فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 گاف جدید رئیسجمهور سالخورده آمریکا
🔸وقتی بایدن میگوید رییس جمهور اوکراین پوتین است!
@Kayhan_online
🏴 تصویری از اولین شب مراسم عزاداری در حسینیه امام خمینی(ره)
@kayhan_online
🔰تیم جوانان ایران قهرمان تورنمت کافا شد
🔸فینال رقابتهای زیر ۲۰ سال کافا ۲۰۲۴ امروز بین تیمهای ملی جوانان ایران و قرقیزستان در ورزشگاه کورمان بک شهر جلال آباد قرقیزستان پیگیری شد.
🔸این دیدار با برتری ۳ بر صفر شاگردان حسین عبدی همراه بود.رضا غندی پور هر سه گل جوانان کشورمان را در این بازی به ثمر رساند.
@Kayhan_online
رئیس مجمع عمومی سازمان ملل:
🔰 سطح کشتار در نوار غزه بیسابقه است
🔸رئیس مجمع عمومی سازمان ملل با بیان اینکه آژانش امدادرسانی برای آوارگان فلسطینی (آنروا) در آستانه فروپاشی مالی قرار دارد، تأکید کرد که سطح کشتار در نوار غزه بیسابقه است.
@Kayhan_online
27.42M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 بیژن زنگنه؛ متهمی که طلبکار شده است
🔸بیژن زنگنه بیشک یکی از مصادیق «پررویی نجومی» است. کسی که در ۸ دولت و طی ۲۴ سال بر کرسی وزارت تکیه زده اما نه تنها پاسخگوی عملکرد خسارتآفرینش نیست؛ بلکه این روزها طلبکار هم شده است.
🔸این مستند کوتاه را ببینید. قرارداد کرسنت، قراردادی برای فروش روزانه ۱۵ میلیون متر مکعب از گاز ترش میدان سلمان بود که در سال ۱۳۸۱ و در زمان وزارت بیژن زنگنه بین با شرکت کاغذی کرسنت پترولیوم امضا شد.
🔸وجود فساد در این قرارداد، ارزانفروشی گاز و عدم توجیه اقتصادی، وارد شدن خسارت به سایر قراردادهای ایران و تحکیم ادعای امارات درباره جزایر سهگانه از جمله ایرادات بزرگ قرارداد کرسنت بود.
🔸بازگشت بیژن زنگنه در وزارت نفت منجر به جریمه ۲.۴ میلیارد دلاری ایران در بخش اول پرونده کرسنت شده و برای بخش دوم نیز جریمه ۳۲ میلیارد دلاری روی میز قرار گرفت که البته دولت سیزدهم از محکومیت ایران جلوگیری کرد.
@kayhan_online
📰 #روزنامه_کیهان
شنبه ۲۳ تیر ۱۴۰۳
🔹️مواجهه دو جریان با کارنامه دولتهای خود
جبهه انقلاب به رئیسی افتخار میکند مدعیان اصلاحات دولت خود را گردن نمیگیرند
🔹️ طنین لالایی مادران در همایش سراسری شیرخوارگان حسینی(ع)
🔹️در اجلاس رؤسای مجالس بریکس مطرح شد
قالیباف: دلارزدایی فشار آمریکا بر اقتصادهای نوظهور را قطع خواهد کرد
🔹️ وزارت اقتصاد در واکنش به خبرسازیها درباره آمار بدهی دولتها:
نصف اوراق چاپ شده در دولت سیزدهم صرف تسویه بدهیهای دولت روحانی شد
🔹️کابینه کارشناسی کارآمد یا گوشت قربانی غنیمتطلبان؟
@kayhan_online
🔰پزشکیان: چین و روسیه دوستان روزهای سخت ما بودند و همکاری با آنها در اولویت است
▫️اسرائیل یک رژیم آپارتاید است
▫️چین و روسیه دوستان روزهای سخت ما بودند و همکاری با آنها در اولویت است
▫️پیگیر تقویت پیوند با آمریکای لاتین خواهم بود
▫️اروپا و آمریکا از اجرای تعهدات خود در برجام انحراف داشتند
▫️واشنگتن با جنگ اقتصادی و تروریسم دولتی نزاعها را تشدید کرد
🔸مسعود پزشکیان طی مقالهای با عنوان «پیام من به جهان جدید» در روزنامه انگلیسی زبان تهران تایمز نوشت: اسرائیل همچنان یک رژیم آپارتاید است که «نسلکشی» را نیز به کارنامه تیره خود اضافه کرده است.
