فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺کنایه معنیدار شب گذشته رهبرانقلاب درباره دولت جوان و حزباللهی
🔹 البته این غصهها فقط مخصوص شماها نیست!
#گام_دوم_انقلاب
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
4_5962949297447109937.pdf
201.9K
🔘 دین و مدرنیته
🔻مصاحبه با #هانس_گئورگ_گادامر
از سرشناس ترین فیلسوفان آلمانی که کتابهایش بیش از دیگران ترجمه نیز شده است...
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
#یوسفعلی_میرشکاک
🔹ما خواه ناخواه، گرفتار توابع سوء تمدن تکنولوژیک هستیم. نه میتوانیم این تمدن را رها کنیم و نه میتوانیم با توابع آن کنار بیاییم، به ناگزیر آنچه را در عرصهی سیاست و صنعت و بوروکراسی لازم میشمریم و به اخذ و اقتباس آن همت میگماریم، در ساحت اخلاق و فرهنگ نفی میکنیم، لاجرم گرفتار تعارضیم و دوپارهگی ناشی از این تعارض خود را در تمام امور فردی و جمعی ما نشان میدهد. هم از این رو غالباً از راهی که رفتهایم برمیگردیم و دوباره بیدرنگ همان راه را در پیش میگیریم و در این تردد و اضطراب، نه تنها گرفتار «فرصتسوزی» میشویم، بلکه کارهای جزئی و بیاهمیت را مهم جلوه میدهیم و گفتار را کردار تلقی میکنیم و از خودفریبی نیز ابایی نداریم. در کارها شتابزدهایم و گناه شتابزدگی و اهمال خود را به گردن دشمن میاندازیم. ریشهی تمام این مشکلات از آنجاست که میخواهیم عهد با حق تعالی و تقدس را با توفیق دنیوی و شرکت فعال در مدرنیزاسیون جمع کنیم. #مدرنیزاسیون مقتضی از یاد بردن عدل است و حق سبحانه و تعالی ما را به عدل میخواند. از یاد بردن عدل، عین بیعهدی و بدعهدی است و التزام به عهد جز با روی آوردن به عدل صورت نمیبندد. مسلماً هیچکسی را نمیتوان در این میانه مقصر دانست. بدعهدی شایع و رایج در جهان کنونی ناشی از غلبهی عقل تکنیک است و این عقل از شش جهت، مؤمن و کافر را به ورطهی ناگزیری و بیچارگی در انداخته و آنها را به رعایت اقتضائات تمدن تکنیکی ملزم میکند.
رسم بدعهدی ایام چو دید ابر بهار
گریهاش بر سمن و سنبل و نسرین آمد
🔹بهرغم بدعهدی ایام، اگر ما «تمنای عهد» با موعود امم را ساحت اصلی وجود خود بدانیم و یقین داشته باشیم که رو به سوی افق ظهور داریم و بکوشیم با تمام توان خود چنان رفتار کنیم که مطلوب اهل بیت عصمت و طهارت (علیهمالسلام) است، توابع سوء تمدن تکنیکی و صدمات آخرالزمان کاهش مییابند، به شرط آنکه بدانیم دوصد گفته چون نیم کردار نیست. دیگر اینکه ما سالهاست تلاش میکنیم آنچه را که تمدن مدرن بهجای صورتهای سنتی و مآثر دینی نشانده است، صبغهی اسلامی و انقلابی داده و به اصطلاح «بومی» کنیم. اما اگر قدری در این معنا که چه میکنیم و چرا میکنیم تأمل داشته باشیم، خواهیم دید که حتی از سنن و مآثر خود به سطح آن نظر داریم و در پی تجدید عهد با آنچه بنیاد تمدن دینی است نیستیم. یعنی از دین نیز جز با وجه سیاسی و ایدئولوژیک آن کاری نداریم. تجدید عهد با حقیقت اسلام، مستلزم گذشت از خود و موجودیت سیاسی خود است، ما که حتی جرئت اعراض از لغو به خود نمیدهیم (فیالمثل نمیتوانیم از فوتبال چشم بپوشیم) چگونه میخواهیم به عهد قدیم خود برگردیم؟ غرب برای تأسیس #تمدن_مدرن، تمدن سنتی و دینی مبتنی بر مسیحیت را کنار گذاشت، البته نه یکشبه، بلکه طی چند قرن، با دائرمدار کردن فلسفه و علوم جدید، توانست تمدن دینی را به حاشیه براند. ما نیز اگر سودای تأسیس تمدن دینی داریم، باید به خود جرأت بدهیم که نهادهای مدرن را اندکاندک به حاشیه برانیم نه اینکه به آنها صبغهی دینی و انقلابی بدهیم. تجدید عهد با حق و حقیقت مستلزم تخریب و تأسیس توأمان است. به تعبیر لسانالغیب:
به یاد چشم تو خود را خراب خواهم ساخت
بنای عهد قدیم استوار خواهم کرد
اگر از خودبینی خویش اندکی فاصله بگیریم خواهیم دید که گفتار ما مبتنی بر دین است و کردارمان مبتنی بر مدرنیزاسیون (تجددطلبی) و اگر انصاف بدهیم خواهیم دید که ناخواسته و ندانسته (و گاهی خواسته و دانسته) در ساحت عهد با تجدد قرار داریم.
