فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 محسن هاشمی: افراطیها و تفریطیها دوست ندارند انتخابات پرشور شود.
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ #پیشنهاد_ویژه
#بصیرتی_مهم
📌 در مساله انتخابات، ما با خدا اختلاف فتوا داریم؛
📌 ما میخواهیم حتما آن کسی که صلاحیت دارد، رای بیاورد؛
📌 اما خدا میخواهد زمینه انتخاب و امتحان مردم فراهم شود؛ حتی اگر اشتباه کنند.
#علامه_مصباح
#مردمسالاری_دینی
#انتخابات
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
ما دهن هرکی که حرف از مذاکره سر جزایر سه گانه بزنه رو گِل میگیریم، چه روسیه باشه چه آمریکا چه چین و حتی ظریف!
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
♦️واکنش سخنگوی شورای نگهبان به ادعای نارضایتی رهبر انقلاب از ردصلاحیتها
هادی طحان نظیف، سخنگوی شورای نگهبان، درباره شایعاتی که پیرامون دیدار اعضای شورای نگهبان و رهبر معظم انقلاب مطرح میشود، گفت:
🔹ما در دیداری که با رهبر معظم انقلاب داشتیم در ابتدا ایشان در خصوص وظایف مختلفی که شورا دارد، صحبت و از زحمات شورای نگهبان تقدیر و تشکر کردند.
🔹مسائل گفته شده در برخی رسانهها در جلسهای که اعضای شورای نگهبان خدمت رهبرمعظم انقلاب بودهاند، به شکلی که نقل شده در جلسه طرح نشده است. اساسا برخی از اشخاصی که این روزها اسمشان مطرح میشود، در تمام ادواری که در انتخابات مجلس شرکت کردهاند، توسط شورای نگهبان تأیید صلاحیت شدهاند و بعضا الان هم نماینده مجلس هستند.
🔹نظر اخیری هم که نسبت به این افراد داده شده، نظر شورای نگهبان نبوده بلکه نظر هیاتهای اجرایی بوده است که در همان زمان هم ما خطاب به همه کسانی که صلاحیتشان تایید نشده بود، اعلام کردیم که فرصت اعتراض نسبت به نظر هیاتهای اجرایی دارند.
🔺دیشب هم محسن هاشمی رفسنجانی به این شبهه پرداخت و به آن استناد می کرد، در حالی که اصلاً چنین چیزی وجود نداشت.
#پاسخ_شبهات
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
✅ هاشمی کدام مدل انتخاباتی را می پسندید؟
🔺یکی از مواضع مورد بحث درباره مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی که بارها از زبان برخی افراد جناح اصولگرا مطرح میشده، نظر وی درباره نوع برگزاری انتخابات بوده است؛
اینکه مرحوم هاشمی بین انتخاباتی با مشارکت بالا با حضور گسترده مردم ــ فارغ از نتیجه ــ با انتخاباتی کنترلشده برای دستیابی به نتیجه مطلوب، کدام را میپسندید.
اولینبار که شخصی از جناح چپ به این مسئله اعتراف کرد که مرحوم هاشمی دنبال انتخاباتی بدون مشارکت بالا بود، موسوی خوئینیها است. وی در مصاحبه جنجالی سال گذشته خود با خبرگزاری جمهوری اسلامی، درباره تفاوت نگاه هاشمی و مقام معظم رهبری درباره انتخابات میگوید "آقای هاشمی در پاسخ گفت، «اتفاقاً من با آقای خامنهای اینجا اختلافنظر دارم؛ آقای خامنهای نظرش این است که باید انتخابات خیلی پرشور باشد و مردم همه بیایند و هرچه مردم بیشتر بیایند بیشتر تأیید نظام است. اما من میگویم آقا شما بگویید نظرتان چهکسی است، ما همه میرویم کار میکنیم که همان بشود». آقای هاشمی معتقد بود بالاخره یک رئیسجمهور لازم داریم، آقای خامنهای بگوید چهکسی بشود یا با هم توافق کنیم که چهکسی بشود، ما تلاش میکنیم که همان بشود. تعبیر عملگرا برای ایشان خیلی تعبیر درستی بود".
موسوی خوئینیها در آن مصاحبه پا را فراتر گذاشت و از "مهندسی انتخابات" توسط هاشمی سخن گفت: "این روزها یک تعبیری بهکار میبرند برای این کار بهاسم «مهندسی انتخابات». آقای هاشمی آن زمان را در نظر بگیرید با آن روابط و امکانات و قدرت نه آقای هاشمی سالهای آخر را. آقای هاشمی آن زمان میتوانست انتخابات را جوری مهندسی کند که آن نتیجهای که میخواهد گرفته شود البته ممکن هم هست که آن نتیجه گرفته نشود یعنی تضمینی نبود ولی او دنبالش میرفت، مثلاً فرض کنید همان سال 76، اگر رهبری هم نظرشان این بود، میگفتند «من میخواهم که آقای ناطق رئیسجمهور بشود» و شاید هم مایل بودند انتخاب شود اما با رعایت همه معیارهای انتخاباتی، بهطوری که همه مردم باور کنند واقعاً انتخابات جدی است بنابراین پای صندوق رأی بیایند. اما آقای هاشمی نظرش متفاوت بود، میگفت «ما همه سازوکارها را جوری طراحی کنیم که این آقا رأی بیاورد حالا بهجای بیست میلیون، 15میلیون بیایند پای صندوق رأی»".
