✡️ کنت آبراموویتز: تا زمانی که ایران نابود نشده، هیچ صلحی در خاورمیانه وجود نخواهد داشت. تا زمانی که نیروهای شرّ نابود نشده باشند، اسرائیل نمیتواند پیشرفتی حاصل کند. مانند اینکه در سال ۱۹۳۹ بگوییم میتوانیم صلح داشته باشیم؛ بله، اما فقط بعد از اینکه آلمان و ژاپن نابود شده باشند!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ متن سخنرانی کنت آبراموویتز (1)
🎯 «باید ایران را نابود کرد»
1️⃣ #اسرائیل برای حفظ موجودیتش درگیر جنگی در ۱۰ جبهه است. یک: #ایران. دو: تهدید تشکیلات خودگردان علیه موجودیت اسرائیل. سه: حملات سایبری خصوصاً از جانب ایران. چهار: تجاوز ایران به سوریه و عراق. پنج: داعش که در حال تجاوز به صحرای سیناست. شش: تسلط حماس و اخوان المسلمین بر غزه که اسرائیل تقدیمش کرده است. هفت: ساکنان بدوی که بهصورت غیرقانونی در حال دستبرد به اراضی هستند و دولت اسرائیل هم تقریباً هیچکاری در موردشان نمیکند. هشت: اسرائیل باید از میدانهای گازی فراساحلی خود حراست کند. نُه: سازمان ملل، اتحادیه اروپا، دیوان جنایی بینالمللی و نهادهای غیردولتی که سازمانهای ترور فرهنگی هستند و به اسرائیل و تمدن غربی اعلام جنگ کردهاند. ده: #حزبالله که عامل ایران در لبنان، سوریه و عراق است و دارد هرکجا که میتواند بر قدرت خود میافزاید.
2️⃣ پس، اینها چالشهای دهگانهای هستند که اسرائیل باید با آنها مقابله کند و در مورد هرکدام از این جبههها هم عملکرد نسبتاً خوبی داشته است. هرچند در مورد برخی از جبههها دچار سردرگمی است، اما بهطور کلی اسرائیل میداند دارد چه کار میکند. میخواهم این صفحه را با دو ملاحظه به پایان ببرم:
3️⃣ تا زمانی که ایران و اخوان المسلمین نابود نشدهاند، هیچ طرح صلحی در خاورمیانه وجود نخواهد داشت. این مسئله کلیدی است که باید درک کنید. تا زمانی که نیروهای شرّ نابود نشده باشند، اسرائیل نمیتواند در زمینه هرچیزی که ممکن است صلح محسوب شود، پیشرفتی حاصل کند. مانند این است که در سال ۱۹۳۹ باشیم و بگوییم میتوانیم صلح داشته باشیم؛ بله، اما فقط بعد از اینکه آلمان و ژاپن نابود شده باشند. اما تا زمانی که آلمان و ژاپن نابود نشدهاند، نمیتوانید صلح داشته باشید. در خاورمیانه هم چنین وضعی است. تا زمانی که ایران و اخوان المسلمین نابود نشدهاند، نمیتوانید طرح صلحی داشته باشید. بدون قید و شرط. تسلیم بدون قید و شرط.
✡️ متن سخنرانی کنت آبراموویتز (2)
🎯 «لزوم الحاق اراضی فلسطینینشین»
1️⃣ ثانیاً، من طرفدار حفظ وضع موجود هستم، اما آن را «وضع موجود مضاعف» میخوانم. وضعیتی که در آن، اسرائیل و آمریکا میتوانند موضع اسرائیل را از طریق اقدامات یکجانبه تقویت کنند، چراکه کسی وجود ندارد که بشود با او مذاکره کرد.
2️⃣ بنابراین، اسرائیل باید نظام آموزشی بخش شرقی #اورشلیم (قدس) را هم به دست بگیرد، این چیزی است که بعد از این همه سال، اتفاق نیافتاده و [آموزش] همچنان در اختیار سازمان ملل و سازمان «آنروا» است که به کودکان عرب آموزشهای غلط میدهند. اسرائیل باید این [مدارس] را تعطیل کند و کنترل آن را به دست گیرد.
