4_5859328375297933736.pdf
1.36M
🌹فایل pdf متن جزء یازدهم با ترجمه قرآن کریم
11.mp3
14.77M
🎧 قرائت جزء ۱۱ قرآن کریم
به شیوه تدویر (سرعت متوسط)
با صدای استاد
🔸 محمّد صدّیق منشاوی 🔸
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
السَّلاَمُ عَلَى مَهْدِيِّ الْأُمَمِ وَ جَامِعِ الْكَلِم
💠« #روزبرگ_شیعه »💠
موضوع امروز: « آیات المهدی ١٢»
روز یکشنبه، ١۴٠٠/٠٢/٠۵
✍️ مناسبت روز: پنجم اردیبهشت، سالروز شکست نظامی آمریکا در صحرای طبس در سال ١٣۵٩ شمسی است؛ در این حمله نظامی، شیطان بزرگ، بهوسیله جنود الهی به مفتضحانهترین صورت ممکن، شکست خورد و دانههای ریز شن، قدرت پوشالی استکبار را به همه نشان دارد!
این شکست بزرگ، یادآور حمله پیل سواران ابرهه به خانه کعبه و منهدم شدن آنها، توسط سنگ ریزه های مرغان ابابیل، و همچنین ماجرای امداد غیبی و آمدن طوفان و قلع و قمع کفار در جنگ احزاب، شد!
لذا ضمن گرامیداشت و یادآوری این امداد غیبی، سخن امروز را آغاز مینمائیم؛
✍️ و اما در دوازدهمین روز ماه مبارک رمضان قرار داریم و امروز نیز یکی دیگر از «آیات المهدی»، را متذکر میشویم:
«وَ لَقَدْ أَرْسَلْنا مُوسى بِآياتِنا أَنْ أَخْرِجْ قَوْمَكَ مِنَ الظُّلُماتِ إِلَى النُّورِ وَ ذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللَّهِ إِنَّ في ذلِكَ لَآياتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ»: «و ما موسی را با آیات خود فرستادیم که قومش را از ظلمات بیرون آورد و به عالم نور رساند و روزهای خدا را به یاد آنها آورده که همانا در اين (يادآورى) براى كسانى كه صبر و مقاومت، وسپاس فراوان داشته باشند نشانه هايى از قدرت الهى است.» (ابراهیم/۵)
این آیه نیز یکی از آیاتی است که طبق احادیث تفسیری و تبیینی ائمه معصومین (ع)، ناظر بر مباحث مهدویت است و به بشریت، بشارت آینده ای روشن و درخشان را میدهد و بر این موضوع تأکید مینماید که اگرچه در طول تاریخ جامعه بشری، همواره گرفتار ظلمت و تاریکیها مختلف بودهاند:
👈 تاریکیهای اعتقادی؛ همچون شرک و شک و...
👈 تاریکی های اخلاقی؛ مانند حسادت، غیبت، بخل و...
👈 تاریکیهای رفتاری و عملی؛ مثل ظلم و زورگویی، کسب مال حرام و...؛
اما خداوند، انبیاء و اولیاء الهی را مأمور کرده تا بشریت را از تمامی ظلمت های ظاهری و باطنی، نجات داده و به سوی نور و روشنایی هدایت نمایند، لذا بشر با پیروی از آنها، سرانجام (با ظهور خورشید مهدوی) از تمامی تاریکیها بیرون آمده و در مدینه سراسر نور مهدوی، وارد خواهد شد!
✍️ البته در این آیه به دو نکته دیگر نیز اشاره میگردد:
🔹تذکر و بهرهبرداری از ایام ویژه الهی: «وَ ذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللَّهِ»؛
🔹داشتن استقامت زیاد و شکرگزاری نعمتهای الهی برای بهرهبرداری از ایام الله و رسیدن به نور الهی: «صَبَّارٍ شَكُورٍ»
✅ و اما در تفسیر «أَيَّاماللَّهِ»، امام صادق (ع) فرمودند: «ایاماللّه، سه روز است:
👈 روز قیام قائم (ع)؛
👈 روز رجعت؛
👈 و روز قیامت»:
(قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ (ع) یقُولُ: «أَیامُ اللَّهِ ثَلَاثَةٌ یوْمُ یقُومُ الْقَائِمُ وَ یوْمُ الْكَرَّةِ (یوم الرجعة) وَ یوْمُ الْقِیامَةِ») [بحارالأنوار، ج٧ ، ص۶١؛ و تفسیر نور الثقلين، ذیل آیه فوقالذکر]
✅ و در تفسیر «إِنَّ فِی ذلِكَ لَآیاتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ»، حضرت باقر (ع) فرمودند: «آنها بسيار صبر میكنند بر ناراحتىها و گرفتاریها يا نعمت و آسايش! و (همچنین) صبر مىكنند بر آزارى كه در راه ما مىبينند و شكرگزار خدا هستند بر ولايت ما اهل بيت! »: «...صَبَّارٌ عَلَى مَا نَزَلَ بِهِ مِنْ شِدَّةٍ أَوْ رَخَاءٍ صَبُورٌ عَلَى الْأَذَى فِینَا شَكُورٌ لِلَّهِ عَلَى وَلَایتِنَا أَهْلَ الْبَیتِ» [بحارالأنوار، ج ٢۴، ص ٢٢٠]
✍️ و اما چند نکته درباره این آیه شریفه:
1️⃣ أنبياء و اولیاء، مظهر نور الهی هستند و هدف كلّى آنها، هدایت و خارج کردن بشریت از تاريكىها به سوی نور است؛
2️⃣ همهی انبیاء الهی، همچون حضرت موسی(ع)، مأمور به یادآوری و بشارت به روز ظهور و قیام منجی «أَيَّاماللَّهِ» بودهاند!
