1⃣ شبکه خبری و نظرسنجی 24 ساعته تحت مالکیت او یعنی #فاکس_نیوز تاکنون متحد #دونالد_ترامپ رئیسجمهوری آمریکا و هواداران سرسخت او بوده است. این موضوع سبب شده تا #روپرت_مرداک از قدرت بالایی برای نفوذ و تاثیرگذاری بر قدرتمندترین دموکراسی جهان [!] برخوردار باشد.
2⃣ در لندن نیز #روزنامه_سان تحت مالکیت مرداک است و اخیراً به شدت مشوّق خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا یا همان #برگزیت بوده است و در استرالیا جایی که قدرت مرداک کمتر دیده میشود رسانههای نزدیک به او تلاش کردهاند تا افکار عمومی را به سمتی سوق دهند که از لغو مالیات کربن حمایت شود.
3⃣ او مالک استودیوی فیلمسازی #فاکس_قرن_بیستویکم بوده که گفته میشود بر سر فروش آن به کمپانی دیزنی به قیمت 52.4 میلیارد دلار به توافق رسیده است.
4⃣ مرداک چهار فرزند دارد. بزرگترین فرزند او که 61 ساله است و حاصل اولین ازدواج مرداک با «پاتریشیا بوکر» مدل استرالیایی (که بعداً در سال 1965 میلادی از او طلاق گرفت) در سیدنی و لندن زندگی میکند و خود را از کسب و کار خانوادگی دور نگه داشته است.
5⃣ با این حال، سه فرزند دیگر مرداک که حاصل ازدواج دوم او با «آنا مان» هستند (که آن ازدواج نیز در سال 1999 میلادی به پایان رسید) بخشی از زندگی خود را به ادامهی راه و کسب و کار پدر اختصاص دادهاند: الیزابت 50 ساله، لاکلان 47 ساله و جیمز 46 ساله.
👇👇👇
1⃣ موج پوپولیسم راستگرایانه در چند سال اخیر بهشدت رشد کرده است و نظم جهانی را مختل ساخته است. امپراتوری مرداک این موج را ایچاد نکرد اما بیش از هر نهاد رسانهای دیگری آن را تقویت کرده، برایش تبلیغ کرده و از آن سود میبرد.
2⃣ در سرتاسر جهانِ انگلیسیزبان رسانههای وابسته به #خانواده_مرداک تلاش کردهاند تا جریانات ملّیگرا را تقویت کنند. مأموریت اصلی این رسانهها ایجاد بیثباتی در دموکراسیها در سرتاسر جهان بوده است.
3⃣ اما #روپرت_مرداک و خاندان او واقعاً چه میخواهند؟ آیا صرفاً تمایل به انتقال ثروت و رعایت الزامات کسب و کار و تجارت را دارند؟ به نظر میرسد موضوع پیچیدهتر است و امپراتوری مرداک بهدنبال فتح سرزمینی و ارضی است.
4⃣ مرداک کارش را با یک روزنامه محلی کوچک در استرالیا که از پدرش به ارث برده بود آغاز کرد اما بهسرعت کسب و کارش را در سطح ملی و سپس بینالمللی گسترش داد.
5⃣ رویکرد مرداک به ایجاد امپراتوری در دوران #دونالد_ترامپ به اوج رسیده است. او در روابط نزدیک خود با ترامپ توانست از مزایای کاهش مالیاتها و صدور مجوز معاملات جهانی استفاده کند.
👇👇👇
1⃣ تأسیس شبکه خبری #فاکس_نیوز از سوی مرداک، انقلابی در عرصهی #رسانه بود. شبکهای متعلق به محافظهکاران که روز به روز و ساعت به ساعت میلیونها آمریکایی را تحت تأثیر قرار میدهد. در پژوهشی که مؤسسه نظرسنجی پیو در سال 2014 میلادی انجام داده بود اکثریت آمریکاییهایی که خود را محافظهکار میدانستند از فاکس نیوز بهعنوان تنها شبکه مورد اعتمادشان یاد کردند.
2⃣ این قدرت بهحدی بود که #دیوید_فروم نویسنده سابق متنهای سخنرانی جورج دبلیو بوش رئیسجمهور سابق آمریکا در مصاحبهای گفته بود: در ابتدا #جمهوریخواهان فکر میکردند که فاکس نیوز برای آنان کار میکند، اما اکنون فهمیدهایم که این ما هستیم که برای فاکس نیوز کار میکنیم!
3⃣ نیویورک تایمز با اشاره به روابط عمیق #روپرت_مرداک و خانوادهاش با خانواده ترامپ مینویسد: در اوایل سال 2015 میلادی بود که مرداک تماسی از جانب #ایوانکا_ترامپ دختر دونالد ترامپ دریافت کرد. ایوانکا او را به ضیافت شامی بههمراه پدرش دعوت کرده بود.