🔸به عنوان اولین اقدام، دولت من از کشورهای عرب همسایه درخواست همکاری خواهد کرد تا استقرار آتشبس و متوقف کردن کشتار مردم غزه را در اولویت قرار دهند.
🔸چین و روسیه همواره در روزهای سخت دوست و پشتیبان ما بودهاند. ما این دوستی را بسیار ارزشمند میدانیم.
🔸نقشهٔ راه ۲۵ ساله ایران و چین یک گام مهم در جهت ایجاد یک «شراکت جامع راهبردی» سودمند برای هر دو کشور بود و تمایل داریم همکاریهای گستردهتری در این مسیر با پکن برقرار سازیم.
🔸در سال ۲۰۲۳، دولت چین نقش مهمی در تسهیل عادیسازی روابط ما با عربستان سعودی ایفا کرد و از این طریق دیدگاه سازنده و رویکرد آیندهنگرانه خود را در امور بینالمللی به نمایش گذاشت.
🔸روسیه یک همپیمان راهبردی ارزشمند و همسایه ایران است و دولت من متعهد است که به گسترش و تقویت همکاریهایمان پایبند بماند.
🔸دولت من همکاریهای دوجانبه و چندجانبه با روسیه را - به ویژه در چارچوبهایی مانند بریکس، سازمان همکاری شانگهای و اتحادیه اقتصادی یوراسیا - در اولویت قرار خواهد داد.
🔸همکاری بین ایران و کشورهای آمریکای لاتین از آنچه در حال حاضر برقرار است، به مراتب ظرفیتهای بیشتری دارد و ما پیگیر تقویت پیوندهایمان خواهیم بود.
🔸با وجود انحراف طرف مقابل در توافقات با آمریکا و اروپا، من آماده برگزاری گفتگوهای سازنده با کشورهای اروپایی هستم تا با تلاش مشترک، روابطمان را بر پایه اصل برابری و احترام متقابل، به مسیر صحیح هدایت کنیم.
🔸آمریکا نیز باید به این درک رسیده باشد که ایران هرگز به زورگویی پاسخ نداده و نخواهد داد.
🔸ما در سال ۲۰۱۵ با حسننیت وارد برجام شدیم و به تمام تعهداتمان بهطور کامل عمل کردیم. اما ایالات متحده - بخاطر نزاعها و انتقامهای مربوط به حوزه سیاست داخلی خود - بهطور غیرقانونی از توافق خارج شد و با تحمیل تحریمهای یکجانبه فراسرزمینی، به مردم ایران - به ویژه در دوران پاندمی کرونا - زیانها، رنجها و آسیبهای بی شمار، و به اقتصاد ما صدها میلیارد دلار خسارت وارد نمود.
🔸ایالات متحده عامدانه تصمیم گرفت که با راهاندازی جنگ اقتصادی علیه ایران، و همچنین با مبادرت به تروریسم دولتی از طریق ترور سردار قاسم سلیمانی - قهرمان نامی جهانی مبارزه با تروریسم که به خاطر موفقیتهایش در نجات مردم منطقه از داعش و گروههای وحشی مشابه شناخته میشود – نزاعها را تشدید نماید.
🔸ایالات متحده را فرامیخوانم تا از سوءمحاسبات گذشتهاش درس گرفته و سیاست جدیدی متناسب با آن اتخاذ نماید.