3️⃣ هرچند همه روزها، روز خداست، امّا روزهای تجلّى قدرت خداوند، حساب ديگرى دارد و همواره باید آنها را متذکر شد! مانند روز قیام منجی، روز رجعت و روز قیامت!
4️⃣ هر گونه جشن يا سوگواری برای بزرگداشت «أياماللَّه»، جايز است: «ذَكِّرْهُمْ بِأَيَّامِ اللَّهِ» (بر خلاف نظر فرقه منحرف وهّابيّت)؛
5️⃣ توجّه به تاريخ، زمينه ى صبر و شكر را در انسان به وجود مى آورد! چنانچه يادآورى مصيبت ها وتلخى هاى گذشته و برطرف شدن آنها، انسان را به شكر وادار کرده و توجّه به پايدارى امّت ها و پيروزى آنان، آدمى را به صبر و مقاومت دعوت مینماید: «إِنَّ فِی ذلِكَ لَآیاتٍ لِكُلِّ صَبَّارٍ شَكُورٍ»
6️⃣ چون دستورات الهی در قرآن، ناظر به همه اهل ایمان است، پس ما نیز وظیفه داریم، مردم را از تاریکی ها به سوی نور رهنمون شویم و آنان را نسبت به امام زمان (عج) و مباحث مهدویت متذکر گردیم!
🔰 «#گلبرگ_احکام»
مناسبت: «ماه مبارک رمضان»
موضوع: «#احکام_روزه»
❓س 5389: آیا بردن وسایل غیر خوراکی مثل وسایل دندانپزشکی و ابزار معاینه به دهان باعث ابطال روزه میشود؟
✅ پاسخ: خیر، مگر آنکه همراه رطوبت ـ که در رطوبت دهان از بین نمی رود ـ وارد دهان شود و رطوبت آن را فرو برد.
❓س 5390: من روز قبل دندان پُر کردم، امروز که روزهام، کمی خون ریزی دارد؛ آیا فرو بردن آب دهان در این حالت (که با خون دندان مخلوط است) جایز است؟ روزهام چه حکمی دارد؟
✅ پاسخ: خونی که از لثه می آید تا زمانی که عمدا فرو نبردهاید، روزه باطل نمیشود، اما اگر در آب دهان مُسْتَهْلَک شود (یعنی در آب دهان از بین برود) محکوم به طهارت است و بلعیدن آن اشکال ندارد و روزه را باطل نمی کند.
📚 منبع: leader.ir
joz e 12 - Tarjome [AtreKHODA]_580892952394465622.mp3
6.48M
🌹صوت ترجمه فارسی جزء دوازدهم قرآن کریم
4_5859328375297933737.pdf
1.38M
🌹فایل pdf متن جزء دوازدهم قرآن کریم با ترجمه
12.mp3
16.17M
🎧 قرائت جزء ۱۲ قرآن کریم
به شیوه تدویر (سرعت متوسط)
با صدای استاد
🔸 محمّد صدّیق منشاوی 🔸
39.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔶 آغاز پذیرش حوزه های علمیه استان اصفهان ویژه برادران برای سال تحصیلی 1401-1400
✔️لطفا جهت اطلاع علاقمندان به ثبت نام، در صفحات، کانالها و گروه ها به اشتراک بگذارید
----------------
✅ فضیلت قرائت دعای مُجیر
🔻به نقل از کتاب مفاتیحالجنان:
دعای مُجیر دعایی است که از پیامبر اکرم«صلیاللهعلیهوآله» روایت شده که در زمانیکه در مقام ابراهیم «علیهالسلام» مشغول نماز بودند، جبرئیل این دعا را برای آن حضرت آورد.
🔹مرحوم کفعمی در کتاب مصباح در فضیلت دعای مجیر میفرماید:
هر که این دعا را در ایامالبیض(سیزدهم، چهاردهم و پانزدهم) ماه مبارک رمضان بخواند، گناهانش آمرزیده شود اگرچه به عدد دانههای باران و برگ درختان و ریگ بیابان باشد و برای شفاء مریض و قضاء دِین و غنا[بینیازی] و توانگری و رفع غم، خواندن آن نافع است.
🕋 @ostadayoobi