندگی میکردند. برنیه ساکنان آمریکا را جزء اروپا محسوب میداشت.
🔹 ادامه دارد...
✍️ پروفسور شاپور رواسانی
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 http://yon.ir/Rassism02
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #نژاد_آریا
✡ تکوین فرضیههای نژادی (2)
🎯 نادرستی فرضیههای نژادی آریا، سامی و ترک (قسمت دوم)
1⃣ برای تعمیم ردهبندی دنیای جانوران و گیاهان به انسانها، به کار بستن دو نظریه در روش تقسیمبندی ممکن بود:
2⃣ اول: اینکه پذیرفته میشد که صفات جسمی و فکری و فرهنگی هریک از نژادهای انسانی امروزی، ارثی بوده و اجداد اولیهی هر گروه نیز همین صفات و مشخصات را داشتهاند و بدینسبب نژادهای انسانی، جدا از یکدیگرند و میبایست برای هریک از #نژادها، آدم و حوّایی با همین مشخصات امروزی پذیرفته میشد و این بدان معنی بود که انسانها جدا از یکدیگر خلق شدهاند.
3⃣ چنین نظر و تصوری در مغایرت با اعتقادات مذهبی قرار داشت (و دارد) و به این جهت در جوامع مسیحی اروپایی نمیتوانست مورد قبول عامه قرار گیرد، گرچه در قرون 18 و 19 گروهی از #نژادشناسان به خلقت گروههای انسانی و وجود آدم و حوّاهای متعدد اعتقاد داشتند و آن را تبلیغ میکردند.
4⃣ دوم: اینکه پذیرفته میشد که همهی انسانها دارای اجداد مشترک و منشأ مشترکاند (آدم و حوا) در این صورت میبایست برای تفاوتهای جسمی و ظاهری و به سبب آن تفاوتهای فرهنگی و فکری گروههای انسانی دلایل دیگری ذکر میگردید که مهمترین آنها میتوانست اثر شرایط #محیط_زیست باشد.
5⃣ گفته میشد که انسانها پس از خلقت به صورت گروههای متعدد از یکدیگر جدا شده، هر یک در اقلیمی اقامت کرده و تحت شرایط اقلیمی مشخصات جسمی، فکری و فرهنگی خاص یافتهاند و این ویژگیها بر اثر گذشت زمان ارثی شده است.
6⃣ به سخن #نژادپرستان امروزی، شمالیهای امروزی چون در شمال زندگی کردهاند، از نظر جسمی و فرهنگی برتر شدهاند، و جنوبیها چون در جنوب زندگی میکردهاند، از نظر جسمی، فکری و فرهگی حقیر شدهاند و ماندهاند و تا زمانی که در جنوب زندگی کنند به همان صورت خواهند ماند.
🔹 ادامه دارد...
✍️ پروفسور شاپور رواسانی
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 http://yon.ir/Rassism02
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #نژاد_آریا
✡ تکوین فرضیههای نژادی (3)
🎯 نادرستی فرضیههای نژادی آریا، سامی و ترک (قسمت دوم)
1⃣ توجیه تفاوتهای جسمی و فکری و فرهنگی گروههای انسانی، بر اثر شرایط محیط زیست با تحقیقات #کارل_لینه در عالم گیاهان و جانوران و تقسیمبندی موجودات زنده بر اساس مشخصات ظاهری قوت و دامنهی بیشتری یافت.
2⃣ لینه نه فقط گیاهان و جانوارن، بلکه نوع انسان را نیز بر حسب مشخصات ظاهری (رنگ پوست) به: اروپایی (سفید)، آمریکایی (سرخ)، آفریقایی (سیاه)، و آسیایی (زرد لیمویی)، تقسیم مینمود.
3⃣ لینه در تحقیقات خود صفات و مشخصات جسمی گروههای انسانی مانند، رنگ پوست، مو، چشم و بینی، حالت بدن را با صفات و مشخصاتی مانند فضائل اخلاقی، شیوهی رفتار، فرهنگ، و حتی طرز لباس پوشیدن و آداب و رسوم در یک ردیف قرار میداد.
4⃣ به نظر او #آمریکاییها تندخو و مخترع، #اروپاییها فرمانبردار قانون، #آسیاییها مالیخولیایی، تجملپرست و پولدوست و #آفریقاییها بدجنس و تنبل هستند که با زور و جبر بر آنان حکومت میشود!
