💥 حوادثی است که در بیماری اخیر در اروپا و آمریکا اتّفاق افتاد، نتیجۀ تربیت غربی است. نتیجۀ منطقی و طبیعیِ فلسفۀ حاکم بر تمدّن غربی است.
💥 غرب یک روح وحشی دارد که با ظاهرِ آراسته و ادکلنزده و کراواتبستهاش منافاتی ندارد.
🔵 امام خامنهای (مد ظله العالی):
«[در بیماری اخیر] فرهنگ و تمدّن غربی هم محصول محصول تربیت خود را نشان داد. یک دولتی #ماسکِ متعلّق به یک دولت دیگر را، دستکشِ متعلّق به یک دولت دیگر را سرِ راه #مصادره کند و به طرف خودش ببرد که این در مورد چند دولت در اروپا و در آمریکا اتّفاق افتاد.
یا مردم هر روز در ظرف مدّت کوتاهی، در ظرف یک ساعت یا دو ساعت فروشگاهها را تخلیه کنند، حرص بزنند برای خرید بیشتر که بروند یخچالها و فریزرهای خانهی خودشان را پُر کنند و دکّانها خالی بشود که #قفسههای_خالی را در تلویزیونهای دنیا نشان دادند، و تلویزیون ما هم از آنها نقل کرد؛
یا کسانی برای چند #دستمال_توالت به جان هم بیفتند،
یا کسانی برای #خرید_اسلحه صف بکشند، نشان داد که مردم صف کشیدهاند بروند اسلحه بخرند، چون احساس خطر میکنند در این ایّام که باید اسلحه داشته باشند؛
یا برای بیمارها اولویّت قائل بشوند، بیمار پیر را معالجه نکنند؛ میگوید لزومی ندارد ما زحمت بکشیم و با این محدودیّت، بیمار پیر و از کارافتاده و دچار مشکلات اساسی را معالجه کنیم؛
اینها حوادثی است که در آنجا اتّفاق افتاده.
بعضیها از ترس کرونا #خودکشی کردهاند، از ترس مرگ خودکشی کردهاند.
اینها رفتارهایی است که برخی از ملّتهای غربی از خودشان نشان دادهاند. این البتّه #نتیجهی_منطقی_و_طبیعی_فلسفهی_حاکم_بر_تمدّن_غربی است؛ [یعنی] فلسفهی #فردگرایی، فلسفهی #مادّیگری، فلسفههای غالباً #بیخدایی که اگر اعتقادی هم به خدا هست، آن اعتقاد توحیدی صحیحِ عمیقِ معرفتزا نیست. این هم یک مسئله است.
من اینجا این را هم عرض بکنم که یکی از سناتورهای غربی در همین چند روز گفته بود که غربِ وحشی زنده شده؛ این حرف آنها است. وقتی که ما میگوییم در غرب یک روح وحشیگری وجود دارد که با ظاهر آراسته و ادکلنزده و کراواتبستهاش منافاتی ندارد، بعضیها تعجّب میکنند و انکار میکنند؛ این را حالا خودشان میگویند که این، نماد زنده شدن #غرب_وحشی است.»
http://farsi.khamenei.ir/news-content?id=45320
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥اظهارات جدید دکتر کرمی استاد ژنتیک ایرانی درباره پشت پرده انتشار #ویروس_کرونا🔸آمریکاییها حتی ویروس #کرونا را هم ثبت اختراع کردهاند.
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📛سرقت ژنوم ایرانیان در دانشگاه استنفورد آمریکا... ‼️
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
📛سرقت ژنوم ایرانیان در دانشگاه استنفورد آمریکا... ‼️ @KanooneQarbshenasiAndisheIslami
پردیس ثابتی (زاده ۱۹۷۵ (میلادی) / ۱۳۵۴ در تهران)زیستشناس محاسباتی، ژنتیکدان پزشکی و ژنتیکدان فرگشتی ایرانی-آمریکایی است که روشی آماریبیوانفورماتیکی توسعه دادهاست که بخشهای در معرض انتخاب طبیعی را مشخص میکند. همچنین الگوریتمی طراحی نموده که اثرات ژنتیک بر تکامل بیماری را نشان میدهد
https://fa.m.wikipedia.org/wiki/
با زندگی و فعالیت های پردیس ثابتی بیشتر آشنا شویم.