صراحی میکشم پنهان و مردم دفتر انگارند
عجب گر آتش این زرق در دفتر نمیگیرد
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
محمد مددپور
📚نام کتاب ها: دین و سینما،آشنایی با آرای متفکران درباره هنر، درآمدی بر سیر تفکر معاصر، حکمت اُنسی، حقیقت و هنر دینی
🖋نویسنده: محمد مدد پور
📑انتشارات: سوره مهر
📖توضیحات:
🔺دین وسینما:
مرحوم مددپور در این کتاب سعی کرده است تا رابطه دین را با هنر هفتم بررسی کرده و در این بررسی به مقولاتی همچون مبانی صوری ومعنوی سینمای دینی ، حکمت معنوی سینما، توهم شبه فلسفی یا تحلیل سینمایی و مواردی از این دست بپردازد در همین راستا به موضوعاتی همچون انکشا ف عالم دین در جهان سینما یی و سینمای حاتمی در مقام محاکات توجه کرده است.
🔺آشنایی با آرای متفکران:
کتاب حاضر، با بهره گیری از منابع متعدد علمی نگاشته شده و در بخشی مستقل در پایان آن یادداشت ها و حواشی هر فصل آورده شده است. در همین بخش نیز ارجاعات لازم به منابع برای مطالعه بیشتر و استناد مطالب آورده است.
🔺سیر تفکر معاصر:
این کتاب در یازده فصل به بررسی حیات فکری و روشنفکری جدید و ابعاد آن با تاکید بر زندگی، آثار و آراء میرزا فتحعلی آخوندزاده می پردازد. برخی از عناوین کتاب عبارتند از:
مبانی پروتستانتیسم اسلامی، آغاز اصلاح دین از طریق پروتستانتیسم اسلامی، دین طبیعی، سیر تکوینی فقه ونقد آن، پروتستانتیسم دراحکام شریعت و...
🔺حکمت اُنسی:
حکمت اُنسی و زیبایی شناسی عرفانی هنر اسلامی » تالیف زنده یاد دکتر محمد مددپور، و از آخرین آثار تألیف شده اوست.
این کتاب در 2 باب ”حکمت هنراسلامی“ و”تاریخ هنراسلامی“ مقوله زیبایی شناسی هنر اسلامی را مورد بحث و بررسی قرار می دهد.
🔺حقیقت و هنر دینی:
کتاب حاضر، پژوهشی است تخصصی در حوزة حقیقت و هنر دینی که به طور مفصل به شعر، ادبیات و هنرهای تجسمی دینی پرداخته است.
📗📘📙
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
برخی علل تزلزل تمدن غرب.mp3
2.65M
✴️ علل نزدیکی تمدن غرب به نابودی
🔆قسمتاول
🔺شبکهتحلیلگران
🔺 @Analysts
⭕️ تحلیلگر آلمانی: مردم ایران پشت سر رهبری هستند؛ #آمریکا همه مخالفانش را تروریست میداند
👤یورگن تودن هوفر:
🔻سیاست ترامپ در قبال ایران بسیار خطرناک است. ایران یک کشور سرفراز است و مردم آن پشت سر رهبری هستند، آن ها نمیخواهند از طرف آمریکا مورد آزار و اذیت و خشونت قرار گیرند.