5⃣ طرز تفکر و تقسیمبندی لینه در بسیاری از محافل فرهنگی و علمی اروپایی شیوع یافت و اساس و بنیاد #نژادشناسی طبقات حاکم و فرهنگ تجاوز جوامع #سرمایهداری قرون بعدی به مستعمرات گردید.
🔹 ادامه دارد...
✍️ پروفسور شاپور رواسانی
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 http://yon.ir/Rassism02
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #نژاد_آریا
✡ تکوین فرضیههای نژادی (4)
🎯 نادرستی فرضیههای نژادی آریا، سامی و ترک (قسمت دوم)
1⃣ #ژرژ_بوفون جانورشناس فرانسوی، به وجود اجداد اولیه مشترک برای همهی گروههای انسانی اعتقاد داشت و در توجیه تفاوتهای جسمی و فرهنگی نژادها معتقد بود که صفات نژادی طی سالیان متمادی تحت اثر عوامل طبیعی، آب و مواد غذا و طرز زندگی ایجاد شده و در این رابطه اثر #شرایط_اقلیمی را مهمترین عامل میدانست.
2⃣ در ردهبندی نوع انسان، بوفون معتقد بود که ساکنان #اروپای_غربی در اوج و قلهی این ردهبندی، سایر #اروپاییها در مرحلهای پایینتر، سپس ساکنان #آسیا و #آفریقا و در پایینترین مرحله #بردگان (ساکنان #آفریقا که با زور بوسیلهی اروپاییان متمدن! شکار و برای کار ارزان به آمریکای شمالی فرستاده شده بودند) در #آمریکا قرار دارند!
3⃣ بوفون در آثارش از گروههای انسانی در آسیا و آفریقا، با #تحقیر یاد میکند و مینویسد که استرالیاییهای بینوا شاید نزدیکترین نوع انسان به #حیوان و آمریکاییها (ساکنان اولیه) در ردهبندی حیوانات مقام اول را دارند!
4⃣ به نظر بوفون موجودات زندهای که بتوانند با آمیزش تولید نسل کنند و نسلشان ادامه یابد، یک نوع را میسازند، به این جهت انسانها نیز یک نوع را میسازند، و در توضیح و تشریح این نکته مینویسد که اگر سیاهان و سفیدها نتوانند با هم تولید نسل کنند … دو نوع مختلف خواهند بود. نسبت سیاهان به انسان مانند نسبت الاغ به اسب خواهد بود یا اینکه اگر سفیدها انسان باشند سیاهان از نوع متفاوتی خواهند بود مانند #میمون.
🔹 ادامه دارد...
✍️ پروفسور شاپور رواسانی
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 http://yon.ir/Rassism02
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #نژاد_آریا
✡ تکوین فرضیههای نژادی (5)
🎯 نادرستی فرضیههای نژادی آریا، سامی و ترک (قسمت دوم)
1⃣ #فرانسوا_ولتر فیلسوف #فراماسون، از بزرگان دورهی #روشنگری در فرانسه، جانبدار آزادیهای اجتماعی و فردی و از پیشقراولان فکری #انقلاب_فرانسه، معتقد به طبیعت نزدیک به حیوان #نژادهای_پست انسانی بود. (نژادهای غير سفید و اروپایی)
2⃣ سطح فکر و شخصیت واقعی ولتر زمانی معلوم میشود که به نظریاتش دربارهی گروههای انسانی خارج از قارهی اروپا توجه شود. هر زمان که ولتر دربارهی زنان و مردان #سیاهپوست سخن میگفت از ذکر این نکته صرفنظر نمیکرد که سر سیاهان از پشم (مانند گوسفند) پوشیده شده نه از مو و معتقد بود اگر مردان و زنان سیاهپوست به سرزمینهای با آب و هوای سرد هم فرستاده شوند، مانند همیشه به تولید حیواناتی از نوع خود ادامه خواهند داد.
3⃣ ولتر در توضیح طبیعت ساکنان آفریقا مینویسد: «این امر که در آب و هوای گرم، میمونهای انساننما (Apes) دخترها را به خود جلب و جذب کرده باشند غیرمحتمل نیست». این نظر نشاندهندهی عمق فاجعهی فکری ولتر است که بخش عمدهای از روشنفکران اروپایی بدان دچار بوده و هستند!
4⃣ وقتی سخن از #نژاد_سفید و #اروپاییها در میان است این #روشنفکران از انسان و حقوق انسانی سخن میگویند، امّا به نظرشان قارههای دیگر و انسانهای با مشخصات جسمی دیگر، حیوانی بیش نیستند!