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎼 ای آرزوترین بهار
تنها امید روزگار
آرامش دلهای زار
ماه شبهای انتظار
"یا صاحب الزمان عجل الله تعالی فرجک
اَغثنا یا صاحب الزمان اَدرکنا"
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
📚معرفی کتاب درههای موازی (افراط و تفریط)
♦️از جمله داوریهایی که در ادبیات انسانی رایج است، توصیف افکار، افعال و صفات اعتدال، افراط و تفریط است؛ تا آنجا که میتوان ادعا کرد در هیچ فرهنگ و نقطهای از جهان نیست که واژه «اعتدال» دارای بار ارزشی منفی باشد. اما این حقیقت موجب شده است تا برخی از این واژگان سوء استفاده کرده و از آن برای برچسبزنی بر رقبا و مخالفان استفاده میکنند.
🔸کتاب حاضر در شش فصل تنظیم شده و درصدد است به آسیبشناسی افراط و تفریط بپردازد و راهکارهایی برای مقابله با آن ارائه دهد.
1️⃣فصل اول کتاب به بررسی تعریف مفاهیم افراط و تفریط پرداخته و سه منبعِ وحی، عقل و فطرت را به عنوان منابع تشخیص افراط و تفریط و مصادیق آنها معرفی مینماید.
2️⃣فصل دوم کتاب با عنوان «مصداقشناسی و اقسام افراط و تفریط»، افراط و تفریطهای اعتقادی، اخلاقی، سیاسی، اقتصادی و قضایی را بررسی و تعریف میکند و آثار و نتایج هر یک را برمیشمرد.
3️⃣فصل سوم به آسیبشناسی افراط و تفریط میپردازد و اموری مانند جهل و زیادهخواهی را جزو عوامل پیدایش افراط و تفریط میشمارد و نویسنده در ادامه فصل، انگارههای مولد افراط و تفریط را شرح داده و بررسی میکند؛ مانند انگاره تزاحم میان دین و سیاست، انگاره تزاحم میان شریعت و طریقت و انگاره تزاحم میان آزادی به معنای آنارشیزم و دیکتاتوری.
4️⃣فصل چهارم این اثر، «نتایج و آثار افراطگری و تفریطگری» را بررسی کرده و فرسایش و نابودی تمدنها، بیعدالتی اجتماعی، فقر و تنگدستی، تنفر از عبادات و ممانعت از اندیشیدن را از نتایج و پیامدهای افراط و تفریط ذکر مینماید و همچنین به انواع تهمتهایی که اهل افراط و تفریط به مخالفان خود میزنند، اشاره میکند.
5️⃣فصل پنجم به «راهکارهای اصلاح روحیه افراطگری و تفریطگری در جامعه» میپردازد و نقش دولت و امر به معروف و نهی از منکر را در این راستا ذکر میکند.
6️⃣در پایان نیز فصل ششم به گفتمان رهبری درباره اعتدال و پرهیز از افراط و تفریط توجه مینماید و اصلیترین محورهای گفتمان رهبری در حوزه سیاسی و اقتصادی برای رسیدن به اعتدال و رهایی از افراط و تفریط را تشریح کرده است.
🖋کتاب حاضر به قلم علی کریمیان صیقلانی و به همت انتشارات کانون اندیشه جوان منتشر شده است.
#معرفی_کتاب
#درههای_موازی
#علی_کریمیان_صیقلانی
🔰کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
4_5796544178292787398.pdf
3.8M
ترجمه حاضر از متن مناظره بین هایدگر و کاسیرر است که در داوس انجام شده است. این ترجمه در مجله بابل به چاپ رسیده است.
بحثهای خوب و قابل توجه، درباره ماهیت فلسفه، نوکانتی بودن، و مسائل مهم در این زمینه طرح شده است.