🔸تصمیمگیران در واشنگتن باید دریابند که سیاستی که مبنای آن قرار دادن کشورهای منطقه در مقابل یکدیگر باشد، نه در گذشته موفق بوده و نه در آینده موفق خواهد شد. آنها باید حقیقت ایران را بپذیرند و از تشدید تنشهای موجود پرهیز نمایند.
@kayhan_online
مواجهه دو جریان با کارنامه دولتهای خود
🔰 جبهه انقلاب به رئیسی افتخار میکند مدعیان اصلاحات دولت خود را گردن نمیگیرند
🔸مقایسه واکنشها و مواضع جناحها و جریانات سیاسی و به خصوص حامیان هر دولت نسبت به عملکرد هرکدام از دولتها در پایان دوره مسئولیتشان یک معیار و سنجه خوب برای بررسی میزان موفقیت آن دولتها به شمار میآید.
🔸در همین راستا بررسی مواضع و واکنش جبهه انقلاب نسبت به دولت شهید رئیسی در مقابل واکنش و موضع مدعیان اصلاحات در قبال دولت روحانی میتواند به خوبی صدق گزاره موفقیت شهید رئیسی و ورشکستگی دولت روحانی را نشان دهد.
🔻مدعیان اصلاحات گرچه از ابتدای روی کار آمدن دولت روحانی با تحلیل شرایط و تلقی عدم موفقیت وی، سعی در جدا نشان دادن خود از وی با استفاده از تعابیری همچون «رحم اجارهای اصلاحطلبان»، «فرزندخوانده اصلاحات»، «دولت تصادفی»، «دولت یکمیلیونی»، «دولت پوپولیستی»، «دولتقرضی»، «دولت حسینقلیخان» و «بیشناسنامهترین دولت» داشتند ولی به خصوص در دولت دوم روحانی با سکوتی ناشی از شرم در قبال عملکرد وی، علیرغم حضور پررنگ و سهم زیاد در عملکرد بد این دولت، سعی در تبرئه خود نسبت به عملکرد روحانی داشتند.
🔸آنان چه در کوران آبان ۹۸، چه در قبال دیگر تصمیمات نسنجیده و اسفناک دولتهای یازدهم و دوازدهم و از همه مهمتر در پایان دوران هشتساله دولت روحانی یا از خود احاله مسئولیت کرده یا سیاست سکوت را در پیش گرفتند.
🔸مدعیان اصلاحات در حالی خود را طلبکار و منتقد شرایط کشور معرفی می کنند که بیش از هر جریان دیگری برای حداقل ۳۲ سال سکان اداره کشور را برعهده داشتند و در فراری به جلو و ناشی از دورویی، با حمله به دوره ای که مجموعا کمتر از ۱۱ سال عهده دار مسند اداره کشور بوده است همه ناکامی ها را به این دوره منتسب کرده و در برابر ۳۲ سال عملکرد خود، سکوت می کنند.
🔸اگر انصاف و اخلاق در این طیف افراد معنی داشت آنان باید شکرگزار دولت سیزدهم بهخاطر دور کردن کشور از پرتگاه و وضعیتی باشند که خود در طی هشت سال دولت روحانی به وجود آوردند. طنز تلخ دوران ما این است که رفوزگان دولت روحانی ادعای معلمی دارند.
#تیتر_یک
#سرویس_سیاسی
https://kayhan.ir/001Dts
@Kayhan_online
🔰 کابینه کارشناسی کارآمد یا گوشت قربانی غنیمتطلبان؟
🔸همزمان با افزایش گمانهزنی و شایعات رسانهای درباره نامزدهای عضویت در دولت چهاردهم، حساسیت افکار عمومی و کارشناسان نسبت به روش انتخاب اعضای کابینه دوچندان شده است.