5⃣ ولتر معتقد بود که گروههای انسانی منشأ و خلقت جدا از هم داشتهاند و مینویسد من در قضاوتم اطمینان دارم که آنچه دربارهی گیاهان حقیقت دارد در مورد انسان هم صادق است. گلابی، کاج، بلوط، زردآلو، از یک گیاه حاصل نمیشود و این امر تأیید میکند که #انسان_سفید فعال با سیاهان سر پشمی، آسیاییهای غیرفعال با ارواح مردگانشان، نمیتوانند (اولاد) یک انسان باشند.
🔹 ادامه دارد...
✍️ پروفسور شاپور رواسانی
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 http://yon.ir/Rassism02
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #نژاد_آریا
✡ تکوین فرضیههای نژادی (6)
🎯 نادرستی فرضیههای نژادی آریا، سامی و ترک (قسمت دوم)
1⃣ مجموعهی #سفرنامهها، داستانها، قصهها، نقاشیها و عکسهایی که با صحنهسازی در کارگاههای عکاسی یا خارج از آنها از مردم قارههای آسیا، آفریقا و آمریکا بعنوان #وحشیان و #آدمخواران از جانب سیّاحان تهیه شده و برای جلب مشتری همراه با افسانهها، و تصورات و تحریفهای فراوان به مردم جوامع اروپای غربی در طول چند قرن عرضه شده و به تدریج به صورت بخشی از باورها و اعتقادات ثابت ساکنان کشورهای اروپای غربی درآمده، مادر اصلی #انسانشناسی (Anthropologie) و #مردمشناسی (Ethnologie) میباشد.
2⃣ میان انسانشناسی و مردمشناسی با #فرضیههای_نژادی فاصلهی چندانی وجود ندارد، و هیچ فرضیهی نژادی دربارهی انسان وجود ندارد که محتوا و موضوع اصلی آن کوشش برای اثبات برتری فکری و فرهنگی یک گروه انسانی بر اثر مشخصات جسمی و ظاهری بر دیگر گروههای انسانی نباشد.
3⃣ مفهوم و کلمهی #نژاد در ادبیات تاریخی انگلستان از اوایل قرن شانزدهم برای توضیح تاریخ اروپا در رابطه با تشکیل ملتها به کار میرفت و مراد از آن تکیه بر صفات مشترک، منشأ و مبدأ مشترک گروههای انسانی بود که با هم یک #ملت را میساختند، بدون اینکه بر مشخصات جسمی و روانی تکیه شود. امّا از قرن 18 کلمه و مفهوم نژاد تعریف دیگری یافت و برای ردهبندی گروههای انسانی از نظر جسمی و فرهنگی و فکری به کار گرفته شد.
🔹 ...پایان قسمت دوم.
✍️ پروفسور شاپور رواسانی
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 http://yon.ir/Rassism02
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #نژاد_آریا
✡ غیرعلمی بودن فرضیههای نژادی (1)
🎯 نادرستی فرضیههای نژادی آریا، سامی و ترک (قسمت سوم)
1⃣ تلاش برای «علمی» کردن #فرضیههای_نژادی (فرضیههایی که در قرون گذشته به صورت شفاهی در میان مردم اروپا رایج بود) از اواخر قرن 18 میلادی در کشورهای اروپای غربی آغاز شد و سپس به سایر نقاط جهان توسعه یافت.
2⃣ موضوع اصلی این #شبهعلم اثبات این نکات بود:
🔸 1. تفاوتهای میان گروههای انسانی (چه به علت اثر محیط زیست و چه وراثت) اختصاصاتی طبیعی است که با انسان متولد شده و قابل تغییر نیست!
🔸 2. میان اختصاصات جسمانی، مانند رنگ پوست، اندازه و شکل جمجمه و… با استعدادهای هوشی فردی و فرهنگی گروههای انسانی رابطهی مستقیم و ناگسستنی وجود دارد!
🔸 3. ردهبندی نژادهای انسانی از بالا به پایین امری طبیعی و غیرقابل تغییر است!
🔸 4. #نژاد_سفید بهعلت داشتن اختصاصات ظاهری معین و جسمی و به علت دارا بودن هوش فردی و فرهنگ گروهی، بالاتر از بقیهی گروههای انسانی بوده و در مقامی برتر از همهی گروهها قرار دارد، سازنده و مشعلدار فرهنگ و تمدن جهانی است و لذا حق حکومت و سلطهی اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بر جامعهی جهانی را دارد و میتواند گروههای انسانی دیگر را هر جور که صلاح بداند به نفع خود به کار گیرد و تربیت و با تمدن و حقایق دینی آشنا کند.