۲۵ گنجینهای که رایگان شدهاند
ضرورت اینکه برای قطع زنجیرهٔ انتقال کرونا #در_خانه_بمانیم موجب شده است بسیاری از گنجینههای منابع و خدمات نسبتا گران به شکل رایگان عرضهٔ آنلاین بشوند. این گنجینهها موقتا رایگان شدهاند و حتی بعضا میارزد کمی وقت بگذاریم و قبل از پولی شدن مجددشان آنچه علاقه داریم و استفاده خواهیم کرد را دانلود کنیم. از میان آنچه قبلا پولی و اغلب گران بوده و اکنون رایگان شده و به چشمم آمده، این موارد به نظرم ارزشمندتر میآیند و پیشنهاد میکنم تا وقتی رایگانند دریابید:
🔺کتاب و مقاله:
🍀 ۶۰۰۰ کتاب الکترونیکی ارزشمند و مجموعه مقالات بیش از ۱۵۰ ژورنال معتبر علمی در JSTOR:
https://t.co/qEbqqRjN6E
🍀 ۱.۴ میلیون کتاب دانشگاهی «کتابخانه اضطرار ملی» که توسط نهاد «آرشیو اینترنت» (با پشتیبانی دهها دانشگاه و نهاد در امریکا) در اختیار همه قرار گرفته است:
http://archive.org/nel
🍀 ۲۳ هزار کتاب مکتوب و ۵۷ کتاب گویای کتابخانه کودکان و نوجوانانِ کتابخانهٔ ملی ایران:
www.icnl.nlai.ir
🍀 کتابخانهٔ ملی دیجیتالِ کتابخانهٔ ملی ایران (با ۱۳ هزار عکس تاریخی، ۳۷ هزار نسخه خطی، ۱۵ هزار کتاب چاپی نفیس، ۴ هزار کتاب چاپ سنگی، ۱۰۰ هزار پرونده و ۲۰۰ هزار پایاننامه) برای همه اعضای کتابخانهٔ ملی:
http://dl.nlai.ir
(شماره عضویت به عنوان شماره کاربری و کدملی به عنوان پسورد. امکان عضویت دیجیتال کتابخانه ملی هم بدون محدودیت سنی و تحصیلی فراهم شده است)
🍀همهٔ کتابهای الکترونیکی دانشگاه تهران:
https://press.ut.ac.ir/help?menu=14
(برای دریافت کتابها میتوانید از اپلیکیشن فیدیبو یا کتابخوان الکترونیکی مؤسسه انتشارات دانشگاه تهران استفاده کنید)
🍀 ۷۰۰ عنوان کتاب انتشارات معتبر دانشگاه کمبریج که با فرمت HTML به صورت آنلاین منتشر شده و تا آخر ماه می ۲۰۲۰ در دسترس است:
https://urlzs.com/LBwCL
🍀 صدها کتاب صوتی برگزیده در Audible (مشهورترین مجموعه کتاب صوتی در جهان):
https://urlzs.com/FDbwY
🍀 پیدیاف ۲۵ جلد کتاب خواندنی در حوزههای اقتصاد و کارآفرینی که توسط اتاق تهران در اختیار عموم قرار گرفته است:
https://urlzs.com/eaE2s
🍀 پیدیاف ۱۰۰ کتاب دانشگاه مکگیل (در زمینههایی مختلف علوم انسانی):
https://urlzs.com/6ddH4
🍀 در فیدیبو، طاقچه، نوار، پژوهان، کتابراه، کتابیکا و فراکتاب هم با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد تا ۲۰ فروردین ۹۹ کتابهای الکترونیکی و صوتی با ۷۰ و ۸۰ درصد تخفیف عرضه میشود.