🔻آمریکایی ها هر مخالف خود را تروریست می نامند. حزب الله لبنان گروهی است که در خارج هیچ کشوری را هدف حمله قرار نداده است. وقتی شما هر مخالفی را متهم به #تروریسم کنید دیگر نمی توانید با هیچ کس صحبت کنید.
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠🔷پیشرفت با الگوی اسلامی ایرانی برای ما حیاتی و ضروری است
گزیده بیانات رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان دانشگاه فردوسی مشهد در سال ۱۳۸۶.
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
نه چشم، نه گوش، نه توان... اما تا وقتی #آقازادهها به دنبال عیش و نوش خود از #بیت_المال هستند، نوبت به این پیرمرد نخواهد رسید.
تا وقتی چشم و توان داشت برای مملکت شما کار کرد و اینک...
#حکومت_علوی
#عدالت
#مدیران_بی_لیاقت
#نصرانی_هم_نیست
📝 پير مرد فرتوت و نابينايى، در حال گدايى، براميرمؤمنان علیبنابیطالب علیهالسلام گذشت.
امام فرمود: اين مرد كيست و چرا گدايى مى كند؟
جواب گفتند: "نصرانى است"
امام علیهالسلام فرمود: تا آن زمان كه قدرت كار كردن داشت از او كار كشيديد و اينك كه پير شده و قدرت كار كردن ندارد، از تأمين روزى وى دريغ مى ورزيد؟ از بيت المال زندگى او را تأمين كنيد.
متن حدیث:
مَرَّ شَيخٌ مَكفُوفٌ كَبيرٌ يَسألُ. فَقالَ أميرُالمُؤمِنينَ: ما هذا؟ فقالُوا : يا أميرَالمُؤمِنينَ! نَصرانيٌّ. فَقالَ : استَعمَلتُمُوهُ حَتّى إذا كَبُرَ و عَجَزَ مَنَعتُمُوهُ ، أنفِقُوا عَلَيهِ مِن بَيتِ المالِ
«وسائل الشيعه، جلد15، صفحه66»
🔰کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
#روز_قدس
امام خامنهای حفظه الله : فلسطین قطعا روزی را خواهد دید که رژیم صهیونیستی دیگر وجود ندارد.
#القدس_لنا
🔰کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
📚معرفی کتاب جاهلیت #مدرن
دکتر اسماعیل شفیعی سروستانی
مباحث نظری
مباحث مصداقی و عینی
🔷کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
✂️ برشی از یک کتاب
#خیانتی_به_علم
#ویژه_رمضان_۷
هدف فلسفه ها و علومِ سابق ، معرفت انسان بود به(عالم) ، اما هدف علمِ امروز منجر شدن علم و کوششهای علمی به صنعت است برای اینکه صنعت تنها وسیله ای است که علم را تبدیل به قدرت انسان در زندگی می کند ... امروز دانش ، تنها و تنها هدفش مقتدر کردن انسان در زندگی و در رویِ (خاک) است . این قدرت ، این شعار ، گرچه یک شعار مقدس است ، زیرا (یکی) از خدمات علم باید برخوردار کردن هر چه بیشتر انسان از مواهب مادی باشد ؛ اما (انحصار علم) در چنین رسالتی《خیانتی به علم و خیانتی به انسان بود》چنان که امروز عواقب چنین حصری برای علم و برای اندیشه انسانی کاملاً پدیدار شده ؛ زیرا رسالت بالاتر و مقدس تر از مقتدر شدن انسان در زندگی که علم باید آن رسالت را به دوش بکشد ؛ 《خوب تر شدن انسان》در زندگی است و علم تنها چنان که " فرانسیس بیکِن " می گوید ؛ به قدرتمند کردن انسان در زندگی و در طبیعت کمک می کند و هرگز برای (چگونه ؛ انسان خوب تر بشود) هیچ چاره ای نیندیشید و برای همین هم هست که انسانِ امروز از هر موقعی و هر دوره ای در تاریخ مقتدر تر است بر طبیعت ، اما از همه دوره های تاریخ که انسان تمدن و فرهنگ داشته ضعیف تر است بر خودش . از همه دوره های تاریخ ، انسان آشناتر است نسبت بر طبیعت و از همه دوره های تاریخ ناآگاه تر و نادان تر است نسبت به خودش .