4⃣ پس از آن، آنان در ساختمان فاکس نیوز در منهتن با یکدیگر دیدار داشتند. #جرد_کوشنر (داماد #یهودی ترامپ) نیز در این دیدار حضور داشت. در آنجا بود که مرداک برای تبلیغ به نفع کارازر ترامپ و همکاری با او توافق کرد.
👇👇👇
1⃣ #روپرت_مرداک به ترامپ گفته بود: شما باید آمادهی رویارویی با شدیدترین انتقادها از سوی مخالفان باشید. مرداک عمیقاً با خانواده ترامپ در ارتباط است. روابط بهقدری عمیق بود که در سال 2013 میلادی پس از طلاق مرداک این #جرد_کوشنرِ فعال در کسب و کار و املاک و مستغلات بود که به او کمک کرد تا دکوراتوری برای آپارتمان جدید خود پیدا کند.
2⃣ #ایوانکا_ترامپ یکی از قابل اعتمادترین افراد نزدیک به خانواده مرداک است و 300 میلیون دلار سهام شرکت #فاکس_قرن_بیستویکم را خریداری کرده است.
3⃣ در جریان رأیگیری برای خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا نیز #روزنامه_سان تحت مالکیت مرداک از #برگزیت حمایت کرد. ایدهی جدایی بریتانیا از اتحادیه اروپا همزمان با ظهور ملیگراییِ مرتجع و بومیگرا در کشورهای دیگر بود.
4⃣ برای مثال، در انتخابات اتریش نامزد حزب آزادی پیشتاز بود، حزبی که افسران سابق نازی آن را تاسیس کرده بودند. در فیلیپین «رودریگو دوترته» انتخاب شد که علیه نخبگان اقتصادی و سیاسی حاکم در فیلیپین برخاسته بود و حامی قتل تبهکاران و معتادان بود. «ویکتور اوربان» نخستوزیر مجارستان نیز در کشور خود از ایجاد یک دیوار مرزی و با سیم خاردار برای جلوگیری از ورود مهاجران حمایت کرده بود.
5⃣ در مورد برگزیت روزنامه سان از طرفدران ماندن در اتحادیه اروپا به عنوان «اروپاییهای متکبر» یاد میکرد و معتقد بود که خروج از اتحادیه اروپا به نفع کارگران بریتانیایی و سطح دستمزدها در آن کشور خواهد بود.
✍ منبع: روزنامه نیویورک تایمز
👉 https://www.nytimes.com/interactive/2019/04/03/magazine/rupert-murdoch-fox-news-trump.html
📖 متن کامل مقاله در سایت اندیشکده:
👉 yon.ir/Murdoch
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
🎯 جنگ جهانی دوم یکی از نقاط عطف تاریخ بشر است... بعد از جنگ اول جهانى، نظم جدیدى در عالم و بخصوص در منطقهى ما بهوجود آمد؛ قدرتهایى جان گرفتند، قدرتهاى برتر عالم شدند؛ و بعد از جنگ دوم جهانى که تا کنون حدود هفتاد سال از پایان آن میگذرد، این نظم جهانى استقرار پیدا کرد و مدیریت عالم به شکل خاصى درآمد. غرب در واقع، چه به شکل نظام سوسیالیستى و چه به شکل نظام لیبرالیستى، که هردو غربى بودند، حاکم بر مدیریت جهان شد... آسیا و آفریقا و آمریکاى لاتین و مناطق گوناگون دنیا تحت نفوذ و هیمنه و ارادهى اینها در طول این هفتاد سال حرکت کردند. (امام خامنهای ۱۳۹۳/۰۶/۱۳)
👈 و اینگونه بود که جهان دو قطبی سمت و سوی خود را پس از جنگ جهانی دوم بر محور ابرقدرتی اتحاد جماهیر شوروی و ایالات متحده آمریکا آغاز نمود و دوران پرماجرای نیمهی دوم قرن بیستم را برای ساکنان جهان رقم زد.
👇👇👇
1⃣ جهان دو قطبی بلافاصله پس از پایان جنگ جهانی دوم در سپتامبر ۱۹۴۵م آغاز و به مدت ۴۵ سال، تا زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱م ادامه داشت و ابرقدرتی شوروی و آمریکا موضوعی غیر قابل تفکیک از این دوران محسوب میگردد.