🔺 کلاس:
🍀 ۲۵۰ واحد آموزش آنلاین زبانهای خارجیِ دانشگاههای هاروارد، پرینستون، ییل و کلمبیا:
https://t.co/dWfu6jwuLI
🍀 سهساعت کلاس در هر روز برای هر کاربر در SCHOLASTIC (غنیترین مجموعه آموزشی آنلاین برای تحصیل خانگی دانشآموزان در همه رشتهها، از هنرها تا علوم اجتماعی و مهارتهای زندگی:
https://urlzs.com/hFbd2
🍀 ۴۰۰ کلاسِ دانشگاههای برتر جهان:
https://urlzs.com/4bxJa
🍀 ۱۶ کورسِ آموزشی Linkedin:
https://urlzs.com/nmyqS
📋 مقاله ی جدیدِ مختصر و خواندنی
از: دکتر عطاءالله بیگدلی
استاد و پژوهشگر حوزه ی حقوق، فلسفه و تاریخ تمدن
با عنوان :
#علم_در_روزگار_تکنیک_زده
بخش هایی از مقاله 📄 :
🔹” در دوران میتولوژیک علم و خرد مانند هر امر دیگری، دارای الاههای بود.
از منظر خدایان انسانی که به جهان خدایان علم دارد از رازی خبر دارد و در مقام سرکشی قرار میگیرد؛ اگر علمی قرار است داده شود؛ ماهیتی رازگونه دارد که منجر به تسلیم میگردد(هدف علم)؛ آن علم ماهیتی الهامی و شهودی دارد(روش علم) و در معبد به دست میآید(نهاد علم)؛ علمی که موضوعش خدایان هستند(موضوع علم) و تعلیمش به نوعی سلوک و همراهی با کاهن نیازمند است.(روش تعلیم) “
🔹“رنسانس آغاز سومین چرخش بزرگ معنای علم در تاریخ علم، در مغربزمین است؛ هرچند این چرخش آرام اتفاق افتاد و در ابتدا سعی میشد با نظریاتی بین این سه معنای از علم جمع شود(علم دینیِ متن پایه، علم عقل پایه و علم تجربهپایه) اما به تدریج ضرورت چنین جمعی از بین رفت و هر روش و علمی راه خود را رفت و از سر نزاع با دیگری درآمد و به تدریج در جهان غرب و در قرون جدید دو روش نقلی و عقلی محو شد و به دست فراموشی سپرده شد.”
🔹“ما وارد جهان تکنیکی شدهایم، جهانی که تکنولوژی بر تمامی ساحات آن غلبه کرده است و حالا دیگر جای علم را نیز تنگ نموده است؛ علم در روزگار ما بیجهت و غیر ضروری شده است؛ چیزی که قرار بود جهت و ضرورت اشیاء را نشان دهد حالا خود بیجهت است! ما دیگر از ذات اشیاء نمیپرسیم؛ اشیاء و امور دیگر برای ما خیلی دلبخواهیتر و دمدستیتر از آن شدهاند که بخواهیم از ذات و حقیقتشان بپرسیم”
✅متن کامل این مقاله ی خواندنی را از سایت باشگاه اندیشه به آدرس زیر مطالعه نمایید 👇
http://bashgah.net/%D8%B9%D9%84%D9%85%D8%8C-%D8%AF%D8%B1-%D8%B1%D9%88%D8%B2%DA%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%AA%DA%A9%D9%86%DB%8C%DA%A9-%D8%B2%D8%AF%D9%87/#_ftnref2
🔰کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
📚معرفی کتاب مهم درحوزه علم #حقوق
📕نام کتاب: فلسفه حقوق
👤نویسنده: دکتر محمود حکمتنیا
معماری اسلامی ساختمان فلسفه حقوق، نیازمند نگرشی بنیادین و انتقادی به ریشهها و مبانی فکری این دانش در مکاتب کهن و مدرن غربی است...
#علوم_انسانی
#فلسفه_حقوق
#محمود_حکمت_نیا
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
➕/🔻«در ميان چهرههای برجسته حوزههای علميه در دهههای اخير، مرحوم آیتالله شهيد سيد محمدباقر صدر، يكی از ممتازترين و شگفتانگيزترين آنهاست. او بیشك يك نابغه و يك ستاره درخشان بود.» مقام معظم رهبری.