3⃣ اما هرگز بدین نکته توجه نمیشد که فرق است میان توجه و نشاندادن تفاوتها میان افراد و گروههای انسانی و طبقهبندی و ردهبندی کردن آنها از نظر فکری و فرهنگی.
4⃣ وجود تفاوت میان انسانها و میان افراد یک خانواده و گروههای انسانی ساکن حتی یک سرزمین و منطقه امری روشن و طبیعی است، اما طبقهبندی و ردهبندی گروههای انسانی به بالاتر و پستتر، به متمدن یا وحشی، به داشتن هوش و فضائل اخلاقی یا احمق و فاسد بودن بر اساس مشخصات جسمانی، رنگ پوست، شکل جمجمه یا بینی مسئلهی دیگریاست.
🔹 ادامه دارد...
✍️ پروفسور شاپور رواسانی
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 http://yon.ir/Rassism03
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #نژاد_آریا
✡ غیرعلمی بودن فرضیههای نژادی (2)
🎯 نادرستی فرضیههای نژادی آریا، سامی و ترک (قسمت سوم)
1⃣ اگر نژادشناسان، انسانشناسان و مردمشناسان کارشان به مقایسهی مشخصات جسمی انسانها و ردهبندی جسمی گروههای انسانی محدود میماند، مشکل چندانی ایجاد نمیشد،
2⃣ اما مسئلهی اصلی و نکتهی اساسی اینجاست که این نژادشناسان، مردمشناسان و انسانشناسان تقسیمبندی جسمی و ظاهری را به هوش و اخلاق و رفتار فردی و فرهنگ و اخلاق اجتماعی گروههای انسانی تعمیم داده و بر مبنای مشخصات جسمی دربارهی استعدادهای هوشی، اخلاقی افراد و فرهنگ و اخلاق جماعات انسانی برای تأمین مقاصد خاص، قضاوت میکنند و به تصورات و ذهنیات آلوده و درهم خود نام «علم» هم میدهند!
3⃣ اخلاق، فرهنگ، تمدن و علم مقولههایی نیست که از یک فرد به فرد دیگری به #ارث برسد یا در یک گروه انسانی خاص از نسلی به نسل دیگر منتقل شود. اخلاق، فرهنگ، تمدن و علم چیزهایی نیست که از آسمان افتاده باشد یا خلعتی باشد که طبیعت یا خدا بر تن گروهی خاص پوشانده باشد.
4⃣ این مقولات و حتی فرضیههای شبهعلمی نژادی محصول رشد و تغییرات اقتصادی، فرهنگی در جوامع بشری و در این رابطه متأثر از برخورد طبقاتی در این جوامع است.
5⃣ اگر چنین سخنی را نپذیریم، حتی جانبداران #فرضیههای_نژادی نیز قادر نخواهند بود ریشههای پیدایش این فرضیهها را در تاریخ و جامعهی انسانی توضیح دهند، مگر اینکه معتقد باشند نوع انسان، منشأ و مبدأ و در رابطه با متون کتب دینی، آدم و حوّاهای متعددی داشته و #نژاد_سفید از نظر خلقت و طبیعت، تافتهی جدابافته است.
🔹 ادامه دارد...
✍️ پروفسور شاپور رواسانی
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 http://yon.ir/Rassism03
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #نژاد_آریا
✡ غیرعلمی بودن فرضیههای نژادی (3)
🎯 نادرستی فرضیههای نژادی آریا، سامی و ترک (قسمت سوم)
1⃣ بررسی تاریخ اجتماعی و سیاسی جماعات انسانی نشان میدهد که طبقات مرفه و استثمارکننده، برای اثبات مزیت و برتری فرهنگی و تمدنی خود بر سایر گروهها و مشروعیت بخشیدن به #استثمار انسانهای دیگر، صفات جسمانی گروههای انسانی دیگر را دلیل پستی آنها و صفات جسمانی خود را دلیل مزیّت دانستهاند و مفهوم و کلمهی #نژاد_برتر بدینصورت به وجود آمده است.
2⃣ در جوامع شرقی، #نژادپرستی بدانگونه که در سدههای 18 و 19 میلادی در کشورهای #سرمایهداری استعماری رشد کرد و توسعه یافت و مشخصات جسمی، اساس ردهبندی فکری و فرهنگی انسان شد، چه در دوران پیش از اسلام و چه پس از توسعهی اسلام وجود نداشت.