2⃣ دو #ابرقدرت شوروی و آمریکا گرچه هیچگاه به تقابل مستقیم نظامی با یکدیگر روی نیاوردند، اما در پرتو چینش و نظم صورتدادهی خود بر جهان و تقسیم عرصهی بینالملل به دو بلوک غرب و شرق، جنگها، انقلابها، کودتاها و تحولات بسیاری را مدیریت نموده و رویدادهایی فراموشنشدنی را برای جهان رقم زدند.
3⃣ تقابلی که فضای کلی موجود در جهان را آبستن تحولات پیچیدهای ساخت و در مفهومی با عنوان #جنگ_سرد (Cold War) تبلور پیدا کرد.
👇👇👇
1⃣ #جنگ_سرد اصطلاحی بود که پس از پایان جنگ جهانی دوم و در ماجرای بروز اختلافات میان شوروی و آمریکا در تقسیم غنایم این جنگ موضوعیت پیدا کرد و نخستینبار توسط یک سیاستمدار #یهودی آمریکایی بهنام #برنارد_باروک (Bernard Baruch) به کار برده شد!
2⃣ گرچه گسترهی جنگ سرد در طول ۴۵ سال حاکمیت خود بر فضای تقابلی میان این دو ابرقدرت، به بسیاری از نقاط جهان بهویژه آسیا کشیده شد و جهان با جنگها و درگیریهای بسیاری مواجه گردید، اما با این همه هیچگاه تقابل میان شوروی و آمریکا، بهصورت مستقیم وارد مرحلهی سخت نظامی نشد.
3⃣ جنگ سرد تنها به محدودهی درگیری غیرمستقیم و زورآزمایی تبلیغاتی و رسانهای این دو ابرقدرت در جهان خلاصه گردید که امروزه ماحصل آن را میتوان با مرور آثار هنری برجای مانده از آن دوران، بالأخص محصولات سینمایی بلوک شرق بر محوریت سینمای اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی (Cinema of the Soviet Union) و بلوک غرب به سرپرستی بنگاه سینمای آمریکا (Cinema of the United States) به مرکزیت #هالیوود مشاهده نمود.
👇👇👇
1⃣ #صنعت_سینما همانگونه که در دوران جنگ جهانی اول و دوم مؤثر ظاهر گردید و اهداف قدرتهای دخیل در عرصهی #نبرد_سخت را در حوزهی اذهان و افکار جوامع بشری پیگیری نمود، در دوران حاکمیت فضای #جنگ_سرد نیز بهگونهای بیبدیل ظاهر شد.
2⃣ با این تفاوت که #سینما پیش از این بهعنوان ابزاری رسانهای جهت پیشبرد اهداف #جنگ_سخت موضوعیت داشت، اما در دوران جنگ سرد به نحوی کاملاً برعکس، حتی جنگهای نظامی نیز بهعنوان عاملی پیشبرنده برای اهداف رسانهای و افزایش سلطهی بینالمللی بهواسطهی #تسخیر_اذهان جهانی تعریف شدند.
👇👇👇
1⃣ در طول ۴۵ سال درگیری رسانهای و تبلیغاتی وسیع میان شوروی و آمریکا و حاکمیت فضای جنگ سرد، جنگها و درگیریهای بسیاری همچون جنگ ویتنام (Vietnam War) بهمدت بیست سال (1955-1975)؛ جنگ افغانستان (Soviet–Afghan War) بهمدت نُه سال (1979-1989)؛ جنگ کره (Korean War) بهمدت سه سال (1950-1953) و بحران موشکی کوبا (Cuban Missile Crisis) در اوت ۱۹۶۲ و درگیریهایی همچون بیستوهشت سال تنش دیوار برلین (Berlin Wall) که از سال ۱۹۶۱ تا ۱۹۸۹ جریان داشت و یا جنگ ششروزه ۱۹۶۷ (Six-Day War) و بیش از یک سال بحران کانال سوئز (Suez Crisis) و حتی جدایی بحرین از ایران در سال ۱۹۷۰م و پنج سال جنگ ظفار (1970-1975) و صدها جنگ و درگیری دیگر در سطح جهان به وقوع پیوست.
2⃣ تمامی این جنگها را میتوان بهعنوان عاملی جهت پیشبرد اهداف این دو #ابرقدرت در محدودهی درگیری مستقیم و زورآزمایی تبلیغاتی و رسانهای شوروی و آمریکا در جهان و سرانجام افزایش سلطهی بینالمللی آنان خلاصه نمود.
👇👇👇
1⃣ ۴۵ سال حاکمیت فضای #جنگ_سرد بر عرصهی روابط بینالملل بهوضوح سطح و جایگاه #رسانه را در جهانِ پیشِ رو معین ساخت و موقعیت منحصر بهفرد #سینما را بهعنوان «هنر - صنعت - رسانه» بیش از پیش برای جهانیان معنا بخشیده و مفهوم تقابلات نرم (Soft Conflict) را در تصورات عمومی جوامع موضوعیت بخشید.