🔻همزمان با ایام شهادت شهید آیتالله سید محمدباقر صدر، مدرسه آفاق بسته آموزش مجازی خود را با عنوان «پروژه فکری شهید صدر(ره)» ارائه مینماید. این دوره کلی متشکل از ۴ دوره جزئی یعنی:
«شاخصههای فکری»
«اندیشه فقهی»
«اندیشه اقتصادی»
«اندیشه اجتماعی» میباشد که داوطلبان میتوانند حسب علاقهمندی خود در هر یک از این دورهها ثبتنام نمایند.
🔻شایان ذکر است دانشپژوهانی که در دوره کلی «پروژه فکری شهید صدر(ره)» ثبتنام نمایند، از تخفیف ویژهای برخوردار خواهند شد.
❌به دانشپژوهانی که موفق به گذراندن آزمون پایان دوره در هریک از درسگفتارهای ارائهشده شوند، گواهینامه معتبر از طرف مؤسسه علمی فرهنگی آفاق حکمت و دانشگاه باقرالعلوم (ع) اعطا خواهد شد.
🔰دریافت درسگفتار:
www.afaghehekmat.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ دانشمندان پزشکی و #جامعه_پزشکی_ما توانمندیهای بسیار خوبی از خودشان نشان دادهاند و از جامعه جهانی عقبتر نیستند و بلکه تواناترند، و لذا میتوانند بهجای تبعیت از پروتکلهای سازمان بهداشت جهانی _که متهم است_ #پروتکلها و #الگوهای_جدیدی طراحی کنند.
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚡️ ما باید در #فضای_مجازی قدرتمند شویم.
⚡️ «کاربر بودن در فضای مجازی» نمیتواند #موازنه را به نفع انقلاب تغییر دهد، ما باید به «مدیریت فضای مجازی» دست پیدا کنیم.
#استاد_میرباقری
☑️ @mirbaqeri_ir
مسئله_ی-شر-برگزیده_ی-مقالاتی-در-فلسفه_ی-تحلیلی-زهیر-باقری-نوع_پرست.pdf
2.49M
مسئله ی شر ، در فلسفه تحلیلی
برگزیده مقالات فلسفه تحلیلی
✍به سرپرستی: ظهیر باقری نوع پرست
بهار 1399
@KanooneQadbshenasiAndisheIslami
48.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰نشست علمی نگاه به آینده از منظر تمدن نوین اسلامی - دانشگاه علوم اسلامی رضوی - ۲۷ آذر ۱۳۹۸
✅ دکتر موسی نجفی :
ویژگی های مشترک تمدنها صرف نظر از جهت و ماهیت خاص هر یک از آنها چیست ؟ چه خصوصیاتی در یک جامعه باید وجود داشته باشد تا متمدن خوانده شود ؟
http://mousanajafi.ir
https://eitaa.com/drmousanajafi
https://Sapp.ir/drmousanajafi
22 dine fetri_ ostad azimi.mp3
26.6M
جلسه بیست و دوم دین فطری
سخنران: استاد سید هادی عظیمی
موضوع: تمدن طاغوت های آشکار و روش انبیاء الهی
https://eitaa.com/dinefetri
23 dine fetri_ ostad azimi.mp3
28.3M
جلسه بیست و سوم دین فطری
سخنران: استاد سید هادی عظیمی
موضوع: تمدن طاغوت های پنهان و روش ائمه اطهار علیهم السلام
@dinefetri
24 dine fetri_ ostad azimi.mp3
30.51M
جلسه بیست و چهارم دین فطری
سخنران: استاد سید هادی عظیمی
موضوع: عصر غیبت و هجوم همه جلوه های طاغوت
@dinefetri
📝مفهوم خانه و مسئله قرنطینه ی انسان ایرانی
در ایام شیوع بیماری یکی از چالش هایی که دولت های مختلف و از جمله ایران با آن دست و پنجه نرم می کنند، مسئله الزام مردم به قرنطینه خانگی و عدم تمکین برخی از شهروندان از این قوانین است. در ایران مسئله قوانین سخت گیرانه برای الزام به قرنطینه خانگی تقریباً از روزهای اول مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و همچنان این نزاع بین نخبگان اجتماعی و سیاسی در جریان است. در توضیح اینکه چرا بسیاری از مردم، مسئله حضور در خانه و رعایت قرنطینه را جدی تلقی نمی کنند، عوامل مختلفی را می توان برشمرد. ما در این نوشتار سعی داریم از زوایه مفهوم «خانه» به عنوان مکان قرنطینه و نسبتی که انسان با آن دارد به تحلیل این مسئله بپردازیم.