📚 علی ، علی شریعتی ، ص ۲۳
🔰 کانال برشی از یک کتاب :
http://eitaa.com/joinchat/1542979584C75868f9aed
👈 خاطره علامه مصباح از فرهنگسازي اجباري غربي و نتيجه آن
🔻 (در يكي از سفرها به كانادا، براي مدتي برق مناطق زيادي قطع شد ) هرچند در کانادا، قطعي برق به ندرت اتفاق ميافتد، اما زماني که برق کانادا قطع شده و نزديک به دوساعت برق نبود، پس از وصل شدن برق، رسانهها اعلام کردند که اکثر فروشگاههاي بزرگ کانادا به طور کامل غارت شدهاند!!!
🔸 اين نشان ميدهد در واقع تبليغاتي که از نظم مردم غرب ميشود و ظاهري که از آن نمود مييابد، نه از اين جهت است که انضباط در آنها نهادينه شده، بلکه از جهت ترس و اجباراست و لذا زماني که دوربينهاي کنترل، قطع بوده و نظارت بيروني وجود نداشته باشد، کمتر کسي منظم خواهد بود.
🔹 هرگز نظارت بيروني نميتواند جاي نظارت دروني را بگيرد،هر چند نظارت ظاهري نيز ميتواند به عنوان نقش کمک دهنده در کنار نظارت باطني قرار گيرد، اما هرگز چنين نظارتي نميتواند به صورت ريشهاي با فساد مبارزه کند.👇👇👇
http://mesbahyazdi.ir/node/5053
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 کلیپ تصویری| شرح حال و بیان سرانجامِ آگوست کنت (Auguste Comte)
👤 استاد رحیم پور ازغدی
🔺 سرنوشت عبرت آموز «#آگوست_#کنت» پدر #پوزیتیویسم در غرب (مکتبی که مفاهیم غیر تجربی نظیر دین، اخلاق، فلسفه، عشق، شعر و... را نامعتبر و غیر علمی می داند و تنها اموری که از طریق حواس و عینیت بود را معتبر میدانست... !)
📙ر.ک: (https://en.m.wikipedia.org/wiki/Auguste_Comte)
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
⭕️پیام فضلینژاد؛ پژوهشگر و نویسنده، در برنامه «سلام، صبحبخیر» شبکه سه سیما، با موضوع «خویشاوندسالاری»، ۱۱ خرداد ۹۸:
🔸داماد رییس جمهور سابق دبیر شورای مشاورین ریاستجمهوری بود، داماد آقای روحانی قرار بود معاون وزیر صمت شود، داماد وزیر کار سرمایهگذار شهرزاد و درگیر در پرونده بانک سرمایه است. آقای نعمتزاده که دوقلو آورده و دو دامادش در دو پرونده فساد و تخلف درگیر هستند یکی در ویلاسازیها، یکی در پرونده پتروشیمی. البته موضوع دامادپروری فقط هم محدود به دولتها نیست و درمورد امامجمعهها و... هم مثالهایی وجود دارد.
🔹دامادها پوشش هایی هستند که قدرت و ثروت مردم که توسط این خانوادهها قبضه شده، به نسل بعد منتقل شود.
🔸راه مبارزه، به رسمیت شناختن یک کنسرسیوم از روزنامهنگاران تحقیقی است که کارشان افشاگری علیه روابط فاسد قدرت است.
🔹 برای رئیس قوه قضاییه یک دستیار ویژه در امور فساد تعیین شود که این دستیار ویژه افشاگری رسانهها را پایش کرده و آنها را محور تحقیقات قضایی قرار دهد.
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️پیام فضلینژاد؛ پژوهشگر و نویسنده، در برنامه «سلام، صبحبخیر» شبکه سه سیما، با موضوع «خویشاوندسالاری»، ۱۱ خرداد ۹۸:
🔸داماد رییس جمهور سابق دبیر شورای مشاورین ریاستجمهوری بود، داماد آقای روحانی قرار بود معاون وزیر صمت شود، داماد وزیر کار سرمایهگذار شهرزاد و درگیر در پرونده بانک سرمایه است. آقای نعمتزاده که دوقلو آورده و دو دامادش در دو پرونده فساد و تخلف درگیر هستند یکی در ویلاسازیها، یکی در پرونده پتروشیمی. البته موضوع دامادپروری فقط هم محدود به دولتها نیست و درمورد امامجمعهها و... هم مثالهایی وجود دارد.