3️⃣ اسرائیل قطعاً باید بخش «بی» و «سی» و به وقتش، بخش «اِی» کرانه باختری را ضمیمه کند... باید اساساً تشکیلات خودگردان را نابود کرد و آن را به وضعیت #دولتشهر، که نظیر آن در امارات عربی متحده برقرار است و در آن شهرها امور خود را اداره میکنند، بازگرداند.
4️⃣ خوب، حالا سراغ بحث درباره جهان میروم. جهان. ما اکنون در #جنگ_سوم_جهانی هستیم، خودمان نمیدانیم، اما من به شما اطمینان میدهم که ما اکنون در جنگ سوم جهانی هستیم و نبرد میان دموکراسیها و دیکتاتوریهاست.
5️⃣ نیمی از مردم جهان در #دموکراسی زندگی میکنند، که ما آن را #تمدن_غربی میخوانیم و نیمی از مردم جهان در #دیکتاتوری زندگی میکنند، که ما آنها را دیکتاتوری میخوانیم. اساسا# یک نبرد میان دموکراسیها و دیکتاتوریها در جریان است و در حال حاضر یک موازنه قوایی میان دو طرف حکمفرماست.
✡️ متن سخنرانی کنت آبراموویتز (3)
🎯 جنگ جهانی سوم
1️⃣ مجسمه اطلس را فرض کنید که جهان را روی دستانش نگه داشته است. جهانی که از #تمدن_غربی و دیکتاتوریها، حدود هفت میلیارد نفر، تشکیل شده است. اما آن اطلس که جهان بر آن استوار است، چیست؟ سه سند وجود دارد که اطلس را نگه داشته است. کتاب #عهد_عتیق، یا #تورات که ما آن را #یهودیت میخوانیم، #عهد_جدید یا همان مسیحیت و سپس قانون #سکولاریسم که ما آن را منشور حقوق میخوانیم. این سه سند، به اطلس جسارت اخلاقی و اختیار اخلاقی میبخشند تا بتواند نیروی خود را حفظ کرده و جهان را نگه دارد.
2️⃣ در همین نمونه، چه کسی میخواهد اطلس را نابود کند؟ چه کسی برای نابود کردن تمدن غربی تلاش میکند؟ اساساً دو گروه از افراد که سرخها و سبزها خوانده میشوند. سرخها، عبارتند از سوسیالیستها، کمونیستها، ترقیخواهان، که عملاً ما را به عقب میرانند و ابردولتهایی که آنها از آن حمایت میکنند. آنها در حقیقت به دنبال #دیکتاتوری گروهی از نخبگان هستند تا بتوانند به تاراج پولها ادامه دهند و دیگران در فقر زندگی کنند. ما برای آنها اسم ویژهای داریم، آنها «دموکرات» خوانده میشوند یا در انگلستان، «حزب کارگر». جناح چپگرای حزب دموکرات یا حزب کارگر از کنترل خارج شدهاند و تجسّم سرخها هستند، درست مانند #چین و #روسیه که دو مورد از بزرگترین دیکتاتوریها هستند و بخش اعظم #جهان_اسلام.
3️⃣ سپس، #اسلامگرایان را داریم. اینها افرادی هستند که از دین اسلام بهعنوان یک جنبش سیاسی استفاده میکنند تا جهان را به تسخیر درآورده و همه را به مسلمانانی نظیر خود بدل کنند. سه سازمان تروریستی اسلام سیاسی وجود دارد: یک: #ایران، دو: #اخوان_المسلمین و سه: #داعش. داعش وضعیت چندان خوبی ندارد، اما ایران و اخوان المسلمین، همانطور که پیش از این گفتم، باید شکست بخورند. درست مانند چپگرایان آمریکا و دیگر کشورها، چراکه در حال حاضر آنها دارند به قانون اساسی حمله میکنند، به کتاب مقدس، به عهد عتیق و عهد جدید حمله میکنند.