🔸طی چند روز گذشته، برخی رسانهها و سیاسیون منتسب به مدعیان اصلاحات و مدعیان اعتدال، گمانهزنیهایی را درباره شورای بررسی نامزدهای وزارت مطرح کردند که بیشتر سوگیری سهمخواهانه داشت. شایعه اول درباره شورایی موسوم به «شورای راهبردی ۹ نفره» با حضور ظریف، ربیعی، صالحیامیری، طیبنیا، عبدالعلیزاده، آذریجهرمی، محمد صدوقی، قائمپناه و حسین علایی برای معرفی نامزدهای تصدی وزارتخانهها و معاونان رئیسجمهور بود. پس از انتشار این خبر، جواد آذریجهرمی، خبر از «کاسبی پست» داده و ضمن فیک خواندن برخی شایعات نوشت: «چرا این اخبار دست به دست میشود؟
🔻عدهای از شوق خدمت! حاضرند هر وعدهای به هر کسی بدهند تا مثلاً وزیر شوند. عدهای هم طالب این وعدههایند و امروز، روز کاسبی آنهاست. لذا با خبرسازی، این بازار مکاره فاسد شکل میگیرد».
🔻چند روز پس از شایعات درباره شورای راهبردی و تایید و تکذیب آن، خبری دیگری در رسانههای مذکور منتشر شده مبنی بر این که محمدجواد ظریف به عنوان «رئیس شورای راهبری دوره انتقال دولت چهاردهم» منصوب شده است.
🔸نکته قابلتأمل در این میان، فایل صوتی منتشر شده از علی طیبنیا در رسانهها میباشد. طیبنیا که از او به عنوان نامزد تصدی معاون اولی رئیسجمهور یا وزیر اقتصاد و «طبیب اقتصادی» یاد شده، چند هفته قبل سر کلاس درس در داشگاه تهران گفته بود:
🔻«ایشان فردا رئیسجمهور بشود، ظریف را میخواهد به عنوان وزیر خارجه معرفی کند؛ حتماً مجلس رای نخواهد داد. بگذریم از اینکه من، ظریف رو ضعیفترین وزیر خارجه بعد از انقلاب میدانم.
🔻قویترین کارشناس، هر چیزی جای خودش را دارد. قویترین کارشناس، ضعیفترین وزیر خارجه! دوره آقای ظریف، روابط خارجی ما افتضاح بود خصوصاً روابط منطقهای! ایشان اصلاً آدم اجرائی نیست. قائممقامش هم یک آدم خیلی ضعیفی را گذاشته بود».
🔸روزنامه اعتماد هم یادآور شده: « فشارهای سیاسی به وی آنهم چنین زودهنگام و از سوی برخی اصلاحطلبان نهتنها سیاستمدارانه نیست، بلکه اخلاقی هم به نظر نمیرسد. متأسفانه خوب میدانیم که در چنین موقعیتهایی اصحاب روز شنبه چه سان هجوم میآورند و عرصه را بر تصمیمگیران تنگ میکنند».
🔸در ستاد انتخاباتی مدعیان اصلاحات و اعتدال، دو گروه ذینفوذ (مدعیان اصلاحطلبی/ مدعیان اعتدالگرایی) در کنار برخی مشاوران آذریزبان پزشکیان و عده معدودی از شبهاصولگرایان حضور دارند که برخی از آنها، توقعاتی از دولت دارند و آقای پزشکیان کار بسیار سختی در مهار آنها دارد.
🔸باید امیدوار بود که آقای پزشکیان بتواند حلقه بسته «سهمخواهان ستاد انتخاباتی» را کنار بزند و با ظرفیت بزرگ نیروهای توانمند در کشور فارغ از انگارههای سیاسی و جناحی ارتباط بگیرد. این، دوراهی بزرگی است که افق کارآمدی یا ناکارآمدی دولت جدید را از همین حالا ترسیم میکند.
#خبر_ویژه
https://kayhan.ir/001Dtw
@Kayhan_online
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 استقرار جَو پایدار در بیشتر مناطق کشور
کارشناس هواشناسی:
🔸افزایش نسبی دما و ماندگاری هوای گرم به خصوص در جنوب و جنوب غرب کشور پیشبینی میشود.