«خانه» ارتباطی مستقیم با انسان دارد به گونه ای که تاریخچه نسبت آن را از ابتدای خلقت اولین انسان می توان پی گرفت. با نگاهی جامعه شناختی مسکن تنها یک سازه نیست بلکه بیشتر یک پدیده فرهنگی-اجتماعی است که براي مقاصد بسيار پيچيده اي بوجود آمده است. از آنجا كه احداث یک خانه پديد ه اي فرهنگي به شمار مي آيد؛ شكل و سازمان فضايي آن به شدت تحت تأثير فرهنگي است كه بدان تعلق دارد. در نتیجه با اهمیت ترین فضای مرتبط با آدمی است و نخستین فضایی است که در آن مفاهیمی نظیر «کیفیت فضایی» و «تعلق فضایی» تجربه می شود. با آغاز عصر جدید و تحقق انسان مدرن، در کنار پیدایش تکنولوژی جدید، انقلاب صنعتی و افزایش یکباره جمعیت در قرن بیستم تغییرات عمده ای در نیازها، شیوه زندگی و مفهوم خانواده ایجاد گردید که به دنبال این تغییرات، «معماری خانه» نیز دگرگون شد و مفهومی جدید از «خانه» شروع به تکوین کرد که متأثر از نوع زیست انسان مدرن، مسئله اقتصاد و منافع نظام سرمایه داری بود. بازتعریف مفهوم خانه در جهان مدرن کاملاً متأثر از سازوکارهای درونی اقتصاد و ارزش های نظام سرمایه داری مدرن است که تمام ابعاد هستی انسان را تحت سلطه خود درآورده است. بر اساس بنیان های اندیشه نظام سرمایه داری، انسان در نقش نیروی تولید دیده می شوند و نهاد خانواده، مسئول تأمین نیازهای زیستی نیروهای کار برای حضوری با بازدهی بالا در فرایندهای اقتصادی در کنار جامعه پذیری و تربیت نیروهای آینده، است. به همین دلیل نیز بسیاری از روابط اجتماعی و خانوادگی که در خانواده سنتی و گسترده مطرح بوده است، به دلیل کاکردهای معارض با منافع نظام سرمایه داری و یا عدم کارکرد مثبت، کنار گذاشته می شوند و خانواده هسته ای تکوین پیدا می کند. حتی برخی معتقدند، خانواده هستی نیز برای سرمایه داری متأخر کارکردهای لازم را ندارد و آنچه اهمیت دارد و مطلوب است صرفاً انسان های موبایل به دست است. چیزی که جیمسون از آن به انتقال نیروی کار از کارخانهها به زندگی روزمره شهری، یاد می کند.(1) خانه نیز تنها فضایی برای محقق شدن این کاکردها است. در این منظر، خانه چیزی جز مجموعه ای از مصالح و دیوارها و سقف نیست و سکونت که از مفاهیم ملازم با خانه است، صرفاً به لحظاتی برای رهایی ذهن انسان از کار به منظور بازگشت به چرخه کار مجدد اطلاق می شود. و به این ترتیب از مفهوم کیفی خود دور و صرفاً به بعد مادی سکونت و خانه توجه می گردد. این در حالی است که سکونت را می توان نمایش دهنده موقعیت و نوعی احراز هویت دانست. سکونت در واقع نوعی پیوند معنادار میان انسان و محیط است و انسان زمانی بر خود وقوف می یابد که مسکن گزیده و هستی خود را در جهان تثبیت کرده است.(2)