4️⃣ اگر اجازه دهیم که به حملاتشان به ارزشهای ما ادامه دهند، ارزشهای ما را فاسد خواهند کرد و غالب میشوند. حواسمان به این موضوع نیست، اما باید چپگرایان و اسلامگرایان را نابود کنیم، پیش از آنکه آنها ما را نابود کنند. این چیزی است که من آن را #جنگ_سوم_جهانی مینامم. دو نسل آینده، بسیار سرگرمکننده خواهد بود. دو نسل آینده مشخص خواهند کرد که آیا نوههای ما در آزادی و رفاه زندگی میکنند یا تحت دیکتاتوری. وظیفه ما این است که اطمینان یابیم آنها در آزادی و رفاه زندگی کنند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎬 فیلم سخنرانی کنت آبراموویتز
✡️ باید ایران را نابود کرد! درگیر جنگ جهانی سوم هستیم!
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ خباد؛ بازوی فرهنگی امنیتی یهود بینالملل (1)
🎯 چکیده
1️⃣ جنبش مذهبی #خباد یک جنبش #حسیدی یهودی است که از عمر آن بیش از دو قرن میگذرد. این جنبش در اقصی نقاط دنیا فعالیت دارد و درصدد ترغیب یهودیانِ بیتوجه به آموزههای دینی یهود به مراعات احکام و دستورات تورات و تلمود است.
2️⃣ عمدهی فعالیت جنبش مذهبی خباد را میتوان در فعالیتهای فرهنگی و آموزشی خلاصه کرد؛ فعالیتهایی که با ارائه خدمات رفاهی و آموزشی از تأثیرگذاری دوچندانی بر روی یهودیان دنیا برخوردار بوده است.
3️⃣ مرکز فعالیتها و رهبری #جنبش_خباد بعد از جنگ جهانی دوم از اروپای شرقی به آمریکا منتقل شد؛ در آنجا، دامنه فعالیتها و ساختار سازمانی این جنبش رشد چشمگیری یافت و از حالت یک جنبش صرفاً عرفانی خارج شد و ماهیتی اجتماعی به خود گرفت و فعالیتهای آن سمت و سویی بینالمللی پیدا کرد.
4️⃣ این جنبش مذهبی، با نفوذی که در ارکان قدرت در ایالات متحده آمریکا دارد بهعنوان بازوی فرهنگی #یهود_بینالملل فعالیت دارد و مراکز متعدد آن در اقصی نقاط دنیا بهعنوان مکانهای امنی برای فعالیتهای #جاسوسی سرویسهای امنیتی رژیم صهیونیستی بهشمار میروند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ خباد؛ بازوی فرهنگی امنیتی یهود بینالملل (2)
🎯 تاریخچه
1️⃣ جنبش مذهبی خباد که به #خباد_لوباویچ مشهور است، یک جنبش #یهودی ارتدوکسی و حسیدی است.
2️⃣ این جنبش در شهر لیوزنا در بلاروس امروزی در سال ۱۷۷۵ توسط حاخام شِنِر زالمان (شنئور زلمان) تأسیس شد.
3️⃣ مرکز فعالیت این جنبش مذهبی بیش از یک قرن در خاک روسیه بود؛ در دهه ۱۹۳۰، مرکز فعالیت این جنبش مذهبی به لهستان و در دهه ۱۹۴۰ میلادی با شروع جنگ جهانی دوم در اروپای شرقی به ایالات متحده آمریکا منتقل شد؛ از آن سال تاکنون فعالیتهای این جنبش در آمریکا فعال بوده و هست.
4️⃣ این جنبش مذهبی امروزه یکی از بزرگترین جنبشهای #حسیدی بهشمار میرود و عمده شهرت آن در فعالیتهای تبلیغی، آموزشی و امور خیریه نهفته است.
5️⃣ امروزه این جنبش به لحاظ ساختار سازمانی بزرگترین سازمان دینی #یهود در سطح جهان بهشمار میرود. شبکه گسترده مؤسسات وابسته به #خباد، این جنبش مذهبی را امروزه به طلایهدار زندگی اشتراکی یهودی بدل کرده است.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ خباد؛ بازوی فرهنگی امنیتی یهود بینالملل (3)
🎯 رهبران و شخصیتهای برجسته خباد
🔸 #جنبش_خباد تا به امروز توسط هفت حاخام حسیدی رهبری و هدایت شده است:
1️⃣ حاخام #شنر_زالمان (۱۷۴۵-۱۸۱۲)
👈 زالمان این جنبش مذهبی را در شهر «لیوزنا» در بلاروس تأسیس کرد. او مرکز این جنبش مذهبی را بعدها به شهر «لیادی» منتقل کرد. وی جوانترین شاگرد حاخام داوبر بن آوراهام، شاگرد اصلی و جانشین حاخام اسرائیل بعل شم طوف، مؤسس فرقه مذهبی #حسیدی بود. #تانیا مهمترین اثر شنر زالمان است. این کتاب اصلیترین اثر مربوط به اندیشه #خباد است که هر روز توسط پیروان این جنبش مذهبی مورد مطالعه قرار میگیرد.