ادامه دارد
👇👇👇
✅ ادامه 👇👇👇
در سالگرد دوم خرداد 76، مجله اندیشه پویا گفتگویی با برخی چهرههای اصلاحطلب داشته و از آنها درباره موضع مرحوم هاشمی در زمان دوم خرداد پرسیده است. یکی از این افراد عباس عبدی فعال سیاسی اصلاحطلب است که پیشتر نیز انتقاداتی به هاشمی رفسنجانی داشت. او نیز همان حرف موسوی خوئینیها را تکرار میکند "آقای هاشمی بهدنبال انتخابات با مشارکت مردمی بالا نبود، یک انتخابات هدایتشده و برنامهریزیشده را مدنظر داشت. بهنظرم این تفاوت آقای هاشمی با مقام معظم رهبری است. رهبری همیشه بهدنبال حداکثر مشارکت بودند ولی آقای هاشمی در عمل خواهان مشارکت محدود، برنامهریزیشده و کنترلشده بود که قاعدتاً نتیجه آن باید از قبل مشخص میبود".
مانند همین حرف را محمدعلی ابطحی رئیس دفتر دولت اصلاحات بهصورت ضمنی در گفتگو با همین مجله چنین میگوید "آقای هاشمی بعد از رحلت امام جناح چپ را نابود کرد و نقش محوری در حذف این جناح از کشور داشت. طبیعی بود که نگران باشد چپها به قدرت برسند و انتقام بگیرند. از ناطق نیز میترسید که بیاید و نقد سیاستهای دولت سازندگی را در دستور کار بگذارد، بنابراین مطلوبش این بود که یک انتخابات غیررقابتی برگزار شود و روحانی یا حبیبی رئیسجمهور شوند. هاشمی دوست داشت این موضوع را به گردن رهبری بگذارد اما ماجرا آنجور که باید پیش نرفت".
حال باید پرسید؛ چرا اصلاحطلبان که همواره نظام را متهم میکردند که مانع از برگزاری انتخابات آزاد میشود، سالها شخصیتی را مورد حمایت قرار دادند که اساساً اعتقادی به انتخابات آزاد نداشت و بهدنبال برگزاری کنترلشده و یا مهندسیشده انتخابات بود؟ و یا اینکه؛ چرا در زمان حیات آن مرحوم چنین نقدهایی را مطرح نمیکردند تا وی تغییری در دیدگاههای خود ارائه دهد؟
#اتتخابات_مجلس۱۴۰۲
#مکتب_هاشمی
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
✅ وقتی تیر اصلاح طلبان در ایجاد اختلاف بین رقیب به سنگ می خورد اینگونه مقاله می نویستد👇👇👇
قالیباف رقیب یا همپیمان؟
https://www.armanmeli.ir/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%A7%D8%AE%D8%A8%D8%A7%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D8%B2%D9%86%D8%A7%D9%85%D9%87-4/1085835-%D9%82%D8%A7%D9%84%DB%8C%D8%A8%D8%A7%D9%81-%D8%B1%D9%82%DB%8C%D8%A8-%DB%8C%D8%A7-%D9%87%D9%85-%D9%BE%DB%8C%D9%85%D8%A7%D9%86
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
✅بازگشت به سال 92؟
با روشن شدن اولین جرقههای انتخاباتی در اردوگاه اصلاحات حالا سطح استراتژی آنها از دوگانه کلی حضور یا عدم حضور به مختصاتی برای ابراز سیاسی رسیده و این مختصات میتواند نحوه عملیات سیاسی اصلاحطلبان در ماههای پیش رو باشد. مطلوب این طیف عملیات و روشی است که اصلاحطلبان را از انزوای سیاسی بیرون بکشد و راهکاری برای ایجاد قدرت در اضلاع چندگانه این طیف باشد.
تاکنون تئوریها و راهبردهای متفاوتی را از زبان شخصیتهای اصلاحطلب شاهد بودهایم و این تئوریها نقاط مشترکی را هم داشتهاند و برنامهریزی اصلاحطلبان برای کرسیهای تهران و همچنین احتمال ارائه لیست و ائتلاف را میتوان از نقطه اشتراک تئوریهای متفاوت اصلاحطلبانی دانست که تاکنون برای حضور در انتخابات ابراز آمادگی داشتهاند.