هایدگر به عنوان یکی از متفکرانی که به مسئله مکان و مفهوم سکونت پرداخته است، با تأکید بر بعد فرهنگی سکونت و توجه به ابنتای «بودن» بر مفهوم سکونت، این مفهوم را تنها در ساختن سقف و دیوار خلاصه نمی کند و در واقع آن را نسبتی پرمعنا میان انسان و محیطی مفروض تلقی می نماید. در همین راستا بی خانمانی نیز بیش از اینکه نداشتن سقف بالای سر باشد در بیگانگی از تعادل بین امر مادی و معنوی نشأت پیدا می کند. در این میان، انسان مدرن بدون اینکه مکان را تحت سکونت خود در بیاورند تنها در آن حضور دارد.(4) همین مطلب را هایدگر در سخنرانی خود با عنوان «ساختن، سکونت گزیدن و اندیشیدن» به شکلی دیگر بازگو می کند. او بیان می دارد که « من هستم» یعنی من سکونت دارم و معتقد است انسان مدرن معنای اصیل فعل ساختن و سکنی گزیدن را از دست داده است.(5) در همین راستا، شهر نیز امتداد این نحوه ی بودن انسان مدرن باید فهم می گردد. به معنا که اگر در جامعه مدرن امکان داشتن باغ سلب شده است جای درختان و گلهای باغ را «پارک» ها پر کرده اند. بر این اساس زیستن در خانه شهری بدون « تعلق/ارجاع به» عناصر شهری میسر نیست. در نتیجه زندگی در کل یا بخش هایی از شهر شکل می گیرد.(6) حال انسانی که اینگونه مفهوم سکونت، خانه و شهر برای آن تکوین پیدا کرده است با بحرانی به نام شیوع بیماری مرموز کرونا روبرو گشته است و دولت هایی که خود در
اینگونه ساخته شدن انسان نقش داشته اند، از او می خواهند که خود را میان این دیوارها و سقف های تهی از معنا محبوس کند. با این توضیح درخواست قرنطینه خانگی تنها یک توصیه بهداشتی برای مبارزه با یک بیماری همه گیر نیست بلکه متوجه ساختن انسان ها به عدم تعادل زندگی و بی معنا یافتن آن است و به بیانی صریح تر نوعی بحران هویت است. قرنطینه ی انسان مدرن به معنای رفتن به جنگ هویت و هستی این انسان است و طبیعی است انسان طغیان و سرکشی کند و سر به این حکم ندهد! انسان ایرانی هرچند در گفتگوهای خود از سنت حِکمی و غنی خود صحبت می کند اما به این دلیل که زمان و مکان خود را ذیل تعاریف مدرن سامان داده است متأثر از نمودهای عینی آن در ابعاد مختلف زندگی و از جمله زیست شهری است که از پیامدهای آن سخت، پرریسک و بلکه ممتنع اجبار به حبس در خانه در شرایط پیش آمده است. به نظر می رسد اولین قدم، در راه اصلاح این مسئله درک درست مسئله از جمله مفهومِ زمان، مکان، مسکن، شهر و... در معنای مدرن است که به دلایل مختلف تاریخی به ما تحمیل شده است و بعد بازسازی این مفاهیم بر اساس بنیادهای معرفتی خودمان تا بتوانیم جهانی دیگر و هم سنخ با حقیقت تاریخی انسان ایرانی را دراندازیم.