2️⃣ حاخام #داوبر_شنری (۱۷۷۳-۱۸۲۷)
👈 فرزند حاخام زالمان كه بعد از وی هدایت جنبش را در شهر «لوباویچ» برعهده گرفت.
3️⃣ حاخام #مناخم_مندل_شنرسان (۱۷۸۹-۱۸۶۶)
👈 نوه حاخام زالمان و داماد حاخام داوبر كه رهبری جنبش را در شهر «لوباویچ» برعهده گرفت.
4️⃣ حاخام #شموئل_شنرسان (۱۸۳۴-۱۸۸۲)
👈 هفتمین و کوچکترین پسر حاخام مناخم مندل كه این سِمت را در شهر «لوباویچ» برعهده گرفت.
5️⃣ حاخام #شالوم_داوبر_شنرسان (۱۸۶۰-۱۹۲۰)
👈 وی پسر دوم حاخام شموئل بود. او در سال ۱۸۹۷ در شهر لوباویچ، مدرسهای دینی برای مطالعه #تورات و #تلمود تأسیس نمود. این مدرسه هماکنون بهعنوان یک شبکه جهانی در زمینه مطالعات پیشرفته تورات شناخته میشود.
6️⃣ حاخام #یوسف_یتسخاک_شنرسان (۱۸۸۰-۱۹۵۰)
👈 وی تنها پسر حاخام شالوم داوبر بود و بهدنبال تلاش دولت بلشویک برای تبعید وی، از روسیه خارج شد. از آن به بعد تا شروع جنگ جهانی دوم، در ورشو لهستان هدایت جنبش را برعهده داشت. او بعد از فرار از دست نازیها تا زمان مرگ در نیویورک زندگی کرد. نقش عمده وی در این جنبش را میتوان در تأسیس ساختار سازمانی کنونی جنبش خباد خلاصه کرد؛ چندین نهاد اصلی این جنبش و همچنین سایر مؤسسات خباد در سطح محلی و بینالمللی در دوره او شکل گرفت. او برای گسترش آموزههای یهودی، اقدام به تأسیس مدارس روزانه یهودی برای دختران و پسران نمود.
7️⃣ حاخام #مناخم_مندل_شنرسان (۱۹۰۲-۱۹۹۴)
👈 وی داماد حاخام یوسف یتسخاک بود و در سال ۱۹۵۱م رهبری جنبش حسیدی خباد را برعهده گرفت. مناخم مندل شنرسان (اشنیرسون) بهعنوان آخرین رهبر خباد، این جنبش را از حالت یک جنبش مذهبی کوچک خارج کرد و آن را به #بزرگترین_جنبش_یهودی حال حاضر دنیا تبدیل کرد. مناخم مندل شبکهای از ۳۶۰۰ مؤسسه را که تأمینکننده نیازهای اجتماعی، مذهبی یهودیان بود تأسیس کرد، این مؤسسات در بیش از ۱۰۰۰ شهر در ۸۰ کشور دنیا فعال بوده و هستند. حضور وی در آمریکا و رهبری وی در دوران تأسیس رژیم صهیونیستی او را به مهمترین رهبر این جنبش در طول عمر این جنبش تبدیل کرد. در دوران وی جنبش رشد چشمگیری پیدا کرد و فعالیتهای آن شکل بینالمللی به خود گرفت. اهمیت مناخم مندل شنرسان به حدی بود که رهبران رژیم صهیونیستی و رؤسای جمهور آمریکا به خود به خاطر دیدار با وی مباهات میکردند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ خباد؛ بازوی فرهنگی امنیتی یهود بینالملل (4)
🎯 حاخام یهودا کرینسکی
1️⃣ فعالیتهای #جنبش_خباد با فوت مناخم مندل شنرسان پایان نیافت بلکه امروزه ساختار و تشکیلات عظیم #خباد تحت رهبری حاخام یهودا کرینسکی است. هرچند وی را نمیتوان همردیف ۷ رهبر قبلی برشمرد اما در حال حاضر عملاً مدیریت جنبش و نهادهای آن با وی است.