علیرغم اینکه رادیکالیسم در جبهه اصلاحات به دنبال حاشیهنشینی همه طیفهای اصلاحطلب بود؛ اما در این میان احزاب متعددی با دستفرمانهای سیاسی از مسیر این رادیکالیسم خروج کردهاند و در مقابل سیاست قهر با صندوق جبهه اصلاحات، استراتژی شرکت در انتخابات را در پیش گرفتهاند. استراتژی که نهایتا در قالب همکاری با اعتدالیون از کار درآمد و تاکنون جدیترین و محتملترین تئوری انتخاباتی پیش روی اصلاحطلبان بهشمار میرود.
#جریان_شناسی
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
✅ رنگ و بوی یک ائتلاف از جنس سال ۹۲
🔺ائتلاف اصلاحطلبان با اعتدالگرایان از سال ۹۲ شیوهای جدید را در اردوگاه اصلاحات به وجود آورد. تعامل و همکاری اعتدالگرایان و اصلاحطلبان که نقطه کلیدیاش در ماجرای حمایت از روحانی بود؛ البته حرف و حدیثهایی را هم به دنبال داشته و همواره طرفین این ائتلاف در دوران پساروحانی، طرف دیگر را غیرخودی مینامیدند و بهنوعی در یک تقسیم کار فرضی اصلاحات روحانی را گردن نمیگرفت و در ماههای اول تمام شدن دولت روحانی که صحبت از آسیبهای دولت او میشد، برخی اصلاحطلبان به هیچوجه تقصیرات و آسیبهای دولت روحانی را گردن نمیگرفتند.
با شنیدن صحبتهای نوبخت در خصوص احتمال ائتلاف اعتدالیون و اصلاحطلبان دوباره میتوان بر رخداد مجدد راهبرد موسوم به «رحم اجارهای» یا «نامزد نیابتی» گمان برد و این دقیقا همان موضوعی است که اصلاحطلبان در سالهای ۹۲ و ۹۴ پذیرفتند.اکنون هم با توجه به معادلات پیش رو برای انتخابات مجلس شورای اسلامی در ۱۴۰۲ میتوان این برداشت را داشت که اگرچه اتحاد ملت و طیف رادیکال اصلاحطلبان با این رویکرد مخالف باشند؛ اما به نظر میرسد کارگزاران، اعتماد ملی و ندای ایرانیان به این راهبرد و محور قرار دادن مجدد اعتدالیون تمایل دارند.
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi
✅درخواست قابلتأمل هاشمی از روحانی
🔺در همینباره لازم است به جلسه اعضای کمیته سیاسی حزب کارگزاران در اوایل مهرماه سال جاری با حسن روحانی در دفتر وی، اشاره کنیم. سید افضل موسوی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران درباره جزئیات آن گفته بود که توصیه روحانی به مشارکت در انتخابات بود و مشخصا به آنها گفته است که «شرکت کردن بهتر از شرکت نکردن است.»
مجله آگاهی نو که مدیریت آن را محمد قوچانی، عضو شورای مرکزی کارگزاران برعهده دارد، در شماره جدید این مجله جزئیاتی از دیدار اخیر کارگزاران با روحانی را بازگو کرده است؛ در این دیدار محسن هاشمی، رئیس شورای مرکزی این حزب از روحانی خواسته که جبهه اصلاحات را از انفعال خارج کند.
محسن هاشمی با انتقاد از بزرگان جریان اصلاحطلبی به روحانی گفته است که فقط حلقه خاصی میان او، خاتمی، ناطق نوری و اسحاق جهانگیری برپا شده که خروجی خاصی ندارد. البته که پیش از انتشار این موضوعات هم گمانی قوی بر میل کارگزاران به این ائتلاف میرفت؛ اما اکنون و با توجه به جزئیات بالا میتوان با احتمال زیادی از این استراتژی کارگزاران سخن گفت.
البته که حزب کارگزاران سازندگی پیشتر هم از رفتارهای اصلاحطلبان رادیکال در انفعال انتخاباتی گلایه کرده بود و محمد قوچانی در توصیف عملکرد طیف رادیکال جبهه اصلاحات ایران که اعضای آن را عمدتا چهرههای حزب اتحاد ملت تشکیل میدهد، پیشتر نوشته بود که این افراد مانع از حمایت جبهه اصلاحات از کاندیداتوری عبدالناصر همتی در انتخابات ۱۴۰۰ شد؛ اما در کمال تعجب نهتنها برای شورای شهر تهران فهرست دادند بلکه نام و امضای سید محمد خاتمی را بهصراحت خرج آن فهرست کردند؛ چراکه گمان میکردند اکثریت کرسیهای آن شورا در اختیار حزب اتحاد ملت خواهد بود؛ زیرا اکثر افراد لیست تهران اصلاحطلبان را چهرههای اتحاد ملتی تشکیل میدادند، به تعبیر قوچانی؛ «پشتپرده این رادیکالیسم چپ نوعی اپورتونیسم قرار داشت!»
🇮🇷https://t.me/kafesiasi
🇮🇷https://eitaa.com/kafesiasi