پی نوشت و منابع استفاده شده:
1. https://www.marxists.org/reference/subject/philosophy/works/us/jameson.htm
2. الیکا، شاهین و دیگران، تبیین مفهوم مسکن و سکونتدر رویکرد پدیدار شناسی رهیافت پارادایم های فرهنگی زیستی، نشریه مدیریت شهریف شماره 39
3. یاراحمدی، محمود امیر،1378، به سوی شهر سازی انسان گرا، شرکت پردازش و برنامه ریزی شهری
4. الیکا، شاهین و دیگران، تبیین مفهوم مسکن و سکونتدر رویکرد پدیدار شناسی رهیافت پارادایم های فرهنگی زیستی، نشریه مدیریت شهریف شماره 39
5. همان
6. از همین جهت ترجمه «پارک» به بوستان بدون توجه به تفاوت های تاریخی این واژگان شایسته نیست
7. فاضلی، نعمت الله، مدرنیته و مسکن(رویکردی مردم نگارانه به مفهوم خانه، سبک زندگی روستایی و تحولات امروزی آن)، فصلنامه تحقیقات فرهنگی، شماره 1
✍ #محمدوحیدسهیلی
@philosophyofsocialscience
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
🛑 #یورگن_هابرماس فیلسوف برجسته آلمانی:
در مورد کرونا فقط یک چیز می توان گفت؛ هیچگاه تا به امروز چنین آگاهی نسبت به جهل مان نداشتهایم / پیامدهای اجتماعی بحران کرونا قابل پیش بینی نیست
https://www.entekhab.ir/fa/news/542152/در-مورد-کرونا-فقط-یک-چیز-می-توان-گفت-هیچگاه-تا-به-امروز-چنین-آگاهی-نسبت-به-جهل-مان-نداشتهایم-پیامدهای-اجتماعی-بحران-کرونا-قابل-پیش-بینی-نیست
https://eitaa.com/kanooneQarbshenasiAndisheIslami
هدایت شده از عبدالحسین خسروپناه
📌 مطالب کلیدی بیانات مقام معظم رهبری در نیمه شعبان ۱۴۴۱:
۱. آسایش لزوما آرامش نمیآورد.
۲. علم لزوماً گرهگشا نیست و در خدمت قدرتمندان است و نیاز به معنویت است.
۳.عدالت در ثروت، کرامت، منزلت و رشد لازم است که از آستین بقیه الله بیرون میآید.
۴. وعده فرج در همه ادیان داده شده
۵. زندگی واقعی از زمان ظهور رقم میخورد.
۶. انتظار فراتر از نیاز است. به معنی امید است و سازنده
۷. امید، تحرک و اقدام در انتظار فرج است.
۸. افضل اعمال انتظار فرج است.
۹. خود انتظار فرج، یک فرج و گشایش است.
۱۰. انتظار به معنی آماده شدن، اقدام و تلاش است در راه ایجاد جامعه مهدوی و دگرسازی. با عجله کردن و با تعیین وقت سازگار نیست.
۱۱. جامعه مهدوی جامعه قسط، برادری، علم و معرفت است.
۱۲. آرامش روانی ناشی از انتظار فرج را با دعا میتوان افزایش داد.
۱۳. یاد خدا بهجت و آرامش میدهد.
۱۴. دعای نیمه شعبان برکات گسترده دارد.
۱۵. حادثه کرونا آزمون است.
۱۶. ملت ایران در آزمون کرونا خوش درخشید. و اوج این افتخار مدیون کادر درمان است.
۱۷. داوطلبان، طلاب، دانشجویان و آحاد مردم و نیروهای مسلح ارائه خدمات داشتن.
۱۸. کشف ظرفیتها در جامعه بعد از کرونا
۱۹. مشارکتهای مردمی زیبا
۲۰. احساس ارزشهای قوی در مردم
۲۱. غرب محصول تربیت خود را نشان داد، مصادره ماسک و لوازم پزشکی، تخلیه فروشگاهها، خرید اسلحه، اولویت قراردادن برای بیماران، خودکشی از دست کرونا، نتیجه فلسفه مادیگری و فردگرایی و بیخدایی حاکم در غرب.
۲۲. رفتار عمومی مردم در به کار بستن توصیههای قاطع.
۲۳. پذیرش نظم عمومی در مواجهه با کرونا.
۲۴. کرونا در قیاس با مشکلات و حوادث دیگر بزرگ نیست.
۲۵. کرونا نباید ما را از توطئه دشمنان غافل کند.
۲۶. کمک به اقشار آسیبپذیر، مردم توانمند هم وظیفه دارند.
۲۷. انفاق و کمک در ماه رمضان.
۲۸. در غیاب جلسات معنوی ماه رمضان بهرهگیری از خشوع، عبادت و تضرع انفرادی در خلوت.
۲۹. مسئولین و جوانان عرصه فناوری، جهش تولید دنبال شود. ساخت و ساز و تولید آزمایشگاهی نیاز است.
🆔 @khosropanah_ir