🔸شدت گرما تا ۲ روز دیگر ادامه دارد و به تدریج از دمای هوا کاسته میشود.
@Kayhan_online
🔰 خودتحقیری راهحل نیست
👤 #سعداالله_زارعی
🔸بارها نوشته شده که در اداره کشور دو نگاه موازی وجود دارد و این از ابتدای انقلاب اسلامی بوده است. یک نگاه این است که این کشور در درون توانایی مادی و انسانی برای اداره بهینه و تمام و کمال خود را دارد، کافی است که در بالفعل شدن امکانات و استعدادهای فراوان آن اعتقاد راسخ وجود داشته باشد و به انجام آن اهتمام لازم صورت گیرد. این البته به معنای نادیده گرفتن ظرفیتهای خارج از کشور و پیوند زدن آنها با منافع ملی نیست. وقتی از منافع ملی صحبت میکنیم، محیط خارجی بخشی از میدان تأمین منافع ملی است نه در مقابل آن و لذا صحبت کردن از منافع ملی، پیوند زدن توانمندیهای داخلی و ظرفیتهای خارجی است.
🔸یک نگاه هم این است که اداره کشور نیازمند انطباق سیاستها و اقدامات داخلی با سیاستها و اهداف طرفهای خارجی و بهطور خاص قدرتهای بینالمللی است. در این نگرش هرگونه مغایرت هدفگذاریهای داخلی با سیاستهای قدرتهای خارجی در نقطه مقابل منافع ملی دیده میشود و این در حالی است که همان قدرتهای خارجی ضمن توجه به تواناییهای مادی و انسانی داخلی خود، به محیط پیرامونی و حتی محیط دوردست بهعنوان ظرفیت نگاه میکنند و در عین حال هیچگاه برای دست یافتن به منابع خارجی از اصول و ارزشهای خود چشم نمیپوشند و به آن دست هم مییابند.
🔸نگاه اول یک نگاه فرصتساز و تهدیدزدا میباشد و انقلاب اسلامی آن را تجربه کرده است. حضرت امام خمینی به ملتها، مستضعفان، مسلمانان و کشورهایی که داعیه استکباری و استیلاطلبانه ندارند، بهعنوان فرصت نگاه میکردند و البته پیش از آن، ایران اسلامی و ملت عزیز آن را فرصت بزرگ دانست، و به قدر دانستن آنها توصیه میکردند.
🔸اما یک نگاه این است که ملت ایران نمیتواند و نباید در راه تغییر جهانی کاری کند. در این منظر قدرت تعریف شناخته شدهای دارد و همان چیزی است که در ادبیات جهانی بهعنوان هنجار قدرت پذیرفته شده است. از این منظر ایران برای آنکه مسائلش حل شود ـ که درباره «مسائل» آن هم مبالغه زیاد صورت میگیرد ـ باید با قدرتهای زورگو مسئله نداشته باشد. اگر مسئله داشت، همه چیزش نابود میشود!
🔸ما باید در پیوند با کشورهای مختلف در چهار قاره جهان بر توانمندیهای خود بیفزائیم تا فکر تضعیف ایران را از بین ببریم. نباید برای جلب همراهی قدرتهایی که قسم خوردهاند تا نابودی ما از پای ننشینند، ملت خود را تحقیر کنیم و توانایی فراوان آن در اداره عزتمندانه خود ناچیز بشماریم که البته چنین تلاشی در کشور امام حسین علیهالسلام پذیرش ندارد.
#یادداشت_روز
https://kayhan.ir/001Dtv
@Kayhan_online
🏴 در کربلا چه گذشت...
هفتم محرم الحرام | منع آب
🔸در این روز عبید اللّه به عمر بن سعد دستور داد بین امام حسین (ع) و یاران با آب فرات فاصله ایجاد كرده و اجازه نوشیدن آب به آنها ندهد.