2⃣ جنگ سرد اثبات کرد که #صنعت_سینما ابزاری است که میتواند تبلیغات سیاسی را بهنحوی دلچسب و در قالب هنر، به مخاطبان خود منتقل و اطلاعات هماهنگ و پیامهای جهتدار را برای بسیجِ #افکار_عمومی ارائه نماید.
3⃣ در این حال بود که رهبران ارشد جهان در فاصلهی جنگ اول و دوم جهانی به موقعیت انحصاری سینما پی برده و بر جایگاه و نقش بیبدیل این صنعت اعتراف کرده و در حد توان خویش در مسیر توسعهی سینما و بهرهگیریِ حداکثری از ظرفیتهای آن اقدام نموده بودند.
👇👇👇
1⃣ جنگ نقطهی عطف تاریخ ملتهاست و این قاعده در مورد #جنگ_سرد نیز برقرار بود؛ جنگی که اگر چه در بطن خود درگیریهای نظامی بسیاری را در جهان موجب گردید، اما درگیری رسانهای و تبلیغاتیِ وسیع میان شوروی و آمریکا را حکایت میکرد.
2⃣ جنگ سرد به خوبی نشان داد که چگونه #قدرت_رسانه همچون قدرت نظامی و تسلیحاتی، میتواند از یک سو موجب اضمحلال و نابودی فرهنگها و تمدنها شود و از سویی دیگر ملتهایی با تمسک به این قدرت بتوانند اسباب ظهور و بروز تمدنی خود را در جهان فراهم کنند.
3⃣ جنگ سرد نشان داد که #رسانه و بهطور ویژه #سینما از این قدرت برخوردار است که در مخاطبان خود تغییر و تحول ایجاد نموده و اسباب تغییر نگرش و یا متقاعد کردن جوامع را فراهم سازد و در فرهنگ جوامع نقش غالب را بازی نموده و این نقش را نه فقط با بازتاب دادن فرهنگ، بلکه با شرکت در #فرهنگسازی نیز به اجرا گذارَد.
👇👇👇
1⃣ نزاع میان دو ابرقدرت شوروی و آمریکا در فضای #جنگ_سرد، در ابعاد مختلف تقابل سختِ (Warfare Hard) نظامی و تسلیحاتی و همچنین نیمهسختِ (Semi Hard Conflict) اقتصادی و سیاسی قابل مشاهده است، اما عرصهی اصلی جنگ میان این دو ابر قدرت در عرصهی تقابل نرم (Soft Conflict) جریان داشت.
2⃣ گرچه شدت روز افزون این تقابل در ۴۵ سال فضای جنگ سرد هر لحظه امکان بروز یک #جنگ_جهانی میان این دو ابرقدرت را نوید میداد، اما در نهایت این اتفاق رخ نداد و بدون هرگونه نبرد مستقیم، ایالات متحده آمریکا توانست در عرصهی تقابلات نرم و در درگیری رسانهای و تبلیغاتی بر حریف خود برتری یابد و ارکان قدرت اتحاد جماهیر شوروی را در سال ۱۹۸۹م متزلزل و نهایتاً ابرقدرت رقیب خود را در سال ۱۹۹۱م به فروپاشی کشانَد و جهان دو قطبی را از منظر خود به جهانی تک قطبی مبدل سازد.
👇👇👇
1⃣ در بلوک شرق #ولادیمیر_لنین، تئوریسین و رهبر انقلاب ۱۹۱۷م و بنیانگذار اتحاد جماهیر شوروی رسماً اعلام کرد که: از نظر ما فیلم مهمترین هنر است! و همسر خود #نادژدا_کروپسکایا (Nadezhda Krupskaya) را مسئول مستقیم پیگیری امور سینمایی شوروی کرد.
2⃣ اینان ضمن پیگیری پروپاگاندای مطلوب فرهنگی #سوسیالیسم، آثار سینمایی شاخصی همچون جک فراست؛ تولد یک ملت؛ سولاریس؛ رَزمناو پوتمکین؛ کودکی ایوان و دهها اثر سینمایی دیگر را تولید کردند.
3⃣ اما #بلوک_شرق هیچگاه نتوانست در برابر قدرت رسانهای #بلوک_غرب و هجمهی پروپاگاندای آمریکایی، بایستد و مطلوبِ فرهنگیِ #لیبرالیسم را به چالش بکشد.
4⃣ #هالیوود در ژانرهای مختلف سینمایی، هر روز اسطورهی آمریکایی جدیدی را به عرصه میکشاند و هر روز بر قدرت رسانهای خود در #جنگ_سرد میافزود.
👇👇👇