2️⃣ #یهودا_کرینسکی در شهر بوستون ایالت ماساچوست آمریکا و در سال ۱۹۳۳ متولد شد. کرینسکی به مدت ۴۰ سال بهعنوان یکی از اعضای دفتر مدیریت این جنبش و بهعنوان دستیار آخرین رهبر این جنبش، مناخم مندل شنرسان، فعالیت کرده است.
3️⃣ در سال ۱۹۹۴ و بعد از فوت شنرسان، کرینسکی بهعنوان تنها رهبر جنبش و مدیر اجرایی چندین سازمان مرکزی جنبش مذهبی خباد منصوب شد. کرینسکی در حال حاضر از مهمترین و تأثیرگذارترین چهرههای جنبش خباد در سطح جهان بهشمار میرود.
4️⃣ نشریه نیوزویک لیستی از ۵۰ نفر از شخصیتهای #یهودی تأثیرگذار در ایالات متحده آمریکا را بین سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۳ منتشر کرد؛ در این میان نام یهودا کرینسکی هر سال جزء ۵ نفر اول این لیست بوده است که این خود حاکی از جایگاه و تأثیرگذاری بالای این #حاخام مشهور آمریکایی است.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ خباد؛ بازوی فرهنگی امنیتی یهود بینالملل (5)
🎯 مبانی فکری و اعتقادی
1️⃣ فلسفه و مبانی فکری جنبش حسیدیِ #خباد بر مفاهیم دینی و مذهبی نظیر خدا، روح و در نهایت معنا و مفهوم احکام #دین_یهود نهفته است. آموزههای این جنبش عمدتاً برگرفته از آموزههای کلاسیک دین یهود و #عرفان_یهودی است.
2️⃣ نوشتههای کلاسیک عرفان یهودی و بهطور خاص آثار حاخام #اسحاق_لوریا همچون #کتاب_زوهر و #کابالا بهطور مکرّر در آثار نوشته شده توسط پیروان این جنبش به چشم میخورند.
3️⃣ طبق آنچه زالمان در کتاب تانیا عنوان کرده است، خِرَد آدمی متشکل از ۳ فرآیند مرتبط با هم است. این سه فرآیند عبارتند از: #حکمت، #ادراک و #دانش؛ واژه خباد نیز متشکل از حروف اول عبری این سه واژه است.
4️⃣ در اندیشهی خباد، حکمت، تولد ایدهای در ذهن انسان، ادراک، همان تفکر و دانش، آغاز واقعیت دادن به ایده است.
5️⃣ چنین برداشتی، نوعی ساختار روانی را ایجاد کرده و به یهودیان فرقهی حسیدی کمک میکند تا تفکرات عرفانی خود را مجسّم و عینی کنند. این به خودیِ خود پیشرفت مهمی بود، چرا که پلی میان درون معنوی و روحانی انسان و رفتار روزمره وی ایجاد میکرد؛ مسألهای که همواره برای #تصوف_یهودی یک مشکل بوده است.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ خباد؛ بازوی فرهنگی امنیتی یهود بینالملل (6)
🎯 اعتقاد به ظهور منجی یهود
1️⃣ اعتقاد به #ظهور_منجی در بین طرفداران جنبش حسیدی #خباد، اعتقادی رایج و در خور توجه است و آنها یکی از اهداف خود را افزایش آگاهی #یهودیان به قریبالوقوع بودن ظهور منجیشان میدانند.
2️⃣ کلیه فعالیتها و خدمات فرهنگی، تبلیغاتی و امدادی #جنبش_خباد نهایتاً یک هدف را دنبال میکند و آن هم نزدیک کردن ظهور منجی یهودیان است؛ باوری انحرافی که در کتب تحریف شده یهودیان آمده و علمای یهود و از آن جمله رهبران جنبش خباد بر طبل آن میکوبند.