🔹دامادها پوشش هایی هستند که قدرت و ثروت مردم که توسط این خانوادهها قبضه شده، به نسل بعد منتقل شود.
🔸راه مبارزه، به رسمیت شناختن یک کنسرسیوم از روزنامهنگاران تحقیقی است که کارشان افشاگری علیه روابط فاسد قدرت است.
🔹 برای رئیس قوه قضاییه یک دستیار ویژه در امور فساد تعیین شود که این دستیار ویژه افشاگری رسانهها را پایش کرده و آنها را محور تحقیقات قضایی قرار دهد.
4_5985419947864491555.pdf
319.2K
#مقاله تبیین ضرورت پرداختن به موضوع علم دینی، با عنوان 👇👇
🔘چرا علم دینی؟
🔻دکتر مهدی #گلشنی
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami
#سید_محمدتقی_چاوشی
🔹«طبیعت و قوانین آن در تاریکی شب فرو رفته بود. خداوند فرمود: نیوتن باش! پس همه جا روشن شد.»
این بیت السكاندر پوپ، بیت الغزل روشننگری است. يقينا وی نخستین کسی نبود که از «روشنی» سخن می گفت؛ اما به جهت شعور شاعرانه اش، روح روشن نگری در کلامش به خوبی تجلی یافته است. «روشنی» با نیوتن آغاز شد. این سخن، درست همان پیامی بود که #هایدگر در عصر تصویر جهان و شیء چیست؟ به آن توجه داد و تحت عنوان «دانش نیوتنی» به تفسیر و تبیین آن پرداخت. هایدگر ویژگی و بارزه اصلی علوم مدرن را- و از جمله دانش نیوتنی که در رأس دانش مدرن قرار گرفته - «متهمتیکال» (Mathematical) می داند. «مته متیکال » از واژه یونانی «تا متهمتا» (Ta mathemata) یعنی «آگاهی انسان از پیش فرض ها و کلاٌ تمام اموری که فهم یک چیز متوقف بر آنهاست و از قبل نزد او حاضر است»
🔸نوری که نیوتن بر عالم تابانید، در واقع بر آمده از «ذات آدمی» بود و ریشه در #سوبژکتیویته سوژه داشت. تعین بخشیدن به شیء، امری نبود که به طور تجربی از خود شیء استنتاج شده باشد. این، نوری بود که از سوی انسان بر عالم میتابید؛ عالمی که در ظلمت فرو رفته بود. مراد از ظلمت، هر نوع امری ورای انسان و هرگونه توجهی به آن است که به اشکال مختلف استبداد و خرافات ظهور مییابد. از این رو، دین هم ذیل خرافات قرار میگرفت: روشننگری، در مقام پیشاهنگ تفکر در عام ترین مفهوم آن، همواره کوشیده است تا آدمیان را از قید و بند ترس رها و حاکمیت و سروری آنان را بر قرار سازد ... برنامه روشننگری افسونزدایی از جهان، انحلال اسطوره ها و استقرار معرفت مدرن به جای خیالبافی بود .
✅کانال کانون غرب شناسی و اندیشه اسلامی، را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید و به دوستان و علاقه مندان معرفی نمایید.
اعضای کانال مخاطب خاص هستند...
🆔🆔🆔🆔🆔🆔🆔🆔
پیام رسان سروش
https://sapp.ir/qarb_islam
پیام رسان ایتا
https://eitaa.com/kanooneQarbshenasiAndisheIslami
پیام رسان گپ
https://gap.im/Qarb_Islam
تلگرام
https://telegram.me/QarbshenasiAndisheIslami
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥ویدیوی حقانیت اهل بیت علیهم السلام
#سکوت 1400 ساله ی پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله برای عامه!!...
خودتان قضاوت کنید
(الله يجمع بيننا و اليه المصير) شوری۱۵
@KanooneQarbshenasiAndisheIslami