3⃣ گرچه در بسیاری از جوامع شرقی #بردهداری و کار بردگان را چه در دوران باستان و چه در دوران اسلامی میتوان نشان داد اما بردگی به رنگ پوست و شکل جمجمه یا لب و بینی ربطی نداشت.
4⃣ در نظامهای فئودالی، اشراف و فئودالها، در شیوهی تولید سرمایهداری، سرمایهداران، و در شیوهی تولید مستعمراتی، طبقات استثمارکننده، حاکم، مدافع و مروج #فرضیههای_نژادی بودند و هستند.
5⃣ در همهی این شیوههای تولید، بخشی از #روشنفکران با ترویج فرضیههای نژادی، دانسته یا ندانسته در خدمت طبقات حاکم و استعمارگران قرار دارند.
6⃣ فرضیههای نژادپرستی دوران ما، محصول #کلنیالیسم و شیوهی تولید سرمایهداری است.
7⃣ فرضیههای نژادی در کشورهای اروپایی پایهی فکری و فرهنگی #ناسیونالیسم شد و در مستعمرات پایهی فکری و فرهنگی ناسیونالیسم نژادی و پانبازی و پانسازی نژادی و فرهنگی را میسازد.
🔹 ...پایان قسمت سوم.
✍️ پروفسور شاپور رواسانی
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 http://yon.ir/Rassism03
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #نژاد_آریا
✡ احیای فرضیههای نژادی در قرون اخیر (1)
🎯 نادرستی فرضیههای نژادی آریا، سامی و ترک (قسمت چهارم)
1⃣ از میان کسانی که مفهوم و کلمهی #نژاد را در تقسیمبندی گروههای انسانی به کار بردهاند، میتوان از #یوهان_فریدریش_بلومنباخ (1840-1752) که پایهگذار #انسانشناسی_جدید شمرده میشود نام برد.
2⃣ بلومنباخ نژاد انسانی را بهعنوان گروههای ثابت بر اساس مشخصات جسمی در نوع انسان، به 5 گروه اصلی تقسیم میکرد:
1- قفقازی2- مغول 3- حبشهای (اتیوپی) 4- آمریکایی (مراد ساکنان اولیهی این قارهاند) 5- مالائیها (مالی – آفریقا).
3⃣ به نظر بلومنباخ، نام نژاد قفقازی از کوههای قفقاز گرفته شده است که در جنوب این سلسله جبال، مردم گرجستان زندگی میکنند که به نظر بلومباخ زیباترین انسانها هستند!
4⃣ بلومنباخ در آثار خود به کارهای #پیتر_کامپر (1789-1722) اشاره کرده است. به نظر کامپر میتوان میزان هوش نژادهای مختلف انسانی را بر حسب زاویهی صورت تعیین نمود! این زاویه از برخورد دو خط حاصل میشود: خطی از لب بالا به پیشانی (تقریباً عمودی) و خط دیگر افقی.
5⃣ به نظر کامپر زاویهی 100 درجه نشانهی عالیترین نمونهی زیبایی (یونانی) است؛ زاویهی صورت اروپایی در حدود 97 درجه و زاویهی صورت سیاهان پایینتر از 70 درجه است که به زاویهی صورتی میمونها و سگ نزدیکتر میباشد تا به زاویهی صورت انسان.
6⃣ تحقیقات بعدی، سست و بیپایه بودن نتیجهگیریها و غلط بودن شیوههای اندازهگیری کامپر را به اثبات رساند. در میان اهالی یک سرزمین و یک گروه خاص انسانی هم میتوان افرادی را با پیشانی برجسته یا عقبرفته، و آروارههای جلو آمده یا عقبرفته نشان داد و این صفات جسمانی هیچگونه رابطهای با میزان هوش و درایت فردی یا فرهنگ اجتماعی و قومی ندارد.
7⃣ اما شوربختانه کارهای کامپر، اساس تحقیقات و نظریهپردازی بسیاری از انسانشناسان قرار گرفت و در بسیاری از کتب مربوط به #نژادشناسی در اثبات برتری #نژاد_سفید اروپایی بر سایر گروههای انسانی به کار رفته و میرود و در این رابطه از تحریف و #تقلب هم خودداری نمیشود بدینصورت که از میان هر گروه افراد خاصی برای مقایسه دستچین و سپس بهعنوان نمونهی تمام اعضاء و افراد آن گروه انسانی معرفی میشوند!
🔹 ادامه دارد...
✍️ پروفسور شاپور رواسانی
📖 متن کامل مقاله به همراه منابع:
👉 http://yon.ir/Rassism04
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🔸 هشتگ اصلی: #نژاد_آریا