🔻وقایع نگار روزانه محرم
@Kayhan_online
واکاوی تاریخ سینمای پس از انقلاب / حکایت سینماتوگراف ۲
🔰 میدان نبرد عقیدتی را واگذار نکنیم!
👤 #سعید_مستغاثی
🔸حضور برخی از سران هالیوود و اعضای هیئترئیسه آکادمی علوم و هنرهای سینمایی آمریکا در اسفند 1387، بحث و سؤالات بسیاری را در محافل گوناگون سینمایی و غیر سینمایی برانگیخت.
🔸یکی از همین حضرات هالیوودی که در به اصطلاح «هماندیشی بازاریابی خانه سینما» شرکت کرد، بیرو دربایستی گفت که با توجه به وجود 30000 سالن سینما فقط در آمریکا و دهها هزار سالن سینما در سایر کشورها (وابسته به کمپانیهای آمریکایی) چه تجربهای را میتواند به سینمای ایران که فقط 300 سالن دارد، منتقل نماید، در حالی که بسیاری از این سالنها هم از استاندارد لازم برخوردار نیستند؟!
🔸و یکی دیگر از همین آقایان در مقابل سؤال یکی از فیلمسازان خوش خیال ایرانی در آن جلسه مبنی براینکه چگونه سینمای ایران میتواند در اروپا و آمریکا بازار پیدا کند، با تحقیر گفت که شما اول در داخل کشور خودتان و در میان مخاطبان ایرانی، برای فیلمهایتان تماشاگر پیدا کنید و بعد به فکر خارج کشور بیفتید! او سپس به این نکته اشاره داشت که از وضعیت بحران تماشاگر در ایران خبر داشته و مطلع است که فیلمهای سینمای ایران، بیننده چندانی ندارند!!
🔸اما به هرحال گروهی از شیفتگان هالیوود در داخل کشور، از حضور فیلمسازان آمریکایی در ایران ابراز شادی و شعف نمودند و متاسفانه یکی از همین سرخوشان در یکی از همان جلسات خانه سینما با هالیوودیها کلی هم ابراز ارادت و کرنش کرد و آبرو از سینما و سینماگر ایرانی برد (که همین عمل وی مورد اعتراض برخی از همکارانش قرار گرفت) و از این که افتخار پیدا کرده بود تا به حضور آنها شرفیاب شود، سر برآسمان سایید.
🔸اما در میان همه این اظهار نظرها و ابراز عقیدهها، به نظر آمد که اساس هدف و مقصود سفر هیئتهالیوودی به ایران را از خلال صحبتهای سید گانیس (رئیس آکادمی علوم و هنرهای سینمایی آمریکا و مهمترین عضو هیئت یاد شده) در یکی از جلسات برگزار شده در خانه سینما میتوانستیم دریافت کنیم.
🔻وی در طی آن جلسه و در بین سخنان خود ضمن اشاره به سفر قبلی هیئت فوق به ویتنام و تلاش در جهت اصلاح سیستم صدابرداری سینمای آن کشور با اعزام یک هیئت تخصصی تر، گفت که سینمای ایران به لحاظ تکنیک و فنآوری، کمبود چندانی ندارد که هالیوود بتواند در رفع آن اقدام نماید و تاکید کرد که سینماگران ایرانی خود از تکنیک بالایی برخوردار هستند.
🔸سید گانیس در ادامه صحبتش گفت که آنچه بیش از هر موردی موجب سفر هیئت هالیوودی به ایران گشت، این بود که چند سالی بود تاثیر سینمای مشرق زمین بر هالیوود و سینمای آمریکا و بالتبع آمریکاییها بارز شده بود (که قطعا از نظر سردمداران آمریکا، موضوع خوشایندی نیست) و آنها آمدهاند تا به طور مستقیم دریابند چه عوامل و عناصری در ایران و دیگر کشورهای شرقی، موجبات این تاثیر را فراهم آورده است!
#تصویر_روز
https://kayhan.ir/001DtF
@Kayhan_online