3️⃣ این باور در میان طرفداران خباد به حدّی قوی بود که عدهای از پیروان این جنبش، آخرین رهبر جنبش، حاخام #مناخم_مندل_شنرسان را #منجی وعده داده شده، میدانستند؛ البته مناخم مندل شنرسان این ادعا را رد میکرد.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
اندیشکده مطالعات یهود
✡️ اعضای خباد در مقبره حاخام مناخم مندل شنرسان! عدهای از پیروان این جنبش، او را منجی وعده داده شده
👌 دوستان دقت داشته باشند كه آنچه در وسط تصویر به رنگ سفید میبینید سنگ نيست بلكه ظاهراً نامه یا عریضههایی است كه ریخته شده!!
✡️ خباد؛ بازوی فرهنگی امنیتی یهود بینالملل (7)
🎯 نفوذ در ایالات متحده آمریکا
1️⃣ با نگاهی به تاریخ بعد از جنگ جهانی دوم و سیاستهای آمریکا، به آسانی میتوان ردپای #لابی_یهودی را در تصمیمات این کشور در حوزه سیاست خارجی و عرصه بینالمللی شناسایی کرد.
2️⃣ در حمایتهای بیدریغ این دولت از رژیم صهیونیستی، وتوی قطعنامههای مختلف علیه این رژیم در شورای امنیت سازمان ملل متحد، جنگهای مختلفی که به بهانه مبارزه با تروریسم در خاورمیانه به راه انداخت، به خوبی میتوان شاهد نفوذ #کانونهای_یهودی در عرصه تصمیمسازی آمریکا بود.
3️⃣ از طرفی با نگاهی به تاریخچه #جنبش_خباد بهوضوح مشخص است که این جنبش مذهبی با شروع رهبری آخرین رهبر این جنبش، حاخام مناخم مندل شنرسان (که تقریباً مقارن با تشکیل رژیم صهیونیستی بود) از حالت یک جنبش کوچک مذهبی خارج و ماهیّتی جهانی به خود میگیرد و فعالیتهای آن صبغه بینالمللی پیدا میکند.
4️⃣ این همه خود حاکی از #نفوذ بالای رهبران این جنبش #یهودی و نزدیکی اعضای آن به دولتمردان آمریکایی است.
5️⃣ این #نفوذ تا حدی بوده است که رهبر این جنبش با رؤسای جمهور آمریکا نشست و برخاست داشته و حتی دولتمردان آمریکایی از دیدگاهها و نقطهنظرات وی استفاده میکردند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter
✡️ خباد؛ بازوی فرهنگی امنیتی یهود بینالملل (8)
🎯 نفوذ در ایالات متحده آمریکا
1️⃣ رفتارها و صحبتهای #مناخم_مندل_شنرسان بهخوبی گواه این است که ثبات آمریکای قدرتمند بهعنوان یک ضرورت برای یهودیان دنیا تلقی میشده است. در واقع برای بررسی نفوذ #خباد در آمریکا باید سراغ فعالیتها و اقدامات رهبر آن مناخم مندل رفت.
2️⃣ بهعنوان مثال وی از دولتمردان آمریکایی میخواست تا وابستگی در حوزه #انرژی را خاتمه دهند؛ از نگاه وی نیازمندی آمریکا به انرژی، وابستگی این کشور را به رژیمهایی که منافع ملی آنها با ایالات متحده آمریکا در تعارض بود، به همراه داشت.
3️⃣ منظور حاخام مناخم مندل از این رژیمها، حکومتهای عربی منطقه خاورمیانه بود که در ۴ دهه ابتدایی تأسیس رژیم صهیونیستی با آن وارد جنگ شده بودند و تهدید این رژیم نیز به منزله تهدید منافع ملی آمریکا بوده است.
4️⃣ علاوه بر این شنرسان از دولت آمریکا میخواست تا از #نفوذ خود در کشورهایی که از حمایتهای خارجی آمریکا برخوردار بودند، استفاده کند تا مبلّغان جنبش بتوانند فعالیتهای بیشتری برای تأمین نیازهای یهودیان آن کشورها انجام دهند.
✅ اندیشکده مطالعات یهود:
👉 @jscenter